Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Kommentoin vielä, että Binance tasaisin väliajoin laittaa ainakin mobiiliappsiin ilmoituksen, ettei koskaan lähetä mitään tällaisia tiedotteita SMS- eli tekstiviestin kautta. Itsekin olen noita saanut tasaisin väliajoin ja alkuun mietin, pitäisikö niihin jotenkin reagoida, nykyisin on helppo antaa olla suoralta kädeltä. Viimeksi tänään tuli joku tollanen kyseenalainen tekstiviesti.Ok. Kiitos nopeasta vastauksesta. Tuo että tuli samasta numerosta sai vähän paniikkia nousee. 12h yövuoro takana ja tulee viesti mikä herättää ja vähän ihmeissään että mitä nyt.
Kiitos ja kumarrus
Omasta proof of address-sähläyksestä on jo aikaa, mutta muistaakseni se oli niin, että tiedostomuoto oli ratkaiseva. Eli minäkin laitoin sähkölaskun, mutta ensin kuvana (jpg jos oikein muistan), jonka se lähettäessä hyväksyi, mutta ei sitten kuitenkaan. Pdf hyväksyttiin samantien, enkä usko, että ongelma oli kuvanlaadussa tms.Mitäs suomalaiset ovat laittaneet Coinbaseen "proof of address" -dokumentiksi? Nyt kokeiltu tiliote ja sähkölasku, ei kelpaa. Kielestähän se kait on kiinni kun haluaisi englanninkielisen dokkarin?
Jottei liian vaikeaa ole niin kolmen yrityksen jälkeen pitää aina 24h odotella että saa kokeilla onneaan uudelleen...
Ei ole näin vaikeaa muilla sivustoilla ollut.
Tulee. Olisiko joku kryptopalvelu vuotanut tai sitten ihan sattumalta valitsevat noita numeroita. En oo kokeillut olla ryhmässä tarpeeksi pitkään että tietäisi mikä huijaus toi onTuleeko teille random whatsapp krypto ryhmään lisäyksiä? Mulla tulee välillä jotain binance crypto ryhmiä johonka mut on lisätty. Raportoin ja poistun välittömästi noista.
Omasta proof of address-sähläyksestä on jo aikaa, mutta muistaakseni se oli niin, että tiedostomuoto oli ratkaiseva. Eli minäkin laitoin sähkölaskun, mutta ensin kuvana (jpg jos oikein muistan), jonka se lähettäessä hyväksyi, mutta ei sitten kuitenkaan. Pdf hyväksyttiin samantien, enkä usko, että ongelma oli kuvanlaadussa tms.
Valitettavasti tulee (tai tuli itse asiassa kerran, jonka jälkeen estin Whatsappissa ryhmiin lisäämisen!) samoin kuin kaikenlaista tekstiviestikrääsää silloin tällöin. Mulla on paha epäilys, että nimenomaan Binancesta se puhelinnumero on jotenkin alun perin vuotanut, koska Binanceen liittymisen jälkeen noita on alkanut tulemaan.Tuleeko teille random whatsapp krypto ryhmään lisäyksiä? Mulla tulee välillä jotain binance crypto ryhmiä johonka mut on lisätty. Raportoin ja poistun välittömästi noista.
Tulee noita tännekin vähintään kerran kuussa vaikka en ole koskaan ollut Binancen asiakas.Valitettavasti tulee (tai tuli itse asiassa kerran, jonka jälkeen estin Whatsappissa ryhmiin lisäämisen!) samoin kuin kaikenlaista tekstiviestikrääsää silloin tällöin. Mulla on paha epäilys, että nimenomaan Binancesta se puhelinnumero on jotenkin alun perin vuotanut, koska Binanceen liittymisen jälkeen noita on alkanut tulemaan.
Niin, tarkoitin, että kaikenlaista Binanceen liittyvää "häirintää" tulee ja siksi jotenkin epäilyttää, että Binancelta se numerokin olisi vuotanut, kun tietävät lähestyä Binancen asiakkaita...Tulee noita tännekin vähintään kerran kuussa vaikka en ole koskaan ollut Binancen asiakas.
Tämmönen on suositeltu toimenpide:Minut lisätään kerran kuukaudessa johonkin saatanan Binance-ryhmächattiin Whatsappissa.
Tuli todella kelju fiilis siitä ryhmästä nimenomaan, koska siellä sitten kuka tahansa ventovieras voi ottaa numeroita talteen. Tosiaan sen jälkeen selvitin, mitä asialle voisi tehdä ja ihan yleiset tietoturvasuositukset ovat sellaiset, että kannattaisi estää tuntemattomien lisääminen ryhmiin. Eli vain yhteystiedot voivat lisätä sut ryhmiin. Käsittääkseni toi kuitenkin toimii niin, että jos nyt ihan joku järkeväkin ryhmään liittyminen tulee, niin siitä saa kuitenkin ilmoituksen, jolloin voi päättää, haluaako liittyä vai ei.
Tämmönen on suositeltu toimenpide:
Vuosihan alkoi taas vauhdilla, luultavasti juuri spot ETF-spekulaatioiden vauhdittamana. Nyt ne mahdollisesti sitten ainakin siirtyy, spekulaatiot kieltämisestäkin taas nousseet. Mutta kurssi palautuu taas:Jaahas se olis sit takki -> ovi ja kotio. Cryptot peruttu.
The ‘Rug Pull Of The Decade’—Bitcoin ETF Denial Fears Suddenly Crash The Price Of Bitcoin, Ethereum, XRP And Solana
The bitcoin price has dropped around 10%, while ethereum, XRP and solana are all down between 8% and 15%...www.forbes.com
Seuraavien vuosien aikana tulee tuo isoin muutos. Mitä nyt on lukenut ja kuunnellut niin JOS jenkkien isoja rahastoja(esim eläke) alkaa laittamaan vaikka 5% osuuden BTC etf:fiin niin nousu on melkein pakollinen. Myös tuo Grayscale laittoi oman normaali feensä 1,5% --> 0,5%.Bitcoin SPOT ETF:t hyväksytty, ensimmäisten kaupankäynti alkaa jo tänään 11.1. torstaina:
"WASHINGTON/NEW YORK, Jan 10 (Reuters) - The U.S. securities regulator on Wednesday approved the first U.S-listed exchange traded funds (ETFs) to track bitcoin, its Chair Gary Gensler said, in a watershed for the world's largest cryptocurrency and the broader crypto industry.
The agency approved applications, including from BlackRock (BLK.N), Ark Investments and 21Shares (ABTC.S), Fidelity, Invesco (IVZ.N), and VanEck, among others, according to a notice on its website. Some products are expected to begin trading as early as Thursday."
Ei ollut vielä tänään hirveää hyppäystä, ilmeisesti oli siis vuodenvaihteen hyppäyksessä jo loputkin hinnoiteltu ainakin tähän hätään. Nyt sitten jää nähtäväksi, mikä vaikutus pitemmällä tähtäimellä on.
Seuraavien vuosien aikana tulee tuo isoin muutos. Mitä nyt on lukenut ja kuunnellut niin JOS jenkkien isoja rahastoja(esim eläke) alkaa laittamaan vaikka 5% osuuden BTC etf:fiin niin nousu on melkein pakollinen. Myös tuo Grayscale laittoi oman normaali feensä 1,5% --> 0,5%.
Bitcoinin volatiliteetti on ollut hyvin pientä vrt. rahoitusmarkkinat, niin kyllä tällä voi olla iso merkitys. Yllättävän matalilla kuluilla meinataan myös lähteä liikkeelle, BlackRockin IBIT esim. 0,25 %, nyt alkuun vuoden verran "bonustarjouksena" 0,12 %. Tule kyllä mieleen kerettiläisiä ajatuksia sijoittaa jatkossa ETF:n kautta, olisi se yllättävän leppoisa vaihtoehto kirjanpidollisesti ja veroteknisesti. Tunnettuja BlackRockkiin verrattavissa olevien firmojen Bitcoin SPOT ETF:ä ei vaan taida olla Euroopassa vielä liikkeellä?Tästä noususta tulee eeppinen (miljoonaan asti helposti) jos jenkkien eläkeyhtiöt sijoittavat vähänkin. Vähän eri tason taskut siellä kuin espoolaisella teekkarilla tai taksikuskilla.
Mikä mahtaa olla tämän hetken paras kryptokortti cashbackin kannalta? Plutuksella nousee kuukausiveloitus tässä kuussa
Mikä mahtaa olla tämän hetken paras kryptokortti cashbackin kannalta? Plutuksella nousee kuukausiveloitus tässä kuussa
Miten crypto-kortti eroaa tavallisesti pankkikortista? Voinko tuolla crypto-kortilla käydä maksamassa ruokaostoksia kaupassa ja se vähentää bitcoineja crypton tililtä suoraan?Crypto.comin virtuaalikortti tuli ja fyysinen jo postissa. Melkein pari kk siinä kestikin. Binancen kortti meni kiinni joulukuussa.
Hyvältä näyttää bitcoin ennustuskäyrät, ETF:iin valuu rahaa kiihtyvällä tahdilla ja se näkyy pian kurssissa jos ei mitään yllättyksiä tule.
Käyttää niitä cryptoja mitä olet siirtänyt kortille ja muuntaa sen hetkisen kurssin euroiksi. Suurin osa taitaa olla ihan debit kortteja eli kortille tulee olla siirretty riittävästi cryptoja.Miten crypto-kortti eroaa tavallisesti pankkikortista? Voinko tuolla crypto-kortilla käydä maksamassa ruokaostoksia kaupassa ja se vähentää bitcoineja crypton tililtä suoraan?
Ompa kätevä. Tulisikohan tälläinen joskus ihan suomalaiseen pankkiin saataville?Käyttää niitä cryptoja mitä olet siirtänyt kortille ja muuntaa sen hetkisen kurssin euroiksi. Suurin osa taitaa olla ihan debit kortteja eli kortille tulee olla siirretty riittävästi cryptoja.
Kraken on ainakin ihan hyväCoinomotion, Kraken, Northcrypto, Binance
Tutkin näitä asioita niin Kraken näyttää omasta mielestä yksinkertaisimmilta käyttää kun kävin jokaista testaamassa. Mutta onko tämä sitten bitcoinin tai etheriumin ostamiseen se hyvä vaihtoehto? Kun jokaisessahan on omia kuluja. Vai mitä sivua itse käytät jos ostat kylmälompakkoon talteen? Ihan vain jostain muutamasta tuhannesta eurosta olisi vain puhe.
Coinomotion, Kraken, Northcrypto, Binance
Tutkin näitä asioita niin Kraken näyttää omasta mielestä yksinkertaisimmilta käyttää kun kävin jokaista testaamassa. Mutta onko tämä sitten bitcoinin tai etheriumin ostamiseen se hyvä vaihtoehto? Kun jokaisessahan on omia kuluja. Vai mitä sivua itse käytät jos ostat kylmälompakkoon talteen? Ihan vain jostain muutamasta tuhannesta eurosta olisi vain puhe.
Itse ilmoittaisin oman oikeusturvan kannalta tapahtumat silloinkin, kun pääomatuloa tulee alle rajan. Veroa ei silloin mene, mutta onpahan dokumentoitua faktaa jos verottaja alkaa myöhemmin perään kyselemään.Anteeksi jos viellä häiritsen. Saiko virtuaalivaluuttoja myydä ilman tiedottamista verottamoon jos myyntiä tapahtuu 12kk aikana alle 1000 eurolla? Vai onko jokainen myynti verotettavaa? (tarkoitan että muuttaa euroiksi pankkitilille)
Riittääkö jos ilmoittaa ostopäivämäärän ja kyseisen päivän kurssin millä on ostanut sekä määrän mitä on ostanut,
sekä myyntipäivämäärä ja kyseisen päivän kurssi jolla on myynyt sekä myyntimäärän?
Huomasin että tuolta saa myös ladattua tietokoneelle sheetin tiedostona jossa näkyy jokainen toimenpide, että pitääkö se toimittaa?
Tähän ajatukseen tuon Monero-sijoituksen aikanaan perustinkin. Toisaalta jos kyseisen valuutan käyttämisestä tulee peruskäyttäjälle liian hankalaa, niin se kyllä tulee näkymään suosiossa aika vahvasti. Luulisin. Eihän näistä näköjään voi mitään koskaan tietää Eikä korkea volatiliteetti nyt varmaan näitä enimmäkseen säilöville diilereillekään ole ihan onglematon juttu.Jos Monero oikeasti on suosittu väline käyttöannosten ostamiseen, niin eiköhän se kurssi toivu entiselleen. Oikea käyttö reaalimaailmassa muuhunkin kuin ponzeihin ja NFT-apinoihin on melkoinen vahvuus kryptoissa.
Tahtia hieman hidastaa Grayscalen kovat myynnit, on tainnut olla joka päivä ulospäin rahavirrat siellä. Suurimmaksi osaksi muihin on kuitenkin virrannut rahaa enemmän sisään, taisi olla tähän astinen netto 1,5 miljardia sisään vaikka samaan aikaan Grayscalesta tullut ulos 6,1 mrd.Crypto.comin virtuaalikortti tuli ja fyysinen jo postissa. Melkein pari kk siinä kestikin. Binancen kortti meni kiinni joulukuussa.
Hyvältä näyttää bitcoin ennustuskäyrät, ETF:iin valuu rahaa kiihtyvällä tahdilla ja se näkyy pian kurssissa jos ei mitään yllättyksiä tule.
Miten crypto.comista jos käyttää sitä debit-korttia suoraan maksuissa. Nehän ei taida edes näkyä missään jos kaupasta ostaa leipää bitcoineja käyttäen.Itse ilmoittaisin oman oikeusturvan kannalta tapahtumat silloinkin, kun pääomatuloa tulee alle rajan. Veroa ei silloin mene, mutta onpahan dokumentoitua faktaa jos verottaja alkaa myöhemmin perään kyselemään.
Virtuaalivaluuttakaupat voi laittaa verottajan ohjeen mukaan sähköiseen veroilmoituksen. Jos kauppoja on vähän voi ilmoittaa jokaisen kaupan erikseen kuten kirjoitit, eli osto- ja myyntipäivä, määrä, kurssi ja syntynyt luovutusvoitto tai luovutustappio. Tai sitten voi ilmoittaa koko vuoden tapahtumat yhdessä ja liitteeksi tuo lista yksittäisistä kaupoista. Jälkimmäisessä tapauksessa jos on verovuonna tehnyt sekä voitollisia että myös tappiollisia kauppoja, pitää ilmoittaa ne erikseen ja laittaa kaksi liitettä. Toiseen voitolliset myynnit ja toiseen tappiolliset.
Virtuaalivaluuttojen verotukselle on ketju: Kryptovaluuttojen verotus
omatunto tai tyhmyys varmaanMiten crypto.comista jos käyttää sitä debit-korttia suoraan maksuissa. Nehän ei taida edes näkyä missään jos kaupasta ostaa leipää bitcoineja käyttäen.
Crypto.com on kuin mikä tahansa kryptopörssi siinä suhteessa. Saa exportattua omat tapahtumat ulos, sisältäen korttimaksut ja kortille tulleet cashbackit. Ainakin noin se on aiempina vuosina toiminut. Verottaja saa sieltä kysymällä tiedot siinä missä muistakin pörsseistä.Miten crypto.comista jos käyttää sitä debit-korttia suoraan maksuissa. Nehän ei taida edes näkyä missään jos kaupasta ostaa leipää bitcoineja käyttäen.
Miten crypto.comista jos käyttää sitä debit-korttia suoraan maksuissa. Nehän ei taida edes näkyä missään jos kaupasta ostaa leipää bitcoineja käyttäen.
Mites tämä juttu nyt menee Bitcoin-maailmassa, kun katselin noita siirtokuluja wallettiin. Lokakuussa olin tehnyt siirtoja ja kulut oli n. 10000 satoshia. Nyt kun katson jostain block explorerista, niin siirtokuluiksi näytetäänkin 57000 satoshia? Ja dollareiksi laskettuna kulut lähes 10-kertaiseksi vrt. alkuperäinen. Miten nuo satoshit voivat vaihtua siirtohetkeen nähden, dollarikurssin kyllä ymmärrän, kun se riippuu Bitcoinin arvosta?
Kiinnostuin asiasta tämän ns. "dust-ilmiön" takia, eli että siirtokulut nousevat siirrettävää erää suuremmaksi. Käsitin siis niin, että jos nyt nostaisin vaikka 2000 € arvosta Bitcoinia walletista, mutta siinä mukana on tuo 50 € erä, niin se ei välttämättä suostu sitä siirtämään, jos siirtokulut ovat yli sen 50 €?
Mulla oli siellä yksi n. 50 € osto, jolle laskennallisesti oli nyt määritetty n. 24 € siirtokulut, ne menivät kyllä oikeasti jonkun kampanjan ansiosta kuluitta aikanaan. Niin voiko tässä joskus käydä niin, että en saa tuota 50 € erää nostettua ulos, jos siirtokulut jossain tilanteessa nousevat sitä 50 € kovemmaksi?
Olen siis ymmärtänyt oikein tuon muun osan vaikka siirtokulua ihmettelinkin. Ja asia on myös niin että jos tulevaisuudessa siirtokulu olisi tosiaan vaikka 100 e niin tuo yksi 50 e erä jäisi silloin siirtämättä vaikka olisin siirtämässä kokonaisuutena esim. 2000 e edestä Bitcoinia?Jos siis jostain pörssistä olet ostanut bitcoinia ja siirtänyt omaan wallettiin niin se sinulle maksanut siirtokulu näkyy sieltä pörssin kautta koska se on heidän oma määrittämä maksu jonka he verottaa sinulta.
Kun katot block explorerista ni siellä saattaa näkyä ihan muu luku mutta se on se "oikea siirtokulu" jonka he on joutunut maksamaan siirrosta.
Ja kyllä jos olet tehnyt 50€ siirron base chain lompakkoon eli ei mihinkään lightningiin niin se on niin pieni summa että tulevaisuudessa sen koko arvo menee todennäköisesti pelkkään siirtokuluun.
Mites tämä juttu nyt menee Bitcoin-maailmassa, kun katselin noita siirtokuluja wallettiin. Lokakuussa olin tehnyt siirtoja ja kulut oli n. 10000 satoshia. Nyt kun katson jostain block explorerista, niin siirtokuluiksi näytetäänkin 57000 satoshia? Ja dollareiksi laskettuna kulut lähes 10-kertaiseksi vrt. alkuperäinen. Miten nuo satoshit voivat vaihtua siirtohetkeen nähden, dollarikurssin kyllä ymmärrän, kun se riippuu Bitcoinin arvosta?
"Tässä siis näkynee Binancen ja Trust Walletin yhteistyö eli Binance ei veloittanut multa koko siirtokulua vaan se meni heidän piikkiinsä?"