- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 5 402
Tuli tehtyä pizzaa kivellä. Voin laittaa oman hiotun reseptin.
Taikina:
Käytän yleensä manitoba cream jauhoja ja kohotan taikinaa yön yli. Hydrataatio on 60% koska oon huomannut sen toimivan kotiuunissa 275 asteessa rapean pohjan saamiseksi aika hyvin. Pelkkää jauhoa hiivaa suolaa ja vettä. Kun taikina on pallona niin laitan kulhoon vähän oliiviöljyä ettei tartu.
Tomaattikastike:
5prk mutti murskaa
6 kynnetöntä valkosipulia murskattuna
Oliiviöljyä
Yksi basilikakasvi
Murskatut valkosipulit öljyyn kuullottumaan 30sek kunnes aromaattinen. Sitten tomaatit sekaan basilikanippu sekaan kokonaisena. Yleensä "keitän" rosterikattilassa lyömällä kansi päällä 200 asteiseen uuniin. Siellä joku 5h kunnes kastike makeutuu ja maku syvenee. Lopuksi basilikat pois ja sauvasekottimella soseutus.
Yleensä heitän pizzan tomaattikastikkeineen ja täytteineen ilman mozzarellaa uuniin kivelle leivinpaperin kanssa. Otan ulos 5min jälkeen jolloin nykäsen leivinpaperin kiven ja lätyn välistä ja heitän mozzarellat. Yleensä avaan mozzarellan, rikon ja levitän lautaselle, painelen talouspaperilla kuivaksi ja annan sen kuivua jääkaapissa päivän verran jotta ei kastele pizzaa niin paljoa. Tässä vaiheessa kiertoilma/grilli ja juuston sulatus. Lopuksi vähän lisää tomaattikastiketta ja parmesania raastettuna.
Taikina:
Käytän yleensä manitoba cream jauhoja ja kohotan taikinaa yön yli. Hydrataatio on 60% koska oon huomannut sen toimivan kotiuunissa 275 asteessa rapean pohjan saamiseksi aika hyvin. Pelkkää jauhoa hiivaa suolaa ja vettä. Kun taikina on pallona niin laitan kulhoon vähän oliiviöljyä ettei tartu.
Tomaattikastike:
5prk mutti murskaa
6 kynnetöntä valkosipulia murskattuna
Oliiviöljyä
Yksi basilikakasvi
Murskatut valkosipulit öljyyn kuullottumaan 30sek kunnes aromaattinen. Sitten tomaatit sekaan basilikanippu sekaan kokonaisena. Yleensä "keitän" rosterikattilassa lyömällä kansi päällä 200 asteiseen uuniin. Siellä joku 5h kunnes kastike makeutuu ja maku syvenee. Lopuksi basilikat pois ja sauvasekottimella soseutus.
Yleensä heitän pizzan tomaattikastikkeineen ja täytteineen ilman mozzarellaa uuniin kivelle leivinpaperin kanssa. Otan ulos 5min jälkeen jolloin nykäsen leivinpaperin kiven ja lätyn välistä ja heitän mozzarellat. Yleensä avaan mozzarellan, rikon ja levitän lautaselle, painelen talouspaperilla kuivaksi ja annan sen kuivua jääkaapissa päivän verran jotta ei kastele pizzaa niin paljoa. Tässä vaiheessa kiertoilma/grilli ja juuston sulatus. Lopuksi vähän lisää tomaattikastiketta ja parmesania raastettuna.
