Ovatko kakkostyypin diabeteksen hoitosuositukset vuosisadan terveyskoijaus?

nitkunitkunitku

Itsehän tänne hihhuloit jotain haistapaska NY tutkimuksia ja seurannasta ei mitään tietoo, mistä sinä tiedät mitä ne on turpaansa survoneet 11-vuoden ajan. Samallatapaa postaat jotain vhhblogeja, eli yksittäistapauksia, taitaa ne laihat db2:tkin olla yksittäistapauksia. Proffilla on joo ihan kivoja tutkimuksia, ihminen kuitenkin tuppaa olemaan yksilö ja ihan vähän taitaa geeniperimäkin vaikuttaa.

Aivan samalla tavalla mekastat vhh-lipun alla, et kakkuloidesi takaa muuta näe.
 
Itsehän tänne hihhuloit jotain haistapaska NY tutkimuksia ja seurannasta ei mitään tietoo, mistä sinä tiedät mitä ne on turpaansa survoneet 11-vuoden ajan. Samallatapaa postaat jotain vhhblogeja, eli yksittäistapauksia, taitaa ne laihat db2:tkin olla yksittäistapauksia. Proffilla on joo ihan kivoja tutkimuksia, ihminen kuitenkin tuppaa olemaan yksilö ja ihan vähän taitaa geeniperimäkin vaikuttaa.

No sinun muumiotutkimuksesiko ei muka ollut täyttä haistapaiska sarjaa tämän keskustelun kannalta?

Oli siellä liikuntakin yhtenä komponenttina. Huomionarvoista, ettei virallisen linjan mukaisista neuvoista ollut MITÄÄN hyötyä diabeetikoille! Toisin kuin täällä on jumputettu.
 
No sinun muumiotutkimuksesiko ei muka ollut täyttä haistapaiska sarjaa tämän keskustelun kannalta?
Tippuu sitten samaan sarjaan sinun vhh-vouhkaamisesi kanssa, eli ollaan samiksia. Neuvoista tuskin on ikinä hyötyä jossei niitä noudateta, oli sitten vhh tai virallisterve kyseessä.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on viimeinen viesti ketjuun. Elikkäs itsellä auttanut liikunta ja virallisterveellinen ruokavalio. Sokerit pysyy tuossa 4-6,5 useimmiten. Joskus käy alle neljän jos ruokailuväli menee +6 tuntia, mutta tämä on toki väärä mielipide :sori:
Liikunta ja fiksu syöminen onkin paras vaihtoehto. Omassa naapurissa asuu diabeetikko ja häneltä sain ilmaiseksi sokerimittarin, 4.5 - 4.7 välille osunu nyt mittaukset.. about 10 kertaa mitannut. Oma ruokavalio on välipäivinä (salitreeneistä) vhh ja muutoin menee hiilareita ehkä se 20-30% kokonais kcal määrästä.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on viimeinen viesti ketjuun. Elikkäs itsellä auttanut liikunta ja virallisterveellinen ruokavalio. Sokerit pysyy tuossa 4-6,5 useimmiten. Joskus käy alle neljän jos ruokailuväli menee +6 tuntia, mutta tämä on toki väärä mielipide :sori:

Auttanut mihin? Olemaan terve?


Liikunta ja fiksu syöminen onkin paras vaihtoehto. Omassa naapurissa asuu diabeetikko ja häneltä sain ilmaiseksi sokerimittarin, 4.5 - 4.7 välille osunu nyt mittaukset.. about 10 kertaa mitannut. Oma ruokavalio on välipäivinä (salitreeneistä) vhh ja muutoin menee hiilareita ehkä se 20-30% kokonais kcal määrästä.

No sehän on hienoa, että olet terve tuossa suhteessa. Suurin osa ihmisistä onneksi on. Tämä ketju ei kuitenkaan ole sitä varten että terveet täällä julistaisivat terveyttään.
 
Ei, minä en ole terve. Pre-diabetes vähintään päällä.
Oletko itse diagnosoinut ja mistä epäilet että on?

DB2 on täysin ehkäistävissä pelkällä painonhallinnalla. Nuo ns laihat tyypin kakkoset yleensä laihaläskejä korkealla rasvaprosentilla suhteessa lihasmassaan ja aineenvaihdunta tämän vuoksi ihan rappiolla.
 
Tämä on viimeinen viesti ketjuun. Elikkäs itsellä auttanut liikunta ja virallisterveellinen ruokavalio. Sokerit pysyy tuossa 4-6,5 useimmiten. Joskus käy alle neljän jos ruokailuväli menee +6 tuntia, mutta tämä on toki väärä mielipide :sori:

Liikunta ja fiksu syöminen onkin paras vaihtoehto. Omassa naapurissa asuu diabeetikko ja häneltä sain ilmaiseksi sokerimittarin, 4.5 - 4.7 välille osunu nyt mittaukset.. about 10 kertaa mitannut. Oma ruokavalio on välipäivinä (salitreeneistä) vhh ja muutoin menee hiilareita ehkä se 20-30% kokonais kcal määrästä.

Näin se on. Oma yhteenveto tästä kaikesta on se, että diabeetikko voi valita yksilöllisesti vaikka välimeren ruokavalion tai esimerkiksi muuntaa siitä itselleen vhh:n. Valitsee sen mikä sopii ja pystyy ylläpitämään.

Kuten Juhani Knuuti osuvasti totesi:
Olisiko niin, että fanaatikot ovat turhaan pilanneet VHH-ruokavalion maineen? Perusteettomat ja virheelliset väitteet VHH-ruokavalioon liitettynä ovat ehkä leimanneet sen huonommaksi kuin se tutkimusnäytön perusteella oikein toteutettuna onkaan.

Siltä se valitettavasti vaikuttaa.
 
Ketä se sinulle kuuluu? Insuliinia aluksi ja sitten kahta eri tablettia. Seuraavaksi haluat varmaan lääkkeiden nimet ja kopiot resepteistäni :tdown:

Insuliinia aluksi ja vasta sitten tabletteja? Kuulostaa vähän erikoiselta hoitojärjestykseltä. Lääkärin nimi olisi tietysti hyvä kuulla kuka tuolla tavalla hoitaa että heti lähdetään insuliiniin? (olettaen että olet ketjun otsikon mukainen diabeetikko)
 
Oletko itse diagnosoinut ja mistä epäilet että on?

DB2 on täysin ehkäistävissä pelkällä painonhallinnalla
.

Kyllä tässä on ihan lääketieteellistä diagnoosia taustalla mutta nyt mennään jo sellaisiin asioihin, että sanon kuten Pistoriuksen amputaatio: että mitäs se teille kuuluu?

Boldattukaan ei vissiin aina pidä paikkaansa, mutta painoa tässä nyt ensi alkuun pudotellaan kyllä. Vaikkei sitä nyt niin valtavasti liikaa ole, mutta onpa kuitenkin hieman pudotettavaakin.


Epäiltiin ykköstä, mutta olikin kakkonen. Toki minä sinulle lääkärin nimen annan se oli Ortopedi Antti Heikkilä

Ok. Jokainen osaa varmaan vetää omat johtopäätöksensä sinun viestiesi seriöösiteetistä ja vilpittömyydestä. Tuostahan pellelyistäsihän sinä sait jo huomautuksen @Ville Suvanto lta
 
Neal Barnardin menetelmä on syöttää vegaaniruokaa. Jokainen voi sitten miettiä onko tuossa mitään järkeä tai Barnardin "järkeilyissä" (olemme mukamas kasvissyöjiä koska hampaamme jne). Barnardilta on jäänyt pohtimatta sitten esim. suolistomme rakenne. Ei se kovin 100% kasvissyöjän suolisto ole eikä kasviksia puputtamalla ole tyypillisesti ylläpidetty isoja aivoja, jotka vaativat paljon energiaa. (Eräs tämän pallon älykkäimmistä elossa olevista ihmisistä Stephen Hawkinshan käytti tuota lähtökohtaa yhteen kivaan järkeilyyn.)

Moni on vegaaniruokaa kokeillutkin, joillekin se sopii, toisille ei. Niille joille se ei sovi, vointi menee erittäin surkeaksi.

4 Reasons Why Some People Do Well as Vegans (While Others Fail)
 
Moni on vegaaniruokaa kokeillutkin, joillekin se sopii, toisille ei. Niille joille se ei sovi, vointi menee erittäin surkeaksi.
4 Reasons Why Some People Do Well as Vegans (While Others Fail)

Joka ruokavalion voi tehdä väärin ja näin mutuna vegaanisen varsinkin kun siinä jää kumminkin hyvin olennainen tuttu osa monelle pois. Se vaatii perehtymistä ja kärsivällisyyttäkin että oppii koostamaan ateriat jotka todella sisältäisi kaiken tarvittavan. En itse kuitenkaan usko että oikein tehtynä se ei jollekkin sopisi, se on silloin vain väärin toteutettu. b12 on suositeltava lisä purkista.
Mielellään kuulisin kyllä kokemuksia jos joku olisi tuota ruokavaliota kokeillut ja todennut että ei toimisi, en meinaan ole tälläistä vielä tavannut.

Energiaahan vegaani saa kyllä riittävästi, siitä on enemmän kuin riittävästi todisteita olemassa monien urheilioiden saralla joihin perehtyisin jos olisin tästä huolissani. Ehkä sit lisääntynyt kuitu saattaa jollekkin tuoda vähän ennenaikastakin täydenolontunnetta ? Muutamia ultrajuoksijoita ja kestävyysurheilijoita joita tunnen itseni lisäksi pärjäävät mainiosti pitkillä matkoilla.
 
Joka ruokavalion voi tehdä väärin ja näin mutuna vegaanisen varsinkin kun siinä jää kumminkin hyvin olennainen tuttu osa monelle pois. Se vaatii perehtymistä ja kärsivällisyyttäkin että oppii koostamaan ateriat jotka todella sisältäisi kaiken tarvittavan. En itse kuitenkaan usko että oikein tehtynä se ei jollekkin sopisi, se on silloin vain väärin toteutettu. b12 on suositeltava lisä purkista.
Mielellään kuulisin kyllä kokemuksia jos joku olisi tuota ruokavaliota kokeillut ja todennut että ei toimisi, en meinaan ole tälläistä vielä tavannut.

Kannattaa kuitenkin lukea tuo antamani artikkeliviite. Siinä on varsin seikkaperäisesti ihan geneettiikkaan perustuen perusteltu, miksi se vegaanius ei nyt vaan eräiltä suju vaikka kuinka haluaisi. Ei todellakaan ole kyse pelkästään mistään "B12 vitamiini" jutusta (joka on vanha juttu).

Englantiahan sinä varmaankin osaat kun osasit linkitellä aiempaan TEDin englannin kieliseen luentoon.

PS. B12 vitamiini on yksi naula lisää niiden arkkuun, jotka väittävät ihmisen olevan 100% kasvissyöjä.
 
Thantos kaiken oleellisen oikeastaan jo sanoikin. Oikein toteutettuna vegaani/kasvisruokavalio on äärimmäisen terveellinen. En itse ainakaan keksi, miten tuosta voisi ruokavaliota enää parantaa. Lukuisat tutkimukset ja meta-analyysit puoltaa tätä.

df64e35e219c375da0e57f69dfe9853f.jpg
 
Ainakin miespuolisen lukijan kannattaa harkita kaksi kertaa ennenkuin ryhtyy vegaanidieeteille. Sillä saa nimittäin hormooninsa kivasti sekaisin.

Why You Should Think Twice About Vegetarian and Vegan Diets

Noin sormituntumalta vegaanidieeteistä tuntuvat eniten olevan innoissaan Li Anderssonin tapaiset luihunlaihat ponnaritytöt? Ehkä se heillä toimii. Muilla saattaa elämänlaatu kyllä laskea ja olla monenlaista puutostilaa ja kärsimystä edessä.

Näissä dieettiasioissahan ei ymmärretä koskaan puhua elämänlaadusta. Vouhotetaan vain pituudesta.

Tieteellinen näyttö vegaanisen dieetin terveellisyydestä muuten loistaa poissaolollaan.

Nyt on tosin keskustelu lähdössä taas vähän sivuraiteille, koska tämähän ei ole mikään terveiden ihmisten dieettiketju.

Kakkosdiabetestä sairastavilla on metabolinen häiriö ja alentunut sokerin sieto kropassaan. Heitä eivät viralliset ruokaympyräsuositukset koske, minkä muuten Ruotsin terveysviranomaiset myönsivät tässä taannoin. Koska ruokasuosituksemme laaditaan jossain yhteispohjoismaisessa komiteassa, niin se mikä pätee Ruotsissa täytyy päteä Suomessakin. Jos Ruotsissa on todettu, että virallinen ruokapyramidi on vain terveille, niin silloin sama pätee täälläkin vaikkei kepulaisesti johdettu THL sitä saisikaan kakaistua ulos.

Diabeetikon tie ei ole virallisen ruuan tie vaan valintoja on kaksi: joko LCHF-dieetti tai vegaanidieetti*. Kumpikaan ei ole virallinen hoitosuositus eli ollaan tämän keskustelun otsikon ytimessä. Hoitosuositukset ovat rikki ja koijaus eikun jatkuu.

EDIT:
* Ei kyllä se pitää vetää ruksit tuon vegaanivaihtoehdon yli. Rupesin tutkiskelemaan mikäs hemmo se tämä Neal Barnard oikein onkaan ja hän onkin joku vegaanijärjestön rahoittama hessu, joka käy ihan ideologisin perustein tuota kampanjaansa. Ilmankos "näyttö" tuon dieetin sopivuudesta diabeetikoille on vain yhden tutkimuksen varassa ja yllättäen se tutkimus on Barnardin tekemä, tulokset pelkästään hyviä, kritiikki olematonta jne. Vertaisarviointiakaan ei ole. Joten ei noilla perusteilla jatkoon. Lähteet: Physicians Committee for Responsible Medicine - Wikipedia

(komealta kalskahtavalta nimestään huolimatta "Lääkäreiden komitea vastuullisesta lääketieteestä" on Barnardin itsensä perustama yhdistys ja ajaa siis vegaaniasiaa eläinoikeusliikkeen rahoilla ja agendalla - ei terveys tai tiedeperustaisesti)

Tuli muuten semisti jo Tedistä Barnardia katsoessa vaikutelma, että "tuo mies on huijari". Näemmä vaikutelma oli ihan oikea. Fiilis tuli siinä kun Barnard esitteli ihmisen puremakalustoa ja vakuutti sen olevan todisteen että "100% kasvissyöjän hampaat tässä". Jokin siinä äijän mikroelekielessä mätti eli näki että ukko syöttää meille tuubaa ja virnistelee itse vielä perään kun paska uppoaa kansaan.
 
Viimeksi muokattu:
Oikein toteutettuna vegaani/kasvisruokavalio on äärimmäisen terveellinen.

Kyllä. Mutta jos mietitään monen ruokavaliota niin ongelma taitaa olla se, että ne valinnat ruoassa osuu niihin epäterveellisiin liian usein. Sama lienee sairauksien hoidossakin, että ehkä tyydytään siihen lääkkeeseen, ja jatketaan vanhalla ruokavaliolla.

Seuraavassa laaja tutkimus 17 tekijästä jotka ovat ihmisten ruokavaliossa riskitekijöitä esim. juuri diabetes 2 riskiin: Etiologic effects and optimal intakes of foods and nutrients for risk of cardiovascular diseases and diabetes: Systematic reviews and meta-analyses from the Nutrition and Chronic Diseases Expert Group (NutriCoDE)

Reijo laatikainen on kirjoittanut tätä tutkimusta auki Suomalaisten näkökulmasta: http://www.pronutritionist.net/2017/06/17-tarkeaa-terveytta-edistavaa-ravintotekijaa/

Näissä suositaan myös kalaa ja hapatettuja maitotuotteita, mutta kaikessa nousee voimakkaasti esiin kasvikset ja marjat, joita popsitaan aivan liian vähän.

Oikeasti kysymys ei liene diabeteksen ehkäisyssä tai hoidoissa se, että mikä olisi oikea ruokavalio, vaan se, miten ihmiset saataisiin noudattamaan heille sairaudelle sopivaa ja sitä hoitavaa ruokavaliota. Todella vaikea tehtävä.
 
Oikeasti kysymys ei liene diabeteksen ehkäisyssä tai hoidoissa se, että mikä olisi oikea ruokavalio, vaan se, miten ihmiset saataisiin noudattamaan heille sairaudelle sopivaa ja sitä hoitavaa ruokavaliota. Todella vaikea tehtävä.

Ruokavalio, jossa ihminen riutuu keskitysleirivangin lailla, on mielestäni ei-toimiva. Ehkä se jonkun diabetes-hoitjan mielestä on "ihan hyvä mutta kun ihmiset eivät noudata". Ei noin.

Ruokavalion pitää olla ilman asellista pakottamista ihmisen noudatettavissa ja vointikin pääsääntöisesti hyvä. Tässä LCHF-ruokavalio onnistuu ja siksipä sillä on alati kasvava kannattajien joukko. Joka on luonnollisesti jopa hieman fanaattista, koska onhan se ajojahti ja väärillä argumenteilla bashaaminenkin aika fanaatista. Kyseistä porukkaa on nyt 10 vuotta peloteltu oikein valtakunnan virallisterveellisyden unilukkareidenkin toimesta (professori-dosentti jne) linjalta, kuinka kauhean vaarallista mukamas heidän dieettinsä on. Näyttöä noilla pelottelijoilla ei ole väitteilleen.

"Näissä suositaan myös kalaa ja hapatettuja maitotuotteita, mutta kaikessa nousee voimakkaasti esiin kasvikset ja marjat, joita popsitaan aivan liian vähän."

En näe miten tuo on ristiriidassa LCHF-dieetin kanssa? LCHF-syöjillä tuo dieetti on tuossa kohtaa paremmalla tolalla kuin virallisen ruokaympyrän mukaan menijöillä.

Koska LCHF-ruokavaliossa ei syödä tärkkelyspitoisia ruoka-aineita, niin väkisinhän se menee kasvisten syömiseksi. Lisäksi hedelmät ovat usein bannassa, poikkeuksena avocado. Joten väkisinhän se menee marjojen syönniksi. Rasvaista kalaa syövät ne, jotka siihen pystyvät.

Eli Laatikainen onkin LCHF-miehiä? :)
 
Aattelin itse kokeilla ensi viikolla kasviksetonta nollan hiilarinruokavaliota. Viimeiset 7-8 vuotta menty ketogeenisellä aina välillä lipsuen suunnitellusti. Saa nähdä mitä tulee. Luulisin ainakin autoimmuunitautieni tykkäävän hyvin vähäisestä tulehduksesta kehossa.

Varmaankin suurimmat ongelmat kellekään viranomaiselle hyväksyä sitä, että virallisterveellinen ei ole hyvä on se, että lihantuotannon lisääminen imee maapallon kuiviin. On vaan helpompaa sanoa, että köyhien ruokavalio joilla jotkut pärjäävät ja jotkut eivät, on ihan terveellinen. Ihmiset eivät kapinoi jos se kaikkein terveellisin ruokavalio on mahdollista toteuttaa myös heidän varoilla ja jos sit ei itse pysty olemaan terve sillä ruokavaliolla, niin aina voi käydä lähes ilmaisessa lääkärissä ja syödä lähes ilmaisia lääkkeitä. Länsimaissahan tämä johtaa lopulta siihen, että 80%+ ihmisistä on ylipainoisia ja kaikki metabolisesta oireyhtymästä eteenpäin vaan valitettavasti kuuluu tulla jossain vaiheessa eteen lähes jokaiselle. Jotkut ovat sitten geneettisesti onnekkaampia, eiks niin.
 
Ruokavalio, jossa ihminen riutuu keskitysleirivangin lailla, on mielestäni ei-toimiva. Ehkä se jonkun diabetes-hoitjan mielestä on "ihan hyvä mutta kun ihmiset eivät noudata". Ei noin.
Eikai ihminen riudu millään dieetillä (jos ääripäät kuten näkkileipä yms. hömppädieetit karsitaan pois), käsittääkseni. Eiköhän se proteiini esim. pihvin muodossa tuo sen tarvittavan kylläisyyden tunteen ja salaatti.. nämähän sopivat niin viralliseen malliin kun vähähiilariseenkin, toisessa se liha vaan saattaa olla kassleria ja toisessa rasvattomampaa filettä ja ei-niin-energiatiheetä -perunaa kyytipoikana.
 
Eikai ihminen riudu millään dieetillä (jos ääripäät kuten näkkileipä yms. hömppädieetit karsitaan pois), käsittääkseni. Eiköhän se proteiini esim. pihvin muodossa tuo sen tarvittavan kylläisyyden tunteen ja salaatti.. nämähän sopivat niin viralliseen malliin kun vähähiilariseenkin, toisessa se liha vaan saattaa olla kassleria ja toisessa rasvattomampaa filettä ja ei-niin-energiatiheetä -perunaa kyytipoikana.

Mutta jos toisessa vääjämättä suurella osalla ihmisiä on seurauksena kesk-iässä jonkinlainen metabolinen oireyhtymä niin eikö silloin toinen ole huomattavasti huonompi. Vai syökö yli puolet väestöstä täysin väärin virallisterveellistä? :)
 
Mutta jos toisessa vääjämättä suurella osalla ihmisiä on seurauksena kesk-iässä jonkinlainen metabolinen oireyhtymä niin eikö silloin toinen ole huomattavasti huonompi. Vai syökö yli puolet väestöstä täysin väärin virallisterveellistä? :)
Eivät ne ihmiset noudata sitä virallistervettä(kään) nykypäivän einesten valtakunnassa, aika harva sillä perunalla oikeasti on lihonut... Eiköhän painon tiputtaminen kannata nostaa jalustalle, eikä makroja karsivia ruokavalioita. Painoahan voi tiputtaa monella tapaa, toiselle sopii toinen ja toisille toinen. Mutta kyllähän diabeetikolle ruokavalioo suunniteltaessa pitäisi vhh tuoda mukaan keskusteluihin, eikä jumittaa niissä vanhoissa suosituksissa.


Itsre näen tuon virallisterveen tarkoituksena ohjata ihmiset oikean ruoan pariin - ei yksittäisten makroravinteiden. KYLLÄ olen sitä mieltä, ettei täysjyvätuotteita ole pakko syödä. Varsinkaan jos maha ei kestä... KYLLÄ olen myös sitä mieltä, ettei vähärasvaisia tuotteita tarvitse suosia. Yksilöitä me ollaan mutta ei yleisiä ravitsemussuosituksia voi antaa jokaiselle 5 miljoonalle suomalaiselle erikseen. Tuo on kuitenkin sellainen suuri linjaus, että kyllä sillä aika hyviin syömisiin päästään. Varsinkin kun verrataan siihen perus... krhm.. keskivertosuomalaiseen, joka vetää joka viikonloppu kännit, elää einesmakaronilaatikolla ja päivän ainoa liikunta on autolle kävely. (vai kuuluneeko tämäkin virallisterveeseen...)

Pöperöproffa Patrik Borg esim kirjoittaa näin.. (joka tekee siis ihan oikeaa ravitsemusohjaustakin):
Yksi keskeisiä väärinymmärryksiä onkin, että suositukset ohjaisivat jokaista yksilöä syömään hiilihydraatteja 50-60 E%, rasvaa 25-35 E% ja proteiinia 10-20 E%. Ja että, "virallisen" syömisohjauksen pitäisi jotenkin pysyä näissä raameissa. Ei se niin ole tarkoitus ja sekin on luettavissa suosituksissa.

Mutta kerta toisensa jälkeen näen siellä sun täällä juttuja, joissa tämä asia ymmärretään näin. Itse ei tulisi mieleenikään ruokavaliota ohjatessa laskeskella meneekö makroravinteet suositeltuun haitariin..

Minusta hiilareiden (varsinkin turhan tärkkelyksen ja leipien) rajoittaminen voi todellakin olla hyvä keino esim. painonhallintaan. Siitä ei ole epäilystäkään. Kevyttuotteet ovat pääasiassa aivan perseestä, eikä sitä tyydyttynyttä rasvaa tarvitse pelätä (mikä on toki eri asia kuin voi syödä rajattomasti). Kananmunien maine tulisi myös pelastaa. Makrosuhteissa tulisi ehdottomasti olla enemmän valinnanvaraa ja esim. ylipainoisille ja diabeetikoille tulisi yksilöllisten tarpeiden mukaan tarjota myös vhh-vaihtoehtoja. Tutkimustietoa on jo sen verran paljon, että tiedämme sen olevan turvallinen ja tehokas (joskaan ei ehkä ylivertainen).

Näistäkin mielipiteistä huolimatta olen vielä sitä mieltä, että väestötasolla suomalaisten suurin ongelma on edelleen olematon rehujen ja merenelävien syönti.
 
Viimeksi muokattu:
Aattelin itse kokeilla ensi viikolla kasviksetonta nollan hiilarinruokavaliota. Viimeiset 7-8 vuotta menty ketogeenisellä aina välillä lipsuen suunnitellusti. Saa nähdä mitä tulee. Luulisin ainakin autoimmuunitautieni tykkäävän hyvin vähäisestä tulehduksesta kehossa.

Kokeileppa kuule sellaista kikkaa, että samalla kun vähennät kasviksia niin otat 3x päivässä, aina ennen aterioita perunatärkkelystä 10 grammaa (=kukkurallinen teelusikallinen). (Vuorokaudessa siis 3x10 eli 30 grammaa perunatärkkelystä - yli 50 gramman menevistä määristä ei hyötyä)

Aamupalalla voit ottaa sen aamupalan yhteydessä, muilla aterioilla olisi hyvä jos pystyit ottamaan puolituntia ennen ateriaa, mutta jos se ei ole mahdollista niin käy se ateriallakin.

Jos perunatärkkelys ei ole tuttua, niin se on perunajauhoa toiselta nimeltään. Suomessa myytävistä tuotteista "3 konstin perunajauho" on paras tähän suosittelemaani tarkoitukseen. Nosta sitä teelusikallinen vesilasiin tai mitä nyt ikinä juotkaan ja sekoita. Se ei liukene veteen, joten siitä tulee lähinnä sellaista sedimenttiä. Perunatärkkelystä ei saa missään tapauksessa kuumentaa eli nautitaan kylmänä. Eli älä sotke teehen, kahviin tms. kuumaan juomaan.

Jos nautit smoothieta, niin jauhot menee hyvin sotkea sinne sekaan.

Kokeileppa tätä kikkaa ja raportoi kettinkiin muutaman viikon päästä. Muutama viikko siinä kuitenkin menee vaikka suoliston solukko onkin elimistön nopeimmin uusiutuvaa. Saatat pikkasen yllättyä.

PS. Jos ilmavaivat lisääntyvät, se kuuluu hommaan. Ajattele, että paksusuolesi se siinä vaan voi hyvin!


Pöperöproffa Patrik Borg esim kirjoittaa näin.. (joka tekee siis ihan oikeaa ravitsemusohjaustakin):
Yksi keskeisiä väärinymmärryksiä onkin, että suositukset ohjaisivat jokaista yksilöä syömään hiilihydraatteja 50-60 E%, rasvaa 25-35 E% ja proteiinia 10-20 E%. Ja että, "virallisen" syömisohjauksen pitäisi jotenkin pysyä näissä raameissa. Ei se niin ole tarkoitus ja sekin on luettavissa suosituksissa.

50% hiilareita on aivan tajuton määrä. Siinä se menee metsään.

20% olisi järkevämpi.

Ei taida moni diabetes-sisar tai se 5-vuotta-koulutettu-yliopisto-ravitsemusterapeutti tuolla kentällä jakaa Borgin näkemystä eli noita prosenttirajoja seurataan pedanttisesti? Niitä suorastaan tuputetaan diabeetikoille?

Jos kerran Borgin mukaan muunkinlainen syöminen on ookoo, niin miksei tehdä ihan ehdotus:

"Max 60g hiilareita, proteiinia painosi mukaan ja loput rasvaa luonnollisista lähteistä, syöppä näin kokeeksi muutama viikko"

Jos kerran viralliset suositukset tuon sallivat, miksi sitä ei toteuteta konkreettisin ehdotuksin? Ihmiset tarvitsevat konkreettisia ehdotuksia. Jostain syystä virallinen hoitolinja antaa mallilautasia vain ruoka-aineympyrän mukaisesta safkasta ja sehän on maatalouspoliitikan ja lääkemyynnin johdolla laadittu, ei perustu lääketieteeseen niinkään.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä. Mutta jos mietitään monen ruokavaliota niin ongelma taitaa olla se, että ne valinnat ruoassa osuu niihin epäterveellisiin liian usein. Sama lienee sairauksien hoidossakin, että ehkä tyydytään siihen lääkkeeseen, ja jatketaan vanhalla ruokavaliolla.

Näinpä. Helpompi ja nopeampi ratkaisu työntää se pilleripurkki käteen, kuin ruveta hoitamaan sitä alkuperäistä syytä ja kaiken aiheuttajaa.

Minunkin isällä ollut vuosia lääkitys. On tehty pallolaajennusta ja ohitusleikkausta. Vaihtoi kasvipainotteisempaan ruokavalioon, niin kolesteroliarvoissa tapahtui merkittävä muutos parempaan. Sama kävi myös itsellä.

Kokonaiskolesteroli: 4.7 --> 3.4

LDL-kolesteroli: 2.3 --> 1.6
 
Näinpä. Helpompi ja nopeampi ratkaisu työntää se pilleripurkki käteen, kuin ruveta hoitamaan sitä alkuperäistä syytä ja kaiken aiheuttajaa.

Minunkin isällä ollut vuosia lääkitys. On tehty pallolaajennusta ja ohitusleikkausta. Vaihtoi kasvipainotteisempaan ruokavalioon, niin kolesteroliarvoissa tapahtui merkittävä muutos parempaan. Sama kävi myös itsellä.

Kokonaiskolesteroli: 4.7 --> 3.4

LDL-kolesteroli: 2.3 --> 1.6

Eikös kolestroliteoria ole kaadettu jo? The Cholesterol Myths - Uffe Ravnskov

Yhdysvalloissa sydänklinikoille hakeutuvien kole-tasot on matalammat kuin väestöllä keskimäärin.

Ruotsalaislääkäri Andreas Eenströmin mukaan sinäkin siteerat epärelevantteja arvoja (lääketehtaille se toki passaa, tuohon perustuen aloitetaan turhat statiinilääkitykset)

Att bara titta på totalkolesterolvärdet, eller LDL, ger en väldigt osäker riskbedömning. Men det är enormt lönsamt, eftersom de flesta svenskar då hamnar i en ”riskgrupp” och blir potentiella kunder åt läkemedelsindustrin. Daglig medicin, resten av livet…

Snabbkurs i kolesterol - Kostdoktorn

Eenströmin mukaan ainoa katsomisen arvoinen arvo noista nykyisistä veriarvoista olisi triglyseridit.

Jos LDL-kolea haluaa tutkia, pitäisi tutkia osafraktiot (=kallista). Surrogaattina tuolle olisi tutkia ilmeisesti Apo-B suhde. Sitä ei yleensä tehdä, koska lääkärit eivät osaa (=lääketehtaiden kouluttamia).

Apo-B: saa tutkituttua itse muutamalla eurolla Virossa (Synlab), jossa ne lähetetään Saksaan analysoitavaksi.
 
Eikös kolestroliteoria ole kaadettu jo? The Cholesterol Myths - Uffe Ravnskov
Hauska kirja tosiaan.. mun mielestä melkein hauskinta antia kirjassa oli samanlaiset taulukot joita Ancel Keys oli käyttänyt joskus 50-luvulla "todistaessaan" rasva-kolesteroliyhteyksiä. Taulukoissa vaan sattui olemaan rasvan tilalla toisessa veroprosentti ja toisessa viihde-elektroniikan määrä. Korreloivat vielä paljon hienommin kuin maahan tuodun + tuotetun rasvan määrä joka keysin alkuperäisissä oli.

Eli samoilla perusteilla telkkareiden takavarikointi koko kansakunnalta olisi tuottanut kolesteroliarvoihin muutosta enemmän kuin tämä nykyinen rasvahysteria ;)

Näin kärjistettynä siis...

Uffe on varmasti pätevä mies mutta on auttamattomasti pihalla muutamista perusjutuista. Hän ei esimerkiksi suostu huomioimaan sekoittavien tekijöiden vaikutusta alhaisen kolesterolin ja kokonaiskuolleisuuden välillä vaan väittää sen olevan aina kaikille haitallista. Hän tarjoaa esim sepelvaltimotaudin päätekijäksi bakteereita mutta ei tarjoa yhtään suoraa kokeellista todistusaineistoa sen tueksi. Tietääkseni ei ole olemassa yhtään ainoaa tutkimusta, missä jollekin normikolesterolemiselle eläimelle olisi saatu aiheutettua kliinisesti merkittävä aterooma kokeellisella bakteerialtistuksella. Uffe sulkee myös silmänsä siltä ikävältä faktalta, että on tehty pari-kolme kliinistä tutkimusta, missä sepelvaltimotautia on yritetty hoitaa antibiooteilla. Tulos? Negatiivinen. Jos bakteerit olisivat merkittävä aiheuttaja, antibiooteilla pitäisi olla jotain hoitovaikutusta mutta kun ei niin ei. Uffe ei myöskään suostu uskomaan että makrofagit syövät hapettunutta LDL:ää valtimoiden seinämissä vaikka tästä vastuussa olevien scavenger-reseptorien toiminnasta on tuhansia julkaisuja.

Haukutaanko seuraavaksi taas Puskaa ?
 
Eli samoilla perusteilla telkkareiden takavarikointi koko kansakunnalta olisi tuottanut kolesteroliarvoihin muutosta enemmän kuin tämä nykyinen rasvahysteria ;)

Luultavasti. Eihän nykyinen rasvahysteria ole ainakaan väestöä kyennyt parantamaan.

Diabeteksestä on tulossa ongelma, joka hukuttaa länsimaiset valtiot. Yhdysvalloissakin puolet väestöstä "kypsymässä" pikku hiljaa diabetekseen hiilariruokavaliolla, jotka täydentää fyysinen passiivisuus. Sitä ei kestä mikään yhteiskunta.

Huvittava esimerkki tuosta passiivisuudesta oli somessa kun joku neekeri käveli 4 km töihin ja takas joku päivä. No joku "hyvä" työkaveri, joka tarjos tälle kyydin joku päivä läski-pickupillaan, kirjoitti siitä someen ja eikös jokus vielä hyvempi ihminen kampanjaa pystyyn "neekeriraukkaparkalle on auto saatava" ja niinpä sitten yhteisö keräs rahat jolla neekeri sai auton.

Jolla nyt ajelee sen 4 km töihin ja maha kasvaa. Only in America.
 
Pitämällä kolesteroliarvot ja verenpaineen optimaalisella tasolla et tule suurella todennäköisyydellä koskaan sairastumaan sydän- ja verisuonitauteihin.

/off-topic
 
Pitämällä kolesteroliarvot ja verenpaineen optimaalisella tasolla et tule suurella todennäköisyydellä koskaan sairastumaan sydän- ja verisuonitauteihin.

/off-topic

No ei tuo nyt mikään off-topic ole koska sydänriski on suurin diabeetikon riskeistä.

Mihin perustuu väitteesi
"et tule suurella todennäköisyydellä koskaan sairastumaan sydän- ja verisuonitauteihin"?

Tässä sinulle vähän pureksittavaa:

Is atherosclerosis caused by high cholesterol? | QJM: An International Journal of Medicine | Oxford Academic

Kolestroli ei näytä korreloivan oikein minkään riskin kanssa missään tutkimuksessa?

Kolestrolihan oli alunperin oikeksi todistamaton hypoteesi, johon lääketeollisuus innokkaasti tarttui kun keksi statiinit.
 
Pauli Ohukainen on väitellyt tohtoriksi sydänsairauksien perustutkimuksesta ja selittää blogissaan valtimotaudin synnystä todella hyvin. Alla linkit suoraan näihin kirjoituksiin:

Osat yksi ja kaksi:
Valtimotaudin alku ja juuri - Osa 1. - Tervettä skeptisyyttä
Valtimotaudin alku ja juuri - Osa 2. - Tervettä skeptisyyttä

Kiteytys:
  • LDL-hiukkasten juuttuminen valtimon seinämään johtaa lopulta kolesterolin saostumiseen teräviksi kiteiksi
  • Tulehdussolut yrittävät syödä kolesterolikiteitä mutta ne eivät pysty sulattamaan niitä. Tämä laukaisee hätäsignaalin plakista verenkiertoon, mikä kutsuu paikalle apujoukkoja. Tämä edistää ja ylläpitää tulehdusta
  • Pitkälle edenneissä valtimoplakeissa kolesterolikiteet ovat niin suuria että aiheuttavat plakin sisäistä verenvuotoa ja voivat jopa puhkaista plakin pinnan sisältä käsin

Lisää aiheesta kolestrolista veressä ja ruoassa:
Ajankohtaista: kolesterolia ravinnossa ja veressä - Tervettä skeptisyyttä

Poiminta:

Tiedetään esimerkiksi, että tiettyä LDL-kolesterolia syntymästä saakka alentavaa mutaatiota kantavilla ihmisillä on jopa 90% alempi sydäntautiriski vertailuryhmään verrattuna (6). Laajemmin voidaan sanoa, että mutaatiosta riippumatta, jokainen joka laskee LDL-kolesterolia, laskee myös sydäntautiriskiä annosvasteen mukaisesti (7). Käänteinen pitää myös paikkansa, eli jokainen yhden DNA-nukleotidin muutos, joka nostaa LDL-kolesterolia, nostaa myös sydäntautirskiä (8)
 
Kolesteroli on elämälle välttämätön molekyyli mutta sen kuljetustasapainon häiriintyminen altistaa ateroskleroosille.

Kuljetustasapaino on silloin perseellään kun
- LDL on korkea
- HDL on matala
- Triglyseridit on korkealla
Tai joku näiden yhdistelmä (= dyslipidemia).
 
Kolesteroli on elämälle välttämätön molekyyli mutta sen kuljetustasapainon häiriintyminen altistaa ateroskleroosille.

Kuljetustasapaino on silloin perseellään kun
- LDL on korkea
- HDL on matala
- Triglyseridit on korkealla
Tai joku näiden yhdistelmä (= dyslipidemia).

Dyslipidemiaan tehokkain hoito on LCHF-ruokavalio. Se auttaa jopa sillonkin vaikka paino ei laskisi.

Low carbohydrate diets improve atherogenic dyslipidemia even in the absence of weight loss
 
Niin mihin ne ei auttaneet? Tuo HDL/LDL seuranta on aika heikko mittari kolesterolin seurantaan. Triglyseridin arvo on huomattavasti tarkempi ja kertoo paremmin onko ne arvot pielessä. Apo A ja Apo B ovat myös arvot joilla voi tarkastella veren kolesteroliarvoja, niitä ei vaan yleensä ilmoiteta verikokeissa tai edes mitata, ellet erikseen pyydä.
Mm. Trigly oli liian korkea.

Ja käsittääkseni meillä ei esimerkiksi ole mitään kovin tarkkoja raja-arvoja suositeltaville ApoB-määrille. Tilannetta mutkistaa vielä se, että ei ole tarkkaa tietoa siitä miten mahdollisen ApoB-pitoisuuden muuttaminen vaikuttaa sv-riskiin ja kenellä.
 
Niin onneksi et kerro miten sitä noudatit ja kuinka kauan. Tai mitkä oli vertailuluvut tai oikeastaan mitään, mutta uskotaan, se ei sopinut sinulle.
Aikaisemmin ollut viitearvojen alle, reilusti, nyt oli ylitse. 2kk noudatin ja se ehti kusta arvot. Eikä tuon noudattaminen todellakaan mitään rakettitiedettä ole ihmiselle joka on ikänsä ruokavalioiden kanssa pelannut. Rasvat tuli nautittua kalaöljystä, siemenistä, juustosta , pähkinöistä ja esim. avokadoista.. voi ei ole koskaan maistunut. Syy edes miksi moiseen ruokavalioon lähdin oli sairasloma ja reilusti vähentynyt fyysinen aktiivisuus. Vhh säilyttää ihan kivasti kovalla työllä ansaitun lihasmassan aktiivisuuden tippuessa ajan x ...

Mutta siis joillekkin sopii ja joillekin ei. Oiskin ihminen noin helppo että vedä rasvaa niin veriarvot kohenee, poikkeuksia ei ole.
 
Viimeksi muokattu:
No eipä ainakaan itellä auttanut paskoihin koleihin. Joten en allekirjoita ainakaan oman kroppani suhteen moista..

Ketään ei pitäisi kiinnostaa yksittäistapauksen. Tutkimuksen mukaan useimmat hyötyvät ja sillä mennään. Näinhän niitä muitakin asioita argumentoidaan täällä.


Rasvat tuli nautittua kalaöljystä, siemenistä, juustosta , pähkinöistä ja esim. avokadoista.. voi ei ole koskaan maistunut.

No tuossapa se virhe on tapahtunut. Vääränlaiset rasvat kehissä.

Tyydyttyneitä rasvoja olisi kannattanut rohkeasti lisätä, koska ne nimenomaan korvaavat niitä lipidiarvoja oikeaan suuntaan.

Kasvisrasvat ovat yleensä ottaen vissiin perseestä. Ilmeisesti myös kovasti rummutettu oliiviöljy, joka ei ole mikään terveysrasva. Toki se on ilmeisesti vielä hehkutetumpaa rypsiöljyä parempaa.

Rypsiöljy olisi muuten hyvä, siinä olisi omega3:kin mukavasti oikeammassa suhteessa, mutta kun siellä on niitä monityydyttämättömiä rasvoja. Ne herkästi hapettuvat tulehdusta aiheuttaviksi ja silloin veriarvotkin menee mäkeen.

Kalaöljyjä tuskin voidaan laskea kenenkään rasvojen lähteeksi vai väärinkäytitkö jotain oikein hevisti? Pullo mölleriä naamaan joka päivä vai?

Voita, kermaa, läskiä reilusti vaan kehiin, sieltä niitä neutraaleja rasvoja olisi tullut. Pähkinöitäkin kannattaa syödä kohtuudella vain. Pähkinoiden pitäisi olla suojakaasuun pakattuna. Valitettavasti näin ei Suomessa yleensä ole eli pähkinät on paskaa jo valmiiksi. Huonoja, härskiintyneitä rasvoja sisältäviä pähkinöitä ei luonnollisesti saa syödä. Ne pilaavat rasva-arvot varmasti.

Lidlissä on jotain pähkinöitä suojakaasuun (tölkki) pakattuna. Ovat arvokkaita, mutta laadukkaita, mm. macadamia pähkinöitä löytyy. Avattu tölkki sitten jääkaappiin,jos pähkinöitä jää useammalle päivälle.
 
Viimeksi muokattu:
No tuossapa se virhe on tapahtunut. Vääränlaiset rasvat kehissä.
Älä jauha paskaa.. Rasvaisesta lihasta saa(/sain) tyydyttyneitä tarpeeksi. + kermasta + juustosta joita tuli myös syötyä. Voin lisäksi on aika vitusti muitakin tyydyttyneiden lähteitä.

No nyt pääsee onneksi jatkamaan hyvien hiilareiden parissa ilman vararengasta ja pelkoa diabeteksestä. Tarvii käydä taas nappasee arvot kuukauden päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Älä jauha paskaa.. Rasvaisesta lihasta saa(/sain) tyydyttyneitä tarpeeksi. + kermasta + juustosta joita tuli myös syötyä. Voin lisäksi on aika vitusti muitakin tyydyttyneiden lähteitä.

Kyllä, mutta listallasi oli sellaisia rasvan lähteitä, jotka eivät välttämättä olleet hyviä.

LCHF:ssä on tärkeää kiinnittää huomiota rasvan laatuun. Mitä "dieselöljyä" ei kestä vetää. Kasvisöljyt kelpaavat dieselmoottoriin, mutta eivät välttämättä ole ihmiselle sopivia.

Ei ole vaikea kuvitella, että kivikauden ihminen tuskin omasi mitään rypsiöljyprässiä. (Vaikka omasikin, luonnossa esiintyvä rypsi oli ihmiselle myrkyllinen eruka-happonsa vuoksi)

Myös ne hiilarit on oikeasti syytä pitää riittävän alhaalla, koska hiilarit+mikä-tahansa-rasva on kaikkein vaarallisin kombinaatio ruokavaliossa jostain syystä.
 
Ikivanha diabetes-lääke metformin on aika jänskää kamaa.

http://www.lifeextension.com/Magazine/2017/4/Metformin-Slashes-Cancer-Risks/

Studies have shown that by activating AMPK, metformin specifically impacts lifespan. For example, roundworms treated with metformin have higher AMPK activity and live about 20% longer than untreated control animals.14 Mice treated with metformin have been found to live nearly 6% longer than controls.11 And most impressively, diabetics taking metformin were shown to live 15% longer than healthy individuals without diabetes!



Mulla on hyllyllä resepti tohon metformiiniin. En oo ottanut kuin kokeeksi muutaman napin. Mutta näköjään pitää ruveta ottamaan, niin elän 15% pidempään kuin te terveet, joille ei näitä nappeja anneta!
 
Voita, kermaa, läskiä reilusti vaan kehiin, sieltä niitä neutraaleja rasvoja olisi tullut.

Näiden sinun ravitsemussuositusten kanssa mennään kyllä niin pahasti metsään kuin voi vain mennä.

Parhaat hyvien rasvojen lähteet ovat erilaiset pähkinät ja siemenet. Öljyjä ei välttämättä tarvitse ollenkaan käyttää, mutta jos haluaa, niin oliiviöljy on kohtuudella käytettynä ihan hyvä valinta.
 
Ei ole vaikea kuvitella, että kivikauden ihminen tuskin omasi mitään rypsiöljyprässiä. (Vaikka omasikin, luonnossa esiintyvä rypsi oli ihmiselle myrkyllinen eruka-happonsa vuoksi)
Joo ei omannut, eikä omannut voirasiaakaan ja ruokaakin joutui metsästämään (lue: liikkumaan ahkerasti, sohvaperunat ja konttorirotat ois kuolleet)

Kivikauden ruokavalio -ratkaisu kylläisyys- ja metaboliaongelmiin? - PRONUTRITIONIST ja jos tuohon on uskominen niin: "kivikauden ruokavalio ei ollut runsasrasvainen, rasvan saanti oli 46 g/vrk kivikauden ruokavaliolla ja 59 g/vrk Välimeren ruokavaliolla"

Jos tuota Laatikaista on uskominen, niin eipä siellä paljon läskiä mässätty.. Tuo 46g / vrk kuitenkin aika hiton vähän perus rasvaajauskovaisen ajatusmaailmasta katsoen.
 
Viimeksi muokattu:
Jos tuota Laatikaista on uskominen, niin eipä siellä paljon läskiä mässätty.. Tuo 46g / vrk kuitenkin aika hiton vähän perus rasvaajauskovaisen ajatusmaailmasta katsoen.

Bashataanpas tuota Laatikaistakin välillä. Hän kirjoittaa: "Kesällä STS haastatteli allekirjoittanutta ja Matti Uusitupaa aiheesta..."

Laatikainen on siis Matti Uusituvan (eläk.) kaveri?

Matti Uusitupa on alunperin lääkäri ja Antti Heikkilän ikätovereita ja kollegoita. Stadilainen kuten Antti Heikkiläkin. Sittemmin Matti Uusitupa luopui kliinisestä työstä ja siirtyi vaikuttamaan Kuopioon, viimeisimpänä luoden sinne tämän täällä moneen kertaan hehkutellun ravitsemusterapeuttien 5-vuotisen koulutusohjelman. Jonka opetuslapsia vissiin Laatikainenkin on.

Antti Heikkilä kirjoittaa omaelämäkerrassaan Matti Uusituvasta seuraavasti:

"Diabetesasiassa kaiken voi personoida yhteen henkilöön Suomessa. Hän on Matti Uusitupa ja joka pääsi eläkkeelle ravintotieteen professorin virasta Itä-Suomen Yliopistosta. Hänellä on hyvin kiinteät suhteet ruokateollisuuteen, sillä hän oli suuren tanskalaisen sokeritehtaan palveluksessa vuosikausia virkansa ohella. Hän julisti ettei diabeetikkojen tarvitse enää noudattaa hankalaa ruokavaltio vaan saa syödä mitä vaan kunhan ottaa lääkkeet!

Uusitupa on ikäiseni ja hänen pitäisi tietää, että silloin kun me aloitimme lääkärin työt, vähähiilihydraattinen ruokavalio oli kaikkien diabeetikkojen perushoito. Ehkä hän teki siihen aikaan jotain muuta kuin potilastyötä."

Lisäys AH:n kommenttiin Uusitalosta:
Uusitalo oli lisäksi Suomen Diabetesliitossa useissa huomattavissa tehtävissä 2000-luvun alussa. Diabetesliitto on tunnetusti lääketeollisuuden sponssaama potilaita paimentava kattojärjestö. Ilmaiseksi ei varmasti ole tarvinnut lääke- ja hiilihydraattiteollisuuden asiaa julistaa.
------

Laatikaisen kirjoituksesta:
Laatikaisen väitteet kivikauden ravinnosta lepäävät ihan sen varassa mitä uskomme sen ajan ravinnon olleen. Ainahan voi väittää kivikauden ihmisen syöneen vaikka 0% rasvaa. Eri asia uskotaanko.
 
Meta-analyysi kakkostyypin diabeteksen ruokavaliohoidosta.

Analyysin kohteina: VHH, vegetariaaninen, vegaaninen, matalan glyk.indeksin (GI), runsaskuituinen, välimerellinen ja korkeaproteiininen dieetti. Verrokkidietteinä vähärasvainen, korkean GI:n, Amerikan Diabetes-liiton ruokasuositus, Euroopan Db-liiton ruokamalli ja niukkaproteiininen dieetti.

Verensokerin tasaamisessa toimiviksi dieeteiksi todettiin VHH, matala-GI, välimerellinen ja korkeaprotsku.

VHH ja välimerellinen dieetti olivat parhaita painonpudotuksen kannalta.

Korkeaprotsku dieetti oli huono HDL-arvojen kannalta.

Systematic review and meta-analysis of different dietary approaches to the management of type 2 diabetes
 
Meta analyysi jossa lähteenä mm:ssa American Diabetes Association... kylhän aivan kaikesta mahdollisesta löytää tutkimuksia puolustaa omaa agendaansa. Eri asia sit miten osaa suodattaa lukemaansa.

Nyt ei ihan aukea logiikkasi, millä perusteella minua soimaat "suodatuksen puutteesta"? Avaappas vähän ajatustasi? Mitenkä ADA tässä tapauksessa tekee tuosta huonon analyysin?? Eikös se pikemminkin tee siitä vahvan?
 
Nyt ei ihan aukea logiikkasi, millä perusteella minua soimaat "suodatuksen puutteesta"? Avaappas vähän ajatustasi? Mitenkä ADA tässä tapauksessa tekee tuosta huonon analyysin?? Eikös se pikemminkin tee siitä vahvan?

Niin, ketäs siellä on taustalla sponsoroimassa.

i-am-death.png
 
Myös ne hiilarit on oikeasti syytä pitää riittävän alhaalla, koska hiilarit+mikä-tahansa-rasva on kaikkein vaarallisin kombinaatio ruokavaliossa jostain syystä.

Kun karppaus oli joskus muotia päätin kokeilla sitä kuukauden.
Tulos oli aika kummallinen, paino putosi pari kolme kiloa mutta mätin järjettömät määrät lihaa, nyt en pystyisi (enkä sitä ennenkään) syömään sellaisia annoksia mutta silloin oli aivan järjetön nälkä vaikka söi enemmän kuin koskaan ja silti paino putosi hieman.
En tee sitä koskaan uudestaan :)

Blurris taas joutunut banniin xD
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 703
Viestejä
4 544 655
Jäsenet
74 832
Uusin jäsen
Make1234

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom