Riisinkeitin

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja JouBqa, 27.06.2019.

  1. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    441
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Tässä hyvä maukas helppo xiomi ruokahje.

    1 hanki Basmatiriisi on Intiasta tai Pakistanista tuleva tuoksuva, pitkä- ja kapeajyväinen riisi. Sitä saa sekä valkeana että ruskeana. älä ucle bensiä tai pirkkaa. Valkeana itsellä.

    2 hanki currua jauheena

    3 hanki hernemaissipaprika pakastepussi

    4 hankin osterikastiketta. Tätä saat etsinistäkaupoista
    se on Thai kastike. tästä kuvasta tunnistat sen

    [​IMG]

    5 hanki kanansuikale paketti , ilman marinadia.

    6 hanki hyvää oliiviöljyä

    .......................

    Xiomiin puoli kuppia riisiä ja kupillinen vettä (2 ateriaa tai kahdelle)

    Säädä kovemmaksi noin 75% kovempaan päin.

    Kun riisi on valmista laita se kunhoon ja ripottele Currua
    makusi mukaan.

    Lämmitä hernemaissiparikat mikrossa noin 1 min ja sekoita curruriisin sekaan.

    ......

    Pannu kuumaksi ja maukasta oliiviöljyä paistoon (antaa makua)

    Tiraus sormellinen suolaa

    Ja kun kanapalat alkavat olla kypsiä lörottele hieman
    osterikastiketta ja inasen vielä paista.

    .......

    Laita kananpalat lautasella ja lapa siihen viereen curruriisiä
    ja maista . 10/10 nopea helppo maukas kanarisiiateria
    yhditettynä Thaimaa ja Intia
     
  2. Technarchy

    Technarchy

    Viestejä:
    2 274
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Eikö ne hpm olisi saaneet paremmin makua, jos ne olisi lämmittänyt siinä kananpalojen kanssa osterikastikkeessa?
    Mut hyvä ohje, jos asuu niin isossa kaupungissa, että siellä on etnisiä liikkeitä muitakin kuin halal.
     
  3. ossobucco

    ossobucco

    Viestejä:
    89
    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Mitä on curru?
     
  4. Technarchy

    Technarchy

    Viestejä:
    2 274
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Oikeestiko?
     
  5. soup

    soup

    Viestejä:
    139
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Täällä on ollut tuo bamboo pari kuukautta. Se on ensimmäinen riisinkeittimeni joten en voi sitä mihinkään verrata mutta tuntuu ihan pätevältä laitokselta. En ainakaan keksi mitään valitettavaa. Sen verran voin sanoa että takuu/ongelmatapauksissa palvelu tuntuu olevan esimerkillistä. Keittimeni oli kärsinyt lievästi kuljetuksessa ja ei kestänyt tuntiakaan siitä kun lähetin reklamaation siihen kun minulla oli lähetystunnus varaosalle.
     
  6. Honzo

    Honzo

    Viestejä:
    567
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2017
    Xiaomi tuli tänään Espanjan Amazonin kautta. Ekat Jasmiiniriisit keitelty. Hyvää tuli ja ei palanut pohjaan, niinkuin vanhalla 30e wilfalla...
     
  7. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    441
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Ramen Xiomi ohje

    Tähän kulistariiseen ruokaa yhdistyy Intia Japani ja Suomi


    1. Hanki nyt pentele jo basmatiini riisiä

    2. herne maissi paprika pakastepussi

    3. 2kpl kanamunaa

    4. kermaa (maitokin käy, maku ei ihan sama)

    5. paketti Snelmanni kuorettomia nakkeja

    6. Currua

    7. hyvää maukasta laadukasta oliiviöljyä

    ...............

    Valmistus

    Kun riisinkeittoa on jäljellä noin 15 minuttia
    lyö hella tulille ja pilko nakit pieniksi paloiksi

    Paista oliviiöljyssä hieman ruskistaen

    Sen jälkeen paista 2 kananmunaa,
    lorauta heti pikkuisen kuumaan pannuun munien
    perään kermaa ja sekoita . siitä muodostuu pehmeä
    munakokkeli.




    Xiomi 75...85% kovaa päin
    annostun bastiirisille --> puoli kuppia riisiä ja kupillinen vettä
    (2 ateriaa tai kahdelle) tai ison äijän ramen kerta-annos

    Kun riisi on valmista laita se kulhoon ja
    mausta sopivasti currulla.

    Sekoita sekaan hernemaisipaprikat
    sekoita ja riko riisipaakut niin että
    siitä tulee todella sekaista.

    lisää nakit ja munkokkeli ja sekoita hämmenä kulhossa
    kaikki sekaisin ja sano hoshi hoshi ja ala napostella. :p
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2019
  8. Technarchy

    Technarchy

    Viestejä:
    2 274
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Ihan asiaa sivuten, onko riisi kuinka terveellistä ruokana? Lihottaako se esim.?
    Nyt oli kauppaan tullut myyntiin tollasta pitkäjyväistä ruskeaa riisiä Golden Sunilta. Tuli ostettua sitä ja ihan hyvää oli. 15. keittoaika
     
  9. pelittäjä

    pelittäjä

    Viestejä:
    339
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    [​IMG]

    Riisihän on aika puhtaasi pelkkää hiilaria ja sekin lihottaa mikäli syö yli oman kulutuksen. Riisi on periaatteessa makaronin kanssa melkein huonoimpia valintoja mikäli haluaa syödä ns. terveellisesti sillä se ei sisällä juurikaan kuitua eikö mitään muutakaan.

    Ruoanlaitossa taas itse pidän riisistä sillä se on aika monikäyttöinen aina aasialaisesta ruoasta lihapiirakkaan. Siihen saa makua monella tapaa ja se ei itsessään juuri maistu miltään.

    Riisin hyvyys siis riippuu paljon siitä miltä kantilta asiaa katsoo.
     
    Technarchy tykkää tästä.
  10. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 395
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    ^ kuituja voi lisätä heittämällä villiriisiä mukaan. Minusta riisi on aika hyvä lisuke, saa vähän proteiinia lisää verrattuna esim. perunaan, maistuu paremmalta kuin peruna ja häviää vain tuossa hiilarien nopeudessa.

    Lisäksi riisin syönnistä saa aika kontrolloitua kun keittäminen tapahtuu mittoja käyttäen.

    Liika on liikaa kuitenkin mitä hyvänsä. Riisi on Aasian pahin/pahimpia diabeteksen aiheuttaja joten ei sitä kannata lapioida liikaa ellei sitten käytä sitä myös.
     
    Technarchy tykkää tästä.
  11. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    441
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Toisaalta aasiassa ja Intiassa on satoja ellei tuhansia vuosia syöti vain ja ainostaan riisia perunan sijasta.
    Thaitkin syövät helposti 3 ateriaa riisillä paivittäin. Ja silti aasialaiset ovat todella paljon
    hoikempia kuin Euroopalaiset tai Aussit tai Jenkit. Toki viimeisinä vuosi ovat aasilaisetkin alkaneet pyöristyä.
    Mutta se johtunee pikaruokakulttuurin edistymisestä.
     
  12. Naska Paapuri

    Naska Paapuri

    Viestejä:
    244
    Rekisteröitynyt:
    23.02.2017
    Jostain luin että riisissä on niin paljon raskasmetalleja (maaperästä) ettei sitä kannattaisi montaa kertaa viikossa syödä. :btooth:
     
  13. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 395
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    ^ jos tuo pitäisi paikkaansa raskasmetallien osalta, ei Suomeen voisi tuoda yhtään riisiä. Tulli siis tarkkailee näitä saapuvia eriä aika aktiivisesti ja jos jotain olettamaa olisi päästöistä, ei niitä tosiaan saisi tuoda maahan ja myydä kuluttajille.

    Että ottaisin hieman suolan kera tuon raskasmetallihuhun. Ottaen huomioon, että sitä jokunen miljardi myös syö päivittäin, jotain meteliä aiheesta luulisi olevan?
     
  14. Technarchy

    Technarchy

    Viestejä:
    2 274
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/tutkimus-riisissä-on-riskejä-gluteeniton-ruokavalio-voi-lisätä-arseenin-ja-elohopean-saantia-1.179806

    "Riisi voi kerätä itseensä arseenia, elohopeaa ja muita myrkkyjä vedestä, maaperästä ja lannoitteista."

    "Evira suosittelee riisin korvaamista myös perunalla ja kasviksilla."

    Lapset ovat tuolle kaikkein alttiimpia, alle 6v ei riisituotteita suositella missään muodossa.
    Pitkälti riippuu miten saastuneissa maissa tai millaisella ylilannoituksella riisiä viljellään.
     
    Naska Paapuri tykkää tästä.
  15. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 395
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Yhdysvalloissa tehty tutkimus, edelleen, jos Suomeen tuotava riisi sisältäisi raskasmetalleja -> ei riisiä voisi tuoda maahan.

    Kokoajan kontrolli kuitenkin tarkastaa maahantuotavia elintarvikkeita, että paljon vaarallisempaakin ravintoa voi nauttia, esim. Itämerestä pyydettyä kalaa.
     
    bleach tykkää tästä.
  16. bunville

    bunville

    Viestejä:
    80
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    Tuota, eihän Eviran juttuja kannata noteerata ollenkaan. Täyttä puutaheinää ja muuttavat suosituksiaan 10 vuoden sykleissä.
     
    bleach tykkää tästä.
  17. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 395
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Luitko tuon uutisen? Evira otti kantaa arseenialtistukseen ja toteaa, että alle kuusivuotiaille ei suositella riisijuomia.

    Sen jälkeen Evira toteaa: ”Muuten riisituotteita voi Eviran mukaan käyttää normaalisti osana vaihtelevaa, monipuolista ja kohtuullista ruokavaliota.”
     
    bleach tykkää tästä.
  18. JouBqa

    JouBqa

    Viestejä:
    465
    Rekisteröitynyt:
    28.06.2017
    sehän riippuu ihan paljonko syö. Kyllä fitness ja bodybuilding piireissä suosituinta ruokaa on broileri, riisi ja kasvikset. Hyvää on
     
  19. ossobucco

    ossobucco

    Viestejä:
    89
    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Minä en aiemmnin onnistunut saamaan kotioloissa aikaan samanlaista riisiä kuin on kiinalaisissa ja intialaisissa ravintoloissa. Minun riiseistäni tuli aina liian takertuvia ja liimamaisia. Satuin näkemään televisiossa pätkän kiinalaisen ravintolan keittiöstä, jossa riisit keitettiin väljässä vedessä suuren pastakeittimen kaltaisessa laitteessa. Kokeilin samaa itse ja lopputuloksena oli juuri sellainen riisi kuin halusin: ilmava, kohtalaisen irtonainen mutta kuitenkin niin tarttuvainen, että sitä pystyisi syömään puikoilla. Tiedän kyllä että tämä on hieman epätavallista, mutta kannattaa kokeilla. Minä en keitä riisiä enää millään muulla menetelmällä. Samalla pääsee eroon ylimääräisistä arseeneista yms.
     
  20. Semu

    Semu

    Viestejä:
    94
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mistä noita suositeltuja Panasonicin ja Philipsin riisinkeittimiä voi ostaa? Gigantti/Verkkis/Clasu-akselilla löytyy vain OBH Nordicaa ymv. Varmaan Amazonista mutta löytyykö vaihtoehtoja?
     
  21. root

    root Make ATK Great Again

    Viestejä:
    223
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tuntuu että valikoima ei enää ole ihan yhtä hyvä kuin 10 vuotta sitten. Aasialaisissa kaupoissa olen kalliimpia keittimiä yhä nähnyt, mutta hinnat ovat olleet varsin suolaisia. Meillä oli Philipsiä aiemmin, mutta viimeiset vuodet on menty halvoilla lasikantisilla keittimillä. Puoliso totesi että halvemmatkin keittimet ovat riittävän hyviä jasmiiniriisiä keittäessä. Meillä heikoin lenkki on se non-stick (teflon?) pinnoite keittoastiassa, se kuluu ja naarmuuntuu päivittäisessä käytössä noin parissa vuodessa.

    Itse en ole muuta oppinut kuin että jasmiiniriisin "esipesu" kylmällä vedellä on tärkeää. Ja että bambukorissa höyrytetty tahmariisi peittoaa kaikki keittimet omasta mielestäni. Syödään grillatun lihan ja chilikastikkeen kanssa. Toki silloin on kyse aivan eri riisistä ja liotus/valmistusaika on moninkertainen.