Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minkälaisella reseptillä olet taikinan tehnyt?katso liitettä 675449
Viime aikoina tullut tehtyä ohutta nykkityylistä pizzaa. Vaivauksen, käsittelyn ja hifistelyn kannalta huomattavasti helpompaa kun napolilainen. Juustoina Rainbow quattroa (mozzarella, cheddar, edam ja masdam) ja pecorinoa, päälle pepperoni ja valkosipulia. Toimii.
Kiitos vastauksesta! Kuinka kuumalla olet paistanut ja onko grillivastukset käytössä?Desi vettä, Polselli Vivace jauhoja käsituntumalla sen verran, että koostumus tuntuu oikealta - karkeasti 65% hydraatio eli n. 150g. Suolaa ja hunajaa teelusikalliset ja oliiviöljyä loraus. Tunti huoneenlämmössä ja sen jälkeen 48h jääkaapissa. Ainekset tulee laitettua aika näppituntumalla eikä enää jaksa mittailla niin tarkkaan.
Sitten kivi ei todennäköisesti ole vielä sisältä ehtinyt lämpenemään kunnolla. Huokoinen kivihän on lähinnä eriste.
Tein testit. Yhtenä päivänä lämmittelin kiveä uunissa yli puolitoista tuntia, lamppu syklasi tosi monta kertaa. Toisena päivänä heitin pizzan uuniin niin pian lampun sammumisen jälkeen kun kykenin, mutta myöhästyin 5 minuuttia ja lamppu kerkesi syklaamaan toisenkin kerran. Uuni oli päällä 40 minuuttia (35 min kesti lämmetä).Täytyy tehdä kunnon testit ja vertailut tuostakin jos vaan muistan.
Denniksen pizzapallerot ollut 4-5 tuntia huoneenlämmössä ja kulhoa käännellessä on ihan melkein löysää puuroa.
Jää Denniksen pizzapallerot ensi kerralla kauppaan ja teen taikinan itse. Maistuu ihan teolliselta hötöltä.
Semmoinen pakastepizzan makuinen pohja oli.Joooop, tuli nyt itsekin testattua toiseen kertaan. Tein vielä tahalteni niin että ensimmäisen paistoin 24h jääkaapin jälkeen, ja myös kohottelin sitä varmaan 4 tuntia huoneenlämmössä. Toista pidin jääkaapissa jopa 4 vuorokautta jossa se kohosi sen verran, ettei tarttenut yhtään huoneenlämmössä enää kohotella. Joskaan ei niistä kohotteluista mitään hyötyä ollut. Eikö olekin jännä rakenne taikinassa? Löysää ja helposti muotoiltavaa kuin mikä, mutta ei yhtään vangitse ilmaa sisäänsä esim. kuohkeisiin reunoihin.
Näissä mun testeissä on vaan semmonen vika, että täytteeni ovat liian runsaat ja maistuvat joten ihan hymyssä suin vetelin pizzat napaan. Pitempään jääkaapissa ollut saattoi olla maistuvampi. En ihan tiedä mitä tarkoitit teollisella maulla. Sanoisin, että ajavat asiansa. Pakkaus väittää että ovat napolilaisia, mutta eivät muistuta sellaisia oikeastaan yhtään rakenteeltaan.
Ensi kerralla teen taas itse ettei totuus pääse unohtumaan.
Keramiikalla varmasti noin joo. Ajattelin että sulla on ihan kivi-kivi käytössä. Toi keraaminen plattahan on materiaaliltaan lähempänä pizzalautasta kuin liuskekiveä ja varmasti myös nopeammin valmis ja parempi luovuttamaan lämpönsä.Tein testit. Yhtenä päivänä lämmittelin kiveä uunissa yli puolitoista tuntia, lamppu syklasi tosi monta kertaa. Toisena päivänä heitin pizzan uuniin niin pian lampun sammumisen jälkeen kun kykenin, mutta myöhästyin 5 minuuttia ja lamppu kerkesi syklaamaan toisenkin kerran. Uuni oli päällä 40 minuuttia (35 min kesti lämmetä).
Aivan sama lopputulos. Kivi oli 325-330 asteinen kun pizzan heitti sisään, ja about 240 asteinen kun pizzan otti ulos, eli noin 90 astetta viileämpi.
Kyllä se vaan niin on, että mun klassisessa Rosenlew-uunissa Emile Henry kivi on paistovalmis heti kun lamppu sammuu, ei tarvi kuumennella pidempään. Tuli mieleen että tuossa kun on joku semmoinen musta pinnoite, niin ehkä se imee ja luovuttaa lämpöä tehokkaammin kuin jokin toinen vaalea keraaminen kivi. Pohjasta tulee nääs erinomainen.
Ahaa, luulin että kivi ja keraami ovat ominaisuuksiltaan niin samanlaisia että sen takia molemmista käytetään sanaa "pizzakivi" joka paikassa...Keramiikalla varmasti noin joo. Ajattelin että sulla on ihan kivi-kivi käytössä. Toi keraaminen plattahan on materiaaliltaan lähempänä pizzalautasta kuin liuskekiveä ja varmasti myös nopeammin valmis ja parempi luovuttamaan lämpönsä.
Nyt alkaa olemaan hyvää
220g toimii hyvin vielä ainaki itellä 30cm lätylle, mut ei 250 liikaa ole.Mun mielestä ~250g taikinaa on juuri passeli 30cm kokoiselle lätylle.
Ooni on hintaluokassa parasOnko Ooni edelleen paras valinta jos haluaa sinne 400 asteen tietämille päästä vai onko tullu jotain kilpailijoita jotka on ihan yhtä hyviä mutta huokeampaan hintaan? Kaasuversio haussa.
Meidän vuokrakämpässä on niin paska uuni, että (muistaakseni 8 kg) terästä on lämmitettävä uuni täysillä n. 2h. Ei kylläkään olla grillivastuksia laitettu kun vasta vähän ennen paiston aloittamista.300C ja 8mm teräksellä. Teräs vähintään vielä 30min uunissa termarin napsahdettua. Teräs n. keskellä uunia ja grillivastukset hohkavina. Lämpöanturin olen vääntänyt ihan uunin pohjalle, jotta vastukset kestävät päällä. Luulen uunin ja teräksen lämpötilan pyörivän todellisuudessa jossain lähempänä 400C.
Itsellä hakusessa rei'itetty pitsalapio, mistä noita saa? Hinta?Olisikohan kaupoissa jotain valmista bolognesekastiketta, mikä menisi sellaisenaan taikka tuunauksella pitsan päälle?
Tuli eilen koeajettua uusi pitsalapio ja kyllä elämä helpottu, tää kiekko tehty sähköuunissa paistoraudan päällä.
Max 5h taikina, Polselli classica pizzajauhoilla tehty. Pepperonia, ndujaa ja juustojen jämät. Nduja on kyllä liian yliarvostettua kamaa.
Kunnon rasvapommi ja kerkesin vetäsee jo halki ennen kuvaa
![]()
![]()
Aliexpress, hinta noin 40e sis rahdit ja verot. Tuli parissa viikossa perille ja laatu on kyllä hyvä.Itsellä hakusessa rei'itetty pitsalapio, mistä noita saa? Hinta?
Tuoko nuo reiät jotain etua? Onko tuo nyt paras hinta/laatusuhteen omaava lapio Ooni Koda 12:lle?Näyttää samalta, mutta on 37 € (15 % alennus käytettävissä) eikä tarvitse tullata yms.
Eli tarvin letkun + matalapainesäädinsarjan? Mikähän ois hyvä malli? Mustangin mallista joku valittaa ettei toimi hyvin Kodan kanssa.Oonin paketissa ei tule kaasuletkua. Tarvit sellasen siis myös. Oma kokemus koda12 kanssa on se, että oonin itsensä myymä 12" bambupuinen lapio on pizzojen sisään tunkemiseen hyvä kun taas kääntelyyn ja ulostamiseen metallinen, jossa ei ole reikiä on toiminut, mutta varmaan reijät eivät tuossa eroa tee. Kiveä olen putsannut ihan vaan vesipesulla ja tiskiharjalla kun on jäähtynyt.
Mulla on Koda 16 tämä malli: Matalapainesäädinsetti, sis. mittarin ja letkunEli tarvin letkun + matalapainesäädinsarjan? Mikähän ois hyvä malli? Mustangin mallista joku valittaa ettei toimi hyvin Kodan kanssa.
Eli tarvin letkun + matalapainesäädinsarjan? Mikähän ois hyvä malli? Mustangin mallista joku valittaa ettei toimi hyvin Kodan kanssa.
Eli tarvin letkun + matalapainesäädinsarjan? Mikähän ois hyvä malli? Mustangin mallista joku valittaa ettei toimi hyvin Kodan kanssa.
Tämä toiminut hyvin Koda 16 kanssa. Jostain luin, että virtaus olisi hyvä olla tuo 2kg/h
Etkös sä tehny sillä housen pellillä ennen? Mikäs on yleinen fiilis siirryttyäsi kiveen et onko vielä sijaa niille mättöpizzoille? Ooniahan kannattaa harkita.Nyt natsas pohja ja täytteet yhteen![]()
Omatekemä tomaattikastike ja taikina oli 8 päivää jääkaapissa (punainen Caputo).
Täytteinä palvirouhetta, pekonisiivuja, papperonisalamia, vihreää pepperonia (sitä mitä saa kaupasta isosta pöntöstä) ja mozzarellasiivuja.
En ole ikinä ennen saanut kiertoilmauunilla 4 minuutissa valmista pizzakivellä.
![]()
![]()
tähän liittyen tuli mieleen:Kunhan ei yritä italialaisille edustaa tuolla ;-) Hyvin on paistunut, paljonko minuutteja?
5 minuuttia. Jauhoina Caputon punainen Pizzeria.Kunhan ei yritä italialaisille edustaa tuolla ;-) Hyvin on paistunut, paljonko minuutteja?
tähän liittyen tuli mieleen:
Ei oo.Onkos näitä ollut aiemmin myynnissä?
![]()