Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Bulgogia ekaa kertaa. Olipas oivaa ja hyvää.
bulgogi.jpg
 
Ei oo tullut vähään aikaan postailtua! Tässä jotain viimeaikaisia

Surimi-oliivisalaatti ja leipä italialaisista lihapullista

FED8D001-730F-4E54-BBAC-3735A03A4E83.jpeg

Sousvide broileriballotini, itse tehty perunasalaatti ja paholaisenhilloa

7F31CCA0-A415-4B75-85BE-12A471F73542.jpeg

Tind..kinder kakku (sain)
56E91C65-4A8F-4AAC-985E-9367EAFCB132.jpeg
2823658F-AD54-4818-9DEF-9EB0C69A75A8.jpeg

Savukoskenlaskijalla täytetty ja jollain kinkulla päällystetty broilerirulla sous vide, pimentos de padron tjsp

6BEFD95D-25C3-4B38-9A4C-13ACCC92F60B.jpeg

Marenkileivoksia
F9E4FFAD-6D48-4A6B-ACB7-F61610FF2243.jpeg
A131A62B-9A10-4385-99A3-524ACCFE0FBF.jpeg

Appelsiinikanaa ja herne-perunamuusi
94CE967A-D50B-44B9-802B-2496BAAFB09A.jpeg
 
Sous vide laitetta ei ole mutta 5l kattila ja kinkkumittari riittää. Kuumenna vesi haluttuun lämpötilaan ja 0-9 asteikolla 2-3 pysyy tasaisena lämpotila. Syvä lautanen lihoien päälle että peittyvät.

Varsinkin broilerista tulee tällä tavalla ihan hemmetin hyvää. Ja oikeestaan kaikesta muustakin. Noi rullat on helppo tehdä kun voi täyttää miten sattuu, kinkku ympärille ja kelmuttaa rullalle, sit uimaan 1h ja valmista. Eikä hajoa. Sit halutessan voi paistaa pinnan kuumalla pannulla.
 
1684929820644.png
Pretzel sämpylät

Kattelin viime viikonloppuna yhtä syömishaastevideota, jossa oli erilaisia hampurilaisia. Yksi kiinnitti huomioni: Pretzel sämpylä. Tutkiskelin, onko ne kuinka samanlaisia tehdä kuin "normi" pretzelit. Olihan ne, eri muodossa. Eikä välttis tarvitse lipeällä (englanniksi lye ilmeisesti) leikkiä! Lisäksi teki mieli kokeilla hampurilaisessa, kun kaupan sämpylät ei ole oikein vakuuttanut ja briossi on liika pullamainen omaan makuun.

Reseptiksi valikoitui tämä kotimainen, joten ainekset valmiiksi ja tekoon!

Prosessi ei ollut kummoinen. Sekoitin kuivat keskenään, sitten nesteet (vesi ja voi minun tapauksessa). Sekoitin ja vaivasin, kunnes arvelin taikinan olevan passeli. Laitoin päälle kelmua ja laitoin kylmään uuniin kohoamaan pariksi tunniksi. Sen jälkeen jaoin taikinan noin 120 gramman paloiksi ja pyörittelin pellille.

Laitoin uunin lämpiämään 220-225 asteiseksi. Mittasin kattilaan litran vettä ja 3 rkl ruokasoodaa ja hella päälle, kunnes kiehui. Dippasin jokaisen sämpylän vedessä, noin 30 sekuntia per puoli. Kun kaikki oli käyny vedessä, vetelin jonkinlaiset viillot päälle ja ripottelin merisuolaa päälle. Uunissa sämpylät viihtyivät 19 minuuttia.

Lopputulos? Tosi komeat! Tuo ruskea väri on kyllä kiva. Resepti ei sanonut, että voidella sulalla voilla kun uunista tulee, kun joissain resepteissä nähnyt. Söin yhden kokeeksi voin kanssa ja voi että kun oli hyvää!

Saa nähdä miten sitten toimii hampurilaisen kanssa, se on sitten viikonloppuna!
 
Niinjuu, tuli perjantaina tehtyä Pasta Zozzona.

Oikein kivasti onnistui teko, vaikka hieman poikkesinkin reseptistä.
Pari asiaa: jäi ottamatta valmiista kuva
ja maku oli aika muuta mitä odotin, odotin etä tämä maistuisi "bolognesehtava varmaankin"
muta ei, ei oikeastaan ollut mitenkään tuttu maku, mikä kummastutti hierman.
Aivan järistyttävän hyvää oli, sekin oli suuri yllätys, odotin siitäkin jotain tuttua tasoa.

katso liitettä 1104927 katso liitettä 1104928
katso liitettä 1104929 katso liitettä 1104930
katso liitettä 1104931
Paljon maksoi guanciale-pala?
 
IMG20230530185453.jpg


IMG20230530185405.jpgIMG20230530184711.jpgIMG20230530180406.jpg

Kokeilu....savustettu kesäkurpitsapuolikas täytettynä savuporo sulatejuustolla ja pulled porkilla. Päälle vähän emmenthali raastetta ja pekonia. Voin suositella! Oli muuten hyvää. Perunat viikonlopun vsipulikermajuustoperunat.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli leipomispäivä. Tein kerralla vuoren molempia vaikka kuvassa vaan muutama.

Rouhesämpylöitä valmiista sämpyläjauhosta:
sämpylät.jpg

Lepuskoita eli perunarieskoja. Gluteeniton versio, jauhona perunajauho+perunakuitu.
lepuska.jpg
 
Ei ihan kokkailua mutta suklaakakkua grillissä
Olen nähnyt kyllä paremman näköisiäkin mutta hei eka yritys tehdä grillissä
Hyvää tuli
IMG_2460.jpeg

IMG_2461.jpeg

Ja ihan viimeiseksi kuorrutus

IMG_2463.jpeg
 
IMG20230611172215.jpg


Meinas unohtua kuva....tässä sentään vielä yksi savustettu possun sisäfile käärittynä pekoniin. Lisukkeina oli vielä lohkoperunoita airfryerista mutta ne meni jo....
 
IMG20230611172215.jpg


Meinas unohtua kuva....tässä sentään vielä yksi savustettu possun sisäfile käärittynä pekoniin. Lisukkeina oli vielä lohkoperunoita airfryerista mutta ne meni jo....
Tosta tulee mieleen runebergin torttu. Tosin pekonilla. Ilman että se on pahaa. Tuli nälkä.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Ribbsit päräytin ohimennen...
tuo cherrycola-kastike valikoitui sitten grillaukseen.
Mausteliemessä tuntikolkyt keitellen ja pinnat gillissä.
Päälle paahdettua sipulia,korianteria,kevätsipulia ja mietoa chiliä.
Griilikasviksia lisukkeeksi.. ja olutta.
 

Liitteet

  • ribbs1.jpg
    ribbs1.jpg
    277,3 KB · Luettu: 135
  • ribbs2.jpg
    ribbs2.jpg
    238,7 KB · Luettu: 135
Aurinkoinen sää suosi grillaamista. Weberin kattilassa tuli grillattua kasleria. Puolentoista kilon pala pituussuunnassa halki, päälle sinappihuntu ja kuivamausteseos. Liha sai pyöriä grillissä reilu 3,5 tuntia. Lisukkeina kaalisalaattia, uusia perunoita ja grillattua kesäsipulia.IMG_20230618_132148.jpg
IMG_20230618_153738.jpg
IMG_20230618_150114.jpg
 
Verigreippi posset

1687187442265.png 1687187473631.png

Joskus sitä löytää mielenkiintoisia uutuuksia, kun erehtyy katsomaan tai lukemaan asiaa ruoanlaiton tieteellisestä puolesta. Näin kävi, kun näin America's Test Kitchenin videon hapoista (omenahappo, sitruunahappo esimerkiksi) ja miten niitä voidaan käyttää ruoanlaitossa. Luin myös artikkelin asiasta ja myöhemmin myös suomeksi. Tiivistettynä sitruunamehun pH arvo on matala, joten se hajoittaa kerman rasvoja, hyydyttäen sitä. Kerman pitää olla tosi rasvaista, eli kuohukerma tässä tapauksessa Jotta muilla sitrushedelmien mehulla voitaisiin tehdä sama, niiden pH arvoa pitää alentaa. Tämä onnistuu sitruunahapolla, joka tekee sen pH arvon alentamisen.

Kolme kertaa yritimme. Ensiksi sitruunalla. Se hyytyi, vaikka ei annettu olla tarpeeksi kauaa. Aika tujua. Toisella kerralla yritimme vegaanisella kermalla ja appelsiini- ja sitruunamehun yhdistelmällä, mutta ei hyytynyt (kuulemma mahdollista joillain vege kermoilla, voisi olla tosi hyvä jälkiruoka vaihtoehto). Kolmas kerta oli sitten verigreipin ja sitruunahapon yhdistelmällä, tätä reseptiä mukaillen

Eli mittasin kuohukermaa (5 dl) ja sokeria (3/4 dl) kattilaan. Vaihtoehtoisesti teelusikallinen vaniljasokeria. Kiehautin hellan keskilämmöllä sekoittaen koko ajan, viitisen minuuttia. Noin desi verigreippimehua tuli puristettua. Kuorta olisin yrittänyt raastaa kerma-sokeri seokseen, mutta ei suostunut se yhteistyöhön iänvanhan raastimen kanssa, joten jäi. Verigreippimehuun lisättiin sitruunahappoa, sekoitettuna veteen, noin teelusikallinen. Tässä vaiheessa olisi hyvä mitata pH arvo, jos pystyy. Makutestin perusteella sai mehu saman kiprakkuuden kuin sitruunassa.

Kun kerma oli kiehunut viisi minuuttia, otin pois levyltä ja lisäsin verigreippimehun. Annoin jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin laitoin noihin annosvuokiin. Peitin kelmulla ja jääkaappiin yöksi.

Aamupäivällä tuli syötyä lounaaksi ja tämä oli paras tähän mennessä. Erittäin raikas ja kermainen. Murennettuja kauralastuja ja pakasteesta sulatettuja mustikoita kaveriksi.

Pitääpä kokeilla enempi. Pitäisi olla mahdollista tehdä puolukoilla tai tyrnillä esimerkiksi. Raparperi olisi myös aika muikea. Tieten näiden kanssa leikkiä sitruunahapon kanssa. Pitääpä pH testiliuskoja ostella.
 
Eli mittasin kuohukermaa (5 dl) ja sokeria (3/4 dl) kattilaan. Vaihtoehtoisesti teelusikallinen vaniljasokeria. Kiehautin hellan keskilämmöllä sekoittaen koko ajan, viitisen minuuttia. Noin desi verigreippimehua tuli puristettua. Kuorta olisin yrittänyt raastaa kerma-sokeri seokseen, mutta ei suostunut se yhteistyöhön iänvanhan raastimen kanssa, joten jäi.

Raastinvinkki: leikkaa leivinpaperista pala raastimen sivuun joka näyttää siltä kuin olisi naulalla lyöty reikiä läpi ja paina paperi siihen kiinni. Raasta sitrus tota vasten ja leivinpaperin irrottamalla saat 95% raastetusta kuoresta helposti käyttöön.
 
Juu, ite omistan hienomman raastimen. Kotipuolessa piti käyttää perinteistä kartion muotoista raastinta, sama jota käytettiin mitä olin kläppi. Sitruuna raastui ja appelsiini myös sillä jotenkuten, mutta verigreippi ei ottanut onnistuakseen.
 
Verigreippi posset

1687187442265.png 1687187473631.png

Joskus sitä löytää mielenkiintoisia uutuuksia, kun erehtyy katsomaan tai lukemaan asiaa ruoanlaiton tieteellisestä puolesta. Näin kävi, kun näin America's Test Kitchenin videon hapoista (omenahappo, sitruunahappo esimerkiksi) ja miten niitä voidaan käyttää ruoanlaitossa. Luin myös artikkelin asiasta ja myöhemmin myös suomeksi. Tiivistettynä sitruunamehun pH arvo on matala, joten se hajoittaa kerman rasvoja, hyydyttäen sitä. Kerman pitää olla tosi rasvaista, eli kuohukerma tässä tapauksessa Jotta muilla sitrushedelmien mehulla voitaisiin tehdä sama, niiden pH arvoa pitää alentaa. Tämä onnistuu sitruunahapolla, joka tekee sen pH arvon alentamisen.

Kolme kertaa yritimme. Ensiksi sitruunalla. Se hyytyi, vaikka ei annettu olla tarpeeksi kauaa. Aika tujua. Toisella kerralla yritimme vegaanisella kermalla ja appelsiini- ja sitruunamehun yhdistelmällä, mutta ei hyytynyt (kuulemma mahdollista joillain vege kermoilla, voisi olla tosi hyvä jälkiruoka vaihtoehto). Kolmas kerta oli sitten verigreipin ja sitruunahapon yhdistelmällä, tätä reseptiä mukaillen

Eli mittasin kuohukermaa (5 dl) ja sokeria (3/4 dl) kattilaan. Vaihtoehtoisesti teelusikallinen vaniljasokeria. Kiehautin hellan keskilämmöllä sekoittaen koko ajan, viitisen minuuttia. Noin desi verigreippimehua tuli puristettua. Kuorta olisin yrittänyt raastaa kerma-sokeri seokseen, mutta ei suostunut se yhteistyöhön iänvanhan raastimen kanssa, joten jäi. Verigreippimehuun lisättiin sitruunahappoa, sekoitettuna veteen, noin teelusikallinen. Tässä vaiheessa olisi hyvä mitata pH arvo, jos pystyy. Makutestin perusteella sai mehu saman kiprakkuuden kuin sitruunassa.

Kun kerma oli kiehunut viisi minuuttia, otin pois levyltä ja lisäsin verigreippimehun. Annoin jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin laitoin noihin annosvuokiin. Peitin kelmulla ja jääkaappiin yöksi.

Aamupäivällä tuli syötyä lounaaksi ja tämä oli paras tähän mennessä. Erittäin raikas ja kermainen. Murennettuja kauralastuja ja pakasteesta sulatettuja mustikoita kaveriksi.

Pitääpä kokeilla enempi. Pitäisi olla mahdollista tehdä puolukoilla tai tyrnillä esimerkiksi. Raparperi olisi myös aika muikea. Tieten näiden kanssa leikkiä sitruunahapon kanssa. Pitääpä pH testiliuskoja ostella.
Passion hedelmää kannattaa myös kokeilla, on sen verran hapokasta, että toimii hyvin.

Cittarissa on muuten pätevä raastin tarjouksessa tällä hetkellä, ostin kaks samantien, ei ainakaan hinnalla ole pilattu, Raastin
 
Juhannuskinkku ja pojalle erikseen paprikamaustettuja possun ulkofileitä ja nakkasin varhaisperunoiden päälle Grillimaisterin yrttigrillivoita.

Mahdollisesti vielä grillaamaan Atria Wilhelm Pig & Fig makkaraa (pekoni-viikuna).

En tiedä onko katsomatta paskaa, mutta katsoin kuitenkin tämän hampaattoman läskin videon?




fgfg.PNG


DSC06082.JPG
 
1687586245722.png

Juhannusaaton ruoaksi savupekoni Kabanossia, pommes noisetteja pakkasesta, hapankaalta. Sooseina Meiran ketsuppi, ite tehty dijon sinappi ja hapankermasipuli valmisdippi Valiolta. Tänään jotaki jännempää kokeilla.
 
1687614255891.png

Naudan häntää punaviinisessä soosissa, ohrasuurimoita ja hapankaalta.

Naudan häntä on ollut osa naudasta, joka on kiinnostanut. Sitten näin joku aika sitten videon, jossa yksi tyyppi valmisti jamaikalaisesti sitä. Hyvältä näytti, mutta maustemaailma siinä oli ei minun masulle sopivaa, joten se jäi siihen. Nyt tässä juhannusviikolla kattelin marketissa, mitä jännempää sitä tekisi pyhän kunniaksi. Vielä kun sopivasti sattui viileämpi sääkin, niin kehtaa uunissa tehdä. Naudan häntähän se iski silmään ja vielä järkevän hintainen oli. Joten sellainen koriin.

Reseptejä katsellessa punaviini oli suosittu ainesosa. En itse olen alkoholin käyttäjä juomistarkoituksessa, niin en ostele sellaisia siinä mielessä. Onneksi minun kokkausmäärille on sopivia pikkupulloja tai kartonkitölkkejä tarjolla, niin ei tarvi ostaa isoa pulloa turhaan. Toki niistä aina jää hieman jäljelle, mutta ei ole hukka niin suuri.

Kokkaileen siis! Yhdistelin elementtejä tästä ja tästä reseptistä. Olin suolannut hännän palat edellisenä iltana. Laitoin valkopippuria päälle ja käytin pannulla, kunnes saivat väriä. Sitten olin pilkkonu salottisipulia, porkkanaa ja pari valkosipulin kynttä. Kuulottelin niitä jonkin aikaa, kunnes lisäsin kuivaa timjamia ja rosmariinia (en käytä yrttejä kauheana...) hetkeksi sekaan. Sitten lorautin sekaan reiluhkosti punaviiniä, punaviinietikkaa, soijakastiketta. Hieman sitten kalakastiketta (on tosi premiumia minulla, pitäs keksiä enempi käyttöä) ja lihafondia. Sekoitin ja odotin että alkoi kiehumaan. Sitten ladoin hännän palaset nesteeseen (lisäsin vettä hieman) ja sitten 150 asteiseen uuniin päälle kolmeksi tunniksi.

Välillä käytin uunissa poissa tarkistaakseni nesteen määrän. Taisin kerran lisätä punkun ja veden sekoitusta noin desin. Ei aivan peittyny hännät, mutta tulkitsin ettei aivan upoksissa tarvinnu olla. Kun kolme tuntia ja päälle oli kulunut, otin pois uunista. Otin palat pois nesteestä ja siivilöin nesteen. Nesteet takaisin kattilaan ja kiehumaan. Hännät meni takaisin kattilaan ja lusikoin nestettä niiden päälle. Kaveriksi keitin ohrasuurimoita ja hapankaalta lisukkeeksi.

Lopputulos? Kyllä hymy nousi huulille. Oli tosi pehmeää liha. Kastike oli kivan makuista. Ehkä jos omalle paletille sopivammaksi, olisin lorauksen ruokakermaa laittanut, mutta noh. Ei minusta tarvi paksumpaa soosia.

Pitää tehdä useammin. Oli helppoa tehdä ja halpaa (nykyhinnoilla). Minun paketissa noin 450 grammaa ja päälle neljä euroa maksoi Pitää seuraavalle kerralle katsoa paketti, jossa on isommat hännän palaset. Ja jotakin muuta keksiä kastikkeeksi, kun ei huvita Alkossa (tai Systemissä) käydä viiniä aina hakemassa. Eikä tämä mikään arkiruoka todellakaan ole ajankäytön suhteen XD
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 348
Viestejä
4 553 439
Jäsenet
74 959
Uusin jäsen
sorjonen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom