Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Tein tänään Chili Con Carnea.

Tässä raaka-ainekset mitä ruokaan laitoin, Meksikon lipun värejä. :)

20191027_171037.jpg


Ensiksi pilkotaan kasvikset.

20191027_175822.jpg


Seuraavaksi laitetaan sipulit pannulle kuullottumaan, ja laitetaan hetkeksi syrjään, että voidaan ruskistaa jauheliha, johon lisäsin kaksi pussillista Chili Con Carne-mausteseosta. Jauhelihasta valutin kaiken ylimääräisen rasvan pois, koska en halua mitään meksikolaista läskisoossia. Sitten kaadoin sipulit, jauhelihat ja pilkotut paprikat & jalapenot isompaan kasariin. Ja lisäsin Muttin tomaattisoseet ja yhden tölkillisen vettä, sekä huuhtelin pavut liemistään ja nakkasin sekaan porisemaan.

Lisäsin myös tuota Cholulan chilikastiketta, korianteria, kanelia, suolaa ja jalapeno- ja chipotle-jauheita ja laitoin kannen päälle ja annoin alhaisella keskilämmöllä hautua 15-20 minuuttia.
20191027_180615.jpg

20191027_181514.jpg

gSk219K.jpg


Tässä lopputulos.
20191027_193548.jpg

Katselin tätä, tein oman versioni. Luin myös myöhemmin tulleet kommentit. Se maustemix on paprikaa ja juustokuminaa, niin ostin juustokuminaa. Lisäksi toiset pavut oli Kiinasta, Heinzit oli 75snt enemmän, niin ostin niitä.

  • Rainbow paprikasuikaleet pakaste
  • Rainbow sipulipussi pakaste (käytin 50/50 sipuli ja punasipulipakasteita)
  • Juustokumina (Citymarket 1€) :)
  • Paprika/grillausmauste (oli kaapissa)
  • Lihaliemikuutio (oli kaapissa)
  • Laakerinlehti (oli kaapissa)
  • Ripaus fariinisokeria (oli kaapissa)
  • Pippuri (oli kaapissa, semmoinen Rainbow-mylly)
  • Jauheliha (Cittarista euron päiviltä)
  • Tesco mixed bean salad
  • Heinz chili beans
  • Jalapeno (tuore)
  • Valkosipuli (tuore)

En tehnyt niin monimutkaista. Jalapeno ja valkosipuli oli pakko pilkkoa, mutta muuten kaikki pataan ja odottamaan. Jauhelihan ja sipulin ruskistin ennen pannulla.

Noista mun kaapissa olevissa on oikeasti vain paprikalla merkitystä.

upload_2019-11-13_11-16-46.png


Nyt on pari tuntia padassa, sitten vasta pääsee syömään. Tämä on noin kympin satsi, riiseineen (tulee myöhemmin). Tästä syö pari päivää.

Jos ei ole tarpeeksi tulista, Srirachaa löytyy kaapista.

upload_2019-11-13_15-42-51.png

upload_2019-11-13_15-43-25.png
 
Viimeksi muokattu:
Katselin tätä, tein oman versioni. Luin myös myöhemmin tulleet kommentit. Se maustemix on paprikaa ja juustokuminaa, niin ostin juustokuminaa. Lisäksi toiset pavut oli Kiinasta, Heinzit oli 75snt enemmän, niin ostin niitä.

  • Rainbow paprikasuikaleet pakaste
  • Rainbow sipulipussi pakaste (käytin 50/50 sipuli ja punasipulipakasteita)
  • Juustokumina (Citymarket 1€) :)
  • Paprika/grillausmauste (oli kaapissa)
  • Lihaliemikuutio (oli kaapissa)
  • Laakerinlehti (oli kaapissa)
  • Ripaus fariinisokeria (oli kaapissa)
  • Pippuri (oli kaapissa, semmoinen Rainbow-mylly)
  • Jauheliha (Cittarista euron päiviltä)
  • Tesco mixed bean salad
  • Heinz chili beans
  • Jalapeno (tuore)
  • Valkosipuli (tuore)

En tehnyt niin monimutkaista. Jalapeno ja valkosipuli oli pakko pilkkoa, mutta muuten kaikki pataan ja odottamaan. Jauhelihan ja sipulin ruskistin ennen pannulla.

Noista mun kaapissa olevissa on oikeasti vain paprikalla merkitystä.

upload_2019-11-13_11-16-46.png


Nyt on pari tuntia padassa, sitten vasta pääsee syömään. Tämä on noin kympin satsi, riiseineen (tulee myöhemmin). Tästä syö pari päivää.

Jos ei ole tarpeeksi tulista, Srirachaa löytyy kaapista.

upload_2019-11-13_15-42-51.png

upload_2019-11-13_15-43-25.png

Tätä jäi eiliseltä yli. Kävin hankkimassa:
  • Nachoja
  • Ranskankermaa (maustin hieman sitruunapippurilla)
  • Korianterin
  • Limen
  • Juustoraastetta

Tämä maksoi alle 5€, ja siitä tuli tämmöinen:
upload_2019-11-14_21-5-41.png


Siellä on eilisen chili con carnet sisällä.

--

Huomenna täytyy tehdä pizza, kun täällä taas muut käyttäjät inspiroivat.
 
Nälkähän tässä tulee, melko maukkaan näköset pizzat ja nachot. Vieteltiin Oktoberfestiä jokunen viikko takaperin, eli syötiin potkaa ja juotiin kaljaa. Potkat yön yli suolavedessä ja noin 7 tuntia grillissä, kääntelyä ja kolasuihketta aina kun muisti ja jaksoi. Kyytipojaksi uunijuureksia, perunasalaattia ja kaverin väsäämiä maustesooseja. Aivan mahottoman hyvää. Jos aikaa löytyy niin todella helppoa ruuanlaittoa ja hintaa 4e/kg.

IMG_20191026_191933.jpg
IMG_20191026_143626.jpg
IMG_20191026_121228.jpg
IMG_20191025_194439.jpg
 
Tuli tehtyä ramenia. Lihaliemen sain kätevästi kun sous videtin aiemmin viikolla pulled porkkia n. 3kg kassler palasta joka oli ollut suola sokeriliemessä pari päivää.

Oli kyllä erinomaista lientä, keitin sen vielä shalottien ja valkosipuleiden kanssa ja uitin mietoa chilipaprikaa keitossa. Herneet käänsin nopeasti öljytyllä pannulla, kana oli kylmää edelliseltä päivältä (ja todella mehukas kun kypsennys meni nappiin edellisellä kerralla), munat marinoin yön yli soijakastikkeesta ja worchestershire kastikkeesta tehdyssä marinadissa.
IMG_20191113_183511.jpg
 
Viikonlopun jäljiltä jäi lihapullia tomaattikastikkeessa yli, joten lihapulla subi. Kaurapatonki, pestoa molemmin puolin, lihapullia plus tomaattikastiketta, pecorinoa, mozzarellaa ja mustapippuria.

IMG_20191119_152944.jpg
IMG_20191119_153018.jpg
IMG_20191119_153519.jpg
IMG_20191119_153620.jpg
 
Viikonlopun jäljiltä jäi lihapullia tomaattikastikkeessa yli, joten lihapulla subi. Kaurapatonki, pestoa molemmin puolin, lihapullia plus tomaattikastiketta, pecorinoa, mozzarellaa ja mustapippuria.

IMG_20191119_152944.jpg
IMG_20191119_153018.jpg
IMG_20191119_153519.jpg
IMG_20191119_153620.jpg

Ihan överisti pestoa mun makuun, mutta muuten kelpais ihan hemmetin hyvin.
Sopivan rapsakoilta näyttää patongit.
 
Kanakeittoa Halla-Ahon reseptiä mukaillen.
Kanaliemikuutio jäi kuvista pois. Lisäsin myös ripauksen chiliä sekaan.
IMG_20191207_135838.jpg
IMG_20191207_145045.jpg
IMG_20191207_145428.jpg
IMG_20191207_151101.jpg
IMG_20191207_153151.jpg
 
Teidän pihvit näyttää päältä hyvältä, mutta vähän voisitte ottaa kulmaa auki kuvissa, niin näkee, onko medium vai well done. Kyllä sen sitten maussa tuntee.
 
IMG_20191211_101253.jpg

En ehtinyt vielä valmistuspuuhiin mutta ensi viikonloppuna menee japanilainen A5 wagyu sous videen. 200€/kg lähikaupassa ja 400g pihvi eli ihan kohtuuhintaista (jos miettii mitä nyt peruspihveistä raflassakin maksaa)
 
IMG_20191211_101253.jpg

En ehtinyt vielä valmistuspuuhiin mutta ensi viikonloppuna menee japanilainen A5 wagyu sous videen. 200€/kg lähikaupassa ja 400g pihvi eli ihan kohtuuhintaista (jos miettii mitä nyt peruspihveistä raflassakin maksaa)
Mikä se lähikauppa on mistä A5:sta saa?
 
Premium lihaa :hungry:

Mutta miksi sous vide, eihän noita olis tarkoitus kuumentaa kuin tyyliin 15s/puoli, sous videllä mielestäni menee hukkaan. :sori: Tosin en ole koskaan syönyt noin, niin kertokaa toki että miksi se tuo etua.
 
Laitan haasteen ilmoille: postatkaas jotain hyviä kasvisruokia noiden lihojen ja pizzojen sijaan.
 
Laitan haasteen ilmoille: postatkaas jotain hyviä kasvisruokia noiden lihojen ja pizzojen sijaan.
Oon tehnyt 5 viime päivänä 5 erilaista lounassalaattia, en otellut kuvia tosin. (ja yhessä oli lihaa, chorizo-raakamakkaraa) Kaikki kuitenkin herkullisia.
 
IMG_20191211_101253.jpg

En ehtinyt vielä valmistuspuuhiin mutta ensi viikonloppuna menee japanilainen A5 wagyu sous videen. 200€/kg lähikaupassa ja 400g pihvi eli ihan kohtuuhintaista (jos miettii mitä nyt peruspihveistä raflassakin maksaa)

Premium lihaa :hungry:

Mutta miksi sous vide, eihän noita olis tarkoitus kuumentaa kuin tyyliin 15s/puoli, sous videllä mielestäni menee hukkaan. :sori: Tosin en ole koskaan syönyt noin, niin kertokaa toki että miksi se tuo etua.

Lienee trollaus, tai sitten ei ymmärrä mitä osti.
 
Mikä se lähikauppa on mistä A5:sta saa?
Sellon Cittari
Premium lihaa :hungry:

Mutta miksi sous vide, eihän noita olis tarkoitus kuumentaa kuin tyyliin 15s/puoli, sous videllä mielestäni menee hukkaan. :sori: Tosin en ole koskaan syönyt noin, niin kertokaa toki että miksi se tuo etua.
Ootko katellut esim sous vide everything youtubessa? Siellä on todettu että toi on sous videllä mahtavaa. Oon ennenki tehnyt wagyua sous vide.
Lienee trollaus, tai sitten ei ymmärrä mitä osti.
Sama kuin yllä
 
Miksi parempilaatuinen liha menisi sous videllä valmistettuna hukkaan? Sehän riippuu täysin lämpötilasta ja ajasta, minkä liha annetaan kypsyä. Ei sous vide tarkoita sitä, että kiehutetaan vettä ja laitetaan liha sinne tunniksi. Ei taida trollihuutelijoilla olla mitään käsitystä ko. kypsennysmenetelmästä.
 
Miksi parempilaatuinen liha menisi sous videllä valmistettuna hukkaan? Sehän riippuu täysin lämpötilasta ja ajasta, minkä liha annetaan kypsyä. Ei sous vide tarkoita sitä, että kiehutetaan vettä ja laitetaan liha sinne tunniksi. Ei taida trollihuutelijoilla olla mitään käsitystä ko. kypsennysmenetelmästä.
Itse en siis todellakaan huudellut trollia, kunhan vaan premium wagyutä en ole koskaan rafloissa Japanissa enkä muualla ole nähnyt tehtävän noin, niin uteliaisuuttani kysyin.
 
Kunhan hiukan nyt kärjistin.

Pointti oli se että nyt laitetaan sinne sous videen lihanpala joka on kaikin tavoin jalostettu ja kasvatettu jotta sitä ei tarvitse kypsytellä hitaasti vesihauteessa.

Siitä tulee varmasti erittäin hyvää, kritisismi kohdistui kyseisen kypsennystekniikan tarpeettomuuteen tässä tapauksessa.
 
Kunhan hiukan nyt kärjistin.

Pointti oli se että nyt laitetaan sinne sous videen lihanpala joka on kaikin tavoin jalostettu ja kasvatettu jotta sitä ei tarvitse kypsytellä hitaasti vesihauteessa.

Siitä tulee varmasti erittäin hyvää, kritisismi kohdistui kyseisen kypsennystekniikan tarpeettomuuteen tässä tapauksessa.

Liha on lihaa eikä sitä jalosteta tiettyä kypsennysmenetelmää varten.

Nyt edelleen, se vesi ei mene mitenkään pihviin ja pihvi ei kuivu, kuin se olisi uunissa. Se on sitä samaa lihaa, vähän eritavalla kypsytettynä. Kannattaa oikeasti lukea vähän menetelmästä, jos vaikka kuvittelee, että se on sama kuin pihvin keittäminen muovipussissa.

Käytännössä sous videllä saadaan tasalaatuinen ja asteen kymmenesosan perusteella sopiva kypsyysaste - ilman, että mehut karkaavat pihvistä ja/tai se kuivuu. Pannulla tai muussa kypsennyksessä se on jotain sinne päin ja riippuu kokista, joka sen kypsentää. Paljon laadukkaampaa lihaa tulee Sous Videstä. Eikä Sous Videssä mureuteta, siellä kypsennetään (ainakaan millään järkevällä aikataululla). Tietenkin se jälkikäteen ruskistetaan pannulla, kun se ei näytä niin hienolta, kun tulee hauteesta.

Ravintoloissa ei varmasti kaikissa ole käytössä, kun ihmiset joutuisivat odottamaan puoli tuntia annostaan. Kovasti kuitenkin epäilen, että vaikka sinä onnistuisit tekemään vähän alle mediumin tasaisesti pihviin, joka on epäsäännöllisen tasainen, pannulla ja lonkalta.

edit: seuraavassa viestissäni on kuva tai se on tuolla Sous Vide-ketjussa..
Sous vide -tekniikka
 
Viimeksi muokattu:
Noh, nyt tämä tuntuu lähtevän sous vide tekniikan puolustuslinjalle.

En kritisoi tekniikkaa itseään. Se on hyvä tapa kypsentää lihaa. Erinomainen sitkeämmille osille (lapa, suurin osa paistia, potka jne.).

Mitä tulee prime cutseihin, sisäfile, ulkofile, entrecote, jotka ovat perinteiset pihvilihat, saman tuloksen saa tehtyä pannulla ja grillaamalla. Vaatii tietenkin kättentaitoja ja ymmärrystä mitä tekee ja mitä lihalle tapahtuu paistettaessa.

Pihvien kypsennystä sous vide tekniikalla puolustaa idioottivarmuus. Tasalaatuisuuden saavuttaminen on paljon helpompaa. Tästä syystä se nousi suursuosioon El bullin ja Hestonin aikana. On helpompaa opettaa kokki käyttämään sous videa ja nopeasti ruskistamaan pinta.

Usein toisten menetelmien kustannuksella. Monesti sous vide-tekniikalla opetellut kokki ei osaa kunnolla kypsentää "perinteisillä" tekniikoilla.

Kyllä pihvin loistava paisto pannulla tulisi vieläkin olla kokin perustaitojen piirissä. Ikävä kyllä sous vide tekniikan suursuosio vuosituhannen alussa tuhosi tämän taidon melkein kokonaiselta sukupolvelta kokkeja.

Jokainen tietenkin saa kypsentää ruokansa miten haluaa. Vagyu ribeye/entrecote pihvin ollessa kyseessä sous vide ei ole idioottivarmuutta lukuunottamatta mitenkään parempi tekniikka. Yhtä hyvä maultaan, huonompi hitaudeltaan.
 
Pannulla ei saa samanlaista edge to edge pinkkiä kuin sous videellä tai reverse sear-metodilla. Se on vain mahdottomuus. Toki hyvää saa pannullakin.
 
Osaan kyllä paistaa pihvin pannullakin tai grillissäkin ja laittaa uuniin ennen tai jälkeen paistolämpömittarin kanssa. Sous videllä on vaan niin helppoa tehdä täydellistä ettei viitsi ton hintasen lihan kanssa pienintäkään riskiä ottaa. Otan mieluusti täydellisen pihvin. Joku muu tehköön pannulla.
 
Onko sitä tullu ihan hiljattain vai pitääkö pyytää tiskiltä erikseen jostain jemmasta? Kävin nimittäin 2vko sitten ja ainakaan nopeasti silmäillen ei osunut silmiin lihatiskissä.

BTW on kokemusta molemmista ja minusta taidolla hiilillä grillattu pihvi on huomattavasti parempi kuin Sous Videnä tehty, eli ei se mikään "täydellinen pihvi" ole. Jos tuon huolella tekee niin se harmaa pinnan alla on ihan olematon grillaamallakin, vaati toki huolellisuutta.
 
Onko sitä tullu ihan hiljattain vai pitääkö pyytää tiskiltä erikseen jostain jemmasta? Kävin nimittäin 2vko sitten ja ainakaan nopeasti silmäillen ei osunut silmiin lihatiskissä.

BTW on kokemusta molemmista ja minusta taidolla hiilillä grillattu pihvi on huomattavasti parempi kuin Sous Videnä tehty, eli ei se mikään "täydellinen pihvi" ole. Jos tuon huolella tekee niin se harmaa pinnan alla on ihan olematon grillaamallakin, vaati toki huolellisuutta.
Itsenäisyyspäivänä ostin
 
Noh, nyt tämä tuntuu lähtevän sous vide tekniikan puolustuslinjalle.

En kritisoi tekniikkaa itseään. Se on hyvä tapa kypsentää lihaa. Erinomainen sitkeämmille osille (lapa, suurin osa paistia, potka jne.).

Mitä tulee prime cutseihin, sisäfile, ulkofile, entrecote, jotka ovat perinteiset pihvilihat, saman tuloksen saa tehtyä pannulla ja grillaamalla. Vaatii tietenkin kättentaitoja ja ymmärrystä mitä tekee ja mitä lihalle tapahtuu paistettaessa.

Pihvien kypsennystä sous vide tekniikalla puolustaa idioottivarmuus. Tasalaatuisuuden saavuttaminen on paljon helpompaa. Tästä syystä se nousi suursuosioon El bullin ja Hestonin aikana. On helpompaa opettaa kokki käyttämään sous videa ja nopeasti ruskistamaan pinta.

Usein toisten menetelmien kustannuksella. Monesti sous vide-tekniikalla opetellut kokki ei osaa kunnolla kypsentää "perinteisillä" tekniikoilla.

Kyllä pihvin loistava paisto pannulla tulisi vieläkin olla kokin perustaitojen piirissä. Ikävä kyllä sous vide tekniikan suursuosio vuosituhannen alussa tuhosi tämän taidon melkein kokonaiselta sukupolvelta kokkeja.

Jokainen tietenkin saa kypsentää ruokansa miten haluaa. Vagyu ribeye/entrecote pihvin ollessa kyseessä sous vide ei ole idioottivarmuutta lukuunottamatta mitenkään parempi tekniikka. Yhtä hyvä maultaan, huonompi hitaudeltaan.

Mä olen käsittänyt että sous viden tarkoitus pihviä tehtäessä on se että pihviin saadaan kauttaaltaan tietty kypsyysaste ja sitten pannulla ohut pinta nopeasti ilman että joudutaan pitämään pihviä pannulla paria minuuttia. Kuitenkin pannulla käristetty pinta on pakostakin paksumpi ja keskellä kypsyysaste keskelle mentäessä muuttuu asteittain. Varsinkin jos puhutaan oikein paksusta pihvistä.

Ainakin omasta mielestä parempaa noin tehtynä.
 
Ennoo syönyt sous vide pihviä joten pitäisi päästä syömään että voisi varmasti kommentoida. Mutta sanokaa moukaksi, mutta yleensä pidän grilliruuasta joka onkin vähän epätasapainoista, joku täysin tasainen kaasugrillillä tehty ulkofile on tylsää syötävää, kuntaas vähän epätasainen hiiligrillillä tehty hyvä entrecotee herkkua. :shy:
Saa olla niin että toinen puoli pihviä vähän kypsempi ja karsinogeenisempi kuin toinen, ja siinä keskellä rasvaisempaa kun reunoilla.:hungry:

(medium- keskimääräinen kypsyys)
 
Ei tule kyllä yhtään ainutta syytä mieleen miksi tuota pihviä ei kannattaisi sous videttää. Ellei sitten ole tarkoitus nauttia sitä kirjaimellisesti raakana. Varsinkin jos vaihtoehtoina on pannu tai pannu+uuni kombo.
 
Mä olen käsittänyt että sous viden tarkoitus pihviä tehtäessä on se että pihviin saadaan kauttaaltaan tietty kypsyysaste ja sitten pannulla ohut pinta nopeasti ilman että joudutaan pitämään pihviä pannulla paria minuuttia. Kuitenkin pannulla käristetty pinta on pakostakin paksumpi ja keskellä kypsyysaste keskelle mentäessä muuttuu asteittain. Varsinkin jos puhutaan oikein paksusta pihvistä.

Ainakin omasta mielestä parempaa noin tehtynä.

Juurikin näin. Sous videllä saadaan satavarmasti tietty kypsyysaste.

Ongelma pannulla paistamisessa on miten saada tasainen kypsyys läpi lihan. Koska vain osa lihasta on kosketuksessa lämmönlähteeseen pitää lämmön antaa säteillä/levitä sisälle hitaammin. Eli lepuuttaa pihviä paiston jälkeen. Tälloin pinnalle tullut korkea lämpötila lämmittää koko pihviä ja kypsentää sen sisältä. Tässä auttaa pihvin alkulämpötila.

Suurin ongelma lämmönlevityksessä on liha itse, se suojaa sisempiä soluja äkkinäiseltä lämmöltä tehokkaasti. Tästä syystä liha ehtii kypsyä liikaa ulkopuolella ennenkuin lämpö ehtii sisälle.

Rasva taas kuljettaa lämpöa erittäin tehokkaasti joten marmoroidusta hyvästä lihasta leikatussa pihvissä lämmön ei tarvitse levitä tasaisesti pelkästään ulkoa, vaan marmori kuljettaa lämpöa suoraan lihan sisäosiin. Oikein tehtynä on mahdollista saada "tasainen" kypsyys läpi pihvin. Täydellistä tasaisuutta ei saada koska ulkopinta tulee olemaan täysin kypsä, mutta oikein paistamalla ja lepuuttamalla saadaan sama tulos kuin sous videllä joka kuitenkin ruskistetaan.

Pannulla paistaessa bonuksena on mahdollisuus leikkiä voin kanssa lihan paistuessa.

Pihviä paistettaessa.
 
Juurikin näin. Sous videllä saadaan satavarmasti tietty kypsyysaste.

Ongelma pannulla paistamisessa on miten saada tasainen kypsyys läpi lihan. Koska vain osa lihasta on kosketuksessa lämmönlähteeseen pitää lämmön antaa säteillä/levitä sisälle hitaammin. Eli lepuuttaa pihviä paiston jälkeen. Tälloin pinnalle tullut korkea lämpötila lämmittää koko pihviä ja kypsentää sen sisältä. Tässä auttaa pihvin alkulämpötila.

Suurin ongelma lämmönlevityksessä on liha itse, se suojaa sisempiä soluja äkkinäiseltä lämmöltä tehokkaasti. Tästä syystä liha ehtii kypsyä liikaa ulkopuolella ennenkuin lämpö ehtii sisälle.

Rasva taas kuljettaa lämpöa erittäin tehokkaasti joten marmoroidusta hyvästä lihasta leikatussa pihvissä lämmön ei tarvitse levitä tasaisesti pelkästään ulkoa, vaan marmori kuljettaa lämpöa suoraan lihan sisäosiin. Oikein tehtynä on mahdollista saada "tasainen" kypsyys läpi pihvin. Täydellistä tasaisuutta ei saada koska ulkopinta tulee olemaan täysin kypsä, mutta oikein paistamalla ja lepuuttamalla saadaan sama tulos kuin sous videllä joka kuitenkin ruskistetaan.

Pannulla paistaessa bonuksena on mahdollisuus leikkiä voin kanssa lihan paistuessa.

Pihviä paistettaessa.
Ei pannullakaan voita käytetä kuin loppuviimeksi. Muuten se palaa. Itse en tohon wagyuun voita laita mutta perus steikin isken sous videstä kuumalle rautapannulle ja kun flippaan otan pannun pois liedeltä, voita ja murskattu valkosipuli ineen, pannu vähän kallelleen ja sitten valelee.
 
Ei pannullakaan voita käytetä kuin loppuviimeksi. Muuten se palaa. Itse en tohon wagyuun voita laita mutta perus steikin isken sous videstä kuumalle rautapannulle ja kun flippaan otan pannun pois liedeltä, voita ja murskattu valkosipuli ineen, pannu vähän kallelleen ja sitten valelee.

Leikkauskuva olis kiva sitten kun sen valmistat :)
 
Aivan varmasti pihvistäsi tulee erittäin hyvää. Tunnut tietävän mitä teet.

Onnittelut hyvän pihvin ostosta!
 
Osaan kyllä paistaa pihvin pannullakin tai grillissäkin ja laittaa uuniin ennen tai jälkeen paistolämpömittarin kanssa. Sous videllä on vaan niin helppoa tehdä täydellistä ettei viitsi ton hintasen lihan kanssa pienintäkään riskiä ottaa. Otan mieluusti täydellisen pihvin. Joku muu tehköön pannulla.
Sous videllä tulee kyllä varmasti herkkua. Tuossa lihassa on vaan niin paljon rasvaa, että se sulaa suussa vaikka tunaroisi pahemminkin. Kobessahan pihvi leikataan jo paistolevyllä suupaloiksi ja paloihin pyöritellään paistopinta joka puolelle:
b77Gg2q.jpg

lqxP9vN.jpg

SeHDEfL.jpg

NcZGAOQ.jpg

Silti lopputulos on niin maukasta, että tulee melkein tippa linssiin. Jotenkin veikkaan, että olisi jäänyt syömättä jos samaa temppua yrittäisi jollain vähärasvaisella lihakimpaleella.

Onnittelut hyvästä ostoksesta :tup:
 
Ostin keittiöön uuden lelun.
Pesin vähän pottuja ja tikutin ne kuorineen.
Ajattelin keitellä tikkusia kattilassa suolavedessä reilun viisi minsaa ja jätin potut kuivamaan Hilihipsin ritilälle.
Samalla maustoin lohta ja siistin fileen reunat.
Ei muuta kuin pottutikut Hilihipsiin, laitoin ensin 160 astetta ja 13 minsaa.
Pottujen kypsyessä kärvensin samalla lohta pannulla ja keitin parsakaalit.
Tuon jälkeen ravistin ja sekoitin pottuja ja työnsin takaisin Hilihipsin syöveriin 180 astetta ensin 8 minsaa, ja välitarkastuksen jälkeen vielä lisää 3 minsaa 180 astetta.
Tulihan potuista rapeata. Ja maukasta. Merisuolaa ranskalaisiin kyytipojaksi.
Lohipannulle ripsahti vähän liikaa voita öljyn sekaan.
Uusi lelu toimii.

A1EC7D09-92DE-4DF4-8ADD-6783E4AC60EFafaa301c918fc7c9.jpg

730AA9FD-6916-4308-BC6F-AB1A7BA156A055c819fcdc55da10.jpg

8F7E280A-BACB-4827-B073-98EBF160CB3Dc354fd07f5aee6f4.jpg
 
Uunin, mittarin ja kuorrutteen kalibrointikinkku á 7,5kg varsinaista joulukinkkua odotellessa. :psmoke:

Kuorrute:
3 keltuaista
1/3 tuubia Auran väkevää sinappia
n. 1 rkl Auran tosi tulista sinappia
n. 2 rkl Colman's sinappijauhoa

k1.jpg


k2.jpg


k3.jpg


k4.jpg


k5.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 766
Viestejä
4 515 972
Jäsenet
74 468
Uusin jäsen
KMs
Back
Ylös Bottom