Näin uudenvuoden kunniaksi ostin 250g naudan sisäfilettä ja lisukkeiksi uunissa kypsennettyjä perunoita ja porkkanoita kermaisen pippurikastikkeen kera. Ruokajuomaksi itse tehtyä hunajasimaa viikinkimukista.


Lihan pintoihin hieroin suolaa ja pippuria ja pinnat ruskistin nopeasti tinjamin, rosmariinin ja valkosipulin ja ison voinokareen kanssa ja heti uuniin foliokääreessä, kunnes lihan sisälämpötila näytti 53C. Lihan kanssa kuitenkin tein klassisen mokan että leikkasin sen liian aikaisin ja laudalle valui mukavasti nestettä, joka tapauksessa maistui kuitenkin oikein hyvältä ja oli silti vielä mehukasta. Kypsyys kuitenkin oikein hyvä, sen suhteen on hankala mokata jos omistaa lämpömittarin.
Perunat ja porkkanat paistoin uunissa oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa ja porkkanoihin hieroin vielä hunajaa päälle.
Pippurikastike oli perus Knorrin valmiskastike joka tehdään ruokakerman sekaan. Mielestäni silti ihan hyvää, ei valittamista. Perunoihin tuo kuitenkin oli vain tarkoitettu.
Hunajasiman resepti:
4L vettä, 500g hunajaa, kanelitankoja 1 pussi, puolen sitruunan mehu, kourallinen rusinoita ja puolipussia kuivahiivaa. Viime lauantaina laitoin käymään, maanantaina pullotin ja laitoin jääkaappiin. Tuli oikein hyvää.
Hyvät ruuat oli vuoden alkuun.
@RaivokasMagma On muuten todella hyvän näkönen lasagne. Pitäisi itsekkin joskus kokeilla tehdä itse pastaa.