Postaa kokkauskuvia

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Ranskalaiset ja haukiburgeria. Uusi kokemus oli rapeat ranskalaiset itse tehtynä alusta alkaen. Olen aikaisemminkin kokeillut itsetehtynä ja tuplafriteerattuna, mutta koskaan aikaisemmin ei näin hyvin ole onnistunut. Reseptinä oli Serious Eatsin McDonald's ranskalaisreseptin toistaminen. Rosamundat veitsellä leikattuna (mandoliini lentää roskiin kun terät tylsyneet), keitetty 10 min ja ohjeen mukaan tuplafriteerattu. Pakastaminen parantaisi ilmeisesti laatua lisää.

Haukiburgerissa tavanomainen itsetehty kalapihvi, salaatti, tomaatti, aioli, maustekurkku ja paistettu sipuli. Burgeri taas liian täyteen ahdettu eikä mahdollista käsin syömistä.

haukiburger ja ranut.jpg

 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
436
Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....

IMG_20210724_094700.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?

Lisäys: Brisketin vinkit kiinnostaa ihan aidosti, koska itse en ole koskaan oikein kunnolla onnistunut. Pakasteessa odottelee yksi tavanomainen 5 kg brisketti ja yksi 6 kg Snake River Farmin Wagyu Gold Grade brisket, jota ei viitsisi pilata :D
 
Viimeksi muokattu:

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
436
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?
Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.

Lisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.

Lisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet :D

Lisäys: ettei mene ihan offtopiciksi niin tuossa kuva silloisen brisketin savustuksen loppuvaiheesta. Liha näyttää märältä, koska läträsin moppauskastiketta runsaasti pintaan, mutta eihän se itse briskettiä kosteuta lainkaan. En ollut tyytyväinen lopputulokseen. Valitettavasti lihan leikkauskuvaa ei ole. Brisket.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
436
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.


Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet :D
Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.

Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
 
Viimeksi muokattu:

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.
Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.


Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
436
Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.



Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.
Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
 

Valtsu_82

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.03.2021
Viestejä
305
Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
Täsmälleen näin ja sitä mitä yritin selittää niin stallausvaihe on oman ymmärryksen mukaan kuivattamista, ei kypsentämistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Six

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa

"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte

Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta

-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
685
Teki mieli hampparia. Pakasteessa oli hampparipihvi könttejä ja Lidlistä briossi. Mietin jotaki grillisalaattia tai coleslawia väliin, mutta sitten huomasin hapankaalipaketin.

Tuli hyvä. Mustaa Koskenlaskijaa murustelin, paprika majoneesia ja kuulotettua sipulia. Jos masulle kivempaa, niin pihvi voisi olla kalaa tai kanaa. Hapankaali oli todella hyvää hampparin välissä! Lidlin briossisämpylä oli aika pullamainen.
1627226020169.png
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
436
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa

"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte

Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta

-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen
IMG_20210726_190437.jpg
Kiitos ideasta! Tässä meidän versiossa muuten sama mutta liha oli brisketin pieniä kuutioita edellisestä viestistäni. Lisäksi omatekoista guacamolea ja valkosipulisulatejuustoa.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
433
Nopea iltapala uunista.

Uunimakkaraa ja kuorellisia perunalohkoja ranskankerma ruohosipulidipillä.

Makkaran päälle tietenkin sineppiä.

Saako tuota Sinepia jostain ihan suomestakin ostettua/tilattua? On muuten aivan perhanan hyvää tavaraa ja vuosia kun viimeeksi päässyt maistamaan :tup:
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
685
Hernekeitto, pidän siitä. Mutta jostain syystä kehoni sanoo aika nopeasti nykyään "Stop!" sen syömisen kanssa, kun alkaa yököttämään.... Harva ruoka tekee näin, mutta hernekeitto :(
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 812
Hernekeitto, pidän siitä. Mutta jostain syystä kehoni sanoo aika nopeasti nykyään "Stop!" sen syömisen kanssa, kun alkaa yököttämään.... Harva ruoka tekee näin, mutta hernekeitto :(
Mulla on itseasiassa sama!
Tykkään siitä pirusti mutta jotenkin loppulautasen kohdalla tulee semmonen yökköolo mitä ei oikein osaa selittää koska tykkää. Leipää ja hetken tauko niin saa lautasen loppuun.
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Aina varmaan ei tarvitse niin prameaa olla, joskus on kolme minuuttia aikaa tehdä ruokaa.
Itseasiassa jossain mediassakin hyväksi todettu mikrovalmispyttipannu (on yhdyssana), ja siihen ennen kuumennusta lisätyt kirsikkatomaatit.
Jälkikäteen pakollinen sinappi+tomaattisose, sekä samaan aikaan kutoselle pannulle heitetty kananmuna joka kypsyi ns. perfecto. Eli ei mitään rapistuineita reunoja ja keltuainen sisältä hippasen verran vielä vetelä, ei nyt juokseva kuten 'sunny side up'eissa.
staydX.jpg
 
Liittynyt
18.04.2021
Viestejä
447
Yhden pannun päästä keksitty (mitä jääkaapist löytyy) mausteinen nakkinuudelipata.

Ensin pannulle kolme nakkia ja 'pinnat kiinni' ;) perään sipulia isohkoina palasina hiukan pehmenemään.
Kun tuo oli tehty, niin lisäsin 3dl vettä ja 3/4 pakettia pikanuudeleita, ukrainalaisia 5min nuudeleita, en tiedä eroaako 2min nuudeleista mitenkään.
Sitten kun vesi alkoi pikkuhiljaa haihtua niin lisäsin sekaan kolme ruokalusikallista medium taco soossia ja pätkän kurkkua.
Sekä hetken päästä vielä muutaman palan valmiiksi 'revittyjä' mietoja peperoni-chiliä, jalapeno-viipaleitakin olisi löytynyt, mutta nuo iminusta sopivat paremmin tuohon.
Sitten vain odottelin että neste oli niin vähissä että nuudelit aloivat jäämään lähes kiinni pannulle, ei muuta kuin syömään.

Helppoa ja nopeaa : 25min nakkien pilkkomisesta lautaselle.

nakkinuudeli.jpg

Kuvassa nestettä oli vielä porisemassa pois pannulta. 270 grannaa tuli annoskooksi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
951
an chorizo-raakamakkara, vaasan oerunasämpylällä, ronskimpi guacamole ja tuoretta korianteria sekä punaista paprikaa pannulla paahdettuna ja tuoretta jalapenoa ja pari pikku siivua mozzarellaa.
Mielenkiintoinen kuvakulma. Maistuiko hyvälle?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Peltilihapiirakkaa.

Täytteessä on jauhelihaa, puuroriisiä, pieneksi pilkoittua kananmunaa, pekonia ja emmental juustoraastetta.

Maustoin jauhelihan paistovaiheessa lihaliemikuutiolla, ½ purkilla muttia, neljän pippurin sekoituksella, suolalla ja oreganolla.

IMG_20210829_124109.jpg IMG_20210829_124457.jpg
 
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
404
Peltilihapiirakkaa.

Täytteessä on jauhelihaa, puuroriisiä, pieneksi pilkoittua kananmunaa, pekonia ja emmental juustoraastetta.

Maustoin jauhelihan paistovaiheessa lihaliemikuutiolla, ½ purkilla muttia, neljän pippurin sekoituksella, suolalla ja oreganolla.

Eipä oo tuollainen käynyt mielessä, voisipa melkein kokeilla.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 665
Herkkutatteja ja pekonia.jpeg


Ohje: (annostus 1-2 henkilöä, välipala tms)
Mene metsään, kerää 3-5 herkkutattia.
Katso jääkaappia, ota paketti pekonia ja lado se ensin pannun pohjalle.
Laita levy päälle ja ala leikkaamaan herkkutatteja (pese ne ensin).
Lado ne päälle ja sekoita.
Ruoka on valmista. En muista paljonko amerikan pekoni maksaa Lidlistä mutta eipä tuo kovin kallis ateria ole. Jos siltä tuntuu mausta jollain...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 598
Viestejä
4 196 014
Jäsenet
70 753
Uusin jäsen
1lallu

Hinta.fi

Ylös Bottom