Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Xiaomi tuli tänään Espanjan Amazonin kautta. Ekat Jasmiiniriisit keitelty. Hyvää tuli ja ei palanut pohjaan, niinkuin vanhalla 30e wilfalla...
 
Ramen Xiomi ohje

Tähän kulistariiseen ruokaa yhdistyy Intia Japani ja Suomi


1. Hanki nyt pentele jo basmatiini riisiä

2. herne maissi paprika pakastepussi

3. 2kpl kanamunaa

4. kermaa (maitokin käy, maku ei ihan sama)

5. paketti Snelmanni kuorettomia nakkeja

6. Currua

7. hyvää maukasta laadukasta oliiviöljyä

...............

Valmistus

Kun riisinkeittoa on jäljellä noin 15 minuttia
lyö hella tulille ja pilko nakit pieniksi paloiksi

Paista oliviiöljyssä hieman ruskistaen

Sen jälkeen paista 2 kananmunaa,
lorauta heti pikkuisen kuumaan pannuun munien
perään kermaa ja sekoita . siitä muodostuu pehmeä
munakokkeli.




Xiomi 75...85% kovaa päin
annostun bastiirisille --> puoli kuppia riisiä ja kupillinen vettä
(2 ateriaa tai kahdelle) tai ison äijän ramen kerta-annos

Kun riisi on valmista laita se kulhoon ja
mausta sopivasti currulla.

Sekoita sekaan hernemaisipaprikat
sekoita ja riko riisipaakut niin että
siitä tulee todella sekaista.

lisää nakit ja munkokkeli ja sekoita hämmenä kulhossa
kaikki sekaisin ja sano hoshi hoshi ja ala napostella. :p
 
Viimeksi muokattu:
Ihan asiaa sivuten, onko riisi kuinka terveellistä ruokana? Lihottaako se esim.?
Nyt oli kauppaan tullut myyntiin tollasta pitkäjyväistä ruskeaa riisiä Golden Sunilta. Tuli ostettua sitä ja ihan hyvää oli. 15. keittoaika

264769e7f3584676fd28211a8840b820.jpg


Riisihän on aika puhtaasi pelkkää hiilaria ja sekin lihottaa mikäli syö yli oman kulutuksen. Riisi on periaatteessa makaronin kanssa melkein huonoimpia valintoja mikäli haluaa syödä ns. terveellisesti sillä se ei sisällä juurikaan kuitua eikö mitään muutakaan.

Ruoanlaitossa taas itse pidän riisistä sillä se on aika monikäyttöinen aina aasialaisesta ruoasta lihapiirakkaan. Siihen saa makua monella tapaa ja se ei itsessään juuri maistu miltään.

Riisin hyvyys siis riippuu paljon siitä miltä kantilta asiaa katsoo.
 
^ kuituja voi lisätä heittämällä villiriisiä mukaan. Minusta riisi on aika hyvä lisuke, saa vähän proteiinia lisää verrattuna esim. perunaan, maistuu paremmalta kuin peruna ja häviää vain tuossa hiilarien nopeudessa.

Lisäksi riisin syönnistä saa aika kontrolloitua kun keittäminen tapahtuu mittoja käyttäen.

Liika on liikaa kuitenkin mitä hyvänsä. Riisi on Aasian pahin/pahimpia diabeteksen aiheuttaja joten ei sitä kannata lapioida liikaa ellei sitten käytä sitä myös.
 
Toisaalta aasiassa ja Intiassa on satoja ellei tuhansia vuosia syöti vain ja ainostaan riisia perunan sijasta.
Thaitkin syövät helposti 3 ateriaa riisillä paivittäin. Ja silti aasialaiset ovat todella paljon
hoikempia kuin Euroopalaiset tai Aussit tai Jenkit. Toki viimeisinä vuosi ovat aasilaisetkin alkaneet pyöristyä.
Mutta se johtunee pikaruokakulttuurin edistymisestä.
 
Jostain luin että riisissä on niin paljon raskasmetalleja (maaperästä) ettei sitä kannattaisi montaa kertaa viikossa syödä. :btooth:
 
^ jos tuo pitäisi paikkaansa raskasmetallien osalta, ei Suomeen voisi tuoda yhtään riisiä. Tulli siis tarkkailee näitä saapuvia eriä aika aktiivisesti ja jos jotain olettamaa olisi päästöistä, ei niitä tosiaan saisi tuoda maahan ja myydä kuluttajille.

Että ottaisin hieman suolan kera tuon raskasmetallihuhun. Ottaen huomioon, että sitä jokunen miljardi myös syö päivittäin, jotain meteliä aiheesta luulisi olevan?
 
Yhdysvalloissa tehty tutkimus, edelleen, jos Suomeen tuotava riisi sisältäisi raskasmetalleja -> ei riisiä voisi tuoda maahan.

Kokoajan kontrolli kuitenkin tarkastaa maahantuotavia elintarvikkeita, että paljon vaarallisempaakin ravintoa voi nauttia, esim. Itämerestä pyydettyä kalaa.
 
Luitko tuon uutisen? Evira otti kantaa arseenialtistukseen ja toteaa, että alle kuusivuotiaille ei suositella riisijuomia.

Sen jälkeen Evira toteaa: ”Muuten riisituotteita voi Eviran mukaan käyttää normaalisti osana vaihtelevaa, monipuolista ja kohtuullista ruokavaliota.”
 
sehän riippuu ihan paljonko syö. Kyllä fitness ja bodybuilding piireissä suosituinta ruokaa on broileri, riisi ja kasvikset. Hyvää on
 
Minä en aiemmnin onnistunut saamaan kotioloissa aikaan samanlaista riisiä kuin on kiinalaisissa ja intialaisissa ravintoloissa. Minun riiseistäni tuli aina liian takertuvia ja liimamaisia. Satuin näkemään televisiossa pätkän kiinalaisen ravintolan keittiöstä, jossa riisit keitettiin väljässä vedessä suuren pastakeittimen kaltaisessa laitteessa. Kokeilin samaa itse ja lopputuloksena oli juuri sellainen riisi kuin halusin: ilmava, kohtalaisen irtonainen mutta kuitenkin niin tarttuvainen, että sitä pystyisi syömään puikoilla. Tiedän kyllä että tämä on hieman epätavallista, mutta kannattaa kokeilla. Minä en keitä riisiä enää millään muulla menetelmällä. Samalla pääsee eroon ylimääräisistä arseeneista yms.
 
Mistä noita suositeltuja Panasonicin ja Philipsin riisinkeittimiä voi ostaa? Gigantti/Verkkis/Clasu-akselilla löytyy vain OBH Nordicaa ymv. Varmaan Amazonista mutta löytyykö vaihtoehtoja?
 
Tuntuu että valikoima ei enää ole ihan yhtä hyvä kuin 10 vuotta sitten. Aasialaisissa kaupoissa olen kalliimpia keittimiä yhä nähnyt, mutta hinnat ovat olleet varsin suolaisia. Meillä oli Philipsiä aiemmin, mutta viimeiset vuodet on menty halvoilla lasikantisilla keittimillä. Puoliso totesi että halvemmatkin keittimet ovat riittävän hyviä jasmiiniriisiä keittäessä. Meillä heikoin lenkki on se non-stick (teflon?) pinnoite keittoastiassa, se kuluu ja naarmuuntuu päivittäisessä käytössä noin parissa vuodessa.

Itse en ole muuta oppinut kuin että jasmiiniriisin "esipesu" kylmällä vedellä on tärkeää. Ja että bambukorissa höyrytetty tahmariisi peittoaa kaikki keittimet omasta mielestäni. Syödään grillatun lihan ja chilikastikkeen kanssa. Toki silloin on kyse aivan eri riisistä ja liotus/valmistusaika on moninkertainen.
 
Tärkeintä on, että keittimestä löytyy filtteri eikä sylje vettä ulos. Halvimpia ritsoja ei kestä jättää yksinään keittämään riisiä, kun välillä sylkevät sitä liejua ulos siihen malliin, että koko keittiö paskassa.

Esim. tälläisillä ei tee mitään: Wilfa Gohan riisinkeitin RC-10CD - Keittiön pienkoneet

Täältä löytyy tämä: https://www.amazon.de/Aigostar-Golden-Lion-30HGY-Warmhaltefunktion/dp/B01N7FK8HP/ ja on ollut pätevä. Vain riisinkeittoon olen käyttänyt.

Olisiko suositella vähän pienempää kuin tämä 5 litran Aigostar? Ei olisi itsellä tarvetta ihan noin isolle vehkeelle. Toisaalta jos tekisi esimerkiksi 1 viikon satsin sitten kerralla, niin kuinka hyvänä joku riisi säilyy jääkaapissa/pakkasessa?
 
Olisiko suositella vähän pienempää kuin tämä 5 litran Aigostar? Ei olisi itsellä tarvetta ihan noin isolle vehkeelle. Toisaalta jos tekisi esimerkiksi 1 viikon satsin sitten kerralla, niin kuinka hyvänä joku riisi säilyy jääkaapissa/pakkasessa?
Riisiä ei ole tarkoitus säilyttää jääkaapissa kovin pitkään. Yhden päivän kestää vielä, mutta sitten jättäisin kyllä syömättä. Paistetun riisin resepteissä suositellaan joskus keittämään riisi edellisenä päivänä. Mutta silloinkin se riisi kannattaa jäähdyttää tosi nopeasti.
 
Joutuu varmaan hankkimaan kohta uuden keittimen. Ollut käytössä OBH Nordican keitin Prismasta ja palvellut ihan ok. Pitkän ja ei niin asiallisen käytön perusteella keitin mennyt vähän huonompaan happeen. Ostanko samanlaisen vai suositteleeko porukka täällä jotain muuta? Jasmiiniriisiä tulee syötyä pääasiallisena hiilarin lähteenä ainakin bulkilla. Nyt dieetillä vähemmän. Eli kovassa käytössä olisi.
 
Itsellä on ollut jo vuosia Tupperware EasyRice riisikeitin. Eli laitetaan vesi sekä riisi astian pohjalle ja mikroon pyörimään. Ihan hyvää on tullut, ei pala pohjaan eikä kiehu yli.

121083_666x468.jpg
 
Joutuu varmaan hankkimaan kohta uuden keittimen. Ollut käytössä OBH Nordican keitin Prismasta ja palvellut ihan ok. Pitkän ja ei niin asiallisen käytön perusteella keitin mennyt vähän huonompaan happeen. Ostanko samanlaisen vai suositteleeko porukka täällä jotain muuta? Jasmiiniriisiä tulee syötyä pääasiallisena hiilarin lähteenä ainakin bulkilla. Nyt dieetillä vähemmän. Eli kovassa käytössä olisi.

OBH nordica täälläkin. Osta sellainen missä on Fuzzy logic, parannus on melkoinen. Ero niiden mallien välillä joista Fuzzy löytyy on sitten jo selkeästi pienempi.
 
Noita keittimiå kyllä löytyy paljon - Suomesta ja ulkomailta, joten saa myös ehdottaa ennenkuin ehdin kahlia kaikki läpi ;)
 
Itsellä on ollut jo vuosia Tupperware EasyRice riisikeitin. Eli laitetaan vesi sekä riisi astian pohjalle ja mikroon pyörimään. Ihan hyvää on tullut, ei pala pohjaan eikä kiehu yli.

121083_666x468.jpg

Tuleeko tällä ihan asiallisesti riisit kypsennettyä? Onko tuo astia muovinen?
 
Tuleeko tällä ihan asiallisesti riisit kypsennettyä? Onko tuo astia muovinen?
Lähinnä perus basmatiriisiä olen sillä kypsennellyt duopolin kaupoista ja omasta mielestä ihan on kelvollista tullut. Astia on muovia ja konepestävä.
 
Vahva suositus Tekniikan Maailman testivoittajalle Zojirushi-riisinkeittimelle. Meillä ollut lähes päivittäisessä käytössä yli 10 vuotta ensin pienempi ja sittemmin suurempi perhemalli. Runsaasti erilaisia ohjelmia, ajastus ja niin helppokäyttöinen että minäkin osaan sitä käyttää :tup:
Ilmeisesti tämä on nykyinen versio meidän keittimestä:
Induction Heating System Rice Cooker & Warmer NP-HCC10/18

Tämä taisi tulla vastaan jossain muuallakin testeissä. Jos sitä kerran investoisi kunnolla ja hommaisi tämän. Pienempi malli riittää.
 
Tämä taisi tulla vastaan jossain muuallakin testeissä. Jos sitä kerran investoisi kunnolla ja hommaisi tämän. Pienempi malli riittää.
Aieminkin jo kehuin hyvin palvellutta Zojirushia, se on kuitenkin pitkän ajan sijoitus, joten ei tuo hintakaan nyt niin mahdoton ole. Ja huomaa tosiaan, että tuolla pienemmälläkin tekee melkoisen määrän valmista riisiä. Speksissä oleva 5,5 kuppia / 1 litra tarkoittaa keittämättömän riisin määrää.
 
Toisaalta aasiassa ja Intiassa on satoja ellei tuhansia vuosia syöti vain ja ainostaan riisia perunan sijasta.
Thaitkin syövät helposti 3 ateriaa riisillä paivittäin. Ja silti aasialaiset ovat todella paljon
hoikempia kuin Euroopalaiset tai Aussit tai Jenkit. Toki viimeisinä vuosi ovat aasilaisetkin alkaneet pyöristyä.
Mutta se johtunee pikaruokakulttuurin edistymisestä.
Yksinkertaisesti tämä. Jos japanissa/kiinassa/koreassa syödään riisiä 3-4krt/pv ns. pääruokana, ja niillä on pisimmän elinajanodotukset maailmassa ja vakiona bmi -2 meihin verrattuna, niin ei sitä riisin hiilaria liikaa kannata ehkä stressata. Paitsi jos sen lisäksi vetää kilon pullaa ja jauhelihaa tietty.
 
Yksinkertaisesti tämä. Jos japanissa/kiinassa/koreassa syödään riisiä 3-4krt/pv ns. pääruokana, ja niillä on pisimmän elinajanodotukset maailmassa ja vakiona bmi -2 meihin verrattuna, niin ei sitä riisin hiilaria liikaa kannata ehkä stressata. Paitsi jos sen lisäksi vetää kilon pullaa ja jauhelihaa tietty.

Ainakin treenaavien piireissä basmati ja jasmiiniriisi ovat suosiossa, koska ne ovat nopeita hiilareita ja imeytyvät erinomaisesti.
 
Ainakin treenaavien piireissä basmati ja jasmiiniriisi ovat suosiossa, koska ne ovat nopeita hiilareita ja imeytyvät erinomaisesti.
Jep syövät sitä koska siitä saa helposti kaloreita. Ei kaloreissa ole mitään pahaa, olennaista on kokonaiskulutus.
 
Suurempaa 3 litran Xiaomia löytyy myös Saksan Amazonista: https://www.amazon.de/dp/B079S4MM23/

Sitä pienempää mallia ei vissiin ole eurooppaa tarjolla ollenkaan? Olisi kuitenkin kätevä kun olisi englaninkieliset napit jne. Joskin hieman tuo kiinalainen IOT epäilyttää, eli ehkä mielummin sellainen malli joka ei halua pääsyä verkkoon. :)

Amazonissa myös jotain kohtuuhintaista Panasonicia tarjolla, onko tuosta kenelläkään mitään kokemuksia? https://www.amazon.de/dp/B076TF2RZJ/
 
Pystyykö noilla riisinkeittimellä tekemään hyvää risottoriisiä?
 
Meillä syödään riisiä joka päivä 1-2 kertaa, niin olisi tarkoitus hankkia kunnon riisikeitin. Zojirusheja olen nyt enimmäkseen katsellut. Esim. tuo NS-TSQ10 olisi ihan kiinnostava malli, mutta toisaalta Zojirushilla on myös malleja, joissa on perinteisen keittolevyn (?) sijaan induction heating system, joka lämmittää myös sivuilta ja yläpuolelta esim. NP-HCC10/18. Hintaahan noilla IH-vehkeillä on taitaa olla reilusti enemmän, tosin en ole oikein edes löytänyt euroopasta jälleenmyyjää. Osa kommenteista on kuitenkin ylistäviä:

"I can safely say that in my own experience the rice from an IH machine is noticeably better. Rice from regular Micom units is great but using an IH cooker, it is really great!"
Mikähän tuon induktion merkitys lopulta oikeasti on? Toisaalta jos niitä ei mitenkään järkevästi edes saa tilattua Suomeen, niin onko turha miettiä...

Edullisimmat Zojirushit on myös ilmeisesti valmistettu muualla kuin Japanissa (esim. NS-TSQ10). Onkohan tuolla loppupeleissä minkälainen laadullinen merkitys?
 
Mulla on Zojirushin NP-HLH10XA ja en vaihtaisi enää induktiolaitetta aiempaan tekniikkaan.
Jostain syystä noita ei vielä kivijalkakaupoista saa, joitakin vuosia sitten jokunen aasialainen kauppa Hesassa piti yhtä tai kahta laitetta varastossa mutta en ole enää löytänyt myyjiä.
Japanista tuokin laite tuli Saksan kautta meille.
 
https://www.yumasia.co.uk/

Tuolta itse tilasin Zojirushin keittimen. Tuolla on yum asian oma kehittelemäkin malli mikä on myös kerännyt tuolla paljon kehuja. Jos paljon riisiä syö niin en kyllä ostaisi mitään muuta kun Zojirushia tai sitten yum asian omaa mallia.

Kalliitahan noi on mutta ovatkin sitten lähes ikuisia kunhan vaan varoo naarmuttamasta sitä riisiastiaa eikä mielellään konepese.
 
Riisiastia on todella helppo pestä käsin niin ei kannata tosiaan konepestä. Ja käyttää vaan sitä muovista riisikauhaa, niin kyllä kestää.
 
Edullisimmat Zojirushit on myös ilmeisesti valmistettu muualla kuin Japanissa (esim. NS-TSQ10). Onkohan tuolla loppupeleissä minkälainen laadullinen merkitys?
Onhan se "made in Japan" laadun merkki, mutta oma Kiinassa valmistettu Zojirushinikin on kestänyt yli 11 vuotta jatkuvaa käyttöä eli niitäkään ihan helpolla rikki saa. :)
 
Mulla on Zojirushin NP-HLH10XA ja en vaihtaisi enää induktiolaitetta aiempaan tekniikkaan.
Jostain syystä noita ei vielä kivijalkakaupoista saa, joitakin vuosia sitten jokunen aasialainen kauppa Hesassa piti yhtä tai kahta laitetta varastossa mutta en ole enää löytänyt myyjiä.
Japanista tuokin laite tuli Saksan kautta meille.
Laitoin nyt saman mallin tulemaan heavyrotation.jp:stä, kun vaikutti juuri tarpeisiin sopivalta ja saa tuon induktion myös. Kiitos vinkeistä! :tup:
 
Laitoin nyt saman mallin tulemaan heavyrotation.jp:stä, kun vaikutti juuri tarpeisiin sopivalta ja saa tuon induktion myös. Kiitos vinkeistä! :tup:
Kerro jossain vaiheessa kun paketti löytää perille paljonko perivät ostohinnan päälle tulleja ja veroja.
 
No nyt on Xiaomin 1,6 malli mullakin. Vähän kämäinen tuo älyluuri aplikaatio on, ei ehkä kaikista näppärin käyttää, joten saattaa olla että tulee käytettyä pääasiassa keittimen omia nappeja niin ei tarvitse aina luuria kaivella keitellessä. o_O
 
Viimeksi muokattu:
Jaahas, hieman ristiriitaiset fiilikset tämän Xiaomin pienen 1,6 version kanssa. Tuleehan tuolla pirun hyvää riisiä, en ole kotioloissa vastaavaa saanut muuten aikaiseksi, mutta tuo kännykän käyttö tuossa hieman ahdistaa. ;) Mietin että olisiko joku Panasonicin/Philipsin versio (jota Amazon.de kauppaa) tuolle kätevämpi vaihtoehto? Lähinnä se että saisi kohtuu simppelin käyttöliittymän (=kaikille käyttäjille sopivan) ihan sen keittimen omien nappien/valikon kautta, ilman että tarvitsee luurin kanssa säätää. :confused:

Tässä pari kohtuuhintaista vaihtoehtoa, onko kummastakaan (tai vastaavasta) kenelläkään mitään kokemuksia? Hinnassa kipurja lienee jossain max 200€ paikkeilla, joten se pudottaa kyllä nuo Zojirushit suosiolla valikoimista pois.

https://www.amazon.de/dp/B00GOWJUUY
https://www.amazon.de/dp/B076TF2RZJ
 
Jaahas, hieman ristiriitaiset fiilikset tämän Xiaomin pienen 1,6 version kanssa. Tuleehan tuolla pirun hyvää riisiä, en ole kotioloissa vastaavaa saanut muuten aikaiseksi, mutta tuo kännykän käyttö tuossa hieman ahdistaa. ;) Mietin että olisiko joku Panasonicin/Philipsin versio (jota Amazon.de kauppaa) tuolle kätevämpi vaihtoehto? Lähinnä se että saisi kohtuu simppelin käyttöliittymän (=kaikille käyttäjille sopivan) ihan sen keittimen omien nappien/valikon kautta, ilman että tarvitsee luurin kanssa säätää. :confused:

Tässä pari kohtuuhintaista vaihtoehtoa, onko kummastakaan (tai vastaavasta) kenelläkään mitään kokemuksia? Hinnassa kipurja lienee jossain max 200€ paikkeilla, joten se pudottaa kyllä nuo Zojirushit suosiolla valikoimista pois.

https://www.amazon.de/dp/B00GOWJUUY
https://www.amazon.de/dp/B076TF2RZJ
Eikö käyttö onnistu ilman kännykkää? Itellä toi isompi Xiaomi ja käyttö onnistuu ihan nappuloita painelemalla laitteesta.
 
Itellä toi isompi Xiaomi ja käyttö onnistuu ihan nappuloita painelemalla laitteesta.

Manuaalin mukaan isommassa mallissa näytti olevan parempi tuo nappuloiden kautta käyttö.

Tuosta pienemmästä Xiaomin mallista, käyntiin sen toki saa, mutta ei ole oikein auennut millä asetuksilla laitteen omien nappien kautta käynnistetyt ohjelmat toteutuu; mikä riisityyppi, millä kovuudella jne. Vai meneekö sen aiemmin/viimeisimmän luurin kautta ohjelmoitujen asetusten mukaan?
 
Mikä on paras kotimaisessa liikkeessä myytävä keitin mitä on tullut vastaan?
 

Kokemuksia tästä Xiaomin Ocooker riisinkeittimestä? Olisi mukavan pieni ja 37 dollaria tarjouksessa koodilla BGOCQ.

E:
Ei vissiin niin hyvä kuin tuo 1.6l malli:



Yksi mielenkiintoinen täältä Suomesta olisi Bilteman riisinkeitin. Tässä ei ole ainakaan lasikantta kuten muissa halvemmissa riisinkeittimissä. Onko tästä porukalla kokemuksia?
 
Viimeksi muokattu:

Kokemuksia tästä Xiaomin Ocooker riisinkeittimestä? Olisi mukavan pieni ja 37 dollaria tarjouksessa koodilla BGOCQ.

E:
Ei vissiin niin hyvä kuin tuo 1.6l malli:



Yksi mielenkiintoinen täältä Suomesta olisi Bilteman riisinkeitin. Tässä ei ole ainakaan lasikantta kuten muissa halvemmissa riisinkeittimissä. Onko tästä porukalla kokemuksia?


Näyttää samanlaiselta, kuin lidlin silvercrest. Ihan ok laite, mutta kattila ongelmallinen, kun pinnoite kuoriutuu kohtuullisen käytön jälkeen ja alimmainen riisi palaa tällöin.
 
Tuskinpa pinnoitteen laatua ja paksuutta noista kuvista näki? Saati kattilan paksuutta joka on oleellisempi asia pohjaan palamisessa järkevän lämmitystehon käytön ohella.

En ole ko. mallia käyttänyt, mutta aika vähän moitteita olen nähnyt Xiaomin keittimistä. Meidän 1.6l malli mukavasti keittelee riisit ilman mitään ongelmia.

Edit: vai pitikö kommentoida tuota Motonetin laitetta? Se on samantyyppinen kuin Lidlin vastaava, ohut alumiinikattila.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 250
Viestejä
4 506 386
Jäsenet
74 345
Uusin jäsen
Vm85

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom