Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tässä myös erittäin hyvä pannupizzaohje, helppoa kun ei tarvitse edes vaivata vaan taikina tekee lähes kaiken itse.
En tiedä voisiko tuoda kokeilla myös normaalin ohuen pizzan kanssa?
Mistähän tollaisen reiällisen pizzapellin löytää kotomaasta ok hintaan? Amazon.de tarjoilee kyllä vaihtoehtoja todella edukkaaseenkin hintaan.
House pinnoitettu pizza-alusta 35cm - Prisma verkkokauppa Tälläistäkö tarkoitat?
Ensimmäinen juureen tehty pizzataikina ja ei ole enää paluuta hiivan käyttöön.
Eikai sen ihmeellisemmästä oo kyse kuin sopivan hydrataation saaminen?Olisiko ohjetta heittää tähän taikinaan? Ajattelin laittaa tässä lähiaikoina ruisjuuren käymään, ja tekisi mieli kokeilla pizzataikinaa.
Samaa olen suunnitellut. Tuolla oli hyvältä kuulostava tekniikka:Pohtinut jos kokeilisi pakastepitsan tekemistä. Eli samanlaista kuin kaupan pakasteista löytyvää tavaraa. Kaupan pakastelätyt on aika suolaisia ja rasvaisia. Ja olisihan se mukavaa pakasteesta ottaa jotain mättöä ja käyttää uunissa. Ei aina tule syötyä kaikkea mitä tekee syödä kerralla. Tai sitten perustelen itselleni tätä kokeilun halusta
Miettiny, toimisiko sellainen järjestelely, että ensin esipaistaisi pohjaa , antaa jäähtyä, sitten laittaisi soosit ja täytteet, kelmut ja mahdolliset muut säilytys jipot ja pakasteeseen? Lämmittäminen hoituisi suunilleen samallalailla kuin Ristoranteissa tai Grandiosissa.
Mikron kautta menee pizza kuin pizza huonoksi riippumatta täytteistä IMO.Valmiita pizzaslaisseja uuniin pakastuspusseihin?
Itse laitoin monta slaissia per pussi ja erottelin ne leivinpaperilla ettei tartu toisiinsa kiinni.
Ei tarvitse edes odotella palan sulamista kun laittaa vaan mikroon ja ääntä kohti.
Tosin kannattaa miettiä mitä täytteitä laittaa pizzaan pakastaessa eteivät mene pahaksi pakastaessa (paprika ainakin meni huonoksi).
Noni, eikun huomenna kokeilemaan! Taikina ollu jääkaapissa parisen päivää, intoa odottamassaSamaa olen suunnitellut. Tuolla oli hyvältä kuulostava tekniikka:
1. Pohjan esipaisto 3-5 min
2. Pohjan jäähdytys, täytteet päälle ja jäädytys 3 t yhdessä kerroksessa
3. Tuplapaketointi ensin tuorekelmuun ja sitten folioon, niin ei kuivu. Säilyy pakastimessa 3 kk.
4. Paisto jäisenä
Paiiiitsi jos mikrossa sattuu olemaan crisp-alusta tmv. niin sillä just ja just voi uudelleenlämmittää pizzaa, kunhan alustan esilämmittää ensin ilman pizzaa eikä pidä sitä pizzan kanssa yhtään pidempään siellä mikrossa kuin on tarvis.Pitsaa ei pitäisi uudelleenlämmittää mikrossa, vaan uunissa tai paistinpannussa. Tässä pitserian ohje ylijääneen pitsan lämmittämisestä:
Jäikö pitsaa toisellekin syömiskerralle? Tämä on paras tapa lämmittää se
Pelkkä lautaselle ja mikroon -taktiikka ei tarjoa parasta mahdollista lopputulosta. Toisinaan käy niin, ettei pitseriasta ostettua pitsaa jaksakaan syödä kerralla, vaan sillä saa herkutella myös toisellakin kertaa. Osa popsii jäljelle jääneen pitsan kylmänä, mutta moni sen sijaan lämmittää jämät...www.nainen.com
Tulipas kokeiltua. Ensiki lämmitin pannua täydellä teholla, että alko jo lämpö tuntumaan, mutta ei kuitenkaan hirmu kuumaksi. Sitten heitin siivun pannulle, laskin muistaakseni lämmön neloselle tai kolmoselle (hellan lämpöskaala 1-6), annoin olla niin kauan kun kopisi pohja. Sitten laskin lämmön ykköselle, pikkasen vettä pannulle ja kansi päälle. Taisin vielä toisen satsin vettä pistää veden haihduttua varmistaakseni, että lämpeni kunnolla.Pitsaa ei pitäisi uudelleenlämmittää mikrossa, vaan uunissa tai paistinpannussa. Tässä pitserian ohje ylijääneen pitsan lämmittämisestä:
Jäikö pitsaa toisellekin syömiskerralle? Tämä on paras tapa lämmittää se
Pelkkä lautaselle ja mikroon -taktiikka ei tarjoa parasta mahdollista lopputulosta. Toisinaan käy niin, ettei pitseriasta ostettua pitsaa jaksakaan syödä kerralla, vaan sillä saa herkutella myös toisellakin kertaa. Osa popsii jäljelle jääneen pitsan kylmänä, mutta moni sen sijaan lämmittää jämät...www.nainen.com
Hae lähipizzeriasta, kai ne parilla ekellä myy pallonTulipahan tuossa mieleen, kun katselin tubesta ruokavideoita, niin välillä jos vaikka pitsaa tehdään, nin jenkeissä on haettu tuoretta pitsapohjataikinaa esim. leipomosta. Onko siis kukaan törmännyt tämän tyyppiseen myyntiin suomessa?
Tossa näkee hyvin kuinka tosi kuumalla tehtynä matala hydrataatiokin toimii. Kotiuunissa ei saa tollasta pizzaa noin alhaisella hydrataatiolla ja oon vähän kateellinen tolle kamadolleKamado Joella tuli paistettua 450 asteen lämmössä parit pizzat, hydraatio oli tällä kertaa 60% ja jauhoina toimi Ramlösan 00-jauhot.
Ootko ikinä katsonut miltä vaikkapa napolilainen pizza näyttää? Jos nyt verrataan vaikka tällä sivulla tota kurwaslobon ja living deathin pizzoja niin tossa living deathin pizzassa toki on kiva tasainen väri tolla reunuksella matalasta paistolämmöstä johtuen ja juustokin näyttää värikkäältä, mutta jos mietit mitä siinä on tapahtunut niin reunus ei enää living deathin pizzassa olekaan kovin pehmeä vaan ennemminkin rapea ja täytteistä esim juustosta on rasvat jo alkaneet erottua.Minun silmään pohja näyttää jääneen peräti ra'aksi ja väriäkin juustossa saisi olla enemmän.
Mikä tuo lautanen/pannu on mille kokoat ja paistat pizzan?Nyt tuli yksi parhaimmista pohjista.
Kauttaaltaan rapea, jopa pizzan keskeltä ja veikkaan, että syynä on se, ettei tullut laitettua liikaa täytteitä kosteuttamaan pohjaa.
Pepperonisalamia, uutta Hungry Chef tomaattisoosia, mozzarellaa, Hot Devils jalapenoa, pieneksi pilkottua ananasta, emmentaljuustoraastetta ja oreganoa.
Pizzaa ei noissa lämmöissä voi pitää kuin hetken, pohja kypsyy kymmenissä sekunneissa. Ja meikäläinen pyrkii kotioiloissa tekemään mahdollisimman lähelle napolilaista pizzaa, mitä nyt vaan pystyy. Eli kova lämpö, taikinan pyörittely ja laadukkaat raaka-aineet.Minun silmään pohja näyttää jääneen peräti ra'aksi ja väriäkin juustossa saisi olla enemmän.
Ootko ikinä katsonut miltä vaikkapa napolilainen pizza näyttää? Jos nyt verrataan vaikka tällä sivulla tota kurwaslobon ja living deathin pizzoja niin tossa living deathin pizzassa toki on kiva tasainen väri tolla reunuksella matalasta paistolämmöstä johtuen ja juustokin näyttää värikkäältä, mutta jos mietit mitä siinä on tapahtunut niin reunus ei enää living deathin pizzassa olekaan kovin pehmeä vaan ennemminkin rapea ja täytteistä esim juustosta on rasvat jo alkaneet erottua.
Kurwaslobon pizza on ulkonäöltään jo hyvin napolilaisen pizzan näköistä, reunus on ilmava, pehmeä ja paikoin rapea ja juustokin on sulanut ja saanut vieläpä vähän väriäkin, mutta ei ole varsinaisesti ruskistunut vaan siinä on juuston tekstuuria vielä mukana.
Tyyleiltään noi on hyvin erilaisia pizzoja, toinen on tollanen hyvin homogeeninen ja pakastepizzamainen kotiuunipizza, toinen vastaa tollasta kunnon pizzauunilla paistettua napolilaistyylistä pizzaa. Maussakin on varmasti eroa ja lopultahan kyse on siitä mistä tykkää. Jos esim itse haluan perusvarmaa peruspizzaa niin voin ihan hyvin ostaa vaan pakastealtaasta pakastepizzan ja sitten jos teen kotona niin haluan hifistellä pizzakiven kanssa ja tehdä mahdollisimman spessua kamaa. Sullakin on siis oikeus mielipiteeseen, mutta ei toi kurwaslobon pizza nyt kuitenkaan taikinaltaan raakaa ole vaan ihan oikeaoppinen lätty.
Ei ole pizza pronto mutta vastaava. Kannattaa varmistaa, että ylävastus on päällä silloin kun pizzan laittaa uuniin esim. pitämällä kantta niin kauan auki, että vastus menee päälle.Onkos täällä OBH Pizza Pronton käyttäjiä?
Millasilla säädöillä ootte saanu niin ettei pohja kypsy ennen täytteitä?
Ei ole pizza pronto mutta vastaava. Kannattaa varmistaa, että ylävastus on päällä silloin kun pizzan laittaa uuniin esim. pitämällä kantta niin kauan auki, että vastus menee päälle.
Siis mun pointtihan oli vaan se, että noi pizzat on täytetty samaan tyyliin juustoraasteilla, kebabeilla, kinkuilla jne hyvin homogeenisesti ja lopputulos on samantapainen eli ruskistunutta juustoa ja suhteellisen vakiomuotoisella reunuksella oleva lätty. Todella samankaltaista siis. Eihän tuo ole edes huono asia vaan tyyli on erilainen ja kunhan omaan suuhun maistuu niin hyvä niin.Oon katsonut, ja sen jälkeen jättänyt moiset niiden italialaisten ja muiden turhien hifistien väännettäväksi, vähän niinkuin tollaset pakastepizza -kommentit toisten lätyistä.
House pinnoitettu pizza-alusta 35cm - Prisma verkkokauppaMikä tuo lautanen/pannu on mille kokoat ja paistat pizzan?
Esilämmitän kakkoselle asti. Sitten kun termari naksahtaa pois päältä niin lätty uuniin ja termari välittömästi maksimille. Pizza on sen jälkeen valmis noin 5-8 minuutissa ilman, että termari ehtii naksauttaa vastuksen pois päältä. Jos pohja tosta huolimatta palaa ennen kuin täytteet on riittävän kypsiä niin herää mieleen kysymys, että teetkö sillä jotain överitäytteisiä pannupizzoja tai pakastepizzoja? Mitä paksumpi lätty sitä vähemmän esilämmitystä ja vastuksen päälläoloakin joutuu ehkä paistamisen aikana jaksottaa. Ja jostain grandiosistahan palaa pohja jo puhaltamalla saunassa kuumaa ilmaa niitä päin.Onkos täällä OBH Pizza Pronton käyttäjiä?
Millasilla säädöillä ootte saanu niin ettei pohja kypsy ennen täytteitä?
Eikös ilmatiivis joustamaton astia ole aika huono kohotukseen kun sinnehän pitäisi pystyä tulemaan laajentumaa kohoamisesta?Ei voi olla kuin kateellinen tuosta kamadosta. Erittäin hyvän näköistä pizzaa.
Teinpä itsekin viikonlopuksi pizzaa. Perjantaina leipasin pari taikinaa ja tänään paistoin pizzat. Yhteensä 4 pizzaa toisesta taikinasta ja toisesta tuleekin sitten pellillinen focacciaa. Paisto tapahtui pizzakivellä maksimilämmöillä. Lainasin duunista infrapunalämpömittarin, joka näytti kiven pinnan lämpötilaksi 297 °C. Käytössä on sähköuuni, jonka säädin näyttää maksimiksi 300 °C eli ihan hyvin näyttäisi säädin pitävän paikkansa. Taikinan hydraatio on n. 71 %.
Pizza is life, life is pizza.
EDIT: Ikean lasiset kannelliset säilytyspurkit ovat täydellisä pizzapullien kohotukseen. Itse käytin 600 ml kokoista purkkia.
IKEA 365+ Kannellinen säilytysastia - lasi - IKEA
Eikös ilmatiivis joustamaton astia ole aika huono kohotukseen kun sinnehän pitäisi pystyä tulemaan laajentumaa kohoamisesta?
Itse pistän pakastuspusseihin ja solmin ne niin että puristan ilmat ulos ja jätän reilusti tilaa kohoamiseen ja kyllä 5 päivän kylmäkohotuksen jälkeen on ihan piukkana se pussi...