Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joskus olen testannut ja pohjasta tulee silloin melko paksu kun se alkaa nousemaan.-tai paistat ensin 4 minuuttia pohjaa tomaatilla ja loppuajksi muut mosot, ja ihan ylös punaisen vastuksen alle...
Ei pitäisi kohota jos päällä tomaattikastike, pelkkä oliiviöljykin estää tuon.Joskus olen testannut ja pohjasta tulee silloin melko paksu kun se alkaa nousemaan.
Valutitko mozzarellan? Itse huomannut myös, että osa salamilaaduista hikoilee pizzan märäksi ja muutenkin jää lötköksi pinnalle, kuten esim. Milanon salami. Itse suosin esim Kotivaran Pepperonisalamia. Noista tulee rapeita nappeja pizza päällä.Ihan meni rapeaksi tuolla uudella pizzakivellä.
Meetvursti tosin päästää melkoinen määrän nestettä ulos ja ensi kerralla voisin laittaa pariksi minuutiksi airfryeriin ja sitten kippaisi ylimääräiset nesteet pois.
Itellä tuli kans aikamoinen lätäkkö rasvaa noista ulos.Ihan meni rapeaksi tuolla uudella pizzakivellä.
Meetvursti tosin päästää melkoinen määrän nestettä ulos ja ensi kerralla voisin laittaa pariksi minuutiksi airfryeriin ja sitten kippaisi ylimääräiset nesteet pois.
Yleensä se on rasvan syytä, jos joku maistuu hyvältä.Itellä tuli kans aikamoinen lätäkkö rasvaa noista ulos.
Harmi, kun maistuvat kyl älyttömän hyvältä.
Valutan aina mozzarellasta ylimääräiset nesteet pois.Ei pitäisi kohota jos päällä tomaattikastike, pelkkä oliiviöljykin estää tuon.
Valutitko mozzarellan? Itse huomannut myös, että osa salamilaaduista hikoilee pizzan märäksi ja muutenkin jää lötköksi pinnalle, kuten esim. Milanon salami. Itse suosin esim Kotivaran Pepperonisalamia. Noista tulee rapeita nappeja pizza päällä.
Hyvä kuulla että lucifer ahjo on pelittänyt hyvin.Perjantaina tuli tosiaan pidettyä pizzabileet, ja parin päivän treenauksella 12 pizzaa tositilanteessa syntyi aloittelijalta melkoisen hyvin, vain kolme vähän liian tummaa kulmaa.
Luciferiin löytyi hyvä tuntuma. Lämpö lähes minimiin, pizzauuniin, laske kymmeneen, ota pizza ulos käännä käsin, laske viiteen, käännä kääntölapiolla, laske viiteen, käännä jne... kunnes kauniin ruskea ja kypsä joka puolelta. Isukki kävi vähän yllättäen ostamassa torstaina tuon kääntölapion, mutta sehän oli ihan ehdoton peli! Sekin tuli huomattua, että varmaan semmoinen reikälapio hommattava, paljon meni jauhoja uuniin ja ne loimusi siellä vähän väliä.
Pizzoiksi valikoitui jo aiemmin spekuloidun mukaan Diavola, kana-aurajuusto sekä valkoinen savumuikku.
Diavolaan Pirkan Ndujaa ja kotivaran pepperonia, sekä oma chiliöljy, joka jäi vähän liian miedoksi. Mutta hyvä kokonaisuus kuitenkin.
Kanaksi edellisenä päivänä grillattuja ohut-fileitä, mehukkaaksi grillattu ja sitten ohueksi siivutettuna. Sitten sitä aurajuustoa, oikein hyvää oli tämäkin. Tähän loruttelin päälle oma tekemää basilika-öljyä, mikä onnistui oikein hyvin. Vielä pari basilikan lehteä koristeeksi. Äitee vähän yritti tuputtaa ananasta kun joukkoon, mutta ajattelin että se ei varmaan tähän sovi, eikä kypsy tarpeeksi nopeassa paistossa, joten se jäi nyt testaamatta.
Savumuikkuja oli iso säilykepurkki pyörinyt nurkissa jo pari vuotta, nyt vihdoin se korjattiin ja hyviä muikkuja olikin. Pieniä ja pehmoisia, joten ne oli helppo heittää pizzan päälle. Öljyt kyllä kuivasin muikuista tarkkaan. Valkoisena kastikkeena Creme fraiche, johon paljon pippuria, sitruunamehua, oreganoa, suolaa ja kunnon loraus sitä basilika-öljyä. Valkoisen pohjan päälle ohut kerros Gruyere-raastetta ja muikut sitten siihen ylimmäksi. Paiston jälkeen viimeistely rucolalla.
Vieraita tuli vähän vähemmän kuin odotettiin, mutta ne söivät sitten isolla innolla. Odotetusti muikku pizza ihmetytti eniten, mutta kyllä kehuttiinkin sitten kovimpaan ääneen, vaikka Diavola ja kana taisi vähän nopeampaan hävitä tarjolta. Mutta onnistunut setti ja pizzan paistaminen oli hauskaa! Niin hauskaa että jäi kiireessä kuvatkin ottamatta. Laitetaan kuitenkin kuvaksi torstain Diavola, mikä vielä karkasi hieman liian tummaksi.
Onko tuollainen kääntölapio oikeasti hyvä ja toimiva? Ei ole mitään kokemusta. Saako sillä tommosessa luciferin kokoisessa uunissa käännettyä?Perjantaina tuli tosiaan pidettyä pizzabileet, ja parin päivän treenauksella 12 pizzaa tositilanteessa syntyi aloittelijalta melkoisen hyvin, vain kolme vähän liian tummaa kulmaa.
Luciferiin löytyi hyvä tuntuma. Lämpö lähes minimiin, pizzauuniin, laske kymmeneen, ota pizza ulos käännä käsin, laske viiteen, käännä kääntölapiolla, laske viiteen, käännä jne... kunnes kauniin ruskea ja kypsä joka puolelta. Isukki kävi vähän yllättäen ostamassa torstaina tuon kääntölapion, mutta sehän oli ihan ehdoton peli! Sekin tuli huomattua, että varmaan semmoinen reikälapio hommattava, paljon meni jauhoja uuniin ja ne loimusi siellä vähän väliä.
Pizzoiksi valikoitui jo aiemmin spekuloidun mukaan Diavola, kana-aurajuusto sekä valkoinen savumuikku.
Diavolaan Pirkan Ndujaa ja kotivaran pepperonia, sekä oma chiliöljy, joka jäi vähän liian miedoksi. Mutta hyvä kokonaisuus kuitenkin.
Kanaksi edellisenä päivänä grillattuja ohut-fileitä, mehukkaaksi grillattu ja sitten ohueksi siivutettuna. Sitten sitä aurajuustoa, oikein hyvää oli tämäkin. Tähän loruttelin päälle oma tekemää basilika-öljyä, mikä onnistui oikein hyvin. Vielä pari basilikan lehteä koristeeksi. Äitee vähän yritti tuputtaa ananasta kun joukkoon, mutta ajattelin että se ei varmaan tähän sovi, eikä kypsy tarpeeksi nopeassa paistossa, joten se jäi nyt testaamatta.
Savumuikkuja oli iso säilykepurkki pyörinyt nurkissa jo pari vuotta, nyt vihdoin se korjattiin ja hyviä muikkuja olikin. Pieniä ja pehmoisia, joten ne oli helppo heittää pizzan päälle. Öljyt kyllä kuivasin muikuista tarkkaan. Valkoisena kastikkeena Creme fraiche, johon paljon pippuria, sitruunamehua, oreganoa, suolaa ja kunnon loraus sitä basilika-öljyä. Valkoisen pohjan päälle ohut kerros Gruyere-raastetta ja muikut sitten siihen ylimmäksi. Paiston jälkeen viimeistely rucolalla.
Vieraita tuli vähän vähemmän kuin odotettiin, mutta ne söivät sitten isolla innolla. Odotetusti muikku pizza ihmetytti eniten, mutta kyllä kehuttiinkin sitten kovimpaan ääneen, vaikka Diavola ja kana taisi vähän nopeampaan hävitä tarjolta. Mutta onnistunut setti ja pizzan paistaminen oli hauskaa! Niin hauskaa että jäi kiireessä kuvatkin ottamatta. Laitetaan kuitenkin kuvaksi torstain Diavola, mikä vielä karkasi hieman liian tummaksi.
Saa, ja minusta oli aivan hemmetin näppärä verraten siihen että pizza pitäisi joka kerta vetää ulos isolla lapiolla ja kädellä pyöräyttää. Silti kyllä jouduin aina ekan pyöräytyksen tekemään käsin, kymmenessä sekunnissa pohja ei ollut tarpeeksi kypsä kääntölapiolle, mutta reuna alkoi jo olla vaarassa palaa. Seuraavan viiden sekunnin jälkeen pyörittely onnistui hyvin. Ja kyseessä oli Puuilon reilun kahdenkympin kääntölapio.Onko tuollainen kääntölapio oikeasti hyvä ja toimiva? Ei ole mitään kokemusta. Saako sillä tommosessa luciferin kokoisessa uunissa käännettyä?
Lucifer Ahjo on 14” uuni, 35.5cm kivellä, kyllä siellä kääntölapiota mahtuu hyvin käyttämään.Onko tuollainen kääntölapio oikeasti hyvä ja toimiva? Ei ole mitään kokemusta. Saako sillä tommosessa luciferin kokoisessa uunissa käännettyä?
Käväsin tässä pari viikkoa takaperin hakemassa Mustang Vomero 16 testiin.Jeps, elikkä mulla on ollut tässä nyt hirvee määrä eri pizzauuneja kesän aikana, kun meni taas vaihteeksi överiksi ennen kuin löytyi se itselle sopiva, jaan tässä vähän käyttökokemuksia jos joku vaikka saa itselleen jotain vinkkejä poimittua...
Homma alkoi siitä kun bongasin e-villen sähköpostista tarjouksen Loimo Castino 13:sta, jonka sitten ostin kun olin pitkään pohtinut että koska grillihommat on kunnossa (2 kamadoa) niin pitää sitä taas jotain uutta hommata ja pizzauuni oli aika selkee valinta kun pizzoja tykkään usein väsäillä ja halusin nimenomaan sellasen missä voi käyttää hiiliä ja jotain muuta kuin kaasua.
Tosta tulikin aivan erinomaiset pizzat, ne 2 kappaletta mitä sillä tein, mutta sen käyttö oli aivan tuskaa.
Tuossa ei ollut mitään erillistä luukkua pellettien lisäämiseen vaan ne piti manuaalisesti lisätä sinne polttoainekoriin, ja sitä sai tehdä useammin kuin kerran 5 minuutissa kun sinne mahtui niin pirun vähän niitä ja ne paloi loppuun...
Sitten bongasin Bighornin preecolta, joka näytti kaikinpuolin paremmalta kuin tuo loimo, mitä se ei kyllä sitten ollut, sen käyttö oli kyllä helpompaa mutta koska tila oli aneeminen 30cm se oli älyttömän ahdas sekä ovi oli täysin kiinteä, ei pizzaa nähnyt lainkaan valmistuksen aikana, sen lisäksi savupiippu oli löysä ja aivan vino.
Tämä meni vaihtoon ja uusi samanlainen tilalle, jossa oli ihan samat ongelmat mutta lisäksi yksi jaloista oli täysin löysä ja pizzakivessä oli iso syvä naarmu.
Lähti tämäkin sitten palautukseen, 2 valmistetun pizzan jälkeen, ei ollut mitenkään älyttömän hyviä pizzoja maultaan, todella palaneita osittain koska tuo laite on niin ahdas...
Sitten hain verkkokaupasta Mustangin 12" ja Anton Oliver Focoson testiin.
Mustangi oli aivan hirvittävä pommi, liekit olivat löysät keltaiset ja tämän käytöstä tuli aivan kammottava löyhkä, sen lisäksi että ilman takuun purkavaa muutostyötä tuolla ei kivi lämmennyt kunnolla vaikka miten kauan sitä olisi pitänyt päällä, myös koko muotoilu ja suunnittelu on tossa tuotteessa niin vialla kun voi- paljon kertoo että tämän 16" versio on melkein identtinen kooltaan (jakaa muuten ihan saman liekki/lämmitys ongelman)...
Pizzaa en tossa edes viitsinyt lähteä yrittämään tehdä...
Anton Oliver Focoso oli ihan hyvä pieni pizzauuni, sen ongelmat olivat vain sellaiset että se liekki oli kyllä sininen mutta se alue mistä lämpöä tuli oli aika pieni ja noi liekit olivat todella pienet, toi yhdistettynä pieneen pizzakiveen niin sitä sai olla kyllä aivan jatkuvasti kääntämässä ettei palanut.
Pizzasta tuli ihan ok tuolla mutta keskusta jäi suhteessa aika raa-aksi kun ei sitä pizzaa vaan pystynyt niin kauaa siellä pitämään, vaikka liekki olikin säädetty pienelle.
Tämä oli ihan pätevä laite kyllä- mutta siis liian ahdas jopa pienelle pizzalle.
Ton jälkeen bongasin k-raudasta Ooni Karu 16 tarjouksesta ja pitkän pohdinnan jälkeen päätin pistää rahat siihen ja kaasupolttimeen kiinni, sen kuitenkin pitäisi olla paras.
No se olikin oikeen pätevä uuni, tuohon mahtui ihan älytön määrä hiiltä/polttopuuta/pellettejä kerralla ja sen kaasupoltin oli aivan mahtava torch tyylinen, löytyi myös digitaalinen lämpömittari ja lasiovi, kaikenkaikkiaan ihan älyttömän komea laite.
Se vaan että kun multa löytyy myös kamado niin kaikki pizzan lisäksi tapahtuvat extra missä toi karu 16 juuri nimenomaan loistaa oli mulle aivan toissijaista, ja sitten päästiin siihen isoimppaan ongelmaan- toi laite on iso. Siis ihan Vitun iso, ja se painaa 30kg.
Tuo olisi käytännössä vaatinut kiinteän paikan itselleen jossa sitä olisi voinut ympäri vuoden pitää, koska tuota oli todella hankala siirrellä ja kokonsa puolesta mulla ei olisi ollut sille mitään kunnon säilytyspaikkaa talveksi.
Kaikki muut kyllä rakastivat tuolla karulla tehtyjä pizzoja, sisko kuvaili parhaimmaksi pizzaksi mitä on koskaan syönyt ja vaimo oli myös todella tyytyväinen, mutta itseni oli pakko todeta että omaan makuun edelleen paras lopputulos oli tullut sillä ekalla eli Loimo Castinolla, vaikkakin sen käyttö oli aivan tuskaa.
En sitten raaskinut tuota pitää ja sainkin kaupattua sen pienellä voitolla pois, ennen kauppoja olin jo huolellisesti tutkinut mitä ostaisin tilalle, vaihtoehdot oli kyllä todella vähissä sillä yhteenkään pieneen 12" tuumaiseen en enää koskisi sekä 16" oli liian iso, vaihtoehtoja euroopan markkinoilla olisi siis tasan yksi: Lucifer Ahjo 13 .
Tuota Lucifer Ahjo 13 itseasiassa myydään jenkeissä toisella nimellä, mutta muissa maissa tuota markkinoidaan 14" tuumaisena, syykin on selvä, sen pizzakiven mitat ovat 35.5x35.5x1.5cm jolloin se on tuumissa 13.976".
Karun kauppaamisen jälkeen itseasiassa bongasin torista puoli-ilmaiseksi tuon Loimo Castinon jonka ostin itselleni vain todetakseni että muistot eivät olleet vääriä, sillä oikeasti tuli jälleen reilusti parempaa pizzaa kuin muissa uuneissa, ja sen käyttö tosiaan on aivan tuskaa, kutsunkin tuota itseasiassa nykyään kidutuslaatikoksi
Tuon jälkeen käväsin citymarketista ostamassa tuon Lucifer Ahjo 13, joka olikin nyt tuon 179e ilman plussakorttia eli siitä sai vielä keskon kortilla melkein 30 euroa alennusta.
Lucifer Ahjo 13 paljastuikin aivan uskomattomaksi löydöksi, tästähän ei tosiaan ollut netissä YHTÄKÄÄN käyttökokemusta ja citymarkettiin ei käytettyjä tuotteita palautella niin riskillä ostin, mutta onneksi tein niin.
Ensinnäkin, tuli hyvin säikähdettyä kun katsoin tuotteen pahvilaatikkoa, siihen kun olikin merkitty pizzakiven kooksi 33.5x33.5x1cm, onneksi nämä ei sitten pitäneet yhtään paikkaansa vaan koko oli oikeasti tuo 35.5cm ja paksuus 1.5cm.
Ensikäytöllä mittailin lämpötiloja ja oikein mukavasti nousi lämmöt, oli myös tosi tuulinen ilma niin tyynemmällä säällä varmasti lämpenisi vielä nopeammin:
Lämpötilat on ilmoitettu niin että ensin lukee kiven etuosan lämmöt, sitten keskeltä ja viimeisenä kiven takaosan lämmöt.
11min 200/260/340c
15min 225/330/420c
20min 250/335/422c
25min 288/375/490c
30min 308/415/505c
35min 320/430/520c
40min 370/448/540c
Pizzauuni oli 30min kohdalla päältä 118c, oikea sivu 90, vasen 73, pizzauunin alla olevan puun pinta oli lämmennyt 48 asteeseen.
Pienenä huomautuksena huomasin että en ollut aivan 100% avannut matalapainesäädintä ihan niin kokonaan kuin pystyy sillä kun käväsin tossa 35min kohdalla sitä kokeilemassa niin siinä kaasupulossa kun mulla on virtausmittari niin mittari liikahti ihan pikkuisen isommalle, eli tosiaan hitusen olisi saanut korkeammaksi noita lämpöjä, suosittelen muuten lämpimästi tuota Lucifer matalapainesäädintä mittarilla , sillä sai tehtyä esim testin että liitokset eivät vuoda mistään ja pitäisi pystyä tulkitsemaan myös jos pullossa on kaasu vähissä.
Sen lisäksi että tuo lämpeni varsin mukavan nopeasti (reilusti nopeammin kuin karu 16, vähän hitaammin kuin AO Focosa) niin se liekki on aivan uskomaton, siellä on pienessä U kaaressa liki koko takaosan kattavasti se kaasuputki mistä liekit tulee, ja vaikka väri on sininen niin ne liekit ovat silti yllättävän pitkät, ja ihan täysillä kun tuota piti niin puski jopa etuluukusta välillä liekit ulos uunista, niinkin kovaa että monesti illalla sai meidän liiketunnistinvalon kytkeytymään päälle
Säädin edessä on myös aivan uskomattoman kätevä (eikä kuumene), saa kerrankin säädettyä helposti niin että näkee tarkalleen liekin koon samalla.
Itse tykkään myös tuosta punaisesta ulkonäöstä ja muoviset jalat on ihan kiva ratkaisu, ei ruostu eikä homehdu.
Tuo on myös yllättävän kevyt siitä huolimatta että on hyvät eristeet sisällä, koko laite on vaan 13.2kg, muutenkin on kivan kompakti kooltaan, ei tule olemaan ongelmaa säilöä.
Ekalla käytöllä tein pitaleipiä jotka parin ekan jälkeen alkoi onnistumaan hyvin, tässä eniten auttoi toi säätönuppi edessä, sai nopeasti väriä pintaan vetäistyä ja paisumaan jonka jälkeen sai helposti laskettua lämmöt samalla kun käänteli leipää uunin etuosassa, uunistä löytyi myös korkeutta niin hyvin ettei ollut mitään ongelmia saada pitaleipää ulos uunista.
Tokalla käyttökerralla tein pizzaa ja suureksi ilokseni siitä tuli vihdoinkin vähintään yhtä hyvää kuin Loimossa, sain keskustan kunnolla kypsäksi ja reunojen koostumus oli varmaan paras mitä millään näillä uuneilla (vaikka vähän alkuun käräytinkin ne kun etsin oikeaa säätöä), päällinen ei ollut myöskään yhtään palanut mikä näillä liki kaikilla muilla tapahtui jos sitä yritti saada kypsymään pitempään, tästä kiitos sille että uunissa oli riittävästi korkeutta ja tilaa ettei joutunut pitämään pizzaa liian lähellä liekin lähtöpaikkaa, tossa saa varmasti todella monenlaista pizzaa väsättyä koska ton säätö on niin monipuolista tuon edessä olevan säädön takia (että näkee kokoajan sen liekin koon) ja voi yhden pizzan kypsennyksen aikanakin useasti vaihtaa sitä tehoa, itse esim pidin lopussa hetken niin että pidin pizzaa lapion päällä 45 asteen kulmassa ja pistin hetkeksi kunnolla liekit puhaltamaan pizzan keskustaa päin.
On aivan ylivertainen tuohon hintaan omasta mielestäni toi Ahjo kaikesta mahdollisesta suomen tarjonnasta, ei ole mitään muuta edes lähellä sitä.
Ahjon kaveriksi mulle jäi toi Loimo Castino aka "kidutuslaatikko" niitä hetkiä varten kun haluan kypsentää pizzani jollain muulla kuin kaasulla, vaimon valitukset kahdesta uunista tuli kaupanpäälliksi.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Olisin voinut kertoa tämän niin olisit säästynyt hakemisen (ja palauttamisen) vaivalta. Näille Kiinan-roskille pitäisi joku uhkasakko iskeä. Näkemättä kuraa. Olisit vain pitänyt sen Ahjon.Käväsin tässä pari viikkoa takaperin hakemassa Mustang Vomero 16 testiin.
Nyt on ekaa kertaa päällä ja on kyllä aneeminen esitys:
13min kauimmainen eli vasen laita 130 astetta. Keskeltä kiveä 150 astetta. Liekkien lähimmäinen laita kivestä 280 astetta.
20min 180/200/280c
30min 220/240/330c
45min 245/260/345c
1 tunti 270/285/370c
Tuulen nopeus 4m/s etelästä, lämpötila ulkona 17-15 astetta.
Eli aivan käyttökelvotonta paskaa vakiona, väitän että vaikka olisin pitänyt 5 tunta päällä ei olisi koskaan saavuttanut tarvittavaa 430 astetta keskelle.
Kyllä mä ahjon pidinkin, ostin tämän vaan testimielessä.Olisin voinut kertoa tämän niin olisit säästynyt hakemisen (ja palauttamisen) vaivalta. Näille Kiinan-roskille pitäisi joku uhkasakko iskeä. Näkemättä kuraa. Olisit vain pitänyt sen Ahjon.
Näille Kiinan-roskille pitäisi joku uhkasakko iskeä. Näkemättä kuraa.
Ei varmasti, mutta puhuinkin toimimattomista roskista, mitkä on ongelmajätettä heti kaupasta kannettaessa. Sen tiedän, että oma uuni on tehty Italian Sisiliassa, saksalaisista uuneista en tiedä.Tuskin niitä muitakaan missään Saksassa tehdään...
![]()
GINO PIZZA OVENS MODENA PIZZAUUNI
Jos olet intohimoinen pizzaleipuri, Gino Pizza Ovens Modena on täydellinen juuri sinulle. Kaasukäyttöinen uuni tarjoaa korkean ja tasaisen lämmön, mikä takaa nopean ja tehokkaan pizzan paistamisen.www.veikonkone.fi
Mistäs löyty pelti ja mitä kustansi?Kävin hakemassa sinistetystä teräksestä tehdyn pellin Detroit-tyylistä pitsaa varten. Tein heti kokeilun ja tuli hyvää. Ensi kerralla tietää tehdä hieman isomman taikinan vielä tuohon peltiin niin saa paksumman.
![]()
![]()
Mistäs löyty pelti ja mitä kustansi?
On kyllä.Onpahan Veikko pistänyt maalille hyvän hinnan vs tarjous-lucifer
Vanha kunnon peltipizza se omakin suosikki on.Viime viikonloppuna oli kyl semmoinen fiilis että pizzakiintiö täynnä vahäksi aikaa. No viikon verranhan se kesti. Tällä kertaa kuitenkin paluu lapsuuteen. Taikina nopeasti tunnissa, jauhot, suola, hiiva ja vesi vaan nopeasti sekaisin ja nousemaan. Taikina pellille, päälle tomaattipyreetä, suolalla ja mustapippurilla maustettua jauhelihaa sekä pieniä kurkkukuutioita. Kanneksi kunnon kerros edamia ja oreganoa. On tää kyllä sairaan hyvää tämäkin!
Aika paksu kivi
Luciferin versiossa on vielä 3mm paksumpi kivi, eli 150mm.
Jännä että teki videolla just ton että sammutti aluksi, olen just miettinyt että seuraavaksi kun teen pizzaa niin kokeilen tehdä niin.
Oli se vaan vähän perhanan kova ostos 85 euroon.
Nyt taitaa olla vähän hankalaa tuota enää löytää citymarketeista siihen sataseen, meinaan kun taitaa olla kaikissa grillit viety jo pois taas kevääksi asti...
Ja sit hinta onkin taas se 299e.![]()
K ruoka sovellus näyttää onko 2 viikon aikana ollut myymälässä saldoa, saattaa olla että ei enää ole, turussa ainakin kun kävin 2 citymarketissa niin oli kaikki grillitavarat pois myynnistä kerätty.Aika paksu kivi
Tuo sammutus kuulostaa niin jäätävältä kikkailulta, et oksat pois. Itse mietin jotain rst lisäsuojaa/lämmönjakajaa tuohon polttimon eteen. Tuo nykyinen on aika matala, joten muutama mili peltiä lisää ei haittaisi. Vaihdoin omaani biscotto kiven, joten pohjan palamisen kanssa ei pitäisi olla ongelma. Itselle tuo on on varauuni reissuille ja mökille mutta onpa testattu. Ihan Koda12 verrattava uuni tasoltaan.
Kyllä tuota näyttää löytyvän edelleen Cittareista tarjouksessa jos vaan jaksaa selata ja osuu omalle lähialueelle.
Pizzateräs kaasu-uunissa ei toimisi lainkaan. Siihen on syynsä, että biscotto kivet toimii noissa ja teräkset kotiuunissa.Toki jos vaihtaisi kiveksi 10mm paksun niin siinä efektinä se suoja tulisi 5mm korkeammaksi samalla…
Torissa oli viime vuonna yksi sälli joka myi pizzateräksiä kustomimitoilla, sellanenkin olis voinut olla ihan hauska tonne, se vaan että eipä enää ole tuota ilmoitusta…
Okei, osaatko valottaa miksei se teräs toimi? Onko liikaa lämpöä?Pizzateräs kaasu-uunissa ei toimisi lainkaan. Siihen on syynsä, että biscotto kivet toimii noissa ja teräkset kotiuunissa.
Lämmönjohtavuus. Lainaan viestiä Pizzanpaistajat ryhmästä kun en jaksa kirjoittaa alusta:Okei, osaatko valottaa miksei se teräs toimi? Onko liikaa lämpöä?
Kelpaako sulatus vai onko liian vaikea käyttää. Cittareista löytyy, K-Ruoka tietä mistä. Omassa lähti Cittarissa vaihtelevasti hyllyssä saatavilla, joten hyvä olla pakkasessa aina.Suositelkaas hyvää ja helppokäyttöistä (eli ei mitään kuivatusvirityksiä) mozzarellaa mitä sais k kaupasta tai prismasta?
Suositelkaas hyvää ja helppokäyttöistä (eli ei mitään kuivatusvirityksiä) mozzarellaa mitä sais k kaupasta tai prismasta?
![]()
Riitan Herkku Mozzarella 250g | S-kaupat ruoan verkkokauppa
Tilaa Riitan Herkku Mozzarella 250g ja muut ruokaostokset S-kaupat-palvelusta nyt suoraan kotiovellesi toimitettuna.www.s-kaupat.fi
Tätä testasin viimeksi ja ihan hyvin pelitti omaan makuun. Ei ainakaan ole missään litkussa.
Kyllä kait siitä paistoalustasta on apua jos ei pizzan käsittely suju lapiolla. Mutta ei se paistoalusta sitä pizzaa paista, vaan pizzakiven (tai uunipellin kuumuus), muttei se nyt auta jos olet sen roskiin heittänyt. Kotiuunissa parhaiten onnistuu napolilainen kun paistaa ensin pohjan tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen loput päälliset ja hetkeksi grillivastusten alle.Tekeekö noilla metallisilla paistoalustoilla mitään? Ja käytetäänkö niitä siten, että taputellaan lätty kylmälle alustalle ja sitten koko setti uuniin? Tällöin lopputulos olisi ainakin suurin piirtein pyöreä.
Pizzakivi aikoinaan hankittu, turhaksi havaittu, ja roskiin heitetty. Jotain tuohon paistamiseen pitäisi kyllä keksiä, kun uuninpellillä paistaminen ei kyllä suju, vaikka miten kikkailisi.
Kyllä kait siitä paistoalustasta on apua jos ei pizzan käsittely suju lapiolla. Mutta ei se paistoalusta sitä pizzaa paista, vaan pizzakiven (tai uunipellin kuumuus), muttei se nyt auta jos olet sen roskiin heittänyt. Kotiuunissa parhaiten onnistuu napolilainen kun paistaa ensin pohjan tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen loput päälliset ja hetkeksi grillivastusten alle.
Itsellä on semmonen Prisman House rei'itetty paistopelti ja kyllähän se paistaa paremmin kuin tavallinen uunipelti ja pohjasta tulee rapeampi. Tuossa Housen pellissä on maksimilämpötila muistaakseni 225 ja sitä korkeammissa lämpötiloissa pelti vääntyilee aika paljon uunissa. Eli ei sovellu sellaiseen kovassa lämpötilassa paistamiseen, mutta kyllä tuollakin saa kohtuu hyviä pitsoja varsinkin jos esipaistaa pohjan kastikkeen kanssa ensin.Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).
Niin minäkin tarkoitin sellaista verkkoa. Ennemmin se eristää kypsymistä, kun ei ole suorassa kontaktissa pizzakiveen/-teräkseen/uunipeltiin. Jos jotain kosteutta jää niin paiston jälkeen voi pizzan laittaa hetkeksi tuollaiselle ritilälle lepäämään ennen leikkaamista. Jos kosteus on ongelma, niin kannattaisi tarkistaa, ettei laita liikaa tomaattikastiketta tai muita päällisiä.Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.