Vähän toisenlaista näkemystä suomen natottumisesta.
"Suomen muodollinen liittyminen on viimeisin askel Naton globalisointiprosessissa. Suomi ei koskaan ole ollut oikeasti neutraali, ei edes kylmän sodan aikana, eikä varsinkaan EU:hun liittymisensä jälkeen. Se on aina ollut täynnä Yhdysvaltain/Naton tiedusteluresursseja, vaikka se on lisääntynyt merkittävästi viime vuosikymmeninä. Sittemmin maasta on tullut Naton jäsen kaikessa paitsi nimessä. Eilen tämä vain virallistettiin. Vaikka Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kutsui sitä "historialliseksi tapahtumaksi", tämä oli vain PR:ää, sopivasti samaan aikaan Naton 74-vuotispäivän kanssa. Mitä tulee Ruotsiin, se joutuu todennäköisesti odottamaan vielä vuoden, sillä julkisuus on Natolle kaikki kaikessa.
Vaikka Stoltenberg sanoi maanantaina toimittajille toivovansa Ruotsin liittymistä seuraavien kuukausien aikana, tämä on erittäin epätodennäköistä, jos Tukholma jatkaa sekaantumista Ankaran sisäisiin asioihin. Silti hän painotti, että Suomen Nato-jäsenyys on hyväksi sen turvallisuudelle, Pohjoismaiden turvallisuudelle ja koko Natolle. Miten tämä "hyvää Suomen turvallisuudelle tarkalleen ottaen on, ei Bryssel tai Helsinki vielä selvitä. Venäjällä ja Suomella on erittäin pitkä raja (yli 1300 km), mikä tarkoittaa, että muutto on lähes kolminkertaistanut Naton ja Venäjän välisen suoran kosketuslinjan, koska niiden välinen raja on aiemmin ollut noin 700 km. Nyt reilusti yli 2000 kilometriä pitkä raja voi olla suuri jännitteiden lähde. "
"Suomen liittyminen on todella historiallista, mutta vain siinä mielessä, että Helsinki toistaa pohjimmiltaan samaa virhettä kuin yli 80 vuotta sitten liittyessään Natsi-Saksan johtamaan akseliin. Nyt kun se on taas ”vanhojen ystävien” joukossa, ehkä Suomen pitäisi pölytellä historiankirjoista ja kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten tämä viimeksi päättyi."
All Global Research articles can be read in 51 languages by activating the Translate Website button below the author’s name. To receive Global Research’s Daily Newsletter (selected articles), click here. Click the share button above to email/forward this article to your friends and colleagues...
www.globalresearch.ca