Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Perunaa, possua ja salaattia.

IMG_20210720_205940033.jpg
 
Ranskalaiset ja haukiburgeria. Uusi kokemus oli rapeat ranskalaiset itse tehtynä alusta alkaen. Olen aikaisemminkin kokeillut itsetehtynä ja tuplafriteerattuna, mutta koskaan aikaisemmin ei näin hyvin ole onnistunut. Reseptinä oli Serious Eatsin McDonald's ranskalaisreseptin toistaminen. Rosamundat veitsellä leikattuna (mandoliini lentää roskiin kun terät tylsyneet), keitetty 10 min ja ohjeen mukaan tuplafriteerattu. Pakastaminen parantaisi ilmeisesti laatua lisää.

Haukiburgerissa tavanomainen itsetehty kalapihvi, salaatti, tomaatti, aioli, maustekurkku ja paistettu sipuli. Burgeri taas liian täyteen ahdettu eikä mahdollista käsin syömistä.

haukiburger ja ranut.jpg

 
Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....

IMG_20210724_094700.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?

Lisäys: Brisketin vinkit kiinnostaa ihan aidosti, koska itse en ole koskaan oikein kunnolla onnistunut. Pakasteessa odottelee yksi tavanomainen 5 kg brisketti ja yksi 6 kg Snake River Farmin Wagyu Gold Grade brisket, jota ei viitsisi pilata :D
 
Viimeksi muokattu:
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?

Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.

Lisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
 
Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.

Lisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet :D

Lisäys: ettei mene ihan offtopiciksi niin tuossa kuva silloisen brisketin savustuksen loppuvaiheesta. Liha näyttää märältä, koska läträsin moppauskastiketta runsaasti pintaan, mutta eihän se itse briskettiä kosteuta lainkaan. En ollut tyytyväinen lopputulokseen. Valitettavasti lihan leikkauskuvaa ei ole. Brisket.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.


Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet :D

Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.

Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
 
Viimeksi muokattu:
Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.

Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.


Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.
 
Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.



Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.

Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
 
Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
Täsmälleen näin ja sitä mitä yritin selittää niin stallausvaihe on oman ymmärryksen mukaan kuivattamista, ei kypsentämistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa

"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte

Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta

-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen
 

Liitteet

  • 1.jpg
    1.jpg
    3,1 MB · Luettu: 94
  • 2.jpg
    2.jpg
    2,4 MB · Luettu: 102
  • 3.jpg
    3.jpg
    2,8 MB · Luettu: 126
  • 4.jpg
    4.jpg
    2,2 MB · Luettu: 121
Viimeksi muokattu:
Teki mieli hampparia. Pakasteessa oli hampparipihvi könttejä ja Lidlistä briossi. Mietin jotaki grillisalaattia tai coleslawia väliin, mutta sitten huomasin hapankaalipaketin.

Tuli hyvä. Mustaa Koskenlaskijaa murustelin, paprika majoneesia ja kuulotettua sipulia. Jos masulle kivempaa, niin pihvi voisi olla kalaa tai kanaa. Hapankaali oli todella hyvää hampparin välissä! Lidlin briossisämpylä oli aika pullamainen.
1627226020169.png
 
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa

"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte

Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta

-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen

IMG_20210726_190437.jpg
Kiitos ideasta! Tässä meidän versiossa muuten sama mutta liha oli brisketin pieniä kuutioita edellisestä viestistäni. Lisäksi omatekoista guacamolea ja valkosipulisulatejuustoa.
 
Nopea iltapala uunista.

Uunimakkaraa ja kuorellisia perunalohkoja ranskankerma ruohosipulidipillä.

Makkaran päälle tietenkin sineppiä.

IMG_20210803_232232.jpg
Saako tuota Sinepia jostain ihan suomestakin ostettua/tilattua? On muuten aivan perhanan hyvää tavaraa ja vuosia kun viimeeksi päässyt maistamaan :tup:
 
Hernekeitto, pidän siitä. Mutta jostain syystä kehoni sanoo aika nopeasti nykyään "Stop!" sen syömisen kanssa, kun alkaa yököttämään.... Harva ruoka tekee näin, mutta hernekeitto :(
 
Hernekeitto, pidän siitä. Mutta jostain syystä kehoni sanoo aika nopeasti nykyään "Stop!" sen syömisen kanssa, kun alkaa yököttämään.... Harva ruoka tekee näin, mutta hernekeitto :(
Mulla on itseasiassa sama!
Tykkään siitä pirusti mutta jotenkin loppulautasen kohdalla tulee semmonen yökköolo mitä ei oikein osaa selittää koska tykkää. Leipää ja hetken tauko niin saa lautasen loppuun.
 
Aina varmaan ei tarvitse niin prameaa olla, joskus on kolme minuuttia aikaa tehdä ruokaa.
Itseasiassa jossain mediassakin hyväksi todettu mikrovalmispyttipannu (on yhdyssana), ja siihen ennen kuumennusta lisätyt kirsikkatomaatit.
Jälkikäteen pakollinen sinappi+tomaattisose, sekä samaan aikaan kutoselle pannulle heitetty kananmuna joka kypsyi ns. perfecto. Eli ei mitään rapistuineita reunoja ja keltuainen sisältä hippasen verran vielä vetelä, ei nyt juokseva kuten 'sunny side up'eissa.
staydX.jpg
 
Yhden pannun päästä keksitty (mitä jääkaapist löytyy) mausteinen nakkinuudelipata.

Ensin pannulle kolme nakkia ja 'pinnat kiinni' ;) perään sipulia isohkoina palasina hiukan pehmenemään.
Kun tuo oli tehty, niin lisäsin 3dl vettä ja 3/4 pakettia pikanuudeleita, ukrainalaisia 5min nuudeleita, en tiedä eroaako 2min nuudeleista mitenkään.
Sitten kun vesi alkoi pikkuhiljaa haihtua niin lisäsin sekaan kolme ruokalusikallista medium taco soossia ja pätkän kurkkua.
Sekä hetken päästä vielä muutaman palan valmiiksi 'revittyjä' mietoja peperoni-chiliä, jalapeno-viipaleitakin olisi löytynyt, mutta nuo iminusta sopivat paremmin tuohon.
Sitten vain odottelin että neste oli niin vähissä että nuudelit aloivat jäämään lähes kiinni pannulle, ei muuta kuin syömään.

Helppoa ja nopeaa : 25min nakkien pilkkomisesta lautaselle.

nakkinuudeli.jpg

Kuvassa nestettä oli vielä porisemassa pois pannulta. 270 grannaa tuli annoskooksi.
 
an chorizo-raakamakkara, vaasan oerunasämpylällä, ronskimpi guacamole ja tuoretta korianteria sekä punaista paprikaa pannulla paahdettuna ja tuoretta jalapenoa ja pari pikku siivua mozzarellaa.
Mielenkiintoinen kuvakulma. Maistuiko hyvälle?
 
Peltilihapiirakkaa.

Täytteessä on jauhelihaa, puuroriisiä, pieneksi pilkoittua kananmunaa, pekonia ja emmental juustoraastetta.

Maustoin jauhelihan paistovaiheessa lihaliemikuutiolla, ½ purkilla muttia, neljän pippurin sekoituksella, suolalla ja oreganolla.

IMG_20210829_124109.jpg IMG_20210829_124457.jpg
 
Peltilihapiirakkaa.

Täytteessä on jauhelihaa, puuroriisiä, pieneksi pilkoittua kananmunaa, pekonia ja emmental juustoraastetta.

Maustoin jauhelihan paistovaiheessa lihaliemikuutiolla, ½ purkilla muttia, neljän pippurin sekoituksella, suolalla ja oreganolla.

IMG_20210829_124109.jpg IMG_20210829_124457.jpg

Eipä oo tuollainen käynyt mielessä, voisipa melkein kokeilla.
 
Herkkutatteja ja pekonia.jpeg


Ohje: (annostus 1-2 henkilöä, välipala tms)
Mene metsään, kerää 3-5 herkkutattia.
Katso jääkaappia, ota paketti pekonia ja lado se ensin pannun pohjalle.
Laita levy päälle ja ala leikkaamaan herkkutatteja (pese ne ensin).
Lado ne päälle ja sekoita.
Ruoka on valmista. En muista paljonko amerikan pekoni maksaa Lidlistä mutta eipä tuo kovin kallis ateria ole. Jos siltä tuntuu mausta jollain...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 201
Viestejä
4 489 439
Jäsenet
74 169
Uusin jäsen
tater

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom