Moi.Kiitokset, hyviä vinkkejä tullut. Täytyy tsekata tuo BrewFather!
Miten olisi paras toteuttaa vierteen siirto kattilasta käymisastiaan. Jos oletetaan, että laitan humalat sekaan ilman siivilapusseja tai vastaavia. Varmaan kuitenkin tavoitteena, että mahdollisimman vähän keitossa mukana ollutta humalaa päätyy käymisastiaan? Vajoaako muhju niin hyvin pohjalle, että vierteen saa hyvin lapottua päältä? Jotkun ilmeisesti ihan vaan kaatavatkin vierteen varovasti kattilasta? Hanaahan tuossa minun kattilassa ei ole.
Tässä ketjussa on minulla aiempia postauksia joissa on kuvia käyttämästäni täysmallasmäskäys setistä ja prosessista.
Onko käytössä jäähytyskierukkaa vierteelle?
Jos ei niin keiton jälkeen kannattaa ottaa saavi tai amme täyteen kylmää vettä ja laskea lämpötila 80 asteen alle.
Silloin katkeroiden muodostuminen loppuu.
Tämän jälkeen vaan ulos yöksi jäähtymään ennen hiivausta.