Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Itsehän tein klassisen virheen eli jauhotin heikosti pizzalapion, jolloin pizza ei liukunutkaan nätisti kivelle, vaan meni hieman läjään. Osa täytteistä tietysti valui kivelle ja sehän napsahti halki.

Jooh pizzalapiolla ei kyllä olisi mitään toivoa sitä tehdä kun mulla on sellainen mikä ei ole umpinainen lapio vaan siinä on kaksi isoa reikää (kukahan idiootti tonkin on keksinyt) :D
 
Ilman säätöä on kaikista helpointa laittaa taikinapallo pizza-alustan keskelle ja alkaa painelemaan reunoja kohti.

Jossain vaiheessa mietin pizzakiven hankkimista, mutta täältä luettujen kokemusten perusteella jätän väliin.

En jaksanut lähteä kauppaan hakemaan täytteitä, joten teen sitten vaan pelkän tonnikalapizzan tänään.
 
Ilman säätöä on kaikista helpointa laittaa taikinapallo pizza-alustan keskelle ja alkaa painelemaan reunoja kohti.

Jossain vaiheessa mietin pizzakiven hankkimista, mutta täältä luettujen kokemusten perusteella jätän väliin.

En jaksanut lähteä kauppaan hakemaan täytteitä, joten teen sitten vaan pelkän tonnikalapizzan tänään.

Ei tuo onnistu kun se kivi pitää olla esilämmitetty ennen kun pistää pizzan siihen...
 
Itsekkin mietin et hommais grilliä varten tuon pizzakiven, sitä vaan mietin että millä pirulla sen pizzan saa kuljetettua kivelle :p
Minäkin taistelin tuon asian kanssa joku vuosi sitten ja käytin kahta jauhotettua leikkuulautaa joiden välistä tipautin pizzan kuumalle kivelle.

Nykyään mulla on sentin paksuinen "pizzalapio" jolla pizzan saa nopealla liikkellä liukumaan kivelle. Kannattaa kokeilla ennen täytteiden laittoa miten se liikkuu ja tarviiko lisää jauhoja väliin. Nopeampaa ja helpompaa kuin leikuulautojen kanssa värkkäys.

Sitten on vielä leivinpaperikikka, eli pizza tehdään ja siirretään leikatun leivinpaperin avulla kuumalle kivelle ja vedetään pois jossain välissä, varmaan minuutti riittää.

Jossain vaiheessa mietin pizzakiven hankkimista, mutta täältä luettujen kokemusten perusteella jätän väliin.
Suosittelen hankkimaan. Mulla on ollu vuosia tämmönen Kultakeramiikka Bistro Pizzakivi, pitää lämmön ja hyvin toimii. Tuohan ei ole oikeaa kiveä eikä halkea pienestä kosteudesta, saa pestä myös pesukoneessa muttei ole ollu tarvetta.
 
Minäkin taistelin tuon asian kanssa joku vuosi sitten ja käytin kahta jauhotettua leikkuulautaa joiden välistä tipautin pizzan kuumalle kivelle.

Nykyään mulla on sentin paksuinen "pizzalapio" jolla pizzan saa nopealla liikkellä liukumaan kivelle. Kannattaa kokeilla ennen täytteiden laittoa miten se liikkuu ja tarviiko lisää jauhoja väliin. Nopeampaa ja helpompaa kuin leikuulautojen kanssa värkkäys.

Sitten on vielä leivinpaperikikka, eli pizza tehdään ja siirretään leikatun leivinpaperin avulla kuumalle kivelle ja vedetään pois jossain välissä, varmaan minuutti riittää.

Ja sitten vielä sellainen juttu, että pohja pitää täyttää suht nopeasti, ettei kostea taikina "imaise" jauhoja alta tai tomaattikastike mene taikinan läpi. Ohut pohja jää kyllä äkkiä lapioon kiinni. Nyt tein sen virheen, että jauhotin kyllä lapion, mutta vedin pohjan siihen päälle enkä nostanut eli pohja veti jauhot mukanaan.
 
Itsekkin mietin et hommais grilliä varten tuon pizzakiven, sitä vaan mietin että millä pirulla sen pizzan saa kuljetettua kivelle :p
Juuri tämän takia kyselinkin sen leivinpaperin perään. jos se on sen pizzan kokoinen niin eipä siinä pitäis palamisvaaraa juuri olla.
 
Punasipuli ja fetajuusto sopii tonnikalan kanssa kun nenä päähän.

DSC02433.jpg

DSC02439.jpg
 
Mites onko kokemuksia paistoteräksen käytöstä pitsojen kanssa? Pitsakivet ei ole oikein vakuuttaneet.
 
Mites onko kokemuksia paistoteräksen käytöstä pitsojen kanssa? Pitsakivet ei ole oikein vakuuttaneet.

Kuten jo aikaisemmin todettu, pizzaa voi paistaa vaikka uunipellillä. Valurautalevy on oikeastaan helvetin hyvä rapean pohjan aikaansaamikseksi.
 
Ei ole uunipellissä tarpeeksi massaa, ei luovuta tarpeeksi lämpöä pizzaan, koska jäähtyy väistämättä vähän. Pizza Steel käytössä, 6,5 kg ja hyvin paistaa. Tosi huoltovapaa. Naurettavan kallis teräslevyksi mutta ostinkin vaimolle lahjaksi.

giphy.gif
 
Viimeksi muokattu:
Onko nyt oikeesti niin ettei tosta lidlin pizzakivestä löydy millään mitään mittoja? :confused:
 
Wotkinsin pepperoni, myydään prismoissa n. 100g paketeissa 1,5-2€ paketti. Todella hyviä.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Huomenna muuten piti hakea noita, mutta eihän noita wotkinsin tuotteita löydy turusta kyllä yhdestäkään liikkeestä :(
 
Onkos kenelläkään kokemuksia tuosta lidlin pizzakivestä? Näkysi tänään olevan tarjouksessa 8.99€.

E: Näemmä samaa olikin jo kysytty edellisellä sivulla :D Laitetaan kokeiluun, eipä tuossa nyt ihan hirveitä häviä.
 
Viimeksi muokattu:
Onkos kenelläkään kokemuksia tuosta lidlin pizzakivestä? Näkysi tänään olevan tarjouksessa 8.99€.

E: Näemmä samaa olikin jo kysytty edellisellä sivulla :D Laitetaan kokeiluun, eipä tuossa nyt ihan hirveitä häviä.
Tuli ostettua eilen testiin, josko sitä kokeilisi grillissä tehdä kesällä, sähköuunin sijaan.


Onkos porukalla heittää suosituksia pizzalapiosta. Noita 30cm leveitä on melko harvassa, weberiltä löytys ja k-raudan cello merkkinen.
Mietityttää vaan, että ostaako puisen vai metallisen.:confused: Ja tottakai, se pitää saada heti tänään haettua jostain Tampereen alueelta, koska taikinat on jääkaapissa muhimassa kolmatta päivää.:D
 
Tiistain pizza täytteillä: savusuikale, pekonisuikale, punasipuli, emmental-mozzarella raaste, tulinen pepperoni pieneksi pilkottuna ja mozzarellapallo siivutettuna.

Tomaattikastike tehty tomaattimurskasta ja siihen lisätty oreganoa, ruokaöljyä, suolaa ja pippurisekoitusta.

Paistettu uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia 37,5cm leveässä pizza-alustassa.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG
 
Taikinaa kohotettu 18 tuntia jääkaapissa.

Täytteinä: jauheliha, punasipuli ja mozzarella.

Juustoraaste: emmental-mozzarellaraaste.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG
 
Onko kenelläkään kokemusta pannupizzojen tekemisestä? Tehdääkö pohja samaan tapaan kuin normaalin mutta paksumpana, vai tarviiko jotain lisäksi?
 
Kaksi pannupitsaa väännetty. Katselin etukäteen kymmenisen amerikkalaista videota youtubesta joista jokainen oli vähän erilainen ja hämmästyksekseni siellä päin taikina ostetaan valmiina kaupasta.

Taikinan tein edellisessä viestissä mainitun gb1:n ohjeen mukaan.
20190517-145108.jpg

Ainekset hain lähikaupasta ja jouduin ostamaan pitkin hampain nuita huonolaatuisia juustoraasteita joista on jo valmiiksi huonoja kokemuksia. Pirkan pizzakastikettakin...

20190517-150640.jpg

Chorizoja paistoin pari minuuttia ja lämmitin samalla pannun.

20190517-151140.jpg

Ensimmäinen taikina levitettynä lämpimälle pannulle. Ennen "pizzakastiketta" pannua ja taikinaa olisi voinut käyttää 5 minuuttia uunissa. Ai niin, laitoin muuten liikaa taikinaa tähän ekaan, 340g olisi riittänyt mutta epäilin sitä ja laitoin n. 450g mikä kohosi paljon.

20190517-151739.jpg

Muiden täytteiden lisäys. Yritin tavoitella sellaista amerikkalaisista sitcomeista tuttua pepperonipizzaa jossa on paljon juustoa. Ois varmaan pitäny olla oikeaa mozzarellaa eikä mitään halpaa raastetta.

20190517-152753.jpg

Uunissa pidin 15-20 minuuttia ja lisäksi paistoin vielä pari minuuttia normaalisti liedellä varoen polttamatta pohjaa.

20190517-160347.jpg

Pohja oli rapea ja piti hyvin muotonsa...

20190517-160259.jpg

...mutta minun makuhermooni tämä ei osunut ollenkaan. Tyttökaveri onneksi tykkäsi ja hänestä tämä oli parempaa mitä pizzakivellä paistetut!?? Minusta päinvastoin.

20190518-151752.jpg

Paistoin vielä toisenkin johon lisäsin hieman halpaa cheddarraastetta ja taikinaa laitoin vain 340g. Tästäkin tyttökaveri oli innoissaan, mutta minä en oikein välittänyt. Totaalisen keskinkertainen.

Olivat nuo tietysti parempia kuin grandiosan pakastepitsat mutta odotin jotain erittäin herkullista. Veikkaan että ainakin yksi syy oli huonot ainekset, varsinkin halvat juustoraasteet tahtovat pilata koko känkyn ja pirkan pizzakastike oli odotetusti perseestä.
Toinen syy voi olla ettei taikinassa ollut yhtään hunajaa tai sokeria, joka tuo aivan pikkiriikkisen makeutta ja herkullisuutta.

Pettymys, pannupizzaneuvoja otetaan vastaan. Huomenna jos innostun voisin paistaa vielä yhden oikealla mozzarellalla, tai sitten voisi ottaa varman päälle ja tehdä varmasti hyviä kivellä.
 
Pannupizza pettymyksen jälkeen oli pakko koittaa pizzakiveä ja nämä onnistuivat hyvin.
20190519-162506.jpg

Kävin isosta kaupasta oikeat raaka-aineet. Makumestarin pizzapyrettä en löytänyt, mutta Mutti on ihan jees.

20190519-162614.jpg

Louisianan salami, kapris, mieto pepperoni, aurajuusto ja tonnikala.

20190519-163226.jpg

Laiskana käytin leivinpaperia josta leikkasin ylimääräiset pois.

20190519-164633.jpg

8 minuuttia 250 sateessa uunin yläosassa.

20190519-165128.jpg

Pohja oli rapea ja niin oli salamikin!
 
Perjantaina tein pizzan täytteillä: savukinkku, punasipuli, ananas ja mozzarella.

Huomenna teen pannupizzan samoilla täytteillä ja samalla reseptillä, jossa juustoraaste tulee edelleenkin tomaattikastikkeen päälle ja sitten vasta täytteet ja viimeisenä mozzarellapallosta leikatut siivut.

Erona vain, että taikinaan tulee enemmän hiivaa ja kypsennän sen pyöreässä korkeareunaisessa teflonvuoassa.

1.jpg

2.jpg
 
Jos tosissaan pannupizzaa tahtoo tehdä, voi koittaa tehdä Chigaco deep dish-tyylisen. Se on tosin kyllä allekirjoittaneen mielestä enemmän piiras kuin pizza.
 
Jos tosissaan pannupizzaa tahtoo tehdä, voi koittaa tehdä Chigaco deep dish-tyylisen. Se on tosin kyllä allekirjoittaneen mielestä enemmän piiras kuin pizza.
Pitää koittaa sellastakin joskus, vaikka se onkin piirakkamainen ja hankalammin syötävä. Kuulin toiselta forumilta etteivät ne ole niin hyviä kuin "hypestä" voisi päätellä ja New York style olisi parempi.
 
Juuri tämän takia kyselinkin sen leivinpaperin perään. jos se on sen pizzan kokoinen niin eipä siinä pitäis palamisvaaraa juuri olla.

Minä teen grillissä leivinpaperin päällä ja "kivenä" grillin tasainen parila. Kyllähän pizzan yli tuleva leivinpaperi mustuu, mutta en ole kokenut ongelmaksi. Toki ei kannata hirveästi ylimääräistä paperia jättää vaan mitoittaa se pizzan koon mukaan.
 
Paljonko laitoit hiivaa?
Ja teit siis saman ohjeen mukaan joka on tuolla kotikokissakin?
 
Paljonko laitoit hiivaa?
Ja teit siis saman ohjeen mukaan joka on tuolla kotikokissakin?
PANNUPIZZA

Taikina:
1,5 dl reilua kädenlämpöistä vettä
1 rkl ruokaöljyä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
½ pussia kuivahiivaa
jauhoiksi esim. Manitoba Cream ja Durum-vehnäjauhoa suhteessa 90/10

Valmistus:
- sekoita vesi, ruokaöljy, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään sähkövatkaimella
- lisää Manitoba Cream jauhoja vähitellen niin kauan, kunnes taikina ei vielä tartu vatkaimen vispilöihin kiinni
- vaihda seuraavaksi Durum-vehnäjauhoihin ja vaivaa taikina käsin sopivan kiinteäksi
- kohota taikinaa noin 45-60 minuuttia lämpöisessä ja vedottomassa paikassa liinalla peitettynä
- lisää kohonneen taikinan päälle ja kulhon reunoille Durum jauhoja ja irroita taikinapallo kulhosta kulhoa voimakkaasti pyörittämällä.
- jos taikina on tiukasti kiinni kulhossa, sen voi irroittaa painelemalla sormilla kulhon reunoja pitkin pohjaa kohti ja lopuksi pyöritellä taikinan irti kulhosta.
- Ota taikina pallo varovasti pois kulhosta ja aseta se öljyllä voideltuun pyöreään uunivuokaan tms.

Täytteet:
- lisää ensin tomaattikastike, sitten juustoraaste ja haluamasi täytteet
- lisää täytteiden päälle ihan vähän juustoraastetta (jätä väliin jos lisäät mozzarellaa) ja sopivasti oreganoa
- lopuksi pizza viimeistellään mozzarellapallosta leikatuillaa siivuilla

Huom! juustoraaste kuuluu pizzassa tomaattikastikkeen päälle, eikä täytteiden päälle, jotta juustosta ei muodostuisi ns. kantta joka vaikeuttaisi täytteiden ja pizzapohjan kypsymistä.

Paista pizzaa uunin keskikohdassa 225-250 asteessa noin 12-15 minuuttia, tai niin kauan kunnes pizzapohja on kypsynyt.
 
Onkos joku ostanut "uuni"iin tai siis nykyään "ooni"iin tuota kaasupoltinta, kokemuksia - ihan ilmainen kun se ei ole? Alkaa tietyllä tavalla hermot menemään tuohon pelletti-himmeliin kun sen kanssa lämpötilan säätö on liian vaikeaa, milloin kivi on liian kuuma ja milloin liian kylmä :). Lisäksi pelletillä reunat palaa liekkien takia liian helposti, täysin palamatonta reunaa on lähes mahdoton saada aikaiseksi.
 
Fetajuusto kuullostaa kokeilemisen arvoiselta. Banaani tai persikka houkuttelisi, mutta vähän arvelluttaa pizzassa.
Kaikki nuo sopii pizzaan. Fetajuustoa varsinaisesti ei tule käytettyä vaan vastaavaa kotimaista Valio Eila salaattijuustoa joka itseasaissa jopa mielestäni hieman fetajuustoa parempaa vaikka ero onkin todella pieni.
 
Kaikki nuo sopii pizzaan. Fetajuustoa varsinaisesti ei tule käytettyä vaan vastaavaa kotimaista Valio Eila salaattijuustoa joka itseasaissa jopa mielestäni hieman fetajuustoa parempaa vaikka ero onkin todella pieni.
On maussa aika paljon eroa salaattijuustoilla ja fetalla, kun feta tehdään lampaan- ja vuohenmaidosta. Ainakin omaan suuhun maistuvat erilaiselta ja käytän mieluummin fetaa, kun on maukkaampaa. Joskus säästön vuoksi ostan salaattijuustoa. Ihan syötävää kyllä sekin on, mutta vähän miedomman makuista.
 
Kaikki nuo sopii pizzaan. Fetajuustoa varsinaisesti ei tule käytettyä vaan vastaavaa kotimaista Valio Eila salaattijuustoa joka itseasaissa jopa mielestäni hieman fetajuustoa parempaa vaikka ero onkin todella pieni.
Tämä voi johtua siitä että se on fetajuustoa. Kiitos EU:n nimisuojien Valio ei saa sitä nimitystä siitä vain enää käyttää.
 
Onkos joku ostanut "uuni"iin tai siis nykyään "ooni"iin tuota kaasupoltinta, kokemuksia - ihan ilmainen kun se ei ole? Alkaa tietyllä tavalla hermot menemään tuohon pelletti-himmeliin kun sen kanssa lämpötilan säätö on liian vaikeaa, milloin kivi on liian kuuma ja milloin liian kylmä :). Lisäksi pelletillä reunat palaa liekkien takia liian helposti, täysin palamatonta reunaa on lähes mahdoton saada aikaiseksi.
Itsellä on Uuni3, mutta ei tuota kaasupoltinta. Kannattaa kokeilla ensin puulla ennen kuin ostaa kaasupoltinta jos vain mahdollista. ITse kokeilin viime vkl ja tuntui olevan helpommin hallittavissa. Ei tarvinnut olla koko ajan täyttämässä luukkua vaan pystyi ottamaan rauhallisemmin. Toki tuokin vaatii pientä totuttelemista, mutta hallinta tuntui ainakin yhden kerran kokemuksella paremmalta.
 
Itsellä on Uuni3, mutta ei tuota kaasupoltinta. Kannattaa kokeilla ensin puulla ennen kuin ostaa kaasupoltinta jos vain mahdollista. ITse kokeilin viime vkl ja tuntui olevan helpommin hallittavissa. Ei tarvinnut olla koko ajan täyttämässä luukkua vaan pystyi ottamaan rauhallisemmin. Toki tuokin vaatii pientä totuttelemista, mutta hallinta tuntui ainakin yhden kerran kokemuksella paremmalta.
Puulla? Tarkoitatko jotain haketta? Ei itseä tuo lisääminen häiritse, se tulee jo käytännössä miettimättä, ongelma on 99% lämmössä...

Pelletin kanssa ongelma on se että aluksi saa pitää pizzaa sisällä max 20sec (päässä laskien) ja tässä vaiheessa se luukun puolen pohjan puolikas ei ole vielä paistunut kunnolla. Pizzan keskiosan saa helposti rikki jos se o liian ohut kun tässä vaiheessa menee törkkimään sillä ”lapiolla” ja sitten menikin jo vituiksi :). Seuraavat käännöt luokkaa 12s, 15s on jo liikaa, mutta tämä ei sinänsä ole ongelma jos eka kääntö menee pulkkaan (paitsi kaljapäissään noi sekunnit menee liian nopeasti:)).

Aluksi jos saisi pidettyä edes 30s niin olisi luxusta, sanoisin että jos kokonaispaistoajan saisi 2-3min luokkaan niin pohjan tai reunojen palamisen riski putoaisi murto-osaan... joku 350-380c olisi varmaan optimaalinen...

Vähän harkinnut jos siihen liekkipeltiin, joka on kiven päädyssä väkästelisi jotain korotusta - sekin voisi auttaa ongelmaan ainakin osittain, mutta tuskin sitä nykyistä peltiä on hihastakaan tuollaiseksi tehty.
 
Miettinyt myös että olisiko joku rosterinen lapio ebaysta parempi tohon kääntelyyn kun se vakio on aikas paksu, paksuutta ei vaan oikein missään kerrota ja nuokin maksaa kuitenkin sen 30€ posteineen. Toinen lapio pitäisi joka tapauksessa tehdä niin saisi liukuhihnalla kamaa ”uuni”iin.
 
Puulla? Tarkoitatko jotain haketta? Ei itseä tuo lisääminen häiritse, se tulee jo käytännössä miettimättä, ongelma on 99% lämmössä...

Pelletin kanssa ongelma on se että aluksi saa pitää pizzaa sisällä max 20sec (päässä laskien) ja tässä vaiheessa se luukun puolen pohjan puolikas ei ole vielä paistunut kunnolla. Pizzan keskiosan saa helposti rikki jos se o liian ohut kun tässä vaiheessa menee törkkimään sillä ”lapiolla” ja sitten menikin jo vituiksi :). Seuraavat käännöt luokkaa 12s, 15s on jo liikaa, mutta tämä ei sinänsä ole ongelma jos eka kääntö menee pulkkaan (paitsi kaljapäissään noi sekunnit menee liian nopeasti:)).

Aluksi jos saisi pidettyä edes 30s niin olisi luxusta, sanoisin että jos kokonaispaistoajan saisi 2-3min luokkaan niin pohjan tai reunojen palamisen riski putoaisi murto-osaan... joku 350-380c olisi varmaan optimaalinen...

Vähän harkinnut jos siihen liekkipeltiin, joka on kiven päädyssä väkästelisi jotain korotusta - sekin voisi auttaa ongelmaan ainakin osittain, mutta tuskin sitä nykyistä peltiä on hihastakaan tuollaiseksi tehty.
Ei vaan ihan puukalikoita. Sellaisia sopivia mitkä mahtuvat peräosaan, ei siis siihen pellettilokeroon vaan itse uunin peräosaan. Itse syötin lisää puuta etukautta tarpeen mukaan, mutta toki takaakin voi syöttää jos sen lokeron ottaa irti.
 
Onko sulla tuohon pizzan muotoiluun jotain vinkkiä kun tuntuu olevan aina työn ja tuskan takana eikä siitä noin siistiä saa millään.
 
Onko sulla tuohon pizzan muotoiluun jotain vinkkiä kun tuntuu olevan aina työn ja tuskan takana eikä siitä noin siistiä saa millään.
Oikeanlainen koostumus vaikuttaa siihen miten helppo sitä taikinaa on muotoilla. Eli jos on repeilyä tai sitten ei meinaa venyä millään niin pitää fixata valmistustapaa.
 
Itse nakkaan taikinapallon pizza-alustan keskelle ja alan painelemaan pienen venyttelyn jälkeen reunoja kohti.

Jääkaapissa on parhaillaan neljän ciabatta-leivän taikina (14dl jauhoja) kylmäkohoamassa huomista päivää varten.
 
Oikeanlainen koostumus vaikuttaa siihen miten helppo sitä taikinaa on muotoilla. Eli jos on repeilyä tai sitten ei meinaa venyä millään niin pitää fixata valmistustapaa.

Tehnyt tuolla living_deathin ohjeella ja pizzasta tulee kyllä mainio, mutta muotoiluaaa tosiaan pieniä ongelmia itselläni. Eli ongelma siinä että kun venyttelen ja painelen pizzaa isommaksi niin taikina venyy helposti jatkuvasti takaisin pienemmäksi.
Mietin vaan onko tuohon jotain yleisvinkkiä jota en ole keksinyt. Yleiskoneella tuota taikinaa vaivannut 20-30min.
 
...Eli ongelma siinä että kun venyttelen ja painelen pizzaa isommaksi niin taikina venyy helposti jatkuvasti takaisin pienemmäksi...
Jos taikinassa on hippasenkaan liikaa jauhoja, se alkaa venymään takaisin pienemmäksi. Sitten kun jauhoja on todella liikaa, siitä tulee kuin laastia jota on melkein mahdotonta muotoilla sopivaksi.

Viskele sormien välistä jauhoja taikinassa ainoastaan niihin kohtiin missä sitä tarvitaan lisää.

Itselläni menee taikinan tekoon muutamia minuutteja (sähkövatkain + käsin alustus).

Voisiko taikinan sitkosta tulla hankalaa käsitellä jos annat olla sen yleiskoneessa jopa 20-30 minuuttia?
 
Eli ongelma siinä että kun venyttelen ja painelen pizzaa isommaksi niin taikina venyy helposti jatkuvasti takaisin pienemmäksi.
Kuullostaisi että taikina ei ole saanut levätä tarpeeksi. Kokeilepa laittaa liinan alle ettei kuivu ja anna levätä puolisen tuntia tai tunti. Taikinaa pitää käsitellä aika hellästi kun sitä alkaa työstämään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 795
Viestejä
4 499 130
Jäsenet
74 283
Uusin jäsen
Maunula

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom