Ei mitään hajua?Mikä tälläisissä on parasta ennen-päiväys jos itse teke?e
Yleensä taidetaan paistaa kala nahkapuoli ensiksi, että siitä saa rapean. Ja suomut kannattaa poistaa. Oletko vain tottunut tekemään noin vai oliko siinä joku idea taustalla?
Pitääpä koittaa tätä, ainakin jos nahkaa saa ilmaiseksi, tämä oli siis se ohje, jolla teit? Mitä olen videoista nähnyt, niin nehän näyttävät pullahtavan kunnolla, samoin kuin riisin voi pullauttaa.Semmoinen ape tälle iltaa noin kokeiluluontoisesti. Kyllä tuota nahkaa dipin kanssa mutustaa. Jos tuosta oikein viimeisen päälle haluaisi niin pitäisi olla paistamaton nahka ja vaikka fileerausveitsellä tms. lihat ja rasva pois mahdollisimman tarkasti. Pätee oikeastaan sama sääntö kuin beef jerkyn kanssa eli rasva mahdollisimman tarkkaan pois ja sitten nahanpaloja vedessä puoli tuntia keittäen ja vielä pannulla käyttäen. Sitten kuivuriin ja lopuksi rasvapaisto niin pitäisi noiden pitäisi pullahtaa. Mutta kyllä nämä näinkin menee.
Ihan yhtä rapea siitä tulee noinkin päin paistelemalla.Yleensä taidetaan paistaa kala nahkapuoli ensiksi, että siitä saa rapean. Ja suomut kannattaa poistaa. Oletko vain tottunut tekemään noin vai oliko siinä joku idea taustalla?
Toi on muuten jäätävän hyväää. Varsinkin grilliruuan kanssa. Raikas ja kevyt ja mun mielestä kyllä pitää olla minttua ja raikkautta kunnolla.Tein tabouleh (tai tabbouleh, tabouli, tapuuli tai ties mikä) salaattia. Aivan jäätävän hyvä salaatti jos ei jaksa aina vetää näitä perussalaatteja mitä noin yleisesti tehdään. Menee ihan tuommoisenaankin mutta toimiva kombo on ottaa falafeleja, pitäleipää ja tsatzikia kylkeen.
Netistä löytyy about miljoona ohjetta, mutta itse laitan salottisipulin sijaan mielummin punasipulia ja lorotan sekaan omenaviinietikkaa ja vähennän sitruunaa, lisäksi en kyllä laita niin paljon persiljaa ja minttua kuin monissa ohjeissa sanotaan. Tiedä sitten onko tuo enää tabouleh salaatti mutta tulee parempaa kun ei noudata kaikkia hifistiohjeita, syön sushinkin liialla soijakastikkeella ja katkon spagetin ennen keittämistä.
Tätä on kauppias kyllä ottanut tiskiin sillä mielellä että jos kukaan ei osta niin hän tekee siitä itse uudenvuoden pihvit Tai sit tota liikkuu ihan tosissaan tuommoisina paloina asiakkaiden kärryihin.@jonesky12345 postauksesta lähti liikkeelle pankkitilille epäsuotuisa tapahtumasarja...
Paljon interwebissä Cuga Foodsia ja muita vastaavia kanavia seuranneena, haaveilin tiskillä kyseisestä, kaltaiselleni lihansyöjälle "saavuttamattomasta" aarteesta. Tällöin itse kauppias liimautui kylkeeni (heterolla tavalla) ja lähti mukaan fiilistelyyn. Menin elvistelemään, että vielä on puolet liikaa hintaa, niin..... Piru vie, lupasi Joulun kunniaksi puolet hinnasta veks, jos otan varmasti kunnon satsin
No, puhe-elimellä toisen aristokraattisen lihansyöjän saavutettuani, tulimme tulokseen, että pannaan puokkiin, koska saattaa olla "once in a lifetime"...
Ja siitä sitten "edullisia" Japanilaisia Wagyu A5 ulkofilepiffejä 4 kappaletta....
Oli vaan niin pirun iso kötkäle, että jokainen steikki oli siinä 400g per kipale
Todettiin, että nämä on näitä kauppareissuja, joista ei vaimoille puhuta
Pahoittelut että ei ollut (vielä) kokkauskuvia, mutta sen verran erikoinen tapahtuma oli (mm. kassatyttö voitti palkinnon kertasummasta), että ajattelin uskaltaa postata.
Tällaisella persaukisella palkansaajalla tavallisesti mitään saumaa/järkeä vastaavaan, mutta kuten edellä mainittu, niin ehkä "once in a lifetime"...
Mun mielestä omenaviinietikka tuo sopivasti just makeutta ja semmosta raikkaampaa hapanta makua mukaan. Tosin en ole yrittien ylin ystävä kovin isoissa määrissä noin yleisesti muutenkaan.Toi on muuten jäätävän hyväää. Varsinkin grilliruuan kanssa. Raikas ja kevyt ja mun mielestä kyllä pitää olla minttua ja raikkautta kunnolla.
Kannattaa kokeilla kesällä grillauksen lomassa. Aivan jäätävän hyvää jonku rasvasen makkaran ja pekoniparsojen ja pihvien lomassa.Mun mielestä omenaviinietikka tuo sopivasti just makeutta ja semmosta raikkaampaa hapanta makua mukaan. Tosin en ole yrittien ylin ystävä kovin isoissa määrissä noin yleisesti muutenkaan.
Tämä hyvä puolihan on myös se että noi raaka-aineiden suhteet voi olla vähä mitä sattuu ja silti on hyvää. Eli ei kannata mitata grammalleen ohjeen mukaan vaan testaa mikä omasta mielestä paras yhdistelmä.
Onko tämä nyt sitten hifistelevä Soup de la Chef -nimi ruskealle kastikkeelle?Kastikkeen tein roux menetelmällä, voita ja jauhoja ruskistelin miedolla lämmöllä, vettä pikku hiljaa lisäsin.
Ongelmana taitaa olla että "cheese curd" (mikä hitto se nyt on taas suomeksi...) on aika spesifi tuote joka saadaan tietyllä tekniikalla ja tietyssä vaiheessa juuston valmistusta. Mozzarella ja muut juustot ovat nimensä mukaan juustoja ja eroavat aika paljon noista.Tulipa kokeiltua tehdä kanadalaisten pikaruoka mättöä poutinea (lausutaan putin).
Mummon maalaisranskalaisia käytin. Kastikkeen tein roux menetelmällä, voita ja jauhoja ruskistelin miedolla lämmöllä, vettä pikku hiljaa lisäsin. Sinne sitten lihaliemikuutio (kun ei ollu jauhetta sopivasti saatavilla), worcesterkastiketta pikkasen ja tomaattipyrettä väriksi. En tiedä mikä vastaisi eniten "cheese curdeja", niin tuollaisia pikkuisia mozzarella palljoa sinne sekaan.
Oli kyllä aika suolainen ja outo kokemus. Kyllä se kastike antoi hyvää makua, mutta kasteli ranskikset aikamoisesti. Myös näissä ranskiksissa oli myös potun kuorta, niin se meni aika ikäväksi pureskella.
Pitääpä yrittää saada tummemmaksi kastiketta, suola-arvoja passelimmaksi ja parempaa juustoa kaksiä, jos tulevaisuudessa tekee uudestaan.
Sitäpä se. Kyllä itseä huvitti aikoinaan ammattikoulussa kokkausta opiskellessa, että silläki menetelmällä oli hienompi nimi, kun pappaki teki kastiketta sillä meneltämällä.Onko tämä nyt sitten hifistelevä Soup de la Chef -nimi ruskealle kastikkeelle?
Itsekin pähkäilin samaa. Asiaa tutkiessa raejuusto pomppasi esiin, mutta ei taida näin äkkiseltään saada sitä kuin rakeena. Ainakin Binging with Babishin poutine videossa herra repi mozzarella könttejä ja pyöritteli korvikkeeksi.Ongelmana taitaa olla että "cheese curd" (mikä hitto se nyt on taas suomeksi...) on aika spesifi tuote joka saadaan tietyllä tekniikalla ja tietyssä vaiheessa juuston valmistusta. Mozzarella ja muut juustot ovat nimensä mukaan juustoja ja eroavat aika paljon noista.
Luulisin näin katsomatta että raejuuston valmistustapa on lähempänä kuin mozzarella noita mitä tarvitset.
Eikö tuo kinkku olisi kannattanut korvata pekonilla, kun se kerta kypsennettiin?Tein kanaa serranon kinkulla. Sisällä yrttijuustoa + mausteita.
vinkkinä. pilko tuo pepperoni ja levitä tasaisesti. paljon parempaa.pitsaa pepperonilla ja jalapenoilla
Se nyt on mielipidekysymys. Itse(kin) pidän pitsasta, jossa kaikki ei ole pientä haketta, ja niin että jokainen suupala ei maistu samalta.vinkkinä. pilko tuo pepperoni ja levitä tasaisesti. paljon parempaa.
Samaa mieltä, salamirouhetta tms. taitavat käyttää vain karvakäsipitseriat ja suurtalouskeittiöt johonkin kiusauksiin tms. Roomasta tuskin tuolla mallilla tehtyä pitsaa löytää.Se nyt on mielipidekysymys. Itse(kin) pidän pitsasta, jossa kaikki ei ole pientä haketta, ja niin että jokainen suupala ei maistu samalta.
Ei varmasti huono, mutta eikö työpaikalla ole ruokalaa lähettyvillä?Taas se aika viikosta, kun pitää tehdä koko työviikolle safkat valmiiksi. Aloitin laiskuuttani helpoimmasta. Tästä pariksi päiväksi. Kylkeen vielä salaatti, niin 5/5 ateria.
Itelläni ei ainakaan sellaista mistä saisi yhtä hyvää kuin ite teen, vaikka ite tekemä on 1/4 hinnasta. En näe mitään järkeä käyttää läheisyyden ruokaloita.Ei varmasti huono, mutta eikö työpaikalla ole ruokalaa lähettyvillä?
2,5-3e lounasbudjetilla ei paljon ravintoloissa käydä..Ei varmasti huono, mutta eikö työpaikalla ole ruokalaa lähettyvillä?
2,5-3e lounasbudjetilla ei paljon ravintoloissa käydä..
Äh , olet rajoittanut profiilisi katselua. Onko tuo airfryer vai täysrasva?Iltapalanäläkä iski.
Saisiko reseptiä tälle?Shepherd's pieta.
Suurin piirtein tällä tein GORDON RAMSAYS SHEPHERD PIE.Saisiko reseptiä tälle?