Vähän niinkuin USAssa, mut miksi siellä on kaikki lihavia sitten?Verotetaan vähemmän ja jaetaan tukia vähemmän. Ostakoot ihmiset itse rahoillansa pyöriä tai viinaa. Mitä haluavatkaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Vähän niinkuin USAssa, mut miksi siellä on kaikki lihavia sitten?Verotetaan vähemmän ja jaetaan tukia vähemmän. Ostakoot ihmiset itse rahoillansa pyöriä tai viinaa. Mitä haluavatkaan.
Riippuu toki siitä mitä rikkaalla tarkoitetaan. Omasta mielestä pitää olla ainakin paljon keskivertoa enemmän varallisuutta, että voidaan sanoa rikkaaksi. Varakkaaksi voidaan ehkä kutsua vähän vähemmälläkin.Mistä tullaankin siihen, että työnteolla ei rikastu.
Rikkaalle on monta määritelmää. Yksi on, että pystyy elämään pelkillä sijoitustuotoilla. Sitten toinen kysymys on, millainen elämäntyyli tuo 'pystyy' on. Ainakin toimeentulotuen rajan yli, jos ei muuta.Riippuu toki siitä mitä rikkaalla tarkoitetaan. Omasta mielestä pitää olla ainakin paljon keskivertoa enemmän varallisuutta, että voidaan sanoa rikkaaksi. Varakkaaksi voidaan ehkä kutsua vähän vähemmälläkin.
No en sanoisi kyllä tänä päivänä 4700€/kk rikkaaksi tai erittäin surullista jos tuollainen kuukausipalkalla luetaan rikkaiden kastiin.
Joo rikkaus pitää määritellä, mutta minun mielestä tämä yleinen väite on väärä. Työtä tekemällä voi Suomessa rikastua ihan hyvin. Esimerkiksi yksi hyvä tuttu 49v, likvidi omaisuus noin 700 te plus päälle noin 700 te omakotitalo ja velkaa ei ole ja autojakin löytyy kolme. Ei ole saanut merkittäviä perintöjä eikä poikkeuksellisia sijoitustuottoja. Valmistui nopeasti ilman välivuosia hyvään ammattiin, tehnyt aina töitä ahkerasti ja vaihtanut paikkaa jos parempaa palkkaa ollut tarjolla. Eikä ole mikään kitupiikki erakko.Mistä tullaankin siihen, että työnteolla ei rikastu.
Poikkeuksia toki on.Joo rikkaus pitää määritellä, mutta minun mielestä tämä yleinen väite on väärä. Työtä tekemällä voi Suomessa rikastua ihan hyvin. Esimerkiksi yksi hyvä tuttu 49v, likvidi omaisuus noin 700 te plus päälle noin 700 te omakotitalo ja velkaa ei ole ja autojakin löytyy kolme. Ei ole saanut merkittäviä perintöjä eikä poikkeuksellisia sijoitustuottoja. Valmistui nopeasti ilman välivuosia hyvään ammattiin, tehnyt aina töitä ahkerasti ja vaihtanut paikkaa jos parempaa palkkaa ollut tarjolla. Eikä ole mikään kitupiikki erakko.
En siltikään sanoisi henkilöä rikkaaksi.
Eli ketä et sanoisi? Tuota 700k omistavaa? Suomessa varakkaimpaan 10%:iin kuuluu 550k nettovarallisuudella eli varat (mukana reaali- ja rahoitusvarallisus, eli kämpät, autot, metsät, osakkeet jne. ja käteinen) miinus velat. Vai tarkoititko sitä 4700e/kk tienaavaa, jonka varallisuudesta tai rikkaudesta emme kai tiedä mitään?
Mihis tää liittyy, keitä ovat Kalevi ja Antero ja mihin niillä viittaat?Muutenkin kiva juttu Kaleville sekä Anterolle, että pääsi vyyhtiin mukaan
Mihis tää liittyy, keitä ovat Kalevi ja Antero ja mihin niillä viittaat?
49v on valmistunut korkeakoulusta nopeasti opiskelleenakin vasta ihan 90 luvun lopussa. Ja kyllä Suomessa työteliäs osaaja on aina voinut tehdä rahaa.
2023 Suomi oli edellä mediaanivarallisuudessa.Katsoppa varallisuuden kasvu Ruotsi vs Suomi. 2008 oli tilanne aika tasan. Nyt Ruotsi on aika mukavasti edellä.
Mitä tämä mielestäsi kertoo?
2023 Suomi oli edellä mediaanivarallisuudessa.
Tässä nyt katsotaan vissiin historiattomasti vain omaa nokkaa. Kyllä sen eron teki ensin positiivisesti Nokian nousu ja sen jälkeen negatiivisesti romahdus. Josta toipumiseen taisi lopulta mennä melkein vuosikymmen.Ei toi tue vastakkaista argumenttia. Mites se ikärakenne sitten Suomi vs Ruotsi? Mihin suuntaan veikkaat kallistuvan?
Lopputuloksena nuoret ovat paljon huonommassa asemassa. Täytyy olla aikamoinen taikuri lähteä kiistämään tätä.
Lisätään nyt vielä konkreettiset muutokset mitkä ovat tulleet siinä 2008 paikkeilla ja jälkeen. Opiskeluoikeuden rajaus, opintolainan täysmittaisen vähennyksen supistus ja asuntolainakorkojen vähennysoikeuden poisto.
Nämä ehkä hieman vaikuttavat varallisuuden kasvattamiseen?
Korkeakoulutetut eivät ansaitse noin paljoa.
Tässä vielä mediaanit lukuina
Jos marginaaliveroja laskettaisiin alapäästä, niin kyllähän se hyödyttäisi myös kaikkia paremminkin tienaavia.
Tässä nyt katsotaan vissiin historiattomasti vain omaa nokkaa. Kyllä sen eron teki ensin positiivisesti Nokian nousu ja sen jälkeen negatiivisesti romahdus. Josta toipumiseen taisi lopulta mennä melkein vuosikymmen.
Toki nuo luettelemasi kiristykset on totta, mutta jos olisi sellainen todellisuus, jossa olisi uusi Nokia tai kuten tanskalaisilla Novo Nordisk, niin koko asetelma muuttuisi heti.
Ja kun oikein tarkemmin miettii, niin eihän sitä koko opintolainan vähennysoikeutta oltu vielä keksittykään. Sehän on aika uusi keksintö, tuli joskus tuossa kymmenluvulla, muistaako joku minä vuonna?
Ja oliko suurimmillaan 40 prossaa, mutta vain pari vuotta kunnes alettiin pienentää osuutta.
Sen sijaan me maksettiin aikanaan kaksinumeroista korkoa opintolainastakin.
Vaikka talous supistuisi niin silti on mahdollista työllä rikastua, toki vaikeampaa. Ei yleinen talous yhtä ihmistä määrää.Katsoppa varallisuuden kasvu Ruotsi vs Suomi. 2008 oli tilanne aika tasan. Nyt Ruotsi on aika mukavasti edellä.
Mitä tämä mielestäsi kertoo?