Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
@Apinamakina muokkaa viestin kuvalinkeistä http(s) suluissa oleva s-kirjain pois, sillä kuvat ei näy tai liitä kuvat suoraan foorumille, jolloin ne eivät katoa bittiavaruuteen kun palvelu poistaa ne.
Kuvat näkyy ja hyvän näköinen frisbee. Söisin suurella ilollaMuokattu, nyt pitäisi näkyä.
Hitto, että on hyvännäkösiä pizzoja
Onko tämä House pitsanpaistoalusta - Prisma verkkokauppa se pizza alusta, jota käytätte? Tekisi mieli koittaa huomenna
Jep. Samaa käytän ja pitää ostaa vielä toinen, koska usein kun lapset on luonani pitää saada tehtyä oma pizza tykimmillä täytteillä ja mausteilla.Hitto, että on hyvännäkösiä pizzoja
Onko tämä House pitsanpaistoalusta - Prisma verkkokauppa se pizza alusta, jota käytätte? Tekisi mieli koittaa huomenna
Ite menin ja ostin prismasta semmmosen pizzapellin, aika kätevä kun saa siihen muotoiltua helposti sopivan kokoisen lätyn.
<snip>
Pellillä pohja jää ainakin mulla vähän pehmeäksi ja kivellä on rapea.
Tuollainen millin paksu, lämpöä pitämätön, lämpöä kestämätön ja reikäinen(!?) alusta on turha ostos vaikka maksaakin vain 7 euroa. Miten tuon edes pitäisi toimia? Esilämmitetyllä uunipellilläkin saa varmasti parempaa.Hitto, että on hyvännäkösiä pizzoja
Onko tämä House pitsanpaistoalusta - Prisma verkkokauppa se pizza alusta, jota käytätte?
Tuollainen millin paksu, lämpöä pitämätön, lämpöä kestämätön ja reikäinen(!?) alusta on turha ostos vaikka maksaakin vain 7 euroa. Miten tuon edes pitäisi toimia? Esilämmitetyllä uunipellilläkin saa varmasti parempaa.
Mulla ei ole kokemusta kuin tästä yhdestä pizzakivestä Kultakeramiikan Bistro pizzakivi 30cm 25€, mutta voin kertoa että ero uunipeltiin on huima. Pitää lämmön ja paistaa rapeaksi eikä hajoa pienestä kosteudesta. Eron huomaa jo ennen paistoa, tomaattikastike alkaa kuplimaan heti kun pizzan liu'uttaa tulikuumalle esilämmitetylle kivelle, eikä lättyä tarvitse paistaa kuin 4-7 minuuttia.
Onneksi sinä tiedät ilman kokeilua tämän paremmin kuin ne monet- minä mukaanlukien, jotka tuota käyttävät ja pitävät.
Tällä turhalla ostoksella väsää sen pizzan suoraan siihen alustaan ja kiitos ton että se on niin ohut ja täynnä reikiä, tulos on kuin olisi raaka taikina lätätty suoraan ritilän päälle, pohjasta saa siis rapean sen lisäksi että ei tarvitse erikseen hitaasti lämmittää uunia kiven kanssa ja joutua siirtelemään pizzaa paikasta a, kivelle.
Onneksi sinä tiedät ilman kokeilua tämän paremmin kuin ne monet- minä mukaanlukien, jotka tuota käyttävät ja pitävät.
Tällä turhalla ostoksella väsää sen pizzan suoraan siihen alustaan ja kiitos ton että se on niin ohut ja täynnä reikiä, tulos on kuin olisi raaka taikina lätätty suoraan ritilän päälle, pohjasta saa siis rapean sen lisäksi että ei tarvitse erikseen hitaasti lämmittää uunia kiven kanssa ja joutua siirtelemään pizzaa paikasta a, kivelle.
En ole tosiaan tuota alustaa koittanut ja sen toimimiseen on niin hankala uskoa että tämä tuntuu jo trollaukselta.Kaverillani on kaksi tuollaista alustaa ja ovat järkyttävän käteviä pizzan teossa. Pizzan tekee tuohon alustalle, se voi helposti siirtää uuniin ja tuloksena on erittäin rapea pohjainen pizza.
En ole tosiaan tuota alustaa koittanut ja sen toimimiseen on niin hankala uskoa että tämä tuntuu jo trollaukselta.
Uskon vasta kun ketjun wanhat ja osaavat pizzan paistajat kertovat sen toimivan. Voi olla että kyse on vain siitä ettei ole päässyt maistamaan kivellä tehtyä ja luulee tuon lyttäämäni alustan olevan hyvä koska ei ole päässyt kokemaan parempaa.
Minulla on ollut pizzakivi, se oli "ihan hyvä" ja epäkätevä. Niinkuin @Apinamakina sanoo, sitä pitää lämmittää , sitten ei oikein ollut keinoa ottaa sitä pois uunista, niin pizzalapiolla kerran tiputin hyvän pizzan lattialle. Se sattui sydämeen.
Lisäksi jauhot paloi siihen kiinni ja siinä oli mustia jauholäikkiä kun tarpeeksi pitkään oli käyttänyt. Olisi ehkä pitänyt pestä välillä, mutta se oli iso,painava kivi ja minulla oli pieni lavuaari.
Kävin ostamassa tuommoisen Prisman pizzapellin, se oli halpa ja varmasti riittää minulle. Nyt mietin, käynkö ostamassa 00-jauhoja.. Todennäköisesti en, vaan toimin niinkuin olen aina toiminut: teen ensin jotain, sitten parannan aina tulevilla kerroilla. Agile + Continuous Improvement pizzanpaistossa, ihan CV-kamaa..
Minulla on ollut pizzakivi, se oli "ihan hyvä" ja epäkätevä. Niinkuin @Apinamakina sanoo, sitä pitää lämmittää , sitten ei oikein ollut keinoa ottaa sitä pois uunista, niin pizzalapiolla kerran tiputin hyvän pizzan lattialle. Se sattui sydämeen.
Lisäksi jauhot paloi siihen kiinni ja siinä oli mustia jauholäikkiä kun tarpeeksi pitkään oli käyttänyt. Olisi ehkä pitänyt pestä välillä, mutta se oli iso,painava kivi ja minulla oli pieni lavuaari.
Kävin ostamassa tuommoisen Prisman pizzapellin, se oli halpa ja varmasti riittää minulle. Nyt mietin, käynkö ostamassa 00-jauhoja.. Todennäköisesti en, vaan toimin niinkuin olen aina toiminut: teen ensin jotain, sitten parannan aina tulevilla kerroilla. Agile + Continuous Improvement pizzanpaistossa, ihan CV-kamaa..
Grilliin kun kiven liipasee (kaasu) ja pistää 300'C lämpöä niin alkaa tulla 4minuutissa herkullista syötävää
Vinkki tätä tekniikkaa käyttäville, tarpeeksi vaan durumjauhoa pitsan pohjaan, ehkä hyppysellinen myös kivelle, niin ei nappaa kiinni kiveen.
Kylmään kiveen tarttuu aivan kaikki kiinni.
Eiköhän se 4min ole pizzan kypsymisen aika eikä kiven lämmittämisen.
oonissa on kivi ja laitos on käyttövalmis luokkaa 10-15min sytytyksestä ja lämmöt on +400C että ei sitä kiveä nyt tartte käsitellä kuin kipeetä pillua . Olennaista on että se kivi on siellä kyydissä alusta asti.Kaikissa normaaleissa kivissä käsketään pitämään kiveä suht pitkään uunissa (vähintään 20-30min) ennen kuin päälle laitetaan mitään, sekä 4min 300c on aivan liian nopeaa lämmitystä pitsakivelle ja lisää huomattavasti halkeamisen riskiä (sen lisäksi että kivi ei ole varannut tossa ajassa lähellekään tuota 300c lämpöä), esim kiertoilmalla ei saisi käyttää kiveä (tai siis sitten kun lämpö on saavutettu niin saa, mutta ei lämmittäessä) koska muuten uuni lämpeää liian nopeasti ja kivi saattaa haljeta.
Ja aikaisempiin viesteihin:
Kiveä ei saisi ikinä pestä, varsinkaan aineella, mutta myös vesi on kiellettyjen listalla, siitä olisi ideana vain rapsuttaa palaneet pois, kivi imee muuten vettä sisäänsä ja saattaa haljeta kun sitä lämmittää.
Tämähän nyt on itsestään selvyys. Ei se grilli heti +300' ole ja miksi edes laittaa vasta kuumaan grilliin se kivi, pian polttaa sormensa siinä hommassa.Kaikissa normaaleissa kivissä käsketään pitämään kiveä suht pitkään uunissa (vähintään 20-30min) ennen kuin päälle laitetaan mitään,
Onpas hyvän näköistä. En tiennytkään, että markkinoille on tullut tuollainen kaasukäyttöinen versio. Pitipä laittaa saman tien tilaukseen, kun näkyy vielä olevan Verkkokauppa.comissa 40€ alennuksessa (230€).Tuli viime viikolla ostettua Pizze-kirja ja sen innoittamana Ooni Koda. Pakko sanoa että oma pizzanteko sai ihan uuden ulottuvuuden noiden kahden ostoksen takia
Viikon verran testaillut tuota uunia ja nyt alkaa löytymään jo varmuutta pizzan paistoon.
Ohessa viimeisin pizza, margherita ja pohja tehty Manitoba Cream jauhoihin.
Minä ehkä ostaisin Pizza Steelin vaikka se onkin kallein. Levy on todennäköisesti käytössä vuosia tai vuosikymmeniä, joten hinnalla ei ole Keraaminen on muuten ok, mutta se kuumenee hitaasti ja voi haljeta. Gigantin PizzaPlaten tuotetiedot ovat hieman ristiriitaisia, mutta jos paino pitää paikkaansa niin levy lienee n. 4mm paksu.Pitäisi hommata haljennen pizzakiven tilalle uusi levy. Onkohan alla olevista mihinkään? Ottaisin mieluusti mahdollisimman ison 60cm uuniin, mutta toisaalta matalan, jotta mahtuu uuninaluslaatikkoon uunipeltien kaveriksi.
Shop - The Pizza Steel Company
Emile Henry -pizzakivi, 37 cm, musta 54,90
PizzaPlate pizzalevy grillaukseen PP1001 - Kaikki grillitarvikkeet
Pitäisi hommata haljennen pizzakiven tilalle uusi levy. Onkohan alla olevista mihinkään? Ottaisin mieluusti mahdollisimman ison 60cm uuniin, mutta toisaalta matalan, jotta mahtuu uuninaluslaatikkoon uunipeltien kaveriksi.
Shop - The Pizza Steel Company
Emile Henry -pizzakivi, 37 cm, musta 54,90
PizzaPlate pizzalevy grillaukseen PP1001 - Kaikki grillitarvikkeet
Rapea pohja pizzassa? Olen kuullut tämän ennenkin, enkä oikein ymmärrä, millainen se on. Niin kuin näkkileipä? Yhdessäkään syömässäni pizzassa oli se sitten tehty kotona tai pizzeriassa, Suomessa tai ulkomailla, ei ole ollut sellaista pohjaa enkä ymmärrä miksi kukaan haluaisikaan.Itse saan rapean pohjan Housen pizza-alustalla, kun vedän pari viimeistä minuuttia täydellä 250 asteen lämmöllä kiertoilma päällä. Alkuun paistan pizzat 225 asteessa ylä-ja alalämmöllä.
Alusta on kestänyt tämän hienosti, vaikka ei suositella yli 230 asteen lämpöjä.
Huomenna ehkä pitkästä aikaa pizzapäivä
Kyllä rapea pohja kuuluu pizzaan. Käypä vaikka nykissä syömässä New York style italiaanolättyä tai vaikkapa rooman levypizzoja. Idea on se että ihan alin kerros taikinaa on rapsakka. Ikäänkuin kuori leivässä.Rapea pohja pizzassa? Olen kuullut tämän ennenkin, enkä oikein ymmärrä, millainen se on. Niin kuin näkkileipä? Yhdessäkään syömässäni pizzassa oli se sitten tehty kotona tai pizzeriassa, Suomessa tai ulkomailla, ei ole ollut sellaista pohjaa enkä ymmärrä miksi kukaan haluaisikaan.
Rapealla pohjalla tarkoitan sellaista, että pizzaslaissin voi ottaa käteen sen hajoamatta mössöksi, eli syödä käsin.
Riippuu tietenkin vähän käytettyjen täytteiden kosteudesta ja määrästä kuinka rapean pohjan saa aikaiseksi.
Italiassa eivät ainakaan "oikeat pizzat" ole tuollaisia.
Suosittelen tutustumaan tarkemmin Italialaiseen pizzakulttuuriin jos mielestäsi on olemassa vain yhtä oikeaa pizzatyyppiä.
Olen aika tarkkaan tutustunut ja viittasin nyt sellaisen perinteisempään napolitaistyyliseen pizzaan. En mihinkään erikoisempiin piirakoihin. Suosittelen tutustumaan.
Rooman parasta antia pizzojen suhteen on muutenkin ne levypizzatEsimerkiksi Roomalainen pizza ei ole mikään erikoinen piirakka, mutta on juuri tuollainen mitä tuossa living_death kuvaili.
Jaahas, alkoi polttelemaan tuo Ooni Koda. Yleensä ikinä tee pizzoja himassa ihan laiskuudesta johtuen + siitä, että uunia ei ole mieltänyt mielekkääksi matalien lämpötilojen takia. Mutta moni vääntää aika kivoja lättyjä tavauunillakin. Ehkä ensin joku pizza steel testiin ja katsoo jaksaako taikinoita itse vääntää vaiko ei.
Tietysti tässä on huolena myös se, että jaksaakin vääntää liiankin usein lättyä. Karisee nopeasti vähän reilun parin vuoden urakka missä lähtenyt 30kg elopainoa.
Valutat sen pallon huolellisesti ja vähän varovasti vielä puristelet sitä. Leikkaat siivuiksi ja valutat vielä nekin, jos tuntuu että vettä on yhä. Minulla on kyllä riittänyt tuo valuttaminen ja kevyt puristelu. Kyllä se mitätön ylimääräinen vesi siitä tulikuumassa uunissa haihtuu äkkiä.Tuntuu, että noita veteen pakattuja mozzarella palloja käytetteäessä tulee pizzaan vähän ylimääräistä vettä päälle, onko vinkkejä muuta kuin perus mozzarella raaste?
Esimerkiksi Roomalainen pizza ei ole mikään erikoinen piirakka, mutta on juuri tuollainen mitä tuossa living_death kuvaili.
Rooman parasta antia pizzojen suhteen on muutenkin ne levypizzat
Miten saat tehtyä pohjan joka on noin täsmälleen pizzavuoan kokoinen?Tuli ihan törkeen hyvää, vaikkei ehkä kuvassa siltä näytäkään