Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Lauantai joten nassen ulkofileetä pekonikääre marinadissa (valmiina lihatiskiltä). Ranuja sekä ruusukaalia.
pekonipffi.jpg

Aloin tekemään ruusukaaleja tämän ohjeen mukaan ja parempaa kasvisruokaa saa hakea. Suosittelen kokeilemaan!
 
Viikonlopun syömisiä.
Keftades eli kreikkalaiset lihapullat. Kääreenä pitaleipää ja kaverina tzatsikia ja kasviksia.
keftades.jpg


Tapaksia. Peruna-mozzarella kroketit
kroketit.jpg

Perunamunakas eli tortilla espanola
tortilla.jpg

Lisäksi sitten oli padron-paprikoita sekä juustoja ja leikkeleitä.
 
Eilinen ruoka
Ihan perus Atrian Viljaporsaan ulkofile grillissä ja uunijuurekset (parsakaali, ruusukaali ja porkkana). Kylkeen pussista viherpippurikastike.
Juomana mielipunaviinini

IMG-2157.jpg

IMG-2159.jpg
IMG-2160.jpg
IMG-2161.jpg
IMG-2158.jpg
Tohon viherpippurikastikkeeseen saa muuten hyvän twistin kun siihen lisää oman maun mukaan Aurajuustoa. Toki jos homejuustosta tykkää. Itse teen aina niin.
 
Eilinen ruoka
Ihan perus Atrian Viljaporsaan ulkofile grillissä ja uunijuurekset (parsakaali, ruusukaali ja porkkana). Kylkeen pussista viherpippurikastike.
Juomana mielipunaviinini

IMG-2157.jpg

IMG-2159.jpg
IMG-2160.jpg
IMG-2161.jpg
IMG-2158.jpg
Hyvännäköisiä. Pitäisikin tehdä noita uunijuureksia.
Oliko noi pakasteita vai tuoreita ?
 
Sunnuntai-illan airfryer pankotettua kanan paistia, mirinmaustettu riisi, edamamepapuja, noria ja sriracha majoneesi.

kanariisii.jpeg
 
Jostain syystä mietin pari päivää sitten, että tehdäänkö Atlantin toisella puolella jauhelihakeittoa (kyllä tehdään). Otin sitten ohjeeksi Googlen ekan hakutuloksen linkin (Hamburger Soup) ja aloin soveltaa. Cambellin kondensoitua tomaattikeittoa ei lähikaupoista löytynyt, niin korvasin sen ekstramausteilla ja purkilla paseerattua tomaattia. Pottuja laitoin myös ohjetta enemmän ja lisäksi pari porkkanaa. Muina vihanneksina pari pussia Apetitin keittojuureksia.

Lopputuloksena ei niin kuvauksellinen, mutta sitäkin herkullisempi soppa:

PXL_20230222_161058187.jpg
 
Tulipas pistettyä ensimmäistä kertaa tulemaan ananas tepache juomaa. Mukaan inkivääriä ja kanelitanko. En ole koskaan maistanut mutta kuullostaa niin hyvältä ja helpolta että piti pistää testiin. Raportoin kun valmista.
ananas.jpg
 
Savustettu naudan ulkofile. Täytetty chiligoudalla ja mozzarellalla,kinkulla etc
Musta Pekka pippurijuustokastike
Valkosipuli-perunamuussi
Ja jälkkärinä whiskykokeilu...

Edit: Värit hieman ylikorostuneet, olihan siinä hieno savurengas mutta todellisuudessa ei ihan noin punainen. Harmi vaan ettei videoita voi laittaa, olisi näyttänyt vielä paremmalta...mutta näillä mennään nyt. Ja oli mielettömän hyvää ja mureeta!


IMG20230225150255.jpgIMG20230225150544.jpgIMG20230225174209.jpgIMG20230225174528.jpgIMG20230225175038.jpgIMG20230225175100.jpgIMG20230225182918.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Lauantai joten Naudan ulkofilee ja ranuja kera ruusukaalin ja viherpippuriaurajuustokastikkeen. Ja oli taasen hyvää.
piffi4.jpg
 
Tulipas pistettyä ensimmäistä kertaa tulemaan ananas tepache juomaa. Mukaan inkivääriä ja kanelitanko. En ole koskaan maistanut mutta kuullostaa niin hyvältä ja helpolta että piti pistää testiin. Raportoin kun valmista.
ananas.jpg

Katso nyt , että tuolla on ilmareikä, jos lähtee pöntössä käymään. Muuten pullistuu ja räjähtää.
 
Kovin vähän täällä mitään kasvispohjaista, joten avataan sitäkin puolta. Joskaan ei nyt mikään vegaaniannos.

Vanha kunnon aurajuustokanakastikeresepti taipui hyvin myös soijasuikaleiden kanssa. Maku tulee aurajuuston lisäksi aurinkokuivatuista tomaateista ja erityisesti niiden öljystä, jota käytetty paistorasvana. Kerma oli Plantin jotain kasvisversiota, liekö kauravalmiste? Juusto siis ainoa ei-kasvis, perinteinen aura.

Suosittelen kyllä kokeilemaan soijasuikaleita/kuutioita korvaamaan esimerkiksi kanaa. Hyvin valmistettuna suutuntuma tulee hyväksi ja mausta saa mieleisen. Soijarouhetta en ole saanut yhtä maistuvaksi ja hyväksi yksinään, vaan jää aika löllöksi. Sopii toki hyvin jauhelihan jatkeeksi. Itseä tässä ei niinkään kasvissyönti ole ykkösajatus vaan puhtaasti hinta. Halvalla hyvää.
 

Liitteet

  • IMG_20230226_124747_449.jpg
    IMG_20230226_124747_449.jpg
    169,8 KB · Luettu: 75
  • Tykkää
Reactions: ebu
Atrian Country Style paneroituja kanafileitä, uuniperunoita Rosamunda perunoista, täytteenä itsekerätyistä kanttarelleista tehty muhennos ja salaattina feta-salaatti. Ei 100% itsetehtyy kun noi fileet oli valmiskamaa, mutta muuten kaikki loput verneet käsityötä.
 

Liitteet

  • kanaa.jpeg
    kanaa.jpeg
    134,6 KB · Luettu: 75
Nyt ei ole kuin yksi kuva ja sekään kovin mairitteleva mutta tein pitkästä aikaa "chiliä".
Sopii hyvin tälläsiin kylmiin talvipäiviin.

Tällä kertaa:
1kg jauhelihaa maustettuna Santa Marian Hot Cayanne-tacomaustepussilla, kokonainen chorizo makkara Lidlistä, 3 tetraa tomaattimurskaa ja pari purkkia kidneypapuja.
Mausteeksi pari kokonaista sipulia, 11 kynttä valkospipulia, 2 Habanero Chocolate (omasta maasta), 5 serrano chiliä (omasta maasta), kymmenkunta piri-piriä (purkista).
oreganoa ja basilikaa.
Runsaasti nestettä kun haluan sen olevan lusikalla syötävää

IMG-2172.jpg
 
Tein tällaista pataa, mitä kutsuin lapsena risotoksi, kun tein sitä silloin. Kiva palata lapsuusmuistoihin joskus näin. Joku riisilihakasvispata se on oikeasti, eikä muistuta risottoa lainkaan. Paistoin jauhelihaa ja sipulia, sitten riisi ja herne-maissi-paprikat. Laitoin nyt tölkin lihalientä, että tuli vähän parempaa. Ja jotain chilisoosia. Valkosipulia tietty kans.
IMG_20230225_183224.jpg
 
Tein tällaista pataa, mitä kutsuin lapsena risotoksi, kun tein sitä silloin. Kiva palata lapsuusmuistoihin joskus näin. Joku riisilihakasvispata se on oikeasti, eikä muistuta risottoa lainkaan. Paistoin jauhelihaa ja sipulia, sitten riisi ja herne-maissi-paprikat. Laitoin nyt tölkin lihalientä, että tuli vähän parempaa. Ja jotain chilisoosia. Valkosipulia tietty kans.
IMG_20230225_183224.jpg

Tuota oli koulussa ja siellä kutsuivat sitä risotoksi. En näe tässä yhtään mitään vikaa, maistuvaa ja täyttävää arkiruokaa.
 
