living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 7 284
Sulatin aina valmiit pizzapallerot omissa kulhoissa jääkaapissa ja otin 4-5 tuntia ennen käyttöä huoneenlämpöön.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joo ei ollut toivoakaan tollasesta venymisestä. Pussin saumapuolelta pallo tosiaan oli oudon nahkainen, siksi mietin mahdollista vuotoa tai muuta tuotevirhettä. Tunsi hyvin painellessa ja keskeltä reunoihin päin levitellessä miten keskelle jää noin 10cm "nahkainen" ympyrä, joka ei halua venyä vaan kumimaisesti vetää heti takaisin tai ratkeaa. Ei kuitenkaan valmissa tuotteessa jäänyt häiritsemään kun käänsin lopulta nahkaisen puolen päälle niin, että jäi täytteitä vasten. Ihan syöntikelpoinen leipä siitä tuli paksumpanakin, ei vaan uskaltanut paljoa reikäisestä pohjasta alkaa enää taputtelemaan jauhoja irti:Cartellilla on omat valmistusvideotkin noille palloille, ja videolla taikina venyy ihan eri tavalla kuin omalla pöydällä. Ite ostin pallot heti ensimmäisenä myyntipäivänä, joten mietin vaan olisikohan nämä tuotantolinjojen ensimmäiset pallurat olleet vähän susikappaleita...?
Joo ei se postimerkki tuossa syynä ollut.Kai te huomasitte kuitenkin sen paperilappusen Cartelin taikinan alla, ettei ollut hukkunut taikinan sisään? Itsellä toimi todella hyvin taikina ja olisi mennyt helposti ylikin pyöreästä pitsakivestä, hitusen purkkamaista toki muttei niin pahasti mitä Fazer.
Pussit tosiaan tuntuu rikkoontuvan, joten suosittelen laittamaan omaan astiaan ettei kuivu kokonaan.No mulla se ehti jo siinä pussissa sen verran paisua huoneenlämmössä olemisen aikana, että oli jo vaikea saada irti muoveista ja veikkaan, että tuo saattoi olla osasyy sille, että pallo oli nahistuneen tuntuinen toiselta puolelta. Tai sitten pussissa oli pieni reikä, jota en huomannut. Noh, täytyy kokeilla vähän eri tavoilla vielä.
Hyvä että ovat petranneet. Itsellä erittäin kivuliaat kokemukset kun tilasin alumiiniset ja puiset pitsalapiot ja kaikki oliva kehnosti pakattuja, alumiininen saapuessa mutkalla ja puiset rispaantuneita. Aivan hirveä rumba oli lähettää ne takaisin ja saada rahat sieltä.Oli kyllä nopeaa asiakaspalvelua Oonilta, 10min sisään vastasi viesteihin ja lopputulemana lähti uusi kivi tulemaan .
Tekeeköhän noilla mitään? Vai onko ihan onnettomia? Varsinkin tuo satasen puu/hiili/pelletti -uuni kiinnostaa.
Koda toimii kaasulla ja sen kyllä ottaisin. Lapiot tilaa esim Alilta eli reikälapio ja kääntölapio.[404] Sivua ei löytynyt
www.verkkokauppa.com
Verkkokaupasta Ooni Karu 12 199€.
Taitaa olla ihan ok tarjous? Onko tuossa Kodaan hirveenä eroa?
Pizzalapiota suositella edullisesti kylkeen? Mustangin peltilätkä?
Kinkkua, kebabia ja mozzarellaa
Pohjassa on noin 1/3 osa ruisjauhoja vuorokauden jääkaappikohotuksella.
Tuosta slaissista näkee, että tuli oikein ohut ja rapea pohja
- Tasainen pohja ilman paksuja reunuksia
- Pohja esipaistettu aluksi ilman täytteitä
- Toinen esipaisto tomaattikastikkeella, raasteella ja mozzarellalla
- Sitten kinkkua, vähän raastetta + kebaria ja vielä kerran uuniin
- Valmis pizza
Lidlin pakastealtaasta.Mitä kebabia tuo on? Näyttää erittäin hyvältä
Vähän aiheen sivusta, mutta melko kumma tapa Göranilla myydä lastujaan. Noilla on kolmea eri isoa pussia, joista yhtä saa vain cittarista (kotimaista lihaa), yhtä s-ryhmän kaupoista (kotimaista lihaa, mutta pienempi paketti) ja yhtä lidlistä (liha EU:sta)
Ettei vaan olisi alihankittu tuote valmiina eri valmistajilta ja lyöty ainoastaan omat muovit päälle?Vähän aiheen sivusta, mutta melko kumma tapa Göranilla myydä lastujaan. Noilla on kolmea eri isoa pussia, joista yhtä saa vain cittarista (kotimaista lihaa), yhtä s-ryhmän kaupoista (kotimaista lihaa, mutta pienempi paketti) ja yhtä lidlistä (liha EU:sta)
Edit. Ja näköjään vielä isot pussit maustetaan eri tavalla kuin pienet. Ihmeellistä touhua.
Foodien sivuilta löytyy 250g lisäksi myös 850g pussi.Vähän aiheen sivusta, mutta melko kumma tapa Göranilla myydä lastujaan. Noilla on kolmea eri isoa pussia, joista yhtä saa vain cittarista (kotimaista lihaa), yhtä s-ryhmän kaupoista (kotimaista lihaa, mutta pienempi paketti) ja yhtä lidlistä (liha EU:sta)
Juu. Tuo on tuo s-ryhmien iso pussi. Samaa kamaa varmaan kuin cittarin pussi, mutta cittarissa kokona 1kg. Lidlissä myös kilo, mutta liha ei ole kotimaista.Foodien sivuilta löytyy 250g lisäksi myös 850g pussi.
Onnistuuko laittaa reseptiä?Kokeilin ekaa kertaa raskia eli poolishia eli esitaikinaa pizzan teossa viime viikolla ja nyt on muutaman kerran tullut jo käytettyä tätä menetelmää.
Verrattuna aikaisempaan, niin taikinan tekeminen oli huomattavasti helpompaa ja vähemmän vaivalloista, vaikka aikaa periaatteessa menee enemmän, kun esitaikinan pitää tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Taikinan käsiteltävyys oli erittäin hyvällä tolalla. Pohja muotoutui melkeinpä ajatuksen voimalla ja taikina oli sen verran vahvaa, että sai ihan yrittää saadakseen reiän tai repeämän venytysvaiheessa. Ensin vain painellaan pallo tasaiseksi ja muotoillaan reunat. Tämän jälkeen pohja nyrkkien päälle, jolloin pohja venyttää melkeinpä itse itsensä omalla painollaan.
Pohja maistui myös paremmalta ja maku oli syvempi. Lisäksi sitkoa oli ihanasti ja reunaan muodostui kivat kuplat. Leikkauskuvaa en ehtinyt edes ottaa, kun pizzat hävisivät sen verran nopeasti parempiin suihin
Suosittelen omien kokemuksian pohjalta poolishia kaikille!
EDIT: Typoja
Onnistuuko laittaa reseptiä?
Voisi laittaa jo taikinan tekeytymään, jotta pääsee joulun jälkeen syömään jotain muutakin kuin jouluruokaa.
Vastaan vaikkei minulta kysyttykään:Onnistuuko laittaa reseptiä?
Voisi laittaa jo taikinan tekeytymään, jotta pääsee joulun jälkeen syömään jotain muutakin kuin jouluruokaa.
Itse ostin tämän viime kesänä ja tykkään eniten siitä, että sen saa nappia painamalla puoleen kokoon ja siten mahtuu kotona kaappiin.Suosituksia edullisesta pizzalapiosta? Mustang näköjään ~20€ tekeekö tuolla mitään? Leivinuuni löytyy ja sillä talvisin ainakin tulee paisteltua, joten vartta saisi olla. Ketjussa oli puhetta aliexpress lapioista, onko näistä kokemuksia tai antaa suosituksia?
Itse ostin tämän viime kesänä ja tykkään eniten siitä, että sen saa nappia painamalla puoleen kokoon ja siten mahtuu kotona kaappiin.
Säilytystilan kanssa on kuitenkin aina ongelmia.
Pizzalapio Napoleon
Kätevä ruostumattomasta teräksestä valmistettu Napoleon pizzalapio tukevalla kahvalla. Helpottaa pizzan käsittelyä grillissä. Kahvan rungossa nappula, jota painamalla kahva taittuu lapion päälle helpottaen lapion säilyttämistä kun sitä ei käytetä.www.bauhaus.fi
Ehkä sen lapparin koko on tärkein ja tosiaan nyt kun ei ole vielä ns. "pizzakausi" alkanut niin ovat myyneet varastot tyhjäksi.Näkyy olevan loppu verkkokaupasta ainakin bauhausilla. Itsellä tila ei ole niinkään ongelma, voi nostaa sinne leivinuunin päälle. Riittääkö tuollainen yksi kun niitä on näköjään rei'itettyjäkin?
Ehkä sen lapparin koko on tärkein ja tosiaan nyt kun ei ole vielä ns. "pizzakausi" alkanut niin ovat myyneet varastot tyhjäksi.
Älä kuitenkaan osta semmoista pari senttiä paksua puista lapiota. Siihen on lähes mahdotonta saada pizzataikinaa ehjänä alustalta.
Itselläni on ollut muutenkin ongelmia noiden kanssa ja olen suoraan heittänyt durum-jauhoja lapion päälle ja kasannut taikinan täytteineen sen päälle ja sitten on ollut helpompi heittää pizza kivelle tai pizzauuniin.
K-Raudasta saisi saman tilattua verkkokaupasta.
K-Rauta
www.k-rauta.fi
Just näin. Vähän palstoti sun viestiä kun oli muuten hakala lukea.Puulapiossa on tarkotuskin tehdä se pizza itse lapion päälle ja siitä vaan sujauttaa uuniin, sekin on vähän taitolaji valuttaa se raaka lätty siitä uuniin ilman että täytteet valuu/taikina veny. metallilapioilla voi sitten pöydältä ottaa lätyn matkaan/sieltä uunista pois (ilman muita apuvälineitä),
mut on siinä mielessä vaikeempi jos ei jauhoa kunnolla taikinaa niin se kyllä tarttuu kiinni ja kovaa. Puulapiota käyttäessä lapion pinta on hyvä olla vähän karhea jotta jauhot pysyy paremmin taikinan ja lapion välissä, vähän makuasioita kumpaa tykkää käyttää, kummassakin on etunsa.
Lähes jokaisessa kunnon pizzerioissa oon nähny käytettävän puulapioo minkä päälle tehdään pizza ja laitetaan sillä uuniin, ja sitten pois ottaessa käytetään metallista lapioo.
Motonetista itse viime vuonna tarttui matkaan Roastmasterin taitettava pizzalapio, ihan hyvin on leivinuunin kanssa asiansa ajanut. Toki varsi vähän lyhyt jos on pidempi uuni, mutta eipä hintakaan ole paha, ja samassa setissä saa järeän pizzaleikkurin .Suosituksia edullisesta pizzalapiosta? Mustang näköjään ~20€ tekeekö tuolla mitään? Leivinuuni löytyy ja sillä talvisin ainakin tulee paisteltua, joten vartta saisi olla. Ketjussa oli puhetta aliexpress lapioista, onko näistä kokemuksia tai antaa suosituksia?
Ehkä sen lapparin koko on tärkein ja tosiaan nyt kun ei ole vielä ns. "pizzakausi" alkanut niin ovat myyneet varastot tyhjäksi.
Älä kuitenkaan osta semmoista pari senttiä paksua puista lapiota. Siihen on lähes mahdotonta saada pizzataikinaa ehjänä alustalta.
Itselläni on ollut muutenkin ongelmia noiden kanssa ja olen suoraan heittänyt durum-jauhoja lapion päälle ja kasannut taikinan täytteineen sen päälle ja sitten on ollut helpompi heittää pizza kivelle tai pizzauuniin.
K-Raudasta saisi saman tilattua verkkokaupasta.
K-Rauta
www.k-rauta.fi
Motonetista itse viime vuonna tarttui matkaan Roastmasterin taitettava pizzalapio, ihan hyvin on leivinuunin kanssa asiansa ajanut. Toki varsi vähän lyhyt jos on pidempi uuni, mutta eipä hintakaan ole paha, ja samassa setissä saa järeän pizzaleikkurin .