Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko joku kokeillut tehdä valurautapannulla pizzaa?
Jonkinlaisessa tarjouksessa, onko kellään kokemuksia tästä?
![]()
Netrauta.fi - Ei mikään rautakauppa
Monipuolinen valikoima sisustamisen, kylpyhuoneen, keittiön, pihan ja vapaa-ajan tuotteita kodin rakentajille. Helppo ja nopea tilaus verkkokaupasta!www.grillikauppa.com
Eikö tuo ole melkein sama kuin motonetin uuni?Jonkinlaisessa tarjouksessa, onko kellään kokemuksia tästä?
![]()
Netrauta.fi - Ei mikään rautakauppa
Monipuolinen valikoima sisustamisen, kylpyhuoneen, keittiön, pihan ja vapaa-ajan tuotteita kodin rakentajille. Helppo ja nopea tilaus verkkokaupasta!www.grillikauppa.com
Lähinnä sillä, että marssii paikalliseen moponettiin tutkimaan ja tekemään ostopäätöstä. Ei tarvii posteja maksella.Varmaan ihan sama vehje. Ei ainakaan ihan kauhhia panostus jos tuollaista kokeilee.
Todella ronskisti tosiaan öljyä pannulle. Meikäläinen on yleensä lämmittänyt eka pizzaa levyllä, pizza kun on kasassa, pannu siis levylle, levy täysille, kun alkaa öljy rätisemään pohjan alla, niin siirto uuniin, jossa 225 ja n.20min. Lopputulemana aivan järkyttävän upean rapea pohja. Toimii hyvin ihan peruspohjillakin.Tuommoisella tehty useamman kerran pannupizzaa ja deep dishiä, ihan hyvin toimii. Rasvaa vaan hyvin ennen kuin sinne taikinan laittaa niin irtoaa sitten kypsänä helposti. Meitä laiskotti niin ei jaksettu mitään custom pannupizza taikinaa tehdä vaan ihan normireseptillä ja myös käytettiin Lidlin taikinapalloja, hyviä tuli silti. Kauan tarvitsee toki uunissa pitää että taikina kypsyy täytteiden alta, taisi olla joku 40-45minsaa, ei tehty mitään esikypsennystä pelkän pohjan kanssa. Me ei siis tehty mitään pannunpohjalla makaavaa pikkupizzaa vaan semmosia missä oli koko pannun täydeltä tavaraa jota söikin sitten 5-6 henkeä.
No, en tiedä mitä siinä ohjeessa tarkalleen sanotaan, mutta yleensähän nuo rasvapoltetaan ennen käyttöönottoa ja siihen ei oliiviöljyä suositella. Rasvapoltossa käryä kyllä syntyy, käytit sitten mitä tahansa rasvaa.Millä tuollainen hiiliteräslevy pitäisi käsitellä ennen pitsanpaistoa vai tarvitseeko millään? Ohjeessa kuitenkin sanottiin että voitele kasvisöljyllä ja kuumenna tunti ennen käyttöä
Ei mutta jos grilliin vertaa missä yrittänyt tähän mennessä tehdä. Sähköuunia en ole viittiny rääkätä.Joo, se "tasainen lämpö" voi jäädä kuitenkin soveltamiseksi, on uuni mikä tahansa, kyllä omakin sähkökäyttöinen vaatii sen vähintään yhden 180 asteen käännön. Ja mitä taikinaan tulee, ei niitä tarvitse vaivata, jos on aikaa. En minäkään muuta tee kuin sekoitan sekaisin ja annan olla, pari kolme vuorokautta jääkaapissa, sitten pallotetaan ja seuraavana päivänä tehdään pitsat.
No pizzakiven lämmitys uunissa ei ole ihan nopee juttu eikä näillä sähkönhinnoilla halpakaan. Kaasu maksaa "vaan" 17snt/kwh..
Mitenhän tää liittyy pizzan valmistukseen?Ah, Lidlissä tuli käytyä...oiskohan syytä pistää taikina muhaamaan?
Oli tuossa toki muutakin:
Biolan pienoiskasvihuone
chileille.
Italiamo jäätelö
kahvi-
-sitruuna
Italiamo salame Napoli
Italiamo Pecorino Romano
Salami Ventriciana
Scamorza juusto
Mascarpone gorgonzola juusto
Ostettu Italialaisia juttuja ja OskuK pohti pitäisiköhön laittaa pizzataikinaa tulemaan.Mitenhän tää liittyy pizzan valmistukseen?
Ah, Lidlissä tuli käytyä...oiskohan syytä pistää taikina muhaamaan?
Italiamo salame Napoli
Italiamo Pecorino Romano
Salami Ventriciana
Scamorza juusto
Mascarpone gorgonzola juusto
No kyllä mä nyt sen verran osaan lukea, mutta kelasin vähän herätellä että tuossa mennään kyllä jo täysin turhan ei lisäarvoa tuovan ja topikin nimenkin rajaaman aiheen ulkopuolella. Ymmärrät varmaankin itsekin, että "pitäsköhän laittaa pizzataikina muhaamaan" ei nyt vaan oikein ole sisällöltään minkäänlainen järkevä panostus asiapitoiseen topikkiin.Ostettu Italialaisia juttuja ja OskuK pohti pitäisiköhön laittaa pizzataikinaa tulemaan.
Enkö vaan osaa vai onko nuo pakastetaikinat tosi vaikeita venytellä käsin ilman kaulinta?
Ajattelin, että se anti oli nuo tällä hetkellä Lidlistä löytyvät Italia-tuotteet. Kyllähän täällä keskustellaan ja kertoillaan muistakin täytteistä, niin en tuota nyt häiritsevänä tai silmään pistävänä kokenut.Ymmärrät varmaankin itsekin, että "pitäsköhän laittaa pizzataikina muhaamaan" ei nyt vaan oikein ole sisällöltään minkäänlainen järkevä panostus asiapitoiseen topikkiin.
Taikinan tekoa ei kantsi tosiaan pelätä. Itsekin lähes peukalo keskellä kämmentä aloittelin nämä pizzataikina hommat.@Azathoth Tee taikina itse. On parempaa, helpompi käsitellä ja reunat kohoaa aivan eritavalla. Itse aloitin perus taikinoista, ja nyt toinen kierros Poolish esitaikinalla. Poolish on sen verran helppo, että suosittelen kaikille. Pieni purkki jääkaappiin 16-24h ja seuraavana päivänä leipasee taikinan kasaan. Toisena päivänä taikina, kohotus, pallotus ja teko ottaa kaikkineen 2-3h. Varsinaista työaikaa ei kulu juuri laisinkaan. Kannattaa katsoa vaikka Viton Poolish videoita YouTubesta. Viton sanoin: Vola!
Missäs olis hyvä kirjallinen ohje asiasta?@Azathoth Tee taikina itse. On parempaa, helpompi käsitellä ja reunat kohoaa aivan eritavalla. Itse aloitin perus taikinoista, ja nyt toinen kierros Poolish esitaikinalla. Poolish on sen verran helppo, että suosittelen kaikille. Pieni purkki jääkaappiin 16-24h ja seuraavana päivänä leipasee taikinan kasaan. Toisena päivänä taikina, kohotus, pallotus ja teko ottaa kaikkineen 2-3h. Varsinaista työaikaa ei kulu juuri laisinkaan. Kannattaa katsoa vaikka Viton Poolish videoita YouTubesta. Viton sanoin: Vola!
Missäs olis hyvä kirjallinen ohje asiasta?
Tällainen löytyy pitsanpaistajilta:
![]()
Poolish – Oikotie aromeihin - Pizzanpaistajat
Moni Pizzanpaistajien -Facebook ryhmässä on huomannut, että suosittelen usein kokeilemaan taikinan tekemisessä ns. poolish-menetelmää. Mutta mikä on poolish ja mitä iloa siitä on? Ja miten ihmeessä tehdään poolish-taikina? Näitä kysytään niin usein, että päätin ns. tarttua kynään ja avartaa...pizzanpaistajat.fi
Onko hyvä vai löytyykö jostain parempaa? Sen verran vanha kääpä, että tykkään huomattavasti enemmän kirjoitetuista ohjeista kuin videoista.
ps. en ole mitenkään muuten pizzanpaistajiin liittyvä henkilö, kuin että olen fb ryhmän jäsen. En saa provikkaa tai mitään. Noi on musta hyviä tuotteita.
Olen pakastanut itsekin. Olisinko edellisenä päivänä ottanut sulamaan jääkaappiin pakkasesta ja sit 2-3h ennen paistoa huoneenlämpöön. Pakkaseen pistänyt yksittäin pakatuissa minigripeissä ja sitten siirtänyt ilmatiiviiseen pakasterasiaan.Joo nuo pirkka x pizzanpaistaja -tuotteet on kyl tosi jees. Varsinkin valmis tomaattisoossi, pizzakala ja kinkkulastu.
@J-R5 Kiitos rohkaisusta. Seuraavalla kerralla teen itse ja raportoin tulokset tänne. Oletko (tai onko kukaan muu) pakastanut noita itse tehtyjä palloja? Ja jos on niin miten ovat sulatuksen jälkeen toimineet. Meinaan vaan kun usein tuo lättyjen tekeminen tulee aikalyhyellä varoitusajalla, tyyliin vaimo torstaina ilmoittaa että huomenna haluaa töiden jälkeen pizzaa tai vanhemmat soittaa perjantaina iltapäivällä että ovat viikonloppuna tulossa kylään. Siksi olen tähän mennessä suosinut noita pakastepullia kun ovat toimineet hyvin lyhyellä varoitusajalla.
No vaikka tässä yksinkertainen ohje.
Poolish esitaikina:
200g vettä
200g 00-jauhoja
5g hunajaa
5g kuivahiivaa
1. Sekoitus
2. 15min. lepoa
3. Sekoitus, jonka jälkeen 60min. RT kohotus ilmatiiviissä rasiassa
4. CT jääkaapissa 16-24h
Seuraavana päivänä taikina:
300g jauhoja (hienoja, vaikka Manitoba)
300g vettä
15-20g suolaa
200g jauhoja (00-jauhoja, vaikka Caputo Cuoco)
1. Sekoita esitaikina ja jauhot
2. Lisää sekoitettu vesi ja suola liuos
3. Taikinan teko, 10min. vaivaus/yleiskone
4. 60min. lepoa liinan/kelmun alla RT
5. Pallotus, 4x noin 260g palloja
6. Nosta pallot öljyttyinä vaikka uunipellille ja kelmuta ne tiiviisti (muuten pallon pinta kuivuu) Pallotettuina 1-2h kohotus RT
7. Pohjien pyörittely
Käytä pohjien pyörittelyssä/käsittelyssä Semolina, Durum tai maissijauhoja.
Hyvä vinkki, että voisi tehdä pallot etukäteen valmiiksi ja jääkaappiin. Tällöin tekopäivä on jokseenkin samanlainen kuin tuolla kylmäkohotuksella.Viikonloppuna paistelin pizzaa ja tuli tehtyä poolish taikina myöskin. Itse jos lähden napolilaistyylisen perään niin tulee tuon poolishin kautta mentyä. Nyt tein torstaina poolishin jääkaappiin yöksi, perjantaina sitten palloiksi asti ja pallot jääkaappiin ja lauantaina paisto. Tuolla tavalla itse tekopäivä on suht rauhallinen, kun tarttee vaan valmistella täytteet.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.