Tein testit. Yhtenä päivänä lämmittelin kiveä uunissa yli puolitoista tuntia, lamppu syklasi tosi monta kertaa. Toisena päivänä heitin pizzan uuniin niin pian lampun sammumisen jälkeen kun kykenin, mutta myöhästyin 5 minuuttia ja lamppu kerkesi syklaamaan toisenkin kerran. Uuni oli päällä 40 minuuttia (35 min kesti lämmetä).
Aivan sama lopputulos. Kivi oli 325-330 asteinen kun pizzan heitti sisään, ja about 240 asteinen kun pizzan otti ulos, eli noin 90 astetta viileämpi.
Kyllä se vaan niin on, että mun klassisessa Rosenlew-uunissa
Emile Henry kivi on paistovalmis heti kun lamppu sammuu, ei tarvi kuumennella pidempään. Tuli mieleen että tuossa kun on joku semmoinen musta pinnoite, niin ehkä se imee ja luovuttaa lämpöä tehokkaammin kuin jokin toinen vaalea keraaminen kivi. Pohjasta tulee nääs erinomainen.