Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Pysyisin kaukana noista 3-4 kympin lasikantisista keittimistä, oma OBH:n malli ainakin oli täysi susi joka vaahtosi kannen välistä ulos.

Nykyisin huuhtelen riisin(basmatia yleensä) muutamaan kertaan ja keitän vapaassa vedessä kunnes riisi valmista ja kaadan loput vedet pois.
 
Täällä kanssa huonoja kokemuksia Wilfan keittimestä. Vaahtoaa ja sylkee vettä kannen välistä/reiästä. Taipumuksena myös polttaa riisit pohjaan. Täytynee kytätä hyvää tarjousta jostain oikeasta keittimestä.
 
Väitän nyt alkuun, että jos vesi lentää keittimestä, niin vika on enemmänkin alkujaan siinä henkilössä joka mittaa riisit ja veden. Okei, halvimmissa tiiviin kannen omaavissa keittimissä on joskus erittäin paska se ilmaventtiili eikä siitä voi aina päätellä onko se auki vai kiinni, toimiva (tiivis) keitin hoitaa vedet eri kippoon ja höyryn venttiilin läpi pois. Toki osa markettiriiseistä on myös niin kuivaa ja vanhaa paskaa, että ne eivät vain ota sitä vettä samoin itseensä kuin tuoreempi.

Mulla on joskus ollut mm. OBH:n keitin myös verkkiksestä hommattuna, ikinä saanut sillä vesiä ulos. Vähän lämmitti liikaa pohjasta, heti kun virtakytkin räpsähti -> töpseli seinästä ja riisi lautaselle, muuten ruskisti alimpia riisejä hieman.

Riisin ja veden suhde on aika empiirinen tapa itsellä, jokunen vuosi vietettyä aikaa Aasiassa on opettanut, että riisit huuhdellaan pari kertaa, sitten vettä ehkä pari senttiä riisien yläpuolelle, joskus jos riisin määrä poikkeaa tuosta vakiosta kahdesta-kolmesta kupista, käytän viidakkonatiivien tavoin sormea mittana, puolet etusormesta vettä riisien päällä. :D

Tuo pohjaanpalaminen on keittimen vika yleensä, kattilaosa on se halvin mahdollinen, ohuista ohuin alumiinipaske ja vastus on liian jykevä sille + ei ole yleensä sen vertaa keittimellä älyä, että älyäisi himmata sitä virransyöttöä vastukselle tarpeeksi ajoissa.

Nämä havainnot ei-rikotulla thai-jasmiinilla, järjestään en keittele mitään muita lajikkeita koskaan.
 
Täällä kanssa huonoja kokemuksia Wilfan keittimestä. Vaahtoaa ja sylkee vettä kannen välistä/reiästä. Taipumuksena myös polttaa riisit pohjaan. Täytynee kytätä hyvää tarjousta jostain oikeasta keittimestä.

Tuo yllämainittu Xiaomi on 100e ja paljon kehuttu. Parit Xiaomin puhelimet ainakin itsellä olleet laadukkaita bang for your buck vehkeitä
 
Harvoin on uuden keittimen hommat alkanut kiroilulla ja firmiksen päivittämisellä! :rofl:

Tätä Mi Smart MultiCooker 1.6L -mallia ei löytynyt Xiaomin apista vakiona, googlettelun myötä jossain oli eri mallin osalta vinkki, että lokaali pitäisi olla Kiina niin löytyy. Ja sieltähän se löytyi sitten kun vaihtoi kiinaksi. Firmistä sisään ja keittelemään.

3572CCA2-3038-45A7-8F93-F17186033130.jpeg
 
Harvoin on uuden keittimen hommat alkanut kiroilulla ja firmiksen päivittämisellä! :rofl:

Tätä Mi Smart MultiCooker 1.6L -mallia ei löytynyt Xiaomin apista vakiona, googlettelun myötä jossain oli eri mallin osalta vinkki, että lokaali pitäisi olla Kiina niin löytyy. Ja sieltähän se löytyi sitten kun vaihtoi kiinaksi. Firmistä sisään ja keittelemään.

