Klo 21.00 meni savustimeen noin 5,5 kg brisketti. Rubina Amazing Ribsin Big Bad Beef rub itse tehtynä ja lisäksi koshersuola (en ole juutalainen, mutta koshersuolan raekoko on juuri sopiva).
This flavorful beef dry rub recipe is perfect for seasoning brisket, beef ribs, steak, and more. In Texas, many barbecue joints use plain old salt and pepper, called Dalmatian rub. But beef brisket and beef ribs can handle, and benefit from, a more potent mix of spices. You can make this beef...
amazingribs.com
Pahoittelut, ettei ole tarjota aloituskuvia muuten kuin grillin käyttöliittymästä. Päivitän kun valmistuu. Nyt vedän välittömästi Texas crutchin eli folion kun saavuttaa 65C. En enää riskeeraa monen tunnin stallaamisen kanssa ja lihan kuivumisella.
Päivitys:
Noin klo 03 brisketti saavutti lämpötilan 65, jonka jälkeen laitoin tuplafolioon ja nostin savustimen lämpötilan 150C. Ajattelin, että kestää vielä pitkään (aikaisemman huonon kokemuksen vuoksi, jolloin stallaus kesti lähes puoli vuorokautta ilman foliota) tavoitelämpötilan saavuttaminen eikä hälytystä/herätystä tarvita. Heräsin luontaisesti noin klo 08, jolloin brisketin sisälämpö oli mennyt jo yli ja oli 96C
Brisketti välittömästi savustimesta ulos, tuplapyyhkeisiin ja neljäksi tunniksi kylmälaukkuun hautumaan. Leikkasin äsken (noin klo 12 eli neljän tunnin jälkeen) ja on ihan helvetin mureaa, hieman ylikypsynyttä, mutta edelliseen kuivaan briskettiin verrattuna älyttömän hyvää.
Vihdoin sai japanilainen 30 cm teräinen sujihiki myös oikeaa työtä
. Keskeltä leikattu pala ei säilynyt ehjänä haarukassa kun liha on niin ylikypsää, kuvassa päätypala. Voisi todeta, että nyt tuli ylikypsää briskettiä, mutta mehevyys kohdallaan. Jatkossa pitää seurata lämpötilaa tarkemmin ja Texas crutch on keino sille, että valmistuu ajallaan eikä liha kuivu.
.
Brisketti lautasella, kyytipoikana coleslaw -salaatti ja Texasin pavut Amazing Ribs -reseptillä. Smokeringiä ei näy selvästi, mutta tavallisesti tuo pellettigrilli tuottaa sen erittäin hyvin. Saattaa vaikuttaa se, että laitoin rubin ja suolan 1½ vuorokautta aiemmin. Smokering on tietysti aidon BBQ:n tavaramerkki, mutta ei käytännössä vaikuta makuun millään tavalla.
Texas butter bean are served at almost every barbecue joint in Texas. Here's the recipe for this classic Texas comfort food. You can use just about any bean, but butter beans, pinto beans, or black-eyed peas are the most common in Texas.
amazingribs.com
Yhteenvetona opin kyllä tästä paljon. Isosta ja sitkeästä naudanlihaköntistä saa todella mureaa kun ei anna stallata, jonka aikana liha kuivuu.