Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kokkailin tuossa hieman kotitekoisia subeja ja lopputuloksena pari aika maukastakin leipää.

IMG_20190806_035405_BURST002.jpg
Siinä näkyy ekan leivän raaka-aineet eli tomaatti, savujuusto,hesen chilikastike,kurkku, punasipuli, vehnäpatonki ja kinkku. Kuvaa tästä en älynnyt ottaa mutta katosi ennätysnopeaan tuon paremman puoliskon pohjattomaan vatsaan...

IMG_20190806_040810.jpg

Tässä näkyykin sitten raaka-aineet pilkottuna ja lajiteltuina.

Ja sitten oma kylmäsavunautaleipä, muuten sama mutta jätin sipulin ja tomaatin pois.

IMG_20190806_044811.jpg

Nälkä ei todellakaan jäänyt tuon jälkeen. Isäntä tuossa heitti että seuraavan teet sitten ranskanleivästä.. (öööö... hmmm... mikä ettei)

(ja voi kilinvittu tätä kuvien kanssa säätämistä!!)
 
Viimeksi muokattu:
Kokkailin tuossa hieman kotitekoisia subeja ja lopputuloksena pari aika maukastakin leipää.

IMG_20190806_035405_BURST002.jpg
Siinä näkyy ekan leivän raaka-aineet eli tomaatti, savujuusto,hesen chilikastike,kurkku, punasipuli, vehnäpatonki ja kinkku. Kuvaa tästä en älynnyt ottaa mutta katosi ennätysnopeaan tuon paremman puoliskon pohjattomaan vatsaan...

IMG_20190806_040810.jpg

Tässä näkyykin sitten raaka-aineet pilkottuna ja lajiteltuina.

Ja sitten oma kylmäsavunautaleipä, muuten sama mutta jätin sipulin ja tomaatin pois.

IMG_20190806_044811.jpg

Nälkä ei todellakaan jäänyt tuon jälkeen. Isäntä tuossa heitti että seuraavan teet sitten ranskanleivästä.. (öööö... hmmm... mikä ettei)

(ja voi kilinvittu tätä kuvien kanssa säätämistä!!)

Hesen chilikastike ei kuulu joukkoon.
 
Kokkailin tuossa hieman kotitekoisia subeja ja lopputuloksena pari aika maukastakin leipää.

IMG_20190806_035405_BURST002.jpg
Siinä näkyy ekan leivän raaka-aineet eli tomaatti, savujuusto,hesen chilikastike,kurkku, punasipuli, vehnäpatonki ja kinkku. Kuvaa tästä en älynnyt ottaa mutta katosi ennätysnopeaan tuon paremman puoliskon pohjattomaan vatsaan...

IMG_20190806_040810.jpg

Tässä näkyykin sitten raaka-aineet pilkottuna ja lajiteltuina.

Ja sitten oma kylmäsavunautaleipä, muuten sama mutta jätin sipulin ja tomaatin pois.

IMG_20190806_044811.jpg

Nälkä ei todellakaan jäänyt tuon jälkeen. Isäntä tuossa heitti että seuraavan teet sitten ranskanleivästä.. (öööö... hmmm... mikä ettei)

(ja voi kilinvittu tätä kuvien kanssa säätämistä!!)

Suosittelen leiväksi Lidlin Ciabattaa (0.99c /kpl):
ciabatta.jpg


Itse tein juuri toissapäivänä naudan suolalihalla ja piparjuurilevitteen kanssa ;)

Edit: toki salaattia ja tomaattia jne. lisukkeita myös...
 
20AFFC08-170A-445D-9BB2-74792A5ED119.jpeg
210FE6F0-F3D1-4406-A0F0-9D31107C48C4.jpeg
1AB42D5E-0515-4C90-A0A2-067381DB1B4B.jpeg
D51B7E93-1DC7-4BC0-BF41-06E103A76C60.jpeg


Tuli tehtyä kebabbia, ja siitä rullia. Kylkeen keittelin tomaattikastikkeen ja tein valkosipuliakastikkeen. Väliin kaalia, kurkkua, tomaattia, punasipulia ja pepperoni-chilejä. Taikinan tein normaalisti kylmäkohottamalla pizzataikinan ja paistoin pizzakivellä ennen täyttöä.
 
20190920_162319.jpg


Helppoa ja hyvää safkaa. Naudanjauhelihapihvejä, kokeeksi sous vide tyyliin tehtyjä munakkaita ja pakastevihanneksia.

Vielä, kun osaisi helpon soossin vääntää kasan päälle.
 
20190920_162319.jpg


Helppoa ja hyvää safkaa. Naudanjauhelihapihvejä, kokeeksi sous vide tyyliin tehtyjä munakkaita ja pakastevihanneksia.

Vielä, kun osaisi helpon soossin vääntää kasan päälle.
Kuohukermaa, Mustapekka-juustoa ja Aurajuustoa jos tahtoo. Kerma kattilaan ja Musta Pekka ja Aura muruina joukkoon, runsaasti pippuria. Kuumentaa että tasaista ja pihvin päälle ja kitusiin.
 
Kun sieniä löytyi, niin päätin tehdä heti sienikeittoa. Hiukan vähemmän olisi saanut laittaa juustoa tähän määrään, noin litraan laitoin 3/4 Koskenlaskijasta. Ja olisi saanut olla paksumpaa, aikaisemmin ihan sienien määrästä johtuen on tullut paksumpaa. Kokeilin jauhoilla, mutta ei se tullut siitä paremmaksi.

Pekonin päälle ensimmäisessä kuvassa on ydinluuta. Timjami puuttuu kuvista.

IMG_20191004_192020.jpg
IMG_20191004_193659.jpg
IMG_20191004_194159.jpg
IMG_20191004_203832.jpg
 
Kun sieniä löytyi, niin päätin tehdä heti sienikeittoa. Hiukan vähemmän olisi saanut laittaa juustoa tähän määrään, noin litraan laitoin 3/4 Koskenlaskijasta. Ja olisi saanut olla paksumpaa, aikaisemmin ihan sienien määrästä johtuen on tullut paksumpaa. Kokeilin jauhoilla, mutta ei se tullut siitä paremmaksi.

Pekonin päälle ensimmäisessä kuvassa on ydinluuta. Timjami puuttuu kuvista.

IMG_20191004_192020.jpg
IMG_20191004_193659.jpg
IMG_20191004_194159.jpg
IMG_20191004_203832.jpg
Nyt näyttää todella maukkaalta :eat:
 
Pilippiineillä ku ei oo kämpässä uunia niin joutuu kattilassa tehä magaryllilodjua.. ihan hyvää tulee :tup:

v0U20lI.jpg

Tulee muuten kanssa hyvää jos vaan paistaa jauhelihan pannulla, heittää keitetyt makaronit sekaan ja munamaitoseos perään. Hetken sekoittaa että kananmuna paistuu niin ei kyllä maku hirveästi eroa uunissa tehdystä.
 
Tulee muuten kanssa hyvää jos vaan paistaa jauhelihan pannulla, heittää keitetyt makaronit sekaan ja munamaitoseos perään. Hetken sekoittaa että kananmuna paistuu niin ei kyllä maku hirveästi eroa uunissa tehdystä.
Toi ny periaatteessa tehty niin.. eli makaronit keitetty(300g) ja jauheliat paistettu(400g+isooo sipuli) --> kattilaan ja perään muna maito seos missä 3,5dl maitoa ja 4 munaa niin, että pintaan asti oli just ja just neste.. suhteess enempi munaa kun uunissa tehtynä.. kattila levylle pienimmillä lämmöillä ja sekotus joskus 15min kohalla ja sen jälkee annoin muhia joku 25min..
 
Tein tuossa yksi päivä naudanlihawokkia kiinalaisittain.

20191008_202304.jpg 20191008_202611.jpg

Kasviksia mitä laitoin oli kiinan pinaattikaali (Pak Choi), porkkana, paprika, valkosipuli ja kevätsipulia.

Wokkisoosin tein sekoittamalla hoisin- ja osteri-kastiketta, kevysoijaa, normi soijaa ja seesamiöljyä ja ripaus sokeria. Vähän samanlaisen soosin tein myös lihan marinoimiseen.

Nuudelit annoin vaan liota kuumassa vedessä ja kuivasin ne talouspaperien päällä.

Ihan hyvää tuli, suosittelen.
 
Ostin kasan ahvenfileitä mutta olivat aika luikkuja kaikki.
Tyrkkäsin uuniin muutaman uunipotun kypsymään.
Samaan aikaan rehut kalasoppa-aineksiksi kattilaan kiehumaan.
Keitin ruusukaalia viitisen minsaa. Annoin niiden valua hetken siivilässä.
Tein ahvenoista suurimmasta osasta kalasoppaa, mutta poimin nuo muutamat isommat fileet sivuun, iskin merisuolaa ja vähän mausteita pintaan, ruisjauhoa pintaan ja pannulle muutamassa erässä paistumaan.
Samaan aikaan toisella pannulla tilkka voita ja ruusukaalit pannulle, sekaan loraus osterikastiketta ja sekoittelin ruusukaaleja. Saivatpa hyvän aromin.
Rehuja lautaselle, uunipotut uunista, kaloja lautaselle.
Pottu vaati jotain lisuketta niin pikaisesti sauvasekoitin esiin, öljy ja kananmuna ja nopea majoneesi ja siihen mausteet, heitin sekaan kermaviiliäkin. Ja lopuksi pyöräytin sekaan jokiravun pyrstöjä mauksi ja soossi pöytään.
Sopipa hyvin uunipotun kanssa ja ahvenen kanssa.


71911717-80C1-40A1-91F8-2B7DEDC96C433a670a346d120e24.jpg

32B00DE5-0787-4B31-A416-DBF7E9701BD4503d61a0199c322f.jpg

54C70712-AE60-4690-AF8C-C1156D9867BD18af9dd4506d383c.jpg
 
Sipulit silpuksi ja valurautaa kohti.

Sipulit pois valuraudasta ja sekaan valkosipulisilppua ja chilisilppua. Maut hautukoot hetken.

Lehmän jauhelihat perään valuraudalle parissa erässä.

Jauhelihaan tomaattipyretta sekaan ja paljon mausteita.

Sörsselöt sekaisin ja paprikan kuoria kohti.

Punaleimaemmerdalea kasa päälle ja paprikat kuumaan uuniin.

Parikymmentä minsaa uunissa ja valmista tuli ja hyvää tuli.

CB266D43-0F18-4D52-B752-BF4D43A473D8b02e01e2d6b28041.jpg

3F9A0869-F1EB-4D19-8750-368F5373B65C344446e8ef18b5ce.jpg
 
Teki kanaviillokkia mieli kotiin ajellessa.

Ostin grillatun roipelin.

Huuhtelin Jasmiiniriisiä riisikeittimeen hautumaan.

Revin roipelin lihat silpuiksi.

Snadisti sipulia teflonkattilaan.

Sipulin kuullotus öljytilkassa, antaa pannun ihan vähän jäähtyä.

Pannulle mausteita, kanalientä ja sitruunasta vähän puristettuna mehua.

Vettä vielä perään ja sörsselön kuumennus ja saostin laiskana maissijauhoilla.

Pikainen makutarkistus, mausteita vähän lisää.

Roipelin lihat sekaan ja riisikeitinkin pimpotteli olevansa valmis.

Lirautin ihan maun vuoksi vielä soijaa kastikkeen sekaan, hyvää tuli.


B1848D08-6410-4AE7-84A6-F17E801AA64E76d00845bd4ec2d3.jpg


A3A6E210-401A-468E-840F-3F5D96482558268667458e07bc8d.jpg

6E0BB385-0EAF-4CE7-B78A-D90D7F357764359acf3abfc11a8c.jpg

00CB070B-C1B1-49E2-8470-EE406CE400409c2f1abf7631f4b1.jpg
 
Tiistai-illasta jäi jauhelihasörsselöä jääkaappiin käyttämättä.

Heitin sekaan 4 kananmunaa ja sörsselöt paistinpannulle.

Vähän mausteita lisää ja maukasta tuli.


6D61B13A-BBAE-43A9-AF72-DAAD1606713D5bcdf927ede5e7ef.jpg


D57B4EFF-01B5-4652-A118-EED662A5400048c502155719f138.jpg


CEAC4747-0073-4CCC-B4B5-E6187FA1850A989396d04121ae74.jpg
 
20191026_142426.jpg

perus atomin päiväruoka kaura riisiä, kananfilesuikaleita kasvisrasvasekoitteessa curry mango mausteet, kera jalopeenosilpun.
 
Sipulipottusuikaleita muutama pussukka.
Merilohta silpuksi ja sekaan savulohta pieni pala silpuksi. Sekaan vähän merisuolaa ja mausteita.
Sipulit pannulle, freesauksen jälkeen sekaan vähän osterikastiketta.
Punaista ja keltaista paprikaa sekaan pannulle ja jäähtyköön siinä.
Pakkasesta snadi lohiliemi mikroon sulamaan, ja siihen sekaan creme fraichea ja ruokakermaa.
Sekaan merisuolaa ja mausteita ja sitruunasta mehua.
Vielä sekaan tilliä ja valkosipuliruohoa. Merisuolaa piti vähän vielä lisätä.
Lohet, sipuli-paprikat ja potut sekaisin uunipannulle ja soossi päälle.
Sörsselö uunia kohti 190 astetta vajaa 40 minsaa ja valmista tuli.
Ja on muuten hyvää.

5F52B79A-81FC-4C95-BAEE-739BB4C6ED6A89c2bb1e5fff5eac.jpg
 
Tein tänään Chili Con Carnea.

Tässä raaka-ainekset mitä ruokaan laitoin, Meksikon lipun värejä. :)

20191027_171037.jpg


Ensiksi pilkotaan kasvikset.

20191027_175822.jpg


Seuraavaksi laitetaan sipulit pannulle kuullottumaan, ja laitetaan hetkeksi syrjään, että voidaan ruskistaa jauheliha, johon lisäsin kaksi pussillista Chili Con Carne-mausteseosta. Jauhelihasta valutin kaiken ylimääräisen rasvan pois, koska en halua mitään meksikolaista läskisoossia. Sitten kaadoin sipulit, jauhelihat ja pilkotut paprikat & jalapenot isompaan kasariin. Ja lisäsin Muttin tomaattisoseet ja yhden tölkillisen vettä, sekä huuhtelin pavut liemistään ja nakkasin sekaan porisemaan.

Lisäsin myös tuota Cholulan chilikastiketta, korianteria, kanelia, suolaa ja jalapeno- ja chipotle-jauheita ja laitoin kannen päälle ja annoin alhaisella keskilämmöllä hautua 15-20 minuuttia.
20191027_180615.jpg

20191027_181514.jpg

gSk219K.jpg


Tässä lopputulos.
20191027_193548.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Silloin kun Con Carne porisi padassaan, valmistin lisukkeeksi basmatiriisiä.

3dl riisiä jonka huuhtelin juoksevan kylmän veden alla, että saadaan ylimääräiset tärkkelykset pois. Riisit kattilaan ja 3dl kylmää vettä kaveriksi ja hieman suolaa ja itse laitoin pikkuisen chilijauhetta. Levy täysille ja kun vesi alkaa kiehumaan, levy heti pienimmälle ja kansi päälle, ja odota 10 minuuttia. Silloin riisi on valmista.

20191027_184042.jpg

20191027_185554.jpg


Lopuksi vielä kuva mestariteoksesta lautasella, oli ihan hyvää. Jalapenot antavat sen verran potkua että nenän limat lähtee liikkeelle, mutta suu ei pala.
20191027_185807.jpg
 
Seuraavaksi laitetaan sipulit pannulle kuullottumaan, ja laitetaan hetkeksi syrjään, että voidaan ruskistaa jauheliha, johon lisäsin kaksi pussillista Chili Con Carne-mausteseosta.

Kun noin ison vaivan näit kokkaamisessa, niin minkä takia käytit valmista maustepussia missä kilohinta on melko reipas?
Chili Con Carne Spice Mix

Juustokuminaa saa ihan purkissa halvemmalla kilohinnalla, eikä siinä ole silloin mitään muuta turhaa. Se siinä sitä makua antaa.
 
Chili Con Carne on muuten Texasilainen murkina ei Meksikolainen. Ite tulee monesti vedettyä jalapenot(ja muut chilit) blenderillä soosiksi niin liemi saa kunnolla makua, tekee sitten jotain pataa, kastiketta tai keittoa. Toki muuttaa sitten soosin vihreäksi, riippuu toki paljon käyttää ja minkä värisiä :) Alapeukkua noille valmisjauheille tosiaan, ne tekee jotenkin teollisen makuista kaikesta, vähän niinkuin Taco Bellin sapuskat (en suosittele kokeilemaan)
 
Kun noin ison vaivan näit kokkaamisessa, niin minkä takia käytit valmista maustepussia missä kilohinta on melko reipas?
Chili Con Carne Spice Mix

Juustokuminaa saa ihan purkissa halvemmalla kilohinnalla, eikä siinä ole silloin mitään muuta turhaa. Se siinä sitä makua antaa.

Oon tottunut käyttämään noita, ovat minusta ihan hyviä.
Eikä tuossa nyt mitään isoa vaivaa ollut tuota tehdessä. Simppeli ruoka.
 
Vähän pilkunnussimista ainakin wikipediaan jos on luottaminen. "The original dish originated in southern Texas with working-class Mexican women."

Toisaalta mitään merkitystä kun hyvää se on kuitenkin.


Edit: eipä toimi lainaus jostain syystä. Eli tohon R+L=J:n viestiä oisin lainannut.
 
Juu, texmex-ruokaahan toi on, omaan makuun tarpeeksi lähellä meksikolaista kuitenkin.
 
Oon tottunut käyttämään noita, ovat minusta ihan hyviä.
Eikä tuossa nyt mitään isoa vaivaa ollut tuota tehdessä. Simppeli ruoka.

Helppojahan ne tosiaan on, ja harvemmin mitään vikaa (muuta kuin nuo turhat lisäaineet). Rouva meillä ostelee noita kanssa, vaikka on yleensä tarkka noista kilohinnoista.
 
Tein ensimmäistä kertaa kalacurrya. Halvoista aineksista saa kyllä erittäin maistuvaa ruokaa pienellä vaivalla. Kunhan saan hankittua kunnon sauvasekoittimen, pääsee tekemään omat currytahnat kun noita curryja tulee syötyä melko paljon.

fishcurry1.jpeg
fishcurry2.jpeg
fishcurry3.jpeg
 
Tein ensimmäistä kertaa kalacurrya. Halvoista aineksista saa kyllä erittäin maistuvaa ruokaa pienellä vaivalla. Kunhan saan hankittua kunnon sauvasekoittimen, pääsee tekemään omat currytahnat kun noita curryja tulee syötyä melko paljon.
[/
Thaikkukaupoista saa hyviä currytahnoja mm. green, red ja massaman. Ne ovat sen verran makoisia, ettei mun thaikkuemäntä käyttää noita tahnoja sen sijaan, että alkaisi tekemään omia. Nuo hyvät tahnat on valkoisessa pussissa.
 
Leipasin viikonlopun ratoksi eilen vaaleaa leipää ja tänään sain uuniin muutaman ruislimpun. Ei kohonnut oikein kunnolla niin halkeilivat reippaasti paiston aikana. Taikina kohosi ensin viitisen tuntia astiassa ja limput sen jälkeen vielä pari tuntia. Ruisleivän teko ei ole hätäisen hommia koska työ alkaa jo päiviä aiemmin. Mutta on se vaan herkkua.

limput1.jpeg limput2.jpeg
 
Sipulit silpuksi ja valurautaa kohti.

Sipulit pois valuraudasta ja sekaan valkosipulisilppua ja chilisilppua. Maut hautukoot hetken.

Lehmän jauhelihat perään valuraudalle parissa erässä.

Jauhelihaan tomaattipyretta sekaan ja paljon mausteita.

Sörsselöt sekaisin ja paprikan kuoria kohti.

Punaleimaemmerdalea kasa päälle ja paprikat kuumaan uuniin.

Parikymmentä minsaa uunissa ja valmista tuli ja hyvää tuli.

CB266D43-0F18-4D52-B752-BF4D43A473D8b02e01e2d6b28041.jpg

3F9A0869-F1EB-4D19-8750-368F5373B65C344446e8ef18b5ce.jpg

Testaappa tätä Rokotopaprikan kanssa. Muista vaan keittää ensin. Rokotopaprika – Wikipedia Perulaista !
 
Tämä on yksi suosikeistani: Espanjalainen liha-makkarapata

Viimeksi taisin lisätä vähän muskottipähkinää...ja muutenkin laitan mausteita vähän reilummalla kädellä. Lihaa voi myös upgraidata niin paljon kuin lompsa sallii. Ja annan hautua jälkilämmöillä vielä vähintään 30min.
Kylläpäs näyttää herkulta. Täytynee testata viikonloppuna; pakkasessa on vielä köntti kassleria, jolle olen yrittänyt keksiä käyttöä ja se menisi hyvin yhtenä osana tuollaista pataa. Ei haittaa vaikka hautuu pidempäänkin.
 
Parmesaanikanaa soveltaen eli pitsanteon jäljiltä kun löyty juustoja ja itte tehtyä tomaattikastiketta niin leivitin ja maustoin kanat, paistelin, tomaattisoosia, juustoa ja basilikaa päälle ja uuniin kunnes juusto näyttää hyvältä. Oikein mainiota evästä kyllä.


W52rQAe.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Parmesaanikanaa soveltaen eli pitsanteon jäljiltä kun löyty juustoja ja itte tehtyä tomaattikastiketta niin leivitin ja maustoin kanat, paistelin, tomaattisoosia, juustoa ja basilikaa päälle ja uuniin kunnes juusto näyttää hyvältä. Oikein mainiota evästä kyllä.
https -> http
niin näkyy kuva muillekin.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
259 789
Viestejä
4 516 887
Jäsenet
74 475
Uusin jäsen
odeTK
Back
Ylös Bottom