Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miksi pitää olla niin ehdoton? Eikö pienen pieni kaakao ja kookosrasva nyt olisi ok silloin tällöin, kun muuten kaikki mitä syöt on niin terveellistä.
Miksi pitää olla niin ehdoton? Eikö pienen pieni kaakao ja kookosrasva nyt olisi ok silloin tällöin, kun muuten kaikki mitä syöt on niin terveellistä.
Joo ei varmaan mitään tekemistä sen kanssa, että kasvimyrkkyjä käyttämällä saadaan isommat sadot ja halvempaa ruokaa kauppaan ja siten läskimpiä ihmisiä, koska isolta osalta porukasta puuttuu täysin kyky katsoa mitä naamaansa ahtavat.PS. Hienosti korreloi glyfosaatin käyttömäärät ja monien sairauksien lisääntynyt esiintyvyys, ml. diabetes. Kannattaa varata tunti elämästään ja katsoa tuo dokumentti läpi. Olitpa sitten kasvissyöjä tahi lihanmässääjä.
Jos herroilla @aop ja @taffeli ja @kukatahanasa ei ole keskusteluun mitään annettavaa - tai se ärsyttää - niin viestiketju kannattaa skipata ja jättää huomiotta. Ketjuun ei tarvitse tulla suoltamaan off-topik paskaa henkilökohtaisuuksiin menemisestä puhumattakaan. Luulisi ihan järjellä käsittävän, että tuo mitä juuri äsken harrastitte, oli täysin tahallista ja tietoista keskustelusääntöjen rikkomista.
Oli sinänsä ihan vilpitön kysymys, että miltä pohjalta sä näitä asioita sepustat. Olisi toki paljonkin annettavaa keskusteluun, mutta ei mulla riitä aika eikä mielenkiinto tästä vääntämiseen.![]()
Oikeastaan tekisit @blurris meille kaikille palveluksen, jos eläisit omien oppiesi mukaan ja kuolisit sydän- ja verisuonisairauksiin mielellään mahdollisimman pian, niin tuo roskan suoltaminen internetin eetteriin loppuisi.
Mikähän tuon blurriksen tausta on näistä asioista meuhkaamiseen, lueskellut nettiblogeja ja siten kaikkitietävä? Aina tulee ihmeteltyä, että melkoisen maanista vouhotusta asiasta jos toisesta, mutta sitten tulee vilkaistua profiilikuvaa ja ymmärtää.
Ihan kuule olen Db2-potilas ja omasta terveydestään huolestunut. Johan se on tuolla alussa kerrottu, eikö sen vertaa kiinnostunut perehtyä?
Jos ei mielenkiinto riitä osallistua keskusteluun asiallisesti, niin skippaa. Sanoin jo kerran aikaisemmin tämän. Täällähän on aivan vitusti keskusteluketjuja, joista voi itsekukin vetää herneet nekkuun. Ei kuule kannata. Skippaat vaan, jos sinua vituttaa.
Tällaiset pohdinnat eivät myöskään kuulu ketjun aiheeseen. Jos näitä on pakottavaa tarvetta julkisesti pohtia, niin sen voi tehdä vaikka täällä: Keskustelua TechBBS-foorumin säännöistä ja moderoinnista
Kakkostyypin diabeetikoiden pahin vihollinen ei ole sokeri, vaan kova rasva. Martti Alander tarkistaa aina rasvapitoisuudet kaupassa ennen tuotteen ostamista. Jos kuitenkin jotain rasvaista on syönyt, nousevat hänen verensokerinsa korkealle. Hän ei ykköstyypin diabeetikoiden tapaan pistä insuliinia, vaan korjaa arvonsa palalla ruisleipää.
- Verensokerit mittaan muutamana päivänä viikossa, aamulla ja ruokailun jälkeen. Se antaa heti palautetta elämäntavoista ja mahdollisista lipsumisista.
Insuliiniresistenssiä hoidettaessa on siis edullista rajoittaa rasvan määrää tai ohjata sitä pois haitallisten aineenvaihduntatuotteiden synteesistä.
En jaksanut lukea koko ketjua, mutta sen vähän perusteella mitä aloituspostauksesta luin, niin se vaikutti melko oudolta. Se ruokavalio, jota Suomessakin aikuistyppin diabeetikoille suositellaan on kaukana aloituspostauksessa mainitusta "virallislinjan" mukaisesta hiilihydraattien mässäilystä.
Silloin kun sulla todetaan 2-tyypin diabetes, sulle annetaan heti ensimmiäisenä käteen lappunen, jossa näkyy kaikkien yleisimpien ruoka-aineiden hiilihydraattimäärät.
Tässä tilanteessa vaikka vhh voisi nostaa enemmän riskiä sairastua sydän ja verisuonitauteihin, niin alentunut hbA1c laskee hänen riskiään sairastua noihin sairauksiin..
Riippuu, mitä käy kolesterolitasolle. LDL-kolesteroli pureutuu diabeetikon valtimoihin vielä tervettä ihmistäkin tehokkaammin. Myös diabeetikoilla, ja etenkin heillä, LDL:n pitäminen alhaalla on erittäin tärkeää.
Ei hän silti väärässä ole tuossa. Tuo on ihan tunnettu ilmiö.
Riippuu, mitä käy kolesterolitasolle. LDL-kolesteroli pureutuu diabeetikon valtimoihin vielä tervettä ihmistäkin tehokkaammin. Myös diabeetikoilla, ja etenkin heillä, LDL:n pitäminen alhaalla on erittäin tärkeää.
No siis terveelliseen kasvispohjaiseen ruokavalioon verrattuna joku kovarasvainen VHH voi täysin tuhota hyvän LDL-arvon. Diabeetikoidenkin ateroskleroosi saadaan pysähtymään tarpeeksi alhaisella LDL:llä. Tuo verensokerin kontrolloimisen vaikutus verisuonitauteihin taas onkin vähän epäselvempi juttu. Diabeetikoilla lisäksi on ongelmana mikroverisuoniston vaurioituminen.HbA1c:n vaikutus sv-tauteihin sanotaan olevan jopa 20% per jokainen 1% noussutta verensokeria ja tutullani tippui hbA1c 10-11% lukemista 7-8% lukemiin vhh:n aloittamisen jälkeen. Vhh:n käsittääkseni ei pitäisi hirveästi vaikuttaa suuntaan eikä toiseen Ldl-arvoon tai näin ainakin muistelen tutkimuksia lukeneeni. Tämä vuoksi ainakin kyseisessä tilanteessa riskin pitäisi pienentyä selvästi.
The role of nonglycemic factors that accompany the vast majority of patients with type 2 diabetes is much better understood and seems to be independent of glycemia. In addition, there have been studies demonstrating that interventions addressed to control these other factors in patients with diabetes effectively reduce cardiovascular risk (28,29). In contrast, to date, the positive effect of intensive glucose management in comparison with nonintensive glucose control on CVD outcomes is still far from proven.
Miksi eivät? Tapaus ei ole tuttu minulle, eikä "LDL-teoria" ei ole minun keksimäni.Miten selität Timo Kuuselan tapaiset "lääketieteelliset ihmeet"? He eivät sovi sinun LDL-teoriaasi lainkaan.
Kuuselalla ovat verisuonten tukokset ovat poistuneet (hän pystyy sen toteamaan itse, kiitos ammattinsa)
Tämä henkilöhän on liikkuva terveyskatastrofi ja valitettavan hukassa asioista.Lääkäri Timo Kuuselan kirjoitus maaliskuulta 2016.
Aika rientää, täyttyi 77. ikävuosi, enkä sitä edes huomannut hyvässä seurassa.
Aikaisemmista jutusteluista on luettavissa, millaisissa merkeissä viimeksi kulunut neljännes vuosisata on vietetty "pirun nokkimista" vältellen. Lähtökohdat ainakin olivat huonot. Melko varhaisessa iässä (51v.) esiin putkahtaneet metabolisen oireyhtymän (MetS) päätetapahtumat: kolmen suonen diffuusi sepelvaltimotauti lukuisine paikallisine ahtautumineen (ml "leskentekijöineen"), vähän myöhempi T2D (syntyyn myötävaikuttavina ajankohdan beta-salpaajat, verihiutaleiden kokkaroitumisen estäjä ja nyt jo myönnetty statiini). Vaikuttavin hoito oli sepelvaltimon pallolaajennus silloin vielä ilman laajennuskohdan stenttiä. Näin selvittiin yli 23 vuotta. Sitten tarvittiin yli vuosi sitten uusinta entiseen paikkaan lääkestentteineen. Jonkun verran on ihmetyttänyt, kun sepelvaltimotauti on edennyt "väärään suuntaan"; väljemmät suonet ja parempi virtaus kuin ensi kerralla.
Noin kahdeksan vuotta hoidon ensimmäisen hoidon jälkeistä aikaa arvioin psyko-fyysisellä tasolla menetetyiksi vuosiksi.
Muutos tapahtui siinä kuudennen vuosikymmenen täyttyessä ja niihin aikoihin vuosituhannenkin vaihtuessa. Silloin jo näkyi, että lääketiede ei hallinnut suureksi paisunutta metaboliasairauksien taakkaa monine siihen liittyvine ja vielä erillisiksi luokiteltuine tautimuotoineen (esim. rasvamaksa). Oli siinä ohessa työpaikkojaan varmistamassa myös uudehko ravitsemustutkimus, -tiede ja -neuvonta. Toisaalta riippumaton kansainvälinen tutkimus tiesi kertoa jo aivan muuta, mitä "tutkimukseen perustuva valistus" meille opetti oikeiksi elämäntavoiksi. En siis katsonut ottavani "askelta tuntemattomaan" muuttaessani elämäntapojani ja kaikkein voimakkaimmin henkilökohtaista ravitsemusta.
Mitä se (ravitsemus)muutos sitten oli?
Nyt näen sen hyvin yksinkertaisena muutoksena. Sokerin (missä muodossa se elimistöön tuleekaan, sokerit, tärkkelys jne) käsittely ei enää toiminut kehossani. Säätely ei enää onnistunut. Oli ylitetty sairastumiskynnys.
Nyt tietenkin tiedetään, että tilaan liittyy sokerin ohella myös rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä, dyslipidemiaksi kutsuttuja ja propagandassa "korkeaksi kolesteroliksi". Mikä käsiteväärennys onkaan saatu aikaiseksi.
Alkumatkasta tietenkin arvelutti sokeria korvaavan energian, rasvan käyttö. Se taipui sittemmin kliseeksi: "hyvälaatuiset eläinrasvat ml maitorasvat ja pääpaino oliiviöljyssä". Tietenkin ihmetyttää, kun edelleen saa lukea asiantuntijalausuntoja (etuliite dos. tms), että rasva aiheuttaa tyypin 2 diabeteksen. Sekin kummastuttaa aivan professoritasolta kirjoitettuna, että hiilihydraattia (suomeksi sokeria) kuuluisi nauttia runsaat sata grammaa vuorokaudessa, ettei tule aivovaurioita. Tämä on sitten omaksuttu "kuraportaassa" ehdottomaksi elämänviisaudeksi ja vaaditaan sokeritautisilta noudatettavaksi.
Muistan hyvin, kun v. 2005 ensi kerran Alzheimerin aivorappeutumaa kutsuttiin nimellä tyypin 3 diabetes. Sen luin asiallisesta tiedejulkaisusta, ja nyt on jo testejä aivokudoksen insuliiniresistenssin havaitsemiseen.
"Kolesteroleja" hoidettaessa näyttää juuri nyt vallitsevan kaksi ajatussuuntaa:
1. Viime vuosikymmenellä korostettiin LDL-hiukkasten laatukysymystä. Pienet, tiiviit, helposti hapettuvat/sokeristuvat LDL-hiukkaset tuomittiin sepelvaltimovaaraksi. Tiede osaa kertoa, että sellaisia muodostuu maksassa sokerista. Niitäkin osataan mitata - vaan ei mitata.
2. LDL-kolesteroli pitää saada villikansojen tasolle (reilusti alle 2 mmol/l). Tässä tarkoituksessa ajetaan sisään modernia lääkitystä ns biologisilla lääkkeillä.
Nähtäväksi jää vaikutukset (vaikuttavuus) ja haitat, joita tunnetusti nihkeästi myönnetään.
Mitä tästä eteenpäin?
Kunhan katselen. Neuvoskelen diabeetikkoja, jos joku neuvoja kaipaa, joskus muissakin.
Oma T2D on täydessä remissiossa. Paastosokeri on tasaisesti tasolla 5.0 - 5.5 mmol/l. Tässä ehkä vähän auttaa pieni metformiini-annos (aamulla 425mg ja yöksi 850mg). Lääkkein tauti ei hoidu. Taannoisen kudossokerin mittailun jälkeen vähän säädin ruokailuaikoja.
Liikkuminen pyrkii olemaan koulupoikana opittua kävelyä mahdollisimman pitkinä matkoina.
Syömisissä painottuvat voimakkaat ja runsaat mutta harvat ateriat. Mitään kammoja ei ole. Maittavuus ratkaisee. Silmiinpistävää on leivän, pastan tai muun suositetun hiilihydraatin puuttuminen pöydästä. Vihanneksia kuluu paljon. Hedelmiä kuluu vähän "omena päivässä pitää lääkärin loitolla".
En olisi neljännes vuosisata sitten uskonut, että "etsivä löytää" harhautuksista huolimatta ja terveys voi myös palautua kohtuullisesti. Puuhaa on riittänyt.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.
Aika rientää, täyttyi 77. ikävuosi, - VHH-terveysravinto
"Kolesteroleja" hoidettaessa näyttää juuri nyt vallitsevan kaksi ajatussuuntaa:
1. Viime vuosikymmenellä korostettiin LDL-hiukkasten laatukysymystä. Pienet, tiiviit, helposti hapettuvat/sokeristuvat LDL-hiukkaset tuomittiin sepelvaltimovaaraksi. Tiede osaa kertoa, että sellaisia muodostuu maksassa sokerista. Niitäkin osataan mitata - vaan ei mitata.
2. LDL-kolesteroli pitää saada villikansojen tasolle (reilusti alle 2 mmol/l). Tässä tarkoituksessa ajetaan sisään modernia lääkitystä ns biologisilla lääkkeillä.
Nähtäväksi jää vaikutukset (vaikuttavuus) ja haitat, joita tunnetusti nihkeästi myönnetään.
Kuka tahansa tuon pystyy tarkastamaan ammatista riippumatta. Millähän tekniikalla Kuusela on sepelvaltimonsa tarkastanut? Vai mistä verisuonista on kyse, koska sepelvaltimossa oleva tukos olisi kyllä vakava akuutti tilanne.
3. Laitetaan LDL-kolesteroli ravinnon avulla kuntoon jo nuorella iällä: ideaalisesti korkeintaan 2,1 ja ainakin alle 2,6.
Kaikkein tarkin kuvausmenetelmä ei käytä röntgentekniikkaa.
Ööö, diabeteksen hoitosuosituksiin liittyy.Ja tämä liittyy nyt mitenkä otsikon aiheeseen?
Jos meinaa ketjun konteksti unohtumaan, niin suosittelen vilkaisemaan otsikkoa ja AP:ta. Emme ole nyt sinun avaamassa nuoruusketjussa terveinä ja reippaina.
Tuo tyyppi oli jo 51v ihan romuna.
Niin oli - ja elpyi siitä virkeään kuntoon.
Ei olisi sinun opeilla sitä tehnyt.
Ööö, diabeteksen hoitosuosituksiin liittyy.
Itse otit puheeksi.Ei kyllä liity mitenkään otsikon aiheisiin ruveta täällä jotain luentoa kuvantamismenetelmistä pitämään. Perusta oma ketju sitä varten, jos sellainen luento on mielestäsi tarpeen.
Tuhansien eurojen operaatioilla saatiin tukkeutuneet suonet vielä toimimaan.
Menetelmistä, joilla tuon miehen henki pelastettiin.Kerro meillekin mistä offtopikista sinä nyt jauhat?
samanlaisen ihmeparantumisen.
Menetelmistä, joilla tuon miehen henki pelastettiin.
Ei ole kyse ihmeestä vaan ihan kehittyneestä lääketieteestä.
Jos tarkoitat Timo Kuuselaa , niin kyllä, hänen suonilleen tehtiin pallolaajennus aikoinaan, koska hänen "starttinsa" Db2-sairastajana alkoi verisuonitaudeilla yms.
Sittemmin hän on todennut, että hänen noudattamansa ruokavalio, joka on siis LCHF - low carb high fat tyylistä, putsaa hänen suoniaan. Siihen ei ole tarvittu "tuhansien eurojen menetelmiä". Lääketieteellistä kuvantamistekniikkaa siihen varmaankin on tarvittu, milläpä hän muuten olisi voinut sellaisen asian todeta.
Nyt spedeilet tahallasi ja leikit tyhmää. Pallolaajennus ei putsaa suonia.
Suonien puhdistuminen on saavutettu elämällä just päinvastoin kuin mitä sinä suosittelet.
Suonien puhdistuminen on saavutettu elämällä just päinvastoin kuin mitä sinä suosittelet.
Onhan tuo melkoista spedeilyä pallolaajennettuna ja stentattuna 77-vuotiaana mainostaa nuoremmille ihmisille aterogeenistä ruokavaliota. Hänelle itselleen ei enää niin paljon ehdi kertymään plakkia lisää tuossa iässä, ja ne pahimmat kertymiskohdatkin on jo stentattu.
Plakkeja ei saa millään keinolla kuin hieman pois, kun ne on kerran kertyneet. Niiden koostumukseen voi vaikuttaa paljonkin.
A dieting craze in Sweden has been blamed for a surprise surge in cholesterol levels that may be putting people at increased risk of heart disease.
Although the Swedish Council on Health Technology Assessment found benefits of eating healthy fats, they won’t be changing their guidelines.
When experts say it’s OK to eat fat — lots of fat — people listen. So when news sources began reporting that Sweden had changed its national dietary guidelines to recommend a high-fat, low-carb diet last fall, the news spread quickly.
The Internet was soon full of headlines like: “Sweden Becomes First Western Nation to Reject Low-fat Diet Dogma in Favor of Low-Carb High-Fat Nutrition” and “Sweden Rejects Low-Fat Diet Myth, Encourages Citizens to Cut Carbs and Eat More Fat.”
At Experience Life, we’ve touted the benefits of healthy fats for years and were intrigued by Sweden’s bold move. The problem? The stories weren’t true.
When we contacted Anna Karin Lindroos, PhD, a nutritionist at Sweden’s National Food Agency, to ask about the new guidelines, she set the record straight: “Sweden does not have any guidelines on low-carb-high-fat diets. The information that Sweden has guidelines on low-carb-high-fat diets is based on incorrect information circulating on the Internet.”
As it turns out, reporters had mistaken a review published by the Swedish Council on Health Technology Assessment (SBU) in September for new national guidelines. Måns Rosén, PhD, executive director at SBU, was anxious to squelch the rumors. “First, I would like to stress that we do not do guidelines, only systematic reviews and health technology assessment reports,” he says. “Second, we have earlier focused on patients with diabetes and now obese persons, not the general population.”
Lääkärinä hän on tottakait hyvin selvillä virallisopista eli siitä mitä täälläkin jatkuvasti tykität.
Tuo mies ei ole lainkaan kartalla koskien nykytietoa verisuonitaudeista.