Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kiitos tiedosta.
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?Brisketti maustettu. 3,5 kg tällä kertaa.Huomenna kamadoon.....
Kuva olisi kiva. Käytitkö dalmatialaista rubia vai jotain monimutkaisempaa?
Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.Tällä kertaa Poppamiehen Texas Beef Rubia. Ei kokemusta joten piti kokeilla. Huomenna kuvia. Ja aikasemmin maustanut samana päivänä, nyt kokeiluna antaa maustua yön yli.
Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheetLisäys: Jos noin hienoa tavaraa olisi jo suorituspaineita...heh...Noh, harvoin noissa epäonnistuu jos vähänkin seuraa lämpötiloja.
Itsellä viimeisin brisketti noin vuosi sitten oli noin 9 kg ja savustelin noin 110C:ssä. Uskoin hölmönä ohjeita, ettei stallia kannata pelätä vaan se menee ohi ja brisketistä tulee hyvä. Itsellä stall kesti lähes puoli vuorokautta ja kokonaisaika lähellä vuorokautta eikä brisketti ollut kovin mehevää. Epäilen, että pitkä stall haihduttaa ja kuivattaa lihaa tarpeettomasti. Seuraavat kokeilut vedän Texas crutchilla heti stallin alussa ja kun bark on riittävä. Tätä ongelma ei ole kovin paha kuitenkaan pienemmillä brisketeillä.
Tätä itsekin toivon ja lisäksi että Wagyun runsas rasva korjaa savustajan virheet
Wow, ei ole ikinä tommoista tapahtunut vielä. Stall jarruttaa kyllä mutta ei noin paljon itsellä. Opiskellut siitä mikä paras, peitto vai ei mutta peitolla menty ja ei ongelmia. Ja oma mielipide sama, se rasva korjaa aikaa paljon.
Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.Ihan hyvä kuva. Mikä meni pieleen?
Vedätkö peiton foliolla (Texas crutch) vai butcher paperilla? Itse ajattelin vetää seuraavan ihan suoraan foliolla.
Epäilen, että juurikin tuo stall. Veden höyrystyminen vaatii älyttömän paljon energiaa (vrt. kuinka hikoilu jäähdyttää) eikä paisti enää lämpene eikä kypsy vaan pelkästään kuivuu.
Täsmälleen näin ja sitä mitä yritin selittää niin stallausvaihe on oman ymmärryksen mukaan kuivattamista, ei kypsentämistä.Just sillä Texas crutchilla eli foliolla. Ja mehevää. Koska se hikoilu on hyvin olennainen pointi tuossa.
Omasta kasvimaasta 1690g Kesäkurpitsa
"itketä" kesäkurpitsat ripottelemalla koverrettuihin kurpitsoihin suolaa (anna vaikuttaa 20min) ja tee sillä aikaa täyte
Täyte:
400g jauhelihaa
10 kirsikkatomaattia
5cm pätkä suippopaprikaa punasta
oreganoa reilusti
persiljaa reilusti
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
tomaattisosetta oman maun mukaan
koverrettu sisus paloteltuna kuutioina siementen kera
1 pss juustoraastetta
-Hauduta täytettä 15min pannulla lopuksi.
-Valuta ja pyyhi kesäkurpitsat kuiviksi ja täytä.
-200c 15-20min uunista riippuen
Saako tuota Sinepia jostain ihan suomestakin ostettua/tilattua? On muuten aivan perhanan hyvää tavaraa ja vuosia kun viimeeksi päässyt maistamaanNopea iltapala uunista.
Uunimakkaraa ja kuorellisia perunalohkoja ranskankerma ruohosipulidipillä.
Makkaran päälle tietenkin sineppiä.
Itse olen ostanut Virolaisesta etnisestä kaupasta.Saako tuota Sinepia jostain ihan suomestakin ostettua/tilattua? On muuten aivan perhanan hyvää tavaraa ja vuosia kun viimeeksi päässyt maistamaan
Jos satut Turussa asumaan, niin Katri-kauppa Puutorin laidalla sisäpihalla myy.Saako tuota Sinepia jostain ihan suomestakin ostettua/tilattua? On muuten aivan perhanan hyvää tavaraa ja vuosia kun viimeeksi päässyt maistamaan
Tietää mitä tuo on ja mille maistuu, mutta onpahan kyllä niin disturbing kuva aiheesta. Onko sulla kissoja?Ruisleipää ja hernekeittoa
Ei oleTietää mitä tuo on ja mille maistuu, mutta onpahan kyllä niin disturbing kuva aiheesta. Onko sulla kissoja?
Mulla on itseasiassa sama!Hernekeitto, pidän siitä. Mutta jostain syystä kehoni sanoo aika nopeasti nykyään "Stop!" sen syömisen kanssa, kun alkaa yököttämään.... Harva ruoka tekee näin, mutta hernekeitto
Mielenkiintoinen kuvakulma. Maistuiko hyvälle?an chorizo-raakamakkara, vaasan oerunasämpylällä, ronskimpi guacamole ja tuoretta korianteria sekä punaista paprikaa pannulla paahdettuna ja tuoretta jalapenoa ja pari pikku siivua mozzarellaa.
Mielenkiintoinen kuvakulma. Maistuiko hyvälle?
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, suomalainen klassikko! Peltilihapiirakka -haulla tosiaan löytyy reseptejä vino pino googlesta. Pari kertaa tullut tehtyä itse ja aina yhtä hyvää.Eipä oo tuollainen käynyt mielessä, voisipa melkein kokeilla.