Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Muikkuja sai alesta. Joku vähän tartarkastikkeen tyyppinen kastike, olisi saanut olla sitruunaa.

IMG_20230330_200605.jpgIMG_20230330_200722.jpgIMG_20230330_201352.jpg

Aijai, muikkuja voissa paistettuna. Kerran kun ostin niitä ja paistoin hiiliteräksellä, tuli niin rapsakoita, ettei ole haluttanu torimuikkuja sen jälkeen. Etenkin kun torilla tykkäävät uppopaistaa nykyään, ei oikein sovi minusta.
 
Aurinkoinen sää houkutteli ottamaan hiiligrillin esille. Pitkäperjantain ruoaksi tuli tehtyä grillissä hirven vasan paistia (tarkempaa kuvausta Grillit & grillaus -ketjussa), sinihomejuustokermaperunoita ja paistiliemi-punaviinikastiketta. Oli kyllä erinomaista pääsiäisherkkua! :drool:

Annos ei ole erityisen kuvauksellinen, mutta makua on senkin edestä.
lMBeR4Q5lsQ_vF1m-C30ENKXEYyYoG8kHHQiaH70vQM=_plaintext_638164682553302451.jpg
IMG-20230407-WA0018.jpg
 
Tuli tehtyä juustoburgeria ja sille kaveriksi vähän erilainen lisuke eli "paneroidut" parmesan porkkanat. Paneroidut lainausmerkeissä, kun ihan uunissa tehty. Ja osa ei ole palanut, vaan on tehty eri väristä porkkanoista
Oli oikein hyviä aioliin dipattuna.
burgeri.jpg
 
Lidlin lammasmerquez sipulipedillä, simppeli ja helvetin maukas pikainen iltapala kaverin kanssa.
Ekana pannulle tilkka öljyä, öljyyn freesaautumaan savupaprika, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja inaus suolaa. perään hetken päästä sipulisilppu, toisella pannulla samaan aikaan kypsyy noi makkarat. Lyödään ekana lautaselle sipulimössö ja päälle makkarat.

Kaveriks tähän sopii hyvin vaikka chilimajoneesi tai makea saksalaistyylinen sinappi.

IMG_20230409_001747.jpg

Kannattaa todella testata tuo makkara, hiton hyvää.
 
Kesän ensimmäiset purilaiset.

Grillasin ensin pekonia epäsuorasti jonkin aikaa ja sitten se pilkotaan pieneksi.
Pihviin tuli 100g jauhelihaa ja osa tuosta pekonista. Juustoraastetta (Oltermanni) sekä tuoretta jalapenoa.
Pihvistä tuli siis noin 150-160g

Pihvi tehdään "pihviksi" ja grilliin.
Grillissä vielä päälle pari siivua cheddar-sulatejuustoa kun en raskinnut ostaa oikeaa cheddaria.
Väliin Kukko-Srirachaa, ketsuppia, majoneesia ja purkki Jalapenoja

IMG-2343.jpg
IMG-2344.jpg
IMG-2345.jpg
 
Mac&cheese kaappien pohjista. Kanaa, pekonia ja maissia. Kahta pastaa ja kolmea juustoa. Mausteena buffalo-kastiketta.

mac.jpg
 
Jostain syystä mietin pari päivää sitten, että tehdäänkö Atlantin toisella puolella jauhelihakeittoa (kyllä tehdään). Otin sitten ohjeeksi Googlen ekan hakutuloksen linkin (Hamburger Soup) ja aloin soveltaa. Cambellin kondensoitua tomaattikeittoa ei lähikaupoista löytynyt, niin korvasin sen ekstramausteilla ja purkilla paseerattua tomaattia. Pottuja laitoin myös ohjetta enemmän ja lisäksi pari porkkanaa. Muina vihanneksina pari pussia Apetitin keittojuureksia.

Lopputuloksena ei niin kuvauksellinen, mutta sitäkin herkullisempi soppa:

PXL_20230222_161058187.jpg
Ajattelisin, että tuon kondensoidun tomaattikeiton pystyisi korvaamaan kohtuullisen hyvin käyttämällä jotain jalostajan pussikeittoa ja lisäämällä tuubillisen tomaattipyreetä. Vihannesten suhteen aion skipata keittojuurekset ja käyttää jotain geneeristä pakastevihannessekoitusta, jossa ei ole selleriä, kun se on aika dominoiva helposti ja kääntää ajatukset äkkiä kotimaisten keittojen makumaailmaan.

Ideana tuo on helposti 25 tähden arvoinen, koska ainekset saa kattilaan n. 10 minuutissa ja tuosta tulee melko kivaa vaihtelua tuttujen keittojen rinnalle.
 
Perus lounaspreppailua kotitoimistolle. Aika tylsää mutta ihan hyvää ja terveellistä. Riisiä, herneitä ja sokeriherneenpalkoja grillatun kanan paistileikkeen kaverina.

IMG_1008.jpeg IMG_1009.jpeg
 
Perus lounaspreppailua kotitoimistolle. Aika tylsää mutta ihan hyvää ja terveellistä. Riisiä, herneitä ja sokeriherneenpalkoja grillatun kanan paistileikkeen kaverina.

IMG_1008.jpeg IMG_1009.jpeg

Kyllähän noita söisi :) Mutta säilyykö nuo 6 päivää?
 
Kyllähän noita söisi :) Mutta säilyykö nuo 6 päivää?

Säilynee sen 4-5 päivää, mutta tulee usein illalliseksi syötyä toinen. Aika laiskasti tulee tehtyä safkaa viikolla töiden jälkeen.
 
Sunnuntainen lounas vaimolle:

katso liitettä 1095142 katso liitettä 1095141
Reversenä naudan sisäpaistia, ja kevyesti litattuja uuniperunoita.
katso liitettä 1095139 katso liitettä 1095140
UUnisipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja punaviinietikassa, ja kermainen pippurikastike.
Leivästä tuli niin rustiikkinen esitys etten laita kuvaa ;-)

mikä näissä hankalinta, on kaiken ajastaminen, että olisivat valmiita samaan aikaan.

"mikä näissä hankalinta, on kaiken ajastaminen, että olisivat valmiita samaan aikaan"....TÄMÄ. Tämän kun oppisi vielä. Esim kun savustaa jotain uutta kokeilua niin aika voi olla parista tunnista 5-6 h....ja siinä sitten vielä saatava muut lisukkeet samaan aikaan valmiiksi. Ja nälkäinen vaimo/porukka odottamassa....ei oo helppoo ei. Toistaiseksi selvitty tästäkin hengissä...
 
Joo, olisin saanut anteeksi, varsinkin kun on ensi kerta, muilta mutten itseltäni.
Leipä oletuksena 200 astetta 30min, tarvittin 45min.
Liha sen jälkeen oletuksena tunti 130 astetta, taisi pitää paikkansa.
Perunat uunissa tunti 200 astetta, se ei rittänyt, piti nostaa lämpöä,
samaan aikaan sipulien ajasta ei käsitystä, piti ottaa paljon aikaisemmin pois
ja koittaa pitää lämpimänä. Kermakastiketta tehnyt viimeksi ehkä 5 vuotta sitten, ei mitn käsitystä voiko tehdä hyvissäajoin. Kyllä pysyi kannen alla hyvissä voimissa, mutta töppäsin kun vaihdoin pienempään pöytäänkannettavaan kattilaan -se olisi pitänyt lämmittää, ja ymärtää laittaa sipulit takaisin uuniin vartiksi.
-ajattelin liikaa lihaa. Se oli aika helppo, siis uunissa kunnes lämpömittari näyttää 50 ja sitten lepäämään, ja kun on "kohtasyömään" niin sitten liha panulle ja pinnat kovalla lämmöllä. -Mutta: olisin voinut tehdä sen aikaisemmin, koska moista lihaa syödään kaikissa lämmöissä, kastikeella sen saa lämpimäksi lautasellaan, jos sitä preferoi, ja jos kastike olisi ollut kunnolla kuumaa.
Lisäksi lautaset olisi voinut lämmittää... mutta: kun seuraava kerta mahd. tulee, en muista näistä opetuksista mitään ;-9

-joka tapauksessa kaikki oli erinomaisen hyvää.
Menee just noin. Ja vielä jos yksi lenkki ketjussa tökkii/ylipaahtuu tms niin kärsii koko ketju. Sen sit saa kun on amatööri eikä pro/kokki...! Mutta aina oppii uutta. Jos vielä muistaisi seuraavalla kerralla eikä toistaisi samat mokat....
 
1683476746440.png
Unelmapikkuleivät (Drömmar)

Eräänä päivänä kävin apteekissa. Siinä odotellessa kattelin sitten ravitsemushyllyn ja huomasin siinä sitten hirvensarvisuola pussukan. Jossakin reseptissä joskus nähnyt. Kotia päästyäni tutkiskelin, mitä ihmettä se oli. Nostatusainetta leivontaan, lintujen poissa pitämiseen. Kiinnostus heräsi. Joten tein sitten toisena päivänä nappaamassa pussukan.

Leivoin sitten Kinuskikissan ohjeen mukaan unelmapikkuleipiä (sisältää myös vertailun soodan ja leivinjauheen välillä), tunnetaan Ruotsissa nimellä drömmar. Tämän tyylinen pikkuleipä on näköjään yleisin, missä hirvensarvisuola esiintyy. Joten kokeillaanpa.

Leivottavuus oli kyllä haastavaa, kuten resepti varoitteli. Yhteinäiseksi massaksi saaminen oli hankalaa, puhumattakaan pyörittämisestä. Semmonen kevyen tuntuinen rakenne, melkein kuin ilmaa olisi käsitellyt. Sain sitten jonkinlaiset pallot sain aikaiseksi.

Uunissa olivat sitten 150 asteessa 20 minuuttia. Ammoniakin haju ei ollu lainkaan yhtä kauhea kuin jostain luin, kun uunin aukaisin.

Entäs pikkuleivät itse? Tosi kivan näköiset halkeamat todellakin. Rakenne tosi murea, aloin epäilemään olisko pitänyt olla uunissa pitempään. Keskeltä kohtuullisen kiinteä, ulompaa aika höttöinen. Varmaan murustavin pikkuleipä mitä olen ikinä suuhun laittanut. Maku oli ihan OK, kaipaisi jotain. Kanelia tai kardemummaa?

Aloin sitten miettimään, miten hirvensarvisuola toimisi sitten jonkin reseptin kanssa, jossa käytetään kananmunaa? Kaneliässiä voisi ehkä kokeilla.
 
Muikkuja sai alesta. Joku vähän tartarkastikkeen tyyppinen kastike, olisi saanut olla sitruunaa.
Tätä kannattaa olla aina jääkaapissa, ihan aitoa sitruunamehua, eikä mitään tiivisteestä tehtyä saati jotain randomhappoa, ja säilyy jonkun puoli vuotta.

 
Joo, olisin saanut anteeksi, varsinkin kun on ensi kerta, muilta mutten itseltäni.
Leipä oletuksena 200 astetta 30min, tarvittin 45min.
Liha sen jälkeen oletuksena tunti 130 astetta, taisi pitää paikkansa.
Perunat uunissa tunti 200 astetta, se ei rittänyt, piti nostaa lämpöä,
samaan aikaan sipulien ajasta ei käsitystä, piti ottaa paljon aikaisemmin pois
ja koittaa pitää lämpimänä. Kermakastiketta tehnyt viimeksi ehkä 5 vuotta sitten, ei mitn käsitystä voiko tehdä hyvissäajoin. Kyllä pysyi kannen alla hyvissä voimissa, mutta töppäsin kun vaihdoin pienempään pöytäänkannettavaan kattilaan -se olisi pitänyt lämmittää, ja ymärtää laittaa sipulit takaisin uuniin vartiksi.
-ajattelin liikaa lihaa. Se oli aika helppo, siis uunissa kunnes lämpömittari näyttää 50 ja sitten lepäämään, ja kun on "kohtasyömään" niin sitten liha panulle ja pinnat kovalla lämmöllä. -Mutta: olisin voinut tehdä sen aikaisemmin, koska moista lihaa syödään kaikissa lämmöissä, kastikeella sen saa lämpimäksi lautasellaan, jos sitä preferoi, ja jos kastike olisi ollut kunnolla kuumaa.
Lisäksi lautaset olisi voinut lämmittää... mutta: kun seuraava kerta mahd. tulee, en muista näistä opetuksista mitään ;-9

-joka tapauksessa kaikki oli erinomaisen hyvää.
Tuon lihan ja kastikkeen voi tehdä hyvissä ajoin, samoin leivän. Se ei haittaa ettei ne suoraan uunista tule pöytään. Varsinkin lihan on hyvän hetki levätä. Kastikkeen lämmittää nopeasti uudelleen, jos se ehtii jäähtymään.
Ennemmin kannattaa hieman miettiä että missä järjestyksessä ne on helpoin tehdä. Eikä pidä mitään kiirettä siellä keittiössä.
 
Näin muutaman päivän myöhässä äitienpäivän brunssilta kuvia:

ruokaa (2).jpgruokaa (6).jpg
Pinaattivohvelit, pikkelöityä punasipulia, coleslaw, tomaattisalsa härpäke, avokadoa, baby pinaattia, smetanaa, crème fraîchea, muikun mätiä, kylmäsavulohta, savustettua lohta, savulohi tahna.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pinaattivohvelit

ruokaa (3).jpg
Manchego kroketit
Manchego Croquetas {street food monday] | The Sugar Hit

ruokaa (1).jpg
Frittata
https://www.apetina.com/fi/reseptit/kreikkalainen-frittata/

ruokaa (4).jpg
Keitetty parsa, (oli voisulaa, sormisuolaa ja parmesania)

ruokaa (5).jpg
Perunasalaatti (parsa vaihdettu lehtikaaliin)
https://www.valio.fi/reseptit/ruokaisa-peruna-parsasalaatti/

ruokaa (7).jpg
Puolukka-pavlova
Kinuskiset puolukkapavlovat

Lisäksi oli vielä pirun hyvä fenkolikeitto ja pataleipä. Joskaan niistä ei tullut napsaistua kuvaa laisinkaan.
Fenkolikeitto
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 272
Viestejä
4 488 673
Jäsenet
74 190
Uusin jäsen
puririri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom