Ikävä kyllä useasti kalusteet ovat moduulimittaisia ja vesikalusteet sen mittaisia mitä ikinä valmistaja on halunnut. Ei nämä aina juttele keskenään kovin hyvin, ellei käytä saman valmistajan kokonaisuutta. Olen itse pieniin erillisvessoihin useasti tyypittänyt pieniä altaita, usein kuitenkin nurkkamallisia. Tämä tosin edellyttää että pirtissä on kaksi muuta normaalia allasta (kph ja keittiö).
Aika heikoilla asukas edes omistuskämpissä jos haluaa valittaa kyseisistä altaista, 99% varmasti koko ja muotokin selviää kaupan asiakirjoista (pohjakuva ja mahdollinen kph-piirros). Harvoin asukkailla on perusteita valituksilleen uudistuotannossa, silloin tosin käännytäänkin median puoleen ja yritetään saada painostettua rakennusliike hoitamaan homma omaan piikkiinsä ilman perusteita.
Hämmästyttävää, kuinka osa vielä tätä puolustelee, vieläpä täysin nolla-argumentein. Maailmassa on saatavilla kymmeniä tuhansia erikokoisia altaita, jotka olisivat tuossa toimineet. Jos eri komponentit eivät juttele keskenään, niin sitten niitä suunnittelija ei sinne laita. Tässä on yksinkertaisesti on suunniteltu väärin ja huonosti.
Suunnitelmista ei yleensä pysty riittävällä varmuudella sanomaan edes rakennusalan ammattilainen, että onko allas riittävä tilava. Esim. tämän esimerkin toinen allas, näyttäisi pohjamitoiltaan isolta, mutta koska syvyys ja muoto on mitä on, niin tuloksena on ihan surkea käytettävyys.
Sinun asenteessasi huokuu kyllä juuri sellainen välinpitämättömyys, että en toivoisi sinun enää kovin paljoa suunnittelevan. Ja on erittäin hyvä, että tuo pariskunta vei asian mediaan, siitä on apua monelle asunnon ostajalle.