Toimiiko säädön jälkeen hyvin? Ja onko tuota mahdollista käyttää ilman sovellusta? Jotkut napit siinä näyttäisi olevan :D
 
Joo, onhan siinä tosiaan kolme nappia, neljä vakio-ohjelmaa valittavissa: normaali keittäminen (1h), pikakeittäminen (40min), riisikeitto (1h30min) ja riisin pitäminen lämpimänä. Onnistuu pienen treenin avulla ilman appia ja löysin tämän keittimen isoveljen ohjeet netistä englanniksi ja niissä on sama logiikka.

https://files.xiaomi-mi.com/files/rice_cooker/rice_cooker-en.pdf

Ajat ovat hyvin viitteellisiä varmaan kuten apinkin kohdalla, tosiaan jasmiiniriisi valmistuu n. 20minuutissa kuten muillakin keittimillä. Apissa voi valita muutaman eri riisityypin väliltä ja voi valita minkälaisesta koostumuksesta tykkää (pehmeä, medium ja kova + erillinen oma valinta portaattomalla säädöllä).

Pitää joskus kokeilla tommosta jogurtin tekemistä. Kakkupohjankin pitäisi onnistua.

57D9B914-4D29-4CA6-9C6D-EFB989CBF54F.jpeg
 
Eka markettikeitin (wilfa tms) hajosi 5 vuoden käytön jälkeen. Mietin uutta ja parempaa, mutta hain kuitenkin Prismasta markettikeittimen, joka näyttää samalta. Hyvin pelaa sekin.

Itsekään en ole noilla koskaan saanut vesiä ylitse, ruskeaksi alimmaisten meno on se ainut ongelma, ratkeaa napsauttamalla keitin pois päältä kun se itse laskee tehoa.

Jajoo, halvinta jasmin-riisiä aina, 1 osa riisiä, 2 osaa vettä.
 
Mutta aika hyvän semmoisen, linkitin yläpuolelle englanninkielisen manuaalin ko. kamppeeseen.
 
Joo, onhan siinä tosiaan kolme nappia, neljä vakio-ohjelmaa valittavissa: normaali keittäminen (1h), pikakeittäminen (40min), riisikeitto (1h30min) ja riisin pitäminen lämpimänä. Onnistuu pienen treenin avulla ilman appia ja löysin tämän keittimen isoveljen ohjeet netistä englanniksi ja niissä on sama logiikka.

https://files.xiaomi-mi.com/files/rice_cooker/rice_cooker-en.pdf

Ajat ovat hyvin viitteellisiä varmaan kuten apinkin kohdalla, tosiaan jasmiiniriisi valmistuu n. 20minuutissa kuten muillakin keittimillä. Apissa voi valita muutaman eri riisityypin väliltä ja voi valita minkälaisesta koostumuksesta tykkää (pehmeä, medium ja kova + erillinen oma valinta portaattomalla säädöllä).

Pitää joskus kokeilla tommosta jogurtin tekemistä. Kakkupohjankin pitäisi onnistua.

57D9B914-4D29-4CA6-9C6D-EFB989CBF54F.jpeg

Oma 1.6 litraisen saapui juuri tänään kotiin ja huomasin että riisityyppejä löytyy huomattavasti enemmän kun kielivalinnaksi laittaa defaultin. Vielä kun osaisi kiinaa...
 
Joo, näin aiemmin jonkun YouTube-arvostelun tuotteesta ja rouva siinä pläräsi suurta valikoimaa.

Xiaomi voisi kyllä aavistuksen petrata tuota tarjontaa ei-kinuskeille myös. :D

99% omasta tarpeesta hoituu kyllä thai jasmiinilla, loput jakaantuu sushi- ja tahmariisin välillä.
 
nopeeta tuli aliexpresisstä, joskus viime viikolla. ei ole vielä kerennyt testaan. mikä tuon valkoisen muovikupin tarkoitus on? ei näy sitä tuossa en manuaalissa.

Entä nuo lukemat mittakupissa?

Edit: kuppi on vihannesten höyryttämiseen
Edit: mitassa 100 on 1dl, toisen puolen numerot mahdollisesti amerikkalainen Cup
Edit: Laitoin riisit tulemaan. kolmesta eri taste curvesta (ja customize) antoi valita, mutta en kyllä nähnyt mitään riisilajikkeen valintaa?

@Mika__ Mites noin nopeeta tuli sulla Jasmin? 3dl keittämätöntä jasminriisiä, reilu 3dl vettä. Lisäksi 400g pakastevihanneksia siihen valkoiseen kippoon niin meni 57min. Tuli täydellistä riisiä, mutta jostain syystä pohjasta paloi aivan vähän (vähän ruskettunutta riisiä). Liekkö jäiset pakastevihannekset vaikeuttaneet prosessia
 
Viimeksi muokattu:
Keitin saapui eilen, mutta ollut kotona niin ei ehtinyt availla. Yllätys oli suuri, tuohan on enkkuversio :eek:
Napit ja tekstit enkuksi :tup:
 
Jasmin näyttää aina vakiona kellotaulussa 40min, mutta aikaisemmin se on ollut aina valmista. Katsoin alussa että olisi mennyt 20min, mutta kyllä siinä meni puolisen tuntia. Pitää joskus kokeilla miten tuo haluttu riisin rakenne vaikuttaa keittoaikaan.

En ihmettele jos jäiset vihannekset vaikuttavat, voi tulkita sisälämpötilan väärin ja tykittää liian tehokkaasti lämmitystä. Kannattaa kokeilla huoneenlämpöisenä.

Vesimäärän näkee mukavasti kattilasta, käytän aina kuppia mittana, esim. kolme kupillista ja sitten vettä siihen kattilan kolmoseen asti.
 
nopeeta tuli aliexpresisstä, joskus viime viikolla. ei ole vielä kerennyt testaan. mikä tuon valkoisen muovikupin tarkoitus on? ei näy sitä tuossa en manuaalissa.

Entä nuo lukemat mittakupissa?

Edit: kuppi on vihannesten höyryttämiseen
Edit: mitassa 100 on 1dl, toisen puolen numerot mahdollisesti amerikkalainen Cup
Edit: Laitoin riisit tulemaan. kolmesta eri taste curvesta (ja customize) antoi valita, mutta en kyllä nähnyt mitään riisilajikkeen valintaa?

@Mika__ Mites noin nopeeta tuli sulla Jasmin? 3dl keittämätöntä jasminriisiä, reilu 3dl vettä. Lisäksi 400g pakastevihanneksia siihen valkoiseen kippoon niin meni 57min. Tuli täydellistä riisiä, mutta jostain syystä pohjasta paloi aivan vähän (vähän ruskettunutta riisiä). Liekkö jäiset pakastevihannekset vaikeuttaneet prosessia
Voi olla eri tuossa laitteessa, mutta ainakin omassa Zojirushissa ne mittakupin ¨kupit¨ ovat Japanin kuppeja eikä jenkkien kuppeja. Näissä siis iso ero.
 
Kuulostaa siltä että laitoit liian vähän vettä. Xiaomilla annostelu pitää tehdä niin että jos laittaa kolme kuppia riisiä niin vettä pitää laittaa siihen kulhossa olevaan vastaavaan mittayksikköön asti eli kolmoseen tässä tapauksessa (kolmosia on kaksi hieman eri tasolla riippuen kuinka pehmeää haluat riisistä, itse käytän aina sitä ylempää kolmosta mittana).
 
:think: onko hyvä, ollut 5v semmoinen lasikantinen käytössä ja teflonin syönti laskee kokkaushaluja

Toissapäivänä saapui, eilen testasin. Yhden kokkauskerran perusteella toimii, mutta ihan kattavaa analyysia ei ole vielä :p

Tosiaan tuo Espanjan Amazonilta tilattu sisälsi enkkutekstit napeissa ja manuskan englanniksi. Löytyi myös Xiaomin softasta ilman kieli-/maakikkailua.
 
Joo, se 3l keitin löytyy suoraan vaikka olisi maana Suomi valittuna. Pienempiä 1.6l -malleja ei ole tarkoitettu pohjoisen suursyömäreille.
 
Kuulostaa siltä että laitoit liian vähän vettä. Xiaomilla annostelu pitää tehdä niin että jos laittaa kolme kuppia riisiä niin vettä pitää laittaa siihen kulhossa olevaan vastaavaan mittayksikköön asti eli kolmoseen tässä tapauksessa (kolmosia on kaksi hieman eri tasolla riippuen kuinka pehmeää haluat riisistä, itse käytän aina sitä ylempää kolmosta mittana).

Tarkoitatko tässä kupilla tuota mukana tullutta mittaa, eli 1.6dl?
 
Sillä mukana tulevalla kupilla annostelu, sitten kattilassa olevien asteikkojen mukaan vettä, esim. kuten tuolla ylempänä laitoin: kolme mitallista riisiä ja sitten vettä siten, että se ulottuu kyljessä olevaan kolmosen kohdalla olevaan viivaan.
 
Voiko Xiaomin laitetta käyttää täysin toiminnoin suoraan laitteesta? Epäilyttää tälläiset puhelimeen yhdistettävät kun tuki 2 vuoden kuluttua voi olla mitä vain, saati että toimisi 10 vuoden kuluttua.
 
Onhan näissä ne nappulat etupanelissa, voi valita keittotavan, ajastimen yms. Osa toiminnoista on vain apissa.
 
Joo, onhan siinä tosiaan kolme nappia, neljä vakio-ohjelmaa valittavissa: normaali keittäminen (1h), pikakeittäminen (40min), riisikeitto (1h30min) ja riisin pitäminen lämpimänä. Onnistuu pienen treenin avulla ilman appia ja löysin tämän keittimen isoveljen ohjeet netistä englanniksi ja niissä on sama logiikka.

https://files.xiaomi-mi.com/files/rice_cooker/rice_cooker-en.pdf

Ajat ovat hyvin viitteellisiä varmaan kuten apinkin kohdalla, tosiaan jasmiiniriisi valmistuu n. 20minuutissa kuten muillakin keittimillä. Apissa voi valita muutaman eri riisityypin väliltä ja voi valita minkälaisesta koostumuksesta tykkää (pehmeä, medium ja kova + erillinen oma valinta portaattomalla säädöllä).

Pitää joskus kokeilla tommosta jogurtin tekemistä. Kakkupohjankin pitäisi onnistua.

57D9B914-4D29-4CA6-9C6D-EFB989CBF54F.jpeg
Mites sulla noita reseptejä englanniksi, en saa niitä millään vääntämällä mandariinista pois. 3L masiina tuli tänään ja ihmetytti tuo ero, piti rekrata tänne ihan vaan että voi tuon kysyä.

tempFileForShare_20190813-200159.jpg
 
En osaa sanoa, asensin apin (iOS) ja oli englanniksi. Puhelimen kieli on toki myös englanniksi. Lokaatio oli ensin Finland, sitten vaihdoin Kiinaan koska ei muuten löytynyt tuota 1.6l -mallia.
 
En osaa sanoa, asensin apin (iOS) ja oli englanniksi. Puhelimen kieli on toki myös englanniksi. Lokaatio oli ensin Finland, sitten vaihdoin Kiinaan koska ei muuten löytynyt tuota 1.6l -mallia.
Mahdollisesti ei vaan ole vaivauduttu kääntämään android versiosta kaikkea. Sääli.
EDIT: Kieli piti vaihtaa defaultista englanniksi. Rice Manager menua ei näkynyt vaikka oli locale ja kieli molemmat kiinassa/kiinaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, näin aiemmin jonkun YouTube-arvostelun tuotteesta ja rouva siinä pläräsi suurta valikoimaa.

