Possusiivuja, perunahärpäkkeitä ja hapankaalta.
Pitkään onnistuin välttelemään koronaa, mutta sitten se iski, Helsingin reissun jälkeen. Ei makuaisti onneksi menny, ehkä kiitos viiden rokotteen, mutta ei ollu nälkä muuamaan päivään. Nyt kun ruoka maistuu, niin halusin sitten kokeilla jotain uutta. Aika monesti kokkailu videoita katsoessa erilaiset perunapaistokset. Röstit ja hash brownit yleensä. Joten mieki halusin kokeilla jotain sen tyylistä.
Aloitin valmistemalla sotasuunnitelman. Olin ottanu pakkasesta possusiivut edellisenä iltana ja antanut lämmetä pöydällä. Pilkoin pienehkön sipulin hienoksi. Laitoin jossain vaiheessa possut kylmälle pannulle ja hellan neloselle. Kuorin pari pientä puikulaa ja raastoin ne karkeaksi. Huuhtelin niitä siivilässä ja pikkusen puristelin nesteitä. Lisäsin ne kulhoon sipulien kanssa, maustoin (suola, valkopippuri, valkosipulijauhe, savupaprikajauhe) ja sekoitin.
Possut tiristeli rauhassa ruskeaksi, ja suolasin kevyesti. Tässä vaiheessa piti vastata puhelimeen, niin en pystynyt pannulle valkopippuria rouhimaan, joten ne piti sitten pannulta oton jälkeen pippuroida.
Pistin sitten kolmisen kekoa rasvaiselle pannulle, joka oli ehtinyt hieman jäähtyä. Kevyesti painelin (kolmosella lämpö) litteäksi. En tiä olisko pitänyt kuinka rauhassa olla, mutta kääntelin pariin otteeseen. Loppuvaiheessa nostin lämpöä, että saisi kunnolla väriä lopuksi.
Miten onnistui? Ei tämä mitään super rapeaa ollu, mutta todella maukasta! Pikkusen ketsuppia jos laittais, niin avot. En kyllä aamupalaksi alkaisi tälläistä pottutekelettä syömään, liika tuhtia. Brunssi ehkä, jos sellaista harrastaisi. Mutta kyllä se päivälliselläki menee.
Jos laiskana tekis, niin ehkä peruna-sipulisekoitusta käyttäisi. Tai sitten pakastealtaasta jotain samankaltaista nappaisi, Ruotsissa muistaakseni oli. Pitääpä siellä taas käydä kunhan jaksaa, siellä on kyllä kauheana perunapakasteita.