Vai että kolmasosan huonompi on "close". Ei kuule ole.
Numeerisilla arvoilla? Tässä näkee asiantuntemuksen eron. Sinun "asiantuntijasi" vetää pari testiä ja alkaa SMART arvoista extrapoloimalla päättelemään paljonko NAND kestää. Huikeaa.
Noloa! Et ymmärrä mitä P/E cyclet tarkoittavat, vaikka artikkelissa käydään myös tuo asia selkeästi läpi.
Tavaappa vielä kerran mitä kommentissani sinulle yritin opettaa:
Kun vielä tiedetään, että 2D MLC:tä käyttänyt 840 PRO oli aikoinaan yksi kirjoituskestävyydeltään parhaista SSD-asemista ja huonompiakin MLC:tä käyttäviä SSD-asemia löytyi markkinoilta, on otsikon mukainen väite varsin uskottava!
Minä sen sijaan katson paljonko valmistaja lupaa levyn kestävän kirjoituksia ennen takuun menettämistä ja vertaan sitä muiden valmistajien lupaamiin arvoihin.
Sinä et sen sijaan ymmärrä, että kukaan asiaan perehtynyt ei käy vertailua vain yhteen parhaista SSD-asemista.
Esimerkiksi Crucial MX100 oli erittäin hyvä, laadukkaaksi tunnetun valmistajan 2D MLC:tä käyttävä SSD-asema, joka kuitenkin hävisi useiden testien ja arvioiden perusteella kestävyydessä 840 PRO:lle. (Mikä ei ole toki ihme, koska 840 PRO on aivan eri hintaluokan SSD-asema kuin Crucial MX100. Crucial MX100 sijoittuu hintaluokaltaan lähemmäksi Samsungin EVO-malleja.)
Ja kuten spekseistä voidaan todeta, on Crucial MX100 TBW-luokitukseltaan heikompi kuin 850 EVO.
Tuolla extrapoloinnilla saadaan 250 gigaisen aseman kirjoituskestävyydeksi 500 TBW, valmistaja lupaa 75 TBW. Ero on 6,7 kertainen. Ennen kaikkea, kumpi arvoista kiinnostaa enemmän? Minun tarkat arvoni pätevät jokaiseen myytyyn levyyn, sinun "asiantuntijasi" arvo on sinne päin ja se pätee tasan yhteen levyyn, siihen golden sampleen joka sillä "asiantuntijalla" on.
Ja taas kerran osoitat oman tietämättömyytesi. Sinun "tarkat" arvosi eivät päde jokaiseen myytyyn levyyn, koska kaikki valmistajat eivät ole ilmoittaneet kaikille SSD-malleilleen TBW-arvoja.
Ja se SMART-arvojen perusteella laskettu P/E cyclejen määräkin pätee kaikkiin saman mallisiin SSD-levyihin, ei vain siihen yhteen vertailussa käytettyyn levyyn...
Muutenkin valmistajan itsensä ilmoittama TBW-arvo on parhaimmillaankin vain suuntaa-antava, ei tarkka...
Kun verrataan saman valmistajan levyjä keskenään, on luonnollista käyttää vertailuun P/E cyclejä - varsinkin, kun asiaan perehtyneet tietävät, ettei Samsung aikoinaan antanut kaikille SSD-levyille TBW-luokitusta:
Samsung SSD 840 EVO Review: 120GB, 250GB, 500GB, 750GB & 1TB Models Tested
Samsung isn't quoting any specific TB written values for how long it expects the EVO to last, although the drive comes with a 3 year warranty.
Kuten aiemmin todistin, Samsungin V-NAND:n kestävyys on todella kaukana MLC levyjen kestävyydestä, ei lähellä sitä.
Et ole todellisuudessa todistanut mitään, vaan vain ja ainoastaan esittänyt joukon perättömiä väitteitä...
Mutta jos haluat vertailla valmistajien ilmoittamia TBW-arvoja, niin seuraavassa muutamia laadukkaaksi tunnettuja SSD-asemia:
Crucial MX100 256 GB: 72 TB
Crucial MX200 256 GB: 80 TB
Sandisk Extreme Pro 240 GB: >80 TB
Samsung 850 EVO 250 GB: 75 TB
Samsung 850 PRO 256 GB: 150 TB
Crucial MX100 512 GB: 72 TB
Crucial MX200 512 GB: 160 TB
Sandisk Extreme Pro 480 GB: >80 TB
Samsung 850 EVO 500 GB: 150 TB
Samsung 850 PRO 512 GB: 300 TB
Hyvinhän sekä Samsungin TLC (EVO) että MLC (PRO) V-NAND näyttävät pärjäävän muutamia silloisia pahimpia kilpailijoitaan vastaan.
Ja myös 3D TLC:tä käyttävää 850 EVO:a heikompia TBW-luokituksia löytyy 2D MLC:tä käyttävien SSD-asemien joukosta...
Mutta kuten tyhmempikin voi yllä olevista TBW-luokituksista huomata, eivät luokitukset ole todellakaan tarkkoja, koska muussa tapauksessa saman mallin kapasiteetiltaan suurempi SSD-asema saisi luonnollisesti aina suuremman TBW-luokituksen.
Kuinka moni muu valmistaja myi tuossa vaiheessa 3D TLC levyjä tai edes TLC levyjä? Hyvin harva. Myiö Samsung tuohon aikaan halpaa MLC levyä? Ei. Siksi tuo oli selkeä kannanotto TLC vs MLC.
Ei ollut, vaikka toki saat noin kuvitella.
Samsungin V-NAND on muutenkin osoittautunut hyväksi ja toimivaksi ratkaisuksi, joten sikäli kummallinen jankutuksesi vaikuttaa melkoisen turhalta.
Todetaan nyt kuitenkin vielä, että yleisesti on arvioitu, että keskivertokäyttäjä kirjoittaa dataa 10-30 GB päivässä.
Esimerkiksi yllä olevista malleista heikoimman, eli Crucial MX100:n 72 TB kirjoituskestävyys taas tarkoittaisi 40 GB päivittäistä kirjoitusmäärää viiden vuoden aikana, joten jokainen voi miettiä, että onko 72 TB suuremmilla kirjoituskestävyyksillä keskivertokäyttäjälle käytännössä merkitystä, jos SSD-aseman takuu on alle 5 vuotta.
Eli käytännössä jo Crucial MX100:n 72 TB on peruskäyttäjälle riittävä, eikä näennäisesti paremmasta kirjoituskestävyydestä kannata välttämättä maksaa ylimääräistä.