
Yle: Ympäristöministeri haluaa hanhille omat pellot | Verkkouutiset
Yle: Ympäristöministeri haluaa hanhille omat pellot | Verkkouutiset

Tarviiko hanhet jonkun valokyltin että näkeevät korkealta kun lentäävät yli?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
En jaksa enää tätä paikallinen sopiminen-lässytystä. Suomessa voidaan edelleenkin sopia monia asioita paikallisesti. Omassa työpaikassakin on sovittu työajoista, tauoista, viikonlopuista, korvauksista, työaikapankeista, ties mistä. Jos koko asian kakku on että voi palkkaa sopia alaspäin niin sanoisivat sen edes suoraan. Ja silloinkin huom. sopia. Jopa on sovittu niistä palkankorotuksistakin että myöhästetäänkö niitäkin vaikka esim. vuodella.
En jaksa enää tätä paikallinen sopiminen-lässytystä. Suomessa voidaan edelleenkin sopia monia asioita paikallisesti. Omassa työpaikassakin on sovittu työajoista, tauoista, viikonlopuista, korvauksista, työaikapankeista, ties mistä. Jos koko asian kakku on että voi palkkaa sopia alaspäin niin sanoisivat sen edes suoraan. Ja silloinkin huom. sopia. Jopa on sovittu niistä palkankorotuksistakin että myöhästetäänkö niitäkin vaikka esim. vuodella.
Totta hitossa kyse on palkan sopimisesta alaspäin kun nyt itsekin tuot selvästi ilmi, että se on ainoa asia mihin joustoa ei löydy. Ja sopimisesta nimenomaan, huom. Sovitaan että tehtäisiinkö työtä mahdollisesti alemmalla palkalla ja vaakakupissa mahdollisesti on "ei työtä".
Varmaan riippuu ihan firmasta...No, pitäisikö se sanoa sitten suoraan...Ja kertoa vaikka mistä määristä puhutaan. Varmaan ihmiset alkavat yskimään jostain 30% alennuksista. Tämä siis ihan heittona.
No, pitäisikö se sanoa sitten suoraan...Ja kertoa vaikka mistä määristä puhutaan. Varmaan ihmiset alkavat yskimään jostain 30% alennuksista. Tämä siis ihan heittona.
Mitä muuta se kenellekään tarkoittaa?
Jos poliitikko puhuu "paikallisesta sopimisesta", kaikki tietää jo mistä on kyse. Ei tartte puhua joka kerta "paikallisesta sopimuksesta mahdollistaen myös palkan alentamisen".
Useimmat väitän että ei tiedä.
Jos noin on, kannattaisi jokaisen omaan markkina-arvoonsa ja potkujen osuessa nopeaan työllistymiseen uskovan kynsin hampain vastustaa paikallista sopimista.No miksi sitä vastaan sitten pitää hangoitella niin hitosti jos se kerta tarkoittaa sille duuni-reijolle, että sovitaan paikallisesti röökitauot ja tuunko ylitöihin vai en?![]()
Asioilla on nimiä ja kiertoilmauksia. Kun mietitään porukalle potkuja, puhutaan yt-neuvotteluista ja kun sellaiset on tiedossa, puhutaan synergiaeduista jne. Jos näitä ei osaa niin heikosti menee.
Jos noin on, kannattaisi jokaisen omaan markkina-arvoonsa ja potkujen osuessa nopeaan työllistymiseen uskovan kynsin hampain vastustaa paikallista sopimista.
Ja jokaisen, joka ei oikein usko omiin uudelleentyöllistymismahdollisuuteensa, kannattaa sitä (tai ainakin niellä se).
Se toki riippuu alasta. Huolimatta siitä, että joillain aloilla paikallista sopimista on paljonkin, on aloja, joilla sitä on vähemmän tai ei ollenkaan. Ja vääntö paikallisesta sopimisesta koskee erityisesti järjestäytymättömiä työnantajia.Jos miten on? Viestissäni esitin kysymyksen ja lisäksi totesin, että asioista puhutaan yleensäkin vähän kiertoilmauksin.
Markkina-arvoonsa vahvasti uskova yleensä on jo "paikallisen sopimisen" piirissä, niin palkan kuin joustojenkin osalta.
Britanniahan jo näytti kuinka kannattavaa se olisi (vastaus: ei kovin kannattavaa). Vai meneekö tää euroskeptikoilla nyt niin kuin kommunisteilla, että kun kommunistinen maa yksi toisensa jälkeen osoittautui ihan paskaksi, niin kommunistit vaan kohautteli olkia että niin mutta siellä maassa ei ollutkaan tarpeeksi todellista kommunismia.Eurosta ja EU:sta pitäisi päästä eroon. Talous ei siitä nouse jos maksamme Italian velkaa pois, ja pelastamme välimeren maat yksi toisensa jälkeen.
Tämä on ihan hyvä huomio. "Paikallisen sopimisen" ajatuksena siis lienee laskea yksityisten matalapalkka-alojen palkat sellaiselle tasolle, ettei palkalla elä, minkä seurauksena valtio rientää apuun maksamalla palkan ja toimeentulovaatimuksen välisen erotuksen.Niin kauan kuin meillä on antelias sosiaaliturva jossa vastiikkeetonta rahaa jaellaan ja lepsut asumistuet, niin en usko että palkat oikeasti putoaisivat pettuleipä tasolle.
Sekin päivä tulee kyllä vielä varmasti vastaan, kunhan Suomen valtio tarpeeksi velkaantuu ja kun luottoluokitus nollassa niin eipä enää Marin pysty ottamaan kymppimiljardin lainoja millä maksetaan helsinkiläisille poskettomat asumistuet (mitkä lähes kaikki virtaa ulkomaalaisten asuntosijoittajien pusseihin)
Eurosta ja EU:sta pitäisi päästä eroon. Talous ei siitä nouse jos maksamme Italian velkaa pois, ja pelastamme välimeren maat yksi toisensa jälkeen.
Ei tarvitse olla taloustieteen tohtori ymmärtääkseen, että tämä ajatus on aivan syvältä ja täydellisen toimimaton. Korttitalo kaatuu siinä vaiheessa kun valtio ei saa enää velkaa, eikä siihen ole enää kovin pitkä aika
Miten tuon nyt ottaa.Saatat joutua ihan hetken odottamaan Suomen ollessa maailman luottokelpoisin valtio ja velkakirjojen takoessa kuukausi kuukaudelta uusia ennätyksiä negatiivisen koron osalta![]()
Sitä en ymmärrä miksi julkista taloutta ei voi karsia oikein kunnolla. Ammuttas kädet vaikka ensin irti. Se vaan paisuu ja kasvaa kokoajan ja se on ok. Kenellekkään ei edes tule mieleen sitä pienentää.
Listasit ” identiteettisekoiluja, kuvitteellista maailmanparantamista ja hyvesignalointia oman kansan kustannuksella, sekä muita äärimmäisiä sekoiluja.”No niin, tuossahan se kaikki selitetään juurikin tänään Vihreiden oman puoluekokouksen linjaamana, kuten sanoin. Ja kommentteja lukemalla moni muukin on huomanut ihan saman. Eli sen mitä Vihreät on nykyään. Mutta onko tämäkin taas järjetöntä "olkiukottamista"?
![]()
Puoluekokoukset | Vihreiden puoluekokous hyväksyi uuden periaateohjelman, puolueen linja perustuu seuraavan kahdeksan vuoden ajan reiluuteen, rasismin vastustamiseen ja sydämen sivistykseen
Puoluekokouksen mukaan kannabislakien uudistamistarpeista on tehtävä selvitys.www.hs.fi
Muistanko aivan väärin, kun muistelen, että aiemmin olet toivonut devalvaatiota eli palkkojen alennusta Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi? Nytkö se onkin huono juttu?Jos puhutaan "paikallisen sopimisen" lisäämisestä, niin minusta pitäisi sitten sanoa suoraan, että mitä sillä tarkalleen ottaen lähdetään hakemaan.
Monella yksityissektorin alalla on sovittu monista asioista paikallisesti jo niin kauan kun minä tiedän ja muistan. Ja tämä koskee kaikenlaista haalarihommista kauluspaita päällä tehtäviin duuneihin. Itse en edes tiedä, mitä TES sanoo palkastani ja onko esimerkiksi kaikki työsopimuksessani mainitut klausaalit TES:n mukaisia.
Henkilökohtainen veikkaus on, että "paikallinen sopiminen" tarkoittaa sitä ajaville tahoille sisäisen inflaation toteuttamista palkkoja alentamalla ja muuttamalla työ "tule sitten kun tarvitaan" -tyyppiseksi. Ja tämä nimenomaan yksityissektorin aloilla, jotka ovat jo ennestään matalapalkkaisia.
Yksi suurimmista kustannustaso-ongelman root causeista on valuuttamme Euro. Mutta kun tätä tosiasiaa ei haluta myöntää, eikä sille haluta tehdä mitään, niin sitten laitetaan suurehko osa yksityissektorin työntekijöistä tekemään duuni palkalla, jolla elää vain pettuleipää syömällä.
Demarit toivat takaisin turhan työkkäripelleilyn, josta päästiin eroon ~10 vuotta sitten ja saatiin säästöjä. Se onkin taas kiva, että laitetaan työttömät turhaan ilmoittautumaan työkkäriin. Ja molempia vituttaa aivan yhtä paljon, työkkärin henkilöstöä sekä työtöntä. Tai ainakin melkein, koska toinen näistä saa palkkaa siitä turhasta vitutuksesta.Lähinnähän se on sitä turhaa byrokatiaa. Nytkin palkataan tuhat uutta asiakaspalveliaa työkkäriin käsittelemään 4hakemusta jotka pitää kuussa tehä. Eli mikä tässä on nii vaikeeta. Lapsetkin voidaan opettaa etänä jos halutaan. Kyllähän kaikki kyläkoulut jo nyt suljetaan. Ja se säästö on kuin kusi hpusuissa talvella. Pitäs reilusti laittaa nykyset himmelit alas ja uutta tilalle.
Se ei välttämättä tarkoita palkkojen alenemista, mutta tarvittaessa sitäkin. Se, että on kaksi saman alan tehdasta, ei tarkoita että molemmissa on välttämättä oikeasti varaa maksaa samaa palkkaa. Varsinkaan jos on lähdössä vasta alalle kilpailemaan. Hyvin vaikea olisi lähteä perustamaan vaikka kilpailevaa paperitehdasta Suomessa. Tiedän, että hyvin mielikuvituksellinen esimerkki kun markkinat ovat nyt muutenkin huonot ja kysyntä laskee, mutta työntekijäkustannukset ovat aivan liian korkeat lähteä esimerkiksi tuolle alalle. Ja väitän, että kaikkien kannalta olisi parempi jos voisit perustaa mahdollisesti kannattavan yrityksen Suomeen ja saisit vielä työllistettyä töitä tarvitsevia ihmisiä. Mitä hävittävää siinä olisi, jos sinun tehtaallasi työntekijä saisi 45t/a ansiotuloja vuorotyössä vaikka kilapilevilla tehtailla saa keskimäärin 60t/a, mikäli tämä olisi työntekijöidesi kannaltakin ihan hyväksyttävää. Eli siis palkat olisi paikallisesti ja jopa yksilöllisesti sovittu. Parempi tuokin olisi jossain syrjäseudulla työntekijälle, kuin toisena vaihtoehtona maata kotona vetämässä kalsarikännejä kun työpaikat ovat hävinneet. Mikäli sinun tarjoamasi palkka ei houkuta ainuttakaan työntekijää, niin sitten on peiliinkatsomisen paikka. Yrityksen perustamis- ja alallenousukynnys ovat kovin suuret, kun isot pitkään toimineet kilpailijafirmat ovat tukevasti jo alalla.Henkilökohtainen veikkaus on, että "paikallinen sopiminen" tarkoittaa sitä ajaville tahoille sisäisen inflaation toteuttamista palkkoja alentamalla ja muuttamalla työ "tule sitten kun tarvitaan" -tyyppiseksi. Ja tämä nimenomaan yksityissektorin aloilla, jotka ovat jo ennestään matalapalkkaisia.
Tämä on sitä vastuunkantoa. Ei kiinnosta ketään. Tai voihan se olla että siellä ei tiedetä asiasta mitään.Yle pyysi Lintilältä haastattelua aiheesta. Hän kieltäytyi siitä vedoten siihen, että Terrafamen toiminta kuuluu nykyisin työministeri Tuula Haataisen (SDP.) vastuulle. Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrottiin Ylelle, ettei ministeri Haatainen toistaiseksi anna kommenttia aiheesta.![]()
Uusi tietovuoto: Suomen valtion kaivoskumppanista lukuisia rahanpesuilmoituksia – Terrafamen osakas ollut vuosia pankkien erityistarkkailussa
Pankit raportoivat Terrafamesta kolmanneksen omistavan Trafiguran epäilyttävästä rahaliikenteestä rahanpesua valvovalle yhdysvaltalaisviranomaiselle.yle.fi
Hallitus taas pyörteissä
Enemmänkin edellinen hallitus...Yle pyysi Lintilältä haastattelua aiheesta. Hän kieltäytyi siitä vedoten siihen, että Terrafamen toiminta kuuluu nykyisin työministeri Tuula Haataisen (SDP.) vastuulle. Työ- ja elinkeinoministeriöstä kerrottiin Ylelle, ettei ministeri Haatainen toistaiseksi anna kommenttia aiheesta.![]()
Uusi tietovuoto: Suomen valtion kaivoskumppanista lukuisia rahanpesuilmoituksia – Terrafamen osakas ollut vuosia pankkien erityistarkkailussa
Pankit raportoivat Terrafamesta kolmanneksen omistavan Trafiguran epäilyttävästä rahaliikenteestä rahanpesua valvovalle yhdysvaltalaisviranomaiselle.yle.fi
Hallitus taas pyörteissä
Enemmänkin edellinen hallitus...
Mutta taitaa valtioilla ylipäätään olla vaikeata näiden kanssa, ihan niin kuin on pankeillakin.
Voi saada paremman kuvan siitä periaateohjelmasta, jos lukee sen itse ohjelman eikä toimittajan artikkeliin tekemiä nostoja. Niihin yleensä kuiteknin nostetaan niitä yllättävämpiä ja raflaavampia asioita. Se että vihreiden periaateohjelmassa puhutaan luonnonsuojelusta ei taida olla hirveän yllättävää tai raflaavaa.No niin, tuossahan se kaikki selitetään juurikin tänään Vihreiden oman puoluekokouksen linjaamana, kuten sanoin. Ja kommentteja lukemalla moni muukin on huomanut ihan saman. Eli sen mitä Vihreät on nykyään. Mutta onko tämäkin taas järjetöntä "olkiukottamista"?
![]()
Puoluekokoukset | Vihreiden puoluekokous hyväksyi uuden periaateohjelman, puolueen linja perustuu seuraavan kahdeksan vuoden ajan reiluuteen, rasismin vastustamiseen ja sydämen sivistykseen
Puoluekokouksen mukaan kannabislakien uudistamistarpeista on tehtävä selvitys.www.hs.fi
Pyysingin analyysi siitä, että blokit eivät edes ratkaise ongelmaa, kun aktiiviset pelurit osaa kiertää ne, menee pahasti ohi asiasta.Yrittääköhän hallitus lopettaa netti neutraliteetin, estää raha liikennettä ja maksaa PAF:lle menetykset veronmaksajien pussista?
Ja kaikki tämä vain siksi, että Veikkaus ei menetä rahaa. Ei tässä oikeasti olla mistään pelaajista huolissaan. Jos oltais, niin ne marketti koneet lähtis.
Pyysingin analyysi siitä, että blokit eivät edes ratkaise ongelmaa, kun aktiiviset pelurit osaa kiertää ne, menee pahasti ohi asiasta.
Tavoite on vaikeuttaa siirtymistä ulkomaisen kasinon asiakkaaksi, siis tehdä eka kerta vaikeaksi.
Silloin liikenne- ja maksublokki on tehokas keino. Vielä tehokkaampi olisi nostaa ulkomaiset rahapeliyhtiöt pankkien mustalle listalle, jolloin myös voittojen kotiuttaminen vaikeutuisi.
Asiasta toiseen, ulkomaisilla peliyhtiöillä on käsittääkseni markkinointikielto Suomessa. Paramountin Suomeen lokalisoidulla kanavalla kuitenkin pyöri kasinon mainos viikonloppuna. Pitäisikin ottaa selvää, kuka asiaa valvoo ja laittaa viestiä aiheesta eteenpäin.
Iotech-ihmisillä varmaan on, kuten on jo nyt. Mutta ns. suuri yleisö, joka ei nytkään käytä paypaleja tai tiedä mikä on vpn - heihin se toimii kyllä.Tai sitten hallitus ei keksi tekosyitä, pelaajista huolehtiminen, vaan sanoo rehellisesti ajavan tässä Veikkauksen agendaa ja ostaa kaiken mitä Veikkaus lobbaa.
Aivan turhaa pyristelyä. Joo lailla voidaan hetkeksi hankaloittaa tilannetta, mutta n. 2-3p kun blokit on pystyssä, ihmisillä on tarvittava tieto, kuinka nuo kierretään. Milläs estät, kun laitan rahat menemään PayPalin kautta? Ja tästä maksetaan PAF:lle 20milj? 30? 40? Tuskin maksaa itseään koskaan takaisin koko järjestelmä.
Iotech-ihmisillä varmaan on, kuten on jo nyt. Mutta ns. suuri yleisö, joka ei nytkään käytä paypaleja tai tiedä mikä on vpn - heihin se toimii kyllä.
Ja eiköhän Paf -kompensaatio toteutettaisi Veikkauksen tuloutuksista. Kun Paf on ns. Ahvenanmaan veikkaus, se on nollasummapeliä siltä osin.
Pyysingillä taitaa lopulta vaan olla oma lehmä ojassa, kuten monella muullakin vedonlyöntialataustaisella henkilöllä on. En väheksy hänen kantaansa, mutta ajattelen että "better the devil you know".
Oma lehmä ojassa? Pyysinghän itsekin kirjoittaa, ettei tällä ole mitään vaikutusta hänen taloudelliseen hyvinvointiinsa. Pelailee "päivätöikseen" livepokeria rakkaudesta lajiin, mutta tuloista 99%+ tulee varmasti sijoitustoiminnasta.Pyysingillä taitaa lopulta vaan olla oma lehmä ojassa, kuten monella muullakin vedonlyöntialataustaisella henkilöllä on. En väheksy hänen kantaansa, mutta ajattelen että "better the devil you know".
Mun mielestä molemmat pitäisi tehdä. Pelikoneet pois kaupoista, mutta monopoli säilyttää.Joo kyllä mä tiedän kuka Pyysing on, ja tietenkin hänellä on oma lehmä ojassa. Vaikka itse en pelaa ollenkaan uhkapelejä, haluan silti, että ihmisillä on vapaus valita. Myös vapaus valita palvelun tuottaja. Jos ongelmista oikeasti halutaan eroon, niin marketti koneet otetaan pois. Ei estetä ulkomaista pelaamista. Tämä ole mitään muuta kuin protektionismia.
Pihtiputaan mummokin osaa tuon kiertää jo kuukautta ennen, kun laki astuu voimaan. Sen verran tuosta kierrosta tullaan valaisemaan kansaa. Mitäs sitten? Lisätään protektionismia ja kielletään paypal ja vastaavat? Tunnistautumisen kautta nostetaan tuloutusprosenttia, eli jokainen joka pelaa, annetaan sille voittoja, vasta kun on hävinnyt tietyn verran?
Mun mielestä molemmat pitäisi tehdä. Pelikoneet pois kaupoista, mutta monopoli säilyttää.
Lisäksi lyödä pakottavalla lainsäädännöllä pelaamiseen ns. teknisiä taukoja tai aikalisiä vähentämään dopamiinikoukkuja.
En tajua miten joku vuonna 2020 vielä puolustelee tätä poliitikkojen, Veikkauksen ja järjestökentän korruptiorinkiä.
Ministerit Kiuru ja Pekonen ovat työlomalla kahdesta suurimmasta Veikkauksen edunsaajajärjestöstä (EHYT ja SOSTE). Järjestöt vaativat rapiat 300 miljoonaa euroa ekstraa budjetista, koska Veikkauksen tulot tippuivat koronan vuoksi. Hallitus hyväksyy.
Näinhän ei saa tehdä, ei monopolissa eikä vapaassa pelaamisessa. Se ei tietenkään takaa, etteikö jommassa kummassa tai molemmissa olisi yhtiöillä siihen kiusausta.Monopolissa voidaan myös röyhkeästi laskea paljonko tunnistettu käyttäjä on hävinnyt viime aikoina. Jos pinna on liian pieni, otetaan pelissä vähän enemmän sisään.
Ei todellakaan ole. Ne ovat pakotettuja noudattamaan niille asetettuja sääntöjä, koska muuten valvova viranomainen määrää miljoonasakot, tai peruu lisenssin. Veikkaus rikkoo toistuvasti kirjan jokaista sääntöä, ja selviää asemansa vuoksi pahoitteluilla. Viranomainen ei edes puutu Veikkauksen toimintaan ennen kuin joku media (joka ei ole Veikkauksen taskussa) tarttuu asiaan X ja vetää sille liikaa huomiota.Ulkomaisten toimijoiden valvonta jopa lisenssysteemillä lienee kuitenkin vaikeampaa.
Miksi ihmeessä pitäisi?Jos Veikkaus alkaisi tekemään kilpailun myötä vähemmän voittoa niin sitten nuo kulut pitäisi maksaa niistä normaaleista veroista (kuten koronakriisi nyt osoittaa).
Miksi ihmeessä pitäisi?
Kun erinäisten järjestöjen rahoitus kerran on sovittu hoidettavaksi veikkausvoittovaroista, niin silloin se hoidetaan veikkausvoittovaroista. Jos joku vuosi Veikkaus sattuukin tuottamaan vähemmän, niin se on voi voi. Kerätköön järjestöt silloin rahaa muualta tai karsikoot kuluista. Minkä helvetin takia veronmaksajien pitää olla paikkaamassa vajetta?
Minulla on sellainen käsitys, että lisenssijärjestelmissäkin on ongelmansa ja jatkuva valvojan ja lisenssinhaltijoiden välinen polttopallopeli käynnissä. Mutta tämä ei enää ole politiikkakeskustelua an sich.Ei todellakaan ole. Ne ovat pakotettuja noudattamaan niille asetettuja sääntöjä, koska muuten valvova viranomainen määrää miljoonasakot, tai peruu lisenssin. Veikkaus rikkoo toistuvasti kirjan jokaista sääntöä, ja selviää asemansa vuoksi pahoitteluilla.
OK. Kuulostit vain konditionaalista huolimatta aika ehdottoman oloiselta, että veronmaksajien on ihan pakko hoitaa nuo(kin) kulut.Siis en tarkoittanut että mun mielestä ne pitäisi maksaa. Vaan tarkoitan että kyseisten politiikkojen mielestä nuo asiat pitäisi rahoittaa ja nyt ne voidaan kätevästi rahoittaa Veikkauksen voitoista.