Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jonesky12345, 07.11.2016.

Tagit:
  1. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    280
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Grilliin voisi hankkia.

    Onko kenelläkään muuten kokemuksia kivellä kaasugrillissä pizzan paistamisesta?

    Kai tuolla kivellä voi paistaa leivinpaperikin välissä? Tarraa aika lujasti siihen meinaan kiinni eikä lapiotakaan ole siirtoa varten.
     
  2. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 326
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Grillissä se leivinpaperi ei varmaan oo paras idea. Muutoin kyllä itse pidän leivinpaperin välissä aluksi ja kun alkaa pohja rapeutumaan nappaan pois
     
  3. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    519
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Itsekkin mietin et hommais grilliä varten tuon pizzakiven, sitä vaan mietin että millä pirulla sen pizzan saa kuljetettua kivelle :p
     
  4. Cumbo

    Cumbo

    Viestejä:
    2 104
    Rekisteröitynyt:
    31.05.2017
    Itsehän tein klassisen virheen eli jauhotin heikosti pizzalapion, jolloin pizza ei liukunutkaan nätisti kivelle, vaan meni hieman läjään. Osa täytteistä tietysti valui kivelle ja sehän napsahti halki.
     
  5. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    519
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Jooh pizzalapiolla ei kyllä olisi mitään toivoa sitä tehdä kun mulla on sellainen mikä ei ole umpinainen lapio vaan siinä on kaksi isoa reikää (kukahan idiootti tonkin on keksinyt) :D
     
  6. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Ilman säätöä on kaikista helpointa laittaa taikinapallo pizza-alustan keskelle ja alkaa painelemaan reunoja kohti.

    Jossain vaiheessa mietin pizzakiven hankkimista, mutta täältä luettujen kokemusten perusteella jätän väliin.

    En jaksanut lähteä kauppaan hakemaan täytteitä, joten teen sitten vaan pelkän tonnikalapizzan tänään.
     
  7. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    519
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Ei tuo onnistu kun se kivi pitää olla esilämmitetty ennen kun pistää pizzan siihen...
     
  8. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 078
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Minäkin taistelin tuon asian kanssa joku vuosi sitten ja käytin kahta jauhotettua leikkuulautaa joiden välistä tipautin pizzan kuumalle kivelle.

    Nykyään mulla on sentin paksuinen "pizzalapio" jolla pizzan saa nopealla liikkellä liukumaan kivelle. Kannattaa kokeilla ennen täytteiden laittoa miten se liikkuu ja tarviiko lisää jauhoja väliin. Nopeampaa ja helpompaa kuin leikuulautojen kanssa värkkäys.

    Sitten on vielä leivinpaperikikka, eli pizza tehdään ja siirretään leikatun leivinpaperin avulla kuumalle kivelle ja vedetään pois jossain välissä, varmaan minuutti riittää.

    Suosittelen hankkimaan. Mulla on ollu vuosia tämmönen Kultakeramiikka Bistro Pizzakivi, pitää lämmön ja hyvin toimii. Tuohan ei ole oikeaa kiveä eikä halkea pienestä kosteudesta, saa pestä myös pesukoneessa muttei ole ollu tarvetta.
     
  9. Cumbo

    Cumbo

    Viestejä:
    2 104
    Rekisteröitynyt:
    31.05.2017
    Ja sitten vielä sellainen juttu, että pohja pitää täyttää suht nopeasti, ettei kostea taikina "imaise" jauhoja alta tai tomaattikastike mene taikinan läpi. Ohut pohja jää kyllä äkkiä lapioon kiinni. Nyt tein sen virheen, että jauhotin kyllä lapion, mutta vedin pohjan siihen päälle enkä nostanut eli pohja veti jauhot mukanaan.
     
    Jumi tykkää tästä.
  10. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    280
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Juuri tämän takia kyselinkin sen leivinpaperin perään. jos se on sen pizzan kokoinen niin eipä siinä pitäis palamisvaaraa juuri olla.
     
  11. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Punasipuli ja fetajuusto sopii tonnikalan kanssa kun nenä päähän.

    DSC02433.jpg
    DSC02439.jpg
     
    mikitys73, vipe, Trilliann ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  12. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    280
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Hyvän näkönen lettu.
     
    living_death tykkää tästä.
  13. Juves

    Juves

    Viestejä:
    203
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mites onko kokemuksia paistoteräksen käytöstä pitsojen kanssa? Pitsakivet ei ole oikein vakuuttaneet.
     
  14. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    604
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Kuten jo aikaisemmin todettu, pizzaa voi paistaa vaikka uunipellillä. Valurautalevy on oikeastaan helvetin hyvä rapean pohjan aikaansaamikseksi.
     
  15. baggio

    baggio

    Viestejä:
    699
    Rekisteröitynyt:
    10.01.2019
    Ei ole uunipellissä tarpeeksi massaa, ei luovuta tarpeeksi lämpöä pizzaan, koska jäähtyy väistämättä vähän. Pizza Steel käytössä, 6,5 kg ja hyvin paistaa. Tosi huoltovapaa. Naurettavan kallis teräslevyksi mutta ostinkin vaimolle lahjaksi.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2019
  16. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    519
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Onko nyt oikeesti niin ettei tosta lidlin pizzakivestä löydy millään mitään mittoja? :confused:
     
  17. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    mikkelson, hsatan ja GoDi tykkäävät tästä.
  18. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    519
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    living_death tykkää tästä.
  19. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Muuten mainio ohje, mutta en tekisi vehnäjauhoihin :hungry:
     
  20. SweeneyTodd

    SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

    Viestejä:
    1 116
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
  21. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    519
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Huomenna muuten piti hakea noita, mutta eihän noita wotkinsin tuotteita löydy turusta kyllä yhdestäkään liikkeestä :(
     
  22. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
  23. Tohelo

    Tohelo

    Viestejä:
    107
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Onkos kenelläkään kokemuksia tuosta lidlin pizzakivestä? Näkysi tänään olevan tarjouksessa 8.99€.

    E: Näemmä samaa olikin jo kysytty edellisellä sivulla :D Laitetaan kokeiluun, eipä tuossa nyt ihan hirveitä häviä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2019
  24. tsutsi

    tsutsi

    Viestejä:
    107
    Rekisteröitynyt:
    19.12.2016
    Tuli ostettua eilen testiin, josko sitä kokeilisi grillissä tehdä kesällä, sähköuunin sijaan.


    Onkos porukalla heittää suosituksia pizzalapiosta. Noita 30cm leveitä on melko harvassa, weberiltä löytys ja k-raudan cello merkkinen.
    Mietityttää vaan, että ostaako puisen vai metallisen.:confused: Ja tottakai, se pitää saada heti tänään haettua jostain Tampereen alueelta, koska taikinat on jääkaapissa muhimassa kolmatta päivää.:D
     
  25. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    604
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Itse ottaisin metallisen, ei tartu lätty niin helposti kiinni.
     
  26. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tiistain pizza täytteillä: savusuikale, pekonisuikale, punasipuli, emmental-mozzarella raaste, tulinen pepperoni pieneksi pilkottuna ja mozzarellapallo siivutettuna.

    Tomaattikastike tehty tomaattimurskasta ja siihen lisätty oreganoa, ruokaöljyä, suolaa ja pippurisekoitusta.

    Paistettu uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia 37,5cm leveässä pizza-alustassa.

    1.JPG
    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
    5.JPG
     
    Trilliann, Powe ja mikkelson tykkäävät tästä.
  27. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Taikinaa kohotettu 18 tuntia jääkaapissa.

    Täytteinä: jauheliha, punasipuli ja mozzarella.

    Juustoraaste: emmental-mozzarellaraaste.

    1.JPG
    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
     
    kekkeruusi tykkää tästä.
  28. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 078
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Onko kenelläkään kokemusta pannupizzojen tekemisestä? Tehdääkö pohja samaan tapaan kuin normaalin mutta paksumpana, vai tarviiko jotain lisäksi?
     
  29. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 078
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Tein tällä gb1:n ohjeella. Saa nähdä miten onnistuu kun ensimmäinen pannupitsa muutenkin.
     
    JaySon tykkää tästä.
  30. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 078
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Kaksi pannupitsaa väännetty. Katselin etukäteen kymmenisen amerikkalaista videota youtubesta joista jokainen oli vähän erilainen ja hämmästyksekseni siellä päin taikina ostetaan valmiina kaupasta.

    Taikinan tein edellisessä viestissä mainitun gb1:n ohjeen mukaan.
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

    Olivat nuo tietysti parempia kuin grandiosan pakastepitsat mutta odotin jotain erittäin herkullista. Veikkaan että ainakin yksi syy oli huonot ainekset, varsinkin halvat juustoraasteet tahtovat pilata koko känkyn ja pirkan pizzakastike oli odotetusti perseestä.
    Toinen syy voi olla ettei taikinassa ollut yhtään hunajaa tai sokeria, joka tuo aivan pikkiriikkisen makeutta ja herkullisuutta.

    Pettymys, pannupizzaneuvoja otetaan vastaan. Huomenna jos innostun voisin paistaa vielä yhden oikealla mozzarellalla, tai sitten voisi ottaa varman päälle ja tehdä varmasti hyviä kivellä.
     
    donpeksi tykkää tästä.
  31. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 078
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Pannupizza pettymyksen jälkeen oli pakko koittaa pizzakiveä ja nämä onnistuivat hyvin.
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
     
  32. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Perjantaina tein pizzan täytteillä: savukinkku, punasipuli, ananas ja mozzarella.

    Huomenna teen pannupizzan samoilla täytteillä ja samalla reseptillä, jossa juustoraaste tulee edelleenkin tomaattikastikkeen päälle ja sitten vasta täytteet ja viimeisenä mozzarellapallosta leikatut siivut.

    Erona vain, että taikinaan tulee enemmän hiivaa ja kypsennän sen pyöreässä korkeareunaisessa teflonvuoassa.

    1.jpg
    2.jpg
     
    lättyviikari tykkää tästä.
  33. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    604
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Jos tosissaan pannupizzaa tahtoo tehdä, voi koittaa tehdä Chigaco deep dish-tyylisen. Se on tosin kyllä allekirjoittaneen mielestä enemmän piiras kuin pizza.
     
  34. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 078
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Pitää koittaa sellastakin joskus, vaikka se onkin piirakkamainen ja hankalammin syötävä. Kuulin toiselta forumilta etteivät ne ole niin hyviä kuin "hypestä" voisi päätellä ja New York style olisi parempi.
     
  35. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    458
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Minä teen grillissä leivinpaperin päällä ja "kivenä" grillin tasainen parila. Kyllähän pizzan yli tuleva leivinpaperi mustuu, mutta en ole kokenut ongelmaksi. Toki ei kannata hirveästi ylimääräistä paperia jättää vaan mitoittaa se pizzan koon mukaan.
     
  36. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Pannupizzaa pitkästä aikaa :drool::tup:

    1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
     
    Focus0, Trilliann, Suolakala ja 3 muuta tykkäävät tästä.
  37. Robbs

    Robbs

    Viestejä:
    331
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Paljonko laitoit hiivaa?
    Ja teit siis saman ohjeen mukaan joka on tuolla kotikokissakin?
     
  38. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    PANNUPIZZA

    Taikina:
    1,5 dl reilua kädenlämpöistä vettä
    1 rkl ruokaöljyä
    1 tl sokeria
    ripaus suolaa
    ½ pussia kuivahiivaa
    jauhoiksi esim. Manitoba Cream ja Durum-vehnäjauhoa suhteessa 90/10

    Valmistus:
    - sekoita vesi, ruokaöljy, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään sähkövatkaimella
    - lisää Manitoba Cream jauhoja vähitellen niin kauan, kunnes taikina ei vielä tartu vatkaimen vispilöihin kiinni
    - vaihda seuraavaksi Durum-vehnäjauhoihin ja vaivaa taikina käsin sopivan kiinteäksi
    - kohota taikinaa noin 45-60 minuuttia lämpöisessä ja vedottomassa paikassa liinalla peitettynä
    - lisää kohonneen taikinan päälle ja kulhon reunoille Durum jauhoja ja irroita taikinapallo kulhosta kulhoa voimakkaasti pyörittämällä.
    - jos taikina on tiukasti kiinni kulhossa, sen voi irroittaa painelemalla sormilla kulhon reunoja pitkin pohjaa kohti ja lopuksi pyöritellä taikinan irti kulhosta.
    - Ota taikina pallo varovasti pois kulhosta ja aseta se öljyllä voideltuun pyöreään uunivuokaan tms.

    Täytteet:
    - lisää ensin tomaattikastike, sitten juustoraaste ja haluamasi täytteet
    - lisää täytteiden päälle ihan vähän juustoraastetta (jätä väliin jos lisäät mozzarellaa) ja sopivasti oreganoa
    - lopuksi pizza viimeistellään mozzarellapallosta leikatuillaa siivuilla

    Huom! juustoraaste kuuluu pizzassa tomaattikastikkeen päälle, eikä täytteiden päälle, jotta juustosta ei muodostuisi ns. kantta joka vaikeuttaisi täytteiden ja pizzapohjan kypsymistä.

    Paista pizzaa uunin keskikohdassa 225-250 asteessa noin 12-15 minuuttia, tai niin kauan kunnes pizzapohja on kypsynyt.
     
    Robbs ja Jumi tykkäävät tästä.
  39. jinx1980

    jinx1980

    Viestejä:
    1 016
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Onkos joku ostanut "uuni"iin tai siis nykyään "ooni"iin tuota kaasupoltinta, kokemuksia - ihan ilmainen kun se ei ole? Alkaa tietyllä tavalla hermot menemään tuohon pelletti-himmeliin kun sen kanssa lämpötilan säätö on liian vaikeaa, milloin kivi on liian kuuma ja milloin liian kylmä :). Lisäksi pelletillä reunat palaa liekkien takia liian helposti, täysin palamatonta reunaa on lähes mahdoton saada aikaiseksi.
     
  40. Seppo77

    Seppo77

    Viestejä:
    1 280
    Rekisteröitynyt:
    20.06.2017
    Kaikki nuo sopii pizzaan. Fetajuustoa varsinaisesti ei tule käytettyä vaan vastaavaa kotimaista Valio Eila salaattijuustoa joka itseasaissa jopa mielestäni hieman fetajuustoa parempaa vaikka ero onkin todella pieni.
     
    living_death tykkää tästä.
  41. SweeneyTodd

    SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

    Viestejä:
    1 116
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    On maussa aika paljon eroa salaattijuustoilla ja fetalla, kun feta tehdään lampaan- ja vuohenmaidosta. Ainakin omaan suuhun maistuvat erilaiselta ja käytän mieluummin fetaa, kun on maukkaampaa. Joskus säästön vuoksi ostan salaattijuustoa. Ihan syötävää kyllä sekin on, mutta vähän miedomman makuista.
     
  42. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    714
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Tämä voi johtua siitä että se on fetajuustoa. Kiitos EU:n nimisuojien Valio ei saa sitä nimitystä siitä vain enää käyttää.
     
    Seppo77 tykkää tästä.
  43. Drakkath

    Drakkath

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Itsellä on Uuni3, mutta ei tuota kaasupoltinta. Kannattaa kokeilla ensin puulla ennen kuin ostaa kaasupoltinta jos vain mahdollista. ITse kokeilin viime vkl ja tuntui olevan helpommin hallittavissa. Ei tarvinnut olla koko ajan täyttämässä luukkua vaan pystyi ottamaan rauhallisemmin. Toki tuokin vaatii pientä totuttelemista, mutta hallinta tuntui ainakin yhden kerran kokemuksella paremmalta.
     
  44. jinx1980

    jinx1980

    Viestejä:
    1 016
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Puulla? Tarkoitatko jotain haketta? Ei itseä tuo lisääminen häiritse, se tulee jo käytännössä miettimättä, ongelma on 99% lämmössä...

    Pelletin kanssa ongelma on se että aluksi saa pitää pizzaa sisällä max 20sec (päässä laskien) ja tässä vaiheessa se luukun puolen pohjan puolikas ei ole vielä paistunut kunnolla. Pizzan keskiosan saa helposti rikki jos se o liian ohut kun tässä vaiheessa menee törkkimään sillä ”lapiolla” ja sitten menikin jo vituiksi :). Seuraavat käännöt luokkaa 12s, 15s on jo liikaa, mutta tämä ei sinänsä ole ongelma jos eka kääntö menee pulkkaan (paitsi kaljapäissään noi sekunnit menee liian nopeasti:)).

    Aluksi jos saisi pidettyä edes 30s niin olisi luxusta, sanoisin että jos kokonaispaistoajan saisi 2-3min luokkaan niin pohjan tai reunojen palamisen riski putoaisi murto-osaan... joku 350-380c olisi varmaan optimaalinen...

    Vähän harkinnut jos siihen liekkipeltiin, joka on kiven päädyssä väkästelisi jotain korotusta - sekin voisi auttaa ongelmaan ainakin osittain, mutta tuskin sitä nykyistä peltiä on hihastakaan tuollaiseksi tehty.
     
  45. jinx1980

    jinx1980

    Viestejä:
    1 016
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Miettinyt myös että olisiko joku rosterinen lapio ebaysta parempi tohon kääntelyyn kun se vakio on aikas paksu, paksuutta ei vaan oikein missään kerrota ja nuokin maksaa kuitenkin sen 30€ posteineen. Toinen lapio pitäisi joka tapauksessa tehdä niin saisi liukuhihnalla kamaa ”uuni”iin.
     
  46. Drakkath

    Drakkath

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Ei vaan ihan puukalikoita. Sellaisia sopivia mitkä mahtuvat peräosaan, ei siis siihen pellettilokeroon vaan itse uunin peräosaan. Itse syötin lisää puuta etukautta tarpeen mukaan, mutta toki takaakin voi syöttää jos sen lokeron ottaa irti.
     
  47. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 816
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Perjantain nopea.

    Pepperonisalami ja punasipuli emmentalraasteella.

    11.jpg

    22.jpg
     
    Focus0 ja lättyviikari tykkäävät tästä.
  48. ZZRX

    ZZRX

    Viestejä:
    620
    Rekisteröitynyt:
    16.05.2018
    Sun pizzat on kyl piruvie aina niin hyvännäkösii että ostaisin heittämällä. Pizzeeria auki, kiitos.
     
    lättyviikari, Rensu, Robbs ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  49. Robbs

    Robbs

    Viestejä:
    331
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Onko sulla tuohon pizzan muotoiluun jotain vinkkiä kun tuntuu olevan aina työn ja tuskan takana eikä siitä noin siistiä saa millään.
     
  50. mikkelson

    mikkelson

    Viestejä:
    1 511
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Oikeanlainen koostumus vaikuttaa siihen miten helppo sitä taikinaa on muotoilla. Eli jos on repeilyä tai sitten ei meinaa venyä millään niin pitää fixata valmistustapaa.