Anyways, hain tuollaisen kaasupolttimen, pistän jotain kokemuksia kun lättyä teen, varmaan viimeistään ensviikolla etätöissä lounasta, toinen lapio jäi vielä hankkimatta, olettavasti puisen nyt sitten jostain etsin.
Kaasupoltin on nyt testattu ja ei tämä(kään) mikään hopealuoti ole ensikokemuksella. Mielestäni meni kyllä parempaan suuntaan eli reunoja on vaikeahko polttaa niin täydellisesti kuin pelletillä.
4 pizzaa tein putkeen eli mitään massiivista kokemusta ei aiheesta vielä ole
. Pohja tuntuu pysyvän "raaempana" luukulla, josta seuraa se että pizzaa ei uskalla alkaa käänteleen pitkään aikaan (ettei tule reikää), josta aiheutuu se että peräseinän reunasta pieni osa ottaa vähän osumaa kaasuliekistä.
Hyvä puoli:
- pizzaa saa pitää nyt ainakin sen 2min "uuni":ssa -> hyvä juttu mielestäni.
- reunat ei pala kuten pelletillä
- lämpötilaa pystyy pudottamaan
Huonoja puolia:
- Pietzo-sytytys toimii miten toimii
- kaasun virtauksen säätö ei tunnu pitävän "asetustaan" (**)
- pizza palaa päältä ennemmin kuin reunoista (*)
*) Jos pienennät kaasua niin sitten taas kivi ei lämpeä tai ainakaan tunnu lämpeävän. Toisin sanoen ilmeisesti kaasu olisi aina hyvä kääntää täysille kun pizza ei ole sisällä ja vastaavasti sitten pienentää kun pizzan laittaa uuniin, josta päästään (**):ään.
Sanoisin että myös se etuluukku saisi olla puoliksi tai 1/3 kiinni yläreunastaan, "koda"ssa se on vähän tähän malliin. Toisaalta tuosta avoluukusta on nyt helppoa tiirailla mitä sisällä tapahtuu
.
Kokonaisuus on mielestäni reilusti parempi kuin pelletillä, mutta hinnan puolesta taitaa saada heittämällä jo "koda"n, jonka epäilen taas olevan parempi kuin uuni+poltin, koska koda polttimella tehty alunperin toimimaan ja poltinkin näyttää vähän erilaiselta (mm. metallinen liitos letkuun).