Lihavuusepidemia

Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
118
Minuakin vituttaa maksaa ihmisten omasta syystä yhteiskunnalle aiheutuneita kuluja. Esimerkiksi alkoholia tai tupakkatuotteita (myös nuuskaa) käyttävien epäterveistä ja tyhmistä tavoista aiheutuneita kustannuksia. Samoin te jotka syötte paljon punaista lihaa, se perkeleen piru kun aiheuttaa sitä syöpää niin kuka tahtoisi vapaaehtoisesti tuollaista itseensä tunkea ja aiheuttaa näin meille terveellisesti eläville kuluja. Myös extreme urheilu pitäisi kieltää tai ainakin poistaa sitä harrastavilta mahdollisuus maksuttomaan julkiseen terveyden huoltoon mikäli terveysongelman voidaan todeta liittyvään harrastettuun lajiin. Jos on vara harrastaa tuollaista niin on varmasti myös vara maksaa itse jos (kun) särkee itsensä.

Tai sitten jos vain hyväksyttäisiin että ihmiset tykkää välillä tehdä ei niin fiksuja asioita koska se on elämistä. Omasta mielestä ainakin olisi kauhean tylsää ja suorituskeskeistä kokoajan yrittää maksimoida elämänsä kesto. Jos sattuu että sairastuu, ja elämä menee liian kituuttamiseksi, niin ainahan sitä itsensä voi päästää päiviltä, jos ei nyt ihan neliraajahalvaantuneeksi joudu.
Liha on suomessa ihan helvetin kallista, sitä syömättämänä et ehkä ole siitä tietoinen. Tupakkaa ja Alkoholia verotetaan todella kovasti ja niissä on ikärajoitus sama diabetesruokiin (kokikset, karkit ja piristejuomat).
Lisäksi, aika moneen harrastukseen jotka poikkeaa siitä perus Lenkki+Sali kuuluu olennaisena osana jonkinlainen klubijäsenyys ja sen vakuutusmaksut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 907
Liha on suomessa ihan helvetin kallista, sitä syömättämänä et ehkä ole siitä tietoinen. Tupakkaa ja Alkoholia verotetaan todella kovasti ja niissä on ikärajoitus sama diabetesruokiin (kokikset, karkit ja piristejuomat).
Lisäksi, aika moneen harrastukseen jotka poikkeaa siitä perus Lenkki+Sali kuuluu olennaisena osana jonkinlainen klubijäsenyys ja sen vakuutusmaksut.
Joo, mutta lihan kalleus ei johdu haittaverosta jollainen voitaisiin sille laittaa, jo pelkästään sen negatiivisten ilmastovaikutusten takia. Myös kansanterveys varmasti kiittäisi.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 165
Joo, mutta lihan kalleus ei johdu haittaverosta jollainen voitaisiin sille laittaa, jo pelkästään sen negatiivisten ilmastovaikutusten takia. Myös kansanterveys varmasti kiittäisi.
Oikeastaan ruualla on Suomessa jo haittavero, sitä kutsutaan "arvonlisäveroksi"... :smoke:

Tämä on merkityksellistä siksi, että monissa maissa ruokaa ei veroteta joko lainkaan tai vero on selvästi pienempi kuin Suomessa.

Anyways, jos lihaa ja sen lisäksi muitakin potentiaalisesti epäterveellisiä ruoka-aineita käydään lisäverottamaan, niin herää kysymys, että mitä jää jäljelle paitsi hevi-osasto? Yhtä hyvin voitaisiin käänteisesti verottaa sitä hevi-osastoa, kuten aiemmin ehdotin...
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Yleensähän lihavat istuvat kotona tietokoneella FPS pelejä pelaten, televisiota katsellen tai kännykkää näpytellen. Kaikkein loogisinta olisi laittaa kunnon vero kaikille tietokoneille, televisiolle ja puhelimille. Patistaa kummasti liikkumaan.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Kaikkein loogisinta olisi laittaa kunnon vero kaikille tietokoneille, televisiolle ja puhelimille. Patistaa kummasti liikkumaan.
Toki sillä voisi olla positiivisia seurauksia pidemmän päälle, että paskaa ei ostella holtittomasti, eli luuri vaihtuisi kerran vuoteen, mutta todennäköisemmin kuluttaja tilaisi saman laitteen esim. Saksasta, tai muusta maasta missä tuo vero ei olisi voimassa.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Mistä ihmeestä tällainen käsitys? Liha on Suomessa hullun halpaa. Jokainen persaukinen pummi pystyy mässäilemään lihaa paitsi päivittäin, myös joka aterialla useampaa lajia, jos siltä tuntuu.
Näinpä, ainakin ns. halpa liha tai sellanen perusjees on suorastaan tökerön halpaa jos alkaa miettimään. Toki jos haluaa vain palvelutiskiltä karitsaa tai Kobe-lihaa niin saa siitä tavallaan kalliinpuoleistakin. Firman henkilöstöravintolassa tulee monesti vedettyä kolmea eri lihaa samalla lautasella ja välillä tulee fiilis että onko tässä nyt ihan järkeä. Mutta kun on niin helpoksi tehty se lihan syöminen :btooth:

Tällä en kuitenkaan tarkoita että lihalle pitäisi vain pistää jotain demarien haittaveroa. Olen hieman kyllästynyt toimintamalliin jossa kaikki vain kallistuu (enemmän kuin inflaatio) ja se on aika itsestäänselvää että jos johonkin pistetään haittaveroa niin ei sitä missään terveempien ruokien käänteisveroina kompensoida.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 545
Kuulin tästä juttua kun ajelin autolla, että näinhän se on, kolme neljästä on lihava omassa ikäkategoriassa (eli 30+). Toisaalta kun katselee tätä lähiöelämää, niin en yhtään ihmettele. Molemmat naapurit ovat kaikki lihavia. Vastapuolen naapureista 3/4 on lihavia. Koko kadunpätkällä jossa on sen 45 taloa on about 4 katseenkestävää naista, 2 miestä jotka harrastaa muuta kuin kaljaa. Sitten on meidän talous, jossa on kaksi itsestään huolta pitävää aikuista ja normaalipainoinen lapsi. Muistan kuinka joskus omassa "nuoruudessa" naureskeltiin miten Jenkkilässä ovat lihavia jne. No kun katsoo katukuvaa, niin ihraahan siellä liikkuu niissä 40 metrin siirtymissä uskomattoman paljon. Omaa maailmaa toki vääristää aika paljon se, että käy salilla ja aktiviteeteissa joissa ei lihavia ole. Tottakai kunnon todellisuuden shakedown tapahtuu aina jossain työpaikan kesäpippaloissa, missä ei juurikaan normaalipainoista ihmistä näy, mutta keskivartalolihavuutta useamman kylän edestä.

Mikä mahtaa olla syy? Helppo paska ruoka, mättöskeida, ruoan ylikulutus, liikunnan totaalinen loppuminen, koska on helpompaa katsoa jotain paskaa realitya ja lapsetkin saa hiljaiseksi kun tunkee padin käteen? Mutta se mihin en ainakaan itse ole millään keksinyt mitään ratkaisua onkin, että mitä tälle voisi tehdä? Ei kaikille voi pakottaa liikunnallisia harjoitteita, ei voi pakottaa syömään terveellisesti jne. Läskivero? Se nyt teoriassa voisi toimia, mutta tuskinpa siitä mitään laihduttavaa tekijää tulisi, ainoastaan lisävero valtiolle palkata ylipainoisia ministereitä. Katselee meidän hallitustakin, niin harvassa siellä on ei-lihavat edustajat...

Elämästä on vaan tullut liian helppoa ja kaikkea moskaa saa liian halvalla mitä tunkea naamaan. Liikkumista ei tarvitse harrastaa ollenkaan, on olemassa aikasyöppöjä niin paljon, ettei mitään väliä millään. Istumatyötä tehdään suhteessa enemmän kuin koskaan aiemmin jne. Itselleni tulee helvetinmoinen morkkis jos jää sali välistä tai lenkki välistä, mutta ilmeisesti lihavilla tulee morkkis jos ei vedä litran jäätelöä ennen nukkumaanmenoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Näin ne ajat muuttuu. Kun ei ollut kännyköitä ja pleikkareita, niin kavereita tuli nähtyä lähinnä pihapelien muodossa. 15-päinen lapsijoukko juoksi ympäriinsä aamusta iltaan. Eipä ollut ongelmaa saada illalla unen päästä kiinni. Aamulla saattoi puhelin päristä jo kahdeksan aikaan: "Pääseekö Virpi/Jukka leikkimään?". Muistan tuon kirjoittamattoman säännön, että ennen kahdeksaa ei ollut kohteliasta häiritä :lol:

Nykyään penskoja voi olla hankala saada mökistä pihalle edes hetkeksi, mutta silti evästä vedetään kuin oltaisiin oltu "peltohommissa" koko päivä. Jos nuorena ei saa kipiniää liikkumiseen ja järkevään ruokavalioon, niin terveellinen elämäntapa on vielä hankalampaa ottaa haltuun vanhampana. Monkey see, monkey do.

Täytyy myöntää, että itsellänikin tulee joskus herkuttelukausia, jotka menee aika yksiin työ- ja muun stressin kanssa. Mässäily on eräänlaista masturbaatiota, jolla voi saada hetkellisen hyvänolontunteen. Sitten iskee morkkis ja hyvää oloa haetaan seuraavana aamuna ylimitoitetulla salitreenillä. Tuntuu kuin koko elämä olisi yhtä runkkaamista.

Olisikohan mahdollista kieltäytyä nauttimasta ruoasta ja syöminen olisi vain 5 kertaa päivässä suoritettu pikainen tankkaus? Blenderiin kaikki tarvittavat proteiinit, rasvat, vitamiinit jne. ja pikaisella kulauksella alas. Jos ruoasta ei enää saisi sen enempää mielihyvää kuin mitä virkeystila ja yleinen jaksaminen antaa, niin pienten vieroitusoireiden jälkeen sitä olisi vapaa mielihyväsyömisen kahleista :think:

"Everything the body needs" -purnukoita jääkaappi täynnä. Siitä voi sitten kukin kyyneltä pidätellen vetästä energiaa muutamaksi tunniksi.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
952
Yleensähän lihavat istuvat kotona tietokoneella FPS pelejä pelaten, televisiota katsellen tai kännykkää näpytellen. Kaikkein loogisinta olisi laittaa kunnon vero kaikille tietokoneille, televisiolle ja puhelimille. Patistaa kummasti liikkumaan.
Olisi kiva että löisit faktat pöytään että kyseiset aktiviteetit lihottaa? Itse kun olen aina ollut siinä uskossa että ne lihottaa mitä suusta mätät kehoosi. Edelleenkään liikkumattomuus ei lihota.
 
Liittynyt
13.08.2019
Viestejä
2 242
180 cm täällä, 90 kg. Aiemmin oli 85 kg. Syön lihaa, juon välillä limsaa, kyllä herkutella saa elämässä.

Muut mitat ei kuulu tänne :D

BMI:n mukaan minulla on lievä lihavuus koska lopputulos on n. 27,7.

Lihakset painavat, luut painavat, niin en sinänsä huolestu. Vaakaa ei ole, mittaan joskus vanhemmilla. Laudaksi sanotaan ja ikää kohta 30. Hieman mahaa ruokailun jälkeen, syön kuitenkin lihaa niin että annoskoko puolet 400 gramman paketista ja toisen puoliskon ruoasta minkä teen illalla töihin. Säästää rahaa niin kaupassa kuin töissä kun ei tarvitse työruokalaa käyttää. Olen nähnyt lihavia nuoria, olen nähnyt hoikkia nuoria. Olen nähnyt hoikkia vanhempia, olen nähnyt heitäkin lihavina.

Kaikki ovat ihmisiä.
 
Liittynyt
26.03.2017
Viestejä
498
Minun mielipide miten lihavuus epidemia saataisiin kuriin, ei varmasti suosiota Suomessa kerää. Lähtisin ihan liikkeelle siitä yksityistäisin terveydenhuollon kokonaan. Kun joudut maksaamaan huomattavasti enemmän vakuusmaksuja tai terveydenhuolto kuluja niin kyllä alkaisi monet miettiä mitä suuhunsa pistää, kun rahaa palaa turhaan. Läskiverot nykyisessä systeemissä, olisi myös harkinnan arvoinen juttu, mutta tuskinpa sillekään löytyy hirveästi poliittista intoa.
Tämä ei yleisesti toimisi. Jos mietit esimerkiksi muita riippuvuuksia tai yksilölle itselleen haitallisia toimintamalleja kuten uhkapelit niin huomaat, että toiminta on usein järjen vastaista. Iso osa riippuvaisista kyllä tietää miten heidän kannattaisi toimia, mutta asia on huomattavasti monimutkaisempi eikä siksi noilla keinoilla ratkaistavissa.

-Edit-
Aikoinaan läskiperseitä pilkattiin julkisesti ja niille naurettiin seurassa kuin seurassa, tästä seurasi se että liikalihavia ihmisiä hävetti se mitä he olivat tehneet itselleen.
Tämä vaikuttaisi olleen oikea tapa toimia sillä ennen oli paljon vähemmän liikalihavia ihmisiä
Tämähän ei pidä lainkaan paikkaansa. Lihavuuden lisääntyminen on seurausta ihan muusta yhteiskunnallisesta muutoksesta.

, mutta kuten kaikenmaailman HAES-liikkeet ja muotilehtien läskipropagandasta on selkeästi havaittavissa tämän päivän ihmiset mieluummin lohduttautuvat valheilla kuin kohtaavat totuuden.
HAES tosiaan tuntuu äkkiseltään erikoiselta liikkeeltä. Kehopositiivisuutta en kuitenkaan suoriltaan lyttäisi. Usein syömishäiriöissä kuten muissakin haitallisissa käytösmalleissa on kyse jonkinlaisista tunnelukoista ja ongelmallisesta tunteidenkäsittelystä sekä ongelmien kohtaamisen välttelystä. Itsensä hyväksyminen voi olla yksi askel parempaan suuntaan näiden lukkojen avaamisessa ja sitä kautta terveempien käyttäytymismallien omaksumisessa. Lähes jokainen läski kyllä tietää miten hänen tulisi syödä, mutta riippuvuudet, dopamiini ym. ym....

Holhousta tai ei, sitä ei voi kiistää etteikö yksilöiden käyttäytymistä ja ostotottumuksia voi ohjata yhteiskunnallisesti verotuksella.

Yhteiskunnan tuissa on se hyvä puoli että ne jotka eivät halua töitä tehdä, eivät mene väkipakolla työelämään hankaloittamaan siellä työssä viihtyvien elämää.
Samalla ne myös auttavat pitämään yhteiskunnan turvattomuutta ja rikollisuutta kurissa, kun eläminen ei ole jatkuvaa selviytymistä. Toki niitä surullisen kuuluisia kannustinloukkuja tulisi kitkeä.
Tästä olen samaa mieltä. Haittaveroa kannatan. Jos ihmiset on valmiita maksamaan, niin saadaanpahan sitten ainakin verorahoja paikkaamaan aiheutuneita terveyskuluja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Näin ne ajat muuttuu. Kun ei ollut kännyköitä ja pleikkareita, niin kavereita tuli nähtyä lähinnä pihapelien muodossa. 15-päinen lapsijoukko juoksi ympäriinsä aamusta iltaan. Eipä ollut ongelmaa saada illalla unen päästä kiinni. Aamulla saattoi puhelin päristä jo kahdeksan aikaan: "Pääseekö Virpi/Jukka leikkimään?". Muistan tuon kirjoittamattoman säännön, että ennen kahdeksaa ei ollut kohteliasta häiritä :lol:

Nykyään penskoja voi olla hankala saada mökistä pihalle edes hetkeksi, mutta silti evästä vedetään kuin oltaisiin oltu "peltohommissa" koko päivä. Jos nuorena ei saa kipiniää liikkumiseen ja järkevään ruokavalioon, niin terveellinen elämäntapa on vielä hankalampaa ottaa haltuun vanhampana. Monkey see, monkey do.

Täytyy myöntää, että itsellänikin tulee joskus herkuttelukausia, jotka menee aika yksiin työ- ja muun stressin kanssa. Mässäily on eräänlaista masturbaatiota, jolla voi saada hetkellisen hyvänolontunteen. Sitten iskee morkkis ja hyvää oloa haetaan seuraavana aamuna ylimitoitetulla salitreenillä. Tuntuu kuin koko elämä olisi yhtä runkkaamista.

Olisikohan mahdollista kieltäytyä nauttimasta ruoasta ja syöminen olisi vain 5 kertaa päivässä suoritettu pikainen tankkaus? Blenderiin kaikki tarvittavat proteiinit, rasvat, vitamiinit jne. ja pikaisella kulauksella alas. Jos ruoasta ei enää saisi sen enempää mielihyvää kuin mitä virkeystila ja yleinen jaksaminen antaa, niin pienten vieroitusoireiden jälkeen sitä olisi vapaa mielihyväsyömisen kahleista :think:

"Everything the body needs" -purnukoita jääkaappi täynnä. Siitä voi sitten kukin kyyneltä pidätellen vetästä energiaa muutamaksi tunniksi.
Näinpä. Ihmisten yleisesti ottaen pitäisi olla tietoisempia siitä, että millä logiikalla oma mieli toimii ja mitkä on ne psykologisesti vaikuttavat tekijät taustalla. Ei ihmisen tarvitse olla koko ajan syömässä kuin joku mursu, kaikkien vähiten jotain heikkolaatuista ja ravintoarvoiltaan kehnoa raaka-ainetta. Ylensyöminen on addiktio muidenkin joukossa, ihan kuten vaikkapa piri-addiktio (no, siinä sentään pysyy hoikkana) tai alkoholismi. Ei siitä tarvitse tehdä mitään voimaannuttavan ihanaa, ei alkoholistitkaan ole saarnaamassa "juomapositiisuudesta". Ja jos joku tarvitsee tuohon psykologiseen puoleen apua/tukea, niin sitä on tarjolla.

Pillereistä/tankkauksesta en oikeastaan ole samaa mieltä, koska nautinnollinen syöminen ja ruoanlaitto hyvistä raaka-aineista on osa sitä kuviota missä syöminen on psykologisesti toimiva osa elämää. Ja luultavasti myös riittävä varianssi on hyväksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Yleensähän lihavat istuvat kotona tietokoneella FPS pelejä pelaten, televisiota katsellen tai kännykkää näpytellen. Kaikkein loogisinta olisi laittaa kunnon vero kaikille tietokoneille, televisiolle ja puhelimille. Patistaa kummasti liikkumaan.
Lievä ylipaino ehkä korjautuisi sillä, että patistettaisiin tietokoneelta liikkumaan, mutta jos on oikeasti läski niin tällä ei ole mitään vaikutusta. Ainoastaan ruokailutottumuksia muuttamalla laihdutaan sieltä 40 BMI rajoilta normaaleihin mittoihin.

Toki lihavat ihmiset haluavat kovasti uskoa, että jos vähän vaivautuisi liikkumaan niin paino lähtisi laskuun eikä tarvitsisi luopua herkuttelusta. Harmillisesti vaan sellainen tavallisen ihmisen kevyt kävelylenkki ei kuluta paljon paskaakaan kaloreita, ja sitten jos lenkin jälkeen palkitaan itsensä parilla kinkku-juustovoileivällä (saatika jollain sokerisemmalla..) niin siinä ollaan jo plussalla kulutuksen puolesta taas.

Samalla kun hakevat ne Keikkauksen mummorullat pois marketeista niin voisivat viedä myös irtokarkkikadut.
 
Liittynyt
19.01.2017
Viestejä
394
Harmillisesti vaan sellainen tavallisen ihmisen kevyt kävelylenkki ei kuluta paljon paskaakaan kaloreita, ja sitten jos lenkin jälkeen palkitaan itsensä parilla kinkku-juustovoileivällä (saatika jollain sokerisemmalla..) niin siinä ollaan jo plussalla kulutuksen puolesta taas.
Kun olin tämän laihdutusleikkauksen prosessin alussa, sisätautilääkäri sanoi tämän unohtumattomasti:
Liikkumalla ei laihdu.
Säännöllinen ateriarytmi, annoskoot, turhista hiilareista ja sokereista eroon jne.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
403
Joo, mutta lihan kalleus ei johdu haittaverosta jollainen voitaisiin sille laittaa, jo pelkästään sen negatiivisten ilmastovaikutusten takia. Myös kansanterveys varmasti kiittäisi.
Liha ei ole epäterveellistä, joten sillä ei ole negatiivista vaikutusta kansanterveyteen, eikä sen tuottamisen vaikutus ilmastoon ole kummoinen. Miksi se tarvitsisi haittaveron?
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 165
Kuulin tästä juttua kun ajelin autolla, että näinhän se on, kolme neljästä on lihava omassa ikäkategoriassa (eli 30+). Toisaalta kun katselee tätä lähiöelämää, niin en yhtään ihmettele. Molemmat naapurit ovat kaikki lihavia. Vastapuolen naapureista 3/4 on lihavia. Koko kadunpätkällä jossa on sen 45 taloa on about 4 katseenkestävää naista, 2 miestä jotka harrastaa muuta kuin kaljaa. Sitten on meidän talous, jossa on kaksi itsestään huolta pitävää aikuista ja normaalipainoinen lapsi. Muistan kuinka joskus omassa "nuoruudessa" naureskeltiin miten Jenkkilässä ovat lihavia jne. No kun katsoo katukuvaa, niin ihraahan siellä liikkuu niissä 40 metrin siirtymissä uskomattoman paljon. Omaa maailmaa toki vääristää aika paljon se, että käy salilla ja aktiviteeteissa joissa ei lihavia ole. Tottakai kunnon todellisuuden shakedown tapahtuu aina jossain työpaikan kesäpippaloissa, missä ei juurikaan normaalipainoista ihmistä näy, mutta keskivartalolihavuutta useamman kylän edestä.
Itsekin olen vähän vieraantunut ympäröivästä todellisuudesta, enkä enää tunne "kuuluvani joukkoon" tässä maassa. Mieli menee kyllä matalaksi kun katselee lyllertäviä lähimmäisiä, ja esimerkiksi hyvännäköisiä naisia ei tässä parin kerrostalon pihapiirissä näy käytännössä koskaan, paitsi silloin kun mun oma tyttöystävä tulee kylään... :smoke:

Lihavia on muissakin maissa ja tämä on globaali ongelma, mutta monien muiden maiden katukuvaa kun katsoo, niin tilanne näyttää jotenkin paljon tasapainoisemmalta kuin Suomessa. On kaikenlaisia ihmisiä, hyvin laihoja, lihavia, vanhoja, nuoria, naisia, miehiä, kauniita, rumia, eikä mikään ryhmä välttämättä erotu erityisemmin joukosta, vaan homma on tasapainossa. Suomessa kuitenkin tilanne on toinen ja epätasapainossa, täällä tuntuu huomattavan suuri osa kansasta kuuluvan tuohon "lyllertäjien" kerhoon... Lisäksi väestö on hyvin ikääntynyttä - tai sitten nuoret on kotona neljän seinän sisällä, mutta monissa ulkoilmakekkereissä ihmisten keski-ikä on korkea.

Säännöllinen ateriarytmi, annoskoot, turhista hiilareista ja sokereista eroon jne.
"Säännöllinen ateriarytmi" on paljon hoettu mantra, joka on kuitenkin vähän kiistanalainen. Nyt näyttää siltä, että erilaiset paastoilun variaatiot on hyvä apu painonhallinnassa, ja sehän on sitten vähän ristiriidassa tuon "säännöllisen ateriarytmin" kanssa, koska tuollahan yleensä tarkoitetaan jotain parin tunnin välein syömistä... (Eikä parinkymmenen tunnin välein syömistä, mitä taas pätkäpaastossa saatetaan harjoittaa, tarkemmin ottaen Warrior dietissä, jossa syödään neljän tunnin aikaikkunassa koko vuorokauden kalorit.)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 907
Liha ei ole epäterveellistä, joten sillä ei ole negatiivista vaikutusta kansanterveyteen, eikä sen tuottamisen vaikutus ilmastoon ole kummoinen. Miksi se tarvitsisi haittaveron?
Mm. WHO on todennut punaisen lihan käytöllä olevan yhteyden syöpään kuten myös prosessoitujen lihatuotteiden syönnillä..
 
Liittynyt
30.11.2018
Viestejä
161
Olisikohan mahdollista kieltäytyä nauttimasta ruoasta ja syöminen olisi vain 5 kertaa päivässä suoritettu pikainen tankkaus? Blenderiin kaikki tarvittavat proteiinit, rasvat, vitamiinit jne. ja pikaisella kulauksella alas. Jos ruoasta ei enää saisi sen enempää mielihyvää kuin mitä virkeystila ja yleinen jaksaminen antaa, niin pienten vieroitusoireiden jälkeen sitä olisi vapaa mielihyväsyömisen kahleista :think:

"Everything the body needs" -purnukoita jääkaappi täynnä. Siitä voi sitten kukin kyyneltä pidätellen vetästä energiaa muutamaksi tunniksi.
Plenny Shake v2.1

Muutama kaveri joskus kokeili parin viikon ajan. Kuulemma vatsalla kesti pari päivää tottua jonka jälkeen oli ihan ok. Lopettivat kuitenkin koska makuvaihtoehdot aika vähissä ja kaipasivat ihan makujen lisäksi vähän jotain tekstuuria ruokaan.
 
Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
118
Tämä ei yleisesti toimisi. Jos mietit esimerkiksi muita riippuvuuksia tai yksilölle itselleen haitallisia toimintamalleja kuten uhkapelit niin huomaat, että toiminta on usein järjen vastaista. Iso osa riippuvaisista kyllä tietää miten heidän kannattaisi toimia, mutta asia on huomattavasti monimutkaisempi eikä siksi noilla keinoilla ratkaistavissa.

Tämähän ei pidä lainkaan paikkaansa. Lihavuuden lisääntyminen on seurausta ihan muusta yhteiskunnallisesta muutoksesta.

HAES tosiaan tuntuu äkkiseltään erikoiselta liikkeeltä. Kehopositiivisuutta en kuitenkaan suoriltaan lyttäisi. Usein syömishäiriöissä kuten muissakin haitallisissa käytösmalleissa on kyse jonkinlaisista tunnelukoista ja ongelmallisesta tunteidenkäsittelystä sekä ongelmien kohtaamisen välttelystä. Itsensä hyväksyminen voi olla yksi askel parempaan suuntaan näiden lukkojen avaamisessa ja sitä kautta terveempien käyttäytymismallien omaksumisessa. Lähes jokainen läski kyllä tietää miten hänen tulisi syödä, mutta riippuvuudet, dopamiini ym. ym....

Tästä olen samaa mieltä. Haittaveroa kannatan. Jos ihmiset on valmiita maksamaan, niin saadaanpahan sitten ainakin verorahoja paikkaamaan aiheutuneita terveyskuluja.
HAES ja kehonpositiivisuus ovat käytännössä sama asia: läskipropagandaa ja epäterveellisten asioiden ihannointia. Sekunti termin keksimisen jälkeen "Kehonpositiivisuus" tarkoitti positiivisempaa elämänasennetta kiinnittämättä liikaa huomiota kehon puutteisiin/haittoihin joihin ei voinut vaikuttaa, kunnes joku läski päätti käyttää sitä turvapeittona ja perustana omalle itsepetokselleen. On aivan turhaa valehdella itselleen ja hankaloittaa omaa todellisuuden tulkintaa tuijottamalla jotain sanakirjamääritelmää, kun totuus näyttäytyy aivan toisenlaisena.

Julkinen naureskelu läskeille ja päin näköä pilkkaaminen(eli totuuden kertominen), sekä varsinkin omille lapsille suoraan "Tuo setä/täti on ällöttävä koska hän on noin läski." kertominen, muuttaisi takuulla tilastoja.
Meidän toimistolla ei takuulla vedettäisi joka päivä 4kpl "proteiinipatukoita" "Muh 2km työmatkapyöräily"-perusteella, jos ihmisiltä olisi hyväksyttävää kysyä "Miksi syöt karkkia jokaikinen päivä?" tai jos työterveydenhoitaja saisi huomauttaa päin kasvoja että viimeisen 12kk aikana tullut yli 15kg lisää painoa.
Totuuden puhumisen sijaan, ihmiset jotka pitävät itsestään huolta nauravat hiljaa partaansa ja vilkuilevat toisiaan kahvitauolla samalla kun nämä huippu-urheilijat aukovat aamun patukkaa #2.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 165
Elintarviketeollisuuden pitäisi kehitellä jotain erittäin vähäkalorisia (mutta maukkaita) patukoita, jotka "täyttää" vatsaa tilapäisesti mutta eivät "kasvata" sitä....

Luulisi, että tällainen olisi ihan mahdollista? Jotain steviaa makeutusaineeksi ja itse suutuntuma sitten jotain kuituhöttöä, en osaa tarkemmin sanoa mitä... Yhtenä komponenttina tuossa voisi olla geelitetty ja maustettu vesi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Elintarviketeollisuuden pitäisi kehitellä jotain erittäin vähäkalorisia (mutta maukkaita) patukoita, jotka "täyttää" vatsaa tilapäisesti mutta eivät "kasvata" sitä....

Luulisi, että tällainen olisi ihan mahdollista? Jotain steviaa makeutusaineeksi ja itse suutuntuma sitten jotain kuituhöttöä, en osaa tarkemmin sanoa mitä... Yhtenä komponenttina tuossa voisi olla geelitetty ja maustettu vesi.
Varmaan jotain tuollaisia on kaupat täynnä muutenkin. Yksi ongelma on, että Suomessa on niin huono hinta-laatusuhde (tietyillä tuotealueilla ainakin) että joku tuollainen 30 gramman hifistelypatukka maksaa 2-2,5 eur kpl ja ei kukaan täysjärkinen niitä osta kuin satunnaisesti.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 165
Erityisesti lihajalosteet on kiistatta haitallisia, mutta ilmeisesti liha ylipäätään on ongelmallinen elintarvike ainakin niin runsaasti käytettynä kuin ihmiset sitä nykyään käyttää.
 
Liittynyt
26.03.2017
Viestejä
498
Julkinen naureskelu läskeille ja päin näköä pilkkaaminen(eli totuuden kertominen), sekä varsinkin omille lapsille suoraan "Tuo setä/täti on ällöttävä koska hän on noin läski." kertominen, muuttaisi takuulla tilastoja.
Jep, huonompaan.

Omassa lähipiirissä on lihavuutensa kanssa kamppaileva henkilö, ja myös muista riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. Olen tätä riippuvuusasiaa ja sen takana olevaa psykologiaa jonkun verran opiskellut ja on ilmiselvää, että väittämäsi ei pidä paikkaansa. Totuuden he kyllä tietävät tietävät itsekin, sitä ei tarvitse kertoa. Sillä saat vain vitutuksen aikaan ja pahimmassa tapauksessa se vaan lisää ei toivottua käytöstä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
403
Erityisesti lihajalosteet on kiistatta haitallisia, mutta ilmeisesti liha ylipäätään on ongelmallinen elintarvike ainakin niin runsaasti käytettynä kuin ihmiset sitä nykyään käyttää.
Ei tuota ole osoitettu lihan osalta. Tutkimuksissa joissa tuota on tutkittu, on esitetty korrelaatio, mutta ei kausaatiota, eikä ruokavaliota ole kontrolloitu muuten kuin lihan osalta. Pahimmillaan nuo tutkimukset osoittavat, että liha yhdistettynä paskaan ruokavalioon lisää syöpäriskiä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 165
Jep, huonompaan.

Omassa lähipiirissä on lihavuutensa kanssa kamppaileva henkilö, ja myös muista riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. Olen tätä riippuvuusasiaa ja sen takana olevaa psykologiaa jonkun verran opiskellut ja on ilmiselvää, että väittämäsi ei pidä paikkaansa. Totuuden he kyllä tietävät tietävät itsekin, sitä ei tarvitse kertoa. Sillä saat vain vitutuksen aikaan ja pahimmassa tapauksessa se vaan lisää ei toivottua käytöstä.
Toisaalta kääntäen, nyt kun nykyaikana läskejä suorastaan taputellaan selkään mediassa, niin onko tämä sitten muka hyväksi? No ei varmasti ole...

Ehkäpä parasta olisi, että läskiyttä paheksutaan yleisesti, mutta ei välttämättä nyt kovin pahasti sanota kenellekään henkilökohtaisesti. Kuitenkin voisi olla hyväksi, että lähipiiri jollain tavalla kannustaa/yllyttää ihmistä terveempiin elintapoihin, ja terveydenhuollon taholta näin pitäisi myös ehdottomasti toimia. Tuossakin on vaan se ongelma, että kun se lääkäri/hoitaja itsekin on enemmän kuin todennäköisesti läski, niin voi olla hänelle vaikeaa ottaa asiaa siksikään puheeksi eikä se ole kovin uskottavaakaan... Pikemminkin päinvastoin se terveydenhoidon ammattilainenkin vaan kuvainnollisesti taputtelee potilasta selkään asenteella "mitäs me läskit, pidetään me yhtä"!
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Voihan sitä ns. paskaakin joskus syödä (heset,mäkit yms.yms.), mutta pelkästään sillä, että jättää ottamatta sen limun ja ranskalaiset niin vaikuttaa paljon.
No ihan ensimmäisenä pitäisi ymmärtää, että (ainakin osa) väestöstä kerryttää vararavintoa aivan mainiosti ilman yhtäkään limua, ranskalaista tai karkkipusssia niinsanotulla "normaalilla ruokavaliolla". Jos ei kerrytä, se vaatii joko hyvää geenilottoa, koska rasvan varastointi on aivan erinomaisen hyödyllinen ominaisuus eläimelle, tai normaalin konttorityöläisen tavoittamattomissa olevaa aktiivisuustasoa (kaikki vapaa-aika pitäisi kirmata jossain).

Jos Heset ja Mäkit yms. olisivat väestötasolla selitys niitä pitäisi olla maassa 100 kertaa enemmän.
 
Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
118
Jep, huonompaan.

Omassa lähipiirissä on lihavuutensa kanssa kamppaileva henkilö, ja myös muista riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. Olen tätä riippuvuusasiaa ja sen takana olevaa psykologiaa jonkun verran opiskellut ja on ilmiselvää, että väittämäsi ei pidä paikkaansa. Totuuden he kyllä tietävät tietävät itsekin, sitä ei tarvitse kertoa. Sillä saat vain vitutuksen aikaan ja pahimmassa tapauksessa se vaan lisää ei toivottua käytöstä.
Ja mikähän tämä totuus mahtaa olla?
Liikalihavuus on geeneissä eikä siihen voi vaikuttaa millään tavalla omalla toiminnalla?
CICO on pelkkä myytti, eikä sen toiminnasta ole yhtään mitään todisteita missään?
Läskit ovat ihan yhtä terveitä kuin hoikat?
Lääkärit jotka huomauttavat ylipainosta ovat ennakkoluuloisia ja he syyllistyvät syrjintään?
220kg malli on ihan yhtä seksikäs kuin 55kg malli, ja täten kuuluisi saada samaa palkkaa ja arvostusta?

Itse en ole opiskellut riippuvuuksia enkä psykologiaa, mutta pitäisin silmäni enemmän auki kuin sinä jotta opiskelu ei menisi aivopesuksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Erityisesti lihajalosteet on kiistatta haitallisia, mutta ilmeisesti liha ylipäätään on ongelmallinen elintarvike ainakin niin runsaasti käytettynä kuin ihmiset sitä nykyään käyttää.
Liha (jonka kcal per 100g voi vaihdella 120:sta yli 300:n) on tuskin ongelma muilla, kuin karppajista ruokavalionsa bulimiamielteiseksi siirtäneillä. Sen sijaan suklaa, karamelli, keksit, "roskaruoka", leivokset, alkoholi, pastaruoka (lasagne, hyvä makaroonilaatikko jne.) antaa helpommin luovuttamisen sille itselleen.
Ehkä se johtuu kylläisyyden hitaasta kokemuksesta, mutta myös huonosta kouluruoasta, joka nälän jälkeen melkeinpä "pakottaa ahmimaan", kuin pakkastalvesta säilynnyt talitintti sitä energiaa.

Välipalat tärkeä (Ulkomailla harvinainen ilmiö), aamiainen on tärkeä (Kahvi riittäisi, mutta jos pitkä päivä ilman ruokailu mahdollisuutta, niin silloin päivällinen "aamiaisena"), iltapala on tärkeä nukahtamisen kannalta (Ja paskan marjat. Tietyn kaltainen lievä nälkä jopa väsyttää. Se tosin edellyttää opettelemaan sen faktan, ettei kaikki vatsan murina kerro suinkaan nälästä ja huijaamaan tällä itseään).

Laihdutus on lopulta puhdasta matematiikkaa. Syömällä rasvaista tai äkkimakeaa saa toki kiistatta nukahtamishalut, mutta silloin ei toteudu eräs havainto. Nukkuessaan nälkää ei koe.
"Jojoilu" kannattaa muistaa, mutta sen tekijät oppii tiedustamaan, jos on itselleen rehellinen. On sitten oma asiansa, harrastaako alaa vai lopettaako sellaisen. Itse otan toisinaan "mukavuutta" velaksi, josta sitten aikanaan täytyy lasku maksaa. Olen tällä hetkellä tosin tilastollisessa vähemmistössä.
 
Liittynyt
26.03.2017
Viestejä
498
Ja mikähän tämä totuus mahtaa olla?
Tähän viittasin:
Julkinen naureskelu läskeille ja päin näköä pilkkaaminen(eli totuuden kertominen)
Eli he hyvin tietävät totuuden ulkonäöstään ja ylipainon tuomista terveysriskeistä. Ei sitä tarvitse heille kertoa.

Itse en ole opiskellut riippuvuuksia enkä psykologiaa
Tuntuu olevan silti voimakkaat mielipiteet asiaan, jota et ymmärrä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 204
Samalla kun hakevat ne Keikkauksen mummorullat pois marketeista niin voisivat viedä myös irtokarkkikadut.
Ei auta paskaakaan tuollainen yksittäisen tuotteen piilottaminen. Eivät tuntemani läskit edes syö irtokarkkia tai juuri muitakaan makeisia. Yleensä ihan vaan liikaa ruokaa, minkä päälle pullaa, sipsiä ja kaljaa. Jotkut jopa eivät syö muuta kuin ns. normaalia(vaikkakin huonoa) ruokaa tai juo mitään alkoholi- tai sokerijuomia. Sehän riittää, että ruoka on einestä ja muuta tärkkelysrehua, kun se maittaa liian hyvin. Ja sen tyyppinen safka yleensä maittaa liikaa kun on ensim totuttanut itsensä siihen.

Oman ylipainoni olen pari kertaa hankkinut lähinnä helpolla viljapitoisella einespainotteisella ruokavaliolla ja toki osin kaljoittelulla. Ei siihen karkkia, makeita leivonnaisia ja sokerikolaa tarvita, eikä edes sipsiä. Kotiruokakin käy. Ei ole mitenkään tavaton tapa syödä itsensä tajuttomaksi perunalla. Olen nähnyt mukulasta asti tällaisia perheitä. Se ruokakulttuuri periytyy.
 
Liittynyt
28.03.2018
Viestejä
1 399
Jotenkin tuntuu että muovipakkausten määrä korreloi sekä kauppalaskun että ylipainokilojen kanssa.
Puolivalmisteet, sipsit, juomat, karkit.
Kaikkeen työnnetty paskoja rasvoja ja sokereita.
 
Liittynyt
26.03.2017
Viestejä
498
Toisaalta kääntäen, nyt kun nykyaikana läskejä suorastaan taputellaan selkään mediassa, niin onko tämä sitten muka hyväksi? No ei varmasti ole...
Kyllä media on tehnyt hyvin selväksi kauneusihanteen (hoikka / kurvikas) ja läskien selkääntaputtelu ei mitenkään mielestäni kannusta lihomaan entisestään. Näkisin sen enemmän erilaisuuden hyväksymisenä, jonka vaikutukset on positiivisemmat kuin pilkaamisen ja eriarvoistamisen.
Ehkäpä parasta olisi, että läskiyttä paheksutaan yleisesti, mutta ei välttämättä nyt kovin pahasti sanota kenellekään henkilökohtaisesti. Kuitenkin voisi olla hyväksi, että lähipiiri jollain tavalla kannustaa/yllyttää ihmistä terveempiin elintapoihin, ja terveydenhuollon taholta näin pitäisi myös ehdottomasti toimia. Tuossakin on vaan se ongelma, että kun se lääkäri/hoitaja itsekin on enemmän kuin todennäköisesti läski, niin voi olla hänelle vaikeaa ottaa asiaa siksikään puheeksi eikä se ole kovin uskottavaakaan... Pikemminkin päinvastoin se terveydenhoidon ammattilainenkin vaan kuvainnollisesti taputtelee potilasta selkään asenteella "mitäs me läskit, pidetään me yhtä"!
Aikalailla olen samaa mieltä. Yhtälailla voidaan paheksua alkoholin, pornon, uhkapelin, somen liikakäyttöä yleisesti.
 
Liittynyt
14.01.2017
Viestejä
439
Laihduttaminen kyllä äärimmäisen helppoa. Niin kuin joku jo sanoikin niin siinä ei todella tarvitse tehdä mitään. Voi huoletta syödäkin kunhan syö vain lihaa, munaa jne muuta proteiinipitoista ruokaa ja skippaa sokerin, hiilarit ja välipalat. Liikuntaa ei tarvitse harrastaa ollenkaan jos ei halua, toki liikunnalla kulutus sitten aina isompaa ja laihtuu nopeammin.

Ellei joku väkisin survo toisen suuhun niitä karkkeja ja sipsejä niin vaikea käsittää miten se laihduttaminen on monille niin hankalaa. Makaa sohvalla ja vetää pari kertaa päivässä mahan täyteen vaikka munaa ja pekonia niin takuuvarmasti kilot karisee eikä tarvitse nääntyä ollenkaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 204
Elintarviketeollisuuden pitäisi kehitellä jotain erittäin vähäkalorisia (mutta maukkaita) patukoita, jotka "täyttää" vatsaa tilapäisesti mutta eivät "kasvata" sitä....

Luulisi, että tällainen olisi ihan mahdollista? Jotain steviaa makeutusaineeksi ja itse suutuntuma sitten jotain kuituhöttöä, en osaa tarkemmin sanoa mitä... Yhtenä komponenttina tuossa voisi olla geelitetty ja maustettu vesi.
Juomissahan vastaavia tuotteita on paljonkin. Niitä kutsutaan keinomakeutetuiksi virvoitusjuomiksi. Yleisesti niitä pidetään huonona juttuna. Toki se on parempi vaihtoehto kuin vastaava sokerimäärä, mutta nämä tuotteet eivät edistä kropan normaalia säätelyä. Syömishäiriöinen(mitä muuta läskit ovat) menee niistä vaan enemmän sekaisin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 204
Aikalailla olen samaa mieltä. Yhtälailla voidaan paheksua alkoholin, pornon, uhkapelin, somen liikakäyttöä yleisesti.
Näitä kaikkiahan paheksutaan yleisesti eikä niistä huomauttaminen ole sosiaalisesti sanktioitua. Sen sijaan läskiydestä mainitseminen on vähintään kiusaamista ja ehkä jopa raiskaukseen verrattavaa väkivaltaa.
 
Liittynyt
26.03.2017
Viestejä
498
Näitä kaikkiahan paheksutaan yleisesti eikä niistä huomauttaminen ole sosiaalisesti sanktioitua. Sen sijaan läskiydestä mainitseminen on vähintään kiusaamista ja ehkä jopa raiskaukseen verrattavaa väkivaltaa.
No etpä säkään tykkäis, jos joku tulis sun ulkonäköä arvostelemaan. Ja kyllä näistä muistakin huomauttaminen on vähän arvelluttavaa.
 
Liittynyt
25.02.2017
Viestejä
24
Jonkin aikaa pohdittuani, sanoisin että "dieetti laihduttaminen" voisi olla aika kova psykologinen syy siihen että monet ovat läskejä. Jos takaraivossa on koko ajan ajatus että voi väliaikaisella kidutuksella saada mallikropan, niin loppuelämän kestävät terveelliset elämäntavat jää helposti pimentoon. Parhainkin dieetti on arvoton jos sitä ei noudata ja moni varmasti asettaa riman aivan liian korkealle. Ei liikuntaakaan aloiteta maratonin juoksemisella, miksi ihmeessä yhtäkkinen paasto olisi jotenkin eri asia?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 204
Jotenkin tuntuu että muovipakkausten määrä korreloi sekä kauppalaskun että ylipainokilojen kanssa.
Puolivalmisteet, sipsit, juomat, karkit.
Kaikkeen työnnetty paskoja rasvoja ja sokereita.
Se on ainakin minulla ollut ongelman oleellinen oire tai vaihe. Valmispakkausten määrä kasvaa, kun suhde syömiseen ja ruokahuoltoon muuttuu laiskemmaksi. Tätä taas edesauttaa epäsäännöllisyys, kiire ja kai jossain määrin epäaktiivinen vapaa-ajan vietto.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 204
Jonkin aikaa pohdittuani, sanoisin että "dieetti laihduttaminen" voisi olla aika kova psykologinen syy siihen että monet ovat läskejä. Jos takaraivossa on koko ajan ajatus että voi väliaikaisella kidutuksella saada mallikropan, niin loppuelämän kestävät terveelliset elämäntavat jää helposti pimentoon. Parhainkin dieetti on arvoton jos sitä ei noudata ja moni varmasti asettaa riman aivan liian korkealle. Ei liikuntaakaan aloiteta maratonin juoksemisella, miksi ihmeessä yhtäkkinen paasto olisi jotenkin eri asia?
Paastohan on vielä harmiton pikkuhaaste. Se todellinen dieettivirhe tehdään kun ryhdytään vaikka kuuden viikon ortoreksiaputkeen. Mäkkiläski alkaa ohjekirjan mukaan kokata jotain rasvatonta pahaa mössöä, johon kuuluu jostain vitun syystä jopa pastaa. Ihan punnitaan ainekset ja ollaan niin vitun fitness. Ja kärsitään. Kun kerran ote lipeää, niin ei taas olekaan mitään väliä. Kaljat ja sipsit auki.

Jos ei muutenkaan harrasta kokkaamista, siitä dieettiruoasta tulee käytännössä tavallista nistipataa sillä erotuksella, ettei sitä voi tehdä maittavammaksi. Joku bodari kun on kitudieetin suunnitellut ja kieltää voin.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 313
Tämäkin keskustelu menee ääripäästä ääripäähän. Syyllistäminen ei auta ketään, eikä varsinkaan motivoi laihduttamaan. Liikalihavuus on ongelma, mutta sen sijaan että mietitään miten ne "vitun läskit" saadaan laihtumaan tulisi kannustaa parempiin elintapoihin. Laihduttaminen se vasta typerää onkin, eikä yleensä johda kuin jojoiluun. Muutoksen pitää tulla elintapojen paranemisen kautta. Maltillinen lihavuus ei ole kovin epäterveellistä ja vanhuksilla jopa hyödyllistä, mutta liikunnan puute se vasta altistaakin elintasosairauksille, nivelongelmille, selkä ja hartiakivuille ym.

Kuten täälläkin on todettu, niin liikunnalla on todella vaikea pudottaa painoa, mutta sillä on valtavasti mm. ylipainon ongelmia kompensoivia vaikutuksia. Jos saadaan jengi liikkeelle, niin se ratkaisee jo valtavan määrän elintasoon liittyviä ongelmia. Miten tämä sitten onnistuu, niin se lieneekin vaikeampi juttu. Kaupungin salit ilmaisiksi? Siellä kävisi varmasti vain se sama jengi kuin ennenkin. Joku matalan kynnyksen liikunta samankaltaisten seurassa vaikkapa kaupungin maksaman ohjaajan vetämänä? Keinoja varmaan keksitään jos jostain löytyy rahat. Tulevaisuuteen investointi ei ole ikinä ollut julkishallinnon listoilla kovin korkealla. Mieluummin vaikka leikataan niveliä kun panostetaan edes osa rahasta ennaltaehkäisevään työhön.

P. S. olen laiha, tai suorastaan kovakuntoinen ja lihaksikas eli oikeassa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 204
No etpä säkään tykkäis, jos joku tulis sun ulkonäköä arvostelemaan. Ja kyllä näistä muistakin huomauttaminen on vähän arvelluttavaa.
Kuitenkin ihan eri tasolla. Uhkapeliongelmista tai alkoholin suurkulutuksesta vittuilu koetaan jopa velvollisuudeksi. Läskiydestä tai oikeammin siitä, että syö kaiken minkä näkee, taas ei sovi huomauttaa.

Kysymyshän ei ole ulkonäöstä vaan itsetuhoisesta riippuvuudesta ja elämänhallinnan puutteesta.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 165
Paastohan on vielä harmiton pikkuhaaste. Se todellinen dieettivirhe tehdään kun ryhdytään vaikka kuuden viikon ortoreksiaputkeen. Mäkkiläski alkaa ohjekirjan mukaan kokata jotain rasvatonta pahaa mössöä, johon kuuluu jostain vitun syystä jopa pastaa. Ihan punnitaan ainekset ja ollaan niin vitun fitness. Ja kärsitään. Kun kerran ote lipeää, niin ei taas olekaan mitään väliä. Kaljat ja sipsit auki.
Niin, täysi vesipaasto on oikeastaan mainettaan parempi tapa saada kiloja nopeasti pois ja edesauttaa pysyvämpääkin muutosta. Se korjaa veriarvot, insuliinitasot ja vähentää makeanhimoa, ja paaston päätyttyä ei välttämättä tee läheskään niin paljon mieli mässäillä kuin aiemmin.

Mutta oikeastaan aihe on tabu, ja äkkiä vastapuoli käy pelaamaan jotain anoreksia-korttia jos niikseen tulee.

Helpompiakin paastomuotoja toki on kuin päivä- tai viikkokausia kestävä vesipaasto, eli erilaiset pätkäpaaston muodot.

PS. Tarinan mukaan joskus vuosikymmeniä sitten useita satoja kiloja painava amerikkalainen mies pudotti painonsa normaaliksi noin vuoden kestävällä paastolla, lääkäreiden valvonnassa... Toki se jotain vitamiinipillereitä tai -ruiskeita nautti kuitenkin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 904
Viestejä
4 188 878
Jäsenet
70 832
Uusin jäsen
alder2002

Hinta.fi

Ylös Bottom