Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko kukaan osallistumassa kotipanijoiden sm-kisoihin tänä vuonna? Itellä tätä hommaa takana vasta vajaa 2vuotta, mutta nyt on menossa neljä olutta kisoihin. Saas nähä mitä tulee kun kolme näistä oluista on vielä käymisämpärissä
Onkos täällä porukalla suosikki jouluolut-ohjeita? Lienee alkaa olemaan aika pistää jouluolutta pöhisemään mutta tarvisi inspiraatiota.
No kieltämättä kyllä tuo "Vuoden Kotipanija" titteli olisi kova. Tuli tänä vuonna pantua oma puolisokin paksuksi niin voisin hyvin sanoa, että panen kaikkea mitä pystynNäyttää et sä oot ainoa - tuleva Suomen mestari
Sieltä sähköpostista ei ole vielä vastattu mitään ja yli viikko on mennyt.. Kohta voin minäkin laittaa sinne uusia oluita, jos näin hidasta touhua on..
Veitkö jo oluet jonnekkin? Mun pitäisi tuonne Panimonurkkaan viedä ensiviikon perjantaina juuri kun viimeinen ilmottautuminen päättyy 23.10.
Veitkö jo oluet jonnekkin? Mun pitäisi tuonne Panimonurkkaan viedä ensiviikon perjantaina juuri kun viimeinen ilmottautuminen päättyy 23.10.
Lapossa muuttomyynti ja ilmaiset toimitukset viikonlopun ajan. En tiä pitäskö jotain tilaa. En oo varmaan ikinä tilannu mitään sieltä, kun en kannata kalliita kauppoja. Ei vaan just nyt jaksais miettiä mitä seuraavaksi panisi. Ideat aika vähissä. Savuportteria huomenna pulloon ja sunnuntaina meinasin west coast ipaa vääntää.
Tämäkin näyttä kiinnostavalta ja siitä tulisi 10L erä olutta, kunhan tekee boilin "normaalisti".
Gluteeniton mallasuute Senson 1,5 kg - Lappo.fi - For Premium Beverages
Sensonin Gluten Free on gluteeniton mallasuute, joissa on vähemmän kuin 20 ppm (parts per million) gluteenia. Gluteeniton ja perusmallasuute eivät eroa toisistaan millään tavalla värin, eivätkä maun puolesta. Mallasuute on oiva, nopea käymissokerien lähde ja sopii hyvin gluteenittomien oluiden...lappo.fi
Tämä on pöntössä juuri nyt Bell's Two Hearted kloonin muodossa. Katotaan mitä tulee.
Joo no tuo 100g tarkkuudella tilaaminen on todella hyvä uudistus. Enemmän mun Lappovastaisuus johtuu siitä, että Panimonurkasta saa helposti noudettua melkein kaikki tarvitsemansa. Postimaksujen säästöllä saa noudettua muutaman kilon maltaita jo. Jos jotain on pitänyt tilata, on se melkein löytynyt hieman huokeammin Mallaspuodin kautta.Laposta on tullut halvempi, kun sinne on tullut mahdollisuus tilata pienempiä eriä. Ennen oli 1kg perusmaltaat ja 250g erikoismaltaat.
Lisäksi siellä taitaa olla paras valikoima humalia, niin itse tekisin jotain eksoottista , vaikka ranskalaisista humalista.
Tämäkin näyttä kiinnostavalta ja siitä tulisi 10L erä olutta, kunhan tekee boilin "normaalisti".
Gluteeniton mallasuute Senson 1,5 kg - Lappo.fi - For Premium Beverages
Sensonin Gluten Free on gluteeniton mallasuute, joissa on vähemmän kuin 20 ppm (parts per million) gluteenia. Gluteeniton ja perusmallasuute eivät eroa toisistaan millään tavalla värin, eivätkä maun puolesta. Mallasuute on oiva, nopea käymissokerien lähde ja sopii hyvin gluteenittomien oluiden...lappo.fi
Joo no tuo 100g tarkkuudella tilaaminen on todella hyvä uudistus. Enemmän mun Lappovastaisuus johtuu siitä, että Panimonurkasta saa helposti noudettua melkein kaikki tarvitsemansa. Postimaksujen säästöllä saa noudettua muutaman kilon maltaita jo. Jos jotain on pitänyt tilata, on se melkein löytynyt hieman huokeammin Mallaspuodin kautta.
Tosin pakko sanoa, että on alkanut enemmän ja enemmän kypsyttää se, että Panimonurkasta aina kaikki loppu. Ottais sivuilta pois ne nimikkeet, joita ei ole edes tulossa. Niitä tuntuu riittävän. Muutenkin siihen hommaan ei tunnu oikein intohimoa löytyvän.
Ei nyt voi suosikiksi sanoa, kun en ole koskaan ennen kokeillutkaan, mutta vähän soveltaen ajattelin tehdä tällaista:Onkos täällä porukalla suosikki jouluolut-ohjeita? Lienee alkaa olemaan aika pistää jouluolutta pöhisemään mutta tarvisi inspiraatiota.
Kieltämättä hieman hävetti tilata 8€ ja ilmaisella toimituksella Toisaalta ei oo mun ongelma, kun Lappo ei asettanut minimitilaussummaa. Ei vaan nyt yhtään lähtenyt reseptisuoni sykkimään eikä mitään hajua mitä jatkossa tekisi. Vanhoja maltaita on pöntöllinen jo valmiiksi. Humalia kaikenlaisia pakastin täynnä. Hiivoja pessyt ja niitäkin joku 4 erilaista jääkaapissa. Pöntöllinen IPAa käy tuossa vieressä. Ajatuksissa nyt pyörinyt mexican lager, hefe ja czech dark lager, joihin taitaa ainekset kohta löytyä.Hyvään saumaan sattui Lapon ilmaiset postikulut. Pelkkiä maltaita tai muuta halpaa tilatessa postikulut kasvattaa hintaa aika paljon.
Seuraavaksi ajattelin kokeilla vähän muokattuna Reittausblogin kataja ruis alea. Humalaksi laitan pakkaseen jääneet Chinookit niin pääsee niistäkin eroon. Tässä menee samalla myös Protafloc testiin. Ennen kun pääsee tekemään niin täytyy juoda vähän vanhoja oluita pois, että saa pulloja tyhjiksi.
Okei, okei, joudun kyllä hieman ottamaan sanojani takaisin. Kieltämättä Lappo on aika edullinen maltaissa ainakin nykyään. Panimonurkka on ainakin rouhinnan hintaa nostanut ja nyt se on 25 c/kg, kun se aiemmin taisi olla 15 c/kg. Tämä tietysti hyvä asia kannattavan liiketoiminnan varmistamiseksi. Lapolla aika edulliset postikulut ja tietysti ne hukkuu massaan, jos hieman enemmän tilaisi kerralla. Mallaspuodin osalta postikulut on vähän kovahkot. Epäilen vahvasti, että Lappo on volyymillaan saanut neuvoteltua huomattavasti paremman sopparin rahdinkuljettajien kanssa. Mallaspuodista oon tilannu pari kertaa, mutta tällöin siellä oli jotain mitä ei oikein muualta saanut. Kerran kävin sieltä noutamassa kesälomareissun yhteydessä.Mallaspuoti otti kympin postimaksuja viimeeksi, mutta sieltä tuli nopeasti ja vaivattomasti postissa juuri se, mitä tilasin. Suosittelen kaikkien suomalaisten panimotarvikekauppojen tukemista. Kilpailu ja parempi valikoima on kaikille hyvästä.
(ja 100g on vieläkin ehkä liian suuri yksikkö, jos haluan pienen määrän tätä
Ohramallas Weyermann Carafa® Special 3, 1300 - 1500 EBC - Lappo.fi - For Premium Beverages
Erittäin paahdettu, kuoreton ohramallas. Maultaan kahvinen, kaakaoinen ja tumman suklainen.lappo.fi
Laitoin sitä oluisiini, kun BrewDog jossain reseptissä pyysi ja Greg Hughes toisessa.. Mutta se on aika voimakkaan makuinen, niin 100g maistuu jo liikaa.
Olen aika varma, että löydän Panimonurkan listoilta tuotteita, joita on ollut viimeeksi 2019 tai aikaisemmin. Paria tuotetta on kaverin kanssa katsottu sillä silmällä jo pari vuotta, niin ne vaan on roikkuneet siellä ja ei niitä tule ikinä. Lisäksi ehkä juuri minä ja kaveri saatiin Bullet Brewn Raspberry Sour listoille 2020, kun pyydettiin sitä Maxilta ja hän niitä tilaili. Kun uutteet oli kova sana ja en omistanut mitään mäskikonetta , en edes Pregoa. Kyselin myös 1L lasipullojen perään ja niitä ilmestyi sitten listoille parin viikon jälkeen. Että ehkä pitää vaan kysellä ja Max sitten tilailee jostain, ainakin jos uskoo niille olevan muitakin ostajia..
Lisäksi niiden kirjanpito ei pidä paikkaansa ja pari kertaa on tullut "tämä olikin loppu" ja "hiiva onkin vanhentunut 6kk sitten", mutta aina näistä on selvitty. Maltaat on aina saatu tyydyttävästi ja valikoima on niin suuri, että vaikka juuri sitä haluttua ei olisikaan, niin korvaajia löytyy. Näidenkin hinta muuten elää ja taitaa olla Panimonurkalla kallein Golden Promise tällä hetkellä..
Nyt, kun BrewMonkilla teen olutta, niin juuri humalia on ollut huononlaisesti Panimonurkassa, niin niitä edelleen kehotan tilaamaan tuolta Laposta nyt alennusposteilla. Kävin tässä taustalla katsomassa, niin nyt olisi niitä, mitä kesällä kaipailin, mutta kesällä ei ollut.. On ihan 100% mahdollista, että niiden varasto on pieni ja elää koko ajan. En vaan halua tehdä olutta varastotilanteen mukaan..
--
Nyt on kyllä "olutkiintiö" täynnä tältä vuodelta, mutta silti himoittaisi vähän tilailla.. Lisäksi ostin tällaista ja tein sillä 10L olutta:
Omega Yeast Hefeweizen Ale - OYL-021 | Mallaspuoti
Saksalainen klassinen hiivakanta vehnäoluille. Tuottaa samean oluen, jossa runsaasti banaania ja neilikkaa. Jos haluat vahvempia estereitä ja banaanisuutta, käytä korkeammassa lämpötilassa ja alihiivaamalla. Matalammissa lämpötiloissa neilikka korostuu. Ylihiivaus vaimentaa banaanisuutta.mallaspuoti.fi
Voin ottaa hiivan pohjalta purkkiin ja voit täältä käydä hakemassa, niin tulee halvat Hefeweizenit, jos tilaat viljat tuolta Laposta. Tosiaan, tuo on 10L erässä käynyt, ja se on nyt cold crashissa 2C lämpötilassa.
HB:llähän taisi olla
Eiköhän se ole tuo Hopping BrewstersMikä on "HB"?
Impact Storage Temperature Has On Bohemian Pilsner | exBEERiment Results! tuloksesta päätellen ainakin pidempiaikaista lämpimässä säilytystä tulisi välttää. Pullottaessahan on miltei pakko antaa hiivan käyttää jälkikäymissokerit hiilihapoiksi ensin lämpimässä ja sitten siirtää kylmään, tähän pitäisi hyvin riittää tuo pari viikkoa. Itsekin olen silloin jos satun pullottamaan oluen harrastamaan tuota että tarkistan oluiden jälkikäyneen ennen kylmään laittamista. Mennee mutuilun puolelle, mutta jos on antanut oluen olla käymisastiassa tarpeeksi kauan että hiiva on kerennyt ns. "siivoamaan jälkensä" ei pulloissa jälkikäymisestä huolimatta luulisi olevan tarpeeksi mitään putsattavaa että sitä maussa huomaisi.Jos säilyttää valmiita oluita kylmässä, niin kuinka pitkään kannattaisi pitää pulloja lämpimässä, ennen kylmään siirtoa. Tähän mennessä olen aina maistanut pullon tai pari jossain kohtaa ja todennut, että hiilihapot on ok ja siirtänyt pullot kylmään parin viikon jälkeen pullotuksesta. Tuli vain mieleen, että voisiko pidemästä kypsytyksestä lämpimässä olla hyötyä, esim hiiva putsaa vielä makua tms? Oletettavasti olut kuitenkin "vanhenee" ja menettää tuoreutensa lämpimässä nopeammin ja sen vuoksi aikainen kylmään siirto olisi hyvästä? Eli kysymys ehkä kuuluu, että onko tähän olemassa jokin kultainen keskitie?
Voisko noi olla jotain alumiinia? Sehän kestää aika huonosti mitään kovempia pesuaineita. Ainakin kuvan perusteella voisi olla alumiinia mihin on iskenyt korroosio.
Voisko noi olla jotain alumiinia?
Tässä omasta ensimmäisestä mäskäyksessä syntynyt ja kolme viikkoa sitten pullotettu Mosaic pale ale. 50/50 pale ale ja pilsner maltaina ja mosaic ainoana humalana, maltillisella katkerolla aromia painottaen. Hyvältähän se maistui, eikä mielestäni mitään kummempia virhemakujakaan puskenut läpi. Harmi että kesä meni jo, tämä olisi ollut kuumaan kesäpäivään aivan täydellinen.
Tuolla että mäskin volyymi ja huuhteluveden määrä tiedossa pääset kyllä jo varmasti hyvin alkuun. Helposti tulee kuitenkin joku juttu vastaan mitä ei etukäteen osannut odottaa mutta tehdessähän sitä hyvin oppii, kunhan mahdollisista epähuomiossa tehdyistä virheistä osaa ottaa opiksi.Nyt tarvittais viisaammilta apuja ja vinkkejä.
Kevään ja kesän aikana syntyivät ensimmäiset omat oluterät uutteista ja nyt heräsi kiinnostus jatkaa pussimäskäyslinjalla. Kiinnostavia reseptejä tutkailtu ja Brewfatherilla harjoiteltu skaalaamaan eräkokoja sopivaksi omassa käytössä oleville astioille.
Ensimmäinen ongelma tuli vastaan jo ennen kuin pääsi edes tilaamaan maltaita. Reittausblogissa esitellyssä Iku-Turso imperial stout reseptissä on maltaina Vikingin Dark alea, mutta tätä ei ilmeisesti enää löydy. Millähän vastaavalla maltailla nämä voisi korvata?
Toinen kysymys vielä varmistuksena tuohon Brewfatherin käyttöön liittyen ja kuinka tarkasti ohjelma osaa perusasetuksella laskea vesimäärät. Batch volumen olen säätänyt siten että pre-boil volume, sekä mash volume (water+grain) on pienempi kuin kattilan tilavuus. Minkä verran reserviä tuohon kannattaa jättää että maltaat mahtuvat oikean vesimäärän kanssa kattilaan, eikä vierrettä tule huuhtelun jälkeen enempää kuin keittoastian koko on? Käytössä 15L kattila.
Nyt tarvittais viisaammilta apuja ja vinkkejä.
Kevään ja kesän aikana syntyivät ensimmäiset omat oluterät uutteista ja nyt heräsi kiinnostus jatkaa pussimäskäyslinjalla. Kiinnostavia reseptejä tutkailtu ja Brewfatherilla harjoiteltu skaalaamaan eräkokoja sopivaksi omassa käytössä oleville astioille.
Ensimmäinen ongelma tuli vastaan jo ennen kuin pääsi edes tilaamaan maltaita. Reittausblogissa esitellyssä Iku-Turso imperial stout reseptissä on maltaina Vikingin Dark alea, mutta tätä ei ilmeisesti enää löydy. Millähän vastaavalla maltailla nämä voisi korvata?
Toinen kysymys vielä varmistuksena tuohon Brewfatherin käyttöön liittyen ja kuinka tarkasti ohjelma osaa perusasetuksella laskea vesimäärät. Batch volumen olen säätänyt siten että pre-boil volume, sekä mash volume (water+grain) on pienempi kuin kattilan tilavuus. Minkä verran reserviä tuohon kannattaa jättää että maltaat mahtuvat oikean vesimäärän kanssa kattilaan, eikä vierrettä tule huuhtelun jälkeen enempää kuin keittoastian koko on? Käytössä 15L kattila.
Oleellisempihan tuossa kai se kokonais vesimäärä on. Itse ainakin laitoin mäskäysvettä niin paljon ku kattilaan järkevästi mahtui, eli ehkä 3 senttiä alle kattilan reunan. Sitten vaan loput huuhteluun. Säästää myös aikaa vähän, kun ei tarvi huuhdella niin isolla määrällä. Käytin huuhtelussa käymispönttöä, jossa on mitta-asteikko, joten näki kätevästi ettei ylitä kattilan tilavuutta. Sitten vaan mittailee keiton jälkeen OG:n ja katsoo paljon vierrettä on. Itse lisäsin ainakin ihan vaan hanasta vettä, kun keitossa haihtui oletettua enemmän. Näin ymmärtääkseni muutkin on tehneet ilman ongelmia.Toinen kysymys vielä varmistuksena tuohon Brewfatherin käyttöön liittyen ja kuinka tarkasti ohjelma osaa perusasetuksella laskea vesimäärät. Batch volumen olen säätänyt siten että pre-boil volume, sekä mash volume (water+grain) on pienempi kuin kattilan tilavuus. Minkä verran reserviä tuohon kannattaa jättää että maltaat mahtuvat oikean vesimäärän kanssa kattilaan, eikä vierrettä tule huuhtelun jälkeen enempää kuin keittoastian koko on? Käytössä 15L kattila.
Arvelin että tuolla mallasvalinnalla olisi ollut suurempikin vaikutus ennemminkin maun puolelle, kun kuitenkin toiseksi eniten käytetty kokonaismäärään nähden. Hyvä kuitenkin tietää että noinkin helposti voi korvata jonkin maltaan LME / spraymaltaalla.Veikkaisin, että tuo Dark Ale on värin takia. Itse korvaisin sen tummalla spraymaltaalla tai LME:llä, mutta ensin pitäisi tietää, paljon siitä tulee EBC:tä.
Kiitoksia, eiköhän näillä vinkeillä alkuun päästä ja juomiskelpoista tuotosta saada aikaiseksi.
Arvelin että tuolla mallasvalinnalla olisi ollut suurempikin vaikutus ennemminkin maun puolelle, kun kuitenkin toiseksi eniten käytetty kokonaismäärään nähden. Hyvä kuitenkin tietää että noinkin helposti voi korvata jonkin maltaan LME / spraymaltaalla.
Brewersfriend sivustolla joku on näköjään käyttänyt Dark alen sijasta Vienna mallasta, joten ei kai silläkään kovin vikaan voi mennä. Tosin Viennan EBC on aika paljon matalampi kuin Dark alen 30-40. Reseptien tuunailuun ei vielä tällä olemattomalla kokemuksella uskalla omin päin lähteä, joten taidan käyttää @Mizcu :n ehdottamaa Crispin Dark Munichia.
Kokeilemallahan tuo selviää ja tekemällä oppii. Raportoidaan jossain välissä kuinka onnistuttiin.
Kyllä mallasvalinnoilla, ja nimenomaan tummilla sellaisilla, on suuri vaikutus makuun. Osa on makeita, osa paahtuneita, osa pähkinäisiä, osa suklaisia... Ei pelkän värin perusteella voi alkaa korvaamaan. Kyllä siitä olutta tulee, kuten sanottua, mutta eri olutta kuin reseptin mukaan tulisi. Viking Dark Ale sanoo olevansa viljainen, keksimäinen ja pähkinäinen. Aika neutraalilta kuulostava siis, joten voi olla, että tuon voisi satunnaisella mallasuutteellakin korvata. Crisp Dark Munichia kuvaillaan sanoilla leivän kuori ja viljainen, eli sopinee hyvin korvaajaksi. Jos sen sijaan ottaisi jotain suklaan tai toffeen makuista, tulisi aika erilainen lopputulos.Kiitoksia, eiköhän näillä vinkeillä alkuun päästä ja juomiskelpoista tuotosta saada aikaiseksi.
Arvelin että tuolla mallasvalinnalla olisi ollut suurempikin vaikutus ennemminkin maun puolelle, kun kuitenkin toiseksi eniten käytetty kokonaismäärään nähden. Hyvä kuitenkin tietää että noinkin helposti voi korvata jonkin maltaan LME / spraymaltaalla.
Brewersfriend sivustolla joku on näköjään käyttänyt Dark alen sijasta Vienna mallasta, joten ei kai silläkään kovin vikaan voi mennä. Tosin Viennan EBC on aika paljon matalampi kuin Dark alen 30-40. Reseptien tuunailuun ei vielä tällä olemattomalla kokemuksella uskalla omin päin lähteä, joten taidan käyttää @Mizcu :n ehdottamaa Crispin Dark Munichia.
Kokeilemallahan tuo selviää ja tekemällä oppii. Raportoidaan jossain välissä kuinka onnistuttiin.
Kyllä mallasvalinnoilla, ja nimenomaan tummilla sellaisilla, on suuri vaikutus makuun. Osa on makeita, osa paahtuneita, osa pähkinäisiä, osa suklaisia... Ei pelkän värin perusteella voi alkaa korvaamaan. Kyllä siitä olutta tulee, kuten sanottua, mutta eri olutta kuin reseptin mukaan tulisi. Viking Dark Ale sanoo olevansa viljainen, keksimäinen ja pähkinäinen. Aika neutraalilta kuulostava siis, joten voi olla, että tuon voisi satunnaisella mallasuutteellakin korvata. Crisp Dark Munichia kuvaillaan sanoilla leivän kuori ja viljainen, eli sopinee hyvin korvaajaksi. Jos sen sijaan ottaisi jotain suklaan tai toffeen makuista, tulisi aika erilainen lopputulos.
Enhän minä sinun viestiäsi lainannutkaan, ja totesin nähdäkseni samoin kuin sinäkin, että perus tumma LME saattaisi sopia tuohon kun kyse vaikuttaa olevan suhteellisen neutraalin makuisesta maltaasta. Kommentoin vaan yleisemmin maltaiden korvaamista toisilla.En minä näin sanonut. Tietenkään ei laiteta mitään karamellimaltaita tai suklaamaltaita korvamaan perusmallasta.
Tuo Munich:kin on voimakkaammanmakuinen kuin Vienna, niin siitä voi tulla eri makuprofiili, mutta ei sentään mikä erikoismallas, mitä laitetaan maun takia.
Enhän minä sinun viestiäsi lainannutkaan, ja totesin nähdäkseni samoin kuin sinäkin, että perus tumma LME saattaisi sopia tuohon kun kyse vaikuttaa olevan suhteellisen neutraalin makuisesta maltaasta. Kommentoin vaan yleisemmin maltaiden korvaamista toisilla.
Aiheesta kolmanteen: Single's Day tulee Aliexpressissä ja olen tilannut sieltä aikaisemmin minikegejä ja liittimiä ja vaikka mitä. Koronavuonna 2020 en tainnut tilata kuin taas noita ball-lock liittimiä, mutta nyt olisi tarvetta/kiinnostusta:
Tässä voin kyllä ostaa Suomesta tuon vastapainepullottimen ja pistää siihen 150€, mutta sekoitin olisi kätevä. Erlenmeyerini on 2L.
- Magneettisekoitin starttereille
- Vastapainepullotin
- Party-hanan voisin ostaa vielä kolmannen
Jos löytyy vaihtoehtoja kohtuullisilla posteilla, niin tänne voi laittaa..
--
Tuolta olen liittimeni hankkinut vuoden sisään:
Stainless Carbonation Cap Bottle Filling with 5/16
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
EUn ulkopuolisiin tilauksiin taitaa kaikkiin tulla postin käsittelykulut nykyään ja tullit päälle riippumatta hinnasta?
Ei tule käsittelykuluja. Tulee alv, mutta se lasketaan jo Aliexpressin päässä ja on jo mukana hinnoissa, jos maaksi on valittu Suomi.
Okei, hyvä tietää, ei mennyt aivan niin järjettömäksi tuo homma mitä luulin.
Postikulut on nousseet, esim. 30€ pullottajan kanssa olisi 40€ postikulut, jotka on ihan järjettömät. Tämä on myös koronan vaikutusta. Eipä tässä kannata mitään minikegejä enää tilata.
Toi MrBrew on vähän kallis kauppa; muuten varmaan ihan hyvä. Minikegin taisin sieltä aikanaan tilata, kun oli parhaaseen hintaan.Aiheesta kolmanteen: Single's Day tulee Aliexpressissä ja olen tilannut sieltä aikaisemmin minikegejä ja liittimiä ja vaikka mitä. Koronavuonna 2020 en tainnut tilata kuin taas noita ball-lock liittimiä, mutta nyt olisi tarvetta/kiinnostusta:
Tässä voin kyllä ostaa Suomesta tuon vastapainepullottimen ja pistää siihen 150€, mutta sekoitin olisi kätevä. Erlenmeyerini on 2L.
- Magneettisekoitin starttereille
- Vastapainepullotin
- Party-hanan voisin ostaa vielä kolmannen
Jos löytyy vaihtoehtoja kohtuullisilla posteilla, niin tänne voi laittaa..
--
Tuolta olen liittimeni hankkinut vuoden sisään:
Stainless Carbonation Cap Bottle Filling with 5/16
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Omistatteko jotain oluen valmistukseen liittyvää kirjallisuutta? Oisko mahdollisesti suositella jotain hyvää perusteosta aiheesta, joka kannattaisi jopa mahdollisesti ostaa? Ajattelin, että olisi mukava omistaa joku kirja, mistä löytyisi perustiedot ja vaikka apua reseptin luontiin yms. Mahdollisesti vaikka eri tyyleihin jotain perusreseptejä ja tietoa esim. eri maltaista ja humalista. Tuleeko mitää tälläista teosta mieleen?
Kaikki nämähän löytyy kyllä netistäkin, mutta ajattelin että olisi mukava jos löytyisi joku hyvä kirja, missä olisi koottu yksiin kansiin kaikki perus asiat.