- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 22 865
Tein tänään Chili Con Carnea.
Tässä raaka-ainekset mitä ruokaan laitoin, Meksikon lipun värejä.
Ensiksi pilkotaan kasvikset.
Seuraavaksi laitetaan sipulit pannulle kuullottumaan, ja laitetaan hetkeksi syrjään, että voidaan ruskistaa jauheliha, johon lisäsin kaksi pussillista Chili Con Carne-mausteseosta. Jauhelihasta valutin kaiken ylimääräisen rasvan pois, koska en halua mitään meksikolaista läskisoossia. Sitten kaadoin sipulit, jauhelihat ja pilkotut paprikat & jalapenot isompaan kasariin. Ja lisäsin Muttin tomaattisoseet ja yhden tölkillisen vettä, sekä huuhtelin pavut liemistään ja nakkasin sekaan porisemaan.
Lisäsin myös tuota Cholulan chilikastiketta, korianteria, kanelia, suolaa ja jalapeno- ja chipotle-jauheita ja laitoin kannen päälle ja annoin alhaisella keskilämmöllä hautua 15-20 minuuttia.
Tässä lopputulos.
Katselin tätä, tein oman versioni. Luin myös myöhemmin tulleet kommentit. Se maustemix on paprikaa ja juustokuminaa, niin ostin juustokuminaa. Lisäksi toiset pavut oli Kiinasta, Heinzit oli 75snt enemmän, niin ostin niitä.
- Rainbow paprikasuikaleet pakaste
- Rainbow sipulipussi pakaste (käytin 50/50 sipuli ja punasipulipakasteita)
- Juustokumina (Citymarket 1€)
- Paprika/grillausmauste (oli kaapissa)
- Lihaliemikuutio (oli kaapissa)
- Laakerinlehti (oli kaapissa)
- Ripaus fariinisokeria (oli kaapissa)
- Pippuri (oli kaapissa, semmoinen Rainbow-mylly)
- Jauheliha (Cittarista euron päiviltä)
- Tesco mixed bean salad
- Heinz chili beans
- Jalapeno (tuore)
- Valkosipuli (tuore)
En tehnyt niin monimutkaista. Jalapeno ja valkosipuli oli pakko pilkkoa, mutta muuten kaikki pataan ja odottamaan. Jauhelihan ja sipulin ruskistin ennen pannulla.
Noista mun kaapissa olevissa on oikeasti vain paprikalla merkitystä.
Nyt on pari tuntia padassa, sitten vasta pääsee syömään. Tämä on noin kympin satsi, riiseineen (tulee myöhemmin). Tästä syö pari päivää.
Jos ei ole tarpeeksi tulista, Srirachaa löytyy kaapista.
Viimeksi muokattu: