Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Paljon maksoi guanciale-pala?Niinjuu, tuli perjantaina tehtyä Pasta Zozzona.
Oikein kivasti onnistui teko, vaikka hieman poikkesinkin reseptistä.
Pari asiaa: jäi ottamatta valmiista kuva
ja maku oli aika muuta mitä odotin, odotin etä tämä maistuisi "bolognesehtava varmaankin"
muta ei, ei oikeastaan ollut mitenkään tuttu maku, mikä kummastutti hierman.
Aivan järistyttävän hyvää oli, sekin oli suuri yllätys, odotin siitäkin jotain tuttua tasoa.
katso liitettä 1104927 katso liitettä 1104928
katso liitettä 1104929 katso liitettä 1104930
katso liitettä 1104931
Prkl !
Ghettomättöö ! Hei. Älä muuten pidä sitä kauhaa kiehuvan pastan seassa
Tosta tulee mieleen runebergin torttu. Tosin pekonilla. Ilman että se on pahaa. Tuli nälkä.
Meinas unohtua kuva....tässä sentään vielä yksi savustettu possun sisäfile käärittynä pekoniin. Lisukkeina oli vielä lohkoperunoita airfryerista mutta ne meni jo....
Mulle uusi tuttavuus.
Mulle uusi tuttavuus.
Menee kokeiluun.
Eli mittasin kuohukermaa (5 dl) ja sokeria (3/4 dl) kattilaan. Vaihtoehtoisesti teelusikallinen vaniljasokeria. Kiehautin hellan keskilämmöllä sekoittaen koko ajan, viitisen minuuttia. Noin desi verigreippimehua tuli puristettua. Kuorta olisin yrittänyt raastaa kerma-sokeri seokseen, mutta ei suostunut se yhteistyöhön iänvanhan raastimen kanssa, joten jäi.
Passion hedelmää kannattaa myös kokeilla, on sen verran hapokasta, että toimii hyvin.Verigreippi posset
Joskus sitä löytää mielenkiintoisia uutuuksia, kun erehtyy katsomaan tai lukemaan asiaa ruoanlaiton tieteellisestä puolesta. Näin kävi, kun näin America's Test Kitchenin videon hapoista (omenahappo, sitruunahappo esimerkiksi) ja miten niitä voidaan käyttää ruoanlaitossa. Luin myös artikkelin asiasta ja myöhemmin myös suomeksi. Tiivistettynä sitruunamehun pH arvo on matala, joten se hajoittaa kerman rasvoja, hyydyttäen sitä. Kerman pitää olla tosi rasvaista, eli kuohukerma tässä tapauksessa Jotta muilla sitrushedelmien mehulla voitaisiin tehdä sama, niiden pH arvoa pitää alentaa. Tämä onnistuu sitruunahapolla, joka tekee sen pH arvon alentamisen.
Kolme kertaa yritimme. Ensiksi sitruunalla. Se hyytyi, vaikka ei annettu olla tarpeeksi kauaa. Aika tujua. Toisella kerralla yritimme vegaanisella kermalla ja appelsiini- ja sitruunamehun yhdistelmällä, mutta ei hyytynyt (kuulemma mahdollista joillain vege kermoilla, voisi olla tosi hyvä jälkiruoka vaihtoehto). Kolmas kerta oli sitten verigreipin ja sitruunahapon yhdistelmällä, tätä reseptiä mukaillen
Eli mittasin kuohukermaa (5 dl) ja sokeria (3/4 dl) kattilaan. Vaihtoehtoisesti teelusikallinen vaniljasokeria. Kiehautin hellan keskilämmöllä sekoittaen koko ajan, viitisen minuuttia. Noin desi verigreippimehua tuli puristettua. Kuorta olisin yrittänyt raastaa kerma-sokeri seokseen, mutta ei suostunut se yhteistyöhön iänvanhan raastimen kanssa, joten jäi. Verigreippimehuun lisättiin sitruunahappoa, sekoitettuna veteen, noin teelusikallinen. Tässä vaiheessa olisi hyvä mitata pH arvo, jos pystyy. Makutestin perusteella sai mehu saman kiprakkuuden kuin sitruunassa.
Kun kerma oli kiehunut viisi minuuttia, otin pois levyltä ja lisäsin verigreippimehun. Annoin jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin laitoin noihin annosvuokiin. Peitin kelmulla ja jääkaappiin yöksi.
Aamupäivällä tuli syötyä lounaaksi ja tämä oli paras tähän mennessä. Erittäin raikas ja kermainen. Murennettuja kauralastuja ja pakasteesta sulatettuja mustikoita kaveriksi.
Pitääpä kokeilla enempi. Pitäisi olla mahdollista tehdä puolukoilla tai tyrnillä esimerkiksi. Raparperi olisi myös aika muikea. Tieten näiden kanssa leikkiä sitruunahapon kanssa. Pitääpä pH testiliuskoja ostella.
Orthexin kauha? En tiedä miksi jatka noiden ostamista... Murenee käsiin. Muutama päivä sitten piti käydä oikein huolella soossi läpi, kun huomasin, että pala kauhaa oli murtunut sinne sekaan. Onneksi löytyi.Prkl !