Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ruisleipä oli parasta, kun meni jo? Tuoreesta tillistä pisteet. Näyttää heti herkulliselta.Lohisoppaa ja tuoretta ruisleipää.
Ootko ihan itse pilkkonut perunat? Hyvää perussafkaa tuo on joka tapauksessa.Kinkkukiusausta ja jälkiruuaksi lettuja.
Ei ole itse pilkottu. Valmis peruna-sipuli pakaste pussi. Kinkkusuikaleet on myös valmiista pussista. Tää on jo toinen satsi tätä ruokaa. Piti tehdä lisää kun on niin hyvää.Ootko ihan itse pilkkonut perunat? Hyvää perussafkaa tuo on joka tapauksessa.
Ajattelisin, että tuon kondensoidun tomaattikeiton pystyisi korvaamaan kohtuullisen hyvin käyttämällä jotain jalostajan pussikeittoa ja lisäämällä tuubillisen tomaattipyreetä. Vihannesten suhteen aion skipata keittojuurekset ja käyttää jotain geneeristä pakastevihannessekoitusta, jossa ei ole selleriä, kun se on aika dominoiva helposti ja kääntää ajatukset äkkiä kotimaisten keittojen makumaailmaan.Jostain syystä mietin pari päivää sitten, että tehdäänkö Atlantin toisella puolella jauhelihakeittoa (kyllä tehdään). Otin sitten ohjeeksi Googlen ekan hakutuloksen linkin (Hamburger Soup) ja aloin soveltaa. Cambellin kondensoitua tomaattikeittoa ei lähikaupoista löytynyt, niin korvasin sen ekstramausteilla ja purkilla paseerattua tomaattia. Pottuja laitoin myös ohjetta enemmän ja lisäksi pari porkkanaa. Muina vihanneksina pari pussia Apetitin keittojuureksia.
Lopputuloksena ei niin kuvauksellinen, mutta sitäkin herkullisempi soppa:
Kyllähän noita söisi Mutta säilyykö nuo 6 päivää?
Miltäs tuo näytti paistamisen jälkeen?
Näyttää hyvältä. Millä glaseerasit?Oli halvalla possun paahtokylkee niin pitihän sitä ostaa
Menossa haudutuspataan
2,5h padassa
Grilliin ja ensimmäinen glazing
Valmis
Sunnuntainen lounas vaimolle:
katso liitettä 1095142 katso liitettä 1095141
Reversenä naudan sisäpaistia, ja kevyesti litattuja uuniperunoita.
katso liitettä 1095139 katso liitettä 1095140
UUnisipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja punaviinietikassa, ja kermainen pippurikastike.
Leivästä tuli niin rustiikkinen esitys etten laita kuvaa ;-)
mikä näissä hankalinta, on kaiken ajastaminen, että olisivat valmiita samaan aikaan.
Menee just noin. Ja vielä jos yksi lenkki ketjussa tökkii/ylipaahtuu tms niin kärsii koko ketju. Sen sit saa kun on amatööri eikä pro/kokki...! Mutta aina oppii uutta. Jos vielä muistaisi seuraavalla kerralla eikä toistaisi samat mokat....Joo, olisin saanut anteeksi, varsinkin kun on ensi kerta, muilta mutten itseltäni.
Leipä oletuksena 200 astetta 30min, tarvittin 45min.
Liha sen jälkeen oletuksena tunti 130 astetta, taisi pitää paikkansa.
Perunat uunissa tunti 200 astetta, se ei rittänyt, piti nostaa lämpöä,
samaan aikaan sipulien ajasta ei käsitystä, piti ottaa paljon aikaisemmin pois
ja koittaa pitää lämpimänä. Kermakastiketta tehnyt viimeksi ehkä 5 vuotta sitten, ei mitn käsitystä voiko tehdä hyvissäajoin. Kyllä pysyi kannen alla hyvissä voimissa, mutta töppäsin kun vaihdoin pienempään pöytäänkannettavaan kattilaan -se olisi pitänyt lämmittää, ja ymärtää laittaa sipulit takaisin uuniin vartiksi.
-ajattelin liikaa lihaa. Se oli aika helppo, siis uunissa kunnes lämpömittari näyttää 50 ja sitten lepäämään, ja kun on "kohtasyömään" niin sitten liha panulle ja pinnat kovalla lämmöllä. -Mutta: olisin voinut tehdä sen aikaisemmin, koska moista lihaa syödään kaikissa lämmöissä, kastikeella sen saa lämpimäksi lautasellaan, jos sitä preferoi, ja jos kastike olisi ollut kunnolla kuumaa.
Lisäksi lautaset olisi voinut lämmittää... mutta: kun seuraava kerta mahd. tulee, en muista näistä opetuksista mitään ;-9
-joka tapauksessa kaikki oli erinomaisen hyvää.
Ihan perus Poppamiehen Spicy BBQ-grillikastikkeella.Näyttää hyvältä. Millä glaseerasit?
Tätä kannattaa olla aina jääkaapissa, ihan aitoa sitruunamehua, eikä mitään tiivisteestä tehtyä saati jotain randomhappoa, ja säilyy jonkun puoli vuotta.Muikkuja sai alesta. Joku vähän tartarkastikkeen tyyppinen kastike, olisi saanut olla sitruunaa.
Tuon lihan ja kastikkeen voi tehdä hyvissä ajoin, samoin leivän. Se ei haittaa ettei ne suoraan uunista tule pöytään. Varsinkin lihan on hyvän hetki levätä. Kastikkeen lämmittää nopeasti uudelleen, jos se ehtii jäähtymään.Joo, olisin saanut anteeksi, varsinkin kun on ensi kerta, muilta mutten itseltäni.
Leipä oletuksena 200 astetta 30min, tarvittin 45min.
Liha sen jälkeen oletuksena tunti 130 astetta, taisi pitää paikkansa.
Perunat uunissa tunti 200 astetta, se ei rittänyt, piti nostaa lämpöä,
samaan aikaan sipulien ajasta ei käsitystä, piti ottaa paljon aikaisemmin pois
ja koittaa pitää lämpimänä. Kermakastiketta tehnyt viimeksi ehkä 5 vuotta sitten, ei mitn käsitystä voiko tehdä hyvissäajoin. Kyllä pysyi kannen alla hyvissä voimissa, mutta töppäsin kun vaihdoin pienempään pöytäänkannettavaan kattilaan -se olisi pitänyt lämmittää, ja ymärtää laittaa sipulit takaisin uuniin vartiksi.
-ajattelin liikaa lihaa. Se oli aika helppo, siis uunissa kunnes lämpömittari näyttää 50 ja sitten lepäämään, ja kun on "kohtasyömään" niin sitten liha panulle ja pinnat kovalla lämmöllä. -Mutta: olisin voinut tehdä sen aikaisemmin, koska moista lihaa syödään kaikissa lämmöissä, kastikeella sen saa lämpimäksi lautasellaan, jos sitä preferoi, ja jos kastike olisi ollut kunnolla kuumaa.
Lisäksi lautaset olisi voinut lämmittää... mutta: kun seuraava kerta mahd. tulee, en muista näistä opetuksista mitään ;-9
-joka tapauksessa kaikki oli erinomaisen hyvää.