Tuli viikonloppuna laiteltua ruokaa

Perjantaina sekalainen setti aasialaista:
katsu.jpeggyoza.jpegmiso.jpeginkivääri.jpegedamame.jpeg
Katsua, possu gyozaa, punainen curry miso, pikkelöityjä inkiväärejä ja porkkanoita, edamame papuja, sieniä

Ja lauantaina jotain muuta:
tartar.jpeg
1. Kakko, naudan tartar, keltuainen ja savustettu sipuli.

sipulikeitto.jpeg
2. Sipulikeitto, patonkia ja Gruyère.
ceviche.jpeg
3. Ahven ceviche, leche de tigre, popcornilla ja paahdetulla mustajuurella. ohje
häntä.jpeg
4. Häränhäntiä, smetana perunamuusi ja Frangelico-omenakermakastike, pikkuporkkanat
vaahto.jpeg
5. Tummasuklaa kulho, valkosuklaapuoliveriappelsiinivaahto, ginpuoliveriappelsiinimehuilma
 
Viimeksi muokattu:
Tulipas pistettyä ensimmäistä kertaa tulemaan ananas tepache juomaa. Mukaan inkivääriä ja kanelitanko. En ole koskaan maistanut mutta kuullostaa niin hyvältä ja helpolta että piti pistää testiin. Raportoin kun valmista.
ananas.jpg
tepache.jpg

Väliaikatietoja.
Neljäs päivä ja nyt selkeää käymistä menossa. Eilen oli pientä havaittavissa mutta nyt käy jo mukavasti. Vähän jo mietin että näinköhän alkaa käymään ollenkaan mutta vissiin sen verran viileää että kesti vähän aikaa.
Tuoksu on erittäinen simainen. Pienet maistit otin niin myös maku on oikein simainen mutta vähän erilainen. Ihan raikkaalta maistuu vaikka huoneenlämpöistä.

Jos vielä päivän pari antaa käydä ja siirtää pulloihin jälkikäymään. Voin kyllä kuvitella tuon raikkaaksi juomaksi jos kehittää kunnolla poreita.

Voi olla että ens kerralla vois vähän enemmän laittaa inkivääriä ja mahdollisesti muita mausteita mutta kuhan saa valmiina ja kylmänä maistaa niin on viisaampi. Erittäin lupaavalta kyllä vaikuttaa jo nyt!
 
tepache.jpg

Väliaikatietoja.
Neljäs päivä ja nyt selkeää käymistä menossa. Eilen oli pientä havaittavissa mutta nyt käy jo mukavasti. Vähän jo mietin että näinköhän alkaa käymään ollenkaan mutta vissiin sen verran viileää että kesti vähän aikaa.
Tuoksu on erittäinen simainen. Pienet maistit otin niin myös maku on oikein simainen mutta vähän erilainen. Ihan raikkaalta maistuu vaikka huoneenlämpöistä.

Jos vielä päivän pari antaa käydä ja siirtää pulloihin jälkikäymään. Voin kyllä kuvitella tuon raikkaaksi juomaksi jos kehittää kunnolla poreita.

Voi olla että ens kerralla vois vähän enemmän laittaa inkivääriä ja mahdollisesti muita mausteita mutta kuhan saa valmiina ja kylmänä maistaa niin on viisaampi. Erittäin lupaavalta kyllä vaikuttaa jo nyt!
Lauantaina käyntiin, torstaina pulloon ja pullo nyt ollut huoneenlämmössä jälkikäymässä vuorokauden ja näyttää jo kovin kuplaiselta. Harkitsen siirränkö tänään vai huomenna kylmään.
tepache1.jpg


3l tuli.

Huomenna pitää ostaa aineet ja kokeilla ananas-sitruuna-inkivääri tepachea. Ja huomenna testaamaan tuota rommin kanssa.
 
1678032410929.png
Raggmunk, eli perunalättyä, paistettujen porsaan kylkisiivujen ja puolukkahillon kera.

Ostin pitkästä aikaa kylkisiivuja läskisoosin himossa. Kun kokkauspäivä tuli, niin ei maistunut rasvainen kastike. Tutkiskelin mitä muuta kylkisiivujen kanssa voisi syödä. Kokopotut ja sipulikastike, sitäkään ei tehty mieli. Jossaki mainittiin raggmunkit, perunalätyt. Tutkiskelin reseptejä, niin suomeksi kuin ruotsiksi. Ilmeisesti perinteistä Ruotsalaista sapuskaa.

Päädyin sitten Ruotsin Arlan reseptiin (yhdelle annokselle), eli

200 grammaa perunaraastetta
1 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
0,25 kananmunaa

Sekoittelin kuivat ensiksi, maidon ja munan sitten. Raastelin ja puristin nesteitä potuista ja lisäsin sekaan. Jääkaappiin turpoamaan. Aika paksua tuli, eikä haittaa. Paistoin kylkisiivuja hiiliteräspannulla pari kertaa kääntäen, kunnes tuli väriä. Maustoin ne suolalla ja valkopippurilla.

Kun siivut oli kypsiä, valuttelin rasvat pikku kulhoon (oli aika läskiset siivut) ja pesin pannun. Sen jälkeen lämmitin ja laitoin possun rasvaa teelusikan pari pannulle ja raggmunkin taikinaa mukaan. Levitin hieman. Arviolta sanoisin, että tästä määrästä saisi parhaimmillaan kolme lättyä. Oli jo nälkä, niin ekä lätty meni maistaessa ja toiseen käytin loput, eli tuli iso ja paksu lätty (joka on kuvassa).

Olihan tämä makoisaa. Miettinyt suolaisten lättyjen mahdollisuuksia. Hieman hämmentävää oli syödä, kun lätyn yhdistää makeaan. Ohkasena toimisi paremmin, ohukaisena ehkä? Kyytipojaksi olisi myös voinu laittaa vähän smetanaa esimerkiksi.

Mutta jatkoon menee todellakin! Pitää seuraavalla Ruotsin kauppareissulla kattoa, löytyykö rimmat sidfläskiä köntteinä :giggle:
 
Lauantaina käyntiin, torstaina pulloon ja pullo nyt ollut huoneenlämmössä jälkikäymässä vuorokauden ja näyttää jo kovin kuplaiselta. Harkitsen siirränkö tänään vai huomenna kylmään.
tepache1.jpg


3l tuli.

Huomenna pitää ostaa aineet ja kokeilla ananas-sitruuna-inkivääri tepachea. Ja huomenna testaamaan tuota rommin kanssa.
Ja neljä päivää sitten pullotettu. Oikein hyvän makuista. Tosiaan melkoisen simamaista, mutta vähän "pehmeämpi" maku. Lieneekö sitten enemmän sokeria niin siksi..? en tiiä. Ihan on raikas juoma kyllä. Kokeilin myös rommin kanssa mutta ei kyllä maistunut niin hyvältä kuin kuvittelin. Parempaa ilman rommia.
Oikein kyllä kuplaisaa oli ja itte tykkään paljon kuplajuomista. Kesällä voi olla erinomaisen raikas juoma.

Omituisuus tossa oli että vaikka ollu jääkaapissa monta päivää, niin tuntuu että toi ei ole niin kylmää kuin olettaisi. Ja vaikka juomaan lisäsi jääpaloja niin silti tuntui lämpimältä.. todella outoa. Liekkö sitten sokeri mikä sen tekee että ei maistu niin kylmältä.

Tänään pistin uuden setin tulemaan ja siinä on kaksi sitruunaa, kaneli jätetty pois ja tupla tai tripla määrä inkivääriä. Katotaan mitä siitä tulee..
 
Alkoi kaikenlaisten piperrysten jälkeen tehdä mieli kunnon kaalilaatikkoa! Kaalia 1350 g, sipulia 500 g, porkkanaa 450 g, ohrasuurimoita 300 g, kanajauhelihaa 800 g. Teräskannuun kostuketta varten vettä, ruokakermaa 4 dl, neljä luomukasviskuutiota, pippurisekoitetta, siirappia 100 g. Kaalit kuullotan kasaan öljyn kanssa kattilassa, porkkanat ja sipulit mikrossa melkein kypsiksi, muuten eivät mahdu vuokaan. Ohrasuurimot keitetään valmiiksi; jauheliha kypsennetään, lopuksi maustetaan veteen sekoitetulla luomuliemikuutiolla ja haihdutetaan vedet. Sitten vaan kaikki esivalmistellut ainekset sekaisin, kostuke kaadetaan päälle ja vuoka uuniin 180 asteeseen 1,5 tunniksi. Lisäksi sekoitan ainekset puolen tunnin välein ja lisään vettä, jos mössö vaikuttaa liian kuivalta.

Hemmetin hyvää tuoreen puolukkahillon kanssa!

LISÄYS: tiputan painoa vappuun asti, ja tällainen sapuska pitää hyvin nälkää; rasioihin jaettuna satsista tuli 11 * 320 g, annoksessa noin 345 kcal plus puolukkahillo 40 kcal

IMG_5668.JPGIMG_5618.JPG
 
Viimeksi muokattu:
1678804156463.png
Makaronimössöä lihapurkilla

Iski jotenkin kaupassa himo, jota en ollut kokenut pitkään aikaan. Lihapurkki. Purkkiliha. Nötkötti. Varmaan viimeksi kuusi vuotta sitten ostanut ja syönyt. Pitkään kävellyt kaupassa säilyke hyllyjen läpi ja katsonut niitä, mutta en ole ostanut. Yllättävän kallista, etenki kunnon tavara (on huonoaki syöty). Tarttui vihdoinkin purkki mukaan, Ruokapohjolan Viljasika, ainakin muistoissa sen firman purkit on ollu törky hyviä.

Vesi kiehumaan, vajaa desi tumma makaronia mittalusikkaan ja suolat siihen. Pannu lämpiämään. Purkkilihasta tietysti parit maistaiset, on hyvää. Leikkaan sopivan kokoisia palasia. Kun vesi kiehuu, on pannu samalla sopivan kuuma. Makaronit veteen seitsämäksi minuutiksi (tosi purtavaa vielä), lihapurkit pannulle. Annan kunnolla saada väriä, joten en hirveänä liikuttele. Kotona purkkiliha makaronimössö oli aina sellaista makaronia, jossa oli lihamurhjua.

Ainekset on valmiit, vesi poies, lihat sekaan. Yhden palan maistan ja ai että! Lautaselle ja ketsuppia päälle (Meiran suosin mie).

Se tunne kun lapsuuden suosikin maku on tuttu, mutta parempi kuin silloin lapsena XD Miten se lihapurkki voipi olla näin hyvää....
 
Simppeli tuorepasta pestolla ja juustolla:

IMG_20230318_215100.jpg

Chef Selectin perus vihreä pesto ja tuorespagetti, päälle Grana Padano, sekoita pannulla kaikki sekaisin, kippaa lautaselle ja syö.
 
1679758292062.png

Possusiivuja, perunahärpäkkeitä ja hapankaalta.

Pitkään onnistuin välttelemään koronaa, mutta sitten se iski, Helsingin reissun jälkeen. Ei makuaisti onneksi menny, ehkä kiitos viiden rokotteen, mutta ei ollu nälkä muuamaan päivään. Nyt kun ruoka maistuu, niin halusin sitten kokeilla jotain uutta. Aika monesti kokkailu videoita katsoessa erilaiset perunapaistokset. Röstit ja hash brownit yleensä. Joten mieki halusin kokeilla jotain sen tyylistä.

Aloitin valmistemalla sotasuunnitelman. Olin ottanu pakkasesta possusiivut edellisenä iltana ja antanut lämmetä pöydällä. Pilkoin pienehkön sipulin hienoksi. Laitoin jossain vaiheessa possut kylmälle pannulle ja hellan neloselle. Kuorin pari pientä puikulaa ja raastoin ne karkeaksi. Huuhtelin niitä siivilässä ja pikkusen puristelin nesteitä. Lisäsin ne kulhoon sipulien kanssa, maustoin (suola, valkopippuri, valkosipulijauhe, savupaprikajauhe) ja sekoitin.

Possut tiristeli rauhassa ruskeaksi, ja suolasin kevyesti. Tässä vaiheessa piti vastata puhelimeen, niin en pystynyt pannulle valkopippuria rouhimaan, joten ne piti sitten pannulta oton jälkeen pippuroida.

Pistin sitten kolmisen kekoa rasvaiselle pannulle, joka oli ehtinyt hieman jäähtyä. Kevyesti painelin (kolmosella lämpö) litteäksi. En tiä olisko pitänyt kuinka rauhassa olla, mutta kääntelin pariin otteeseen. Loppuvaiheessa nostin lämpöä, että saisi kunnolla väriä lopuksi.

Miten onnistui? Ei tämä mitään super rapeaa ollu, mutta todella maukasta! Pikkusen ketsuppia jos laittais, niin avot. En kyllä aamupalaksi alkaisi tälläistä pottutekelettä syömään, liika tuhtia. Brunssi ehkä, jos sellaista harrastaisi. Mutta kyllä se päivälliselläki menee.

Jos laiskana tekis, niin ehkä peruna-sipulisekoitusta käyttäisi. Tai sitten pakastealtaasta jotain samankaltaista nappaisi, Ruotsissa muistaakseni oli. Pitääpä siellä taas käydä kunhan jaksaa, siellä on kyllä kauheana perunapakasteita.
 
Viimeksi muokattu:
asdf.png



Matsisapuskat twittertilin innoittamana yksinkertaset makkaraleivät jämäaineksista. Makkara uunin 10 minuutiksi ja lopussa leivät 3 minuutiksi. Hyvää oli, paitsi nuo oikean puoleisessa kuvassa olevat kantapalat oli turhan leipäisiä eikä puolikas makkara riittänyt niille.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 256
Viestejä
4 487 678
Jäsenet
74 190
Uusin jäsen
puririri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom