Ei ihan nyt näinkään... nuo ovat erilaisia
jakeluita (distribuutioita). Käyttöjärjestelmän nimeksi Linux on ihan "oikein", tai sitten voi puhua GNU/Linuxista. Kts.
GNU/Linux naming controversy - Wikipedia
Distribuutio/jakelu käytännössä ylläpitää jonkin paketinhallintatyökalun avulla käytettäviä servereitä, joista haetaan (yleensä binaari)paketteja , mm. Kernelin, GNU-työkalut, DE:n (tai useamman), itsensä ja paljon muustakin. "Kattodistribuutio" pitää yllä pohjaa, mm. koko paketinhallintajärjestelmäsovellusta.
Siitä, mikä on käyttöjärjestelmä voikin saada mielenkiintoisen semantiikkaan liittyvän keskustelun. Windowsia kun ei taida edes saada, tai ei voi käyttää ilman graafista käyttöliittymää (kait mitenkään?). OS X:n periaatteessa saisi, muttei kovin helposti ainakaan taviskäyttäjänä. Taustalla kuitnekin on OpenDarwin (kait edelleen, jos ei ole viime vuosina muuttunut?) jossa on riittävät palikat komentorivipohjaisen suurelta osin POSIX-yhteensopivan käyttöäjärjestelmän pystyttämiseen.
Linux-kernelillä itsessään ei tee mitään. Rinnalle laitetaan yleensä GNU-työkalut, jolloin pääsee jo tekemään "melkein mitä tahansa", tosin ilman graafista käyttöliittymää. Laihempia vaihtoehtoja on esim. Busybox (routteriin, laihaan rescue-ympäristöön yms.). Graafiseksi käyttöliittymäksi yleensä laitetaan jokin X.Org:n tai nykyään Waylandin päällä pyörivä typöpöytäympäristö, mutta jotkin hakkerit tykkää jostain tiling-windowmanagerista. On vähän makuasia, haluaako sanoa graafisen käyttöliittymän olevan osa käyttöjärjestelmää. Joistain käyttiksistä sitä ei saa helposti vaihdettua, mutta Linuxeihin voi hyvin helposti vaihtaa vaikkapa Gnomen tilalle KDE Plasman. Tästä syystä on ehkä fiksuita / käytännöllisintä puhua Linuxista (tai GNU/Linuxista), puhua jakelusta tai distribuutiosta kun haluaa kertoa minkä niistä on valinnut, ja työpöytäympäristöstä/ikkunamanagerista, kun haluaa kertoa mitä graafista käyttöliittymää käyttää (jos käyttää ;-) ) .
EDIT: Joku vois vielä selittää mitä on openRC, SysVInit ja systemd... näistä jälkimmäinen aikalailla dominoi nykyään ja osa sitä ehkä perustellusti ja perusteetta vihaa. Itse en nyt jaksa ;-). Mutta Google/Wikipedia varmasti osaa kertoa.