Etkö tosiaan osata klikata sitä linkkiä jonka laitoin? Siellä asia on esimerkiksi selitetty niin simppelisti että sitä on turha tähän toistaa. Jos vielä jankkaat, voin toki copy-pasteta jutun tähän. Vaikuttaa pahasti siltä että sinä et tosiaan ymmärrä, tai sitten moraalikäsityksesi on täysin vinoutunut.
Tämä on keskustelufoorumi joten haluaisin keskustella asiasta. En harrastaa mitään linkkien kilpapostausta.
Jos nyt heittäisin tuohon artikkeliin vastaukseksi kommentin "tuo on täysin väärässä, tässä on linkki EU:n wikipedia artikkeliin joka selittää asian" niin eipä siitä kovin järkevää keskustelua tulisi. Lisäksi olen huomannut että keskustelut ovat paljon toimivampia silloin kun vastapuoli osaa itse artikuloida argumenttinsa sen sijaan että vaan papukaijana toistaa muiden sanomisia.
Mutta jos nyt välttämättä haluat että ekana käyn läpi tuon suht surkean blogikirjoituksen niin ok.
Ekana tuo tyyppi valittaa siitä että Suomella on "vain" yksi ääni 27:stä ministerineuvostoissa. No kuinka paljon niitä ääniä pitäisi olla? Kyse on valtioiden välisestä unionista. EU:ssa on 27 valtiota joten sanoisin että jos Suomella olisi enemmän valtaa kuin 1 / 27 äänestä niin sitten tuossa olisi jotain helvetisti vialla kun otetaan huomioon se että Suomen kansa on noin 1% (1 / 100) EU:n väkimäärästä.
Kyseessä on aika normaali mekanismi aina kun kyseessä on jonkinsorttinen liittovaltio tai unioni jolla varmistetaan että pieniä jäseniä ei jatkuvasti kusta silmään suurempien toimesta. Esim. USA:n senaatissa kaikilla osavaltioilla on 2 senaattoria koostaan riippumatta. Saksan Bundesratissa pienimmällä osavaltiolla (Bremen) on 3 edustajaa, suurimmalla (North Reine-Westphalia) on 6 edustajaa. Vaikka jälkimmäisessä on 30 kertaa enemmän väkeä kuin ekassa.
Lisäksi koska ministerineuvostossa ei riitä lain läpimenoon yksinkertainen enemmistö niin Suomen valta on suurempi kuin 1 / 27:stä.
Sitten tuossa valitetaan siitä miten Komissiota ei valita suoraan vaaleilla. No shit Sherlock, sitä se parlamentarismi on. Ei Suomessakaan hallitusta valita vaaleilla. Kansa valitsee parlamentin (Suomessa Eduskunta, EU:ssa EU:n parlamentti) joka sitten hyväksyy hallituksen (Suomessa Suomen hallitus, EU:ssa EU:n komissio). Ja tuo hallitus toimii sitten parlamentin luottamuksella, parlamentti voi halutessaan heivata hallituksen mäkeen. EU:ssa vähän eroa tekee se että jälleen kerran, koska kyseessä on valtioiden välinen unioni niin ministerikokous nimittää komission ja parlamentti hyväksyy sen.
Myössä tuossa väitetään että "Nytkin kolmannes EU-laeista on sen ulottumattomissa, eli komission käsissä.". Tuo on väärin. Komissiolla ei ole lainsäädäntövaltaa.
Lainsäädäntövalta on EU:ssa EU:n parlamentilla, joka valitaan EU:n parlamenttivaaleissa siten että jokainen jäsenvaltio saa asukaslukuunsa suhteutettuna edustajia, ja EU:n neuvostolla (ministerineuvosto) jossa maita edustaa niiden kansalliset hallitukset.
Sitten lopussa tuolla tyypillä on vielä pitkä itku EU:n parlamentin ryhmistä ja jotain helvetin salaliittohöpinää siitä miten muka äänestäjille valehdeltaisiin. Joka on täyttä paskaa, se että joku on niin vitun saamaton vätys että ei seuraa poliittista keskustelua EU-vaalien aikaan tai mitenkään muutenkaan jaksa ottaa asioista selvää ei ole EU:n vika vaan kyseisen laiskan äänestäjän. Hitto, viime vaaleissa Ylellä oli "Ryhmävaalikone" jolla pystyi katsomaan mikä EU:n parlamentin ryhmistä on itselle sopivin.
Joten jos vielä haluat valittaa EU:n epädemokraattisuudesta niin olisitko ystävällinen ja selitä se omin sanoin sen sijaan että kaivat jonkun uuden randomin paskan blogipostauksen?