Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Näyttää noi @living_death pizzat ihan mikropizzoilta mut mikäs siinä jos eines lihamättö maistuu, kyl tänne monenlaisia lättyjä mahtuu eikä kaiken tartte olla täys italiaanoa
Meinasin lähinä tota kun käytetään tollasia valmisraasteita ja einestäytteitä niin tulee sellanen mikropizzamainen lopputulema kaikkinensa.Ne näyttää tolta sen takia kun toi alusta on sellanen mihin leivotaan suoraan se pizza jolloin se on täysin symmetrinen
Itsekkin aattelin huomenna tai ylihuomenna tehdä taas sillä pizzaa, vaimo toi kaupasta denniksen jauhoja niin kokeilen niihin tuota mun hiivatonta taikinaa, sitten kun on se pussi käytetty ni haen seuraavaksi prismasta manitoba creamia testiin.
Pelkkä manitoba cream riittää, sillä saa hyvin tehtyä eikä tarvitse sekoitella omia miksejä. Ohjeita löytyy muutamakin sivulta 12, katso sieltä itselle sopiva.Heiu tietäjät. Kävin tänään hakemassa Manitoba creamia. Tekeekö pelkästään siitä hyvän pohjan? En jaksaisi sataa pussia ostaaa jos tuo olisi yksistään hyvä pizzajauhona
Neitseellinen pizzakivikin odottaa ensitestiä. Sen verran ehdin kokeilla että uuniin numerot pomppaa 250 asti eli se on sitten maksimit ja sillä on mentävä.
Oliko jossain vielä lyhykäisyydessään joku pomminvarma ohje pohjalle? Esim nopea ja hidas pohja
Ite käytän 100% manitoba cream. Pohjalle ohje: vettä n. 65% jauhojen painosta eli 100g jauhoja kohden 65g vettä. Jos haluat nopeen kohotuksen huoneenlämmössä niin kiloon jauhoa pussillinen kuivahiivaa. Jos haluat kohottaa jääkaapissa hitaammin niin kiloon jauhoa puoli pussia hiivaa noin karkeasti. Suolaa maun puolesta, öljyä ei taikinaan kuulu laittaa. Vaivaa seos kunnolla niin että alkaa irtoilla kulhon reunoilta, öljyä kulho kevyesti, anna kohota ja tee pizza.Heiu tietäjät. Kävin tänään hakemassa Manitoba creamia. Tekeekö pelkästään siitä hyvän pohjan? En jaksaisi sataa pussia ostaaa jos tuo olisi yksistään hyvä pizzajauhona
Neitseellinen pizzakivikin odottaa ensitestiä. Sen verran ehdin kokeilla että uuniin numerot pomppaa 250 asti eli se on sitten maksimit ja sillä on mentävä.
Oliko jossain vielä lyhykäisyydessään joku pomminvarma ohje pohjalle? Esim nopea ja hidas pohja
Meinasin lähinä tota kun käytetään tollasia valmisraasteita ja einestäytteitä niin tulee sellanen mikropizzamainen lopputulema kaikkinensa.
Oon ite enemmän kiven fani kuitenkin, kun tekee rapeamman pohjan kuin tollanen ennalta kylmä alusta.
Tuo Housen pizzapelti osoittautui kyllä oivaksi apuriksi ennen kaikkea helppouden ja sotkun vähentämiseksi.
Tässä oma räpellys.
Jauhot oma suosikki hinta-laatusuhteeltaan Manitoba Cream ja aikalailla tuon @living_death ohjeen mukaan.
Täytteinä itsetehty kebab, tuore ananas, aurajuusto ja punasipuli.
Googlaa mättömestari kebab, saat toimivan ja hyvän ohjeen.Haluaisitko jakaa ohjeen tuohon itsetehtyyn kebabbiin?
Googlaa mättömestari kebab, saat toimivan ja hyvän ohjeen.
Googlaa mättömestari kebab, saat toimivan ja hyvän ohjeen.
Haluaisitko jakaa ohjeen tuohon itsetehtyyn kebabbiin?
Googlaa mättömestari kebab, saat toimivan ja hyvän ohjeen.
Materiaali tuskin hirveästi vaikuttaa vaan enemmänkin paino eli kuinka hyvin pysyy kuumana. Vaikuttaa pohjan rapeuteen.Mitä mieltä ollaan että kummalla tulee paremmat lätyt, pizzakivellä vai pizzapellillä?
Suosittelen teräslevyä esim. The Pizza Steel - Euroopan #1 Baking SteelMitä mieltä ollaan että kummalla tulee paremmat lätyt, pizzakivellä vai pizzapellillä?
Jos kiveä käyttää erityisesti uunissa voi sen pizzan nostaa sinne kivelle leivinpaperilla ja vetää sen paperin parin minuutin jälkeen sieltä pizzan ja kiven välistä pois. Ei oo tosin kyllä jääneet raa'aksi vaikka olisin tehnyt koko paistonkin leivinpaperi kiven välissä.Kyllä kivi varmaan selkeesti paras on, mutta siinä on ne huonot puolensa, suurinta osaa ei voi lämmittää kauhean nopeasti, itsetehdyn siirtäminen kivelle ilman paperia on vaivalloista...
Itsellä löytyy kivi sekä toi pizzapelti prismasta, kivellä olen joutunut pitämään paperia välissä jolloin taikina on jäänyt helposti raa-aksi tai täytteet palaneet, pellillä onnistui viimeksi hienosti 2 pizzaa ja esim pizzan reunoista tuli paljon parempia kuin kivellä...
Jos kiveä käyttää erityisesti uunissa voi sen pizzan nostaa sinne kivelle leivinpaperilla ja vetää sen paperin parin minuutin jälkeen sieltä pizzan ja kiven välistä pois. Ei oo tosin kyllä jääneet raa'aksi vaikka olisin tehnyt koko paistonkin leivinpaperi kiven välissä.
Suosittelen hommaamaan pizzalapion jos siirto tuottaa ongelmia. Itsellä ei ei henkilölohtaisesti ole ollut ikinä ongelmaa siirtää pizzaa leivonta-alustalta kivelle lapiolla.
Kivi tai tuommoinen metallilevy on huippu pizzan teossa.
Uuni by Ooni Pizza Peel -pizzalapio Uuni 3 -pizzauuniin 11,90 €
Joo, oon itsekin siirtynyt nappaamaan tuon leivinpaperin pois pizzan ja kiven välistä, mutta ihan käytännön syistä laitan pizzan paperin kanssa sinne.Ei tule yhtä hyvin, jos leivinpaperin on kiven ja pohjan välissä. Tämä huomaa erit. silloin, jos pizzassa on paljon täytteitä. Leivinpaperit taitaa aika heikosti läpäistä kosteutta ja näin pohjasta ei tule näin rapea. Tein itse ennen leivinpaperin kansssa ja tulokset paranivat, kun jätin pois. Pizzankiven myyjänkin mukaan ei missään nimessä saa laittaa leivinpaperia väliin.
Itse etsin aikani riittävän isoa lapiota 60cm uuniin ja en Suomesta onnistunut kohtuuhintaan löytämään. Ebaystä sai n. 30 eurolla irrotettavalla jatkovarrella olevan ja tämän on ollut hyvä. Samalta myyjältä löytyy eri kokoja.
Aluminium Wooden Handle Pizza Peel Bakers Paddle Shovel Size 16"x18"x28" Inch | eBay
Niin sepä se kun mulla on lapio, mutta kun se on täysi paska, siinä on isot reiät keskellä eikä leveyttäkään ole tarpeeksi, kunhan jostain bongaan oikeasti hyvän hintaisen ja levyisen niin pitää varmaan ostaa ja heittää tuo vanha pois...
Edit: Kappas. Tuo Uuni by ooni voisikin olla hyvä.
Pitääkin varmaan ostaa testiin kun seuraavaksi olen raisiossa päin...
En tiedä miten pieniä pizzoja porukka yleensä tekee, mutta ongelma tuossa - ja melkein kaikissa muissakin pizzalapioissa, joita suomalalaisista verkkokaupoista löytyy - on tuo koko. Tuon leveys on 29cm eli tuolla ei paljon isompia pizzoja siirrellä uuniin. Itse tykkään tehdä pizzan koko kiven leveydelle ja uuni on 60-senttinen.
Suosittelen teräslevyä esim. The Pizza Steel - Euroopan #1 Baking Steel
Teräs pitää hyvin lämpöä, joten saa tehtyä useammankin putkeen ilman että tarbitsee lämmitellä uusiksi.
Ite lämmitän kiven kyllä kiertoilmalla nou problemItellä ei oo kiveä joutunut koskaan pesemällä putsaamaan, jos siihen vähän juustoa sattuu tippumaan niin se palaa siihen nopeesti kiinni ja sen voi nyppästä sit irti vaan...
Kivet kestää kyllä hyvin kunhan ne saa olla kylmästä lähtien lämpiämässä eikä käytä kiertoilmaa, jos sellasen kuumaan uuniin tunkee niin taatusti halkeaakin, sama juttu liian nopeella lämpiämisellä eli kiertoilmalla...
en kyllä edelleenkään ymmärrä tuota tarvetta hiivattomuudelle, kun se on täysin luonnollinen tuote vähän kaikessa.
Kuivahiivaa käytettäessä on hyvä heittää sekaan jotain mikä sisältää sokeria, kuten hunajaa. Auttaa toimimaan paremmin.
Kyse siis puhtaasti raakapainosta, tilavuuden suhteen voikin olla eri asia. Eli esim 100g jauhoja ja 65g vettä.@Drakkath Mitä katselin ennen taikinan tekoa netistä ohjeita niin aika monessa ohjeessa (Valio, Maku, Myllyn Paras, Soppa365... jne) jauho/neste-suhde oli lähempänä 10:4 kuin sinun ehdottamaa 10:6-7. Mutta pitää joku kerta kokeilla tuolla sinun ehdottamalla versiolla.
Reseptin tekisin muuten samoin, mutta lisäisin hieman öljyä ja kohottaisin valmiiksi muotoiltuna pellillä. Täytteet sitten hieman kohonneen taikinan päälle. Ja tekisin muutenkin hieman paksumman taikinan.Pitäisi pitsaa vääntää, mutta miten saisi semmoisen pannupitsatyylisen kuohkean ja pehmeän pohjan? Oisko reseptejä tähän?
Muistakaa "kastaa" taikinapallo (ja varmistaa ennen täytteiden lisäämistaä ettei kosteita kohtia ole pohjassa) jauhoon ulkoisesti, niin ei pitäisi jäädä kiinni. Puinen on aina parempi kuin metallinen lasta, mutta silläkin onnistuu. Ja toki lastakin on hyvä tarkistaa ettei ole kostea mistään kohtaa.