Ovatko kakkostyypin diabeteksen hoitosuositukset vuosisadan terveyskoijaus?

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Nyt kun startup raha Piilaaksossakin rupeaa kiinnostumaan tästä, niin olisiko aika keskutella tästä?

Kasviksia, hedelmiä ja marjoja syödään runsaasti, 400–500 grammaa päivässä. Ne auttavat painonhallinnassa ja sisältävät "hitaita hiilihydraatteja" eli hitaasti suolesta imeytyviä hiilihydraatteja, jotka suurentavat vain loivasti verensokeria.

Täysin sokerittomiin tuotteisiin ei tarvitse siirtyä. Poikkeuksena ovat sokeripitoiset virvoitusjuomat ja mehut sekä täysmehut ("tuoremehut"), joita on syytä välttää, koska niistä saadaan ylimääräisiä kaloreita ja ne nostavat verensokeria nopeasti. Myös muita "nopeita" hiilihydraatteja (valkea leipä, pullat yms.) kannattaa vähentää.

Kuitupitoisten ruokien käyttöä pyritään lisäämään. Tärkeimmät kuidun lähteen ovat kokojyväviljatuotteet, leivät, puurot, myslit yms.

Rasvaa vältellään kuin ruttoa ja proteiini nähdään harmittomana, vaikka liiallisen proteiinin tiedetään muuttuvan sokeriksi veressä.

Diabeteksen ensisijainen hoitotavoite kuuluisi olla verensokerin PITÄMINEN optimialueella (4-6) ja jos se on koholla, verensokerin alentaminen turvallisille tasoille.


Ylläoleva boldattu on se, josta on konsensus olemassa maailmassa. Liian korkea verensokeri on ihmiselle vahingollista monin tavoin. En käy tässä läpi miksi, vaan sen saa tutkia jokainen itse.

Nyt sitten virallislinja eroaa merkittävästi näistä vaihtoehtoisista hoitolinjoista, jotka ovat nousseet haastamaan virallisen linjan.

Virallislinjassa syödään siis huolemattomasti hiilihydraattipainoitteisesti ja vältellään rasvaa jonakin pahiksena. Perusteet rasvan välttelylle eivät taida kestää tieteellistä kritiikkiä? Rasvan välttely energialähteenä johtaa tietysti väistämättä siihen, että jostakihan se kropan vaatima energia on saatava. Se saadaan sitten lisäämällä proteiinia ja hiilareita - jotka molemmat nostavat veren sokeritasoja!

Aikansa kroppa saa veren sokeritasot kuntoon erittämällä lisään insuliinia, joka aktivoi lihakset ja rasvasolut sieppaamaan verestä sokeria. Lihakset varastoivat sen polttoaineekseen, jota tosin ei paljoa mahdu. Rasvasolut ovat sitten se viimeinen loppusijoituspaikka, jos muualle ei mahdu.

Aikaa myöten solut "väsyvät", niihin kehittyy insuliiniresistenssiä ja verensokerit eivät enää alenekkaan kuten pitäisi. Diabetes on iskenyt tautina päälle!

Virallislinjan hoitokeinoihin kuuluu sitten erinäköisten lääkemolekyylien tunkeminen koehenkilöön, jolla yritetään manipuloida tämän soluja insuliiniherkiksi. Lääkkeillä on tietysti myös sivuvaikutuksia.

Jos ei mikään muu auta, niin ihmiseen tuikataan insuliinia kunnes varmasti tippuu sokerit. (Joskus vähän liikaakin eli mennään koomaan, itsensä voi myös tappaa insuliinilla)

Insuliinin pistely vaan on ihmiselle vahingollista pidemmän päälle.

Vaihtoehtoinen hoitolinja on sitä mieltä, että ihmistä kannattaisi hoitaa perinteiseen tyyliin niin pitkään kuin mahdollista. Ruokavalioksi olisi rukattava VHH eli hiilihydraattien ankara rajoittaminen. Vaihtoehtolijoiden mielestä mitään "hyviä hiilareita" ei ole olemassakaan.

VHH:ssa rajoitetaan myös proteiinit 0.8-1 g/vrk/optimipainokilo. Loput päivittäisestä energiasta otetaan sitten rasvasta. Rasvoissa ei tehdä suurta eroa tyydyttyneiden ym. välillä. Vain hapettuneita transrasvoja kehotetaan välttämään samoin kuin Omega-6 pitoisia kasvisöljyjä kuten auringonkukkaöljy. Muuten rasvojen käyttö on yleensä vapaata VHH-dieteissä ja rasvalla mässäillään huoletta.

Keskustelu pörähtääkin tästä varmaan jo käyntiin ja rasvafoobikot päässevät ilmaisemaan nyt paheksuntansa.

Pidempään VHH:lla olleet voisivat kertoa, että joko ne suonet ovat tukossa rasvan syönnin johdosta ja montako vuotta VHH:ta on tullut harjoitettua? Myös millaista rasvaa tulee syötyä voisi kertoa.

Sitten vähän lähteitä:

Jenkkisijoittajat haistavat ison bisneksen: Blog | Virta Health

Kotimaisista pitää mainita lääkäri Antti Heikkilä, joka on kirjoittanut aiheesta parikin kirjaa.

Ruotsissa on kokonainen kansanliike lääkärikunnassa menossa, useampikin lääkäri on kritisoinut virallislinjaa diabeteksen hoidossa. Ainakin lääkäri Annika Dahlqvist ja Lars-Erik Litsfeldt tulevat näin äkkiseltään mieleeni. Muitakin on.

Ruotsalainen L-E Litsfeldt sairastui itse Db2:een kymmenkunta vuotta sitten ja ehti saada sydänkohtauksenkin virallislinjan "hoidolla" ennenkuin vittuillessaan kokeili VHH:ta ja hämmästyi.

Viimeisimpänä tähän diabeteksen kriitikkokuoroon näyttää liittyneen BBC-lääkäri Michael Mosley. Varsin tunnettu hahmo kyseessä jo siis.

Mosleyhän tuli tunnetuksi mm. Prisma tiededokumenteistaan HIIT-harjoittelusta ja 5:2 dieetin saloista.

Itse rupean aavistelemaan, varsikin noiden Piilaakson gurujen kirjoituksia lukiessa, että tästä on tulossa vielä aika paukku!
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Litsfeldt videolla. Kuten hän alussa kertoo, hänellä diagnosoitiin Db2 vuonna 2000. 2003 hän sai sydärin vaikka oli noudattanut 3 vuotta pilkuntarkasti virallisia diabeteksen hoito-ohjeita.

2003 hän nakkasi romukoppaan virallissuositukset ja alkoi syömään rasvaa ja rajoittamaan hiilareita.

Vielä tuo näyttää 2014 suhteellisen hyväkuntoiselta vaikka takana on 11 vuotta rasvansyöntiä? Tuskin hän olisi virallissuosituksia noudattamalla enää edes hengissä vuonna 2014.

Tiettävästi äijä elää edelleen, siis kesällä 2017. Joten ei tuo nyt ainakaan kovin äkkiä VHH-rasvamättö-diettiinsä näytä kuolevan....

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 822
Käsittääkseni diabetes ja rasvapohjainen ruokavalio, josta siis VHH ruokavaliossa on kyse ei välttämättä sovi diabeetikoille. Glukoosiaineenvaihdunnan häiriöistä johtuu ettei elimistö pysty myöskään käyttämään rasva-aineita, jolloin ne muuttuvat ketoaineiksi. Jos diabetes ei pysy hyvässä hoitotasapainossa, niin silloin varsinkin veren rasvapitoisuus kasvaa valtavasti. Tästä seuraa ketoasidoosi ja tai hyperlipidemia, sekä ateroskleroosi.

Tyypin II diabeetikot suuri osa saisivat sokerinsa asialliseen tasapainoon niinkin yksinkertaisella tempulla kuin laihduttamalla. Ykkös tyypin diabeetikot ovat toki asia erikseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 043
Litsfeldt videolla. Kuten hän alussa kertoo, hänellä diagnosoitiin Db2 vuonna 2000. 2003 hän sai sydärin vaikka oli noudattanut 3 vuotta pilkuntarkasti virallisia diabeteksen hoito-ohjeita.

2003 hän nakkasi romukoppaan virallissuositukset ja alkoi syömään rasvaa ja rajoittamaan hiilareita.

Vielä tuo näyttää 2014 suhteellisen hyväkuntoiselta vaikka takana on 11 vuotta rasvansyöntiä? Tuskin hän olisi virallissuosituksia noudattamalla enää edes hengissä vuonna 2014.

Tiettävästi äijä elää edelleen, siis kesällä 2017. Joten ei tuo nyt ainakaan kovin äkkiä VHH-rasvamättö-diettiinsä näytä kuolevan....

Hyväkuntoinen keskivartalolihaa pullero? Huonosti on hiilarirajoitukset toimineet kun niidenhän pitäisi VHH-kannattajien mukaan johtaa liki automaattiseen painon pudotukseen (ylipaino lienee yksi parhaiten korreloivista type-2 diabeteksen ennustajista?)

Mutta joo, siitä olen samaa mieltä, että nykyiset ravintosuositukset ovat etenkin sokeriaineenvaihdunnan häiriöistä kärsiville käsittämättömät.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Hyväkuntoinen keskivartalolihaa pullero? Huonosti on hiilarirajoitukset toimineet kun niidenhän pitäisi VHH-kannattajien mukaan johtaa liki automaattiseen painon pudotukseen
Eivät ne siihen johda, jos kaloreita on liikaa.

On tuo "keskivartalolihava pullero" nyt kuitenkin hengissä vielä, mikä on vuonna 2000 db2 diagnoosille saaneelle kohtalaisen epätodennäköistä. Jos nyt yhtään ymmärrät asiasta.

Tosin epäilen ettet tiedä tästä asiasta juurikaan mitään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Käsittääkseni diabetes ja rasvapohjainen ruokavalio, josta siis VHH ruokavaliossa on kyse ei välttämättä sovi diabeetikoille. Glukoosiaineenvaihdunnan häiriöistä johtuu ettei elimistö pysty myöskään käyttämään rasva-aineita, jolloin ne muuttuvat ketoaineiksi. Jos diabetes ei pysy hyvässä hoitotasapainossa, niin silloin varsinkin veren rasvapitoisuus kasvaa valtavasti. Tästä seuraa ketoasidoosi ja tai hyperlipidemia, sekä ateroskleroosi.
Ketoasidoosi on käsittääkseni aika mahdotonta, jos ruuasta ei tule hiilareita.

Muutenkin voisi olla hyvä, jos kykenisit vähän viitteistämään väitteitäsi. Ketoaineet käyvät elimistölle mainiosti kuulemma polttoaineeksi. Kuulemma jopa 25% tehokkaampaa käyttää ketoaineita kuin sokereita solutasolla.


Tyypin II diabeetikot suuri osa saisivat sokerinsa asialliseen tasapainoon niinkin yksinkertaisella tempulla kuin laihduttamalla.
Mites se laihduttaminen pitäisi onnistua kun veressä on insuliiniä maksimit hiilarihöttöisellä ruokavaliolla ja piikistä vielä vähän lisää?

Ymmärrätkö aineenvaihdunnasta oikeasti mitään? Ainakin insuliinin rooli olisi pitänyt olla tiedossa, ennenkuin asiasta luennoi ketjussa.
 

Uke

Team Nokia
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 004
Ketoasidoosilla ja ketoosilla "ei ole mitään tekemistä" keskenään ja toinen on hengenvaarallinen tila.

Ketoasidoosissa insuliinin puutoksesta johtuen keho rupeaa pilkkomaan rasvahappoja energian tarpeen tyydyttämiseen, jonka seurauksena elimistön happopitoisuus nousee.
Eli ketoasídoosin SAA todellakin silloin kun niitä hiilareita ei ole tai ne eivät imeydy insuliininpuutoksen tai insuliiniresistenssin vuoksi.

Viitsisitkö @blurris lukea edes sen Wikipedia sivun aiheesta ennenkuin postaat tälläistä paskaa tänne, kiitos!
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 822
Ketoasidoosi on käsittääkseni aika mahdotonta, jos ruuasta ei tule hiilareita.

Muutenkin voisi olla hyvä, jos kykenisit vähän viitteistämään väitteitäsi. Ketoaineet käyvät elimistölle mainiosti kuulemma polttoaineeksi. Kuulemma jopa 25% tehokkaampaa käyttää ketoaineita kuin sokereita solutasolla.

Mites se laihduttaminen pitäisi onnistua kun veressä on insuliiniä maksimit hiilarihöttöisellä ruokavaliolla ja piikistä vielä vähän lisää?

Ymmärrätkö aineenvaihdunnasta oikeasti mitään? Ainakin insuliinin rooli olisi pitänyt olla tiedossa, ennenkuin asiasta luennoi ketjussa.
Mistä meinaat saada ruokaa, jossa ei ole hiilareita?

Mitä tarkoittaa "veressä on insuliinia maksimit ja piikistä vähän lisää"???

Diabeteksessa ylipäätänsä kyse on siitä, että insuliniia ei ole riittävästi suhteessa siihen paljonko sitä tarvittaisiin. Jos tarjoat ongelman ratkaisuksi hiilihydraattimäärän vähentämistä, niin siihen tilalle pitäisi olla jotain muuta.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Otetaanpa vielä selvyyden vuoksi mihin virallinen hoitolinja johtaa:

- lääkitys alkaa heti mm. metformiinilla (sinänsä kait ihan ok lääke, mutta pilleri kuitenkin)

- aikaa myöden verensokerit eivät korjaannu eikä laihduttaminenkaan yleensä onnistu koska insuliinit koholla

- lihominen jatkuu, veren rasvat ovat vitullaan, lääkelista lisääntyy

- db2 potilas on kiitettävä poka lääketehtaiden kannalta: verenpainelääkettä kuluu, yleensä useampaa sorttia, erilaisia muita lääkkeitäkin kuluu metformiinin lisäksi, en ole lääkäri joten en muista mitä kaikkia niitä onkaan, paljon niitä on

- veren rasvat eli kolestrolit on yleensä viturallaan - tätä on tietysti korjattava statiineilla eli taas menee pilleriä

- lopuksi vielä insuliiniäkin on pistettävä, mikä näin Novo Nordiskin osakkeenomistajana on tietysti hienoa

- kova tauti saattaa aiheuttaa kovat kivut, särkylääkettäkin menee yms

Elinaika ennuste tuollaiselle db2 täyshoidokille lienee max 10 vuotta insuliinipistosten aloittamisesta.

Verrataan tätä VHH-mässääjiin, jotka kertovat pärjäävänsä usein lääkkeittä ja voivansa mainiosti.

VHH-mässääjien väitetään kuolevan sydäreihin (ei todistettu) vaikka todellisuudessa se on virallislinjan insuliinin pistelijät, jotka niihin sydäreihin näyttävät kuolevan.

Mutta vaikka VHH- mässääjän elinikä ei olisi päivääkään virallislinjalaisen elämää pidempi, niin elämänlaatu vaikuttaa sen verta paremmalta, että itse valitsisin VHH-mässäyksen. Kommentteja ja pointteja tuohon elämänlaatukysymykseenkin liittyen.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 822
Otetaanpa vielä selvyyden vuoksi mihin virallinen hoitolinja johtaa:

- lääkitys alkaa heti mm. metformiinilla (sinänsä kait ihan ok lääke, mutta pilleri kuitenkin)

- aikaa myöden verensokerit eivät korjaannu eikä laihduttaminenkaan yleensä onnistu koska insuliinit koholla

- lihominen jatkuu, veren rasvat ovat vitullaan, lääkelista lisääntyy

- db2 potilas on kiitettävä poka lääketehtaiden kannalta: verenpainelääkettä kuluu, yleensä useampaa sorttia, erilaisia muita lääkkeitäkin kuluu metformiinin lisäksi, en ole lääkäri joten en muista mitä kaikkia niitä onkaan, paljon niitä on

- veren rasvat eli kolestrolit on yleensä viturallaan - tätä on tietysti korjattava statiineilla eli taas menee pilleriä

- lopuksi vielä insuliiniäkin on pistettävä, mikä näin Novo Nordiskin osakkeenomistajana on tietysti hienoa

- kova tauti saattaa aiheuttaa kovat kivut, särkylääkettäkin menee yms

Elinaika ennuste tuollaiselle db2 täyshoidokille lienee max 10 vuotta insuliinipistosten aloittamisesta.

Verrataan tätä VHH-mässääjiin, jotka kertovat pärjäävänsä usein lääkkeittä ja voivansa mainiosti.

VHH-mässääjien väitetään kuolevan sydäreihin (ei todistettu) vaikka todellisuudessa se on virallislinjan insuliinin pistelijät, jotka niihin sydäreihin näyttävät kuolevan.

Mutta vaikka VHH- mässääjän elinikä ei olisi päivääkään virallislinjalaisen elämää pidempi, niin elämänlaatu vaikuttaa sen verta paremmalta, että itse valitsisin VHH-mässäyksen. Kommentteja ja pointteja tuohon elämänlaatukysymykseenkin liittyen.
Mistä nyt ensinnäkin olet keksinyt ettei metformiini laske verensokereita? No ei se toimi kaikilla, kuten ei toimi kaikki muutkaan lääkkeet, sen takia on vaihtoehtoja. Jokatapauksessa suurimmalla osalla metformin lääkityksellä saadaan verensokerit viitearvoihin eli ihan tulosta... Monet syövät sitä metformiinia vuosikaudet samalla annoksella. Sitäpaitsi se lääke on puoli-ilmaista.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Ketoasidoosilla ja ketoosilla "ei ole mitään tekemistä" keskenään ja toinen on hengenvaarallinen tila.

Ketoasidoosissa insuliinin puutoksesta johtuen keho rupeaa pilkkomaan rasvahappoja energian tarpeen tyydyttämiseen, jonka seurauksena elimistön happopitoisuus nousee.
Eli ketoasídoosin SAA todellakin silloin kun niitä hiilareita ei ole tai ne eivät imeydy insuliininpuutoksen tai insuliiniresistenssin vuoksi.

Viitsisitkö @blurris lukea edes sen Wikipedia sivun aiheesta ennenkuin postaat tälläistä paskaa tänne, kiitos!

No ketoasidoosi on kyllä tietääkseni mahdotonta, jos verensokerit ei ole tapissa.

Verensokerit taas eivät ole tapissa, jos ei syö ruuasta hiilareita ja protskutkin pitää minimissä. Tällöin ketoasidoosiin pääseminen on aika lailla mahdotonta.

I rest in my case toistaiseksi että ruuan hiilarit kun pitää kurissa niin ketoasidoosi on aika epätodennäköistä. Mutta sillä kyllä osataan kovasti pelotella.... jotenkin tarkotushakuista.


Mistä nyt ensinnäkin olet keksinyt ettei metformiini laske verensokereita?
Duoda duoda, kysytäänpä näin päin kun mielestäni heitit Olkiukon, että mistä keksit minun väittäneen, etteikö metformiini voisi laskea verensokereita?

Juu, halpaahan se on, vanha lääke ja vissiin useimmat lääkärit, joka virallislinjan kriitikot (Heikkilät yms) pitävät ihan ok lääkkeenä.


Mistä meinaat saada ruokaa, jossa ei ole hiilareita?

Mitä tarkoittaa "veressä on insuliinia maksimit ja piikistä vähän lisää"???

Diabeteksessa ylipäätänsä kyse on siitä, että insuliniia ei ole riittävästi suhteessa siihen paljonko sitä tarvittaisiin. Jos tarjoat ongelman ratkaisuksi hiilihydraattimäärän vähentämistä, niin siihen tilalle pitäisi olla jotain muuta.
Ihanko tosissasi kysyt tuosta ruokapuolesta? Vähähiilarista ruokaa on maailma täynnä.

Otsikon mukaisesti keskustelemme Db2 tyypin diabeteksestä. Älä sotke Db1:stä tähän. Se on aika lailla toisenlainen sairaus.

Tosin myös Db1:t hyötyvät VHH:sta tai kuten he ennen pistosinsuliinia tautiaan hoitivat: Zero-hiilari dieetistä.

Kakkostyypin diabetekselle ei ole tyypillistä insuliinin puute vaan insuliiniresistenssi.
 
Viimeksi muokattu:

Uke

Team Nokia
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 004
No ketoasidoosi on kyllä tietääkseni mahdotonta, jos verensokerit ei ole tapissa.

Verensokerit taas eivät ole tapissa, jos ei syö ruuasta hiilareita ja protskutkin pitää minimissä. Tällöin ketoasidoosiin pääseminen on aika lailla mahdotonta.

I rest in my case toistaiseksi että ruuan hiilarit kun pitää kurissa niin ketoasidoosi on aika epätodennäköistä. Mutta sillä kyllä osataan kovasti pelotella.... jotenkin tarkotushakuista.
Ketoosi tai ketoasidoosi ei ole edes mahdollinen kun keholla on hiilihydraatteja energianlähteenään.

Elimmistö hyödyntää eri energianlähteenä seuraavassa järjestyksessä: hiilari-rasva-proteiini (lihas).

Kun insuliinista on puutosta hiilihydraatit eli veren glukoosi ei pääse siirtymään verenkierrosta solukalvon läpi jolloin tämän tilan jatkuttua tarpeeksi pitkään (joitain tunteja-vuorakausi) elimmistön on energiantarvettaan tyydyttääkseen ruvettava pilkkomaan rasvoja energianlähteekseen. Normaalilla ihmisellä jolla haima toimii ja erittää insuliinia tai tyypin 2 diabeteksen tapauksessa insulliniresistenssi ei ole kehittynyt eli insuliinin teho ei ole laskenut tämä tila ei johda kehon happamoitumiseen eli ketoasidoosiin, vaan ketoosiin jossa elimistö "oppii" pikkuhiljaa hyödyntämään tehokkaaasti rasvaa energianlähteenä.

Tämä on sinällään ihan perustietoa eikä vaadi diabeteslääkärin tutkintoa. Lukiossa nämä käydään jo lävitse.
 
Liittynyt
16.03.2017
Viestejä
1 039
On tainnut monella mennä aikanaan Pohjois-Karjala-projekti ohi. Vaikkei tuo liity suoranaisesti diabetekseen vaan sydän- ja verisuonitauteihin.

Pohjois-Karjala-projekti oli vuosina 1972–1997 toteutettu kansanterveyden edistämishanke, jonka tavoitteena oli parantaa suomalaisten elintapoja. Kolme kartettavaa asiaa olivat tupakka, liika suola ja kovat rasvat.

Pohjois-Karjala-projekti käynnistettiin maaherra Esa Timosen aloitteesta. Sen oli määrä parantaa erityisesti itäsuomalaisen väestön terveyttä. Pohjois-Karjalan läänin asukkailla oli muuta maata korkeampi sydän- ja verisuonitautikuolleisuus ja sen myötä lyhyempi keskimääräinen elinikä.

Projekti tähtäsi itäisen Suomen kansanterveyden kohentamiseen muuttamalla ihmisten elämäntapoja. Menetelmänä oli interventio, jonka perusteella muun muassa sairaalapotilaiden ruokailutottumuksia muutettiin.

Projektin tunnetuin johtaja on ollut lääketieteen tohtori Pekka Puska. Hän tuli projektin johtajaksi vuonna 1977. Projektin koordinoiva keskus oli aluksi Kuopion korkeakoulussa ja vuodesta 1980 lähtien Kansanterveyslaitoksessa Helsingissä. Projektin toiminta jatkuu nykyään Pohjois-Karjalan kansanterveystyön keskuksen alaisuudessa.

Vuonna 2009 Puska arvioi projektin pelastaneen neljännesmiljoona ihmistä.[1] Tuloksia on kuitenkin tulkittu myös toisin.[2] On esitetty, että yleinen elinolojen ja terveydenhuollon kohentaminen olisi voinut olla pääsyynä kuolleisuuden laskuun intervention sijasta, varsinkin kun otetaan huomioon vertailuryhmän ja interventioryhmän välinen kehitys. Projektin alussa sydän- ja verisuonitautikuolleisuus laski Pohjois-Karjalassa nopeammin kuin muualla maassa. Keskivaiheessa kuolleisuus laski enää hitaammin, ja lopussa ero muuhun maahan tasoittui.[2] Esille on nostettu myös se, että Pohjois-Karjala-projekti oli osa WHO:n Comprehensive Cardiovascular Community Control Programme (CCCP) -tutkimusohjelmaa, mutta Unkarissa, Neuvostoliitossa, Sveitsissä, Norjassa, Italiassa, Jugoslaviassa sekä Itä- ja Länsi-Saksassa toteutetut rinnakkaishankkeet tuottivat ristiriitaisia tuloksia intervention tehosta.[2]

Pohjois-Karjala-projektin tavoite täyttyi[3], mutta on epäselvää, missä määrin ja mitkä useaan eri riskiin (esimerkiksi tupakointi, kohonnut verenpaine ja seerumin kolesteroli) kohdistetuista toimista olivat terveyden kohenemiseen vaikuttavia tekijöitä.[4]. Yleinen terveystietoisuus kaiken kaikkiaan lisääntyi. Myös kansanterveystyöhön ja moniin ennalta ehkäiseviin menetelmiin, kuten ravitsemussuosituksiin, alettiin kiinnittää valtakunnallisesti enemmän huomiota.

Yhdeksi syyksi on esitetty suodatinkahvin yleistyminen, sillä pannukahvin sisältämät terpeenit lisäävät terveydelle haitallista LDL-kolesterolia, mutta suodatinkahvissa ne jäävät suodattimeen. Lisäksi pannukahviin oli tapana lisätä suolaa.

Pohjois-Karjala-projektin terveysseurantaa jatkettiin muun muassa MONICA-projektilla.[5]


Pohjois-Karjala-projekti – Wikipedia
 

Uke

Team Nokia
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 004
Jotta koko ketju ei menisi täysin huru-ukkojen parran pärinäksi niin on olemassa ihan tieteellisessä valossa kestäviä vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä, jotka ainakin suuriltaosin on pystytty todistamaan toimivaksi. Seuraava pätkä on kirjoitettu puhtaasti informatiivisena.

Berberiini (plus kromi) valmisteet auttavat varsinkin db2 potilaita parantamalla insuliiniherkkyyttä estämällä dipeptidyylipeptidaasi-4 entsyymin. Joidenkin tutkimusten mukaan tällä on pystytty korvaamaan jopa kokonaan metformiini lääkitys. Viralliset diabeteslääkkeet kuten Januvia ja Galvus perustuvat samaan vaikutustapaan estää DDP-4. Metformiiniin ja berberiinin synergistinen vaikutus voi johtaa yllättävään ja rajuun verensokerin laskuun ja siksi näiden yhteiskäytöstä on AINA keskuteltava omanlääkärin kanssa.

Berberiiniin voi perehtyä internetin avulla, mutta kaikkeen hoitoon liittyvään lääkkeiden ja luontaistuotteiden käyttöön pitää konsultoida omaa diabeteslääkäriä eikä missään nimessä tule ominpäin mennä kokeilemaan mitään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 802
On tainnut monella mennä aikanaan Pohjois-Karjala-projekti ohi. Vaikkei tuo liity suoranaisesti diabetekseen vaan sydän- ja verisuonitauteihin.
Epäilenpä, että olisi. Niin itseään täynnä tuo kepuli Pekka Puska (kesk.) on aina ollut, että pullossa on saannut elää muutoin. En muistanutkaan, että kartettavista kaksi olivatkin noin naurettavia, kuin tupakka ja runsas suola. Läskikään ei varmaan kilokaupalla ole hyväksi, mutta VHH:ssa voi hyvinkin käyttää myös broilerinsisäfilettä.

Kyllä tämä "terveyspresidentti" on enemmän perunamaiden ja viljalaarien lobbaja.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
On tainnut monella mennä aikanaan Pohjois-Karjala-projekti ohi. Vaikkei tuo liity suoranaisesti diabetekseen vaan sydän- ja verisuonitauteihin.

Pohjois-Karjala-projekti – Wikipedia

No VHH-diettiin se liittyy, joten ihan ok.

Pohjois-Karjala-projektin tuloksia muuten pidetään paskana tieteenä jo eräissä piireissä?

Luultavasti näkemys PK-projektista grand failurena vain leviää kun tämmöiset mielipiteet saavat valtaa:

Maailman sydänjärjestön ent. puheenjohtaja Salim Yusuf arvelee ravitsemussuositusten (=Pohjois-Karjala projektin tulokset) olleen vahingollisia. Maailman sydänjärjestön puheenjohtaja: ravitsemussuositukset lienevät olleet vahingollisia

Jo noin kymmenen vuoden ajan on tullut eri lähteistä näkemystä, että kova rasva ei liene kovin vahingollista sinällään. Hiilihydraatit ovat pahis sydänterveydelle.

”Kova” rasva ei ole yhteydessä sydän- ja verisuonitauteihin.

Jos olisi olemassa anti-nobel, niin Pekka Puska saattaisi olla kova ehdokas. Ei vielä toki, mutta kunhan laiva kääntyy kunnolla, niin tuolle pulla-Puskalle nauretaan ja lujaa. Eiköhän siitä tehdä jonkinlainen varoittava esimerkki lääketieteeseen kuinka väärässä ihminen voi ollakkaan.


Berberiiniin voi perehtyä internetin avulla, mutta kaikkeen hoitoon liittyvään lääkkeiden ja luontaistuotteiden käyttöön pitää konsultoida omaa diabeteslääkäriä eikä missään nimessä tule ominpäin mennä kokeilemaan mitään.
Tuota suositustasi en kyllä käsitä? Mitä lisäarvoa se lääkäri muka siihen berberiinikokeiluun tuo?

Jos olet jo metformiinilla, niin varoituksesi yhteisvaikutuksesta on riittävä. Eli berberiinit tiskiin ja verensokerimittarit ja hunajapurkki valmiiksi pöydälle.

Jos tulee paska olo, niin mittaa sokerit ja purkista hunajaa. Homma sillä selvä, ei siihen lääkäreitä tarvita.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Reilu 5v sitten työterveyslääkäri mittasi sokerit kahdesti ja sanoi, että minulla on kakkosen diabetes ja kirjoitti lääkkeet siihen. En niitä ikinä hakenut, kun pidin sitä potaskana ja nyt vuosi sitten uusintatarkastukseen mennessä karppasin muutaman päivän ja veren sokerit oli täydelliset. Paino ei tällä välin kuitenkaan mihinkään muuttunut.

Jotain julkaisua aikoinaan luin, niin karppaamalla ne ennen kuntoon hoidettiin, mutta nyt tehdään päinvastoin, niin lääkkeitä saa syödä jatkuvasti ja lääkeyhtiöt kiittää.
Seuraa nyt kuitenkin niitä verensokereita itsekkin, kyseessä ei ole leikin asia.

Elikkä aamulla otat verensokerit ja aterian jälkeen 1,5-2 h aterian jälkeen.

Jos aamulla verensokeri on yli 6 tai aterian jälkeen yli 10 niin asialle pitää tehdä jotakin. Liian korkea verensokeri pilaa elimistösi. Jos et minua usko, niin katso mihin kuntoon Loiri sai ittensä korkeilla verensokereilla. Ennenkuin uskoi ja pisti glukoosit hallintaan. Loirin saamat hermovauriot mm. jaloissa ovat silti pysyviä.
 

fly

Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
677
ehkä vähän ot mutta itse olen kovasti huolissani mehiläisten puolesta, tämän vuoden hunaja sato kuulemma jäänyt laihaksi
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
ehkä vähän ot mutta itse olen kovasti huolissani mehiläisten puolesta, tämän vuoden hunaja sato kuulemma jäänyt laihaksi
No, lasillinen (2 dl) appelsiinimehua ajaa kyllä saman asian. Yksi lasillinen juissia = 4 palaa sokeria!

On muuten aivan helvetisti sokeria noissa hedelmämehuissa.

Myös lasillinen (2 dl) maitoa (= 2 sokeripalaa) ajaa saman asian, minkä Litsfeldt toteaa esityksensä alussa ihmetellen erääseen toiseen asiayhteyteen kytkien.


Berberiini (plus kromi) valmisteet auttavat varsinkin db2 potilaita parantamalla insuliiniherkkyyttä estämällä dipeptidyylipeptidaasi-4 entsyymin. Joidenkin tutkimusten mukaan tällä on pystytty korvaamaan jopa kokonaan metformiini lääkitys. Viralliset diabeteslääkkeet kuten Januvia ja Galvus perustuvat samaan vaikutustapaan estää DDP-4. Metformiiniin ja berberiinin synergistinen vaikutus voi johtaa yllättävään ja rajuun verensokerin laskuun ja siksi näiden yhteiskäytöstä on AINA keskuteltava omanlääkärin kanssa.
Tuolla ehkä saadaan verensokerit joksikin aikaa kuriin - mutta jos ja kun hiilarivoittoinen mässyttäminen jatkuu, jossain vaiheessa kroppa murtaa tuostakin läpi - ja sitten ruvetaankin tarttemaan jo pistosinsuliinia ja hauta häämöttää jo näköpiirissä...

Berberiini (+kromi + karnosiini ja muutama muukin, ks. Tri Tolosen kirjoitelmat aiheesta) auttaa verensokeriin mutta ei korjaa hiilarihötön aiheuttaa hiljaista tulehdusta kropassa. Verisuonet tukkeutuvat ja LDL-kolestroli on niskan päällä.

VHH-dieetti sen sijaan puree noihinkin asioihin mitattavasti, joten sen pitäisi olla ensisijainen hoito, ei joku berberiini. Vasta jos VHH ei auta riittävästi, metformiinia ja berberiiniä lisäksi.
 

fly

Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
677
olen itse vetänyt helvetillisen määrän sokeria kahvin kanssa elämäni aikana ja nyt vasta ruvennut huomaamaan sen väsyttävän vaikutuksen

aivothan ei pysty sokeria käyttämään sellaisenaan vaan kehon pitää muuttaa se glukoosiksi (muistaakseni)

suosittelen kyllä hunajaa ihan muutenkin, siitä kun on monenlaista hyötyä
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
mielestäni tohtori tolonen rahastaa näillä ravintolisillä, suurimman osan vitamiineistä keho pystyy valmistamaan itse, jos vaan saa tarpeeksi energiaa ja rakennuspalikoita
Ei menny kuin 3 minuuttia :)

Juu, väärä viestintuoja. Tri Tolonen. Kuitenkin, veli Uke tuossa yllä todistaa berberiinistä. Miksi Tri Tolonenkaan olisi siis väärässä, kun sanoo samaa asiaa, jopa lähdeviittein?

Eihän niitä berberiinejä ole pakko ostaa Tri Toloselta, iHerbistä tilaatte kumminkin, tunnen teidän tavat.

PS. Vitamiineistä ei ole nyt kyse. Taisit reagoida puhtaasti selkäytimellä sisällöstä (sen puuttesta) päätellen?
 

fly

Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
677
lueskelin enemmän tuosta berberistä

vaikuttaa ihan pätevältä aineelta jos on tuo dyslipidemia

täytyy kyllä myöntää etten tiedä noista muuten yhtään mitään

ainoa mitä aikasemmin olen tuosta db lukenut niin paastoamisesta
 
Liittynyt
04.02.2017
Viestejä
503
Minulla oli tallessa vanha hoito-ohje, jolla pärjättiin ennen insuliinin keksimistä. Silloin diabetes oli harvinainen tauti.

Sokeritaudin hoito-ohje Kansanlääkäri kirjasta vuodelta 1904


"Hoito. Tärkein seikka sokeritaudin hoidossa on ruokajärjestyksen muuttaminen. Sopivalla ruokajärjestyksellä voimme joko melkoisesti vähentää sokerin muodostumista vereen ja sen erittymistä virtsassa tai parhaimmissa tapauksissa kokonaan lopettaa sen. Sopivia ruoka-aineita ovat rasva-aineet ja munavalkuaisaineet, kuten munat, liha- ja kalaruuat, jotavastoin sokerilajit, leipä sekä muut vilja-ainekset ja perunat eli ns. hiilihydraatteja sisältävät ovat sopimattomia, koska juuri niistä sokeri muodostuu vereen.

Aluksi täytyy sokeritautisen noudattaa ankaraa ruokajärjestystä, se on, kieltäytyä täydellisesti leivän, sokerin, perunoiden ja muiden hiilihydraattirikkaiden ravintoaineiden nauttimisesta. Tällöin saamme selvyyttä taudin luonteesta: hyväluontoisessa tapauksessa katoaa tällöin sokeri virtsasta, pahaluontoisessa jatkuu sokerin erittymistä, joskin entistä vähemmässä määrässä.

Kun hyväluontoista sokeritautia sairastava on jonkun aikaa noudattanut ankaraa ruokajärjestystä, alkaa hänen elimistönsä parantua siinä määrin, että se jo voi käyttää hyväkseen jonkun pienemmän määrän hiilihydraatteja. Tässä on kuitenkin meneteltävä varovaisesti, kokeilemalla, sillä eri ihmisten sietämiskyky vaihtelee. Sairaan tulee sentähden antautua lääkärin hoidettavaksi ja virtsatutkimuksia on tuon tuostakin toimitettava.

Luvallisia ravintoaineita ovat kaikenlainen liha ja kala, munat, rasvajuustot, kerma, voi ja silava. Kiellettyjä taas sokeri, hunaja, leipä, puurot, vellit ja perunat. Varovaisuudella voi käyttää keitettyjä hedelmiä, joita imelöidään sakarinillä, kuorimatonta maitoa, erittäinkin viiliä, mandelileipää ja pähkinöitä.

Tärkeinä apukeinoina ovat vielä kohtuulliset ruumiinharjoitukset, raitis ilma sekä kylvyt. Kylmiä kylpyjä on yleensä vältettävä, jota vastoin sauna ja lämpimät ammekylvyt lisäävät hyvinvointia ja ehkäisevät paiseiden ja kutkan syntyä. Mitään sokeritautiin suorastaan vaikuttavaa lääkettä ei ole, jonka takia myös kaikki sokeritautiin suositetut ja kehutut lääkkeet ovat pidettävät keinotteluna. Ainoastaan muutamia sokeritaudin aiheuttamia oireita voimme lievittää lääkkeillä.”
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
"Sairaan tulee sentähden antautua lääkärin hoidettavaksi ja virtsatutkimuksia on tuon tuostakin toimitettava."

Tiedättekös muuten mitenkä nuo wanhan ajan lääkärit nuo virtsatutkimukset tekivät?

Lääkäri lipitti kielellään hieman potilaan virtsaa ja maisteli, oliko makeaa makua havaittavissa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
768
Ei ketoasidoosia normaalisti tule kakkostyypin diabeetikoille. Se on ykköstyypin diabeetikoiden ongelma.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 132
Rasvaa vältellään kuin ruttoa ja proteiini nähdään harmittomana, vaikka liiallisen proteiinin tiedetään muuttuvan sokeriksi veressä.
:facepalm:

Proteiini ei veressä muutu yhtään miksikään.

Maksa on se elin kropassa joka yhdisteitä yleensä muuttaa toisiksi yhdisteiksi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 870
”Kova” rasva ei ole yhteydessä sydän- ja verisuonitauteihin.

Jos olisi olemassa anti-nobel, niin Pekka Puska saattaisi olla kova ehdokas. Ei vielä toki, mutta kunhan laiva kääntyy kunnolla, niin tuolle pulla-Puskalle nauretaan ja lujaa. Eiköhän siitä tehdä jonkinlainen varoittava esimerkki lääketieteeseen kuinka väärässä ihminen voi ollakkaan.
Linkittämäsi jutun tutkija Kraus, on ollut myös kirjoitamassa kolesterolitutkimuksen historiikkiä, jossa toteaa LDL-kolesterolin yhteyden sydän -ja verisuonitauteihin olevan kiistaton.
Sama mies myös teki kokeita, jossa satunnaistettiin henkilöitä joko runsaasti tai vähän tyydyttynyttä rasvaa sisältävälle ruokavaliolle. Arvaa miten kävi kolesteroli arvoille kun söi tyydyttynyttä rasvaa? LDL-kolesteroli arvot huononi.

Tässä meta-analyysi 10 tutkimuksesta jossa vertaillaan VHH vs runsas hiilarinen ruokavalio tyypin 2 diabetes potilailla.
Tulos: alku hyvä ja vuoden jälkeen ei eroa.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
:facepalm:

Proteiini ei veressä muutu yhtään miksikään.

Maksa on se elin kropassa joka yhdisteitä yleensä muuttaa toisiksi yhdisteiksi.
:facepalm:

No kiitos autistisesta viisastelustasi, joka ei lisännyt keskustelun sujumista mitenkään. Kyllä, aivan totta, teknisesti tarkkaan ottaen maksan kautta se liika proteiini sinne veren sokeriksi kiertää.
Kukaan ei varmaankaan osannut tuota maksan kautta kiertoa itse aavistaa ja se, etten jaksanut seikkaperäistä selostusta proteiinin glykogeneesistä vääntää, varmaankin nyt täysin romutti koko keskustelun? Tai sitten ehkä ei? Mutta sinä varmaan tulit onnelliseksi ja autismisi sai balsamia. Hyvä niin.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 132
:facepalm:

No kiitos autistisesta viisastelustasi, joka ei lisännyt kenenkään todellista tietämystä keskustelussa. Kyllä, maksan kautta se liika proteiini sinne veren sokeriksi kiertää. Happy now?
Ei, vaan tällä on hyvin oleellinen ero myös keskustelun pointin kannalta:

Maksa ei vapauta sitä proteenista syntetisoitua sokeria "turhaan" sinne vereen, jos sitä ei siellä tarvita, vaan säilöö sen itse, tai syntetisoi sen edelleen rasvaksi, jos varastot on täynnä.

Se vapauttaa sen vereen, JOS sitä siellä veressä tarvitaan.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Linkittämäsi jutun tutkija Kraus, on ollut myös kirjoitamassa kolesterolitutkimuksen historiikkiä, jossa toteaa LDL-kolesterolin yhteyden sydän -ja verisuonitauteihin olevan kiistaton.
Sama mies myös teki kokeita, jossa satunnaistettiin henkilöitä joko runsaasti tai vähän tyydyttynyttä rasvaa sisältävälle ruokavaliolle. Arvaa miten kävi kolesteroli arvoille kun söi tyydyttynyttä rasvaa? LDL-kolesteroli arvot huononi.

Tässä meta-analyysi 10 tutkimuksesta jossa vertaillaan VHH vs runsas hiilarinen ruokavalio tyypin 2 diabetes potilailla.
Tulos: alku hyvä ja vuoden jälkeen ei eroa.
Arvaa mitä Krauss (ei Kraus) on mieltä tyydyttyneistä rasvoista ja arteriskleroosin riskistä?

No, sitä mieltä, että niiden vaikutus on mitätön, ehkä jopa nolla.

Pahis on hiilihydraatit. Sinun Jumputin ei pitäisi demonisoida tyydyttyneitä rasvoja, neuvoo Kraussisi.


“The question is whether saturated fat is harmful or is just a bystander,” says Ronald M. Krauss, MD, a lipid specialist and the director of atherosclerosis research at the Children’s Hospital Oakland Research Institute. “Saturated fat may have an effect on cardiovascular disease (CVD) risk, but the effect is so small that we just can’t detect it. We shouldn’t be demonizing saturated fat.”

Krauss can back up his opinion with hard science. He and his colleagues recently analyzed 21 published studies involving almost 350,000 people who were tracked from five to 23 years. Their conclusion: People who consumed the most saturated fat did not have a higher risk of heart disease, stroke or any other form of CVD. They published their findings last year in the American Journal of Clinical Nutrition.

Krauss is by no means the first doctor to question the role of saturated fat in CVD. But, if he and other critics are right, it raises a couple of important questions: How could anti-saturated-fat advocates make such a huge miscalculation? And do we now have a license to eat saturated fat with abandon?


A Big Fat Mistake


Tämä ketju käsittelee Diabetes 2:n hoitohuijausta. Sinänsä tuo kovien rasvojen pelotteluhuijaus - josta yllä olevassa artikkelissa puhutaan - liittyy kuvioon koska onhan diabeetikoiden ruokavaliossa korostettu tuota rasvahöpötystä.

Olisi syytä luopua siitä kovien rasvojen demonisoinnista tässäkin ketjussa, koska se on osoittauttunut paskaksi tieteeksi.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Ei, vaan tällä on hyvin oleellinen ero myös keskustelun pointin kannalta:

Maksa ei vapauta sitä proteenista syntetisoitua sokeria "turhaan" sinne vereen, jos sitä ei siellä tarvita, vaan säilöö sen itse, tai syntetisoi sen edelleen rasvaksi, jos varastot on täynnä.

Se vapauttaa sen vereen, JOS sitä siellä veressä tarvitaan.
Litsfeldtin mukaan vapauttaa (ainakin diabeetikoilla). Litsfeldt on lääkäri ja sinä olet....? Insinööri jotakin muistaakseni. Joten nakkeleppas lähteitä väitteillesi.

Oleellinen asia VHH-dietin toimivuudessa diabeetikoilla on pitää protskut kurissa. Ei liikaa, jottei sokerit nouse, eikä liian vähän, jottei lihakset lähde jos kaloreita rajoitetaan.
 

fly

Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
677
tosiaan tuo tapaus karjala on erittäin hieno esimerkki siitä miten tehdään tutkimuksia vuosikymmeniä ja silti mennään komeasti metsikköön
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Onko tosiaan näin kovaa suomalaisten usko vuosikausia jatkuneeseen aivopesuun?

Tässäkin ketjussa "hyökkää" oikea korppikotkien lauma kimppuuni. Kokemusta diabeteksestä tietysti kouluarvosanalla neljän verta? Sen sijaan uskonto virallisterveeseen propagandaan vaikuttaa olevan kympin arvoista.

Vain minä ja ulkomaalaiset (jenkit, svedut jne) kyseenalaistamme näitä "kova rasva on vaarallista" ym. harhaoppeja? Ulkomaan lähteet sanovat, että tieteelliset faktat eivät tue Puskan rasvaoppeja - ja että kovat faktat sanovat että tyydyttyneet rasvat lienevät harmittomia.

Mielenkiintoista. Jäänpä seurailemaan sivusta, että onko tosiaan asia näin. Toivottavasti näistä asioista kokemusta omaavatkin tulevat esiin kunhan virallisterveiden hyökkäys vähän laantuu.

Palstalla on kuitenkin porukkaa, jotka ovat tiettävästi syöneet mm. VHH:n mukaan vuosikausia. Muistan jonkun maininneen. Nyt kertomaan niitä uutisia mitä kaikki odottavat eli että teillä on verisuonet tukossa kaiken vetämänne kovien rasvojen jälkeen...
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Ruotsalaisprofessori (sisätaudit) vastaa kysymykseen onko rasva vaarallista:



Hän kertoo myös vanhoista tutkimuksista koskien tyydyttyneitä rasvoja, että ne ovat heikkotasoisia.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Älä unohda kirjoja ja lisäravinteita iltapäivälehtien lukijakunnalle myyviä suomalaislääkäreitä.
Ei vaikuta kovin hyvältä pisnekseltä päätellen siitä millainen hyökkäys täällä on käynnissä. Ja usko Puskan harhaoppeihin on kovaa, suorastaan kekkosmaista.
 

fly

Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
677
diplomi insinööreillä on kova uskomus tieteellisiin tutkimuksiin, niin kova ettei ihan pelkkä maalaisjärki pysty puskemaan läpi

miljoonien vuosien ruokavalio on todettu epäterveelliseksi muuten, ihan ihme että olemme enää edes elossa

becel ja d-vitamiinin lisääminen maitotuotteisiin saa itsessäni kyllä hirtesimmät naurut ja itkun aikaiseksi ihan näistä viimeisimmistä tutkimus terveys tuotteista
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Tässä meta-analyysi 10 tutkimuksesta jossa vertaillaan VHH vs runsas hiilarinen ruokavalio tyypin 2 diabetes potilailla.
Tulos: alku hyvä ja vuoden jälkeen ei eroa.
Ei kelpaa mulle ainakaan tuo tulos. VHH:ksi meta-analyysiin on kelpuutettu dieettejä, joissa rasvan osuus oli ollut pieni. Eli protskuja on lisätty. Sehän ei ole ainakaan diabeetikolle sopiva VHH:n muoto. Ehkä olisi paras käyttää ruotsalaislääkäreiden suosimaa LCHF (low carbs high fat)-dieetti nimitystä niin venkulointi ei olisi mahdollista?

Samoin osassa dieettejä hiilareita oli sallittu liikaa ja silti väitetty dieettiä "vähähiilariseksi". Ketoosiin pitää koehenkilön mennä. 60 grammaa per vrk maksimit.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
467
tosiaan tuo tapaus karjala on erittäin hieno esimerkki siitä miten tehdään tutkimuksia vuosikymmeniä ja silti mennään komeasti metsikköön
Jep, Pohjois-Karjala projektia jos tarkoitat, niin siinä on kyllä eeppinen tapaus. Puska & co suu vaahdossa saarnaa, ku Pohjois-Karjalassa syödään hirveen epäterveellisesti, ja heille pitäs opettaa syömään. Sitten ku tutkimus tulokset tulee, niin ne vaietaan kuoliaaksi. Loppu tulos, eivät sen sairaampaa sakkia, kuin keski euroopassa tahi muualla, jos otetaan ikärakenne huomioon :facepalm:
 

Uke

Team Nokia
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 004
Ei, vaan tällä on hyvin oleellinen ero myös keskustelun pointin kannalta:

Maksa ei vapauta sitä proteenista syntetisoitua sokeria "turhaan" sinne vereen, jos sitä ei siellä tarvita, vaan säilöö sen itse, tai syntetisoi sen edelleen rasvaksi, jos varastot on täynnä.

Se vapauttaa sen vereen, JOS sitä siellä veressä tarvitaan.
Juurikin näin.

Elintärkeä toiminto ykköstyypin diabeetikoille hypoglykemian varalle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 287
Jep, Pohjois-Karjala projektia jos tarkoitat, niin siinä on kyllä eeppinen tapaus. Puska & co suu vaahdossa saarnaa, ku Pohjois-Karjalassa syödään hirveen epäterveellisesti, ja heille pitäs opettaa syömään. Sitten ku tutkimus tulokset tulee, niin ne vaietaan kuoliaaksi. Loppu tulos, eivät sen sairaampaa sakkia, kuin keski euroopassa tahi muualla, jos otetaan ikärakenne huomioon :facepalm:
Jep. Elämä sodan jälkeisen Suomen peräpersiöissä ei ollut mitään hyvinvointivaltiota. Tönkkösuolattua ruokaa vedetään samalla ketjupolttaen, ja muutenkin sodan käyneet äijät lähinnä yrittävät juoda itsensä hengiltä. Kaikesta on pulaa, ressaa ja vituttaa, perheväkivalta kukoistaa, kenelläkään ei ole kivaa. Kouluun hiihdetään kesät talvet, kiviä nostellaan ja puita pestään. Kakaroita kuolee kuin heinää, kun ei yhtään katsota perään. Muuta ruokaa kuin peruna ei välttämättä aina ole, jos sitäkään. Puutostilojakin on. Muutenkin lähes täysi kehitysmaameininki, melkein kuin nykysomaliasta.

Kun olojen parantuessa ihmisten sydäntautikuolleisuus laskee, se johtuu varmaankin siitä, että arvon epäpätevä paskiainen neuvoo ihmiset juomaan rasvatonta maitoa ja syömään itsensä tajuttomiksi perunalla. Mielellään jotain biodieseliäkin pitäisi ruokaan kaataa, eikä missään nimessä saisi syödä kunnon ruokaa kuten voita tai rasvaista lihaa.

Lähtöarvojen oli todella oltava surkeat, jotta kokonaistilanne ei radikaalisti huonontunut tuon puoskarin tappavan vaikutuksen takia. Edelleen joka vuosi suomalaiset kuolevat ennenaikaisesti yhden miehen takia. Niin syvään on juurtunut Keysin jo tänne tuotaessa hatarilta perusteiltaankin vanhentunut, täysin päälaelleen käännetty ja mihinkään perustumaton ravinto-oppi. Jos opin tuojalla olisi ollut alkeellisintakaan lukutaitoa tai käsitteellisen ajattelun kykyä, olisi hän tunnistanut huuhaan huuhaaksi. Kun ei ajoissa tajunnut, oli enää mahdotonta myöntää virheitään. Rahakin oli tietysti kuvioissa mukana, kenties juuri siinä vaiheessa, jossa olisi vielä muuten voinut tulla järkiinsä.
 
Viimeksi muokattu:

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Ankeriastutkija (!) Ancel Keys, jota meidän on kiitäminen tästä virallisterveellisestä ruokaympyräruokavaliosuosituksesta, syyllistyi useammanlaiseenkin tutkimushuijaukseen.

Keysin tekemät "tutkimukset" eivät ole edes paskaa tiedettä. Ne ovat täyttä humpuukia. Noihin sitten perustuu ruokavaliosuosituksemme. Onko ihme, että homma on mennyt täysin metsään?

What Every Doctor Should Know About Ancel Key’s Experiments – drcate.com
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 870
Pahis on hiilihydraatit. Sinun Jumputin ei pitäisi demonisoida tyydyttyneitä rasvoja, neuvoo Kraussisi.
Otit Kraussin tutkimuksen esille, niin kommentoin sitä, koska hänen omat kirjoituksensa ovat välillä ristiriitaisia. Kraus tutkii pääsääntöisesti sitä, onko LDL-hiukkasten koolla merkitystä valtimotaudin syntyyn.

LDL-hiukkasten jumiutumista valtimon sidekudosverkkoon valtimotaudin ensitapahtumana on hyvin pitkälti konsensus tutkijoiden keskuudessa. Liiallinen LDL-kolesterolin veressä on pahasta ja tyydyttynyt rasva nostaa tätä määrää, näin yksinkertaistettuna. Tapahtumana valtimotauti on hyvin monimutkainen prosessi, johon liittyy paljon muutakin.

Pahis on hiilihydraatit. Sinun Jumputin ei pitäisi demonisoida tyydyttyneitä rasvoja, neuvoo Kraussisi.
Lihastohtori kirjoitti kerran todella hyvän kirjoituksen liittyen hiilihydraattien demonisointiin. Hyvä kannanotto kerta kaikkiaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 870
Laitetaan tähän vielä lääketieteen professori Juha Knuutin kannanotto VHH ruokavalion käytöstä diabetes potilailla.
Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes - TS Hyvinvointi

Poiminta:
VHH on siis hyvä vaihtoehto tyypin 2 diabeetikon ruokavalioksi silloin, kun se liitetään liikuntainterventioon ja kun ravinnon rasvaprofiili on terveyttä edistävä.

Tutkitun tiedon mukaan VHH ei kuitenkaan ole mikään ylivoimainen patenttiratkaisu, jolla ylipaino- ja diabetesongelma saataisiin kaikilla ratkaistua, vaan yksi hyvä vaihtoehto valittavaksi, kunhan rasvaprofiilista pitää huolen.

Kun samat pitkäaikaishyödyt saavutetaan suositusten mukaisella ruokavaliolla ja VHH-ruokavaliolla, tyypin 2 diabeetikko voi valita yksilöllisesti sen, mikä hänelle sopii ja minkä pystyy ylläpitämään.

Ei ole kuitenkaan sama mihin rasvaan hiilihydraatit VHH-ruokavaliossa vaihtaa.
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Otit Kraussin tutkimuksen esille, niin kommentoin sitä, koska hänen omat kirjoituksensa ovat välillä ristiriitaisia. Kraus tutkii pääsääntöisesti sitä, onko LDL-hiukkasten koolla merkitystä valtimotaudin syntyyn.

LDL-hiukkasten jumiutumista valtimon sidekudosverkkoon valtimotaudin ensitapahtumana on hyvin pitkälti konsensus tutkijoiden keskuudessa. Liiallinen LDL-kolesterolin veressä on pahasta ja tyydyttynyt rasva nostaa tätä määrää, näin yksinkertaistettuna. Tapahtumana valtimotauti on hyvin monimutkainen prosessi, johon liittyy paljon muutakin.
Mitään lähteitä ei taaskaan ole sun väitteillesi. Lisäksi pistät Kraussin piikkiin sitä sun tätä, vailla lähteitä tietysti. Luultavasti lähteitä ei ole, tai niitä ei kärsi laittaa koska ne eivät tue väitteitäsi.

Googlen mukaan herra Krauss tekee kyllä vähän muutakin kuin tutkiskelee mikroskoopilla LDL hiukkasten suuruuksia....

Ronald M. Krauss, M.D., is Senior Scientist and Director of Atherosclerosis Research at Children’s Hospital Oakland Research Institute, Adjunct Professor in the Department of Medicine at UCSF and in the Department of Nutritional Sciences at UC Berkeley, and Guest Senior Scientist in the Department of Genome Sciences of Lawrence Berkeley National Laboratory.

In recent years Dr. Krauss’ work has focused on interactions of genes with dietary and drug treatments that affect metabolic phenotypes and cardiovascular disease risk.

Overview

Ronald M. Krauss, M.D., is Senior Scientist and Director of Atherosclerosis Research at Children’s Hospital Oakland Research Institute, Adjunct Professor in the Department of Medicine at UCSF and in the Department of Nutritional Sciences at UC Berkeley, and Guest Senior Scientist in the Department of Genome Sciences of Lawrence Berkeley National Laboratory. He received his undergraduate and medical degrees from Harvard University with honors and served his internship and residency on the Harvard Medical Service of Boston City Hospital. He then joined the staff of the National Heart, Lung, and Blood Institute in Bethesda, Maryland, first as Clinical Associate and then as Senior Investigator in the Molecular Disease Branch. Dr. Krauss is board-certified in internal medicine, endocrinology and metabolism, and is a member of the American Society for Clinical Investigation, a Fellow of the American Society of Nutrition and the American Heart Association (AHA), and a Distinguished Fellow of the International Atherosclerosis Society. He a member of the U.S. National Cholesterol Education Program Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults, founder and past Chair of the AHA Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism, and a National Spokesperson for the AHA. Dr. Krauss has also served on both the Committee on Dietary Recommended Intakes for Macronutrients and the Committee on Biomarkers of Chronic Disease of the Institute of Medicine of the National Academy of Sciences. He has received numerous awards including the AHA Scientific Councils Distinguished Achievement Award and the Centrum Center For Nutrition Science Award of the American Society for Nutrition, and he is listed in Who’s Who in America and the World. Dr. Krauss is on the editorial boards of a number of journals, and is Associate Editor of Obesity. Dr. Krauss has published nearly 400 research articles and reviews on genetic, dietary, and drug effects on plasma lipoproteins and coronary artery disease. In recent years Dr. Krauss’ work has focused on interactions of genes with dietary and drug treatments that affect metabolic phenotypes and cardiovascular
disease risk.

The overall objective of the Krauss Laboratory are:
    • To investigate genetic and metabolic determinants of the prevalent atherogenic dyslipidemia (high triglyceride, low HDL, and increase in small, dense LDL particles) that is associated with obesity and insulin resistance in humans.
      • To identify genetic influences on response to dietary and drug treatment of atherogenic dyslipidemia.
Revised: Monday, January 23, 2012 4:07 PM

Lihastohtori kirjoitti kerran todella hyvän kirjoituksen liittyen hiilihydraattien demonisointiin. Hyvä kannanotto kerta kaikkiaan.

Tämä on diabetestä sairastavien ketju ja sinne ei hiilariuskonto kuulu.

Hiilihydraatit ovat myrkkyä diabetestä ja metabolista syndroomaa sairastaville eikä tuo "hyväksi kehumasi" kirjoitus kyllä osaa ottaa mitään kantaa aiheeseen nimenomaan TÄMÄN ketjun näkökulmasta. Eli SE ei ole hyvä kirjoitus vaan PASKA kirjoitus kun se pistetään tämän ketjun kontekstiin. (jossain muussa keskustelussa se saattaa olla hyvä, en osaa sanoa eikä oikein kiinnostakkaan)

Muistuttaisin jälleen kerran vielä kerran uudestaan koska varsikin nimimerkille J:tin tämä varmaankin pitää toimittaa jumputtamalla perille kun ei muuten muistu: Tämä on kakkostyypin diabetes ketju.

Hiilareiden ylistäminen terveisiin ihmisiin perustuvalla näytöllä on yhtä älykästä kuin suosittelisi keliaatikoille täysjyväviljaa, koska valtaväestöllä tehdyn tutkimuksen mukaan se leipä nyt on vitun terveellistä kaikille. Keliaatikon se leipä nyt vaan vaikka tappaa ennenpitkää ja sama koskee hiilareita diabeetikolle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 870
Mitään lähteitä ei taaskaan ole sun väitteillesi. Lisäksi pistät Kraussin piikkiin sitä sun tätä, vailla lähteitä tietysti. Luultavasti lähteitä ei ole, tai niitä ei kärsi laittaa koska ne eivät tue väitteitäsi.

Googlen mukaan herra Krauss tekee kyllä vähän muutakin kuin tutkiskelee mikroskoopilla LDL hiukkasten suuruuksia....

Ronald M. Krauss, M.D., is Senior Scientist and Director of Atherosclerosis Research at Children’s Hospital Oakland Research Institute, Adjunct Professor in the Department of Medicine at UCSF and in the Department of Nutritional Sciences at UC Berkeley, and Guest Senior Scientist in the Department of Genome Sciences of Lawrence Berkeley National Laboratory.

In recent years Dr. Krauss’ work has focused on interactions of genes with dietary and drug treatments that affect metabolic phenotypes and cardiovascular disease risk.

Overview

Ronald M. Krauss, M.D., is Senior Scientist and Director of Atherosclerosis Research at Children’s Hospital Oakland Research Institute, Adjunct Professor in the Department of Medicine at UCSF and in the Department of Nutritional Sciences at UC Berkeley, and Guest Senior Scientist in the Department of Genome Sciences of Lawrence Berkeley National Laboratory. He received his undergraduate and medical degrees from Harvard University with honors and served his internship and residency on the Harvard Medical Service of Boston City Hospital. He then joined the staff of the National Heart, Lung, and Blood Institute in Bethesda, Maryland, first as Clinical Associate and then as Senior Investigator in the Molecular Disease Branch. Dr. Krauss is board-certified in internal medicine, endocrinology and metabolism, and is a member of the American Society for Clinical Investigation, a Fellow of the American Society of Nutrition and the American Heart Association (AHA), and a Distinguished Fellow of the International Atherosclerosis Society. He a member of the U.S. National Cholesterol Education Program Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults, founder and past Chair of the AHA Council on Nutrition, Physical Activity, and Metabolism, and a National Spokesperson for the AHA. Dr. Krauss has also served on both the Committee on Dietary Recommended Intakes for Macronutrients and the Committee on Biomarkers of Chronic Disease of the Institute of Medicine of the National Academy of Sciences. He has received numerous awards including the AHA Scientific Councils Distinguished Achievement Award and the Centrum Center For Nutrition Science Award of the American Society for Nutrition, and he is listed in Who’s Who in America and the World. Dr. Krauss is on the editorial boards of a number of journals, and is Associate Editor of Obesity. Dr. Krauss has published nearly 400 research articles and reviews on genetic, dietary, and drug effects on plasma lipoproteins and coronary artery disease. In recent years Dr. Krauss’ work has focused on interactions of genes with dietary and drug treatments that affect metabolic phenotypes and cardiovascular
disease risk.

The overall objective of the Krauss Laboratory are:
    • To investigate genetic and metabolic determinants of the prevalent atherogenic dyslipidemia (high triglyceride, low HDL, and increase in small, dense LDL particles) that is associated with obesity and insulin resistance in humans.
      • To identify genetic influences on response to dietary and drug treatment of atherogenic dyslipidemia.
Revised: Monday, January 23, 2012 4:07 PM



Tämä on diabetestä sairastavien ketju ja sinne ei hiilariuskonto kuulu.

Hiilihydraatit ovat myrkkyä diabetestä ja metabolista syndroomaa sairastaville eikä tuo "hyväksi kehumasi" kirjoitus kyllä osaa ottaa mitään kantaa aiheeseen nimenomaan TÄMÄN ketjun näkökulmasta. Eli SE ei ole hyvä kirjoitus vaan PASKA kirjoitus kun se pistetään tämän ketjun kontekstiin. (jossain muussa keskustelussa se saattaa olla hyvä, en osaa sanoa eikä oikein kiinnostakkaan)

Muistuttaisin jälleen kerran vielä kerran uudestaan koska varsikin nimimerkille J:tin tämä varmaankin pitää toimittaa jumputtamalla perille kun ei muuten muistu: Tämä on kakkostyypin diabetes ketju.

Hiilareiden ylistäminen terveisiin ihmisiin perustuvalla näytöllä on yhtä älykästä kuin suosittelisi keliaatikoille täysjyväviljaa, koska valtaväestöllä tehdyn tutkimuksen mukaan se leipä nyt on vitun terveellistä kaikille. Keliaatikon se leipä nyt vaan vaikka tappaa ennenpitkää ja sama koskee hiilareita diabeetikolle.

Vastailin noihin sun kommentteihin vain. Myönnän että osa menee ohi aiheen ja pahoittelut siitä. Mutta eikös ne mene samalla ohi aiheen sinullakin?

Kun nyt olet vauhdissa, niin käy samalla vastaamassa täällä kysymyksiini, edellisestä hyökkäyksestä, kun vastailin sinun omiin kommentteihin.

Jätetään tämä täällä tähän ja yritetään pysyä aiheessa ;)
 

blurris

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
2 217
Laitetaan tähän vielä lääketieteen professori Juha Knuutin kannanotto VHH ruokavalion käytöstä diabetes potilailla.
Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes - TS Hyvinvointi
Tuo lienee täyttää paskaa tuo Juha Knuutin kannanotto.

Amerikkalainen metatutkimus, johon hän innokkaasti viittaa - ja johon hän väitteensä perustaa, kirjoittaa nimittäin: "Replacing 5% energy from carbohydrate with SFA had no significant effect on fasting glucose"

Mikä nyt on ihan täyttä paskaa. VHH-dieetti ei ole tuollainen eli meta-analyysi ei käsittele silloin VHH dieettejä. Juha Knuutin kirjoituskin on silloin täyttää paskaa vaikka onkin otsikoitu "VHH ja diabetes". Mies on varmaan lääketehtaiden runsaasti sponssaama. Siksi hän kirjoittelee epärehellistä paskaa. Toivottavasti korvaus on riittävä, koska 10 vuoden päästä tuolle äijälle nauraa räkätetään paskaisesti. En tiedä voiko lököisästä professorin virasta saada potkuja tuon vuoksi, mutta sietäisi saada.

Tässä esimerkki mitä tarkoittaa VHH. Periaate on hyvin yksinkertainen.

Sokereita MAX. 60 grammaa per vuorokausi. Vähemmänkin saa käyttää. Hiilareissa ei tehdä eroa "hyvien" tai "huonojen" välillä koska ei ole olemassa hyviä hiilareita. Kaikki hiilarit ovat paskaa. Hyvä hiilariuskonto on yksi lääketehtaiden dietaristeille syöttämä koukku. Ei ole suurta eroa siinä, syötkö vaaleaa pullaa vaiko täysjyväleipää. Verensokerit horssaa aivan yhtä sikana ylös. Ero on täysin marginaalinen. Silti tuolla ulkona netissä on valtava määrä disinfromaatiota kuinka muka puuroa tai täysjyväviljaa syömällä verensokerit ei nouse. Siis täyttä kukkua. Jokainen voi ostaa parinkympin verensokerimittarin ja todeta kuinka paskaa nuo väitteet ovat. Syökää sitä puuroa ja mitatkaapa verensokerit ennen syömistä ja 1 h sekä 2 h päästä syömisestä. Syökää sen jälkeen sama kalorimäärä pekonina ja kananmunana ja toistakaa mittaukset. Kummassa matalammat verensokerit?

Jatketaan laskentaa:

Sovitaan, että henkilön päivän kaloritavoite on 2000 kcal. Henkilö haluaa hieman laihtua, joten päivän kalorit ovat muutamalla sadalla kilokalorilla alle hänen arvioidun päivittäisen tarpeensa. Jos hiilareita saadaan 60 grammaa, saadaan niistä päivän energiatarpeesta 60 x 4 = 240 kcal.

Proteiinia saa syödä noin 0.9 g/ihannepainokilo. Henkilömme ihannepaino on 75 kg. Protskua saa siis syödä noin 68 grammaa. Lautasella tuo on noin 200 grammaa lihaa. Energiaa tuosta irtoaa 68 x 4 = 272 kcal.

Loput erergiasta on sitten saatava rasvasta. 2000 kcal - 240 - 272 = 1488 kcal. Se on grammoina 1488 / 9 = 166 grammaa. Prosentteina tuo on liki 75% päivän energiatarpeesta.

Jo tästä esimerkistä on helppo nähdä, että kaikenlaiset metatutkimukset, joissa vaihdetaan 5% hiilareista mukamas rasvaksi, ovat humpuukia.

Ancel Keys-huijarin lanseeraaman lautasmalli/ruokapyramidin päivittäisestä energiasta yli puoletkin otetaan hiilareista. Kun taas aidossa diabeetikon VHH-dieteeissä MAX. 12% tulee hillareista!

Oikeasti siis hiilareista pitää ottaa poista 30-50% ja korvata ne rasvoilla, ennenkuin tutkijat edes tutkivat samaa asiaa kuin mistä minä tässä kettingissä puhun. Jos löytyy sellaisesta metatutkimuksia, niin esitelkää toki.

Edit. Se nyt todettakoon positiiviseksi kehitykseksi, että Juha Knuutikaan ei enää uskalla sentään pelotella verisuonten rasvoittumisella ynnä muulla paskalla. Tätähän tapahtui vielä takavuosina korkealtakin tasolta suomalaisessa lääke"tieteessä". Varmaan sitä harrastetaan perämetsien tohtori Kiiminkisten vastaanotoilla edelleen. Kestää yhden 10-20 vuotta ennenkuin Suomussalmen terveyskeskukseenkin on uusimmat uutiset maailmalta kulkeutuneet.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 164
Viestejä
4 214 122
Jäsenet
71 010
Uusin jäsen
vembula

Hinta.fi

Ylös Bottom