Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Äkkiseltään tuli mieleen:
Sämpylöitä, pannaria, kotijuustoa, makaronilaatikkoa.

Harmi että maito on "sinistä". Leipäjuustoa onkin jokusen kerran tullut tehtyä. Tosin juustonjuoksutetta ei näyttänyt enää olevan, sitä tietysti saa kaupasta.

Makaronilaatikko on vähän niin ja näin. Ei meinaa pakastusta "kestää". Tai makaroni sulattaessa menee mössöksi tai semmoiseksi rakeiseksi ja vetiseksi.

Edit: Usein joo tulee tehtyä makaronia/jauhelihaa, ja se laitettua pakkaseen pieniin uunivuokiin valmiiksi. Muna/maito perään ja homma rokkaa. Mutta valmiista makaronilaatikosta tulee, ainakin omasta mielestä, noh, paskaa. Ihan sama keittojen kanssa. Peruna ei pakastimessa parane.

Ehkä mä taidan pahimmassa tapauksessa vain laittaa maitopurkit pakastimeen. Teen sitten esim. sämpylöitä tai pannaria (Etelä-pohjanmaalta kotoisin, niin se on kylläkin maitokropsu Kropsu - Resepti | Kotikokki.net :) )
 
Makaronilaatikkoa.

LMC_20220311_204129_8.4.300.jpg

LMC_20220311_204840_8.4.300.jpg
 
Pizzapäivä. Vuohenjuusto, pepperoni, aurinkokuivattu tomaatti, jalapeno. Ja toisena Cossaca eli sama kuin margarita, mutta parmesanilla ja pecorinolla mozzarellan sijaan. Ei taas muistanut ottaa kuvaa ennen kuin oli vaan jämäpalat jäljellä.
20220312_193315.jpg
 
1647441658661.png

Voikanasta inspiroitunutta broilerisoosia. En alkanut autenttista intialaista tekemään, koska masu ei kestä rasvan määrää ja mausteita. Lisäksi joitaki ainesoisia en löydä kaupasta ja niitäkin käyttäisi tyyliin kerran.

Marinoin hetken ja paistelin paistisuikaleita, otin poies. Sitten kuulottelin sipulia, lisäsin mausteita ja tomaattisosetta hitusen. Sitten sileää tomaattimurskaa, vettä, suolaa ja (ruoko)sokeria ja cashew pähkinöitä, sen jälkeen annoin porista 20 minuuttia. Sitten siirsin soosin kulhoon ja sauvasekoittimella sileäksi. Olin vielä viitseliäällä päällä ja sihdin läpi takas pannulle. Lisäsin broitsut, (Kippari)ruokakermaa ja nokareen voita. Sekoittelin ja annoin porista hetken. Lisukkeeksi riisiä.

Noh, hyväähän tämä refluksimahaisen versiokin on ja onhan tuo sileä soosi aika jännää. Sinänsä kiinnostaisi kokeilla autenttisempaa versiota, mutta ei taida Samarini taltuttaa siitä aiheutuvaa närästystä ja oksentelua XD
 
1647720935034.png

Panko kokeilua, osa 1.

Piti Ruotsin puolella käydä, että sai pankoa ostettua, ihan ICAn hyllyltä. Ainakin YouTubessa suorastaan ylistetään näitä niin leivittämisessä kuin uppopaistossa tosi rapsakan pinnan takia, joten olen pitkään ollut kiinnostunut. En tosin niin hirmuna ole rapsakkuuden perään, kun yleensä meinaa aika kuivaa korppua, ainakin peruna juttujen kanssa (sipsit, uuniranskikset). Ja ainakin leikkeissä olen aina tykännyt siitä kuorrutteesta, vaikkei se ole ollut rapsakkaa :D

Noh, ekaksi kokeilin broilerin paistileikettä. Suolailin aamusella ja laitoin mausteita. Tieten olisi voinu taputella ja sitten mausteet lisätä, mutta noh... Lämmittelin sitten tarttumattomalla miedolla lämmöllä rypsiöljyä ja kirkastettua voita (Jokipojan), leivitys pintaan ja annnoin aika kauankin olla pannulla, kun paistileike on aika anteeksi antavaa tavaraa.

Lopputulos? Nooh, olihan se oikeasti rapsakka pinta, ihan hämmentävä kokemus oli. En ainakaan omissa muistikuvissani ole korppujauhoilla saanut samaa tulosta. Mutta toisaalta muistelen korppujauhoilla tehdyn olevan maukkaampi? Mutta viime kerralla taisin käyttää ehtaa voita paistamisessa, kun viimeksi tein.

Noh, pitääpä testailla enempi. Missä voisi käyttää?
 
1647794127164.png

Panko kokeilua, osa 2

Tällä kertaa nappasin pakastimesta kasslerkyljyksen sulaamaan. Lueskelin porsaankyljyksistä, kun niitä joskus leivitetään. Tuli opittua, että talouskyljys on eri asia ja kasslerkyljys on talouskyljys, kun törmäsin tähän blogiin ja tein sitten kyljyksen sen mukaan.

Suolasin aamulla ja sitten käytin pankossa, munassa ja taas pankossa ja rypsiöljy-kirkastettu voi komboon paistumaan. Sen jälkeen viskasin 180 asteiseen uuniin 35 minuutiksi, jossa välissä valmistelin puikuloista muusin.

Lopputulos? Aika rapea. Possu kuivahti, oli aika ohkanen, mutta paksummalla onnistuu varmasti paremmin. Puolukkahillo oli kyllä hyvä lisä, varmaan yksi suosikki lisukkeistani :D
 
Koita vehnäjauhoissa -> kananmunassa -> pankojauhoissa järjestystä ja paista pannulla rasvassa ei liian kuumassa, ettei pinta pala tai kypsennä airfryerissa, mutta muista suihkauttaa päälle oliiviöljysprayta, ettei pinta jää kuivaksi ja kovaksi.

Leivitetyn pinnan ei pitäisi mielestäni olla noin tumma, vaan aavistuksen ruskettunut.
 
Juu, siellä uunissa se ruskehtu vielä enempi. Pitää vielä reenata tätä leivittämistä, lämpötilan hallintaa harjoitella. Mutta nyt vähän taukoa pitää, kun kahtena peräkkäisenä päivänä syönyt.
 
1647957957376.png
Rapreita possun kylkisiivuja, sipulikastiketta ja keitettyä puikulaa.

Ostelin kylkisiivuja, kun vihdoinkin löysin ne uudistetusta Prismasta. Mietin tekisinkö läskisoosia, mutta se on semmonen viikonloppu ruoka, niin teinpä sitten tälläistä. Kuulemma aika vanhanaikaista :D

Potut kiehumaan, tarttumattomalle pannulle nokare voita läpiämään ja hiiliteräspannulle sitten kylkisiivut. Kuulottelin sipuleita, kunnes alkoi saamaan väriä. Tässä vaiheessa possuista oli sulanut jo hyvä osa rasvaa, joten tiputin sipulien sekaan hieman, jonka jälkeen sitten vehnäjauhoja vähän alle ruokalusikallinen (yhden henkilön ateria, niin...). Sitten kun jauhot oli kypsynyt hieman, lisäsin maitoa sitä mukaa kun tuntui ja pienen palan lihaliemikuutiota.

Kääntelin vähän kylksiivuja välillä ja maustoin suolalla ja valkopippurilla. Pikkusen aikasemmin oli possut ja kastike valmis, ennen kuin potut oli kypsiä (nämä vei 12 minuuttia). Piti lisäillä enempi maitoa, mutta paksu soosi silti, joka ei sinänsä itseä haittaa.

Hyvää oli :giggle:
 
Eniten noissa kylkisiivuissa joskus jurppii se, että paketin sisältö painossa ei ole aina sama. Näin säästäväisenä sitä katsoo semmosta pakettia, joka ei niin kukkaroa kurita paljon. Mutta joskus olen napannut matkaan sopivan hintaisia, jotka on ollut suunilleen saman hintaisia kuin paketti jauhelihaa. Ja jauhelihan hintahan se vasta on noussut viime vuosina...
 
Pinattijuttuja. Nää ei ole räiskäleitä, vaan niitä toisia. Unohdin ostaa puolukkahilloa, mutta makea chili kastike toimii kanssa hyvin.
 

Liitteet

  • 1648223311600.jpg
    1648223311600.jpg
    1,1 MB · Luettu: 56
Perjantaiburgeria. Halloumiburger tällä kertaa. Huono kuva. Ei näy, mitä on syönyt, mutta sisällä salaattia, maustettua halloumia, sipulirenkaita ja sriracha-majoneesia.
20220325_195153.jpg
 
Lyhyt video herkullisista makkaraperunoista.
Parhaita grillejä vastaama maku.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
IMG20220402143903.jpgIMG20220402143932.jpg
Kokeilussa parmesaanicheddarperunoita ja rosepippurikermapossunsisäfilekastikkeessa....6 tooodella tyytyväistä ruokailijaa....!!!

Jälkkäriksi sitten pumpulikakkua ja mansikkakinuskijuustokakkua...

IMG20220402154354.jpg
IMG20220402154327.jpg
 
Viimeksi muokattu:
5C45C225-FB5C-457D-985B-880E0EB57145.jpeg

Voi elämä kun se kääntyy aina kyljelleen…

serrano-kinkku, rucolaa,basilikaa ja mozzarellaa. Pizza paistettu fontana-juustoraasteella uunissa ja sitten uunista ottamisen jälkeen täytteet päälle. Ja pikkuisen pestoa vielä mozzarellan päälle.

uunissa paistettu,kuvassa näkyvässä kokoonpanossa, lämpötila 285°C.
 
Sunnuntain kunniaks peruslihapataa mainioista LihaSampon karjalanpaistilihoista.
Ruskistus illalla ja pataan mukaan sipulia ja porkkanaa ja iso pino erilaisia mausteita ja lopuks sekaan tomaattipyre ja lihalientä niin että peittyy.

Seuraavana päivää sitten pata liedelle ja levy ykkösellä n.kolmisen tuntia niin että porisee. Jossain välissä sitten creme fraiche purkki sekaan ja porisutellaan kunnes nestettä haihtunut tarpeeksi ja pata on "kastikemaista".
pata1.jpg



Sitten kaveriks muusia puikulapotusta. Ja eikun ääntä kohdin. Ja oli muuten hyvää.
pata.jpg
 
Savuporo-juustosalaatti tuli väännettyä:

Komponentit: Tuorekurkku, maustekurkku,kirsikkatomaatti,
cheddarkuutio, savupororouhe.

IMG_20220412_205946.jpg

Ja valmiina:
IMG_20220412_210647.jpg
 
Nduja = Levittyvä salamitahna valmistetaan possun rasvaisimmista osista ja tulisesta pepperonichilitahnasta, kotoisin Italian eteläkärjestä Calabrian maakunnasta.

Saa myös Suomesta kyseistä ainesta.
 
Alkoi onnistumaan vähän paremmin kivellä paistaminen kun on uusi uuni ja siinä saa lämmön 275 asteeseen saakka.

Pidin uunissa 4½ minuuttia ja vielä on vähän harjoittelemista sen kanssa.

fghfgh.jpg
 
Pizza sillontällön itte tehtynä on ihan ok, itellä muutama taikinapallo pakastettuna odottamassa jos joskus innostun taas.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 765
Viestejä
4 921 325
Jäsenet
79 250
Uusin jäsen
JakeLaine94

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom