• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Suomen valtion default 2030-luvulla

Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 912
No laita vaan kun pyöritellään täällä kaikkia muitakin aiheita. Ei tuo perintöverotus mielestäni ainakaan paranna valtiontaloutta.
No tuossahan tuo tulikin dracon toimesta. Eli luopumalla sukuhaaran osalta lahjoitat tosiasiallisesti perinnön. Jos taas luovut ensin itse ja sitten teet lapsesi huoltajana päätöksen, että hänkin luopuu, niin homman pitäisi kait mennä oikein?
 
Liittynyt
21.05.2020
Viestejä
2 549
  • 1,35 kerroin kertoo toimistotyöntekijän kokonaiskustannukset työnantajalle. Bruttopalkan päälle tulee työnantajan TyEL, työttömyysvakuutusmaksu, sairausvakuutusmaksu, tapaturmavakuutusmaksu, lomakorvaukset, sairaslomapäivien menetykset, työpisteen aiheuttamat kulut, tietokone lisenssit, koulutuskustannukset, vapaaehtoiset bonukset jne.
Väittäisi kyllä että 1,35 kerroin on aika pieni. Tuollainen on melko tyypillinen sivukulukerroin, eli palkan lisäksi tulevat lakisääteiset juttu.

Mainitsemiasi muusta kuin laista johtuvia asioita, kuten "sairaslomapäivien menetyksiä, työpisteen aiheuttamia kuluja, tietokonelisenssejä, koulutuskustannuksia eikä vapaaehtoisia bonuksia" ei noin pienessä kertoimessa ole mielestäni vielä huomioitu. Koska olet huomioinut "sairauslomapäivien menetykset" niin loogisesti täytyisi vuosiloman "menetykset" huomioida myös, jolloin ei mitenkään pääse alle 40%.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
596
Eikö edunvalvoja voi kieltäytyä perinnöstä alaikäisten lasten puolesta? Ensin itse kieltäydyt tehokkaasti, jolloin perintö siirtyy lapsille. Koska et ole enää kuolinpesän osakas, niin voit toimia edunvalvojana vai voitko?

Täytyy huolehtia että et sotkeudu kuolinpesään mitenkään edes alussa, jotta voit kieltäytyä tehokkaasti (ilman veroseuraamuksia).
Noin se olisi saattanut onnistuakin, mutta asian hoitamiseen olisi tarvinnut väistämättä lakimiestä. Ilmeisesti perinnöstä luopuva vanhempi ei voi tuossa tapauksessa toimia edunvalvojana eturistiriidan vuoksi. Sitten lapselle pitäisi määrätä edunvalvoja ja koska edunvalvojan toimintaan ei saa vaikuttaa niin ei ole mitään varmuutta, että edunvalvoja tosiasiallisesti luopuisi perinnöstä.

Joka tapauksessa asiaan liittyy niin paljon byrokratiaa ja selvittäminen maksaa tuhansia euroja niin tuo ei vaan kannata.

Byrokratiaahan tässä maassa piti aikanaan purkaa, mutta tuntuu, että pahenee vaan. Massiivisen ja monimutkaisen virkakoneiston pyörittäminen on uskomattoman kallista hommaa. Olisi varmaan hyvä jos Suomi Oy siirtyisi parin vuoden ajaksi johonkin kryptovaluutan käyttöön ja lohkoketjun avulla katsottaisiin lopuksi, että mihin ne rahat oikein on menneet.. Siellä saattaisi tulla jänniä juttuja vastaan.
 
Liittynyt
21.05.2020
Viestejä
2 549
Noin se olisi saattanut onnistuakin, mutta asian hoitamiseen olisi tarvinnut väistämättä lakimiestä. Ilmeisesti perinnöstä luopuva vanhempi ei voi tuossa tapauksessa toimia edunvalvojana eturistiriidan vuoksi.
En mä tässä nyt näe ongelmana eturistiriittaa - mistä sellainen edes tulisi, jos olet luopunut perinnöstä?

Kysehän oli siis siitä että on arvokas perintö joka pitäisi kenties realisoida, että saisi perintöveron maksettua. Ehdotukseksi annettiin perinnöstä luopuminen, jolloin ei tarvitse maksaa perintöveroakaan.

DVV:n sivuilta koskien perinnöstä luopumista edunvalvojana (koskee niin määrättyä edunvalvojaa kuin holhoojaakin)
DVV sanoi:
Vastikkeeton perinnöstä luopuminen on yleensä mahdollista vain ylivelkaisissa pesissä tai tilanteessa, jossa päämies on saanut osuutensa perinnöstä ennakkoon. Samat säännökset koskevat alaikäisen lapsen edunvalvojina toimivia huoltajia.

Koska edunvalvojana et saa lahjoittaa päämiehesi omaisuutta, perintöosuuden luovuttaminen on mahdollista vain, jos päämiehesi saa siitä käypää arvoa vastaavan korvauksen. Perintöosuuden luovuttaminen voidaan tehdä esimerkiksi silloin, kun pesää ei haluta jakaa mutta päämiehesi olisi saatava osuutensa pesästä.
Eli näillä tiedoilla en oikein näe miten alaikäinen voisi kieltäytyä perinnöstä välttääkseen perintöveron. Ongelma ei kuitenkaan ole "eturistiriita".
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 803
Viestejä
4 299 266
Jäsenet
71 702
Uusin jäsen
suppas

Hinta.fi

Ylös Bottom