Linux-kysymyksiä & yleistä keskustelua Linuxista

Jos haluaa että nopea kirjautuminen toimii jokaisessa paikassa eikä pelkästään jossakin yhdessä graafisessa login tilanteessa niin voi poistaa salasanan olemassaolon tältä käyttäjältä komennolla "passwd -d username". Tämän jälkeen kirjautuminen toimii ilman salasanaa niin komentoriviltä kuin graafisestikin pelkällä usernamen klikkauksella. Tämä voi olla hyödyllistä koska jos käytät 99% ajasta jotakin nopeaa loginia ilman salasanaa niin sinä helposti unohdat mikä se on ja sitten kun tulee tarve loggautua komentoriviltä esim TTY vaihdon yhteydessä niin sinäpä et muistakaan sitä salasanaa. Tämän tempun jälkeen jos käynnistät sshd:n niin tämä voi olla nyt vaarallista.
 
Hyviä vinkkejä tullut vastanneilta kysymyksiini, Respectos Teille porukat.

Olen toki wanhan kansan ihminen niin tunnukset ja salasanat ovat lapulla jemma nimisessä paikassa, sama toisessakin taloudessa.

Ompahan sitten vaihtoehtona käytellä Linuxia. Omalla koneella otan tietoisen riskin... eilen asensin Win 11 24H2 ikivanhaan masiinaan mutta se on eri tarina. Kaikki vaihtoehdot ovat auki ja tuo Linux nyt kiinnostaa koska ensi vuoden aikana se tulee laitettua kahteen eri koneeseen Win kympin tuen loppuessa.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
255 177
Viestejä
4 435 002
Jäsenet
73 507
Uusin jäsen
Kimmokimbo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom