Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Herkkutatteja ja pekonia.jpeg


Ohje: (annostus 1-2 henkilöä, välipala tms)
Mene metsään, kerää 3-5 herkkutattia.
Katso jääkaappia, ota paketti pekonia ja lado se ensin pannun pohjalle.
Laita levy päälle ja ala leikkaamaan herkkutatteja (pese ne ensin).
Lado ne päälle ja sekoita.
Ruoka on valmista. En muista paljonko amerikan pekoni maksaa Lidlistä mutta eipä tuo kovin kallis ateria ole. Jos siltä tuntuu mausta jollain...

Tein about samanlaista settii, mut laitoin lisäks sipulia sekaan ja sit ladoin setin tuoreen ruisleivän päälle. Lisäks oli hienonnettu vähän pienemmäks nuo romppeet ja pekonikin oli leikelty. Oli aika hyvää.
 
Omenakausi menossa. Enpä muulloin osta omenoita, kun kotimaisista ompuista saa julmetun hyviä jälkiruokia! Johtuuko se sitten kirpeydestä?

Noh, kotimainen klassikko tulille, omenakaurapaistos. On se aina niin hyvää ja yksinkertaista tehdä.

Omenakaurapaistos.jpg
 
AFE4D142-EE7D-49DA-A6EA-DC061C27314F.jpeg

Tossa aiempi pätsi. 800grammaa ulkopaistia ja 300grammaa pekonia. Tuli maukas massa, jauhettiin kahteen kertaan mikä oli huge mistake!!! Kerta keskikokoisella olis riittänyt. Tosta massasta tuli liian sellainen eines/kebakko-mainen. Kaikki syötiin mutta mutta. Nyt tilattu 5kg naudan etuselkää. Siitä tehdään sitten burgerpihvit!
 
Omenakausi menossa. Enpä muulloin osta omenoita, kun kotimaisista ompuista saa julmetun hyviä jälkiruokia! Johtuuko se sitten kirpeydestä?

Noh, kotimainen klassikko tulille, omenakaurapaistos. On se aina niin hyvää ja yksinkertaista tehdä.

Omenakaurapaistos.jpg
Millaisella reseptillä tehty? Hyvältä näyttää.
 
Millaisella reseptillä tehty? Hyvältä näyttää.

100 grammaa sulatettua voita (saa ruskistaa jos haluaa)
3 desiä kaurahiutaleita
0.5 desiä sokeria
1 teelusikka vaniljasokeria
Kanelia maun mukaan

Sekoita nämä ja lado lohkottuja omenoita vuokaan, pikkusen vettä pohjalle ja kauraseos näiden päälle. 20-30 min 200 asteisen uunin alatasolla, miltä tuntuu.
 
0F97DB2D-5884-413C-888C-401AEB07DDBD.jpeg
2BFF1E7C-081E-40E8-ABBB-ED60CE3CCEAA.jpeg

F912245F-9D75-4934-B7C3-DCA61DBE2067.jpeg

Pihviin mausteeksi vain suola ja pippuri. Hirveessä nälkäkiimassa jäi välistä itetehty chilipunasipulihilloke. Viisi minuuttia jauhatuksesta pihvit oli weberin kuumassa syleilyssä. 5/5. Sämpylät Vaasan briosseja, muistaakseni. Lautasella cole slaw aasialaisittain.
 
0F97DB2D-5884-413C-888C-401AEB07DDBD.jpeg
2BFF1E7C-081E-40E8-ABBB-ED60CE3CCEAA.jpeg

F912245F-9D75-4934-B7C3-DCA61DBE2067.jpeg

Pihviin mausteeksi vain suola ja pippuri. Hirveessä nälkäkiimassa jäi välistä itetehty chilipunasipulihilloke. Viisi minuuttia jauhatuksesta pihvit oli weberin kuumassa syleilyssä. 5/5. Sämpylät Vaasan briosseja, muistaakseni. Lautasella cole slaw aasialaisittain.
Aijai,kyllä näyttää namilta. Kunnon burgeri! :drool: Ei ole itsellä juurikaan kokemusta lihan jauhamisesta (tai muutaman kerran olen ollut mukana mutta ei ole itsellä myllyä) ja noi kuvat kyllä näyttää hyvälle. Tuleeko usein jauhettua? Ja onko just yleensä joku rasvaisempi ruhon osa? (onko tuo sun pala siis entrecotea vai joku vähän vastaava osa?)
 
Aijai,kyllä näyttää namilta. Kunnon burgeri! :drool: Ei ole itsellä juurikaan kokemusta lihan jauhamisesta (tai muutaman kerran olen ollut mukana mutta ei ole itsellä myllyä) ja noi kuvat kyllä näyttää hyvälle. Tuleeko usein jauhettua? Ja onko just yleensä joku rasvaisempi ruhon osa? (onko tuo sun pala siis entrecotea vai joku vähän vastaava osa?)

Tää oli naudan etuselkää, ns.Chuck roll. Edellisellä kerralla jauhoin entrecoteta. Tää etuselkä oli parempi tähän. Kerran kuussa. Oon isossa lihatalossa töissä ja saadaan edullisesti sieltä tilattua lihat henkilökunnan myymälään.
 
Uunissa on parhaillaan 2½ kiloinen kasslerpala ja teen siitä Pulled Porkia.

Lihan pinta on maustettu Poppamiehen Burgers & Ribs mausteella ja pinta kostutettu colajuomalla.

Nyhtöpossua menee tänään XXL jättiburgersämpylöiden väliin.

Huomenna varmaan syödään nyhtöpossua pottumuusin kanssa ja osan pakastan myöhempää käyttöä varten ja testaan myös pizzatäytteenä.

IMG_20210910_104845.jpg
 
Uunissa on parhaillaan 2½ kiloinen kasslerpala ja teen siitä Pulled Porkia.

Lihan pinta on maustettu Poppamiehen Burgers & Ribs mausteella ja pinta kostutettu colajuomalla.

Nyhtöpossua menee tänään XXL jättiburgersämpylöiden väliin.

Huomenna varmaan syödään nyhtöpossua pottumuusin kanssa ja osan pakastan myöhempää käyttöä varten ja testaan myös pizzatäytteenä.

IMG_20210910_104845.jpg

Hyvältä näyttää! Meillä tehdään aina 2 kerralla koska menekki kova. Pieni osa päätyy pakkaseen mutta 1 haihtuu kyllä nopeasti, varsinkin kun lapset tulevat kylään puolisoineen....!! Käyttövaihtoehdot lähes rajattomat...burgeri,pizzatäytteenä,fajitas,leivän päälle, salaattiin, semmoisenaan, muussin kanssa etc....En tiedä onko teillä paahtaminen käytössä mutta jos ei niin suosittelen että kokeilette. Eli kun revitty, sekoitetaan jotain soossia sekaan ja kuumaan uuniin kunnes pinta saa hieman väriä. Nam....!
 
Hyvältä näyttää! Meillä tehdään aina 2 kerralla koska menekki kova. Pieni osa päätyy pakkaseen mutta 1 haihtuu kyllä nopeasti, varsinkin kun lapset tulevat kylään puolisoineen....!! Käyttövaihtoehdot lähes rajattomat...burgeri,pizzatäytteenä,fajitas,leivän päälle, salaattiin, semmoisenaan, muussin kanssa etc....En tiedä onko teillä paahtaminen käytössä mutta jos ei niin suosittelen että kokeilette. Eli kun revitty, sekoitetaan jotain soossia sekaan ja kuumaan uuniin kunnes pinta saa hieman väriä. Nam....!
Ostin tänään Poppamiehen White Barbeguen ja se sopinee myös nyhdön kanssa?

IMG_20210910_092324.jpg
 
Karamellisoitua kanaa joka maustettu viismausteella, chilillä, valkosipulilla ja korianterilla. Kastikkeena soijaa ja hieman riisiviinietikkaa. Lisukkeena munanuudeleita joita hieman myös paisteltu. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa.
20210909_184625.jpg
Ai ai kun näyttää hyvältä. Possu varmaa sopisi tuohon kanssa hyvin.
 
Klo 21.00 meni savustimeen noin 5,5 kg brisketti. Rubina Amazing Ribsin Big Bad Beef rub itse tehtynä ja lisäksi koshersuola (en ole juutalainen, mutta koshersuolan raekoko on juuri sopiva).


Pahoittelut, ettei ole tarjota aloituskuvia muuten kuin grillin käyttöliittymästä. Päivitän kun valmistuu. Nyt vedän välittömästi Texas crutchin eli folion kun saavuttaa 65C. En enää riskeeraa monen tunnin stallaamisen kanssa ja lihan kuivumisella.

1631304717924.png

Päivitys:
Noin klo 03 brisketti saavutti lämpötilan 65, jonka jälkeen laitoin tuplafolioon ja nostin savustimen lämpötilan 150C. Ajattelin, että kestää vielä pitkään (aikaisemman huonon kokemuksen vuoksi, jolloin stallaus kesti lähes puoli vuorokautta ilman foliota) tavoitelämpötilan saavuttaminen eikä hälytystä/herätystä tarvita. Heräsin luontaisesti noin klo 08, jolloin brisketin sisälämpö oli mennyt jo yli ja oli 96C :D

Brisketti välittömästi savustimesta ulos, tuplapyyhkeisiin ja neljäksi tunniksi kylmälaukkuun hautumaan. Leikkasin äsken (noin klo 12 eli neljän tunnin jälkeen) ja on ihan helvetin mureaa, hieman ylikypsynyttä, mutta edelliseen kuivaan briskettiin verrattuna älyttömän hyvää.

1631350832699.png
Vihdoin sai japanilainen 30 cm teräinen sujihiki myös oikeaa työtä :). Keskeltä leikattu pala ei säilynyt ehjänä haarukassa kun liha on niin ylikypsää, kuvassa päätypala. Voisi todeta, että nyt tuli ylikypsää briskettiä, mutta mehevyys kohdallaan. Jatkossa pitää seurata lämpötilaa tarkemmin ja Texas crutch on keino sille, että valmistuu ajallaan eikä liha kuivu.

1631350901178.png.
Brisketti lautasella, kyytipoikana coleslaw -salaatti ja Texasin pavut Amazing Ribs -reseptillä. Smokeringiä ei näy selvästi, mutta tavallisesti tuo pellettigrilli tuottaa sen erittäin hyvin. Saattaa vaikuttaa se, että laitoin rubin ja suolan 1½ vuorokautta aiemmin. Smokering on tietysti aidon BBQ:n tavaramerkki, mutta ei käytännössä vaikuta makuun millään tavalla.

1631351999209.png


Yhteenvetona opin kyllä tästä paljon. Isosta ja sitkeästä naudanlihaköntistä saa todella mureaa kun ei anna stallata, jonka aikana liha kuivuu.
 
Viimeksi muokattu:
naudan entrecotesta jauhettu ite jauhelihaksi ja tehty ihan sairaan hyviä lihapullia. Toinen pätsi samalla sitten tomaattikastikkeen joukkoon ja toiset päätyi meatball-sandwichien täytteeksi, niistä ei ehtinyt ottaa kuvaa…

Entrecotesta tulee varmasti hyviä lihapullia ja hampparipihvejä. Itse olen tilannut lihakauppiaalta naudan niskaa itse jauhettuun jauhelihaan. En ole varma, miten se eroaa etuselästä tai vast. paloista, onpahan vaan entrecoteen verrattuna 5-15 € halvempaa ja saattaa sisältää enemmän rasvaa, mikä on vaan hyvä lihapullissa ja hamppareissa.
 
5min ja 30sek 250C, sen verran on aina ajastimessa kun valmispizzapohjalle rakennettu teos menee sisään.
Eilen sähläsin jotain ja meni 30s yli ajastuksen, vielä oli täysin syötävä, eikä palanut, mutta hiukan 'crispy' reunoilta, mutta todellakin tuo lähti heti pellitä pois jäähtymään.
1triplapizza.jpg

Triplaliha-lätty.
 
5min ja 30sek 250C, sen verran on aina ajastimessa kun valmispizzapohjalle rakennettu teos menee sisään.
Eilen sähläsin jotain ja meni 30s yli ajastuksen, vielä oli täysin syötävä, eikä palanut, mutta hiukan 'crispy' reunoilta, mutta todellakin tuo lähti heti pellitä pois jäähtymään.
1triplapizza.jpg

Triplaliha-lätty.


Suosittelen että ostat pakkaseen niitä Fazerin pakastepohjia. Kokeilumielessä mikrossa sulatin ne ohjeiden mukaan. Aivan ok tuli ja paljon parempia kuin nuo valmiit muotoon valmistetut. Pullat vaatii vähän käsityötä mutta palkitsee lopussa. Pari viikkoa sitten testasin ne Denniksen pullat. Hinta hitusen kovempi. Reunoista tuli paremmat kuin Fazerin pullissa.
 
IMG_20210912_105256.jpg

Vaimo tilasi minulta aamiaista...pikatutkimus mitä kaapista löytyy ja tekemään...tulos: pekonimunamuffinsseja=pekonia,munia,eilistä savulohta, chiligoudaa,timjamia,rosmariinia, tomaattia ja päälle mozzarellaraaste. :thumbsup:
 
IMG_20210910_115314.jpg

Jääkaappijämät.
Paahtopaistia porkkanasämpylässä, jogurttikastiketta, paprikamajoneesia, kirsikkatomaatteja ja pinaatin lehtiä.

Vinkki: vanhaan paahtopaistiin saa uuden elämän, kun heittää ohuet suikaleet kuumalle pannulle pienen rasvamäärän kanssa (taisin auringonkukkaöljyä käyttää). Suosittelen myös tehostamaan mausteita.
 
Tein kiinalaisen Orange Chickenin reseptin pohjalta oman "arkiversion". Käytännössä siis jätin kanan uppopaistamatta, lisäsin kastikkeen määrää ja kasviksia, sekä vähensin sokerin määrää. Alkuperäisen annoksen idea hävitettiin siis hyvin totaalisesti, mutta makumaailma toimii. Tulee varmasti tehtyä uudelleen.
IMG_20210913_172921.jpg

 
0F97DB2D-5884-413C-888C-401AEB07DDBD.jpeg
2BFF1E7C-081E-40E8-ABBB-ED60CE3CCEAA.jpeg

F912245F-9D75-4934-B7C3-DCA61DBE2067.jpeg

Pihviin mausteeksi vain suola ja pippuri. Hirveessä nälkäkiimassa jäi välistä itetehty chilipunasipulihilloke. Viisi minuuttia jauhatuksesta pihvit oli weberin kuumassa syleilyssä. 5/5. Sämpylät Vaasan briosseja, muistaakseni. Lautasella cole slaw aasialaisittain.
Näenkö oikein että tuossa on suippopakrikaa ja ananasta?
Saa olla aika tymäkästi maistettu pihvi ja mausteet jotta ei mene jälkkäri-osastolle. Erittäin maukkaan näköinen tosin, pitää sanoa.
 
Näenkö oikein että tuossa on suippopakrikaa ja ananasta?
Saa olla aika tymäkästi maistettu pihvi ja mausteet jotta ei mene jälkkäri-osastolle. Erittäin maukkaan näköinen tosin, pitää sanoa.

ananasrenkaat pienellämäärällä chiliöljyä eka marinoitu ja perus punaista paprikaa vedetty aika mustaksi ja vähän kuorittu nahkaa pois. Pihvien mausteena suola ja pippuri
 
Savusilakka, italian salaatilla ja parasta ennen makkaraa kylkeen jotta kuvasta tuli riittävän härski.
1silakka.jpg

En nyt itseasiassa ymmärrä, hyvän maustuvan aterian jälkeen, miksi pistin plöräyksen ihan tavallista ketsuppia tuohon. Mutta ei sinänsä pilannut ruokaa (kala+ketsuppi wth).
Italiansalaatissa oli riittävästi kosteutta ruokaan,
 
Viimeksi muokattu:
Alkoi tehdä mieli perinteisempää kotiruokaa, niin ei siinä auttanut kuin alkaa keittämään perunoita ja tekemään jauhelihakastiketta.

Jauhelihakastikkeessa yksi kokonainen sipuli, puolikas iso porkkana, pari pepperoni cliliä pienennettynä, yksi ananasrengas pilkottuna, lihaliemikuutio, suolaa, viiden pippurin sekoitusta ja oreganoa.

Joku voi tarttua tuohon ananakseen, mutta hyvin se sopi kastikkeeseen. Olisin laittanut myös suolakurkkuja jos olisi ollut.

IMG_20210915_173032.jpg IMG_20210915_165701.jpg
 
20210915_194210.jpg

Lämpimiä voileipiä oli muutama viesti sitten. Oli pakko lähteä mukaan perussetillä. Ketsuppi pohjalla, tonnikala, juustoraaste ja pizzamauste. Toisessa paahdetut leivät, valkosipulimajoneesi ja savulohta päälle.

En tiedä onko minulla ruuanlaittotaitoja, mutta kuvaustaitoja ei ainakaan ole.
 
Jo aiemmin kesällä mökkievästelyä poikien homostelureissulla... :rofl:

Muun muassa tällaisilla lähdettiin matkaan:

20210526_191755.jpg
Graavilohta pitää aina tehdä reilusti messiin (tietysti jo paria päivää ennen). Ei varsinaista kokkausta, mutta kyllä tuokin kummasti paranee, kun tekeminen harjaantuu :thumbsup:

20210526_200126.jpg
Sitten mukaan lähti vähän parempaa possua. Iberico secreto, pluma, presa ja sisäfilepötköjä.

20210529_183537.jpg
Sekä vähän australialaista musta-anus picanhaa.
 
Jo aiemmin kesällä mökkievästelyä poikien homostelureissulla... :rofl:

Muun muassa tällaisilla lähdettiin matkaan:

20210526_191755.jpg
Graavilohta pitää aina tehdä reilusti messiin (tietysti jo paria päivää ennen). Ei varsinaista kokkausta, mutta kyllä tuokin kummasti paranee, kun tekeminen harjaantuu :thumbsup:

20210526_200126.jpg
Sitten mukaan lähti vähän parempaa possua. Iberico secreto, pluma, presa ja sisäfilepötköjä.

20210529_183537.jpg
Sekä vähän australialaista musta-anus picanhaa.

Ja tällaista siitä muun muassa saatiin:

20210529_150452.jpg 20210529_151008.jpg 20210528_204507.jpg
Tässä Iberocon sisäfileet grillattuna upella Landmanilla :D Ja lisukkeeksi murskattuja valkosipuliperunoita pekonilla ihan uunissa valmistettuna.


20210529_202355.jpg 20210529_202809.jpg
Toinen eväs oli tuolla aiemmin mainitulla Lantikalla valmistettu Black Angus picanha kera pottumuusin ja vihersalaatin.


Hyvistä raaka-aineista vähän huonommillakin välineillä saa ihan kelpo tavaraa. Toiminee toisinkin päin :hmm:
 
Viimeksi muokattu:
On ainakin avocadoa, tosin kuin niissä valmissosseissa, ei yhtään huono maku varmaan. En itse tosin voi maistella kun allerginen kalalle mutta kaiken muun syön ihan mielelläni tuosta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 227
Viestejä
4 490 078
Jäsenet
74 169
Uusin jäsen
tater

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom