Kuntosali, urheilu ja painonpudotus

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Viestissäsi tuet esille vain oman tietojen hataruuden.
Jep, koska unohdin andersonin kaavan, heh. Mites sun käytännön kokemus näistä korvaushoitoasioista ? Taitaa olla pyöreä 0.
Miksi sinne uuteen testiin pitäisi mennä, jos tarvittavat lähtöarvot on jo olemassa? "S –TestoVL" ei ole mikään ihmeellinen oma tutkimuksensa vaan pelkkä nimike yhteistutkimuksesta, johon kuuluu testosteroni ja sukupuolihormoneja sitova globuliini ja näiden arvojen perusteella vapaa testosteroni lasketaan Andersonin kaavasta "S-Testo x (2.28-1.38 x log(S-HBG/10))x10" ja annetaan tuloksena potilaalle / hoitavalle lääkärille. Nämä on Markqq:lla otettuna ja lukema olisi 387 pmol/l. Viiteraja riippuu hieman labrasta, mutta esim. Huslabissa 155 - 800 pmol/l.

Kannattaa olla yrittämättä biohakkeroida itseään hakemalla testosteroni-reseptejä ohkasin perustein. Se ei mene niin, että jossain alaviiterajan tuntumassa oleva testosteronitaso on jotenkin automaattisesti paskempi juttu kuin yläviiterajassa tms. Äijät juoksee nykyään tarkistuttamassa testojaan samaan malliin kuin naiset rautavarastojaan ja kilpirauhasarvojaan vaikka ratkaisu löytyy uni-ravinto-treeni-kognitiivinenkuorma-palautuminen-elopaino akselin kuntoon laittamisesta. Tarvittaessa pätevän arvion testosteronikysymyksissä saa pikemminkin endokrinologilta kuin urologilta.
S-testoVL:n voi laskea tai jos sen otattaa suoraan niin saa noi muut kaupan kylkiäisenä. Uuteen testiin todellakin menisin JOSSAIN vaiheessa tuollaisella SHBG -arvolla, sekä ottaisin samalla S-E2:n. Endokrinologilla on itsekin käyty paskoilla arvoilla aikoinaan ja tuomiona oli "mitään ei tarvitse tehdä". Koska oltiin tarpeeksi lähellä viitteitä, vedon ollessa poissa. Itse en tule koskaan enään käymään tämän myötä endokrinologin luona, enkä suosittele kenellekkään muullekaan näissä asioissa. Kummasti samaa on esim. facebookin korvaushoitoryhmässä sanonut moni muukin endoihin liittyen.

Tokihan se olisi upeeta kun asiat saisi ravinnolla ja nukkumalla kondikseen. Niihän ne lihavillekin sanoo että jos on huonot arvot niin laihduta :D. Harmi vaan kun noi ei käytännössä toimi. Yleensä ne alaviitteissa olevat rajat kulkee sen jaksamisen kanssa käsikädessä. Tietty jos sillä tulee toimeen, eikä paremmasta tiedä niin antaa mennä vaan. Itse kun olen elänyt hyvillä ja paskoilla arvoilla niin tiedän omakohtaisesti eron ja se on todella iso. Tietty tosiaan jossei paremmasta tiedä niin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 508
Siinä vaiheessa jos kaikki elämässä on kondiksessa ja silti puhti puuttuu - on aiheellista kyllä korvaushoidolle, ainakin mun mielestä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Ei taida olla ihan noi yksiselitteinen tilanne. Yleisesti alhaisempi rasvaprosentti parantaa testoarvoja, kunhan ei mennä liian alhaisiin rasvoihin. Sama koskee ruokavaliota eli terveellisellä ruokavaliolla on positiivinen vaikutus testoihin, mutta pitkään jatkunut kova dietti on taas pahaksi. Kova dietti, samoin kuin liian kova treenaaminen (kuormitus kropalle) laskee testoja.
No joo, oletin ehkä liian suorasukaisesti ettei kyse olisi mistään ääritilanteesta.

Mm. Terveystalon olennaisimmat pointit testosteronivajeen korjaamiseksi ovat:
Testosteronivajetta tulisi ensisijaisesti pyrkiä korjaamaan elintapojen muutoksilla:
  • Karista liikakilot ja vältä etenkin vyötärölihavuutta. Jo muutaman kilon painonpudotus auttaa nostamaan testosteronitasoa. Tavoitteena tulisi olla normaalipaino ja pitkäaikainen painonhallinta.
  • Liiku aktiivisesti. Liikunta kasvattaa veren testosteronipitoisuutta.
  • Vähennä alkoholin kulutusta. Runsas alkoholin käyttö laskee testosteronitasoa. Kohtuukäytöllä ei ole vaikutusta testosteronin tuotantoon.
  • Vältä stressiä. Stressin tiedetään laskevan testosteronipitoisuutta.
Kaikille ei kaikki tietenkään toimi, eikä tämä ole muutenkaan ihan simppeli kokonaisuus, kun vaikuttavia tekijöitä on useita. Sama koskee myös liian suoraviivaisia "netistä luin" -tyyppisiä korvaushoito-ohjeistuksia. "Puhdin puuttuminen" ei johdu välttämättä pelkästään testosteronista, eli kannattaa pyrkiä keskustelemaan asiantuntijan kanssa.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
699
Lainauksessa olevaa kaksijakoista 4x/vko ohjelmaa pienillä hienosäädöillä on nyt tullut pyöriteltyä joku 3-4 kk. Painot nousevat tasaisesti, eikä ohjelma kyllästytä muutenkaan, mutta olen käsittänyt, että olisi silti hyvä vaihtaa treenin sisältöä välillä edes hieman erilaiseksi.

Kyselin tekoälyltä (ChatGPT-4) vinkkejä nykyisen ohjelman muokkaamiseksi ja se tarjosi tällaista:

------------

MAANANTAI (ylävartalo 1)

Leveä penkkipunnerrus
Kulmasoutu tangolla
Alaviistopenkkipunnerrus (tai dippi kehonpainolla)
Hauiskääntö käsipainoilla seisten
Olkapään etunosto käsipainoilla
Lankku (3 x maksimi kesto)

TIISTAI (keski/alavartalo 1)

Takakyykky
Lantionnosto
Reiden ojennus
Reiden koukistus
Pystysoutu tangolla
Vatsalihakset (jalkojen nosto roikkuen)

KESKIVIIKKO (palautus)

TORSTAI (ylävartalo 2)

Penkkipunnerrus käsipainoilla neutraalilla otteella
T-punnerrus (kehonpainolla tai taljassa)
Ojentajapunnerrus taljassa
Köydenveto taljassa
Pystypunnerrus tangolla
Vipunostot taakse käsipainoilla

PERJANTAI (keski/alavartalo 2)

Sumo-maastaveto
Jalkaprässi (erilainen jalkojen asento kuin edellisessä ohjelmassa)
Polvenkoukistus jumppapallolla
Pohjelaite istuen
Askelkyykky taaksepäin käsipainoilla
Pohjelaite seisten

LAUANTAI (palautus)

SUNNUNTAI (palautus)

------------

Omaan silmään tuossa osuu ensimmäisenä tällaisia:

- Maanantain lankku tuntuu vähän hassulta liikkeeltä kuntosalille. Lankussa maksimikesto on omalla kropalla joka tapauksessa melko hyvä, joten ehkä siihen voisi kehitellä jotain lisäpainoja?
- Perjantaina on kaksi pohjeliikettä. ChatGPT oli sitä mieltä, että se on ok, koska rasitus tulee noissa variaatoissa hieman eri lihaksille. Kuulostaa hassulta, eli voiko olla näin?
- Torstain ojentajapunnerrus ja "köydenveto taljassa" ovat käsittääkseni samat kuin nykyisessäkin ohjelmassa, mutta jälkimmäinen oli aiemmin ohjelmassa nimellä face-pull.

Kommentteja?
Yleinen huomio, selkää on liian vähän ja punneruksia liikaa.
Pohkeet istuen ottaa ulompaan lihakseen pohkeessa ja istuen sisempään. Voi ja kannattaa tehdä kaksi erillistä liikettä, mutta jakaa ne kahdelle erilliselle päivälle.
Face-pull ei ole ojentajalle menevä liike vaan takaolille.


Maanantai:

- Olkapään etunosto käsipainoilla - tämä pois ja tilalle esim. viparit KP. Tuossa on kaksi penkkiä ja nämä ottaa suoraan myös etuolkiin, joten turha rasittaa niitä vielä etunostoilla.
- Lisää ohjelmaan esim. leuat.
- maks. lankussa mitään järkeä omanaan. Esim. Tekee 30-40sek sarjoja 15sek tauolla missä jalkojenostot maaten, rutistukset ja se 30-45sek lankutus siihen loppuun. Näitä kolme sarjaa ja luonnollisesti niin monta kun tulee annetussa ajassa ja ennemin rauhoittaa tahtia kun tekee nopeaan sen kymmenen ja irvistelee loput ajasta :)

MAANANTAI (ylävartalo 1)

Leveä penkkipunnerrus
Kulmasoutu tangolla
Alaviistopenkkipunnerrus (tai dippi kehonpainolla)
Leuat
Hauiskääntö käsipainoilla seisten
Viparit KP seisten
Vatsat 3 x 30sek/15sek Nostot (maaten), Rutistukset (maaten), Lankku.

Tiistai:

- Pystysoutu tangolla ei ole ala/keskivartalon liike vaan se menee sivuolille sekä epäkkäille. Jos haluat keskivartalolle liikkeen niin sitten vaikka kierto tangolla


Torstai:

- suorat liikkeet selälle puuttuu kokonaan. Lisää niitä pari.
- Hauis puuttuu, mutta jos teet esim. leuat kapealla otteella niin, että kämmenet osuu yhteen niin se on oiva selkä/hauis - liike.
- T-punnerrus on hyvä liike alkuun kun lämmittelee, mutta en sotkisi sitä tuonne sekaan koska ei varsinaisesti ole "kasvattava" liike. Eli teet sen ihan ensimmäisen liikkeenä ja lämppärinä.


Tässä nyt äkkiä jotain muutoksia ja parannuksia. Kyllähän tuossa periaatte on ohjelmasta olemassa, mutta mitään järkeä siinä ei ole.

Voin näpytellä "paremman" ohjelman malliksi jos haluat :):thumbsup:
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Yleinen huomio, selkää on liian vähän ja punneruksia liikaa.


Maanantai:

- Olkapään etunosto käsipainoilla - tämä pois ja tilalle esim. viparit KP. Tuossa on kaksi penkkiä ja nämä ottaa suoraan myös etuolkiin, joten turha rasittaa niitä viellä etunostoilla.
- Lisää ohjelmaan esim. leuat.
- maks. lankussa mitään järkeä omanaan. Esim. Tekee 30-40sek sarjoja 15sek tauolla missä jalkojenostot maaten, rutistukset ja se 30-45sek lankutus siihen loppuun. Näitä kolme sarjaa ja luonnollisesti niin monta kun tulee ajassa ja ennemin rauhoittaa tahtia kun tekee nopeaan sen kymmenen ja irvistelee loput ajasta :)

MAANANTAI (ylävartalo 1)

Leveä penkkipunnerrus
Kulmasoutu tangolla
Alaviistopenkkipunnerrus (tai dippi kehonpainolla)
Leuat

Hauiskääntö käsipainoilla seisten
Olkapään etunosto käsipainoilla
Lankku (3 x maksimi kesto)
Kiitos näistä. Muuttelin jo aiemmin ohjelmaa, kun siellä oli lankun ja sen kuntopallon lisäksi mielestäni muutakin vähän erikoista. Vipareita olen tehnyt nykyisessä ohjelmassa ja kun toiveena ohjelmassa oli vaihtelun hakeminen, niin varmaan siksi siellä oli nuo olkapään etunostot mukana.

Tässä on vaan nyt viikon sisällä alkanut taas vasen olkapää kiukuttelemaan muutamissa liikkeissä (todennäköisesti kiertäjäkalvosin oireilee) ja pitää yrittää keksiä siihenkin jotain sopivaa kuntoutusta, jotta ei tarvitse rajoittaa liikaa kuntosalitoimintaa. Vastaavaa vaivaa oli joskus 15v sitten viimeksi, mutta näköjään se on nyt taas alkanut ärtymään.
 

latee77

Make ATK Great Again
Team NVIDIA
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
4 763
" uni-ravinto-treeni-kognitiivinenkuorma-palautuminen-elopaino"

Tuosta kun ottaa ravinnon pois niin onkin toisaalta myös perinteisiä madaltuneiden testojen oireiluja jos alkaa mennä väärään suuntaan :hmm:

Millasiahan nuo viite arvot on muualla, suomessahan toki riittää että kitkuttelee jotenkin työelämässä mukana ja muutoin voi olla hissukseen nurkassa.

Aika paljon näistä nyt ollut lähiaikoina juttua ja samalla huomannut että kaveri/tuttavapiirissä tullut myös esiin. Tietty ehkä noihin kiinnittää nykyään enemmän huomiota ja kaverit vanhenee kans.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Kiitos näistä. Muuttelin jo aiemmin ohjelmaa, kun siellä oli lankun ja sen kuntopallon lisäksi mielestäni muutakin vähän erikoista. Vipareita olen tehnyt nykyisessä ohjelmassa ja kun toiveena ohjelmassa oli vaihtelun hakeminen, niin varmaan siksi siellä oli nuo olkapään etunostot mukana.

Tässä on vaan nyt viikon sisällä alkanut taas vasen olkapää kiukuttelemaan muutamissa liikkeissä (todennäköisesti kiertäjäkalvosin oireilee) ja pitää yrittää keksiä siihenkin jotain sopivaa kuntoutusta, jotta ei tarvitse rajoittaa liikaa kuntosalitoimintaa. Vastaavaa vaivaa oli joskus 15v sitten viimeksi, mutta näköjään se on nyt taas alkanut ärtymään.
Jos lankutukseen haluat jotain lisää niin tee se dynaamisena esim. tuohon tyyliin. Netistä löytyy muitakin tekniikoita. Se paikallaan jäpittäminen yli parin minuutin jälkeen ei ehkä enää hirveästi aja asiaansa. Jos olkapää kiukuttelee niin venyttele rintaa, se voi auttaa. Älä kuitenkaan venyttele rintaa olkapään kustannuksella vaan tee täsmävenytyksiä. Itsellä tuo oikeaoppinen venyttely on auttanut olkapää vaivoihin, joita on kyllä piisannut.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
699
Kiitos näistä. Muuttelin jo aiemmin ohjelmaa, kun siellä oli lankun ja sen kuntopallon lisäksi mielestäni muutakin vähän erikoista. Vipareita olen tehnyt nykyisessä ohjelmassa ja kun toiveena ohjelmassa oli vaihtelun hakeminen, niin varmaan siksi siellä oli nuo olkapään etunostot mukana.

Tässä on vaan nyt viikon sisällä alkanut taas vasen olkapää kiukuttelemaan muutamissa liikkeissä (todennäköisesti kiertäjäkalvosin oireilee) ja pitää yrittää keksiä siihenkin jotain sopivaa kuntoutusta, jotta ei tarvitse rajoittaa liikaa kuntosalitoimintaa. Vastaavaa vaivaa oli joskus 15v sitten viimeksi, mutta näköjään se on nyt taas alkanut ärtymään.
Olen "bodaillut" muutaman vuoden päästä sen 20 vuotta putkeen ja paikat mitkä minulla eniten kipuilee rasituksesta on olat. Aina välillä on jotain "pientä" olissa ja pitää treeniä muutella sen mukaan.
Itse suosin nykyään olkien kanssa enemmän toistoja sekä hallitumpaa tekemistä kuin painoja. Olat ja etuolat rasittuu yleisesti aika monessa punnerrusliikkeessä niin keskittyy olkaliikkeissä sitten niihin paikkoihin (sivulle ja taakse) mihin ei niin suoraan tule rasitusta.

Vipareita voi korvata esim. näillä liikkeillä:

Pystysoutu tanko/v-kahva
Butterlfy - nostot
Arnold press
Viparit talja 1 - käsi
PystyP KP 1-käsi seisten ja kp:t oikeasti siinä sivulla
+ muut "nypläys" variaatiot, mutta parempi kun pysyy perusliikkeissä.

Kannattaa ainakin yksi suoraan sivuolkiin osuva liike pitää ohjelmassa mukana sekä myös tehdä yksi takaolkiin menevä.
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Olen "bodaillut" muutaman vuoden päästä sen 20 vuotta putkeen ja paikat mitkä minulla eniten kipuilee rasituksesta on olat. Aina välillä on jotain "pientä" olissa ja pitää treeniä muutella sen mukaan.
Fyssari totesi viimeksi silloin joskus 15v sitten kun oli asiasta puhetta, että ihmiskehossa suurin suunnitteluvirhe on hänen mielestään juuri olkapäissä. :D

Tosiaan omalla kohdalla kiertäjakalvosinoireyhtymä voisi sopia oirekuvauksen perusteella omiin tuntemuksiin. Kaipa se on työterveyden kautta lähdettävä asiaa taas edistämään, jos saisi sieltä jotain kunnollisia ohjeita etenemiselle ja sopivalle toiminnalle myös kuntosalilla.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 038
- Perjantaina on kaksi pohjeliikettä. ChatGPT oli sitä mieltä, että se on ok, koska rasitus tulee noissa variaatoissa hieman eri lihaksille. Kuulostaa hassulta, eli voiko olla näin?
Pohkeessa on kaksi (merkittävää) lihasta ja m. gastrocnemius on niistä se ylempi, joka ylittää polvinivelen ja tämän treenaaminen onnistuu seisten. Tuo toinen on m. soleus ja treeni osuu paremmin siihen, kun polvi on koukistettuna. Noita on vaikea tai mahdoton eristää täysin, mutta polven kulma vaikuttaa siihen, kumpi lihas enemmän rasittuu liikkeessä.
Eilen kokeilin käytännössä miltä tuo tuntuu ja en havainnut mitään merkittävää eroa liikkeiden aiheuttamilla tuntemuksilla. Käytin laitteita kummassakin liikkeessä, että saan liikeradan puhtaaksi ja keskityin tekniikkaan ja tuntumaan, 3 x 10 tein molempia liki loppuun asti, ehkä rpe 9.

Samoista paikoista hapotti ja samalla tavalla. Näin jälkikäteen mietittynä jälkimmäinen 3 x 10 saattoi tuntua kevyemmältä kuin jos olisin tehnyt samaa liikettä 6 sarjaa. Todellisuudessa ikinä ei kuitenkaan tule tehtyä 60 toistoa yhtä liikettä, joten vaikea sanoa varmaksi tuota. Teoriassa kuitenkaan pitkillä lihaspituuksilla harjoittelu ei onnistu kunnolla m. soleuksen osalta, ellei polvet ole koukussa.
 
Liittynyt
25.01.2021
Viestejä
316
Kyllä se on saavutettavissa jos saadaan maksimaalinen hyöty esim. penkkipaidasta joka voi tuoda parhaimmillaan jopa +40kg lisää tulokseen.
Näyttäisi kyllä RAW-penkin ja paidalla tehdyn penkin ennätykset eroavan toisistaan 257 kg, mutta toki parempi vertailu saataisiin, jos tulos olisi saman henkilön tekemä... Tarkoittaako tämä sitä, että minäkin nostan helposti satasia, pukemalla paidan päälle. :hmm:

 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 038
Näyttäisi kyllä RAW-penkin ja paidalla tehdyn penkin ennätykset eroavan toisistaan 257 kg, mutta toki parempi vertailu saataisiin, jos tulos olisi saman henkilön tekemä... Tarkoittaako tämä sitä, että minäkin nostan helposti satasia, pukemalla paidan päälle. :hmm:

Olisko pynnösellä ollu tosta joku video smulterin kanssa ja totesivat siinä, että raw-penkkaaja ei välttämättä ole hyvä paidan kanssa ja toisinpäin. Voimaa pitää tuottaa jotenkin eri tavalla, eri suuntaan tms. Voi olla, että muistan väärinkin.

Kai se silti jossain määrin toimii perusjampalla niin, että slingshotilla tai paidalla saa lisäkiloja x verran.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Tarkoittaako tämä sitä, että minäkin nostan helposti satasia, pukemalla paidan päälle. :hmm:
No mitäpä luulet ? Oma emäntä penkkaa 50kg, jos puen sille paidan niin juuu toki se penkkaa yli 300kg. Tarkoitin että heittämällä saa tuon 40kg lisää joku tavan jantteri, jopa allekirjoittanut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 117
Onko penkkipaidasta minkäänlaista hyötyä jos vain omaksi iloksi kasvattaa vain lihasta tai voimaa? Siis muutakin iloa kuin se, että tulee osalle parempi mieli kun saa isompaa rautaa liikutettua?
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Fyssari totesi viimeksi silloin joskus 15v sitten kun oli asiasta puhetta, että ihmiskehossa suurin suunnitteluvirhe on hänen mielestään juuri olkapäissä. :D

Tosiaan omalla kohdalla kiertäjakalvosinoireyhtymä voisi sopia oirekuvauksen perusteella omiin tuntemuksiin. Kaipa se on työterveyden kautta lähdettävä asiaa taas edistämään, jos saisi sieltä jotain kunnollisia ohjeita etenemiselle ja sopivalle toiminnalle myös kuntosalilla.
Tämän päivän myötä viimeistään selvisi, että jotain siellä toisessa olkapäässä nyt on pielessä, kun venyttelytkin sattuivat, eikä mitään punnerruksia tai olkavarteen osuvia liikkeitä voinut tehdä loppuun. Voihan perse, nyt kyllä menee taas suunnitelmat uusiksi melko varmasti pidemmäksi aikaa.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
699
Onko penkkipaidasta minkäänlaista hyötyä jos vain omaksi iloksi kasvattaa vain lihasta tai voimaa? Siis muutakin iloa kuin se, että tulee osalle parempi mieli kun saa isompaa rautaa liikutettua?
Ei mitään hyötyä jos ei kilpaile sarjassa missä käytetään penkkipaitaa. Toki voihan sitä omaksi iloksi nostella penkkipaidalla jos niin haluaa, sitähän ei kukaan kiellä :)

Mutta tuokin aika on järkevämpää käyttää normaaliin nosteluun mikä kuitenkin parhaiten vahvistaa ja kasvattaa lihasta.

Tämän päivän myötä viimeistään selvisi, että jotain siellä toisessa olkapäässä nyt on pielessä, kun venyttelytkin sattuivat, eikä mitään punnerruksia tai olkavarteen osuvia liikkeitä voinut tehdä loppuun. Voihan perse, nyt kyllä menee taas suunnitelmat uusiksi melkok varmasti pidemmäksi aikaa.
Ei muuta kuin hyvää kuntouttamista sinne. Nyt kun sitä aikaa vapautuu rinnasta/olista niin ottaa treeniin isoja liikkeitä missä kestää aikaa tehdä. Maven ja kyykyn sarjapainoja on hyvä viedä ylöspäin kun voi vaikka yhden treenin vaan mavetella. Siihen voi ottaa leukoja lisäpainoilla kaveriksi, jos vaan olka antaa tehdä. Muutama kuukausi sinne tänne ei paljoa hetkauta jos muuten jatkaa normaalisti treenaamista.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 117
Ei mitään hyötyä jos ei kilpaile sarjassa missä käytetään penkkipaitaa. Toki voihan sitä omaksi iloksi nostella penkkipaidalla jos niin haluaa, sitähän ei kukaan kiellä :)

Mutta tuokin aika on järkevämpää käyttää normaaliin nosteluun mikä kuitenkin parhaiten vahvistaa ja kasvattaa lihasta.
Punttisalilla näkee aika usein sellaisia tyyppejä, jotka tekevät äärimmäisen huonolla tyylillä vajaita tai olemattomia toistoja liian suurilla painoilla. Joku aika sitten vähän huuli pyöreänä sivusta katselin, kun joku nuorimies teki käsipainoilla "hauiskääntöjä" niin, että kyynärnivelkään ei taittunut yhtään vaan oli koko liikeen ajan lähes 90 asteen kulmassa. Niitä painoja se nuorimies kiikutteli ylös ja alas olkapäällä heiluttamalla. Niitä näkee alvariinsa, että jalkaprässiin lastataan hirveät raudat ja sitten tehdään ehkä jotain neljäsosa liikeradan tai alle toistoja jossa liikerata on luokkaa alle 10 senttimetriä.

Varmaan tuollaiselle kohderyhmälle ne penkkipaidat menisivät kaupaksi kuin häkä, jos sellaisen avulla saisivat vaikka 40-50 kiloa enemmän rautaa liikkumaan, mitä ilman paitaa saavat huijaustekniikalla punnerrettua.

Polvisiteiden avulla jalkakyykystä saa tämän tutkimuksen mukaan merkittävää etua painon liikutteluun kuin ilman siteitä kyykkäämällä:

 
Liittynyt
21.11.2017
Viestejä
1 190
Kellään suositusta seisovista nyrkkeilysäkeistä? Ei mahdollisuutta vuokralaisena oikein porailla kattoon (varsinkin parvekkeella) joten tuollainen vesihässäkkä on ainoa mahdollisuus.
Mitä nettiä selaillut niin halvin taitaa olla tuo Everlastin seisova, jolla on hintaa kuitenkin 300€ :D
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 038
Kellään suositusta seisovista nyrkkeilysäkeistä? Ei mahdollisuutta vuokralaisena oikein porailla kattoon (varsinkin parvekkeella) joten tuollainen vesihässäkkä on ainoa mahdollisuus.
Mitä nettiä selaillut niin halvin taitaa olla tuo Everlastin seisova, jolla on hintaa kuitenkin 300€ :D
Ei ole nyt suoraan vastaus kysymykseen, mutta kyllä mä olen kattoon poraillut vuokralla siinä missä seiniinkin. Jos lähdön hetkellä tuntuu, että jäljet on räävittömät niin on nopea kitata ja peittää maalilla. Parvekkeista ei kyllä kokemusta, mutta samanlaista betonielementtiä ne lienee kuin muutkin katot kerrostaloissa. Eli jos saa paremman tai halvemman kun kiinnittää kattoon niin itse valitsisin sen vaihtoehdon.
 
Liittynyt
21.11.2017
Viestejä
1 190
Ei ole nyt suoraan vastaus kysymykseen, mutta kyllä mä olen kattoon poraillut vuokralla siinä missä seiniinkin. Jos lähdön hetkellä tuntuu, että jäljet on räävittömät niin on nopea kitata ja peittää maalilla. Parvekkeista ei kyllä kokemusta, mutta samanlaista betonielementtiä ne lienee kuin muutkin katot kerrostaloissa. Eli jos saa paremman tai halvemman kun kiinnittää kattoon niin itse valitsisin sen vaihtoehdon.
Ehkä omalla laiskuudella myös osa ja arpa, ei jaksaisi lähteä lainailemaan porakonetta yms. Oletettavasti samaan rahaan saisi paremman vaihtoehdon jos porailisi, mutta ehkä uskalluksessa myös puutetta tuon parvekkeen suhteen.
 

Wintikka

Make ATK Great Again
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
245
Tämän päivän myötä viimeistään selvisi, että jotain siellä toisessa olkapäässä nyt on pielessä, kun venyttelytkin sattuivat, eikä mitään punnerruksia tai olkavarteen osuvia liikkeitä voinut tehdä loppuun. Voihan perse, nyt kyllä menee taas suunnitelmat uusiksi melko varmasti pidemmäksi aikaa.
Itse runnoin smithissä pystäriä liian isoilla painoilla riittävän pitkään, kunnes vasen olkapää vihlas todella ikävästi sarjan aikana. Ihan jäätävä vihlasu, se ei tuntunut normaalisssa elämässä käytännössä yhtään, mutta parantuminen kesti lähes 1.5 v, ja sen aikana ei voinut punnertaa tai vetää taljassa ylhäältä alaspäin.
Nykyään lämmittelen suht. hyvin ja teen pitempiä sarjoja pienemmällä kuormalla ja "ultrapuhtaasti" Ei ole ollut enää ongelmaa.
 
Liittynyt
10.03.2023
Viestejä
6
Ite käyn salin jälkeen palkinnoksi uimassa. Jotain tämmösiä kikkoja kun käyttää niin tulee mentyä salille vaikka se tympiskin.
Mutta se alotuskynnys on vaikein. Sen yli kun pääsee niin alkaa helpottaan.
Olen nyt reippaan vuoden reenaillu. Vatta on pienentyny ja yleinen olokin rennompi. Kesäkuuhun mennessä viä sulattelen 4kg vhh:n avulla.
Vähän jäädään tosta 4kg tavotteesta kun alkanu innostuun voimailusta. 2kg kuitenki pudonnu ja rautojen määrä noussu.
Vuodenvaihteesta paino pudonnu 6kg ja kroppa kiinteytyny. Sellanen 20kg pitää viä sulatella mutta ehkä rantakunto 2025 tällä tahdilla mahdollinen:D
Kesän suunitelmissa vähentää uintia ja lisätä melonta reeniin. Kuntosali viä siihen päälle.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 508
Tarvis uutta ohjelmaa. Nyt ollut toi BAO diet vaihtelevalla menestyksellä.

Nyt kesällä ois tarkotus ylläpitää tai vielä parempi jos lihas korvais rasvaa mut ei mitää sikabulkkia.

Ja tavoite on saada lihaserottuvuutta ja/tai lihaksien kasvatusta. Eli ei voimanostoa.

Ehdotuksia?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 947
Ja tavoite on saada lihaserottuvuutta ja/tai lihaksien kasvatusta.
Ei ole vastaus suoraan sinulle, mutta tästä tuli itselle mieleen, että paremman lihaserottovuuden saa helpoimmasta hankalimpaan alla olevin tavoin:

1. Hankkimalla rusketuksen (pienin vaiva)
2. Pienentämällä rasvaprosenttia
3. Treenaamalla (eniten tekemistä)

;)
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 038
Ei ollut kauheasti historiaa tai nykykuntoa tiedossa tai sitä kuinka paljon haluat salilla viettää aikaa?

Näillä tiedoilla ehdotan vaikka seuraavaa:
Treeni 1:
Seal row 3 x 10
Pena 3 x 10
Pystäri 3 x 10
Leuat 3 x max
Käsiä

Treeni 2:
Kyykky 3 x 10
Veto 3 x 5
Joku perseliike, esim. hip thrust, reverse hyper tai selän ojennus pakaraa painottaen, millä nyt saatkin tuntumaa, 3 x 10.
Pohkeita ja reisiä

Tee 3-4 treeniä viikossa palautumisen mukaan vuorotellen noita
Keksin päästäni enkä ymmärrä näistä mitään:thumbsup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Tarvis uutta ohjelmaa. Nyt ollut toi BAO diet vaihtelevalla menestyksellä.

Nyt kesällä ois tarkotus ylläpitää tai vielä parempi jos lihas korvais rasvaa mut ei mitää sikabulkkia.

Ja tavoite on saada lihaserottuvuutta ja/tai lihaksien kasvatusta. Eli ei voimanostoa.

Ehdotuksia?
Vedä se BAO läpi pilkun tarkasti. Sillä ruokavaliolla mikä siinä on. Sooloilematta.
 
Liittynyt
26.06.2017
Viestejä
1 329
mä olen sitä mieltä että kannattaa jättää BAO-dietiit ym maksulliset jutut pois. Se ei ole oikotie onneen. Se on käytännössä mahdoton tehtävä, että lihas korvaisi jollain tapaa rasvan.

Se on joko syödä enemmän kuin kuluttaa tai sitten syödä vähemmän kuin kuluttaa. Ensimmäisellä vaihtoehdolla lihas kasvaa mutta myös rasva. Toisella vaihtoehdolla sitten pyritään vähentämään rasvaa enemmän kuin lihaksia.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Tämän päivän myötä viimeistään selvisi, että jotain siellä toisessa olkapäässä nyt on pielessä, kun venyttelytkin sattuivat, eikä mitään punnerruksia tai olkavarteen osuvia liikkeitä voinut tehdä loppuun. Voihan perse, nyt kyllä menee taas suunnitelmat uusiksi melko varmasti pidemmäksi aikaa.
Kävin lekurilla ja diagnoosilapussa lukee odotetusti "kiertäjäkalvosinoireyhtymä". Ei vielä mikään fataali tilanne, kun oireet eivät ole vaivanneet kuukausia, mutta kuitenkin. Kävin perään myös fyssarilla ja sain ohjeita kuntoutukseen ja vaikka sillä hetkellä ohjeiden tulva tuntuikin melko selvältä, niin lopulta kotona oli vähän epämääräinen olotila, että mitähän tässä nyt oikein tulisi tehdä ja toisaalta mitä ei ainakaan kannata tehdä?

Rintapuolen lihaksia pitäisi saada venytettyä ja toisaalta niitä kiertäjäkalvosimeen liittyviä lihaksia vahvistettua, mutta rajanveto kuntouttavien ja toisaalta tilannetta pahentavien liikkeiden välillä on haasteellista. Se on selvää, että kipua suorituksen aikana aiheuttavia liikkeitä ei kannata tehdä, mutta ikävästi se kipu/jomotus tuntuu osittain vasta jälkikäteen.

Mm. pystypunnerrusta olen tehnyt aiemmin niin, että käsivarsi liikkuu Smith-kiskojen tapaisesti ylös/alas, eikä koko käsivarsi nouse täysin pystyyn missään vaiheessa, eli kutakuinkin näin. Fyssari antoi kuitenkin kuntoutukseen yhdeksi ohjeeksi tehdä tätä liikettä hieman pienemmillä painoilla niin, että käsi nousee pystyyn korvan viereen. Muitakaan punnerrusliikkeitä ei kielletty, osittain jopa päinvastoin, mutta tietenkin tuntuman mukaan pienemmillä painoilla.

Ei muuta kuin hyvää kuntouttamista sinne. Nyt kun sitä aikaa vapautuu rinnasta/olista niin ottaa treeniin isoja liikkeitä missä kestää aikaa tehdä. Maven ja kyykyn sarjapainoja on hyvä viedä ylöspäin kun voi vaikka yhden treenin vaan mavetella. Siihen voi ottaa leukoja lisäpainoilla kaveriksi, jos vaan olka antaa tehdä. Muutama kuukausi sinne tänne ei paljoa hetkauta jos muuten jatkaa normaalisti treenaamista.
Kiitos tsempistä. Vähän on epävarma olo tosiaan kuntoutuksesta, mutta katellaan nyt vähän kerrassaan. Pitää tosiaan siirtää painopistettä sellaisiin liikkeisiin, joissa olkavarteen ei tule minkäänlaista kiertoa. Ja ehkä olisi hyvä pitää tässä välissä vaikka 1-2 viikon tauko salilta ja tehdä jotain muuta liikuntaa olkapään kuminauhakuntoutusten ja venyttelyn kaveriksi.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 131
@Kautium jos ei hellitä parissa viikossa niin käyhän www.olkapaa.fi / Sami Niskanen Pihlajalinna.

Mitään taukoja tartte. Penkkimiehetkin käy Samilla ;) Oisit menny sille suoraan niin ois lekurirahat säästyneet.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
@Kautium jos ei hellitä parissa viikossa niin käyhän www.olkapaa.fi / Sami Niskanen Pihlajalinna.

Mitään taukoja tartte. Penkkimiehetkin käy Samilla ;) Oisit menny sille suoraan niin ois lekurirahat säästyneet.
Käsittääkseni taukoja suositellaan välillä muutenkin. Tämä The Sami ei ole tuttu, enkä asu lähistöllä. Työterveyden kautta ei voi valita kenen vastaanotolle menee, mutta ihan asiantuntevaa palvelua sieltä saa. Kiitos kuitenkin.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 131
Käsittääkseni taukoja suositellaan välillä muutenkin. Tämä The Sami ei ole tuttu, enkä asu lähistöllä. Työterveyden kautta ei voi valita kenen vastaanotolle menee, mutta ihan asiantuntevaa palvelua sieltä saa. Kiitos kuitenkin.
No jos kuntoon pitää päästä äkkiä niin kannattaa käydä vaikka 500 km päästäkin. Kaverin luona käydään ulkomailta asti, keihäänheittäjiä, penkkaajia jne.. 78 € kelakorvauksen jälkeen ei oo paha. Tuolla on moni puukkotuomion saanut korjautunut 1-3 käynnillä.

Liikkeen lopettaminen on myrkkyä kiertäjävammoille ja -lihasepätasapainolle, mistä jälkimmäinen sullakin 99,99 % varmuudella on.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Liikkeen lopettaminen on myrkkyä kiertäjävammoille ja -lihasepätasapainolle, mistä jälkimmäinen sullakin 99,99 % varmuudella on.
En minä sentään mitään täydellistä taukoa ole pitämässä ja siksi sanoinkin että "ehkä olisi hyvä pitää tässä välissä vaikka 1-2 viikon tauko salilta ja tehdä jotain muuta liikuntaa olkapään kuminauhakuntoutusten ja venyttelyn kaveriksi".
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Rintapuolen lihaksia pitäisi saada venytettyä
Lähde vaikka tuon videon venyttelyillä liikenteeseen. Suurin osa treenaajista mitä sivusilmällä salilla katellut ei tajua miten rintaa täsmävenytetään, vaan näillä se venytys tapahtuu olkapään kustannuksella. Sunhan nyt nimenomaan pitää saada sitä täsmävenytystä sinne rintaan, ilman että turhaan härkit kipeää olkapäätä. Kyseiseltä kaverilta voi löytyä muitakin videoita mistä saattaisit saada jelppiä, kandee testata. Kivun sallimissa rajoissa toki.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 131
Mä en kyllä tajua, miks jengi käy työarvauslääkärillä ja ei-erikoistuneella fyssarilla + kattois mieluummin Youtube-videoita, mistä VOI löytyä jotain ja SAATTAA saada jelppiä vs. menee olkapääerikoisfyssarille ja käyttää 78 € kaveriin, joka näkee ongelman about heti kun otat paidan pois ja muutama käden vääntely -> täsmäohjeet ja parissa viikossa homma kunnossa. Mut joo, voihan noita tehdä vaikeammankin kautta. Tollasella spessufyssarilla käynnistä oppiikin aika paljon, itsestään ja olkapäistä(än) niin tietää sitten tulevaisuudessakin vältellä kiputiloja. Fakta nyt vaan on, että muutamaan paikkaan on keskittyneet kaikki parhaat urheilijoita auttavat kirurgit, ortopedit, fyssarit jne. ja näkemys + asennoituminen on ihan eri ku työarvauksessa (syö Buranaa ja ota tosta lähete työarvausfyssarille joka antaa sulle saman jumpan ku kaikille muillekin). Mutta eipä tuo minulta ole pois.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Mä en kyllä tajua, miks jengi käy työarvauslääkärillä ja ei-erikoistuneella fyssarilla + kattois mieluummin Youtube-videoita, mistä VOI löytyä jotain ja SAATTAA saada jelppiä vs. menee olkapääerikoisfyssarille ja käyttää 78 € kaveriin, joka näkee ongelman about heti kun otat paidan pois ja muutama käden vääntely -> täsmäohjeet ja parissa viikossa homma kunnossa. Mut joo, voihan noita tehdä vaikeammankin kautta. Tollasella spessufyssarilla käynnistä oppiikin aika paljon, itsestään ja olkapäistä(än) niin tietää sitten tulevaisuudessakin vältellä kiputiloja. Fakta nyt vaan on, että muutamaan paikkaan on keskittyneet kaikki parhaat urheilijoita auttavat kirurgit, ortopedit, fyssarit jne. ja näkemys + asennoituminen on ihan eri ku työarvauksessa (syö Buranaa ja ota tosta lähete työarvausfyssarille joka antaa sulle saman jumpan ku kaikille muillekin). Mutta eipä tuo minulta ole pois.
Työarvauslääkärillä? Meillä työterveys on Mehiläisessä ja tämäkin lääkäri oli tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoislääkäri (joka myös näki tilanteen "about heti kun otti paidan pois"). Häneltä tuli sitten lähete saman firman fysioterapeutille, joka ei ollut mikään aloitteleva nöösipoika myöskään ja tiesi varmasti mistä puhui. Mutta toki sinä tiedät suoraan, että sinun olkapääjeesus olisi tehnyt kaiken paremmin ja parantanut vaivan pelkällä kosketuksella.

Minusta on loogista käyttää niitä palveluita mitkä ovat saatavilla ja ilman omia lisäkustannuksia, varsinkin yksityisen Lääkäritalon ammattilaisten palveluita. Ja tottakai etsin tietoa myös niistä videoista jne, mutta en lähde pelkästään niiden perusteella arvailemaan ja kehittelemään omia kuntoutussuunnitelmia mihinkään.

Sulla on kyllä aika paha asenneongelma, kun kaikki muut paitsi omat tekemiset ja näkemykset ovat aina auttamatta väärin. Bonuksena sitten näitä jatkuvia "Testo ja Raudo" -tason juttuja miten kaiken maailman SM-tason kehonrakentajat sun muut anelevat sinulta aina nähdessään ohjeita. Kuten jo aiemmin sanoin, jos sinulla on jotain todellista osaamista, niin toki sitä voi jakaa, mutta tuo jatkuva vittuilu ja päteminen riittää ainakin minulle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
210
Mä en kyllä tajua, miks jengi käy työarvauslääkärillä ja ei-erikoistuneella fyssarilla + kattois mieluummin Youtube-videoita, mistä VOI löytyä jotain ja SAATTAA saada jelppiä vs. menee olkapääerikoisfyssarille ja käyttää 78 € kaveriin, joka näkee ongelman about heti kun otat paidan pois ja muutama käden vääntely -> täsmäohjeet ja parissa viikossa homma kunnossa. Mut joo, voihan noita tehdä vaikeammankin kautta. Tollasella spessufyssarilla käynnistä oppiikin aika paljon, itsestään ja olkapäistä(än) niin tietää sitten tulevaisuudessakin vältellä kiputiloja. Fakta nyt vaan on, että muutamaan paikkaan on keskittyneet kaikki parhaat urheilijoita auttavat kirurgit, ortopedit, fyssarit jne. ja näkemys + asennoituminen on ihan eri ku työarvauksessa (syö Buranaa ja ota tosta lähete työarvausfyssarille joka antaa sulle saman jumpan ku kaikille muillekin). Mutta eipä tuo minulta ole pois.
Minusta hieman ihmeellistä lääkärien/fyssareiden vähättelyä ja kauhukuvien maalausta ettei heiltä löydy osaamista vaivan tunnistamiseen eikä heiltä myöskään saisi asianmukaisia ohjeita. Sen verran yleisiä isojen nivelten kolotukset kuitenkin ovat.

"Ota Buranaa" on kättelyssä ihan pätevä neuvo, vaikkakin toki kuntoutus antaa parhaita ja pysyvimpiä tuloksia, ne tulevat hitaammin. Viittaamasi fyssari on ihan ok heppu, mutta ei se olkapää mitään avaruustiedettä ole. Ja suurimmalla osalla parantumisen ongelmat johtunee siitä ettei sen "työarvausfyssarin" antamia harjoituksia tehdä tunnollisesti eikä siitä ettei ole raaskinut käydä sen yhden kehonosan huippuspesialistilla Helsingin Töölössä.

Olkapään jännevaivojen käypä hoito ei ole mikään valtionsalaisuus ja on juurikin näiden "parhaiden urheilijoita auttavien" ortopedien ja fysiatrien kasaama, perustuen parhaaseen tieteelliseen näyttöön:
Olkapään jännevaivat
 
Liittynyt
21.11.2017
Viestejä
1 190
Kellään kokemusta nilkan nivelsiteiden ongelmista?
Onnistuin särkemään omani, ei vielä hajua että miten pahasti. Jalalla voi kävellä ja varata koko painon, joten oletettavasti ei ole kaikki aivan poikki.

Ensviikon torstaina pääsee ortopedille vihdoin ja varmaan tulee enempi selvyyttä miten jalan kanssa menetellä. Eniten vituttaa tämän tuen pitäminen, tosin olen suurimmalta osin jo vaihtanut kompressiosukkaan koska sen kanssa kävely onnistuu helpommin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Kellään kokemusta nilkan nivelsiteiden ongelmista?
Onnistuin särkemään omani, ei vielä hajua että miten pahasti. Jalalla voi kävellä ja varata koko painon, joten oletettavasti ei ole kaikki aivan poikki.

Ensviikon torstaina pääsee ortopedille vihdoin ja varmaan tulee enempi selvyyttä miten jalan kanssa menetellä. Eniten vituttaa tämän tuen pitäminen, tosin olen suurimmalta osin jo vaihtanut kompressiosukkaan koska sen kanssa kävely onnistuu helpommin.
No itsellä meni ~3 vkoa sitten nilkka ympäri. Meni vielä siihen malliin että jouduin itse laittaan takaisin paikoilleen, eli ei mikään kevyt nyrjähdys. Aiemminkin tuo on mennyt joskus juniorina jalkapalloilun yhteydessä ja sieltä jääneet siteet vähän löysäksi, joten ei vienyt nyt tämä nyrjähdys luita mennessään. Kantapäälle pystyi tuon jälkee ainoastaan varaamaan.

About vkon päästä aloin kevyesti varaamaan ja kävelemään keppien avulla "normaalisti" kevennettynä huushollia ympäri ja pyörittelemään nilkkaa. Pidin myös yläasennossa tuota aina kun mahdollista. Tällähetkellä tuo nilkka toimii suht. koht. ok, eli pääsee kyykkyyn kun laittaa pienen koron kantapäiden taakse, eli jäykkähän tuo vielä on mutta ihan hyvästi (kivuttomasti) pystyy kävelemään. Pieniä tuntemuksia sillointällöin.

Tukea pidin myös kävellessä about ekan vkon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.11.2017
Viestejä
1 190
No itsellä meni ~3 vkoa sitten nilkka ympäri. Meni vielä siihen malliin että jouduin itse laittaan takaisin paikoilleen, eli ei mikään kevyt nyrjähdys. Aiemminkin tuo on mennyt joskus juniorina jalkapalloilun yhteydessä ja sieltä jääneet siteet vähän löysäksi, joten ei vienyt nyt tämä nyrjähdys luita mennessään. Kantapäälle pystyi tuon jälkee ainoastaan varaamaan.

About vkon päästä aloin kevyesti varaamaan ja kävelemään keppien avulla "normaalisti" kevennettynä huushollia ympäri ja pyörittelemään nilkkaa. Pidin myös yläasennossa tuota aina kun mahdollista. Tällähetkellä tuo nilkka toimii suht. koht. ok, eli pääsee kyykkyyn kun laittaa pienen koron kantapäiden taakse, eli jäykkähän tuo vielä on mutta ihan hyvästi (kivuttomasti) pystyy kävelemään. Pieniä tuntemuksia sillointällöin.

Tukea pidin myös kävellessä about ekan vkon.
Jooh, tuki minulla on jalassa jatkuvasti ulkona mennessä, joko tiukka kompressiosukka tai ihan kunnon nilkkatuki.
Lääkärin mukaan voi olla että on aivan poikki nuo siteet, tosin itse en ehkä tätä usko koska olettaisin silloin että olisi edes jotain kipua?

Pieniä tuntemuksia minullakin, mutta pystyn 100% kehonpainon varaamaan jalalle, kyykkäämään jne mitä olen nyt varovasti koittanut. Tosin ensviikolla selvinnee varmaan enempi ja saan ohjeita miten tätä raaskii rasittaa seuraavan x kuukauden aikana kun paranee. Aiemmin nilkka nyrjähtänyt muutaman kerran, yleensä mennyt vartissa tms ohi epämukavuus sekä kipu, ilman turvotusta yms.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 972
Jooh, tuki minulla on jalassa jatkuvasti ulkona mennessä, joko tiukka kompressiosukka tai ihan kunnon nilkkatuki.
Lääkärin mukaan voi olla että on aivan poikki nuo siteet, tosin itse en ehkä tätä usko koska olettaisin silloin että olisi edes jotain kipua?

Pieniä tuntemuksia minullakin, mutta pystyn 100% kehonpainon varaamaan jalalle, kyykkäämään jne mitä olen nyt varovasti koittanut. Tosin ensviikolla selvinnee varmaan enempi ja saan ohjeita miten tätä raaskii rasittaa seuraavan x kuukauden aikana kun paranee. Aiemmin nilkka nyrjähtänyt muutaman kerran, yleensä mennyt vartissa tms ohi epämukavuus sekä kipu, ilman turvotusta yms.
Luulisin joo että jos aivan poikki olisi niin varmasti olisi kipuja. Samoin voisin kuvitella että jalka jossain suunnassa "retkottaisi" eritavalla kun terve jalka.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Kuinka paljon kreatiinin käyttö voi käytännössä lisätä painoa? Yleensä sanotaan, että noin 1-3kg.

Kysyn siksi, koska aloitin kreatiinin ottamisen 30.4, eli hieman vajaat 4 viikkoa sitten ja siitä hetkestä painoa on tullut lisää noin 5kg liikunta -tai syömistottumusten mitenkään muuttumatta (jatkuvilla miinuskaloreilla ja tarkalla seurannalla). Suurin osa tuosta on tullut viimeisen 1,5 viikon aikana. Ei tuossa kaiketi ole pajon muita mahdollisuuksia kuin että sen täytyy olla nestettä ja sen kyllä myös tuntee kropassa "turvotuksena", mutta voiko kreatiini aiheuttaa kehossa tällaista nestekertymää muualle kuin lihaksiin?

Annostuksena on ollut suositusten mukaisesti viiden päivän ajan 4x6g/vrk ja siitä sitten 5g/vrk.
 
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 131
Kuten jo aiemmin sanoin, jos sinulla on jotain todellista osaamista, niin toki sitä voi jakaa, mutta tuo jatkuva vittuilu ja päteminen riittää ainakin minulle.
Kuten sanoin, saat vapaasti tehdä ChatGPT liikeluetteloa ja käydä työarvauksessa, ei ole mitenkään multa pois ja henkilökohtaisella tasolla sua koitin neuvoa pohtimaan kehityksen kannalta parempaa ohjelmointia/progemalleja ym. ja nopeinta tietä kuntoutumiseen. Selvää aloittelijan uhoa joka hommaan, oot lukenu netistä 2 viikon peruskurssin ja silti kyselet, ymmärrän. Sovitaan sitten etten vastaa mihinkään sun juttuun mitään, niin ei kulu aikaakaan :)
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 609
Sovitaan sitten etten vastaa mihinkään sun juttuun mitään, niin ei kulu aikaakaan :)
Varmaan tosiaan parempi niin, kun ei noista sun jatkuvista, ylimielisistä vittuiluista ole ollut apua muutenkaan. Kannattaa vilkaista peiliin, jos haluat että kaikki eivät pidä noita sun juttuja pelkkänä trollaamisena.

Se aiemmin mainittu "Testo ja Raudo" -vertaus löytyy muuten täältä, jos jotain kiinnostaa:

Ironisesti täältäkin löytyy välistä melkein saman tason juttuja. Mielestäni aika huvittavaa, että niitä yritetään väittää neuvomiseksi. :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.05.2017
Viestejä
2 131
Se on ihan miten sä haluat tekstit tulkita (esim. kaikki kyseenalaistamiset = vittuilua). Livenä jengi uskoo ihan eri tavalla ja on tässä tänä ja viime vuonnakin autettu treeniporukassa kansallisen tason mestariksi (ja samoista porukoista joskus joku pm:nkin saanut ja em:issä ollut) ja mitaleille junnuja jne. (parit varttuneemmat on lähtenyt masterssiin kisaamaan). Sillain tosi etuoikeutettu olen ollut, että saanut treenata/jutella aika paljon loistavien sm/pm/em-painonnostajien, yu-veteraanien maailmanmestarien, erään olympiapurjehtijan kans treenailtu paljon aikoinaa , motocrossareiden, crossfittareiden jne. kanssa ja nähnyt aika monelta kantilta paljon erilaista lähestymistapaakin.

Eihän täällä mitään juurta jaksaen jaksa (ja kirjoja ym. on jo valmiiksi niin ei kannata pitkästi sepustaa), kuhan nyt nopeasti kommentoinut päälinjauksia miten kantsis JOS haluis...Salilla tietysti ihan eri lähtökohta kun lahjakkaat tuppaa hakeutumaan lahjakkaiden/voimakkaiden seuraan kyseleen ja imemään kokemuksien tuomia tietoja. Onhan siellä se toinenkin puoli, joka kysyy muttei usko ketään/mitään kuitenkaan ja sit saa seurata kun pahimmillaan superlahjakaskin kaveri pilaa potentiaalinsa / kyllästyy / lopettaa koska internet/Sheiko/Smolov/youtube/vamma/tukko bla bla.
 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 038
mä olen sitä mieltä että kannattaa jättää BAO-dietiit ym maksulliset jutut pois. Se ei ole oikotie onneen. Se on käytännössä mahdoton tehtävä, että lihas korvaisi jollain tapaa rasvan.

Se on joko syödä enemmän kuin kuluttaa tai sitten syödä vähemmän kuin kuluttaa. Ensimmäisellä vaihtoehdolla lihas kasvaa mutta myös rasva. Toisella vaihtoehdolla sitten pyritään vähentämään rasvaa enemmän kuin lihaksia.
Olen samaa mieltä jossain määrin, mutta nämä prosessit on silti mahdollisia erityisesti aloittelijoilla. Voimaharjoittelu on ensisijaisesti kehon adaptaatiomekanismi ympäristön muuttuneisiin vaatimuksiin ja mitä enemmän on hyödyntämätöntä potentiaalia niin sitä helpommin lihas kasvaa, kun se saa sopivia ärsykkeitä.

Lihaskudoksen rakentaminen vaatii fysiologisesti lähestyen muistaakseni vettä, energiaa ja aminohappoja ja näitä kaikkia on kehossa saatavilla myös miinuskaloreilla sikäli kun energiaa voidaan ottaa rasvakudoksesta ja aminohappoja ruoasta, vesi onkin sitten ihan vetenä. Hormonaaliset ja neurologiset vasteet harjoittelulle muuttuvat lihasmassan, ärsykkeiden toistumisen ja varastoidun energian (rasva) mukaan varmaankin siihen suuntaan, että tuo ei ole yhtä helppoa enää vuosien treenin jälkeen, mutta monet tuntuu kyllä olevan sitä mieltä, että suotuisissa olosuhteissa lihaskasvua saadaan aikaan myös kulutuksen mukaan syömällä edistyneidelläkin treenaajilla.

Rasvan palaminen ja lihaksen kasvaminen ovat erillisiä prosesseja, jotka eivät riipu toisistaan muuten kuin siinä mielessä, että toinen on katabolinen prosessi ja toinen anabolinen prosessi ja noin yleisesti kyllä elimistössä on enemmän anabolisia prosesseja kun syödään yli kulutuksen ja päinvastoin, mutta tämä ei ole mikään absoluuttinen kyllä-ei -tilanne, jossa voidaan vain joko hajottaa tai muodostaa kudosta, vaan molempia tapahtuu joka päivä samaan aikaan.

Se, että sanotaan olevan joku recomp-mekanismi tai kiinteytymisprosessi niin sehän nyt on ihan paskaa, rasva ja lihas on eri asioita eikä toisesta muutu toista, vaikka miten päin asiaa pyörittäisi.
 
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
428
Kuinka paljon kreatiinin käyttö voi käytännössä lisätä painoa? Yleensä sanotaan, että noin 1-3kg.

Kysyn siksi, koska aloitin kreatiinin ottamisen 30.4, eli hieman vajaat 4 viikkoa sitten ja siitä hetkestä painoa on tullut lisää noin 5kg liikunta -tai syömistottumusten mitenkään muuttumatta (jatkuvilla miinuskaloreilla ja tarkalla seurannalla). Suurin osa tuosta on tullut viimeisen 1,5 viikon aikana. Ei tuossa kaiketi ole pajon muita mahdollisuuksia kuin että sen täytyy olla nestettä ja sen kyllä myös tuntee kropassa "turvotuksena", mutta voiko kreatiini aiheuttaa kehossa tällaista nestekertymää muualle kuin lihaksiin?

Annostuksena on ollut suositusten mukaisesti viiden päivän ajan 4x6g/vrk ja siitä sitten 5g/vrk.
Muutaman kilon voi kerätä nestettä, riippuen ruokailutottumuksista, treenaako ja tietenki myös kehon painosta. Se mitä muutama kenenkin kohdalla tarkoittaa on kovin yksilöllistä ja riippuu monesta asiasta. 50kg kaveri tuskin kerää samaa määrää nestettä kiloissa kun 100kg kaveri. Tuollaisella överitankkauksella varmasti saa ison määrän nestettä nopeasti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
217 256
Viestejä
3 858 390
Jäsenet
66 459
Uusin jäsen
KaiVonVeivi

Hinta.fi

Ylös Bottom