jaa.. en oo ikinä kokeilut makkaraa savustaa.. täytynee kokeile.. jotain vinkkejä?
Iltapala...makkaraa,täytettyjä herkkusieniä ja valkosipulikermaperunat. Perunat valmistettu uunissa tällä kertaa. Muut savustimen kautta.
jaa.. en oo ikinä kokeilut makkaraa savustaa.. täytynee kokeile.. jotain vinkkejä?
Iltapala...makkaraa,täytettyjä herkkusieniä ja valkosipulikermaperunat. Perunat valmistettu uunissa tällä kertaa. Muut savustimen kautta.
Savustuspönttöön vaan muitten ruokien kanssa. Ei muuta poppakonsteja kun ehkä grillikastiketta päälle tai pekoni niin tarttuu savu hyvin.jaa.. en oo ikinä kokeilut makkaraa savustaa.. täytynee kokeile.. jotain vinkkejä?
Kaalikääryleet on kyllä aliarvostettu ruoka. Ite en ole tehny mutta valmiitkin on nannaa.Vikatikki tällä ilmalla paistaa kääryleitä (28c ja ilmankosteus 60 sisällä), mutta tulipahan taas tehtyä tätä kuninkaiden ruokaa.
Uutta perunaa, lammas sikanauta kääryleet, vähän puolukkaa ja tuosta paistoliemestä tehtyä bechamel kastiketta, joka on ihan ehdoton kääryleiden kanssa.
Hyviä valmiita kääryleitä en ole saanut. Jotain kehuttiin netissä, mutta aika onnettomia nekin oli. Omatekoiset on hyviä, mutta kaukana mummon tekemistä. En tiedä mitä ihmettä se niihin laittoi, kun oli niin hyviä.Kaalikääryleet on kyllä aliarvostettu ruoka. Ite en ole tehny mutta valmiitkin on nannaa.
Itse kääryleen täyte on tosi simppeliä. Jauhelihaa, suolaa, pippuria, puuroriisiä keitettynä, meiramia, siirappia ja kaalesta jääneet jämät silputtuna ja ei munaa niinku monessa reseptissä sanotaan, omasta mielestä tekee rakenteesta huonomman. Ja päälle paljon voita, loraus siirappia ja pohjalle loraus kaalen keitossa jäänyttä vettä. Ja tosiaan se litku mikä pellille jää paiston jälkeen, kannattaa hyödyntää.Hyviä valmiita kääryleitä en ole saanut. Jotain kehuttiin netissä, mutta aika onnettomia nekin oli. Omatekoiset on hyviä, mutta kaukana mummon tekemistä. En tiedä mitä ihmettä se niihin laittoi, kun oli niin hyviä.
Onhan se simppeliä juu, mutta aika isotöinen homma. Jokunen vuosi sitten tein itse tässä yksiössä, tilasta puute ja justiinsa mahtui kaikki uunipannulleItse kääryleen täyte on tosi simppeliä. Jauhelihaa, suolaa, pippuria, puuroriisiä keitettynä, meiramia, siirappia ja kaalesta jääneet jämät silputtuna ja ei munaa niinku monessa reseptissä sanotaan, omasta mielestä tekee rakenteesta huonomman. Ja päälle paljon voita, loraus siirappia ja pohjalle loraus kaalen keitossa jäänyttä vettä. Ja tosiaan se litku mikä pellille jää paiston jälkeen, kannattaa hyödyntää.
Hyvältä näyttää. Ihan huomiona, se leipä on pitaleipä ja gyros on lihaa / annos
Naudan takuumureaa raavaan ulkofilettä grillissä ja sitten siivuiksi ja itsetehtyyn gyrokseen. Tzatzikia, tomaatti-chili-kurkku-punasipulisalsa ja korianteria sekä valmista majoneesia kaupasta.
Gyroksiin tuli vesi, hunajaa, kuivahiivaa, vehnäjauhoja.
Joo, muokkasin.Hyvältä näyttää. Ihan huomiona, se leipä on pitaleipä ja gyros on lihaa / annos
Anjovikset nauttii Etelä-Euroopassa samanlaista suosiota ja arvostusta kuin mäti täällä ja kalleimmat pyörivätkin kaviaarin kilohinnoissa. Suomessa taidetaan pääosin myydä aluesuojaamattomia hintahaitarin aivan alapäästä. Ja kuten mätikin, ne vaativat makuaistin oppimista ja tottumista.Ostaisinko anjovista uudestaan? Ehkä, vaikka jokin päälle neljä euroa rasiasta onkin aika hintava.
Mä en tykkää kalasta, ja pienenä vihasin janssoninkiusausta mutta nyt se on yks lempiruuista. Näin se makuaisti muuttuu.Lapsena äiti laitto janssonin kiusaukseen anjovista ja enkä tykänny yhtään. Aikuisena joskus 20 vuoden myöhemmin aattelin onkohan makuaisti muuttunut ja otin sellaista pizzaan niinku Michelangelo. Erittäin hyvin se maistuu, ainut vaan että pahaa se on vieläki.
Tuleeko noista mausteissa keitetystä oikeasti makua, kun sitten käyttää jossain?Teinpäs taas chiliöljynkeitto-kokeilun, hiukan reilumpi puolen litran purkki.
Tuo on kyllä moninverroin survinta mukavampi työkalu käyttää.Tuli uudeksi leluksi hankittua Ikean perunapuristin muusin tekemiseen ja muihin kokeiluihin. Sillä muusautuu kätevästi muutkin keitetyt juurekset ja kukkakaali tai esim. kananmuna, joita voi perunan joukkoon lisätä. Tänään muusasin annoksiin uusia perunoita ja päälle kananmunan. Annoksen voi sitten maustaa haluamallaan tavalla suolalla, voilla, (maku)kermalla, tillillä etc. Tänään tarjolla oli paistettuja silakkafileitä muusin lisukkeena.
Puristin on osoittaunut survinta kätevämmäksi laitteeksi muusien tekoon. Tosin tuotos on sitten vähän karkeampaa, mutta toisaalta mukana ei ole inhottavia klönttejä. Puristaminen kannattaa tehdä korkealaitaiseen astiaan, sillä muuten vauhdikkaasti ulostuvat puristeet leviävät pitkin pöytää Jos munavoita tekisin, niin tällä laitteella ne munat käsittelisin. Kätevä laite, suosittelen!
Ei välttämättä monet täällä suhtaudu makaroniin yhtä intohimoisesti kuin sinäEipä tuo ketään sitten kiinnostanut ;-)
vastaan silti:
suomalainen perinnepasta-annos tehdään aina erikseen: on pastaa, ja on päällä kastiketta.
Joo, näin teen aina itsekin, että pasta menee kastikkeen joukkoon hautumaan, kun jätän enemmän raa'aksi kuin al dente. Tulisikohan vielä parempaa jos hauduttaisi pastan kokonaan kastikkeessa? Niin kuin al assasinata vai miten tuo kirjoitetaan. Taitaa mennä jossain raja onko hyötyä. Suussa pasta ja kastike kuitenkin sekoittuu.Eipä tuo ketään sitten kiinnostanut ;-)
vastaan silti:
suomalainen perinnepasta-annos tehdään aina erikseen: on pastaa, ja on päällä kastiketta.