Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Thaipataa ja patonkia :giggle:

IMG_20220222_212912817.jpg
 
kassler01.jpg
1645540785060.png

... En ole vieläkään saanu näitä Snellmanin kasslerkyljyksiä järkevästi valmistettua.
Jos eivät ole pilattu marinadilla, niin itse (en muista oliko Snellman tosin) niin karjalanpaistiin kuudeksti tunniksi, erittäin hyvä tunti/€ hinta : kasler ei kuvassa, alla murenemassaa :
1645540785060.png

En ole vieläkään saanu näitä Snellmanin kasslerkyljyksiä järkevästi valmistettua. Pannulla ja sitten haudutella kermasoosissa tällä kertaa. Voisi se suussa sulavampaa olla. Mutta se ei ollut se housut tiputtava asia tällä kertaa. Vaan lohkoperunat.

Pikkusia puikula pottuja kuorin ja pilkoin pieniksi lohkoiksi. Ne laittaa uuniastiaan, öljyä, suolat ja mausteet. 225 astetta, noin 40 minuuttia. Ihan perus tähän asti. Sitten kun oli noin 10 minuuttia jäljellä, otin uunista ja lorautin pikkuisen punaviinietikkaa sekaan ja sekoitin. Sitten kun aloin syömään ja haukkasin pottuja, niin ai että!

Ei mitään super rapsakakoita juu, mutta julmetun namia. Idean sain näistä paahtoperunoista jota olen joskus tehny lisukkeeksi, kun olen ollut viitseliäällä päällä. Näissä siis loppuvaiheessa viskataan tuollainen öly-etikka marinadi pottujen päälle. Lohkopotut oli suoraviivaisempia, niin päätinpä kokeilla miten toimii. Etikka ja peruna on suorastaan maaginen yhdistelmä :D
Loistava setti minusta, mutta kyljyksistä, tiedä oliko Snellannn marinoituja vai ei, marinointi
aina itse,
mutta ohjekuva kyljykseen, se oli tuolla alla, kuusi tuntia 250 -> 180 -> 8 0C. Pulled pork like a boss, folio vikat viisi.
 
Jos eivät ole pilattu marinadilla, niin itse (en muista oliko Snellman tosin) niin karjalanpaistiin kuudeksti tunniksi, erittäin hyvä tunti/€ hinta : kasler ei kuvassa, alla murenemassaa :
Loistava setti minusta, mutta kyljyksistä, tiedä oliko Snellannn marinoituja vai ei, marinointi
aina itse,
mutta ohjekuva kyljykseen, se oli tuolla alla, kuusi tuntia 250 -> 180 -> 8 0C. Pulled pork like a boss, folio vikat viisi.

Maustamattomia ollut, tämmösiä luullisia piffejä ollut nämä. Kerran kokeilin pakkauksen ohjeen mukaan (ruskeaksi pannulla, nestettä kunnes peittyy, uunissa kaksi tuntia), niin aika kuivahkoa tuli. Pitääpä joskus toisen kerran kokeilla uunissa haudutella, kun parempia astioita nyt omistan. Toisaalta en tiedä kuiva hyvin skaalaa, kun yhdelle henkilölle kokkaa XD
 
Ennen ja jälkeen 8h uunissa 8) kerroksittain: possua paloina pohjalla ja päällä, nauta välissä. Kerrosten välissä isoina paloina paprikaa sekä puna- ja keltasipulia, marinadiliemi jokaisen kerroksen päälle. Painelin pataan vähän tiiviimmäksi kaiken. Lopulta vielä täytettiin samalla liemellä niin että lihat juuri peittyi. Liemessä perinteisen keltaisen curryn ainesosia currytahnan muodossa, jota tuunattiin makealla chilikastikkeella ja tuoreilla lisämauilla kuten chilillä ja valkosipulilla.

Tarjoiltiin couscousin kanssa ja lisukkee maissista, kurkusta ja kirsikkatomaatista sekä mustapippurista tehty helppo lisuke. (Pilkotaan kaikki maissin kanssa ja sekoitetaan).

IMG_20220224_112035.jpg
IMG_20220224_185842.jpg
 
1645878462606.png

Innostuinpa taas leipomaan, tällä kertaa kaneliässiä. Käytin ruokosokeria taikinassa ja erittäin hienoa sokeria sitten päällä. Ruokosokeri on kyllä mielenkiintoista tavaraa, suosittelen kokeilemaan jos ei ole ennen tarttunut matkaan.

Pikkuleivät on kyllä joskus källejä muotoilla. Se taikinamassa tykkää aika nopeasti lämmetä, että tässä on ne parhaimmat. Ja omat leipurin kädet ei niin helliä, että saisi sellaisia tosi hienoja. Minkä häviää muodossa (kuvassa olevat on niitä parempia mitä tuli XD ), niin hakkaa kyllä kaupan pussi ässät mennen tullen.
 
Tortilla päivä. Riisi, jauheliha, salaatti, suolakurkku, salsa, sweet chili, felix talon salaattikastike :giggle:

SHA_20220227_204423247_8.4.400.jpg
 
Ei nyt varsinaisesti ketjun hengen mukaista, kun ei ole omaa kokkauskuvaa, mutta laitan silti. Löytyi nimittäin mahtava lisuke. Salt potatoes. Pihvin kaveriksi laitoin ja aiolia tein vielä perunoiden kaveriksi. Ai että oli hyvää. Kannattaa kokeilla.
Resepti löytyy täältä:
Salt-Potatoes.jpg
 
Ei nyt varsinaisesti ketjun hengen mukaista, kun ei ole omaa kokkauskuvaa, mutta laitan silti. Löytyi nimittäin mahtava lisuke. Salt potatoes. Pihvin kaveriksi laitoin ja aiolia tein vielä perunoiden kaveriksi. Ai että oli hyvää. Kannattaa kokeilla.
Resepti löytyy täältä:
Salt-Potatoes.jpg
Laitoin just ruokatilaukseen Lapin puikulaa säkillisen tän nähtyäni. Kokeilen siis tällä viikolla ja postaan tuotoksesta kuvat! Varmaan kunnon pesu eikä kuorimista on tässä parempi. Katsotaanpas, mitä tulee. Kyytipojaksi taitaa mennä, yllätys yllätys, jotain hyvää valurautapadassa uunin kautta.
 
Varmaan kunnon pesu eikä kuorimista on tässä parempi. Katsotaanpas, mitä tulee. .
Ehdottomasti näin. Eikä kannata niitä kuoriakaan jynssätä ihan kauheasti. Kuoresta tulee nimittäin maukasta.

Ja tuli muuten sama idea noista puikuloista syödessä. Luulis tulevan hyvää. Nyt oli jotain Pirkan juhlaperunaa. Hyvää tuli siis kyllä niistäkin.
 
1646232914522.png

Yksi lapsuuden ja nuoruuden lempiruoista oli meksikonpata. Se oli helppo tehdä, paistella jauheliha, vettä, pussista ainekset, sekoitella ja antaa porista. Helppoa arkiruokaa ja maukasta.

Harmikseni kaksikymppisenä iski refluksi. Monen yrityksen jälkeen piti todeta, että en enää pysty syömään meksikonpataa, kun pussi ainekset a on maustettu justiinsa niin että saan närästyksen. En ole varmaan kuuteen vuoteen edes vilkaissut sillä silmällä sitä välikköä, josta ainekset löytyvät.

Noh, vihdoinkin innostuin tekemään itselleni sopivan version. Naudan 17% jauhelihaa Lidlistä, hienoa tomaattimurskaa, pitkää riisiä, kidneypapuja. Pussista löytyvät paprikan jätin pois, koska en tykkää XD Paistelin jauhelihan, otin pois. Sitten kuulottelin sipulia ja porkkanaa, lisäilin vähän mausteita. Pikkusen öljyä ja riisit viskasin sekaan, sekä pieni turaus tomaattisosetta, antaa vähän aikaa ja sitten kippasin tomaattimurskan ja valutetut ja huuhdellut kidneypavut. Vettä kyytipojaksi ja kasvisliemikuutio. Annoin sitten noin 20 minuuttia porista, jotta riisit oli kypsiä. Lisäilin sitten normaalit mausteet mitkä olen todennut hyväksi.

Kyllähän tästä hyvää tuli, vaikka jotakin jäi uupumaan. Jatkossa teen varmaan punaisilla linsseillä, että ei aina ole lihaa päivällisellä.
 
Vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa leivitettyjä kasslerpihvejä ja hasselbackan perunoita.

Pihvin päälle sitruunaa ja sormisuolaa ja lisukkeeksi coctailkurkkuja.

Tietenkin airfryer-uunissa valmistettu ;)

275013969_10159899621389295_8012061971028469324_n.jpg
 
Tästä vielä ensimmäistä kertaa elämässäni jauhelihamurekkeen valmistusta.

Täytteet eivät pysyneet sisällä, mutta maku on törkeän hyvä.

Tämäkin airfryerissä, kun ei ole mitään järkeä esilämmitellä normiuunia ;)

FotoJet.jpg
 
Laitoin just ruokatilaukseen Lapin puikulaa säkillisen tän nähtyäni. Kokeilen siis tällä viikolla ja postaan tuotoksesta kuvat! Varmaan kunnon pesu eikä kuorimista on tässä parempi. Katsotaanpas, mitä tulee. Kyytipojaksi taitaa mennä, yllätys yllätys, jotain hyvää valurautapadassa uunin kautta.
Perkele. Unohdin ottaa kuvia. Lapinpuikulasta tuli oikein hyviä, kuorimatta. Kunnon hinkkaus juuriharjalla ja perunankuorimishanskoilla vaan.
 
Tää kysymys sopinee tänne?

Mulla on 5litraa maitoa jääkaapissa. Keskiviikko aamuna pitäisi lähteä reissuun. Mitäpä noista keksi tehdä? Pakastin löytyy jne. Ei välttämättä tarvitsisi olla edes "valmista"ruokaa, puolivalmiskin idea kelpaisi.
Eihän tuo nyt mitenkään taloudellinen katastrofi ole, mutta ei vain millään haluaisi heittää kelvollista ruokaa roskiin.

+Laitetaan niitä kokkauskuvia sitten kun saa jonkun hyvän idean :)

Edit: Aikaisemmin olen pakastanut maitoa, sopii leivontaan/laatikoihin. Mutta nyt jos/kun jollain olisi ehdotuksia, niin kokeillaan ainakin.
 
Tää kysymys sopinee tänne?

Mulla on 5litraa maitoa jääkaapissa. Keskiviikko aamuna pitäisi lähteä reissuun. Mitäpä noista keksi tehdä? Pakastin löytyy jne. Ei välttämättä tarvitsisi olla edes "valmista"ruokaa, puolivalmiskin idea kelpaisi.
Eihän tuo nyt mitenkään taloudellinen katastrofi ole, mutta ei vain millään haluaisi heittää kelvollista ruokaa roskiin.

+Laitetaan niitä kokkauskuvia sitten kun saa jonkun hyvän idean :)

Edit: Aikaisemmin olen pakastanut maitoa, sopii leivontaan/laatikoihin. Mutta nyt jos/kun jollain olisi ehdotuksia, niin kokeillaan ainakin.
Juo ne pois? Tai osa niistä jos et keksi mitään muuta.
 
Mulla on 5litraa maitoa jääkaapissa. Keskiviikko aamuna pitäisi lähteä reissuun. Mitäpä noista keksi tehdä? Pakastin löytyy jne. Ei välttämättä tarvitsisi olla edes "valmista"ruokaa, puolivalmiskin idea kelpaisi.
Eihän tuo nyt mitenkään taloudellinen katastrofi ole, mutta ei vain millään haluaisi heittää kelvollista ruokaa roskiin.
Äkkiseltään tuli mieleen:
Sämpylöitä, pannaria, kotijuustoa, makaronilaatikkoa.
 
Äkkiseltään tuli mieleen:
Sämpylöitä, pannaria, kotijuustoa, makaronilaatikkoa.

Harmi että maito on "sinistä". Leipäjuustoa onkin jokusen kerran tullut tehtyä. Tosin juustonjuoksutetta ei näyttänyt enää olevan, sitä tietysti saa kaupasta.

Makaronilaatikko on vähän niin ja näin. Ei meinaa pakastusta "kestää". Tai makaroni sulattaessa menee mössöksi tai semmoiseksi rakeiseksi ja vetiseksi.

Edit: Usein joo tulee tehtyä makaronia/jauhelihaa, ja se laitettua pakkaseen pieniin uunivuokiin valmiiksi. Muna/maito perään ja homma rokkaa. Mutta valmiista makaronilaatikosta tulee, ainakin omasta mielestä, noh, paskaa. Ihan sama keittojen kanssa. Peruna ei pakastimessa parane.

Ehkä mä taidan pahimmassa tapauksessa vain laittaa maitopurkit pakastimeen. Teen sitten esim. sämpylöitä tai pannaria (Etelä-pohjanmaalta kotoisin, niin se on kylläkin maitokropsu Kropsu - Resepti | Kotikokki.net :) )
 
Pizzapäivä. Vuohenjuusto, pepperoni, aurinkokuivattu tomaatti, jalapeno. Ja toisena Cossaca eli sama kuin margarita, mutta parmesanilla ja pecorinolla mozzarellan sijaan. Ei taas muistanut ottaa kuvaa ennen kuin oli vaan jämäpalat jäljellä.
20220312_193315.jpg
 
1647441658661.png

Voikanasta inspiroitunutta broilerisoosia. En alkanut autenttista intialaista tekemään, koska masu ei kestä rasvan määrää ja mausteita. Lisäksi joitaki ainesoisia en löydä kaupasta ja niitäkin käyttäisi tyyliin kerran.

Marinoin hetken ja paistelin paistisuikaleita, otin poies. Sitten kuulottelin sipulia, lisäsin mausteita ja tomaattisosetta hitusen. Sitten sileää tomaattimurskaa, vettä, suolaa ja (ruoko)sokeria ja cashew pähkinöitä, sen jälkeen annoin porista 20 minuuttia. Sitten siirsin soosin kulhoon ja sauvasekoittimella sileäksi. Olin vielä viitseliäällä päällä ja sihdin läpi takas pannulle. Lisäsin broitsut, (Kippari)ruokakermaa ja nokareen voita. Sekoittelin ja annoin porista hetken. Lisukkeeksi riisiä.

Noh, hyväähän tämä refluksimahaisen versiokin on ja onhan tuo sileä soosi aika jännää. Sinänsä kiinnostaisi kokeilla autenttisempaa versiota, mutta ei taida Samarini taltuttaa siitä aiheutuvaa närästystä ja oksentelua XD
 
Tein lihikset tuolla ohjeella, vaivasi ehkä minuuutin, tosi helppo tehä. Suosittelen, 5/5



Yksi päivä tuli paistettua leivitettyä possun sisäfileestä tehtyä leikettä voissa,uunissa paahdettuja sipuleita ja sunny side up muna valuvalla keltuaisella, alla oli muistaakseni kookoscurry soosi




CCE36D47-75E9-4189-9521-E4743A3E1A56.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
1647720935034.png

Panko kokeilua, osa 1.

Piti Ruotsin puolella käydä, että sai pankoa ostettua, ihan ICAn hyllyltä. Ainakin YouTubessa suorastaan ylistetään näitä niin leivittämisessä kuin uppopaistossa tosi rapsakan pinnan takia, joten olen pitkään ollut kiinnostunut. En tosin niin hirmuna ole rapsakkuuden perään, kun yleensä meinaa aika kuivaa korppua, ainakin peruna juttujen kanssa (sipsit, uuniranskikset). Ja ainakin leikkeissä olen aina tykännyt siitä kuorrutteesta, vaikkei se ole ollut rapsakkaa :D

Noh, ekaksi kokeilin broilerin paistileikettä. Suolailin aamusella ja laitoin mausteita. Tieten olisi voinu taputella ja sitten mausteet lisätä, mutta noh... Lämmittelin sitten tarttumattomalla miedolla lämmöllä rypsiöljyä ja kirkastettua voita (Jokipojan), leivitys pintaan ja annnoin aika kauankin olla pannulla, kun paistileike on aika anteeksi antavaa tavaraa.

Lopputulos? Nooh, olihan se oikeasti rapsakka pinta, ihan hämmentävä kokemus oli. En ainakaan omissa muistikuvissani ole korppujauhoilla saanut samaa tulosta. Mutta toisaalta muistelen korppujauhoilla tehdyn olevan maukkaampi? Mutta viime kerralla taisin käyttää ehtaa voita paistamisessa, kun viimeksi tein.

Noh, pitääpä testailla enempi. Missä voisi käyttää?
 
1647794127164.png

Panko kokeilua, osa 2

Tällä kertaa nappasin pakastimesta kasslerkyljyksen sulaamaan. Lueskelin porsaankyljyksistä, kun niitä joskus leivitetään. Tuli opittua, että talouskyljys on eri asia ja kasslerkyljys on talouskyljys, kun törmäsin tähän blogiin ja tein sitten kyljyksen sen mukaan.

Suolasin aamulla ja sitten käytin pankossa, munassa ja taas pankossa ja rypsiöljy-kirkastettu voi komboon paistumaan. Sen jälkeen viskasin 180 asteiseen uuniin 35 minuutiksi, jossa välissä valmistelin puikuloista muusin.

Lopputulos? Aika rapea. Possu kuivahti, oli aika ohkanen, mutta paksummalla onnistuu varmasti paremmin. Puolukkahillo oli kyllä hyvä lisä, varmaan yksi suosikki lisukkeistani :D
 
Koita vehnäjauhoissa -> kananmunassa -> pankojauhoissa järjestystä ja paista pannulla rasvassa ei liian kuumassa, ettei pinta pala tai kypsennä airfryerissa, mutta muista suihkauttaa päälle oliiviöljysprayta, ettei pinta jää kuivaksi ja kovaksi.

Leivitetyn pinnan ei pitäisi mielestäni olla noin tumma, vaan aavistuksen ruskettunut.
 
Juu, siellä uunissa se ruskehtu vielä enempi. Pitää vielä reenata tätä leivittämistä, lämpötilan hallintaa harjoitella. Mutta nyt vähän taukoa pitää, kun kahtena peräkkäisenä päivänä syönyt.
 
1647957957376.png
Rapreita possun kylkisiivuja, sipulikastiketta ja keitettyä puikulaa.

Ostelin kylkisiivuja, kun vihdoinkin löysin ne uudistetusta Prismasta. Mietin tekisinkö läskisoosia, mutta se on semmonen viikonloppu ruoka, niin teinpä sitten tälläistä. Kuulemma aika vanhanaikaista :D

Potut kiehumaan, tarttumattomalle pannulle nokare voita läpiämään ja hiiliteräspannulle sitten kylkisiivut. Kuulottelin sipuleita, kunnes alkoi saamaan väriä. Tässä vaiheessa possuista oli sulanut jo hyvä osa rasvaa, joten tiputin sipulien sekaan hieman, jonka jälkeen sitten vehnäjauhoja vähän alle ruokalusikallinen (yhden henkilön ateria, niin...). Sitten kun jauhot oli kypsynyt hieman, lisäsin maitoa sitä mukaa kun tuntui ja pienen palan lihaliemikuutiota.

Kääntelin vähän kylksiivuja välillä ja maustoin suolalla ja valkopippurilla. Pikkusen aikasemmin oli possut ja kastike valmis, ennen kuin potut oli kypsiä (nämä vei 12 minuuttia). Piti lisäillä enempi maitoa, mutta paksu soosi silti, joka ei sinänsä itseä haittaa.

Hyvää oli :giggle:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 476
Viestejä
4 558 137
Jäsenet
74 971
Uusin jäsen
Maikkol

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom