Jos taikinassa on hippasenkaan liikaa jauhoja, se alkaa venymään takaisin pienemmäksi. Sitten kun jauhoja on todella liikaa, siitä tulee kuin laastia jota on melkein mahdotonta muotoilla sopivaksi.
Viskele sormien välistä jauhoja taikinassa ainoastaan niihin kohtiin missä sitä tarvitaan lisää.
Itselläni menee taikinan tekoon muutamia minuutteja (sähkövatkain + käsin alustus).
Voisiko taikinan sitkosta tulla hankalaa käsitellä jos annat olla sen yleiskoneessa jopa 20-30 minuuttia?
Tämä voisi olla se syy. Täytyy kokeilla ensi kerralla.
Kuullostaisi että taikina ei ole saanut levätä tarpeeksi. Kokeilepa laittaa liinan alle ettei kuivu ja anna levätä puolisen tuntia tai tunti. Taikinaa pitää käsitellä aika hellästi kun sitä alkaa työstämään.
30-60min antanut lepäillä aina.