Vähän niinkuin USAssa, mut miksi siellä on kaikki lihavia sitten?Verotetaan vähemmän ja jaetaan tukia vähemmän. Ostakoot ihmiset itse rahoillansa pyöriä tai viinaa. Mitä haluavatkaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Vähän niinkuin USAssa, mut miksi siellä on kaikki lihavia sitten?Verotetaan vähemmän ja jaetaan tukia vähemmän. Ostakoot ihmiset itse rahoillansa pyöriä tai viinaa. Mitä haluavatkaan.
Riippuu toki siitä mitä rikkaalla tarkoitetaan. Omasta mielestä pitää olla ainakin paljon keskivertoa enemmän varallisuutta, että voidaan sanoa rikkaaksi. Varakkaaksi voidaan ehkä kutsua vähän vähemmälläkin.Mistä tullaankin siihen, että työnteolla ei rikastu.
Rikkaalle on monta määritelmää. Yksi on, että pystyy elämään pelkillä sijoitustuotoilla. Sitten toinen kysymys on, millainen elämäntyyli tuo 'pystyy' on. Ainakin toimeentulotuen rajan yli, jos ei muuta.Riippuu toki siitä mitä rikkaalla tarkoitetaan. Omasta mielestä pitää olla ainakin paljon keskivertoa enemmän varallisuutta, että voidaan sanoa rikkaaksi. Varakkaaksi voidaan ehkä kutsua vähän vähemmälläkin.
No en sanoisi kyllä tänä päivänä 4700€/kk rikkaaksi tai erittäin surullista jos tuollainen kuukausipalkalla luetaan rikkaiden kastiin.
Joo rikkaus pitää määritellä, mutta minun mielestä tämä yleinen väite on väärä. Työtä tekemällä voi Suomessa rikastua ihan hyvin. Esimerkiksi yksi hyvä tuttu 49v, likvidi omaisuus noin 700 te plus päälle noin 700 te omakotitalo ja velkaa ei ole ja autojakin löytyy kolme. Ei ole saanut merkittäviä perintöjä eikä poikkeuksellisia sijoitustuottoja. Valmistui nopeasti ilman välivuosia hyvään ammattiin, tehnyt aina töitä ahkerasti ja vaihtanut paikkaa jos parempaa palkkaa ollut tarjolla. Eikä ole mikään kitupiikki erakko.Mistä tullaankin siihen, että työnteolla ei rikastu.
Poikkeuksia toki on.Joo rikkaus pitää määritellä, mutta minun mielestä tämä yleinen väite on väärä. Työtä tekemällä voi Suomessa rikastua ihan hyvin. Esimerkiksi yksi hyvä tuttu 49v, likvidi omaisuus noin 700 te plus päälle noin 700 te omakotitalo ja velkaa ei ole ja autojakin löytyy kolme. Ei ole saanut merkittäviä perintöjä eikä poikkeuksellisia sijoitustuottoja. Valmistui nopeasti ilman välivuosia hyvään ammattiin, tehnyt aina töitä ahkerasti ja vaihtanut paikkaa jos parempaa palkkaa ollut tarjolla. Eikä ole mikään kitupiikki erakko.
En siltikään sanoisi henkilöä rikkaaksi.
Eli ketä et sanoisi? Tuota 700k omistavaa? Suomessa varakkaimpaan 10%:iin kuuluu 550k nettovarallisuudella eli varat (mukana reaali- ja rahoitusvarallisus, eli kämpät, autot, metsät, osakkeet jne. ja käteinen) miinus velat. Vai tarkoititko sitä 4700e/kk tienaavaa, jonka varallisuudesta tai rikkaudesta emme kai tiedä mitään?
Mihis tää liittyy, keitä ovat Kalevi ja Antero ja mihin niillä viittaat?Muutenkin kiva juttu Kaleville sekä Anterolle, että pääsi vyyhtiin mukaan
Mihis tää liittyy, keitä ovat Kalevi ja Antero ja mihin niillä viittaat?
49v on valmistunut korkeakoulusta nopeasti opiskelleenakin vasta ihan 90 luvun lopussa. Ja kyllä Suomessa työteliäs osaaja on aina voinut tehdä rahaa.
2023 Suomi oli edellä mediaanivarallisuudessa.Katsoppa varallisuuden kasvu Ruotsi vs Suomi. 2008 oli tilanne aika tasan. Nyt Ruotsi on aika mukavasti edellä.
Mitä tämä mielestäsi kertoo?
2023 Suomi oli edellä mediaanivarallisuudessa.
Tässä nyt katsotaan vissiin historiattomasti vain omaa nokkaa. Kyllä sen eron teki ensin positiivisesti Nokian nousu ja sen jälkeen negatiivisesti romahdus. Josta toipumiseen taisi lopulta mennä melkein vuosikymmen.Ei toi tue vastakkaista argumenttia. Mites se ikärakenne sitten Suomi vs Ruotsi? Mihin suuntaan veikkaat kallistuvan?
Lopputuloksena nuoret ovat paljon huonommassa asemassa. Täytyy olla aikamoinen taikuri lähteä kiistämään tätä.
Lisätään nyt vielä konkreettiset muutokset mitkä ovat tulleet siinä 2008 paikkeilla ja jälkeen. Opiskeluoikeuden rajaus, opintolainan täysmittaisen vähennyksen supistus ja asuntolainakorkojen vähennysoikeuden poisto.
Nämä ehkä hieman vaikuttavat varallisuuden kasvattamiseen?
Korkeakoulutetut eivät ansaitse noin paljoa.
Tässä vielä mediaanit lukuina
Jos marginaaliveroja laskettaisiin alapäästä, niin kyllähän se hyödyttäisi myös kaikkia paremminkin tienaavia.
Tässä nyt katsotaan vissiin historiattomasti vain omaa nokkaa. Kyllä sen eron teki ensin positiivisesti Nokian nousu ja sen jälkeen negatiivisesti romahdus. Josta toipumiseen taisi lopulta mennä melkein vuosikymmen.
Toki nuo luettelemasi kiristykset on totta, mutta jos olisi sellainen todellisuus, jossa olisi uusi Nokia tai kuten tanskalaisilla Novo Nordisk, niin koko asetelma muuttuisi heti.
Ja kun oikein tarkemmin miettii, niin eihän sitä koko opintolainan vähennysoikeutta oltu vielä keksittykään. Sehän on aika uusi keksintö, tuli joskus tuossa kymmenluvulla, muistaako joku minä vuonna?
Ja oliko suurimmillaan 40 prossaa, mutta vain pari vuotta kunnes alettiin pienentää osuutta.
Sen sijaan me maksettiin aikanaan kaksinumeroista korkoa opintolainastakin.
Vaikka talous supistuisi niin silti on mahdollista työllä rikastua, toki vaikeampaa. Ei yleinen talous yhtä ihmistä määrää.Katsoppa varallisuuden kasvu Ruotsi vs Suomi. 2008 oli tilanne aika tasan. Nyt Ruotsi on aika mukavasti edellä.
Mitä tämä mielestäsi kertoo?
Lihavuus liittyy paljon elintasoon ja siihen miten on varaa ja mahdollisuus syödä yli kulutuksen. Suomessa elintaso ja pikaruoka/naksukulttuuri on noussut myöhemmin kansanhuviksi kuin jenkeissä. Laitetaan muutama vuosikymmen lisää ja suomalaiset on texasin mitoissa nykymenolla. Hox, lihavuuden alapuolella ylipainoiset jotka ei siis lainauksen luvuissa mukana. Suomessa on pian normaali ja alipainoisia vähemmän kuin lihavia ja ylipainoisia.Vähän niinkuin USAssa, mut miksi siellä on kaikki lihavia sitten?
Lihavuuden yleisyys on yli 20-vuotiailla naisilla 30 ja miehillä 27 prosenttia. Lähes joka toisella naisella (48 %) ja miehellä (44 %) on vyötärölihavuutta.
Paras pärjää aina. Hyvinä aikoina rahaa ovat tehneet vähän muutkin kuin työteliäät osaajat.49v on valmistunut korkeakoulusta nopeasti opiskelleenakin vasta ihan 90 luvun lopussa. Ja kyllä Suomessa työteliäs osaaja on aina voinut tehdä rahaa.
Taitaa liittyä myös siihen että ne lihottavimmat ruuat ovat sitä halvempaa kuraa mitä kaupassa on.Lihavuus liittyy paljon elintasoon ja siihen miten on varaa ja mahdollisuus syödä yli kulutuksen.
Väärin. Matalammalla elintasolla on juuri vaikutus ylipainoon.Lihavuus liittyy paljon elintasoon ja siihen miten on varaa ja mahdollisuus syödä yli kulutuksen. Suomessa elintaso ja pikaruoka/naksukulttuuri on noussut myöhemmin kansanhuviksi kuin jenkeissä. Laitetaan muutama vuosikymmen lisää ja suomalaiset on texasin mitoissa nykymenolla. Hox, lihavuuden alapuolella ylipainoiset jotka ei siis lainauksen luvuissa mukana. Suomessa on pian normaali ja alipainoisia vähemmän kuin lihavia ja ylipainoisia.
![]()
Argumentoit eri asiaa kuin minä. Verrataan suomea 1970-luvulla ja tänään. Miten on ruokailutottumukset ja elintaso muuttuneet? Suomalaiset seuraa jenkkien perässä, mutta vain jonku 20-30v perässä kun suomessa roskaruuan, tiheäenergiset naksut yms. tulleet elämään mukaan myöhemmin kuin amerikassa.Väärin. Matalammalla elintasolla on juuri vaikutus ylipainoon.
Tulotaso vaikuttaa ihan suoraan siihen miten terveellisesti ihminen voi esim syödä ja se on muutaki kuin pelkkää kalorien tuijottamista. Elintaso vaikuttaa myös muihinki asioihin kuin pelkkään syömiseen eli matalatuloiset ei myöskään pysty harrastamaan urheilua samalla tavoin kuin hyvätuloiset joka vaikuttaa myös olennaisesti.Argumentoit eri asiaa kuin minä. Verrataan suomea 1970-luvulla ja tänään. Miten on ruokailutottumukset ja elintaso muuttuneet? Suomalaiset seuraa jenkkien perässä, mutta vain jonku 20-30v perässä kun suomessa roskaruuan, tiheäenergiset naksut yms. tulleet elämään mukaan myöhemmin kuin amerikassa.
Elintaso on noussut tasolle missä köyhinkin voi vetää niin paljon kaloreita, että syö itseänsä pyöreäksi. Asiaa ei kauheasti auta se, että halvimmat moskat on suunniteltu erittäin hyvänmakuisiksi ja nehän kelpaa massoille.
Politiikalla tuntuu olevan hyvin vähän ohjausvoimaa kansan lihomisen suhteen. Joten tämä ketju lienee täysin väärä paikka suomalaisten lihomiskeskustelulle. Ei makeisveroilla yms. saada ratkaistua suomalaisten lihomisongelmaa. Ongelma on hyvin konkreettinen ja muuttuu pahemmaksi vuosi vuodelta. Linkki mistä pääsee ongelmaa tutkimaan mun edellisessä postauksessa.
Mun argumentti ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa mitä kirjoitat. Suomalaiset seuraa jenkkien perässä lihomisen kanssa. Jenkeillä vain 20-30v etumatka sen kanssa millon lihominen alkoi. Asia näyttää erilaiselta kun miettii 50v aikajännettä ja tätä päivää. Esim. ne thl:n trendit antais olettaa, että suomalaisten lihominen tulee jatkumaan. Lihavia ja ylipainoisia melkein puolet jo nyt suomalaisista. Jos jokin ei muutu isosti niin tilanne 20v päästä suomessa on sama kuin tänään jenkeissä.Tulotaso vaikuttaa ihan suoraan siihen miten terveellisesti ihminen voi esim syödä ja se on muutaki kuin pelkkää kalorien tuijottamista. Elintaso vaikuttaa myös muihinki asioihin kuin pelkkään syömiseen eli matalatuloiset ei myöskään pysty harrastamaan urheilua samalla tavoin kuin hyvätuloiset joka vaikuttaa myös olennaisesti.
Ei voi kyllä tehdä tällaista yleistystä. Terveellinen ruoka on ehkä kalliimpaa valmisruokien ja ravintoloiden tapauksessa, mutta terveellisesti voi syödä halvallakin jos osaa vähän katsoa mitä kaupasta ostaa.Tulotaso vaikuttaa ihan suoraan siihen miten terveellisesti ihminen voi esim syödä ja se on muutaki kuin pelkkää kalorien tuijottamista. Elintaso vaikuttaa myös muihinki asioihin kuin pelkkään syömiseen eli matalatuloiset ei myöskään pysty harrastamaan urheilua samalla tavoin kuin hyvätuloiset joka vaikuttaa myös olennaisesti.
On myös tuttuja, ketkä noita opiskelijoina tulleita. Iso syy, että lapset pääsee ilmaiseksi kouluun. Kuten tuossakin sanottu niin myös aviovaimo/mies saa kelalta tukia. Omituiseksi kyllä tehty, että pitäisi itse rahoittaa aika, mutta kuitenkin valtio sitten kustantaa ison osan kuluista.Sitä voi toki kutsua koulutusvienniksikin, mutta ulkomaalaisten opiskeluperusteisen oleskeluluvan helpotuksella Marinin hallitus toi lisää elätettäviä meidän leipäjonoihimme ja nyt se on ääneen sanottu julkisesti.
Tuontia tämä on, ei vientiä. Nettovaikutus miinusmerkkistä, ei missään nimessä plusmerkkistä. Jälleen faktat ovat ristiriidassa Marinin hallituksen sanoman kanssa heidän tekemisistään ja niiden vaikutuksista. Kuten arvata saattoi, köyhistä maista Suomeen roudatut ihmiset lisäävät yhteiskunnan kuluja. Noh, toivotaan että osa näistä ihmisistä tulee työllistymään ja muuttamaan omakohtaisen kansantaloudellisen vaikutuksensa positiiviseksi ettei tämäkin mennyt silkasta hyväntekeväisyydestä.
Paljon myös aina huudetaan ettei koulutuksesta saa leikata. Totuus on, että siinä koulutuksessakin menoja pitäisi kohdentaa järkevämmin. AMK-aikana katsoin vierestä kun joka vuosikurssille tuli kymmenittäin venäläisiä ja afrikkalaisia suorittamaan insinööritutkinnon Suomessa.Suomen kansalaisuus oli myös erittäin helppo saada taloudellisiin kriteereihin nähden, ei vaadittu omaa toimeentuloa vaan riitti että liitteksi löi kelan päätöksen, tätä olen myös nähnyt että haetaan juurikin taustasyynä tuo Suomen kansalaisuus, on monia kolmansienmaiden asukkaita jotka haluavat länsimaiden passin.
Jos vuolaasti itkemisellä tarkoitat sitä, että teki selvityksen epäilystä, että sisäministeriö oli antanut yhdenvertaisuuslain vastaisen ohjeistuksen, niin yhdenvertaisuusvaltuutetun kannanoton ovat allekirjoittaneet Kristina Stenman ja yksikön päällikkö Robin Harms. Luettavissa tästä: Sisäministeriön poliittinen johto syrji pakolaiskiintiön kohdentamisen valmistelussaMuistan elävästi ulinan siitä kuinka yhdenvertaisuusvaltuutettu (kuka, miksi?) itki vuolaasti kuinka Mari Rantanen ja sisäministeriö toimi hänen mukaansa väärin kun suosi kristittyjä turvapaikanhakijoita. Taisipa jotkut kiireisimmät olla syyttämässä sisäministeriötä ja ministeriä lain rikkomisesta.
Lo and behold ei rikosta tai väärinkäytöstä.
Pidän tämän päätökseni kohteena olevaa 29.5.2024–21.11.2024 välisenä aikana
tehtyä vuoden 2025 pakolaiskiintiön valmistelua epäonnistuneena. Tästä on osoituksena yh-
denvertaisuusvaltuutetun perusteltu kannanotto asiaan liittyen.
Siksi selvyyden vuoksi totean,
ettei käytettävissäni olevan aineiston perusteella mielestäni ministeri Rantasen tai ministeri
Ranteen toiminnassa ole ilmennyt sellaista tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta kuin pe-
rustuslain 116 §:ssä edellytetään, jotta syyte ministeriä vastaan voitaisiin päättää nostettavaksi.
Korostan myös, että ministereiden sekä heidän poliittisten ja virkamiesavustajien tulee varmis-
taa, ettei heidän antamansa poliittinen ohjaus sisällä suoraan tai välillisesti syrjiviä elementtejä
sekä varmistua siitä, ettei se myöskään synnytä epäilyjä syrjinnän mahdollisuudesta.
Ja tämä vuolaan itkemisen siis suoritti Tuomas Pöysti ja mukana allekirjoittamassa oli vanhempi oikeuskanslerinsihteeri Paula Laine-Nordström.Pidän tärkeänä, että tulevien vuosien pakolaiskiintiön valmistelussa ja ulkomaalaislain uudista-
mistyössä otetaan huomioon tässä päätöksessäni esiintuodut sekä yhdenvertaisuuslainsää-
dännön soveltamiseen liittyvät näkökohdat. Vastuusuhteiden selkeyden kannalta olisi perustel-
tua, että valtioneuvoston yleisistunto tekisi linjauksen pakolaiskiintiön kohdentamisesta, jolloin
linjaus dokumentoitaisiin ja tehtäisiin vakiintunein muodoin.
Paska päätös voi olla paska päätös. Ja huono ja epäselvä ohjeistus voi olla huono ja epäselvä ilman, että lain rikkomisen kynnys ylittyy. Varsinkin, kun ministereillä se kynnys on korkeampi.Ei laittomuuksia, joten pulinat pois.
Eikös se näin pitänyt mennä?
Paska päätös voi olla paska päätös. Ja huono ja epäselvä ohjeistus voi olla huono ja epäselvä ilman, että lain rikkomisen kynnys ylittyy. Varsinkin, kun ministereillä se kynnys on korostetumpi.
Tulee mieleen esim. Haaviston tapaus, jossa toimittiin moitittavasti, vaikka syytekynnys ei täyttynytkään.