Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Zojirushin induktiolaite ollut nyt käytössä muutaman kuukauden. Joka kerta tulee täydellistä riisiä ja koko satsi on tasalaatuista. Olihan tuo vähän kallis, mutta näillä käyttömäärillä joka pennin väärti.
 
Xiaomin 1,6l laite tuli hommattuu, eka setti riisii tulossa. Vähän kilkailuksi meni softan käyttöönotto. Sijainniks kiina, ni alko rokkaa, MUTTA samalla hävisi sitten roborock imuri... joutuu säätää vielä että saisi ne molemmat xiaomin softaan toimimaan. Pelkistä nappuloista sieltä saa tosissaan ne oletusohjelmat käyntiin, muuta ei taida pystyä tekemään. Softalla sitten voi valita riisilaadun jne. Siihen pitää vielä perehtyä tarkemmin. Nättihän toi on ku mikä ja riittävästi saa tehtyä kyllä riisiä tuollakin.

edit: löytyyks tietoo mitä noista kannattaa käyttää perus basmatiriisin kanssa? Ja toki voi antaa myös omia ehdotuksia riisin kovuudesta...
1C622758-43F5-491C-845E-F254FC75792E.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Mistä xiaomin 1,6 litran keittimestä tääl puhutaa? Onko linkkiä?
 
Mistä xiaomin 1,6 litran keittimestä tääl puhutaa? Onko linkkiä?

Tästä
 
Siirryin suoraan State-of-the-Art -kauteen. Zojirushi NP-NVC10 induktio-painekeittokoje. Riisiä on . Tuo keltainen pussukka on kelvotonta kiinalaista vaikka pussi antaa ymmärtää sen olevan puertoricolaista, espanjalainen sello rojo ehkä parasta. Koshihikari ja Gaba ovat myös hyviä vaikka eivät ole japanilaista vaan Kaliforniasta. Itse laite. Laite maksoi US-amatsuunissa 322 + verot :mad: Veroja ei yleensä nettikaupassa peritä. Nyt perittiin. Alle 360 dollaria joka tapauksessa ja pidän hintaa edullisena muhin saman laitteen myyjiin. Ostin itse asiassa jo tammikuussa, mutta sain vasta nyt tehtyä tunnuksen tänne päästäkseni kehumaan. En tiedä mikä malli olisi eurooppalaisille vastaava. Eikä Zojirushi itseasiassa taida olla hirvittävän kiinnostunut eurooppalaisista ostajista.
 
Ensimmäinen satsi tuli keitettyä preah vihear riisiä tällä Xiaomin 1,6l keittimellä ja kyllä tuli erittäin hyvää riisiä. Asetuksena tuli käytettyä tuota thai rice test. Pitäisikö tämä Xiaomi home vaihtaa kiinaksi, että saa enemmän vaihtoehtoja?

E: Saako tällä Xiaomin 1.6l keittimellä jotenkin noita samoja vaihtoehtoja kuin kiinaksi englannin kielelle? Ei oikein toi kiina taitu tai ymmärrä kirjaimista mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäinen ajo riisinkeittimellä takana, Xiaomi Mi:llä (3l). Ja ei nyt hetiseltään pysty tajuamaan miten on pystynyt keitettyä riisiä syömään ennen tätä. Sen verran suuri ero laadussa. Kuuluukos tuossa käyttää suolaa lainkaan, hyvältä maistui muutenkin. Entä pesettekö saippualla, vai vain virutatte?
 
Ei suolaa kannata lisäillä.
Itse suhautan sumutinpullosta kevyesti riisikuppiin ja irto-osiin pesun yhteydessä tipan astianpesuainetta.
 
Pystyykö noilla riisinkeittimellä tekemään hyvää risottoriisiä?
Oho, en ole hetkeen tätä ketjua lukenut. Mutta jos hiukankaan miettii risoton valmistustapaa, niin eihän sillä ole mitään tekemistä riisinkeittimen kanssa. Risotossa (milanese) arborioriisiä haudutetaan aluksi voissa ja sen jälkeen siihen kaadetaan päälle iso loraus valkoviiniä, ja sen jälkeen hauduttamista jatketaan kanaliemellä tms. Se on sitten eri asia, jos tekee lämpimän riisiruuan, mihin käyttää kypsennettyä riisiä ja kutsuu sitä risotoksi.
 
Oho, en ole hetkeen tätä ketjua lukenut. Mutta jos hiukankaan miettii risoton valmistustapaa, niin eihän sillä ole mitään tekemistä riisinkeittimen kanssa. Risotossa (milanese) arborioriisiä haudutetaan aluksi voissa ja sen jälkeen siihen kaadetaan päälle iso loraus valkoviiniä, ja sen jälkeen hauduttamista jatketaan kanaliemellä tms. Se on sitten eri asia, jos tekee lämpimän riisiruuan, mihin käyttää kypsennettyä riisiä ja kutsuu sitä risotoksi.

Juu :) Emmä silleen aatellutkaan että mitään hifistelyriisiä saisi aikaan, vaan semmosta pehmeämpää "koulurisottoa" tms.
 
Juu :) Emmä silleen aatellutkaan että mitään hifistelyriisiä saisi aikaan, vaan semmosta pehmeämpää "koulurisottoa" tms.
Juu, miksei sopisi tuohonkin tarkoitukseen, koska riisinkeitin on hyvä vekotin riisin kypsentämiseen. Sori, jos snobi minussa nosti hiukan päätään ;)
 
Viimeksi muokattu:

OBH Nordicalta tullut nyt pätevän oloinen riisinkeitin. Melkoisen uusi kapistus, kun ei löydy oikein vielä mistään ei edes OBH:n omilta sivuilta. Itse tulee odotettua tuota Xiaomin 1,6l keitintä.

Nyt löytyy tämä OBH:n sivuilta ja näköjään proshopilla sitä olis varastossa mutta hinta on sitten huomattavasti kalliimpi ku verkkokaupassa.


 
Eka hurjapää kun tuon OBH:n tilaa ja koeajaa niin revikkaa tulemaan vaan. Kiinnostavan olonen ja hintanen kapistus, joka vois hyvinkin olla eka oma vehjes.
Kerrankin ulkonäöltään sellanen kapistus, jota vois pitääkin keittiössä esillä kun ei näytä potalta :tup:
 
Tulikos noista Xiaomin vehkeistä tullia. Jossain oli, että tulee Tsekeistä tai Espanjasta, mutta ei saatavilla enää sieltä
 
Eka hurjapää kun tuon OBH:n tilaa ja koeajaa niin revikkaa tulemaan vaan. Kiinnostavan olonen ja hintanen kapistus, joka vois hyvinkin olla eka oma vehjes.
Kerrankin ulkonäöltään sellanen kapistus, jota vois pitääkin keittiössä esillä kun ei näytä potalta :tup:
Härifrån tvättas!

Sain tuon aparaatin eilen Verkkokaupasta ja ihan ensimmäisen testin ehdin tekemään eilen illalla valkoisella Basmati & Thai riisillä (1 kuppi) + hieman höyrystettäviä vihanneksia. Riisistä tuli tasalaatuista, eikä ollut jämähtänyt kulhon pohjaan kiinni, joten toimi sen suhteen kuten oli mainostettukin, eli ei valittamisen sijaa. Vihanneksetkin (paprikaa, herkkusieniä, pinaattia) höyrystyi siinä samalla. Reilun puolisen tuntia meni kypsennyksessä.

Jos tuo 1 kuppi on laitteen minimikoko, niin yhdelle henkilölle kokatessa tuosta voi tulla hienoinen ongelma, sillä riisiä tuosta yhdestä kupista tulee liikaa.

Näin sosiaalista etäisyyttä pakkoharjoittavana, etätyölounaiden väsäämiseen ja pizza/kebab -tilauksiin kyllästyneenä, arvostan erityisesti helppokäyttöisyyttä: kulhoon voi heittää ruoka-aineet, painan nappia ja syön. Ja ennen kaikkea sen kulhonkin voi pistää tiskikoneeseen, mikä ei noissa hifimmissä laitteissa ole ollenkaan itsestäänselvyys. Hintakin oli erittäin kohtuullinen.

Kannattaa huomioida että vertailukohtaa muihin keittimiin ei minulla ole, ja kokemuksetkin ovat yhdestä (1) kerrasta, joten suhteuttakaa kommenttini sopivasti.
 
Aivan turhakkeena olen minäkin pitänyt mokomaa kapistusta mutta tytär on kääntänyt päätäni.
Poikakaverinsa perheessä ( äiti on flippiineiltä ) on riisikeitin ja siellä tietysti liki päivittäisessä käytössä.
Usein kun laitellaan kotonakin niin laitetaan nyt sitten kokeeksi. Yum Asian Sakura ( valkoisena ) tulee Saksan Amazonista ilman postikuluja 119€ ( musta ei ).
 
Tuo OBH Nordica Versatile haettu postista ja testattu, hyvä kampe hintaisekseen, ja oon zojirushiakin joskus testannu, eikä tuo sille nyt juurikaan häviä, pääasia ettei tartte kattilalla enää säätää, se oli aina niin perkeleen hermoja raastavaa, en tiedä miksi, ehkä se jatkuva vahtiminen, nyt voi vaan keskittyä esim panang curryn väsäämiseen siinä ohessa, eli joo, vahva suositus.
 
Tuli itekin kopattua tuo edellä mainittu OBH:n vehjes. Kyllähän toi pirusti parempaa riisiä tekee, ku ite jaksaa kattilalla vääntää.
Testasin tänään ihan vaan Rainbown perus basmatilla arkimätön kylkeen ja on kyllä kelpoa. Pitänee tilata joskus Tildan iso säkki basmatia laitteen kylkeen.

Mites, onko jengi huuhdellut riisiä ennen laitteeseen tunkemista? Kattilahommissa olen huomannut eron hifistelypäällä ollessa, mutta mietin että tekeekö merkittävää eroa tollasessa laitteessa.
 
Itsellenikin tuli eilen oma obh nordica versatile. Teki varsin pätevää riisiä ja kun ottaa huomioon laitteen hinnan niin ei kyllä valittamista - ainakaan vielä.
 
Tuo OBH Nordica Versatile haettu postista ja testattu, hyvä kampe hintaisekseen, ja oon zojirushiakin joskus testannu, eikä tuo sille nyt juurikaan häviä, pääasia ettei tartte kattilalla enää säätää, se oli aina niin perkeleen hermoja raastavaa, en tiedä miksi, ehkä se jatkuva vahtiminen, nyt voi vaan keskittyä esim panang curryn väsäämiseen siinä ohessa, eli joo, vahva suositus.

Kattilassa ei itsellä ainakaan ole mitään haastavaa, noh okei levyä pitää pienentää kun alkaa kiehumaan. Mutta siis yksinkertaisimmillaan:
1. Mittaa riisi
2. Huuhtele riisi
3. Vettä niin perkeleesti perään ettei lopu kesken
4. Lisää suola kun kiehuu
5. Keitä niin kauan kunnes on sopivaa, voi välillä maistaa muutaman jos epäilyttää onko jo valmista
6. Kaada ylimääräiset vedet pois kannen avustuksella

Niillä virallisilla ohjeilla en ole keittänyt liekö koskaan, monet toki suosittelee esim. riisi+vesi ohjeen mukaan kiehuttaminen ja sitten levy pois ja kansi päälle ja odottaa vain x minuuttia kunnes valmista.
 
Riisin nyt keittää niinkin että kaataa kattilaan kukkurallisen kahvikupillisen riisiä, ja vedenkeittimellä keitettyä vettä kaksi samankokoista kuppia ja laittaa kannen päälle ja 8-10min,
tähän malliin

 
Viimeksi muokattu:
Sakurasta on nyt pari käyttökokemusta, riisi syntyy vaivatta, ei pohjaan palamista. Toisella kertaa yläkulho oli samalla täynnä porkkanaa, sellaisina tikkuina ja jäisiä parsakaaleja.
Riisi jälleen moitteetonta, kuin myös pehmeät porkkanat ja parsakaalit. Puhdistaminen on erinomaisen helppoa, senkun huuhtelee vedellä ja tiskiharjalla ( kuivaus tiskipyyhkeellä ).

Mukana tulleen reseptikrjan mukaan soveltuu myös muuhun, kakkujakin ??? Puuroja ??? Pelkää höyrytystä...
 
Tuli tilattua tuo OBH Nordican Versatile niin mitä riisiä sitä pitäisi olla kun on tullu lähinnä keiteltyä noita uncle benssejä ja vastaavia?
 
Tuli tilattua tuo OBH Nordican Versatile niin mitä riisiä sitä pitäisi olla kun on tullu lähinnä keiteltyä noita uncle benssejä ja vastaavia?

Käytä Uncle Benssiä vastedeskin jos et halua mihinkään roskariisiin vaihtaa :)
 
Tuli tilattua tuo OBH Nordican Versatile niin mitä riisiä sitä pitäisi olla kun on tullu lähinnä keiteltyä noita uncle benssejä ja vastaavia?
Varmaan ihan mitä tykkää ite syödä? Riisityyppejähän on ensinnäkin useita ja makuasioitahan nämä lopulta on joten täsmällisesti on vaikea auttaa.

Itse aikanaan kahlailin vielä kattilalla pelleillessä eri basmatiriisejä läpi melkoisella pieteetillä ja markettien valikoima oli kyllä lähtökohtasesti kehnoa itselle. Hakaniemen aasiamarketista Tilda-merkkistä basmatiriisiä ostettuani löyty oma lemppaririisi jota kyllä suosittelen. En tiedä saako Suomesta isoina säkkeinä vai pitääkö tilata amazonista tms.
Tuolloin tuli (turhautumiseen asti) opeteltua miten kattilalla basmati saadaan ravintolatasoiseksi (kuin nepalilaisessa). Ainoastaan Tildan kanssa onnistuin itteä tyydyttävään lopputulokseen, mutta on sen verta työläs prosessi että riisin syöminen on jäänyt ja keitinhankintahaave on kummitellut takaraivossa. Tähän huomiona, että sama metodiikka ei oo toiminu isojen markettien brändeihin ja eri riiseillä tulee mitä erilaisempia lopputuloksia. Siksi ehkä vähän naurattaa nää "universaalit" keitto-ohjeet ku ainaki oman kokemuksen mukaan brändeissä on tosi suuria eroja. En olisi alkuun itse uskonut, mutta pakko se on koetun kautta uskoa.
En sano etteikö perus markettiriisistä vois saada hyvää, mutta ei niiden valmistukseen ainakaan mitkään universaalit ohjeet päde saatika pakettien omat keitto-ohjeet. Itellä ei kärsivällisyys riittäny Tildan kohtaamisen jälkeen antaa enää saumoja markettikaman metodiikan opetteluun. Parhaan lopputuloksen taisin muinoin saada Tescon basmatiriisillä ja sitä koitin keittimen hankittua etsiä Prismasta, mutta on näemmä poistunut valikoimasta. Ostin sitten virheen tiedostaen Rainbown basmatia ja kyllähän se keittimessä tehtynäkin kalpenee Tildalle melkoisesti.
 
Riisin nyt keittää niinkin että kaataa kattilaan kukkurallisen kahvikupillisen riisiä, ja vedenkeittimellä keitettyä vettä kaksi samankokoista kuppia ja laittaa kannen päälle ja 8-10min,
tähän malliin



Joo-o, siinä taas ammattilainen asialla ja Uncle Benzziä
 
  • Tykkää
Reactions: lcc
Itsellenikin tuli eilen oma obh nordica versatile. Teki varsin pätevää riisiä ja kun ottaa huomioon laitteen hinnan niin ei kyllä valittamista - ainakaan vielä.
Itselläkin ollut jo jonkin aikaa. Loistava vekotin kyllä. Omilla kattiloilla ei vaan saa vastaavaa. Tuossa kypsyy tasaisesti ja vaivattomasti täydelliseksi.

Vielä kun saisi koshihikaria ostettua järkevästi...
 
Mistä saisi tilattua hyvään hintaan tuollaisen Xiaomi Mijian? Aliexpressistä ostin ja tuli vastaus että ei voida toimittaa Espanjan varastolta ja ehdottivat kuukauden lisää toimitusaikaan. Eli myivät Espanjan varastolta ja kuitenkin toimittavat kiinasta superpitkällä toimitusajalla.

Peruin tilauksen ja ostin toiselta myyjältä. Tämä vastasi privaviestillä hänkin että maksa 16 dollaria lisää niin lähetämme tuotteen. Peruin tämänkin kun kauppiaan palautteissa oli myös tuosta Espanjan scammistä maininta. Tilasin siis tämän kiinanvarastolta mutta silti kusettivat.

Ei ole aikaisemmin pahemmin kusettajia tullut vastaan tuossa kaupassa ja vähän hämmentävää kyllä...
 
Mistä saisi tilattua hyvään hintaan tuollaisen Xiaomi Mijian? Aliexpressistä ostin ja tuli vastaus että ei voida toimittaa Espanjan varastolta ja ehdottivat kuukauden lisää toimitusaikaan. Eli myivät Espanjan varastolta ja kuitenkin toimittavat kiinasta superpitkällä toimitusajalla.

Peruin tilauksen ja ostin toiselta myyjältä. Tämä vastasi privaviestillä hänkin että maksa 16 dollaria lisää niin lähetämme tuotteen. Peruin tämänkin kun kauppiaan palautteissa oli myös tuosta Espanjan scammistä maininta. Tilasin siis tämän kiinanvarastolta mutta silti kusettivat.

Ei ole aikaisemmin pahemmin kusettajia tullut vastaan tuossa kaupassa ja vähän hämmentävää kyllä...

Ite pohdin tilausta Tsekeistä... Ei jaksa tapella kinuskin kanssa joten marssin verkkokauppaan ja ostin obh nordica.
 
Zojirushin NS-TSQ10:llä olen nyt puolen vuoden verran riisiä keitellyt ja on kyllä oiva peli. Vaihto-opiskelut ja reissaaminen Aasiassa aiheutti sen, että kattilariisiä ei viitsinyt enää syödä, kun ei se miltään oikein maistu. Tuolla saa ilman huolia takuuvarmasti aina täydellistä riisiä. Halvemmista keittimistä ei ole kokemusta, mutta päätin ottaa kerralla kunnollisen, niin eipä tule katumapäälle.

Riisit olen ostanut tuommoisissa 5 kg säkeissä Helsingin Aasia-kaupoista. En ole vielä pahemmin eroja löytänyt ja vasta toinen säkki ajossa. Nykyinen on QRice, edellisen merkki on jo unohtunut, mutta oli vihreä pussi. Seuraavaksi taas jotain uutta.
 
Meikäläisellä tammikuussa ostettu Zojirushi NS-ZLH10. Sillä keittelee 1-5 kupillisen verran riisiä, yleensä tulee laitettua kerralla maksimissaan kaksi kupillista, muuten sitä määrää syö yksin koko viikon. Tulee joka kerta täydellistä ja erittäin hyvää riisiä. Aika hitaasti tuo tosin keittelee kun normaalisti menee lähes tunti ja pikaohjelmakaan ei ole merkittävästi nopeampi. Noin nelisen sataa se muistaakseni maksoi --> Tokyokan - Japanilainen ruokakauppa ja keittiötarvikeliike Helsingissä

Vertailun vuoksi hain vanhemmille testiin gigantista parin kympin perusmallin keittimen kun se oli tarjouksessa --> OBH Nordica riisinkeitin OBH6321 - Muut keittiön pienlaitteet
Ihan paska laitos mutta tuon hintaiseksi ei voinut enempää vaatia. Polttaa riisiä hieman pohjaan ja iso laakea kattila jonka mitta-asteikko alkaa kolmosesta, joten sillä voi keittää vain koko kylälle yhdellä kertaa, tai joutuu arpomaan mittakupilla silmämääräisesti riisin ja veden suhdetta. Vaikea keittää kerralla 1-2 hengen yhden aterian suuruista annosta. Paljon parempaa se kuitenkin tekee, kuin perus kattilariisi.
 
Meillä ollut reilun kuukauden joka päiväisessä käytössä OBH Nordica Versatile riisinkeitin. Hyvää riisiä on tehnyt joka kerta, oli keittimessä sitten Intialaista basmatia tai kiinalaisravintoloista tuttua jasminea. Riisit tulee ostettua muualta kuin marketeista isoissa säkeissä.
Ihan mielenkiinnosta, onko joku tehnyt vertailua Zojirushin ja tämän OBH Versatilen välillä? Mitä tuo Zojirushi tekee toisin tai paremmin, kerran hintakin on moninkertainen.
 
Ihan mielenkiinnosta, onko joku tehnyt vertailua Zojirushin ja tämän OBH Versatilen välillä? Mitä tuo Zojirushi tekee toisin tai paremmin, kerran hintakin on moninkertainen.

Itteä kiinnostaisi kanssa. Sikäli joku 200e Zojirushista tai vastaavasti ei ole liikaa jos sillä saisi pitkäikäisen ja takuuvarmasti huippupelin.

Yum Asian itse brändäämissä keittimissä houkuttelisi se, että astian non-stick ei ole tehty teflonilla vaan pinnoite on keraaminen, ja ovat vielä halvempia kuin Zojirushit.
 
Viimeksi muokattu:
Pitääkö näissä käyttää jotain tiettyä riisiä? Ja sitten mitä riisejä suositellaan, sellaisia joita saa joka esim prismasta/muista peruskaupoista yms.
 
Tuota aiemmin vinkattua olen käyttänyt itse aika paljon, se on ainakin omaan makuun oikein hyvä.

 
Onko riisinkeittimissä isotkin erot? :D Itse olen vedellyt tyytyväisenä Wilfalla, mitä olen menettänyt kun en käytä hifimpää laitetta?
 
Eihän tuota prisman kehuttua riisiä tietenkään ollut tikkurilan prismassa, joko loppu tai ei ikinä ole ollut. On kyllä ihan perseestä valikoimien suhteen muutenkin.
 
Eihän tuota prisman kehuttua riisiä tietenkään ollut tikkurilan prismassa, joko loppu tai ei ikinä ole ollut. On kyllä ihan perseestä valikoimien suhteen muutenkin.
S-ryhmän liikkeille löytyy Foodie.fi -palvelu, josta voi tarkistaa kunkin myymälän valikoiman. Tuon mukaan Preah Vihearin jasmiiniriisi löytyy Tikkurilan myymälässä samalta hyllyväliltä muiden riisien kanssa, joten oletettavasti oli tosiaan loppu tai sitten ei vain osunut silmään. :p
 
Siis tilanne oli eilinen kun kävin duunista tullessa. Muuten piti sanomani että itseltä näköjään mennyt kokonaan ohi kuinka näköjään viime vuodet media ollut täynnänsä jotain varoittelua että riisiä ei "saa syödä uudelleen lämmitettynä" yms. Kummasti kyllä aikoinaan itsekin näin tehnyt enkä kyllä ole kuollut.

Viime vuosina kun tullut kerran pari riisiä syötyä(poislukien valmisruuat tms) niin ei ole seurannut riisi-keskustelua. Mutta nyt kokeilen halvalla verkkiksen emperiolla, mitä joku kehunut siellä, että mitä tästä tulee ja aion kyllä huomennakin sitä samaa riisiä syödä, mikrossa lämmittäen.
 
Eihän tuota prisman kehuttua riisiä tietenkään ollut tikkurilan prismassa, joko loppu tai ei ikinä ole ollut. On kyllä ihan perseestä valikoimien suhteen muutenkin.
Näytti olevan "Tuotteessa toimitushäiriö" tarra, kun kävin tänään Keljon Prismassa.
 
Muuten piti sanomani että itseltä näköjään mennyt kokonaan ohi kuinka näköjään viime vuodet media ollut täynnänsä jotain varoittelua että riisiä ei "saa syödä uudelleen lämmitettynä" yms.
Siis mitä? Löytyykö tälle jotain lähdettä?
 
Jotain bakteereja kuulemma tulee väkisin ja jengiä kuollut tms.

Noin muuten kokeilin halpaa verkkiksen valkoista emperiota ekan kerran, ainakin riisi keittyi. Näköjään ei niin kauaa olisi tarvinnut jälkiodottelua(suositellaan 6-10 ja odottelin 8, varmaan se 5-6 olisi ollut ok:mpi) kun ei ihan täynnä ollut, muutama minuutti vähemmän olisi varmaan ollut parempi. Ja en tajunnut että 4 mitasta riisiä tulee aivan helvetinmoinen määrä...
 

Bacillus cereus -bakteereiden joutumista elintarvikkeisiin ei voida täysin estää, ja siksi niitä esiintyy lähes kaikissa elintarvikkeissa. Yleisimpiä välittäjäelintarvikkeita ovat liha- ja riisiruoat, maitotuotteet ja vihannekset. Suuria B. cereus -pitoisuuksia on eristetty esimerkiksi keitetystä riisistä.

Ruokamyrkytysepidemiat liittyvät yleensä sellaisiin tilanteisiin, joissa ruokaa valmistetaan etukäteen, tavallisimmin edellisenä päivänä. Ruokamyrkytysten yleisimpinä syinä ovat olleet riittämätön kuumennus, liian hidas jäähdytys, virheellinen säilytyslämpötila tai kuljetuslämpötila sekä liian pitkä säilytysaika. Tällöin B. cereus on säilynyt elossa sekä päässyt lisääntymään ja tuottamaan myrkkyä


 
Viimeksi muokattu:
Näköjään ihan kohtuuhintaan saa ok riisejä myös Lidlistä. Basmatiinia ja Jasminia ostin kokeeksi ja molemmat ok. Halvempaa kuin smarketeissa (vähemmän yllättäen).

Mikä oli yllätys niin etnisissä kaupoissa riisi on kallista tai maksimissaan samanhintaista mitä maailman kalleimmassa ketjussa eli K-kaupoissa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 257
Viestejä
4 506 637
Jäsenet
74 346
Uusin jäsen
jonppaasi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom