Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Cozzen luukku saapui ja tuli testattua. 13” kaasumalli, lämpömittari uunin katossa näytti käytännössä täsmälleen samaa kuin kiven lämpö keskellä kiveä.

Täydellä teholla 15min ja kiven lämpö 5cm etureunasta 400 astetta, takaa 510 astetta. Nyt siis lämpö ei mene harakoille. Kaasu minimillä lämpö tasaantuu noin 370 asteeseen.
Kääntämättä lättyä ei paista vieläkään, mutta 1 kääntö riittää. Täyttä tehoa ei ohuen pizzan kanssa voi käyttää, ei lähimainkaan. Paksureunaisempaa kokeiluun huomenna, tänään oli pikalätty :).

Luukuttomuus on tuntunut koko lyhyen paistelu-uran ajan järjettömältä, nyt se on korjattu.
Laita kuva millanen luukku tuo on? Käytätkö tuota paiston aikana siis? Järjetöntä tai ei, mutta ei äkkiseltään tule yhtään kaasu-uunia mieleen, jossa paisteltaisiin luukku kiinni. Joissakin uuneissa on luukku lämmityksen ajaksi, mutta sitä ei saa sulkea kokonaan ettei liekki tukahdu umpinaisen rakenteen takia.
 
Cozzen luukku saapui ja tuli testattua. 13” kaasumalli, lämpömittari uunin katossa näytti käytännössä täsmälleen samaa kuin kiven lämpö keskellä kiveä.

Täydellä teholla 15min ja kiven lämpö 5cm etureunasta 400 astetta, takaa 510 astetta. Nyt siis lämpö ei mene harakoille. Kaasu minimillä lämpö tasaantuu noin 370 asteeseen.
Kääntämättä lättyä ei paista vieläkään, mutta 1 kääntö riittää. Täyttä tehoa ei ohuen pizzan kanssa voi käyttää, ei lähimainkaan. Paksureunaisempaa kokeiluun huomenna, tänään oli pikalätty :).

Luukuttomuus on tuntunut koko lyhyen paistelu-uran ajan järjettömältä, nyt se on korjattu.

cozzen uuni oli keväällä Kärkköisellä 99 €, eli kuten sanoit sesonkiötuotteesta, kyllä noita edullisesti joskus myydään.

On kaikkiaan toimiva uuni. Pitsojen välissä luukku on varsin paikallaan jos vähänkään tuulee.
 
Tuli testattua Ahjoa ekaa kertaa ja ihan hyvältä vaikuttaa. Infrapunaämpömittari ei ollutkaan tässä kotona joten sinänsä sokkona joutui kokeilemaan, reilu 30 minuuttia lämmitystä ja sen uunin oma mittari näytti noin 350 astetta.

Paljon joutui kääntämään vaikka aika minimillä paistoin, lieneekö uunin ominaisuus, ihan normaalia vai harjoittelun puutetta. Veikkaan viimeistä. Lisäksi onnistui sähläämään täytteitä polttimen päälle joten putsausta edessä ja hyvin tuli liekitettyä...

Mutta tästä se lähtee, pizzat oli hyviä! :psmoke: Täytyy vielä etsiä kunnon matalapainesäädin kun löytötexin romu ei toiminut kunnolla... joutui sen ostamaan hätäisesti kun Puuilosta oli loppu. Palautukseen menee.
Se oma mittari näyttää vähemmän kuin mitä kivellä on lämpöä.
Sillon kun itellä näytti 400 niin oli jo 450-500e kivellä lämpöä.

Aika usein noissa kaasukäyttöisissä nimenomaan tehdään se kypsennys niin että kuumennetaan kivi maksimiliekillä ja sitten kun pizzaa paistetaan se tehdään liki minimiliekillä.

Suosittelen tota luciferin matalapainesäädintä, on pitkä letku ja hyvä se mittari, jos myös luin pakettia oikein niin tossa on se korkeampi 2kg kaasunsyöttö, en itse oikeen usko että se vaikuttaa mutta jotkut sanoo että tuo tehokkaampi nopeuttaisi myös pizzauunin lämpenemistä…
 
Laita kuva millanen luukku tuo on? Käytätkö tuota paiston aikana siis? Järjetöntä tai ei, mutta ei äkkiseltään tule yhtään kaasu-uunia mieleen, jossa paisteltaisiin luukku kiinni. Joissakin uuneissa on luukku lämmityksen ajaksi, mutta sitä ei saa sulkea kokonaan ettei liekki tukahdu umpinaisen rakenteen takia.
Tuossa on sähköversio missä tulee luukku mukana, lisävaruste kaasuun.


Ei tuota paiston aikana mikään pakko ole käyttää, eikä minuutin aikana ihmeitä teekään, mutta lämmityksessä tuon etu tulee.

Liekki ei tukahdu uuneissa kyllä, palamiseen tarvittava happi sekoitetaan kaasuvermeissä yleensä jo syötössä (Liekin säätö keltaisen ja sinisen välillä), mutta on luukussa myös reikiä ja uunin takaosassa myös. Ihan suunniteltu toimimaan luukun kanssa.
 

Onko tästä kenelläkään kokemuksia tai muista vastaavista sähköuuneista?
 

Onko tästä kenelläkään kokemuksia tai muista vastaavista sähköuuneista?
Pizzanpaistajien FB-ryhmässä on hehkutettu Cozzen sähköversiota. Ei kokemusta, mutta uskoakseni lämpenee hitaammin kuin tuo kaasuversio ollen muuten yhtä hyvä eli erittäin hyvä.
 
Ei pahan hintainen.
 
Mulla on pienempi sähköcozze. Paistaa tosi hyvin. Huomiona sanoisin, että laitetta suositellaan ohjeissa vain ulkokäyttöön ja laite kuumuu aikalailla ulkoapäin. Luukku on myös heiveröinen (jos vertaa muihin sähköuuneihin) joten lämmittänee melkoisesti sisätilaa mikäli sisällä sitä käyttää.

Olen itse käyttänyt toistaiseksi vain ulkona, mutta talven tultua, kun lämpö on vain plussaa, tulee varmasti testattua sisälläkin.
20230806_122525.jpg
450c 2min
 
Mulla on pienempi sähköcozze. Paistaa tosi hyvin. Huomiona sanoisin, että laitetta suositellaan ohjeissa vain ulkokäyttöön ja laite kuumuu aikalailla ulkoapäin. Luukku on myös heiveröinen (jos vertaa muihin sähköuuneihin) joten lämmittänee melkoisesti sisätilaa mikäli sisällä sitä käyttää.

Olen itse käyttänyt toistaiseksi vain ulkona, mutta talven tultua, kun lämpö on vain plussaa, tulee varmasti testattua sisälläkin.
20230806_122525.jpg
450c 2min
Kauanko menee aikaa että pääsee tuohon 450 asteeseen?
 
Kauanko menee aikaa että pääsee tuohon 450 asteeseen?
No uunin mittari lämpiää todella nopeasti, varmaan vartissa. Kivi sitten vähän hitaammin ja riippuu miten sen lämmön laskee. Takaosa kivestä lämpeää myös nopeasti ja edestä hitaammin. Itse olen pistänyt päälle ja alkanut täytteitä vähän misailee ja sitten ehkä puolen tunnin sisään käynnistyksestä paistellut.
 
Mikä on paras praktiikka valmistaa omat pakastepitsat?

Jos teen samalla vaivalla hieman isomman taikinan ja hieman isomman tomaattikastikkeen tarkoituksena syödä tuoreeltaan vai osa pitsoista, niin rupesin miettimään miten ”extrat” kannattaisi pakastaa.

Redditissä oli vinkkinä paistaa Oonissa pohja pelkällä tomaattikastikkeella, antaa sen jäähtyä ja heittää vasta siihen juustot pintaan ja pakkaseen. Perusteluna oli ettei juusto suotta tummu/pala liikaa, jos se on jo kertaalleen ruskistettu Oonissa ja sitten vielä sähköuunissa uudelleen.

Mutta - parhaat vinkit tähän? Täytteineen vai ilman ja normi paistoaika vai lyhyempi paistoaika jne.
 
Mikä on paras praktiikka valmistaa omat pakastepitsat?

Jos teen samalla vaivalla hieman isomman taikinan ja hieman isomman tomaattikastikkeen tarkoituksena syödä tuoreeltaan vai osa pitsoista, niin rupesin miettimään miten ”extrat” kannattaisi pakastaa.

Redditissä oli vinkkinä paistaa Oonissa pohja pelkällä tomaattikastikkeella, antaa sen jäähtyä ja heittää vasta siihen juustot pintaan ja pakkaseen. Perusteluna oli ettei juusto suotta tummu/pala liikaa, jos se on jo kertaalleen ruskistettu Oonissa ja sitten vielä sähköuunissa uudelleen.

Mutta - parhaat vinkit tähän? Täytteineen vai ilman ja normi paistoaika vai lyhyempi paistoaika jne.
Ainakin kaupan pakastepizzoissa pohjat on esipaistettuja, mutta täytteet eivät. En tiedä sitten että onko pohja tarkoitus paistaa vain lyhyemmän aikaa kun kyllähän se paistuu lisää sitten sillä toisellakin kerralla.
 
Millaista pohjaohjetta kannattaisi suosia jos pitäisi parin tunnin sisään saada pitsat uuniin?
 
Millaista pohjaohjetta kannattaisi suosia jos pitäisi parin tunnin sisään saada pitsat uuniin?
Et kertonut millaista pizzaa haluat tehdä, mummon peltipizza ei vaadi kuin aineet sekaisin, pellille ja paljon ananasta päälle. Jos haluat napolilais tyylistä niin sitten mentävä kaupan kautta pakastepullat ja joku pikasulatus niille.
 
Millaista pohjaohjetta kannattaisi suosia jos pitäisi parin tunnin sisään saada pitsat uuniin?
Itse pistäisin tossa kohtaa hiivan sijaan leivinjauhetta ja lisäks oliiviöljyä.
Ei toki toimi jos on kauhee fiksaatio et pitää tulla kuohkeaa, tolla tulee rapiaa.
 
1694403159197.png


Siinäpä tuo.
  • Pirkka Parhaat 00-pizzapallo
  • Snellman Chorizo-Salami
  • pieni sipuli
  • Mutti-tomaattimurskaa
  • mausteita (basilika, pippuri, suola, sokeri)
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano (raastettuna juustopalasta)
  • Rainbow mozzarellapallo (puolikas)
  • Joku ODA:n Njuda (voi korvata Pirkka Parhaat Njudalla, ihan samalta maistuu)
  • (loraus oliiviöljyä)
Pizzakivi oli käytössä. Pohja ihan rapea.

--

Säästin nyt aineksissa. Minulla on itseasiassa Mutti pizzakastiketta ja saman merkin kuorittuja marzanontomaatteja kaapissa. Mutta nyt on arkipäivä. Myös ei ole puhvelimozzarella, vaan Rainbow. Sentään Rainbow tekee nuo Italiassa, Pirkka ei tee (ellei ole Paras).

Pirkka-tuotteet on olleet K-ruoka -tarjouksissa, enkä maksanut niistä täyttä hintaa.

--

Tämä oli jees, ja kun käyttää laadukkaita raaka-aineita, ei voi oikeastaan mennä pieleen. Nyt on kyllä downgradettu mozzarella ja tomaattikastike, mutta en huomannut eroa. Ja laitoin sokeria, koska Marzanon tomaatit ovat makeampia, niin tuo kompensoi sitä normitomaateille. Ja oli vain kaksi palloa, niin pienempi purkki Muttia.

Voipi olla, että vielä nähdään budjetinleikkausta ja ostan Grana Padanoa tai.. valmiiksi raastettua juustoa..

--

Tämän ohuempaa en saa, sitten alkaa taikina repeilemään.. Pohja uunissa ensin 7min ja sitten pizza 5min täytteineen.
 
Säästin nyt aineksissa. Minulla on itseasiassa Mutti pizzakastiketta ja saman merkin kuorittuja marzanontomaatteja kaapissa. Mutta nyt on arkipäivä. Myös ei ole puhvelimozzarella, vaan Rainbow. Sentään Rainbow tekee nuo Italiassa, Pirkka ei tee (ellei ole Paras).
Eikös Pirkka paras mozarella ollut Riitan herkun mozzarellaa? Vai onko se muuttunut?
 
Aivan, anteeksi tietämättömyyteni. Puhuit bufalasta.

Voin minä olla se tietämätön, mutta samassa paikassa nuo on siellä juustohyllyllä - ja mozzarella lukee kummassakin.

Lisäksi tietoni pizzapaistosta on tämä threadi + parikymmentä youtube-videota (Vicento's Plate on viimeaikainen suosikkini).
 
Mukava jos sait rapean pohjan paperi välissä ja kivikin eristeenä.
Rainbow taisi olla surkein tomaattimoso joita vertailitltiin vierekkäin aikoinaan. Pitsa ei toki ole se missä makuerot helpoimmin huomaa, vaan se jossa supervetisyys kostautuu. Viimeksi ostettiin kolme erilaista tomaattia ja marzanot oli hyvää, mutta kun vieressä oli vielä parempia kirsikkatomaatteja niin ei innostuttu maksamaan moisista, ainakaan pitsaan.
Ei varsinaista säästöä mutta jos raastaa parmesaanin sijaan pecorino romanoa pitsan pohjalle, niin saa maukkaampaa, ja raastaminen helpompaa hommaa. Ja muutenkin monikäyttöisempi juusto kun kaikissa, no sanotaan roomalaisissa klasskkopastoissa tuppaa olemaan.
 
Mukava jos sait rapean pohjan paperi välissä ja kivikin eristeenä.
Rainbow taisi olla surkein tomaattimoso joita vertailitltiin vierekkäin aikoinaan. Pitsa ei toki ole se missä makuerot helpoimmin huomaa, vaan se jossa supervetisyys kostautuu. Viimeksi ostettiin kolme erilaista tomaattia ja marzanot oli hyvää, mutta kun vieressä oli vielä parempia kirsikkatomaatteja niin ei innostuttu maksamaan moisista, ainakaan pitsaan.
Ei varsinaista säästöä mutta jos raastaa parmesaanin sijaan pecorino romanoa pitsan pohjalle, niin saa maukkaampaa, ja raastaminen helpompaa hommaa. Ja muutenkin monikäyttöisempi juusto kun kaikissa, no sanotaan roomalaisissa klasskkopastoissa tuppaa olemaan.

Tomaatti Mutti, lehmämozzarella Rainbow :)
Valitan, Muttin markkinointi on onnistunut ja sitä on kaapissa monessa eri muodossa. En enää muuta käytäkään.

Mikäköhän siinä on, kun lehmä ei kelpaa sinullekaan, vaan pitää olla lammasta? No, kun parmesaanipala on käytetty loppuun, voisin tosiaan kokeilla jotain muuta. Grana Padano oli listalla, mutta kai sitä pecorinoakin voisi koettaa.

Lisäksi saatan palata Fazerin palloihin. Niitä saa Prismasta nykyään ja ovat halpoja. Pirkan 00-palloista tuli vähän isompi pizza, mikä sinänsä ok, mutta maku ei ollut niin paljon parempi. Taikinaa en itse jaksa tehdä, ennenkuin olen onnistunut leivässä ja vielä en ole saanut tarpeeksi gluteenia, että olisi tullut herkullinen ja ilmava leipä.

--

Voisin jatkaa väittelyä tuosta paperista, kun se ei mielestäni niin paljoa eristä. Kiveä kuumennettiin 50min, joka voi olla liian vähän, mutta oli nälkä. Vähän vielä lisää tartten perusteluja, ennenkuin vaihdan kiveni metalliin.
 
Viimeksi muokattu:
Mutti on varma valinta, mutta en investoi kalliiseen marzanoon, enkä niin ällöihin valmiiksimaustettuihin. Normipolpaa ja jos pitää siivilöidä, niin mielummin hiukan pyreetä niskaan, niin ei tuhlaa lientä (meillä tosin vaimo tekee siivilöintinesteestä ja jämistä tomaattikeiton)
 
Jos lähdetään siitä, että mikäli sinulla ei ole kokemusta seuraavasta kapistuksesta, niin älä edes vaivaudu vastaamaan eli onko jollain kokemusta näistä grilleihin tulevista "apukuorista" pizzalle?

Itsellä 4-polttimoinen Weber ja neljällä polttimolla ilman paahto (searing) -poltinta lämpötila kohoaa grillin oman mittarin (joka tässä mallissa on ns. takaseinässä, ei kuvussa) noin 320 asteeseen. Suurin piirtein neljässä minuutissa pohja saa mukavan värin pizzakivellä, mutta täytteet päältä eivät kyllä selvästikään siihen mennessä ole ihan priimaa... toki tätä voi vähän avustaa jälkikäteen vaikka kaasupolttimella, mutta tämä on ylimääräinen työvaihe lisää.

Eli näitä grilliin tulevia kupuja löytyy aika monelta valmistajalta, mutta mitä olen itse asiaa pähkäillyt, niin jos olisin itse suunnittelmassa moista, niin malli olisi kutakuinkin tämän kaltainen eli mahdollisimman leveä verrattuna itse kiveen ja kaartuu keskelle enemmän tai vähemmän:


Toki on sitten Mustangeja, Mefistroja jne. jotka yrittävät tehdä saman, mutta suurin ero näissä on, että se laatikko on suurin piirtein kiven kokoinen, jolloin ensimmäinen haaste on mielestäni se, että mistä se lämpö sinne yläpuolelle kulkeutuu, jos oletetaan kiven olevan enemmänkin "eriste" tässä tapauksessa. Näistäkin tuossa ensimmäisessä lämpömittari varmaan hajoaisi ja menisi vaihtoon, mutta se on pieni paha.

Jotain arvosteluja näistä lueskellut, mutta mitäs kokemuksia täällä moisista olisi?
 
Jos lähdetään siitä, että mikäli sinulla ei ole kokemusta seuraavasta kapistuksesta, niin älä edes vaivaudu vastaamaan eli onko jollain kokemusta näistä grilleihin tulevista "apukuorista" pizzalle?

Itsellä 4-polttimoinen Weber ja neljällä polttimolla ilman paahto (searing) -poltinta lämpötila kohoaa grillin oman mittarin (joka tässä mallissa on ns. takaseinässä, ei kuvussa) noin 320 asteeseen. Suurin piirtein neljässä minuutissa pohja saa mukavan värin pizzakivellä, mutta täytteet päältä eivät kyllä selvästikään siihen mennessä ole ihan priimaa... toki tätä voi vähän avustaa jälkikäteen vaikka kaasupolttimella, mutta tämä on ylimääräinen työvaihe lisää.

Eli näitä grilliin tulevia kupuja löytyy aika monelta valmistajalta, mutta mitä olen itse asiaa pähkäillyt, niin jos olisin itse suunnittelmassa moista, niin malli olisi kutakuinkin tämän kaltainen eli mahdollisimman leveä verrattuna itse kiveen ja kaartuu keskelle enemmän tai vähemmän:


Toki on sitten Mustangeja, Mefistroja jne. jotka yrittävät tehdä saman, mutta suurin ero näissä on, että se laatikko on suurin piirtein kiven kokoinen, jolloin ensimmäinen haaste on mielestäni se, että mistä se lämpö sinne yläpuolelle kulkeutuu, jos oletetaan kiven olevan enemmänkin "eriste" tässä tapauksessa. Näistäkin tuossa ensimmäisessä lämpömittari varmaan hajoaisi ja menisi vaihtoon, mutta se on pieni paha.

Jotain arvosteluja näistä lueskellut, mutta mitäs kokemuksia täällä moisista olisi?

Voi olla aika hiljaista, jos nimenomaan tuollaisesta apukuoresta pitää olla kokemus. Ongelmahan siinä grillissä on juuri se, ettei ylälämpöä tule ja tuossa kuoressa se koitetaan saada tuomalla katto lähemmes. Samaan vaikutukseen pääset varmaan nostamalla sitä kiveä grillissä lähemmas kattoa esim tulitiilillä.
 
Samaan vaikutukseen pääset varmaan nostamalla sitä kiveä grillissä lähemmas kattoa esim tulitiilillä.
Ero kai siinä, että tuota kattoa ei oteta pois, kun pizza laitetaan sisään. Grillissä vaikka kuinka nostaa pizzaa ylemmäs, niin lämpö karkaa luukun avaamalla. Enkä nyt tarkoita, että tuossakaan lämpö kestäisi, kun ei sitä kokemusta ole. Jos jollain on, niin mielellään minäkin siitä kuulen.
 
VEVOR:ista on kokemusta, kun se on tällä hetkellä eniten käytetty kiinanmerkki.. Ne tekee ihan mitä vaan..

Eli laatu voi olla mitä vaan ja todellinen valmistaja mysteeri.
 
Jos lähdetään siitä, että mikäli sinulla ei ole kokemusta seuraavasta kapistuksesta, niin älä edes vaivaudu vastaamaan eli onko jollain kokemusta näistä grilleihin tulevista "apukuorista" pizzalle?

Itsellä 4-polttimoinen Weber ja neljällä polttimolla ilman paahto (searing) -poltinta lämpötila kohoaa grillin oman mittarin (joka tässä mallissa on ns. takaseinässä, ei kuvussa) noin 320 asteeseen. Suurin piirtein neljässä minuutissa pohja saa mukavan värin pizzakivellä, mutta täytteet päältä eivät kyllä selvästikään siihen mennessä ole ihan priimaa... toki tätä voi vähän avustaa jälkikäteen vaikka kaasupolttimella, mutta tämä on ylimääräinen työvaihe lisää.

Eli näitä grilliin tulevia kupuja löytyy aika monelta valmistajalta, mutta mitä olen itse asiaa pähkäillyt, niin jos olisin itse suunnittelmassa moista, niin malli olisi kutakuinkin tämän kaltainen eli mahdollisimman leveä verrattuna itse kiveen ja kaartuu keskelle enemmän tai vähemmän:


Toki on sitten Mustangeja, Mefistroja jne. jotka yrittävät tehdä saman, mutta suurin ero näissä on, että se laatikko on suurin piirtein kiven kokoinen, jolloin ensimmäinen haaste on mielestäni se, että mistä se lämpö sinne yläpuolelle kulkeutuu, jos oletetaan kiven olevan enemmänkin "eriste" tässä tapauksessa. Näistäkin tuossa ensimmäisessä lämpömittari varmaan hajoaisi ja menisi vaihtoon, mutta se on pieni paha.

Jotain arvosteluja näistä lueskellut, mutta mitäs kokemuksia täällä moisista olisi?

Naapurilla vastaava kapistus jossain kiina kaasugrillissä. Useammat pizzat syöny ja oikein toimiva. Vaatii vähän harjottelua mutta sen jälkeen onnistuu kyllä.
Ei tietenkään pärjää kunnon seteille, mutta voittaa uunin.
 
Ei ole kokemusta ko. postilaatikoista, mutta kyllähän mestarit tekee kamadollakin sujuvasti, kunhan pizzakivi on vain nostettu ylös tiilien avulla, jotta yläpuolikin saa lämpöä. Luulisi toimivan myös kaasugrillissä, suurin ongelma varmaan liian kovat alalämmöt, jos ei ole tarkkana. En sinänsä ymmärrä tuollaista satasen läpyskää kaasugrilliin, kun samaan hintaan saa jo halvimpia kaasulla toimivia pizzauunejakin.
 
Kaikenlaista rieskaa tuli uunista ulos. Uusia makuja haettu, mutta ei perinteisen voittanutta. Kovasti koittanut keksiä uusia miellyttäviä comboja, mutta ei tunnu löytyvän. Kalaa moni suosittelee, mutta lasten näkökulmasta se ei houkuttele.

Tuo punasipuli, paprika ja mascarpone toimi yhdessä. Alla oli vielä savupekonia, mutta turhan voimakas/hallitseva maku.

Edelleen joku perus Diavola on se juttu. Siihen päälle pienet hunajat niin avot.

fotor_1694518857728.jpg
 
Luovasti tein pienen purkillisen: Chilimurske, hunaja, Tabasco ja pikku tippa kukkoa. Makea ja jälkipolttoinen maku. Ihan ok tuote.

Olikohan chiracha ja tabasco ollenkaan tuossa tarpeen?

Tuo mascarpone varmaan sopii, mutta kalliimpana kuin mozzarella, mutta kuitenkin erittäin mietona myöskin jännä valinta. Itse käyttänyt mascarponea parissa pastassa kun ricotta vaikeammin saatavissa.
Pitäisikin koittaa pitsaankin.
 
Olikohan chiracha ja tabasco ollenkaan tuossa tarpeen?

Tuo mascarpone varmaan sopii, mutta kalliimpana kuin mozzarella, mutta kuitenkin erittäin mietona myöskin jännä valinta. Itse käyttänyt mascarponea parissa pastassa kun ricotta vaikeammin saatavissa.
Pitäisikin koittaa pitsaankin.

Pitäähän siinä soosissa olla makua. Epäilin että tuo jauhe ei yksistään riitä. Tabasco etikkapohjainen ja kukon pikku tulisuus toivottua. Mascarpone oli tuon chilihunajan kanssa jees.
 
Pistetään nyt tännekkin sit kysymys:

Olisiko jollain jotain helppoa kikkaa miten saisin pizzauuniin rakennettua pyörivän kiven? (35cm kiven)
Ei mitään sähköistä (koska paristokäyttöisiä vartaita ei tunnu mistään löytyvän, enkä välttist haluis porailla tota uunia) vaan ihan sellanen manuaalisesti pyöritettävä.
Ei tarvitsisi olla edes mikään kiinteä asennus, kunhan on systeemi mikä suht hyvin paikallaan pysyy.
Eikä saa olla useita senttimetrejä korkea vaan niin että osasta tulee se 1-2cm max lisää korkeutta, muuten on pizza kiinni katossa :D

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Tämän tyyppinen nyt esim (1min 25sec näkee yksityiskohtaisesti), tai mikä tahansa muu vastaava, mutta sellanen että kaikki osat löytyis ihan kivijalkamyymälöistä eikä maksa älyttömästi.

Vierestä löytyy biltema, puuilo, byggmax ja k-rauta että jos jotain osia niistä löytyy millä onnistuisi.
 
Myydään myös valmiina jos ei ole hinnasta kiinni, mutta saattaa tulla lähes yhtä kalliiksi jos alkaa itse tekemään.

Hakusanalla "Pizzatwister" löytyy Googlesta lisää.
 
Myydään myös valmiina jos ei ole hinnasta kiinni, mutta saattaa tulla lähes yhtä kalliiksi jos alkaa itse tekemään.

Hakusanalla "Pizzatwister" löytyy Googlesta lisää.
Juu olisinkin ostanut tuollaisen mutta kun noita on vaan oonille ja ei sellaista nyt löydy. :confused2:
 
Tuossahan olisi kaikki valmiina ja siitä vaan modaamaan omaan käyttöön sopivaksi :hmm:
Kallista tulee jos ei saakkaan sopimaan lainkaan paikalleen...
Vähintäänkin pitäisi porata pohjaan uudet ruuvinpaikat että tuon saisi kiinni mut sit tulee myös kysymys että onko toi 16" malli liian iso mun 14" uuniin, 12" on ainakin liian pieni, sekä noissa oonin pohjissa menee sellaisia korotusuria mihin noi twisterit asettuu päälle niin sit tonne pitäis modata jotain sopivan kokoista vielä alle ettei kivi ole aivan vinossa...

Halvimmillaanhan tollasia painolaakereita tms. löytyy ihan parilla eurolla, jos joku niistä olisi joskus jotain modannut...
 
Tomaatti Mutti, lehmämozzarella Rainbow :)
Valitan, Muttin markkinointi on onnistunut ja sitä on kaapissa monessa eri muodossa. En enää muuta käytäkään.

Mikäköhän siinä on, kun lehmä ei kelpaa sinullekaan, vaan pitää olla lammasta? No, kun parmesaanipala on käytetty loppuun, voisin tosiaan kokeilla jotain muuta. Grana Padano oli listalla, mutta kai sitä pecorinoakin voisi koettaa.

Lisäksi saatan palata Fazerin palloihin. Niitä saa Prismasta nykyään ja ovat halpoja. Pirkan 00-palloista tuli vähän isompi pizza, mikä sinänsä ok, mutta maku ei ollut niin paljon parempi. Taikinaa en itse jaksa tehdä, ennenkuin olen onnistunut leivässä ja vielä en ole saanut tarpeeksi gluteenia, että olisi tullut herkullinen ja ilmava leipä.

--

Voisin jatkaa väittelyä tuosta paperista, kun se ei mielestäni niin paljoa eristä. Kiveä kuumennettiin 50min, joka voi olla liian vähän, mutta oli nälkä. Vähän vielä lisää tartten perusteluja, ennenkuin vaihdan kiveni metalliin.
Mun mielestä noi Fazerin pallot on täysin mauttomia. Ja sen lisäksi ne on todella pieniä. Itellä ainakin jää nälkä niiden jälkeen, lapsille ovat ihan sopivat
 
Mun mielestä noi Fazerin pallot on täysin mauttomia. Ja sen lisäksi ne on todella pieniä. Itellä ainakin jää nälkä niiden jälkeen, lapsille ovat ihan sopivat
Samaa mieltä ja nykyään K-ryhmän kaupassa asioidessa ostoskoriin päätyy aina 2 x 250g PPPP palleropussi.
 
Mun mielestä noi Fazerin pallot on täysin mauttomia. Ja sen lisäksi ne on todella pieniä. Itellä ainakin jää nälkä niiden jälkeen, lapsille ovat ihan sopivat

Pirkka parhaat-palloista tuli tuommoinen 30x40cm pizza, joka oli vähän hankala 30cm pizzalapiolle, mutta koska oli myös leivinpaperia, onnistui asettelu pizzakivelle. Uunista nuo saa aina pois, mutta löysä pizzapohja täytteineen on joskus haastava saada uuniin.

Nuo Fazerin pallot on minulle ihan ok, pitää vaan vetää todella ohueksi se pohja. Ja niiden kanssa syön kaksi pizzaa kerralla/henkilö. PPPP pallojen kanssa söin yhden pizzan/päivä.
 
Samaa mieltä Fazerista, että kovin mauttomia ovat. Täällä S-ryhmällä jostain syystä pelkästään niitä, joten ei tarvitse kyseisestä ketjusta pizzataikinoita ostella. Pirkan parhaista tykästyin eniten pienempään versioon, näppärämpiä käsitellä ja tulee askarreltua 4 erilaista pizzaa kerralla. Isoissa pppp pullissa oli viimeksi jotain pellavansiemenen näköisiä siemeniä pari kappaletta seassa, lienee normaalia jos samalla linjalla käsitellään, mutta onko muille osunut?
 
Pirkka parhaat-palloista tuli tuommoinen 30x40cm pizza, joka oli vähän hankala 30cm pizzalapiolle, mutta koska oli myös leivinpaperia, onnistui asettelu pizzakivelle. Uunista nuo saa aina pois, mutta löysä pizzapohja täytteineen on joskus haastava saada uuniin.

Nuo Fazerin pallot on minulle ihan ok, pitää vaan vetää todella ohueksi se pohja. Ja niiden kanssa syön kaksi pizzaa kerralla/henkilö. PPPP pallojen kanssa söin yhden pizzan/päivä.
Oma pizzakivi ja lapio on 30cm ja laitan aina ensin pizzalapion päälle karkeampia durum-jauhoja ja kääntelen rattiotteella sormissa lähes täysikokoisen kiekon ja sitten venyttelen muotoon pizzalapion päällä.

Sitten taikinan päälle tomaattikastike, juustoraaste, mozzarella sekä täytteet ja lopuksi varmistan muutamalla nopealla heilauttamisella, ettei pizzapohja ole jäänyt mistään kiinni ja jos on, nostan reunaa varovaisesti muovisella paistolastalla ja heittelen alle lisää durum-jauhoja.

En ole vielä koskaan onnistunut saamaan pizzaa nätisti lapiolle ja siitä pizzakivelle jauhotetulta keittiön työtasolta ja siksi teen nykyään aina kaikki pizzat suoraan lapion päällä.

Viime sunnuntaina epäonnistuin liian löysän yli 48 tuntia jääkaapissa ja 6 tuntia huoneenlämmössä olleen pizzataikinan kanssa (olisi pitänyt pallottaa uudelleen).

Taikina oli jumiutunut lapioon kiinni keskeltä ja en tarkistanut tilannetta ennen kuin aloin laittamaan sitä lapiolla 280 astetta kuuman pizzakiven päälle.

Kävi vanhanaikaisesti ja "rynkyttäessä" pizzaa lapiolta kivelle, se repesi keskeltä ja oikealta vasemmalta se jäi roikkumaan kivestä yli.

Siitä sitten viiden minuutin päästä alkoi huutamaan eteisen palovaroitin, kun uuni oli täynnä savua pizzasta tippuneista täytteistä sekä nesteistä.

Nyt uuni on taas puhdistettu voimakkaalla uuninpuhdistusaineella ja hioin karkealla hiekkapaperilla pizzakiven puhtaaksi kaikesta paskasta.

DSC06515.JPG
 
Mun mielestä noi Fazerin pallot on täysin mauttomia. Ja sen lisäksi ne on todella pieniä. Itellä ainakin jää nälkä niiden jälkeen, lapsille ovat ihan sopivat
Mun mielestä fazer maistuu paremmalle ku esim pizzanpaistajien pallot.
Sen lisäksi kyllähän tollasen pallon saa kun se on oikein nostatettu niin about siihen 28cm leveydelle, kyllä siitä nälkä lähtee.
 
Joo, taitolaji, ja nöyryyslaji, jokainen töppää då och då.
Hiukan saisit helpotusta reikälapiosta, anodisoitu ja mitälie käsittelyä päällä, liukuu lievästi helpommin kuin kiiltävä.
esim: Mefisto pizzalapio 12"
Tuollainen olisi ihan näppärä jos kotona olisi riittävästi säilytystilaa noin pitkävartiselle lapiolle :thumbsup:

Ollut useamman vuoden tämä käytössä, koska mahtuu näppärästi keittiönkaappiin, kun kahvan rungossa on nappula, jota painamalla kahva taittuu lapion päälle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
296 073
Viestejä
5 061 938
Jäsenet
81 024
Uusin jäsen
RoosaTheGangster

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom