Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Pitkästä aikaa Ciabatta leipää ja ensimmäistä kertaa airfyerissa.

Ciabatta.jpg
 
Näyttää hyvältä. Karjalanpaisti, vaikka on yksinkertainen ja helppo valmistaa, vaatii hyvän esityön ja kunnolliset raaka-aineet. Mielestäni lihojen ruskistaminen on tärkeää kuten olet tehnyt tässä, olisin ehkä itse ottanut vielä enemmän ruskeaa pintaa kuumemmalla pannulla. Omaan makuun juurekset ovat myös tärkeitä ja tässä niitä on mukavasti. :thumbsup:
Jos puhutaan karjalanpaistina siitä mitä Karjalan mummo tekee, niin sinne ei tule muuta kuin sipulia, vettä, suolaa, maustepippureita ja lihaa tai elimiä. Ei turhaa ruskistelua, uuni hoitaa. Pitkällä haudutuksella tulee noinkin hyvää..
 
Hmm. Ei omatekoinen tuorepasta ole "parempaa" tai "fiinimpää" kuin kaupasta ostettu, se on erilaista.
Puhutko nyt omatekoinen tuorepasta vs. kaupan tuorepasta vai viittaatko juurikin kuivattuihin pastatuotteisiin? Kaupan "tuore"pastat ovat melko tuhnuja esityksiä ja harvoin eivät niin kovin tuoreita kuin nimestä voisi päätellä. Tiettyihin ruokiin kuten vaikkapa carbonaraan kuivattu spagetti on ehdottomasti paras, mutta oman tuoreen pastan valmistus avaa ovia vaikkapa täytettyjen pastojen kuten tortellinien tai raviolien suuntaan jotka ovat valmiina ostettuina poikkeuksetta melko kehnoja.
 
Hmm. Ei omatekoinen tuorepasta ole "parempaa" tai "fiinimpää" kuin kaupasta ostettu, se on erilaista.

Alex (French Guy Cooking) aloitti justiinsa sarjan kuivapastasta. Aluksi teki carbonaran priima aineksista ja teki itse pastan siihen. Mutta sitten kun maistoi, niin jokin tuntui olevan vialla. Päätyi sitten kokeilemaan kaupan (kuiva) pastalla ja se oli parempi. Tekstuuri aivan erilainen. Ihan mielenkiintoisesti alkoi tämä sarja, kolme videota, jossa yhdessä herra vierailee kuivapasta tehtaassa.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Pastoista :
Muistan hyvin kun yhdessä suosikkisarjoistani, Master Chef Australiassa, joku sai pieniä toruja kun käytti kuivapastaa dishishään kun aikaa olisi ollut tehdä se myös itse.

Seuraavassa jaksossa (ellei peräti samassa) sitten joku kansainvälinen michelin-tason kokki heitti pastat pussista veteen tyyliin 'täydellinen pasta'. :) Voi tosin olla että oli kausi jossa Barilla oli yksi sponsseista.
 
Neljän tunnin gluteeniton lasagne:

2B54255C-C6C8-4E90-8A08-FE7C2A43F0BA.jpeg


Ei ole tehty tuorepastasta, mutta sellainenkin versio tulee jossain vaiheessa;)

Edit:Ja piti mennä kokkauskuvia ketjuun.. Tätä ei ole maustettu kannabiksella!
 
Pastoista :
Muistan hyvin kun yhdessä suosikkisarjoistani, Master Chef Australiassa, joku sai pieniä toruja kun käytti kuivapastaa dishishään kun aikaa olisi ollut tehdä se myös itse.

Seuraavassa jaksossa (ellei peräti samassa) sitten joku kansainvälinen michelin-tason kokki heitti pastat pussista veteen tyyliin 'täydellinen pasta'. :) Voi tosin olla että oli kausi jossa Barilla oli yksi sponsseista.
Sanottakoon heti alkuun, että ymmärrän kyllä pointtisi. Tuossa nimenomaisessa keississä voi kyllä olla myös se vaikuttavana tekijä, että kuivapastan käyttö ei vaadi kilpailijalta käytännössä lainkaan aikaa eikä osaamista. Täydellinen itsetehty pasta annoksessa > paremmin sopiva pasta kuivana pussista annoksessa, näin ainakin itse asian näkisin.

Muistelisin kyllä siltikin nähneeni samaisessa ohjelmassa vastaavia juttuja ennenkin mitkä osuneet myös omaan silmään. Miten lie sitten loppujen lopuksi.

Tuo Alexin videosarja on kyllä mielenkiintoinen. Hyvä kun joku viimeinkin tuo kyseisen asian esille näin suuremmallekin yleisölle. Tuo carbonara on varmaan paras esimerkki kaikista tähän. Eikä pelkästään sen suutuntuman tai tekstuurin takia, vaan ihan jo muistakin syistä.
 
Alexin sarja cacio e pepestä ja lihapullistakin olivat kivoja. Toki näissä on myös keksittyä ongelmatiikkaa, ei Alex ole taatusti 20 vuoteen ihmetellyt tuorepastan sopimattomuutta moneen asiaan...
 
Pollo alla cacciatora.
...
Paras tulisi kanasta, mutta mistäs sitä saa? Broisku pilkottuna kakkosvaihtoehto, mutta kun oli tuo rasia niin se.
Lisäksi ei meillä mitään kunnolisia oliivejakaan ollut, joten moisia...
Kanaa löytyy kyllä kokonaisena pakasteena, mutta aikamoinen rariteetti kyllä.
Helsingissä on n. 20 K-Supermarkettia ja tuotetta löytyy neljästa.
S-Ryhmästä en tiedä.
 
Me oltiin löytävinämme kerran etnisen altaasta, pinkeässä valkoisessa plastiikassa luki kana...ja sitten toisella puolella jotta broileri ;-) -tosin nykyikäluokasta moni ei edes tiedä mitä eroa noilla olisi...teollisuus ainakin käyttää surutta ristiin termejä.
Vähän niinkuin nauta ja härkä.
 
Spoilerin reseptillä + air fryer:lla opetellut laittamaan perunaa ruuaksi. Todella hyvä ja helppo resepti. Paljon myös mahdollisuutta tuunaamiseen. Lihana villiä aksishirvijauhista havaijilta pyydettynä. Perunoiden kaverina avocado tuntui toimivan hyvin.

1643741376166.png


Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Muijakin touhusi tekevänsä haukipuikkoja huomenissa...nam.

Ketsupille en ole koskaan keksinyt käyttöä, tosin olen hiukan huonolla mielikuvituksella varustettu, mun serkku laittaa kunnon keon keitetyn kanamunan päällekin...
Itse taas en keksi kuin yhden ruuan mihin ketsuppi ei sopisi. Keitot. Muuten menee käytännössä ruuan kuin ruuan kanssa. Peruskastike.
 
Hei, ei noin. Ketsuppi pilaa hienon aterian. Monenko ammattikokin ootte nähnyt turauttavan satsin ketsuppia makaroonien päälle?
 
Hei, ei noin. Ketsuppi pilaa hienon aterian. Monenko ammattikokin ootte nähnyt turauttavan satsin ketsuppia makaroonien päälle?
Miks mua kiinnostais mitä ammattikokki tekee tai on tekemättä? Makuaisti on aika lailla yksilöllinen asia oli sitten kyseessä hitsari tai presidentti tai kokki.
Ammattikokki saa mun puolesta olla laittamatta ketsuppia siihen possunposki-jäkälä-mateekieli-purjomousseensa jos haluaa mutta mä tykkään syödä mun Kivikylän Palvarin lihapullat ja nuudelin ketsupilla ja srirachalla höystettynä.
 
Pistetäänpä italialaiset itkemään :devilish:

1642868852038.png

Pidän carbonarasta, mutta ei kehtaa aina pekonia ostella, spagettia on vähän höpöä keitellä yhdelle henkilölle ja ihka oikea valkosipuli on minulle vähän inhottavaa. Joten sovelletaan ideaa.

Joten Kabanossi savupekonia paloiksi pannulle, täysjyvä makaroonia keitellään. Kananmuna vatkataan rikki, ihan pikku Kippari-kerma, suola, valkosipulijauhetta ja valkopippuria rouhitaan. Sitten kun jälkilämmöllä pitäisi kananmunasta saada se "kastike", niin mie ainakin tykkään siitä jos se vähän kokkeloituu :lol: Ketsuppi olisi liian överiä, niin jätin poies.

Mielelläni syön. Ja tämä savupekoni Kabanossi on kyllä hyvää, melkeinpä syön paloina mielummin kuin kokonaisena pötkönä paistettuna.

Pekoni, valkosipuli eikä kerma eivät kuulu carbonaraan.
 
Olen samaa mieltä, moneen ruokaan ketsuppi/sriracha/jokin kastike sopii oikein hyvin. Ja nämä on täysin makuasioita.
 
Kyllä minä voin jopa keittoonkin laittaa ketsuppia mutta vain niissä tapauksissa kun esim. Tabasco Scorpion pullosta onkin tymähtänyt hiukan liikaa kerralla, 'pyöristää' ja lieventää tuollaista hiukan pistävää tulisuutta.
Ja Hans Välimäkihän nappasi heti kukko-scirachan kaupasta kun osui silmiin, oli jossain Hansin matkassa-ohjelmassa aikoja sitten.
 
Olen samaa mieltä, moneen ruokaan ketsuppi/sriracha/jokin kastike sopii oikein hyvin. Ja nämä on täysin makuasioita.
Makuasiat on aina sellaisia mistä ei voi kiistellä. Siksi on aivan sama mitä joku ammattikokki sanoo kun makuaisti on aina yksilöllinen. Muissa ammateissa voikin sitten kuunnella ammattilaista kuten autorempoissa ja remonteissa. Ruuanlaitossakin voi kuunnella kokkia mutta ei kokki saa sanella milloin joku maistuu hyvältä ja milloin pahalta :)
 
Suomalaiset pistävät sinappia hernekeittoon, britit HP:n brown saucea munakkaaseen ja korealaiset gochugaru/gochujangia samaiseen ruokaan ja ilmeisesti paljonkin erilaisiin muna-pohjaisiin ruokiin.

Ja kuvia pitää laittaa, vaikka ei nyt kokkausta olekaan :
En ole vielä tuota munakkaan kanssa päässyt kokeilemaan, mutta eilen kuitenkin aamiaisella laitoin kastike-muodossa olevaa gochujangia kinkkuleivän päälle :
jauugocgotler.jpg

:)
 
Suomalaiset pistävät sinappia hernekeittoon, britit HP:n brown saucea munakkaaseen ja korealaiset gochugaru/gochujangia samaiseen ruokaan ja ilmeisesti paljonkin erilaisiin muna-pohjaisiin ruokiin.

Ja kuvia pitää laittaa, vaikka ei nyt kokkausta olekaan :
En ole vielä tuota munakkaan kanssa päässyt kokeilemaan, mutta eilen kuitenkin aamiaisella laitoin kastike-muodossa olevaa gochujangia kinkkuleivän päälle :
jauugocgotler.jpg

:)
Briteistä ja ausseista kannatta maistaa myös Vegemiteä tai Marmiteä. Melko persoonallisia makuja HPn lisäks.
 
Täälläkin takaisin ruotuun :
Jonkin oloista 'gulassia', eli lihaa, paprikaa (jauheena), chilipaprikaa (habanero, tuoreena), perunaa, tomaattia, sipulia (valko ja kelta) pitkään haudutettuna :
agulassi.jpg


Ja mitäs se liha sitten oli? 'Camo'-väreissä olevasta purkista jossa luki 'Army style goulash'.
Voisi hyvin kuvitella että moinen voi löytyä tänäänkin jonkun entisen itäblokin maan varusmiehen sissipakkauksesta (taistelumounapakkaus), kun täällä tulee nötköttiä, nykyisin ehkä soijarouhetta.
agulaliha02.jpg


Ja ihan kunnon lihaa se oli, toisin kuin nötkötti :
agulaliha01.jpg


Värin puolesta olisi saanut että tietenkin olisi tarvinnut rutkasti enemmän paprikajauhetta tai sitten lisättyä tomaattimurskaa.
 
Viimeksi muokattu:
Sanoisin ettei noista maista kannata kyllä maistaa mitään ;-) Meille oli jo Skotlanti mustaa huumoria ;-D
Äläs ny, Vegemite/Marmite on terveellistä kamaa. Tosin makua on todella vaikea kuvailla.. vähän niinkuin hiivaista ja maltaista lihalientä. Muistaakseni. Pitäis taas hommaa purkki jostain ja fiilistellä australian matkaa :D
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 793
Viestejä
4 922 803
Jäsenet
79 250
Uusin jäsen
diiz

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom