- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 296
Perhana kun on pitänyt taas kiireitä. Nimittäin sahtikiireitä.
Saimme rosterikuurnan lainaan ja perinteinen saunanpata-sahti tulemaan. Sahtimallasta 20kg ja pari pakettia tuoppimallasta sekaan.
Perjantaina koeponnistelu ja juhannus taitaa mennä ihan kivasti säistä huolimatta. 40L tuli valmista tavaraa.
Sahdin "naistensahti"-osuudesta tein viellä 2x15L Belgiviritelmän, johon muscovado-sokeria, appelsiinin kuorta ja belgihiivat perään.
Tämä saa huilata vielä pullossa, mutta ensipuraisu vaikuttaa oikein hyvältä.
Ja jottei menisi ihan tyhjäntoimittamiseksi, niin lähdin tämän pohjalta tekemään vielä IPA:n
Muuten kuten yllä, mutta sahtimaltaan jämistä tehtynä. Laitetaan kuvaa kun valmistuu.
Saimme rosterikuurnan lainaan ja perinteinen saunanpata-sahti tulemaan. Sahtimallasta 20kg ja pari pakettia tuoppimallasta sekaan.
Perjantaina koeponnistelu ja juhannus taitaa mennä ihan kivasti säistä huolimatta. 40L tuli valmista tavaraa.
Sahdin "naistensahti"-osuudesta tein viellä 2x15L Belgiviritelmän, johon muscovado-sokeria, appelsiinin kuorta ja belgihiivat perään.
Tämä saa huilata vielä pullossa, mutta ensipuraisu vaikuttaa oikein hyvältä.
Ja jottei menisi ihan tyhjäntoimittamiseksi, niin lähdin tämän pohjalta tekemään vielä IPA:n
Maltaina käytin
30% Viking Pale Ale
70% Viking Pale Zero
Humalat
Citra Alpha% 13.5 1.0 g/l 60 min
Cascade Alpha% 6.2 1.2 g/l 5 min
Mosaic Alpha% 11.9 0.6 g/l 5 min
Simcoe Alpha% 12.2 1.2 g/l 5 min
Kuivahumalointi vajaa 4 vuorokautta
Amarillo 2.9 g/l
Mosaic 1.8 g/l
Somcoe 1.8 g/l
Hiivana Safeale US-05.
EBC n. 13
IBU n. 60
Muuten kuten yllä, mutta sahtimaltaan jämistä tehtynä. Laitetaan kuvaa kun valmistuu.