Xiaomi voisi kyllä aavistuksen petrata tuota tarjontaa ei-kinuskeille myös. :D

99% omasta tarpeesta hoituu kyllä thai jasmiinilla, loput jakaantuu sushi- ja tahmariisin välillä.

Kuinka hyvin onnistuu tuolla keittimellä ton tahmariisin tekeminen? Tuleeko yhtä hyvää kuin perinteisellä menetelmällä?
 
Ei ole vielä tullut testattua, pitää käydä näköjään hakemassa sitä riisiä myös aasiakaupasta.
 
Ei, vaan sticky rice/glutinous rice.

Jasmiiniriisi on se normaali, aika irtonainen ruokariisi.

Kuvassa tahmariisiä, sitä voi siis kätevästi ottaa sormilla ja pistellä naamariin vaikkapa chilikastikkeessa dipattujen lihapalojen kanssa, tai esim papaijasalaattia, grillikanaa jne. :tup:

54C175FB-3708-4411-9AE2-898373018F52.jpeg
 
Nykyinen keitin alkaa vedellä viimeisiin joten uuden hankinta on edessä. Tällä kertaa voisin panostaa laatuun.

Vanha keitin on tämä OBH Nordican 6322 Rice Cooker

Kapasiteetti on ollut riittävä joten ilmeisesti 5.5 Cup on riittävä.

Zojirushilta on saatavilla 3 eri mallia tästä koosta. Voisiko joku vääntää rautalangasta mitä käytännön eroa näillä malleilla oikein on?

https://www.yumasia.co.uk/zojirushi-ns-tsq10-rice-cooker
Zojirushi NS-YSQ10 micom fuzzy logic rice cooker
Zojirushi NL-AAQ10 micom fuzzy logic rice cooker

Hintaeroa ainakin on kun kallein on puolet kalliimpi kuin halvin malli (noin 230€ - 330€)


Entäpä onko noin sadan euron hintaluokassa hyviä laitteita?

Xiaomin laite ei minua innosta. En halua säätää puhelimen kanssa enkä varsinkaan kielien kanssa. Eli olen valmis maksamaan helppokäyttöisyydestä.

Ilmeisesti tämä Fuzzy logic on hyvä olla parhaan lopputuloksen saamiseksi?

Onko esimerkiksi tämä Panasonicin laite oleellisesti huonompi kuin halvin Zojirushi ja 70euron säästö ei kannata?

https://www.amazon.de/Panasonic-sr-df181wxb-Reiskocher-Dampfgarer-Fassungsvermögen/dp/B073FJKD7L/

Pahoittelut kyselytulvasta, mutta jospa tästä viisastuisi joku muukin samalla ettei samoihin kysymyksiin tarvitsisi vastailla.
 
Ehdottomasti fuzzy logic, tarkoittaa riisinkeittimissä, että siellä on sen verran älyä, että laite älyää lisätä/vähentää tehoja yms että lopputuloksesta tulee tasaisen hyvä vs. mekaaninen termostaatti. Kaikissa noiden Zojeissa on tuo sumea logiikka.

Kyllähän noilla kaikilla Zojirusheilla riisit tekee, yleisesti ottaen parhaita laitteita markkinoilla. Erot lähinnä kattiloissa koossa, ohjelmissa jne. Tuosta taulukostahan nuo erot näkyy (mitä nyt ei kauheasti ole lopulta).

1D21938C-4086-45F4-8722-543ACC29DD49.jpeg


Halvemmissa on yleensä jostain oiottu, yleensä kattila on ohuempi ja huonompaa materiaalia. Toki Zojirushissa varmaan maksaa nimestä myös. Satkulla saa hyviä Panasonicceja, Toshibaa ja jos hyvällä lykyllä löytää esim. Philipsin.
 
Vieläkään en ole kyllä apista löytänyt riisityypin valintaa xiaomista, missä se on?
 
Olen keittänyt mikrolla riisin nyt muutaman vuoden ajan ja täytyy sanoa että tuolla saa kätevästi keitettyä enintään 3dl kuivaa riisiä. Ohjeistuksen mukaan 3dl riisiä ja 6dl vettä kannelliseen muovirasiaan ja riisinkeitto-ohjelma päälle. Täyttä satsia tuo taitaa keitellä jonkun ~20-25 minuuttia mutta pienemmällä satsilla aika lyhenee kyllä. Tuota helpompaa tapaa en ole vielä löytänyt ja tuolla riisistä saa mielestäni sopivan tahmeaa.

Mikro on PANASONIC NN-SD452W MIKROAALTOUUNI
 
Maustatteko riisiä ennen keitinohjelmaa? Kardemummalla ja tähtianiksella saa hyvää aromia mukaan, mutta pelottaa vähän josko joku suola saman tien syövyttäisi kalliin laitteen.
 
Hieman asiaa tutkittuani olen ehkä päätymässä toiseen näistä.

Bamboo lienee käsittääkseni Yumasian omaa tuotantoa. Arvosteluita tai vertailuja tuntuu löytyvän kovin vähän.

Bamboo Induction Heating IH Ceramic Rice Cooker Silver (YUM-IH152)


Zojirushi NS-TSQ10 micom fuzzy logic rice cooker

Laitoin myyjälle asiasta mailia, kovin markkinointipuhetta sieltä tuli (en yllättynyt).

Onkohan kumpikaan korjattavissa vai onko molemmat luokkaa "osta uusi". Jos ei ole, tämän osalta tilanne lienee siis sama molemmissa.

...
We would recommend our Bamboo UMAI Induction Heating rice cooker. As the owners of Yum Asia (and currently with 4 rice cookers in the kitchen - occupational hazard!) our rice cooker of choice is Bamboo. We exclusively use Bamboo for all our rice cooking because it does cook rice better. Bamboo is an Induction Heating rice cooker, which means that it uses magnets to heat the entire bowl rather than just applying heat to the bottom of the bowl. This means that the rice is cooked more evenly and produces far superior rice to the TSQ10 which is a fuzzy logic only rice cooker.

Bamboo is 8 cup capacity with a hard-wearing 3mm thick ceramic coated inner bowl (BPA and PTFE free) with bowl markings for long grain, short grain, brown and rice porridge. We call our IH system ‘Umai IH’ (or smart brain) because it’s a highly advanced IH heating element with a fuzzy logic brain that ensures perfect cooking. Bamboo has 7 rice cooking options – white long grain, white short grain, brown rice, Yumami (umami extra taste), GABA brown, crust (for Persian Tahdig rice) and quick cook. We have included some useful add-on features like steaming (there is an included steam basket), slow cook (which can be used for casseroles/stews or joints of meat), cake baking and porridge (oat or rice porridge). Bamboo has just been awarded rice cooker of 2018 by T3 mag in the UK - https://www.t3.com/features/best-rice-cooker and was awarded best all rounder and star buy in BBC Good Food - Best rice cookers 2019. Matgeek, a Swedish You Tube chef has also reviewed Bamboo, his video is here - https://www.youtube.com/watch?v=SWaLxMhKEsU


Bamboo produces superior rice on every like for like setting when compared to Zojirushi, so no function of the Zojirushi is better than the same setting on Bamboo. We have conducted blind tests and consistently testers chose the rice cooked in Bamboo for better taste and texture than the rice produced in a Zojirushi.
 
Tässä hyvä maukas helppo xiomi ruokahje.

1 hanki Basmatiriisi on Intiasta tai Pakistanista tuleva tuoksuva, pitkä- ja kapeajyväinen riisi. Sitä saa sekä valkeana että ruskeana. älä ucle bensiä tai pirkkaa. Valkeana itsellä.

2 hanki currua jauheena

3 hanki hernemaissipaprika pakastepussi

4 hankin osterikastiketta. Tätä saat etsinistäkaupoista
se on Thai kastike. tästä kuvasta tunnistat sen

8850038400080_800x800.jpg


5 hanki kanansuikale paketti , ilman marinadia.

6 hanki hyvää oliiviöljyä

.......................

Xiomiin puoli kuppia riisiä ja kupillinen vettä (2 ateriaa tai kahdelle)

Säädä kovemmaksi noin 75% kovempaan päin.

Kun riisi on valmista laita se kunhoon ja ripottele Currua
makusi mukaan.

Lämmitä hernemaissiparikat mikrossa noin 1 min ja sekoita curruriisin sekaan.

......

Pannu kuumaksi ja maukasta oliiviöljyä paistoon (antaa makua)

Tiraus sormellinen suolaa

Ja kun kanapalat alkavat olla kypsiä lörottele hieman
osterikastiketta ja inasen vielä paista.

.......

Laita kananpalat lautasella ja lapa siihen viereen curruriisiä
ja maista . 10/10 nopea helppo maukas kanarisiiateria
yhditettynä Thaimaa ja Intia
 
Hieman asiaa tutkittuani olen ehkä päätymässä toiseen näistä.

Bamboo lienee käsittääkseni Yumasian omaa tuotantoa. Arvosteluita tai vertailuja tuntuu löytyvän kovin vähän.

Bamboo Induction Heating IH Ceramic Rice Cooker Silver (YUM-IH152)


Zojirushi NS-TSQ10 micom fuzzy logic rice cooker

Laitoin myyjälle asiasta mailia, kovin markkinointipuhetta sieltä tuli (en yllättynyt).

Onkohan kumpikaan korjattavissa vai onko molemmat luokkaa "osta uusi". Jos ei ole, tämän osalta tilanne lienee siis sama molemmissa.

...
We would recommend our Bamboo UMAI Induction Heating rice cooker. As the owners of Yum Asia (and currently with 4 rice cookers in the kitchen - occupational hazard!) our rice cooker of choice is Bamboo. We exclusively use Bamboo for all our rice cooking because it does cook rice better. Bamboo is an Induction Heating rice cooker, which means that it uses magnets to heat the entire bowl rather than just applying heat to the bottom of the bowl. This means that the rice is cooked more evenly and produces far superior rice to the TSQ10 which is a fuzzy logic only rice cooker.

Bamboo is 8 cup capacity with a hard-wearing 3mm thick ceramic coated inner bowl (BPA and PTFE free) with bowl markings for long grain, short grain, brown and rice porridge. We call our IH system ‘Umai IH’ (or smart brain) because it’s a highly advanced IH heating element with a fuzzy logic brain that ensures perfect cooking. Bamboo has 7 rice cooking options – white long grain, white short grain, brown rice, Yumami (umami extra taste), GABA brown, crust (for Persian Tahdig rice) and quick cook. We have included some useful add-on features like steaming (there is an included steam basket), slow cook (which can be used for casseroles/stews or joints of meat), cake baking and porridge (oat or rice porridge). Bamboo has just been awarded rice cooker of 2018 by T3 mag in the UK - https://www.t3.com/features/best-rice-cooker and was awarded best all rounder and star buy in BBC Good Food - Best rice cookers 2019. Matgeek, a Swedish You Tube chef has also reviewed Bamboo, his video is here - https://www.youtube.com/watch?v=SWaLxMhKEsU


Bamboo produces superior rice on every like for like setting when compared to Zojirushi, so no function of the Zojirushi is better than the same setting on Bamboo. We have conducted blind tests and consistently testers chose the rice cooked in Bamboo for better taste and texture than the rice produced in a Zojirushi.
Täällä on ollut tuo bamboo pari kuukautta. Se on ensimmäinen riisinkeittimeni joten en voi sitä mihinkään verrata mutta tuntuu ihan pätevältä laitokselta. En ainakaan keksi mitään valitettavaa. Sen verran voin sanoa että takuu/ongelmatapauksissa palvelu tuntuu olevan esimerkillistä. Keittimeni oli kärsinyt lievästi kuljetuksessa ja ei kestänyt tuntiakaan siitä kun lähetin reklamaation siihen kun minulla oli lähetystunnus varaosalle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 917
Viestejä
4 482 538
Jäsenet
74 031
Uusin jäsen
Piiitu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom