living_death
★ Still alive ™
- Liittynyt
- 15.11.2016
- Viestejä
- 7 839
Parit pizzat tälle illalle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
3 Fazerin palleroa sulamassa.
Tästä saa törkeän hyvää pizzakastiketta, kun maustaa itse oreganolla, pippurisekoituksella, suolalla, sokerilla ja ruokaöljyllä ja surauttaa tehosekoittimessa kaikki sekaisin.
![]()
Hyvää. Mä oon tehnyt vaan niin että korvaa parmesaanin pussillisella emmental-raastetta, ja pakastekaalista tuntuu saavan jotenkin parempaa, kun sulattaa ne paistinpannulla oliiviöljyssä (saa vähän kärähtääkin). Kukkakaali kannattaa nimenomaan raastaa, koska jos sen vetää liian hienoksi niin pohja ei pysy kasassa.Onko kukaan kokeillut tuollaista kukkakaalipohjaista pohjaa:
![]()
Pizzapohja kukkakaalista
Vähähiilarinen pizzapohja valmistuu kukkakaalista kokonaan ilman jauhoja. Kukkakaalipizza maistuu etenkin juuston ystävälle ja gluteenittomille!www.soppa365.fi
Joskus maistanut. No, eihän se pizzaa ole eikä sille maistu. Jos tykkää kukkakaalin mausta niin ihan syötävää kyllä.Onko kukaan kokeillut tuollaista kukkakaalipohjaista pohjaa:
Toimiihan se, toki ei se puoli senttiä paksumpi Karu 12 ole kuin vitosen kalliimpi, niin varmaankin parempi hankinta. Se varaa kuitenkin lämpöä enemmän -> rapempi ja tasaisempi paistotulos.![]()
Ooni Koda 12- ja Fyra 12 - pizzakivi
Aidot pizzafanit ympäri maailmaa tietävät, että pizzassa kyse on täydellisestä pohjasta! Tämän pizzakiven avulla voit valmistaa loistavia pizzoja vaivatta.www.verkkokauppa.com
Vissiin toimiva sähköuunissa? Haluaisin parantaa pitsojani ja opetella enemmän. Kunnon uuniin ei ole mahdollisuutta ainakaan nyt.
Kiven lisäksi kannattaa kokeilla semmoistakin taktiikkaa että laittaa ensin pelkän pohjan paistumaan pariksi minuutiksi ennen kuin heittää täytteet. Ei maksa mitään ja rapeus lisääntyy.![]()
Ooni Koda 12- ja Fyra 12 - pizzakivi
Aidot pizzafanit ympäri maailmaa tietävät, että pizzassa kyse on täydellisestä pohjasta! Tämän pizzakiven avulla voit valmistaa loistavia pizzoja vaivatta.www.verkkokauppa.com
Vissiin toimiva sähköuunissa? Haluaisin parantaa pitsojani ja opetella enemmän. Kunnon uuniin ei ole mahdollisuutta ainakaan nyt.
Ooni Koda 16 ekassa testissä viikonloppuna ja kyllähän tuolla ihan erilaiset pizzat tulee. Yksi ongelma: käytän pizzan siirtämiseen jauhotettua pizzalapiota. Vehnäjauhot palavat kuitenkin uuniin eikä seuraavaa lättyä viitsisi heittää palaneiden jauhojen päälle. Miten olette tämän ratkaisseet? Mietin jotain pitkävartista, lämpöä kestävää harjaa tai jotain pitkävartista (alumiini tms.) tuhkaimuria. Pitkävartisella grilliharjalla (Biltemasta) homma ei oikein pelannut.
Äkkiseltään tuli mieleen tämä, mutta ei varmaan ole haetunlainenMulla on Oonin sellainen puuvartinen pitkä harja millä voi ylimääräiset jauhot sutasta sivuun Oonin ollessa päällä. Mä siis sutasen ne vaan tyynesti sivuun sinne kiven alle. Tuon lisäksi olen muutaman kerran puhaltanut jauhoja kiveltä pois ja siinä menee muuten ripset. Parhain tuohon varmasti olisi paineilmapullo, millä yks suihkasu ja jauhot ulkona. Tosin pullo mossahtaa lämmöstä...ehkä Ryobin akkukompura pitää ottaa käyttöön. Johan siinä Oonin vieressä on jo laserlämpömittari niin miksei sitten lisää autotallin helmiä.
Onkos kellään heittää vinkkiä mistä saisi erillistä rosteritasoa reunuksella hyvään hintaan. Ajatus olis hankkia pöytä Oonia ja pizzan työstöä varten ulos, mutta ulko-oloissa rosterilevyn pitäisi olla irrotettava, jotta sitä vois säilyttää sisällä poissa linnunpaskalta. Yritin sopivan hintaisia levyjä löytää (haluaisin levyn jossa pieni kaulus reunassa ettei jauhot tipu joka puolelle) enkä löytänyt.
Äkkiseltään tuli mieleen tämä, mutta ei varmaan ole haetunlainen

Mulla on Oonin sellainen puuvartinen pitkä harja millä voi ylimääräiset jauhot sutasta sivuun Oonin ollessa päällä. Mä siis sutasen ne vaan tyynesti sivuun sinne kiven alle. Tuon lisäksi olen muutaman kerran puhaltanut jauhoja kiveltä pois ja siinä menee muuten ripset. Parhain tuohon varmasti olisi paineilmapullo, millä yks suihkasu ja jauhot ulkona. Tosin pullo mossahtaa lämmöstä...ehkä Ryobin akkukompura pitää ottaa käyttöön. Johan siinä Oonin vieressä on jo laserlämpömittari niin miksei sitten lisää autotallin helmiä.
Onkos kellään heittää vinkkiä mistä saisi erillistä rosteritasoa reunuksella hyvään hintaan. Ajatus olis hankkia pöytä Oonia ja pizzan työstöä varten ulos, mutta ulko-oloissa rosterilevyn pitäisi olla irrotettava, jotta sitä vois säilyttää sisällä poissa linnunpaskalta. Yritin sopivan hintaisia levyjä löytää (haluaisin levyn jossa pieni kaulus reunassa ettei jauhot tipu joka puolelle) enkä löytänyt.
Niin ja onhan sulla reikälapio? Sillä oli isoin merkitys palavien jauhojen määrään.
Oliko millä jauhoilla tehty ja paistoitko pizzakivellä tai teräksellä?
Pizzan tai ja sellaisten ruokien valmistaminen, joihin tarvitaan runsaasti lämpöä alapuolelta.
Alempi lämmityselementti ja takaseinällä oleva rengaslämmityselementti kuumenevat.
Tein tätä ja @salojan mukaisesti korvasin punaleimaemmentaalilla reseptin juuston. Ei tämä minun mielestä maistu yhtään kukkakaalille. Kananmuna sen sijaan pohjassa maistuu. Mitään ongelmaa ei ollut taikinan koossapysymisessä, tosin tein aika ohutta ja uunitus meni pikkuisen pitkäksi. Toki uunissa kiertoilmauunitin tuon alun osuuden niin sai kosteutta pois mitä tuossa kaalissa oli vähän ylimääräistä. Seuraavalla kerralla pitää koettaa paahtaa tuota kukkakaalia öljyssä vähän pannulla. Ainoa miinus on oikeastaan tuo kananmunan maku, sitä saisi olla vähemmän.Onko kukaan kokeillut tuollaista kukkakaalipohjaista pohjaa:
![]()
Pizzapohja kukkakaalista
Vähähiilarinen pizzapohja valmistuu kukkakaalista kokonaan ilman jauhoja. Kukkakaalipizza maistuu etenkin juuston ystävälle ja gluteenittomille!www.soppa365.fi
hups )

Minkä kokoisia pizzoja (halkaisija) teette minkä painoisesta pallosta?
Viikon pitsa: kolmea juustoa, jauhelihaa, njudaa, paprikaa ja oliivia.
![]()
![]()
![]()
Oma pitsani on juuri niin iso, mitä Lidlin pitsakivelle mahtuu. Pituussunnassa on tilaa, mutta nytkin yksi reuna hieman "roikkui". Eli kun pitsakiven leveys on 30 cm, on pitsa 31-32 cm halkaisijaltaan. Havainto: kiven yli jäävä reuna ei nouse yhtä hyvin kuin kivellä oleva osa.

Onko kukaan hankkinut Oonin pitsauunille tarkoitettua metallipöytää? Tällaista
![]()
Ooni Modular Table -pöytä, medium
Ooni Modular Table -pöytä, medium on täydellinen alusta Ooni pizzauuneille. Pöydän terästasolle mahtuvat kaikki Oonin pizzauunit. Alatasoille saat mahtumaan polttopuut ja muut tarvikkeet.www.verkkokauppa.com
Haluaisin siirtää uunin puutarhapöydältä omalle pöydälle, mutta vähän epäilyttää, voiko tuota säilyttää ulkona talven, kun ei ole lämmintä varastoa minne siirtää pöytää talveksi.
Onko kukaan hankkinut Oonin pitsauunille tarkoitettua metallipöytää? Tällaista
![]()
Ooni Modular Table -pöytä, medium
Ooni Modular Table -pöytä, medium on täydellinen alusta Ooni pizzauuneille. Pöydän terästasolle mahtuvat kaikki Oonin pizzauunit. Alatasoille saat mahtumaan polttopuut ja muut tarvikkeet.www.verkkokauppa.com
Haluaisin siirtää uunin puutarhapöydältä omalle pöydälle, mutta vähän epäilyttää, voiko tuota säilyttää ulkona talven, kun ei ole lämmintä varastoa minne siirtää pöytää talveksi.
En ole hankkinut, mutta tässä olen noita pöytiä hiukan katsellut. Joku täällä vinkkasi tämän pöydän Stainless steel work table PREMIUM 1,4 m - with basic background , jota nyt olen himoinnut jo hetken. Juuri äsken laitoin sähköpostia ja kysyin paljon postit on Suomeen. ECO versio tuosta on halvempi, on vähän halvempaa terästä vissiin. AISI 201 vs tämän premium mallin AISI 304. Tuo Oonin pöytä on jotenkin todella ahdas ja rimpulan näköinen, niin siksi mietin että laittaa hiukan lisää euroja kiinni niin olisi monikäyttöisempi pöytä.
Mikä oli suunnitelma pitää tuo puhtaana ulkokäytössä? Itseä mietityttää jättää ruuanvalmistustaso ulos vaikka se säätä kestäisikin.
Meillä on Oonin isompi pöytä ja on todella tukeva. Pöytälevy tosiaan RST ja runko maalattua terästä. Yhden talven se on ulkona lasiterassilla ollut ja ei ollut moksiskaan. Pizzaa tuon päällä ei kyllä mahdu tekemään jos ei sitten varta vasten siihen dedikoi. Samalle pöydälle uunin kanssa mahdoton ajatus. Kaksi pöytää rinnakkain, niin onnistuu kyllä. Siistin näköinen viritys ja ostin siihen vielä kaveriksi tollasen tarvike boxin. Kyllä siinä pizzoja kärvistelee.En ole hankkinut, mutta tässä olen noita pöytiä hiukan katsellut. Joku täällä vinkkasi tämän pöydän Stainless steel work table PREMIUM 1,4 m - with basic background , jota nyt olen himoinnut jo hetken. Juuri äsken laitoin sähköpostia ja kysyin paljon postit on Suomeen. ECO versio tuosta on halvempi, on vähän halvempaa terästä vissiin. AISI 201 vs tämän premium mallin AISI 304. Tuo Oonin pöytä on jotenkin todella ahdas ja rimpulan näköinen, niin siksi mietin että laittaa hiukan lisää euroja kiinni niin olisi monikäyttöisempi pöytä.
Minkä kokoisia pizzoja (halkaisija) teette minkä painoisesta pallosta?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.